Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ! ΧΑΧΑΧΑ! ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ .... ΑΡΓΟΤΕΡΑ.Τη Δευτέρα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. - λέει -  μια ΝΕΑ "περιβαλλοντική μελέτη" για τα παρκόμετρα!!! 

Δηλαδή, η...παλιά είναι...ΑΚΥΡΗ???!!! 

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ???!!!

Και ο Γ. Θεοδώρου τι θα ψηφίσει;;; 

Αυτό που λέει - τώρα, μετά την κωλοτούμπα - ο Εμπορικός Σύλλογος του Δήμου Χαλανδρίου (γιατί ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ) ή αυτό που θα εισηγηθεί ο Πρόεδρος του Δηοτικού Συμβουλίου;;;

εεε, οοο, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΤΩΡΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ!


Εξόρμηση του Συνδυασμού «Χαλάνδρι -Αναγέννηση Νίκος Πανταζής" Για την κατάργηση της Ελεγχόμενης Στάθμευσης που νέκρωσε το ιστορικό Κέντρο

Σάββατο 20/10/2012 και ώρα 11.00πμ
στην βρύση στον‘Αγιο Νικόλαο

Ενημέρωση εμπόρων-έναρξη αγώνα για την κατάργηση

STOP
Στην ελεγχόμενη στάθμευση

Όχι στα διόδια στο κέντρο Χαλανδρίου

Ο Δήμος δεν είναι ιδιοκτησία του Δημάρχου.

Ανήκει στους πολίτες

Να καταργηθεί άμεσα το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Χαλάνδρι αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση των εμπόρων .

Οι τοποθετήσεις όλων έδιναν την εικόνα του ερημωμένου κέντρου και της αγωνίας για επαγγελματική επιβίωση.

Ο Νίκος Πανταζής Υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι- Αναγέννηση» στην παρέμβαση του υποστήριξε ότι όπου εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση έχει λυθεί με τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας η πρόσβαση ο κέντρο.


Εμείς ξεκινάμε ανάποδα κυνηγάμε τα αυτοκίνητα με διαλυμένη Δημοτική συγκοινωνία χωρίς να εξασφαλίζουμε άλλους τρόπους μετακίνησης χωρίς να αξιοποιούμε τα δημοτικά παρκινγκ για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες.

Ερημώσαμε το κέντρο, δίνουμε χαριστική βολή στον εμπορικό κόσμο και χαρατσώνουμε τους Χαλανδραίους που έχουν δουλειά στο Δήμο στην Εφορία στο ΙΚΑ στην ΔΕΗ στον ΟΤΕ στο Κτηματολόγιο που θέλουν να κάνουν την βόλτα του και τα ψώνια στην τοπική αγορά.

Η μόνη λύση είναι να καταργηθεί άμεσα το μέτρο και να αξιοποιηθεί καλύτερα η δημοτική συγκοινωνία και το κτήμα στον Άγιο Γεώργιο για δωρεάν παρκινγκ.


Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου
2108032349- 6944433097
www.pantazis-nikos.gr
e-mail pantazisniko@gmail.com

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: Ο θάνατος του εμποράκου
Sofia SakorafaΗ απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού οικονομικών της εσωκομματικής τρόικα κ. Μαυραγάνη σχετικά με τις σκανδαλώδεις εκπτώσεις κατά 60% επί του χαρατσιού για ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ είναι άκρως αποκαλυπτική...

΄΄ Σκοπός της θέσπισης της ανωτέρω διάταξης ήταν να θεραπεύσει την αδικία που διέπει τα επαγγελματικά ακίνητα άνω των 1.000 τμ με δεδομένο ότι αυτά συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πολιτική της πατρίδας μας, διότι εκ της φύσεώς τους απαιτείται επιφάνεια πολλών τετραγωνικών μέτρων ...΄΄

Άκου εμποράκο που σε έκαναν να πιστέψεις ότι κι εσύ συμβάλλεις στην αναπτυξιακή πολιτική της πατρίδας σου!

Άκου εμποράκο που βάζεις λουκέτο, πως προκύπτει ο αθέμιτος ανταγωνισμός!

Άκου εμποράκο που καταστρέφεσαι,τι θεωρεί αδικία η κυβέρνησή σου!

Άκου εμποράκο ποιες αδικίες θεραπεύει η κυβέρνησή σου!

Άκου εμποράκο που χτες έκλεισες το μαγαζί σου :

Πίσω από τις αθώες φράσεις ΄΄ ανάπτυξη΄΄ και ΄΄ θεραπεία΄΄ κρύβονται μεγαλοκατασκευαστές και τραπεζικοί κολοσσοί... Η χθεσινή απεργία πρέπει να είναι μόνον η αρχή...

Ή εμείς ή αυτοί!

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!!! ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΣ!

Μπορεί το ελληνικό σύστημα να αργεί να πάρει μπρος .. αλλά είναι να μην πάρει! Ναι μεν αργά, αλλά η εφορία έπιασε επιτέλους δουλειά και αποφάσισε πάση θυσία να πατάξει από τη χώρα μας τη φοροδιαφυγή!
Έτσι τα «λαγωνικά» της εφορίας Λάρισας βρήκαν στους δρόμους και κατόρθωσαν αυτό που δεν μπορούν να κάνουν οι «δικοί μας» εδώ στην Αθήνα! Συνέλαβαν μεγαλοφοροφυγά, που φήμες μάλιστα λένε ότι ήταν και στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ!

Ο λόγος; Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη... Και για του λόγου το αληθές... Δείτε και μόνoι σας την απόφαση της ΔΟΥ Λάρισας...


Καλά διαβάσατε... ο κύριος αυτός συνελήφθη γιατί κουβαλούσε χωρίς συνοδευτικό φορολογικό δελτίο 4 (!) ολόκληρες τυρόπιτες!! Εμείς τώρα τι να πούμε... Θα πούμε απλώς ότι όλη αυτή την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, μόνο με χιούμορ μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε για να μην τρελαθούμε...

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ              Αθήνα        17.10.2012
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                 Αρ. Πρωτ:          176
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                   

 Προς:      Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου  κ. Κ. Καράμπελα
                                      
Θέμα:  Συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη 32η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, σχετικά με την Κυβερνητική προσπάθεια ¨ενοικίασης¨ 40 βραχονησίδων της Ελληνικής Επικράτειας.

Κύριε Πρόεδρε,
  Θα επιθυμούσαμε να συζητηθεί εκτός Ημερησίας Διάταξης στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.5 του Κανονισμού του Συμβουλίου, οι ενέργειες και οι αποφάσεις που θα μπορούσανε να αναληφθούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την αποτροπή κάθε προσπάθειας που αποσκοπεί στο ξεπούλημα 40 βραχονησίδων της χώρας μας.
Σαράντα ακατοίκητα νησιά, για τα οποία υπάρχουν σχέδια να αποτελέσουν «αντικείμενο εκμετάλλευσης» για χρονικό διάστημα 50 ετών, αφού εξετάστηκαν καταρχήν 535 περίπου νησιά, έχει εντοπίσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού και διεθνούς τύπου και ύστερα από τοποθετήσεις τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού όσο και του εκτελεστικού διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ. Πρόσφατα μάλιστα διέρρευσε στη δημοσιότητα λίστα με συγκεκριμένα νησιά προς ενοικίαση.
►  Το ζήτημα που προκύπτει είναι σοβαρότατο.
Αφορά πρώτα από όλα την αδιέξοδη πολιτική εκποίησης του εθνικού μας πλούτου και την προσβολή της εθνικής μας αξιοπρέπειας, προκειμένου να εξοφληθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι τράπεζες. 
Ταυτόχρονα τα εικοσιτέσσερα από τα σαράντα νησάκια που σχεδιάζει να προσφέρει προς «ενοικίαση» η Κυβέρνηση αποτελούν πολύτιμους θησαυρούς της φύσης, καθώς ανήκουν σε ειδικό καθεστώς προστασίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000, βάσει των Οδηγιών 79/409 για την προστασία της ορνιθοπανίδας και 92/43 περί οικοτόπων. Τέσσερα μάλιστα εξ αυτών ανήκουν σε Εθνικά Πάρκα, με θεσμοθετημένους αυστηρούς κανόνες προστασίας.
·  Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν.3937/2011 "το κράτος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή οποιουδήποτε κινδύνου απειλεί τη δομή των οικοσυστημάτων και αποτρέπει, μειώνει ή αποκαθιστά την όποια περιβαλλοντική ζημιά"
·  Το άρθρο 10 του Ν.4014/2011 ορίζει ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα εντός περιοχών Νatura 2000 υπόκειται σε διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία της συνολικής συνοχής των περιοχών του δικτύου.
·  Λόγω της ιδιαίτερα μικρής έκτασης των προς ενοικίαση νησίδων και του ιδιαίτερου οικολογικού χαρακτηριστικού τους, ήτοι την απουσία ανθρώπινων δραστηριοτήτων, οποιαδήποτε κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα λήψης αντισταθμιστικών μέτρων.
·  Η εκμετάλλευση των νησίδων με καταστροφικούς όρους θα ακυρώσει όλες τις προσπάθειες και τα κονδύλια που έχουν επενδυθεί τα τελευταία χρόνια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και από τους Έλληνες πολίτες για την προστασία των περιοχών αυτών.
Από αυτό τον κατάλογο των 40 ακατοίκητων βραχονησίδων, 3 υπάγονται στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα τα 3 νησιά είναι:
- Οι Φλέβες και η Φλεβοπούλα συνολικής έκτασης περίπου 1400 στρεμμάτων στον Αργοσαρωνικό Κόλπο ανοιχτά της Βουλιαγμένης. Με βάση το Β.Δ.373/68 ανήκουνε στο Ταμείο Εθνικού Στόλου, είναι ιδιοκτησία του Πολεμικού Ναυτικού και κέντρο άσκησης της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
-   Η  Νήσος Πλατεία έκτασης 25 περίπου στρεμμάτων βορειοδυτικά της Αίγινας.
- Η Νήσος Φαλκονέρα ή Γερακούλη νότια των Σπετσών, έκτασης 6.700 στρεμμάτων περίπου. Γνωστός γερακότοπος φωλιάζει ο μαυροπετρίτης (falco eleonorae)  από όπου πήρε και το όνομα της, υπάγεται δε στο Δίκτυο Natura 2000.
Νησί με ιδιαίτερη οικολογική σημασία και αξία για τη διεθνή ναυσιπλοΐα.
Πιστεύουμε ότι:
- Το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφαση του πρέπει να εκφράσει την ομόθυμη καταδίκη του σε τέτοιου είδους σκέψεις και ενέργειες ξεπουλήματος στις οικονομικές ελίτ και τους διεθνείς κερδοσκόπους των φυσικών θησαυρών μας, των νησιών μας.
Διαπαραταξιακή  επιτροπή της Περιφέρειας οφείλει να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών και στο ΥΠΕΚΑ απαιτώντας να σταματήσουν τέτοιου είδους σχεδιασμοί.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨
Βαρεμένος Γεώργιος   -   Κυπριανίδου Ερμίνα   -   Τσουκαλάς Δημήτρης  

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                        Καπάταης Χρήστος                                                                                                                                                                                                                  

"Εσείς, καλοσυνάτες νοικοκυρές"..!

του Γ. Ιωάννου, περιοδικό "Athens Voice", 18-10-2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20-10-2012 ΣΤΙΣ 11:00


ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα 3,5 μονάδων ο ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα 3,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ, με 30,5%, έναντι 27% της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής, δίνει νέα έρευνα της VPRC, η οποία παρουσιάζεται αύριο από την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει συρρικνωθεί στο 5,5% και βρίσκεται στην 6η θέση (!) μαζί με τη ΔΗΜΑΡ (έχουν ίσα ποσοστά), μετά τους Ανεξάρτητους Έλληνες που βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 7% και το ΚΚΕ που είναι στην πέμπτη θέση, με 6,5%.

Με ποσοστό 1% ακολουθούν η Δημιουργία Ξανά και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ το ΛΑΟΣ λαμβάνει 0,5%.

newsbeast.gr

Δική μας παράλειψη η (υπο)στήριξη του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ...

Έχεις δίκιο ΆγγελεΠαράλειψή μας. 
Ίσως, μέσα στον καταιγισμό ειδήσεων, εξελίξεων και καθημερινών ανατροπών, παραβλέψαμε το αυτονόητο : την ελευθερία του λόγου και με ποιους τρόπους θα πρέπει να την υπερασπιζόμαστε
Γιατί, βεβαίως, σημασία δεν έχει τόσο ο λόγος, όσο ο αντίλογος. Έτσι, τουλάχιστον, νομίζουμε ότι, λειτουργεί η Δημοκρατία...

Η ..."επιλεκτική" προβολή blogs και sites του Χαλανδρίου στο site του Δήμου, σίγουρα έχει προβληματίσει όλους μας. Θα θέλαμε να το θεωρήσουμε τυχαίο γεγονός, αν και το blog της "πρΟΤΑσης εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου" υπάρχει στον ελεύθερο - προς το παρόν τουλάχιστον - διαδικτυακό "αέρα" από το 2006. 

Με την ευκαιρία, θα πρέπει να τονίσουμε και το γεγονός ότι, καθημερινά "αλιεύουμε" μόνοι μας ειδήσεις για την πόλη μας, αφού, σπάνια, ενημερωνόμαστε (από τον Δήμο) στο e-mail της "πρΟΤΑσης" για τα νέα...
ΠΡΟΦΑΝΩΣ, λοιπόν, γίνεται μια "επιλεκτική" ενημέρωση...Και για αυτό, βεβαίως, ΔΕΝ ευθύνονται οι εργαζόμενοι στο τμήμα πληροφορικής του Δήμου.

Σίγουρα, πάντως, δικαιώνεσαι και ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. Γιατί το αποτέλεσμα, δηλαδή η προβολή του blog της "Πλατείας" στο site του Δήμου, ήταν και είναι επιβεβλημένη, ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, για την "πρΟΤΑση εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου"

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Το Δημόσιο θα πουλά τα ακίνητά του και μετά θα τα νοικιάζει από τον αγοραστή τους!!!


To Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης όπου καθορίζει ότι τα ακίνητα που χρησιμοποιεί το Δημόσιο θα μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα παραχωρεί τα δικαιωματά τους για διάρκεια έως και 99 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα το Δημόσιο θα δεσμεύεται να τα νοικιάζει από τον αγοραστή τους !!!

Φόβοι ότι θα συμπεριληφθούν ακόμη και τα κτίρια των Πανεπιστημίων...

...από ιδιοκτήτης νοικάρης, με προφανή την μακροχρόνια αύξηση των δαπανών για νοίκια, που θα επιβαρύνουν τους προυπολογισμούς με έξοδα που έως τώρα δεν υπήρχαν ...

«Άρθρο 5Α

1. Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2, κυριότητα ή άλλα εμπράγματα δικαιώματα ή ενοχικά δικαιώματα επί ακινήτων που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. ή δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ..

2. Για την αξιοποίηση των ακινήτων της παραγράφου 1 το Ταμείο δύναται να συνάπτει τις ακόλουθες συμβάσεις:

α) Σύμβαση μεταβίβασης κυριότητας ή άλλου εμπράγματου δικαιώματος ή παραχώρησης ενοχικού δικαιώματος επί ακινήτου έναντι ανταλλάγματος με ταυτόχρονη μίσθωση του ίδιου ακινήτου.
Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η έναντι ανταλλάγματος μεταβίβαση από το Ταμείο της κυριότητας ή άλλου εμπράγματου δικαιώματος ή η παραχώρηση ενοχικού δικαιώματος χρήσης ή και εκμετάλλευσης επί ολόκληρου ή μέρους ακινήτου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. ή δημόσιας επιχείρησης της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ., με ταυτόχρονη συμφωνία μεταξύ του Ταμείου, ως εντολοδόχου του Δημοσίου, του Ν.Π.Δ.Δ. ή της δημόσιας επιχείρησης και του αγοραστή ή φορέα του δικαιώματος χρήσης ή και εκμετάλλευσης του ακινήτου για την εκμίσθωση του ίδιου ακινήτου προς το Δημόσιο, το Ν.Π.Δ.Δ. ή τη δημόσια επιχείρηση.

Η σύμβαση δύναται να έχει διάρκεια μέχρι ενενήντα εννέα (99) έτη.

β) Σύμβαση μεταβίβασης κυριότητας ή άλλου εμπράγματου δικαιώματος ή παραχώρηση ενοχικού δικαιώματος επί ακινήτου έναντι ανταλλάγματος, με ταυτόχρονη συμφωνία κατασκευής επ’ αυτού κτιρίου ή επισκευής ήδη υφιστάμενου επ’ αυτού κτιρίου και μίσθωσης του ίδιου ακινήτου.
Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η έναντι ανταλλάγματος μεταβίβαση από το Ταμείο της κυριότητας ή άλλου εμπράγματου δικαιώματος ή η παραχώρηση ενοχικού δικαιώματος χρήσης ή και εκμετάλλευσης επί ολόκληρου ή μέρους ακινήτου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. ή δημόσιας επιχείρησης της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ., με ταυτόχρονη συμφωνία με τον αγοραστή ή το φορέα του δικαιώματος χρήσης ή και εκμετάλλευσης του ακινήτου να κατασκευάσει επί του ακινήτου αυτού κτίριο ή να ανακαινίσει ή να επισκευάσει ήδη υφιστάμενο κτίριο ή άλλη κατασκευή με βάση τις λειτουργικές προδιαγραφές, τις προδιαγραφές κτιρίου ή άλλες ειδικές προδιαγραφές και με ταυτόχρονη συμφωνία μεταξύ του Ταμείου, ως εντολοδόχου του Δημοσίου, του Ν.Π.Δ.Δ. ή της δημόσιας επιχείρησης, και του αγοραστή ή του φορέα του δικαιώματος χρήσης ή και εκμετάλλευσης του ακινήτου για την εκμίσθωση του συνόλου ή τμήματος του ακινήτου προς το Δημόσιο, το Ν.Π.Δ.Δ. ή τη δημόσια επιχείρηση.

Η σύμβαση δύναται να έχει διάρκεια έως ενενήντα εννέα (99) έτη.

Στην έννοια της κατασκευής υπάγεται και η σχετική μελέτη αυτής, καθώς και οι περιπτώσεις ανακατασκευής, αποπεράτωσης, ανακαίνισης, επέκτασης ή πραγματοποίησης μετατροπών σε υφιστάμενο κτίριο και οι σχετικές μελέτες αυτών.

γ) Σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης.
Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η από το Ταμείο ως εντολοδόχο του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. ή δημόσιας επιχείρησης της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ., μίσθωση ακινήτου ή κτιρίου προς κατασκευή, με διάρκεια άνω των δώδεκα (12) ετών και μέχρι ενενήντα εννέα (99) έτη.

δ) Μικτή σύμβαση.
Το αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης συνίσταται σε συνδυασμό των προβλεπομένων στις παραπάνω περιπτώσεις α΄ έως και γ΄ ή σε συνδυασμό αυτών με ανταλλαγή, αντάλλαγμα σε είδος ή ανταλλαγή και αντάλλαγμα σε είδος.

3. Στις συμβάσεις της παραγράφου 2, το Ταμείο δύναται να συμφωνεί για λογαριασμό του Δημοσίου ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή δημόσιας επιχείρησης, της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ.:

α) το δικαίωμα αγοράς του μεταβιβαζομένου εμπραγμάτου δικαιώματος από το Δημόσιο ή το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή τη δημόσια επιχείρηση μετά τη συμβατική λήξη της ως άνω συμβάσεως μισθώσεως είτε με τίμημα αγοράς προσδιοριζόμενο με συμφωνούμενη με τη συναπτόμενη σύμβαση μέθοδο είτε άνευ ανταλλάγματος ή
και β) το δικαίωμα πρώτης προτιμήσεως του Δημοσίου ή του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή της δημόσιας
επιχείρησης για την αγορά του εμπραγμάτου δικαιώματος σε περίπτωση εκποιήσεως από τον εκάστοτε κύριό του.

Οι όροι και προϋποθέσεις ασκήσεως των ως άνω δικαιωμάτων καθορίζονται στη σύμβαση που συνάπτεται σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου και δεσμεύουν τους ειδικούς και καθολικούς ή οιονεί καθολικούς διαδόχους του αγοραστή.

4. Μετά την καθ’ οιανδήποτε τρόπο λύση του Ταμείου, το Δημόσιο, το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή η δημόσια επιχείρηση όπου ανήκε το περιουσιακό στοιχείο πριν την αξιοποίησή του από το Ταμείο, υποκαθίσταται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Ταμείου από τις συμβάσεις της παραγράφου 2.»

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις