Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 


 Αύριο το πρωί θα είναι αργά.

Φρεσκοασφαλτοστρωμένοι δρόμοι - με έργο χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια - στο βασικό δημοτικό δίκτυο δεν προστατεύτηκαν από τον κίνδυνο να χρειαστεί βαριά παρέμβαση με γκρέιντερ για να καθαριστούν από το παγωμένο χιόνι τις επόμενες μέρες.

Απόψε το βράδυ η πόλη θα είναι απροσπέλαστη όπως όλοι τώρα ανακάλυψαν επειδή εμείς αναδείξαμε την κατάσταση από εχθές ακόμα.

Το blame game μεταξύ των βαθμίδων της διοίκησης δεν μπορεί να καλύψει τις ανεπάρκειες καμίας τους, ούτε της πρωτοβάθμιας όμως.

Η παραίτηση του πολιτικού προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι είναι αυτονόητη απαίτησή μας και αυτονόητη υποχρέωσή του. 

Για αλλαγή πολιτικών πολιτικής προστασίας δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες με τέτοια διοίκηση και τέτοια αντιπολίτευση.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΡΑ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αγανακτισμένοι οι δημότες Χαλανδρίου στέλνουν στην ΠΛΑΤΕΙΑ φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Και αν εμείς ασχοληθήκαμε με την περιφέρεια εδώ δείτε ένα φωτορεπορτάζ αναγνώστη από το κέντρο της πόλης αυτή τη στιγμή.

Δείτε ότι ουσιαστικά ο μόνος δρόμος που πατιέται είναι αυτός μπορστά από τον Άγιο Νικόλα (βοήθειά μας).

 Και βέβαια όλο αυτό ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΟΣ τώρα τη νύχτα.


Ξένος Μανιατογιάννης, Δήμαρχος Βριλησσίων: Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς.


Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες,

Η κατάσταση στη χώρα, στην Αττική, καθώς και στην πόλη μας, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς από αυτήν τη καιρική διακινδύνευση, έχοντας ως προτεραιότητα την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. 


 Από την έναρξη των ακραίων καιρικών φαινομένων επιχειρούμε αδιάλειπτα με άνω των δεκαπέντε (15) μηχανημάτων και οχημάτων της πολιτικής προστασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών και των εξωτερικών συνεργατών του δήμου, με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση των πρωτόγνωρων ακραίων χιονοκαταιγίδων και των δραματικών συνεπειών τους στη λειτουργία της πόλης.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 2 φορτωτές JCB εκχιονισμού, 2 ειδικά μηχανήματα «μαχαίρια» εκχιονισμού, 2 μικροί φορτωτές τύπου «bob cat», 2 οχήματα ρίψης αλατιού και πλειάδα δημοτικών και ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς του προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ύδρευσης, καθώς και για την κάλυψη κάθε άλλης κατεπείγουσας ανάγκης. 

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα για τον καθαρισμό των δρόμων, για τις απαραίτητες ρίψεις αλατιού, για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων, για τις άμεσες παρεμβάσεις βοήθειας σε οχήματα χωρίς αλυσίδες, για τις αναγκαίες μετακινήσεις ευάλωτων ατόμων με προβλήματα υγείας και για κάθε άλλη αναγκαία κινητοποίηση κοινωνικής ευθύνης.

Υπενθυμίζω σε όλες και σε όλους, την αυστηρή οδηγία και των κρατικών αρμόδιων αρχών να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας ώστε να μείνουμε ασφαλείς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μετακίνηση που δεν είναι αναγκαία, είτε με αυτοκίνητο είτε ως πεζοί, μέχρι την υποχώρηση του χιονιά. Αυτό, ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες αναγκαίες παρεμβάσεις από τα δημοτικά συνεργεία και από τις ομάδες έκτακτης ανάγκης των κρατικών και περιφερειακών φορέων διαχείρισης της κρίσης (ΔΕΔΔΗΕ, ΣΠΑΠ κλπ).

Για οποιαδήποτε μετακίνηση έκτακτης ανάγκης, παρακαλώ χρησιμοποιήστε απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού και ακολουθείστε τις σαφείς οδηγίες των αρμόδιων αρχών Πολιτικής Προστασίας και μη θέτετε την ασφάλεια και τη ζωή, τη δική σας και των άλλων, σε κίνδυνο.

Όλες οι δυνάμεις του Δήμου Βριλησσίων βρίσκονται σε 24ωρη λειτουργία και επιχειρούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Δημ.Βερνάρδου 23 Βριλήσσια
τ.κ. 152 35
dimarxos.epikoinonia@vrilissia.gr
www.vrilissia.gr
21302050511

Βριλήσσια 25.01.2022

https://www.facebook.com/vrilissia.gr

https://www.instagram.com/dimosvrilission

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Παραιτήσεις και άλλο μείγμα πολιτικής στην Πολιτική Προστασία

 

Για όσα θλιβερά και απαράδεκτα συνέβησαν στην Αττική με το πρώτο χιόνι ο εκπρόσωπος τύπου του Πράσινου Κινήματος Νίκος Καραμπάσης δήλωσε:

«Δεν είναι απλώς ανίκανοι απέναντι σε ένα καιρικό φαινόμενο μερικών ωρών για το οποίο είχαν προειδοποιηθεί εγκαίρως, αλλά και επικίνδυνοι γιατί κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της πρόκλησης τους που έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η Αττική Οδός Α.Ε. αποδείχθηκε ανίκανη στην διαχείριση του δρόμου όταν χρειάσθηκε να βοηθήσει τους οδηγούς. Καιρός να αποκατασταθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου.

Είναι παντελώς απαράδεκτο ο ιδιωτικός φορέας διαχείρισης του ηλεκτρισμού να αφήνει με το πρώτο χιόνι και πάλι χιλιάδες σπίτια για ατελείωτες ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και – κατ’ επέκταση – φαγητό. Οι «παχυλώς παραφουσκωμένοι λογαριασμοί» όμως απαιτείται να πληρωθούν στο ακέραιο.

Αν και πάγια θέση μας είναι ότι χρειαζόμαστε διαφορετικό μείγμα πολιτικής στην Πολιτική Προστασία με βάση την πρόληψη και όχι την καταστολή, (και έχουμε καταθέσει προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή), οι παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών Κ. Καραμανλή και Χ. Στυλιανίδη είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός. Διαφορετικά αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα έζησαν οι συμπολίτες μας».

ΑΑΒΑΔΙΣΤΑ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ο δήμος δεν θα εκχιονίσει τίποτα παραπέρα από το κεντρικό δημοτικό δίκτυο ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ.

 ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ


ΘΗΣΕΩΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΥΑΒΑΔΙΣΤΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΝΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Περπατήσαμε - με δυσκολία σε δρόμους του ΒΑΣΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ!

Δρόμους που ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ο δήμος θα έπρεπε να είχε κρατήσει ανοικτούς. 

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΕΝΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

Για πρωτεύων ΔΗΜΟΤΙΚΟ δίκτυο.

Λευκών Ορέων, Αρτεμησίου, Ήβης, Θησέως, Διονύσου, Σεβ. Καλλισπέρη, Σωκράτους μέχρι της Αριστοφάνους ....

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟ!

Δεν μιλάμε για ΑΛΑΤΙ, αυτό φαίνεται ότι είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Δουκ. Πλακεντίας και Πεντέλης έχουν ανοίξει, είναι φανερό ότι έχει πέσει αλάτι από την Περιφέρεια.

Το ρεύμα καθόδου της Δουκ. Πλακεντίας κλειστό από πεσμένο δέντρο στο ύψος της Κένεντυ - Η κυκλοφορία γίνεται από το ένα ρεύμα, της ανόδου - σπάσανε τη νησίδα αντί να κλαδέψουν το δέντρο.

Πολλά δέντρα πεσμένα στην Παπανικολή (ευθύνη Περιφέρειας).

Πουθενά εκχιονιστικά ή υδροφόρες του δήμου.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:

Σίμος Ρούσσος

Δεν πρόκειται φυσικά ο δήμος να εκχιονίσει τίποτα παραπέρα από το κεντρικό δημοτικό δίκτυο και αυτό αν μπορέσει.
Ειναι ήδη τεράστιο για τις δυνατότητες του δήμου και το είδος της χιονόπτωσης.
Πεντέλης,Αντιστάσεως,Αναπαύσεως,Παπανικολή,Κηφισσιας κλπ.ΔΕΝ είναι δημοτικό δίκτυο

Φανταζόμαστε δήμαρχε ότι το ίδιο μπορεί να πει ο Πατούλης και οι υπουργοί.

Οπότε ΜΑΥΡΟ - ή στην κυριολεξία - ΑΣΠΡΟ φίδι που μας έφαγε.

ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: «Αγνοείται» ο Δήμαρχος Αμπατζόγλου – Κλειστοί οι δρόμοι


 Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει προαναγγελθεί εδώ και ημέρες από την Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σήμερα οι δημότες και οι δημότισσες Αμαρουσίου διαπιστώνουμε με απογοήτευση την ελλιπέστατη οργάνωση της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και τη μηδενική συνεργασία του με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου κεντρικοί δρόμοι της πόλης μας να μείνουν ανοιχτοί σε ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι διερχόμενοι πολίτες επί ώρες.

Χάος επικρατεί κατά διαστήματα στους περισσότερους δρόμους. Ακόμα και στη Λεωφόρο Κηφισίας ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της πόλης μας, καθώς εκεί τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν ουσιαστικά μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς η ρίψη άλατος δεν ήταν επαρκής. Η Αγίου Κωνσταντίνου είναι αδιάβατη σε πολλά σημεία της όπως και η οδός Πεντέλης στο ύψος του Σικιαριδείου. Τα ίδια και στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου άφαντος, έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με τους πολίτες που παρακολουθούν το χιόνι από το παράθυρο τους με την ελπίδα να μη χρειαστεί να βγουν από το σπίτι τους καθώς η συντριπτική πλειονότητα των εσωτερικών δρόμων του οδικού δικτύου της πόλης είναι κλειστοί από το χιόνι.

Οι δημότες δεν γνωρίζουν αν και από πού μπορούν να προμηθευτούν αλάτι για το κατώφλι του σπιτιού τους, πολλά σπίτια είναι χωρίς ρεύμα, ενώ η υποστελέχωση τις υπηρεσίες του Δήμου έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύονται καταγγελίες και αιτήματα στο 15321 αλλά να μην εξυπηρετούνται.

Κύριε Αμπατζόγλου βγείτε από τη θαλπωρή του γραφείου σας στο Δημαρχείο και συντονιστε τους αντιδημάρχους σας, τις υπηρεσίες και την πολιτική προστασία. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν θα αποκλειστεί στο σπίτι του εκτός του Δήμου μας όπως πέρσι με τη «Μήδεια».

Μόνη εξαίρεση σε αυτό το ρεσιτάλ απραξίας Αμπατζόγλου, η συγκινητική προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου μας και των εθελοντών που αυτές τις ώρες αξίζουν την ουσιαστική στήριξή όλων μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη της παράταξης #Ενωμένο Μαρούσι συντονίζουν τη δράση τους σήμερα το απόγευμα με νεα σύσκεψη στις 18.00 προκειμένου να συμβάλλουμε εθελοντικά σε κάθε γειτονιά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Το ΕΝΩΜΕΝΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.