Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (1922): ΑΡΧΙΖΕΙ Ο .... ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ! Η ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ!Αυθεντικό video απ' την καταστροφή τής Σμύρνης το 1922!   

AMBER ALERT: Εξαφάνιση της ανήλικης Χούντα Γουαζάν 5 ετών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AMBER ALERT

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΧΟΥΝΤΑ ΓΟΥΑΖΑΝ

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2013


Στις 30/8/2013 εξαφανίστηκε από ΙΛΙΟΝ-ΑΘΗΝΑ η ΧΟΥΝΤΑ ΓΟΥΑΖΑΝ 5 ετών . Έχει Καστανά μαλλιά, Καφέ μάτια, ύψος 110 cm, βάρος 17 Kg . ΦΟΡΟΥΣΕ ΡΟΖ ΦΟΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΣΠΡΑ ΠΕΔΙΛΑ.


Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Μέχρι 22 Σεπτεμβρίου παράλληλη άσκηση αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ.


ΜΠΑΚΟΥΡΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΡΟΜΑΝΤΣΜΟ,ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γ Σ Ε Β Ε ΕΑθήνα, 30 Αυγούστου 2013

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί προφανές πως ο εμπορικός κόσμος, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει αντιληφθεί, τόσο πως η ΔΕΘ χρησιμοποιείται πρωτίστως ως βήμα πολιτικού μάρκετινγκ για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας, όσο και πως για τα «δεινά» του δεν ευθύνονται οι «ανήσυχοι» συνδικαλιστές, αλλά τα ίδια τα μέτρα που στερούνται οποιασδήποτε αναπτυξιακής λογικής και μελέτης τα οποία του επιβάλλονται και τόσο «κομψά» παρουσιάζονται ή δεν θίγονται στις σύντομες εμφανίσεις της εκάστοτε κυβέρνησης στην ΔΕΘ. Με μέτρα, μεταξύ άλλων, όπως η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών), το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους που ουσιαστικά εξοντώνουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η πλήρης διαπραγματευτική απουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης, η προσχηματική διαβούλευση (όταν αυτό συμβαίνει), η άρνησή της να ακούσει και να συζητήσει με τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε νομοθέτημα, καθώς και η 15μηνη άρνηση του Πρωθυπουργού να δεχθεί το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, την αποκόπτουν από την πραγματική οικονομία και την κοινωνία. Απόρροια αυτών είναι η έλλειψη ενός στρατηγικού αναπτυξιακού πλάνου και η επικοινωνιακή τακτική προβολής της ευημερίας των αριθμών που δεν συνάδει με την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί επικίνδυνα. Αφού πρώτα έκοψε το ένα “πόδι” της πραγματικής οικονομίας ( φοροεπιδρομή, συντριπτική μείωση της αγοραστικής δύναμης, πρωτοφανής αύξηση της ανεργίας ...), τώρα επιχειρεί να την καταστήσει ολικά ανάπηρη κόβοντας και το άλλο (κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για είσπραξη οφειλών, άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές…), με την ελπίδα ότι και ανάπηρη κάποια στιγμή θα βγάλει “φτερά και θα πετάξει” προς την ανάπτυξη.

Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε ότι πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση, στα νέα αυτά μέτρα που οδηγούν άμεσα στην πλήρη διάλυση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη στις 7/9/2013 και ώρα 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα.

Εάν τώρα δεν αντιδράσουμε σε μια κυβέρνηση που κωφεύει, απαιτώντας ουσιαστική ανάπτυξη και σχέδιο, πως μπορούμε να λέμε ότι υποστηρίζουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των μικρομεσαίων ; Όταν πια θα έχουμε «βουλιάξει» σαν χώρα, σαν οικονομία και σαν κοινωνία τι θα λέμε ; Ότι παρουσιάσαμε τις θέσεις μας στη ΔΕΘ συμμετέχοντας σε μια «εκκωφαντικά επιχειρηματική φιέστα» με απέραντη «συνδικαλιστική ησυχία» ;

Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια, υπεύθυνη στάση και όχι αμφιταλαντευόμενες πολιτικές κινήσεις και κυρίως αντικειμενική θεώρηση της πραγματικότητας και ρεαλισμό.«Οι καιροί ου μενετοί»

Τύμπανα Πολέμου , Άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη

Τύμπανα Πολέμου
του Μίκη Θεοδωράκη


- Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Νέος στόχος η Συρία.
- Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου. Κάποτε ο πρόεδρος Μιττεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες.
- Και χημικά; τον ρώτησα, γιατί ήξερα.
- Αυτό δεν μπορώ να το πω, μου απάντησε με το γνωστό γαλατικό του ειρωνικό μειδίαμα. Αφού αυτός ο ίδιος είχε φροντίσει να σώσει τον γιο μου βάζοντάς τον στο μοναδικό στον κόσμο υπερσύγχρονο «διαστημικό» στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού που ήταν παράρτημα του εργαστηρίου παραγωγής χημικών, που τότε εφοδίαζαν τον Σαντάμ με αυτά, στον πόλεμο κατά του Ιράν. Τα χημικά εξόντωναν τους Ιρανούς και όσους δεν πέθαιναν «όπως θα έπρεπε» αλλά είχαν βαρειά εγκαύματα τους έφερναν σ' αυτό το νοσοκομείο για να τους εξετάσουν βασικά οι επιστήμονες που έφτιαχναν τα χημικά και να διαπιστώνουν ποιο σφάλμα έκαναν στο κοκταίηλ των χημικών και έζησαν οι τραυματίες αυτοί ενώ κανονικά «έπρεπε» να πεθάνουν... Έτσι μ' αυτόν τον «ανθρωπιστικό» τρόπο -γιατί παράλληλα οι γιατροί βελτίωναν τις μεθόδους θεραπείας εγκαυμάτων- οι χημικοί των εργαστηρίων του μαύρου θανάτου βελτίωναν τις επιδόσεις τους! Σκέφτομαι την ικανοποίηση των επιστημόνων θανάτου όπου γης από το τελευταίο τους κατόρθωμα, τα εκατοντάδες παιδάκια στη Συρία, για να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο ζωής ενός ακόμα προπύργιου της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης της Ασφάλειας και της Ειρήνης σε περιοχή με υπανάπτυκτους λαούς.
- Μ.Θ. Και γιατί, κύριε Πρόεδρε, αντί να πουλάτε θάνατο δεν φροντίζετε να πουλάτε ειρήνη; Αντί για σφαίρες τρόφιμα, αντί για πυραύλους ψυγεία, αντί για κανόνια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, έπιπλα, σχολεία, βιβλία, ρούχα, αρώματα! Οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο για τα κέρδη;
- Φ. ΜΙΤ. Γίνονται για να παταχθεί η τρομοκρατία, οι εθνικισμοί, οι φανατισμοί
- Μ.Θ. Κι εσείς τι είσθε; Χωροφύλακες;
- Φ. ΜΙΤ. Ποιοι εμείς; Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφασίζει.
- Μ.Θ. Το λέτε σοβαρά; Αφού υπάρχουν χώρες που δεν συμφωνούν.
- Φ.ΜΙΤ. Τότε απευθυνόμαστε στον ΟΗΕ, στην πλειοψηφία των Εθνών.
- Μ.Θ. Κορέα, Βιετνάμ, Αφρική, Νότια Αμερική... Μόνο αυτοί οι λαοί είναι άτακτοι;
Υπανάπτυκτοι; Κακοί; Κι αυτό το λέτε αυτό εσείς, ένας Γάλλος που έζησε από πρώτο χέρι την καλωσύνη, την Ανάπτυξη και την Τάξη της Χιτλερικής Γερμανίας... Υπάρχει τάχα ένας λαός σε όλο τον υπανάπτυκτο κόσμο που να έχει φτάσει την βαρβαρότητα και την κτηνωδία στα επίπεδα αυτής της ευρωπαϊκής χώρας;
*
Ήταν τότε που φιλοξενούσα τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο σπίτι μου στο Βραχάτι. Όπως ξέρετε, ποτέ δεν αναφέρθηκα στις προσωπικές μας συζητήσεις, γιατί έτσι έπρεπε να κάνω. Πέρασαν όμως πολλά χρόνια και πιστεύω ότι αυτά τα λόγια που αποκαλύπτω, δεν θίγουν τη μνήμη του μεγάλου φίλου.
Μου δίνουν όμως το έναυσμα για να προχωρήσω σε ορισμένες σκέψεις με αφορμή τους πολέμους που σχεδόν κάθε χρόνο κάνουν εδώ κι εκεί οι ίδιες πάντα χώρες: ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ισραήλ και η Γερμανία να ακολουθεί προσεκτικά. Τι το κοινό έχουν; Έχουν πολλά. Όμως εγώ θα αναφερθώ στο γεγονός ότι οι πολεμικές τους βιομηχανίες μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισαν να παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στο σύνολο των παραγωγικών σχέσεων και δυνάμεων και επομένως και στους εθνικούς προϋπολογισμούς αυτών των κρατών, σε σημείο που, όπως το είπε κι ο Μιττεράν, να εξαρτάται το επίπεδο ζωής της χώρας από τα κέρδη της εξαγωγής του μαύρου θανάτου.
Όμως αυτή η τεράστια σημασία των πολεμικών βιομηχανιών στη ζωή ενός έθνους δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα οικονομικά πλαίσια. Διότι διαβρώνει με πολλούς τρόπους ολόκληρη την κοινωνία. Και κυρίως ψυχολογικούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς και φυσικά στρατιωτικούς. Τα εκατομμύρια εργάτες στις πολεμικές βιομηχανίες, οι οικογένειές τους, το κοινωνικό περιβάλλον στις μικρές πόλεις, όπου υπάρχουν πολεμικά εργοστάσια. Οι στρατιωτικοί που η ψυχολογία τους ανεβαίνει με το αίσθημα της δύναμης, της ανωτερότητας, της εθνικής ισχύος, της βίας που ξεπερνά τα όρια κάθε ελέγχου και γίνεται ανεξέλεγκτη, ατιμώρητη, κυριαρχική. Και φυσικά αυτή η αλλαγή της ψυχολογίας δεν περιορίζεται στους στρατιωτικούς αλλά διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και κυρίως στα ΜΜΕ και τους επιστήμονες. Επίσης τα οικονομικά οφέλη δεν περιορίζονται στους λίγους επί κεφαλής. Διαχέονται και αυτά σε όλη την κοινωνία. Όσο για τα κρατικά οφέλη, με τους φόρους πηγαίνουν προς τους κοινωνικούς τομείς της Πρόνοιας, Υγείας, Παιδείας και Έρευνας. Έτσι τελικά πίσω από κάθε δολλάριο και κάθε ευρώ του κάθε πολίτη υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των όπλων που κατασκευάζουν οι «πολιτισμένοι» για να εξοντώσουν τους «απολίτιστους», εισπράττοντας από τους θανάτους και τις καταστροφές τους κολοσσιαία κέρδη, ώστε να ζουν άνετα και πολιτισμένα και να δίνουν αφ' υψηλού μαθήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλες παρλαπίπες.
Συμπέρασμα: Από μια τέτοια κοινωνία αγρίων με γραβάτα, τι μπορεί κανείς να περιμένει; Η διαφορά μας εμάς των Ελλήνων από τους Ιρακινούς και τους Σύριους είναι γεωγραφικού χαρακτήρα, γιατί είμαστε πιο κοντά στα έθνη των «πολιτισμένων». Αν μας καίγανε ζωντανούς, όπως ετοιμάζονται να κάνουν τώρα με την Συρία, η οσμή των κρεάτων που καίγονται, ίσως έφτανε ως τη μύτη τους και αυτό είναι ενοχλητικό. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για υπανάπτυκτους που κατά λάθος έγιναν Ευρωπαίοι. Εξ ίσου κερδοφόροι. 40 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδισαν οι Γερμανοί από τη δική μας κρίση και από την κρίση των άλλων υπανάπτυκτων του Νότου...


Αθήνα, 29.8.2013

olympiada

Πράσινο Κίνημα: Ο Άγγελος Νταβίας επικεφαλής της Επιτροπής Οργανωτικού

Πράσινο Κίνημα: Ο Άγγελος Νταβίας επικεφαλής της Επιτροπής Οργανωτικού  Το Πράσινο Κίνημα με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι επικε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις