Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

H ανακοίνωση του Γυμναστικού και μερικές ασήμαντες λεπτομέρειες που δεν συμπεριέλαβαν

stasibanner

«Νους υγιής εν σωματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, περιγράφοντας μερικούς αιώνες πριν το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Δηλαδή, για να είναι ο νούς υγιής πρέπει και το σώμα να είναι υγιές.

Δυστυχώς, δεν διασώθηκαν αναφορές για το ακριβώς αντίστροφο. Εάν δηλαδή αρκεί ένα υγιές σώμα για να οδηγήσει και σε έναν υγιή νου.

Εάν λάβει όμως κανείς υπόψη του την πρόσφατη ανακοίνωση του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου ενάντια στη νέα δημοτική αρχή, μάλλον θα διαπιστώσει ότι αυτό δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Και εξηγούμαστε:

Οι χώροι λειτουργούσαν χωρίς άδεια και με ελλείψεις στον τομέα των προδιαγραφών ασφαλείας σε χώρο μάλιστα όπου συγκεντρωνόταν κοινό και όχι μόνο αθλητές. Είναι ασήμαντη λεπτομέρεια, γιαυτό δεν αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους;

Από το 2009, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση καλούσε την προηγούμενη δημοτική αρχή να προβεί στις απαραίτητες εργασίες, υποδεικνύοντας τα προβλήματα ασφάλειας των αθλητικών χώρων, και δίνοντας συνεχείς παρατάσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα. Περιττό να ειπωθεί ότι οι καταληκτικές ημερομηνίες περνούσαν η μία μετά την άλλη χωρίς να γίνεται το παραμικρό, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 2014 να σφραγιστούν όλοι οι αθλητικοί χώροι του δήμου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι αθλητικοί παράγοντες του Γυμναστικού (που κάποιοι τυχαίνει να είναι και δημοτικοί παράγοντες) δεν γνώριζαν τίποτα; Ή απλώς αδιαφορούσαν από κοινού με την προηγούμενη δημοτική αρχή; Είναι και αυτό ασήμαντη λεπτομέρεια;

Ας αντιπαρέλθουμε τις πομφόλυγες της ανακοίνωσης του Γυμναστικού περί διάλυσης ονείρων και συλλόγων, πολέμου που κάποιοι τους έχουν κηρύξει κλπ, και ας πάμε στην ουσία της ανακοίνωσης. Παραδέχονται ότι κάποια απαραίτητα έργα ασφαλείας και υγιεινής έχουν γίνει μετά από αδράνεια ετών (δεν τους ένοιαζε που πριν δεν υπήρχαν;) αλλά εγκαλούν τη νέα δημοτική αρχή για αδιαφορία και αδράνεια.

Δεν προσδιορίζουν όμως στο που ακριβώς συνίσταται αυτή η αδιαφορία. Ούτε φυσικά υποδεικνύουν κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που θα έπρεπε να έχει κάνει η νέα δημοτική αρχή και δεν έκανε. Πολύ περισσότερο δεν στρέφουν τις διαμαρτυρίες τους ενάντια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ουσιαστικά αρνείται να αδειοδοτήσει τους χώρους, ίσως γιατί προτιμούν να χτυπάνε το σαμάρι και όχι το γάιδαρο.

Τέλος στην ιστοσελίδα του συλλόγου που προβάλει το έργο του (και το οποίο όλοι θεωρούμε θετικό) στο σημείο «εγκαταστάσεις» που όλοι θα περίμεναν να δουν τις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο σύλλογος, αναφέρεται το «Νίκος Πέρκιζας» (1ο γραφείο). Δεν γνωρίζουν ότι είναι παράνομο να στεγάζονται σε δημοτικό χώρο και ότι εάν αυτό επισημανθεί από την επιτροπή αδειοδότησης, άδεια λειτουργίας δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ; Δεν γνωρίζουν επίσης ότι οφείλουν ως σωματείο, το οποίο επιπλέον χρησιμοποιεί δημοτικό χώρο άθλησης, να διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα όπως επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; Άλλη μία μάλλον ασήμαντη λεπτομέρεια.

ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΕΝΑ - ΕΙΔΙΚΑ - ΣΤΙΣ ΜΑΧΙΜΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Ελλάς το μεγαλείο σου, βασιλεμό δεν έχει ...

Αγαπητέ συνδημότα η αναδιοργάνωση και η κάλυψη των αναγκών του δήμου μας από τη νέα διοίκηση ξεκίνησε αξιοποιώντας τον θεσμό της ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.
 
ΑΜΕ!

Θυμίζουμε ότι τώρα πλέον αι ανάγκαι του δήμου και ΜΟΝΟ αυτές,  καθορίζουν τας πρωτοβουλίας και τας αποφάσεις της δημοτικής μας αρχής, η οποία διόλου δεν σκοπεύει να περιπέσει σε παλαιοκομματικάς παρεκτροπάς διενέργειας προνομιακών και χαριστικών πράξεων προς όφελος παραταξιακών ή πολύ δε περισσότερο συγγενικών ημετέρων,  όπως έκαναν οι παλιότερες διοικήσεις, τας οποίας πολλάκις έχει καταγγείλει, ως γνωστόν δια την φαύλη αυτή πρακτική τους.


Μάλιστα από την αρχή της θητείας της και προς παραδειγματισμό, αναδεικνύεται απαστράπτουσα η ποιοτική διαφορά, με την διαχείριση του θεσμού της ενδοδημοτικής κινητικότητας η οποία ξεκίνησε δια την πόλη μας και αυτά πρέπει να αναδυκνείονται και να πιστώνονται.

Μην ξεχνούμε ότι πρόκειται δια έναν θεσμόν, εις τον οποίον  πολλοί κυβερνητικοί και κυρίως πασοκοκυβερνητικοί λειτουργοί αλλά και ο Ντινόπουλος και η ΠΟΕ ΟΤΑ, έχουν επενδύσει ελπίζοντας να κατευνάσουν τα αιμοσταγή - κατά των δημοσίων υπαλλήλων - ένστικτα των (επίσης) ευρωπαίων  βαμπιριστών δημοσίων υπαλλήλων που συνηθίσαμε να τους αποκαλούμε ως "ΤΡΟΪΚΑ".

Ξεκίνησε λοιπόν, αναγνώστη μου εις τον δήμο μας η εφαρμογή του θεσμού ο οποίος - όπως λένε αι υποστηρικταί του - δύναται να καλύψει τα κενά κρίσιμων δημοτικών υπηρεσιών.

ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΕ ΕΝΔΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 πιανίστες και έναν κιθαρίστα.

Άμα δεν με πιστεύεις, που είμαι γνωστός δια τας υπερβολικάς μου εκτιμίσεις δια τα δημοτικά πράγματα, κοίτα μόνος σου στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ!

(Δεν βάζουμε τις αποφάσεις εδώ γιατί έχουν τα ονόματα των εργαζόμενων, οι οποίοι δεν μας φταίνε σε τίποτα, εμείς ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΤΥΡΙΖΟΥΜΕ).

ΑΝΤΕ ΒΡΕ!

Δεν βρίσκετε και κανέναν - δυο  ακόμα για μπουζούκι και αλτικόρνο - τώρα που έχουμε τρεις πιανίστες (είχαμε και έναν δικό μας αν δεν κάνουμε λάθος)  - να ανοίξουμε και κάνα κοινωνικό ξενυχτάδικο, να κάνουμε παραγωγική ανασυγκρότηση;
ΥΓ: Βεβαίως μπορούν να αξιοποιηθούν σε εργαστήρια για δημότες από καμιά δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης αλλά αυτά τα λένε κάτι υπηρέτες μνημονιακών πολιτικών.

Παραίτηση Κουβέλη ζητά ΟΜΟΦΩΝΑ η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ – Ποια ονόματα ακούγονται για την προεδρία


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για άλλο υποψήφιο.

Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία ελήφθη μετά από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Αντιδρώντας σε αυτή την κίνηση των εννιά βουλευτών, ο κ. Κουβέλης ζήτησε μερικές ώρες προθεσμία για να απαντήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά προσανατολίζεται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα.

Εως στιγμής, το όνομα που ακούγεται περισσότερο για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ είναι αυτό του Νίκου Τσούκαλη, ο οποίος όμως αναμένει πρώτα τις αποφάσεις του κ. Κουβέλη. Αλλο όνομα για την προεδρία που έχει ακουστεί είναι αυτό του Γιάννη Πανούση.

http://www.aftodioikisi.gr/

ΜΕ 8 ΕΚ. ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ...


Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου: Όρος Πατέρα

Χάρτες και φωτογραφίες από την έξόρμηση στο Όρος Πατέρας

Την είδηση "ψαρέψαμε" στην συνάδελφό από τα Μέγαρα "ΑΙΧΜΗNEWS" σε ανάρτηση που αναμεταδίδει τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, εδώ στα δικά μας μέρη.

Διαβάστε τι γράφει ο συνάδελφος στα Μέγαρα:

Η άποψη μας (της ΑΙΧΜΗΣ)


Σε γενικές γραμμές πάντως, αν ανατρέξει κάποιος σε δηλώσεις αλλά και σε δημοσιεύματα που έγιναν κατά το παρελθόν σχετικά με αυτήν την υπόθεση, θα διαπιστώσει πως όλα έγιναν με συγκεκριμένο σκοπό. Οι ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της αποκεντρωμένης διοίκησης στόχευαν στην αποτροπή του προστίμου των 8.000.000 ευρώ για τη χώρα μας αφού με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία που υπάρχει για την μετεγκατάσταση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως είναι οι Ρομά επιβάλλεται να έχουν δημιουργηθεί χώροι υποδοχής, όπως αυτός που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση των οικίσκων στο όρος Πατέρας.
Θεωρούμε λοιπόν πως πλέον και μετά το πέρας των εργασιών στην περιοχή του Κανδηλίου, αλλά και με την «εμφάνιση» των φωτογραφιών στον αέρα που δείχνουν έναν χώρο με σύγχρονες υποδομές για υποδοχή Ρομά, η κατάσταση είχε αίσιο τέλος κυρίως και όσον αφορά την αποτροπή του προστίμου. Τώρα όπως είναι φυσικό υπάρχει αλλαγή πλεύσης. Οπότε όλος ο ντόρος, όλος ο «καβγάς» όπως λέμε στην λαϊκή γλώσσα, φαίνεται να έγινε για το πρόστιμο.

ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ (της ΠΛΑΤΕΙΑΣ)
Οι ίδιες ευρωπαϊκές συνθήκες, η ίδια ευρωπαϊκή νομοθεσία, εμπεριέχουν και την υποχρέωση συναίνεσης των ΡΟΜΑ στην μετεγκατάσταση.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΡΟΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (εκτός αν βγούμε από την ΕΕ) και ημείς τα μπαλαμά απλώς αυτοϊκανοποιούμαστε και δεν αναλαμβάνουμε την ΕΥΘΥΝΗ να κάνουμε αυτό που πρέπει και το οποίο ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ (να μην τα ξαναγράφουμε γιατί θα γίνουμε αηδία).

ΟΠΟΤΕ: Αφήστε τα μίση και εφαρμόστε την λύση! ΕΔΩ! Αλλού δεν ....

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ (ακόμα και αν δεν την ακούσει κανείς, δεν χάνετε τίποτα).ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Αξιότιμες κυρίες, κύριοι

Αναλαμβάνω μια πρωτοβουλία που αφορά ιδίως τους οφειλέτες στον ΟΑΕΕ. Ως «τελευταία ευκαιρία» ετοιμάζουν ρύθμιση σε 100 και 72 δόσεις (ανάλογα την οφειλή) χωρίς να συζητάνε οτιδήποτε για μείωση των τρεχουσών εισφορών. Το προφανές αποτέλεσμα είναι ότι και πάλι ελάχιστοι θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Ετοίμασα μια ηλεκτρονική δημοσκόπηση για να συλλεχθούν οι απόψεις των οφειλετών του ΟΑΕΕ και να δημοσιοποιηθούν ΑΜΕΣΑ.
Είναι 6 ερωτήσεις που χρειάζονται 2 λεπτά για να απαντηθούν. Κανένα προσωπικό σας στοιχείο δεν καταγράφεται (email, στοιχεία κλπ).
Στις 10/10/2014 θα σταματήσει η δημοσκόπηση και θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα (σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας και στους ανταποκριτές Ξένου Τύπου). Όσο περισσότερες οι απαντήσεις τόσο πιο αξιόπιστη η δημοσκόπηση.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να απαντήσετε στις ερωτήσεις.Με εκτίμηση

Γιώργος Φλωράς
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα
Τηλ. 2105232621, email george.floras@floras.gr

ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ (ΚΑΙ Ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΛΑΒΟΙ;

Μα το θέμα έχει λυθεί επιτέλους, συνέλληνες, ξεκολλήστε ....

Τα έχει πει χρόνια τώρα ο Dickinson ....

Ανθρώπινα σκουπίδια

Στο Χαλάνδρι, ένα κατάστημα με “σικ” νυφικά συνδιαλέγεται σουρεαλιστικά με τις απέναντι σωβρακοφανέλες των “αθιγγάνων” που τού βγάζουν αυθάδικα τη γλώσσα

Στέλιος Ν. Κάνδιας

Αρχές του 2000. (Μάλλον προβοκατόρικη) ερώτηση τηλεοπτικού ρεπόρτερ προς ηλικιωμένο, μάλλον απόστρατο αξιωματικό, στον τότε Δήμο Παπάγου:

- Θα δεχόσασταν χωματερή στον Δήμο σας;
- (Ξινίλα, έκδηλος εκνευρισμός) ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ!

****

2014. Αφήνοντας τη Μεσογείων και τον σύγχρονο σταθμό του Μετρό στο Νομισματοκοπείο για να φτάσεις στην οδό Σαρανταπόρου στο Χαλάνδρι μπορεί και να τύχει να περάσεις μέσα από τον καταυλισμό των Ρομά· και τότε εισβάλεις απότομα σε μια άλλη πραγματικότητα. Μια ελληνική σημαία υψωμένη χαιρετά, ενώ ρούχα κρεμασμένα, και άνθρωποι κρεμασμένοι από την πολιτεία, ζουν μέσα σε πρωτόγονες παράγκες που θυμίζουν τον ξεριζωμό του '22, εξάπτοντας την προσοχή σου. Μια αυτοσχέδια συνοικία καμωμένη από μόχθο, σανίδες και λαμαρίνα... ηλικίας 43 ετών, στην οποίο το όνειρο παίζει κρυφτό στους ανθρώπους. Ένα δορυφορικό πιάτο φροντίζει για την σύνδεση εικονικής πραγματικότητας - δύσκολης καθημερινότητας, άνθρωποι παράξενα σιωπηλοί που σε παρατηρούν προσεκτικά, παιδιά που παίζουν αμέριμνα μέσα σε βρωμόνερα, και εσύ ένας ξένος, που άθελά σου διαταράσσεις τους ρυθμούς της όποιας καθημερινότητάς τους με το αδιάκριτο βλέμμα σου.Δυο – τρία λεπτά απόσταση χρειάζεσαι για να φτάσεις από τη Μεσογείων στη Σαρανταπόρου περνώντας μέσα από τον “καταυλισμό”. Εκεί ξεκινάει το Χαλάνδρι, το “πραγματικό” Χαλάνδρι, ο πολιτισμός, με -υποτίθεται- αυτονόητες παροχές για ανθρώπινα όντα όπως πόσιμο νερό, αποχέτευση και ηλεκτροδότηση, που μερικά μέτρα μακρύτερα φαντάζουν πολυτέλεια. Έχοντας στην πλάτη σου τις χαμοκέλες και τη δυσωδία αντικρίζεις το γνώριμο αστικό τοπίο των Βορείων Προαστίων: καλαίσθητες πολυκατοικίες, κυρίως της δεκαετίας του '80, ένας φροντισμένος πεζόδρομος, και παραδίπλα ένα κατάστημα με “σικ” νυφικά που συνδιαλέγεται σουρεαλιστικά με τις απέναντι σωβρακοφανέλες των “αθιγγάνων” που τού βγάζουν αυθάδικα τη γλώσσα.

Μια ερμαφρόδιτη κατάσταση που δεν εξυπηρετεί κανέναν όσα συμβαίνουν με τους Ρομά στο Χαλάνδρι τις τελευταίες δεκαετίες. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το δίκαιο των ιδιοκτητών των οικοπέδων που έχουν καταπατηθεί και την ανάγκη εφαρμογής (πότε – πότε χρειάζεται βρε αδελφέ, έτσι γι' αλλαγή...) των νόμων, δεν θα πρέπει να βρεθεί πρώτα -ικανοποιητική- λύση για τη μετεγκατάσταση αυτών των 74 οικογενειών πριν εκδιωχθούν; Και πού θα είναι αυτή; Στο όρος Πατέρας, ή μήπως θα τους πακετάρουν για Ιμαλάια μεριά, αγυρίστου και οξαποδώ γωνία; Και πότε θα βρεθεί λύση στο ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα; Στο άλλο εξάμηνο του επομένου εξαμήνου του νέου εξαμήνου του 2024; Οι αρμόδιοι έκαναν λόγο για αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στο “επόμενο διάστημα”. Ποιος ξέρει, ίσως και να συσταθεί και καμιά επιτροπή, στο κάτω – κάτω της γραφής το ζήτημα των Ρομά του Χαλανδρίου εκκρεμεί μόλις από το 1971 που δεν είναι δα και τόσο πολύς καιρός μπροστά στην αιωνιότητα. Η ελληνική πολιτεία θέλει το χρόνο της, ο χρόνος είναι σχετικός και τα τοιαύτα. Συναντήσεις, συζητήσεις, κόντρα συζητήσεις, η λύση παραπέμπεται στο “επόμενο διάστημα” άλλως γνωστό και ως ελληνικές καλένδες. Πού θα πάνε αυτά τα ανθρώπινα σκουπίδια; Αλίμονο, κανείς δεν τα θέλει, ούτε καν το όρος Πατέρας που φαίνεται ότι έχει απολέσει το πατρικό του ένστικτο.

****

Υποθετική ερώτηση τηλεοπτικού ρεπόρτερ – βέβαιη απάντηση πολίτη:

- Θα δεχόσασταν Ρομά στην περιοχή σας;
- ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ... (εδώ συμπληρώνετε περιοχή της προτίμησής σας)


Ελληνική πολιτεία εν έτει 2014: Μια παράγκα, μια μπουλντόζα ένα δορυφορικό πιάτο και μια υψωμένη ελληνική σημαία να σε αποχαιρετά.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις