Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Συνέντευξη του Δημάρχου Μεταμόρφωσης σχετικά με την μετεγκατάσταση στην περιοχή, των Ρομά από το Χαλάνδρι

H αποκλειστική συνέντευξη του δημάρχου Μεταμόρφωσης στην «ΘΕΣΗ» για το θέμα που δημιουργήθηκε με τη μετεγκατάσταση των Ρομά στη Λυκόβρυση.ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ: http://www.halandripedia.blogspot.gr/
Η συνένετευξη δόθηκε στο κανάλι της ΘΕΣΗΣ στο YOUTUBE 

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ...

Ναι λοιπόν! Διώξτε τους κηφήνες από το δημόσιο!http://www.olympia.gr/, 2/4/2013


Ο ιδανικός άντρας για τη γυναίκα...


5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ - ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το 2ο Γυμνάσιο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις - Κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων προς όλα τα σχολεία για συντονισμό δράσεων
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αντιδρώντας στην επαπειλούμενη κατάργηση του 2ου Γυμνασίου Χαλανδρίου κλιμακώνουμε και εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης ολοήμερης κατάληψης του σχολείου μας από εμάς τους γονείς μαζί με τα παιδιά μας στις 28/03/2013, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε νέα κατάληψη την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013.

Σε αυτήν τη νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας μας σας καλούμε να συμπαρασταθείτε έμπρακτα πραγματοποιώντας ταυτόχρονη κατάληψη και στο δικό σας σχολείο.
Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους, για παροχή σωστής εκπαίδευσης στα παιδιά μας και σε ανθρώπινες συνθήκες. Μόνο από κοινού και οργανωμένα μπορούμε να αποτρέψουμε τις άδικες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας. Οι υπουργοί και υφυπουργοί μπορεί να μας αγνοούν όμως εμείς δεν πρέπει να πτοηθούμε και να το βάλουμε κάτω, αλλά αντίθετα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τις προβάλουμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε προς όσους μας εμπαίζουν!

Τα χρονικά περιθώρια για την λήψη των αποφάσεων στένεψαν και πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι.Αν δεν προλάβουμε τις εξελίξεις τώρα, το Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να προβούμε σε ακραίες κινητοποιήσεις. Ελάτε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε η φωνή μας να είναι δυνατή και αποτελεσματική.


Για το Δ.Σ.

Χαλάνδρι, 29/03/2013

Σχετικά με τους συνεταιρισμούς. Ένα άρθρο του Κώστα Γερολυμάτου στην Αυγή


Με οργή διάβασα το άρθρο του κ. Τζόκα σχετικά με τους συνεταιρισμούς. Οι λόγοι της οργής μου είναι δύο:
1. Ο κ. Τζόκας αγνοεί πλήρως το θέμα. Αναφέρεται ότι χρειάζονται 7 για να γίνει ένας συνεταιρισμός αλλά χρειάζονται στο 99% των περιπτώσεων 5. Αναφέρει για το 23% ΦΠΑ αλλα δυστυχώς αγνοεί και τι είναι ΦΠΑ και ποιος κόβει και τι έχει γίνει. Απλά τον ενημερώνω ότι αυτό που έγινε είναι ότι η φορολόγηση του συνεταιρισμού γίνεται με 25% χωρίς καμία φοροαπαλλαγή. Επιπλέον δεν είναι όλος ο κόσμος πάντα αυτό που βλέπουμε μπροστά μας. Δεν ασχολούνται όλοι με την τοπική αυτοδιοίκηση ούτε όλα όσα γίνονται σχετίζονται με αυτήν. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.

2. Οι συνεταιρισμοί που δημιουργούνται κυρίως από δημάρχους στη Δυτική Αθήνα είναι κατά παραγγελίαν νομικά πρόσωπα που σκοπό έχουν να σώσουν τους ίδιους και τις διοικήσεις τους από τον κόλαφο της διάλυσης του δημόσιου χώρου είτε αυτός λέγεται παιδικοί σταθμοί είτε το οτιδήποτε άλλο έχει αναφορά σε δομές πρόνοιας ή κοινωνικά αγαθά. Το ίδιο βέβαια κάνει και η κοινωφελής εργασία την οποία όλοι οι αιρετοί εκτός δύο περιπτώσεων που λαμπρύνουν τον χώρο της Αριστεράς - δέχτηκαν τρέχοντας. Αυτοί οι συνεταιρισμοί όντως σκοπό έχουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Δεν θα το κάνουν όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί ούτε αυτό δεν θα μπορέσουν να κάνουν.
Μάθετε κ. Τσόκα ότι από τους 150 συνεταιρισμούς που υπάρχουν σήμερα το 89% είναι παραγωγικού σκοπού δηλαδή ξυλουργοί, αγροτοτουριστικοί, ομοιοεπαγγελματικοί απόπειρες κυρίως ανθρώπων που είτε βρίσκονται πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ είτε τον ψήφισαν όπως ο υπογράφων που βέβαια με πείσατε να μην το ξανακάνω. Και κυρίως απόπειρες ανθρώπων που κινούνται από το απόλυτο κίνητρο της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας το οποίο με μοναδικό τρόπο το κάνετε πατσαβούρα προκειμένου να υποστηρίξετε τα όσα πιστεύετε.

Γνωρίζετε ότι π.χ. η εφημερίδα που αντανακλά καλύτερα απ' όλες την αντίθεση στα Μνημόνια “Η Εφημερίδα των Συντακτών” είναι ένας συνεταιρισμός τέτοιου τύπου; Αυτοί τι ιδιωτικοποιούν; Είναι θλιβερό να μιλάτε για ένα πράγμα που δεν ξέρετε και να τσουβαλιάζετε με βάση την εμπειρία σας από τους ΟΤΑ την οργανωμένη προσπάθεια που κάνουν άνθρωποι που το σύστημα τους φτύνει να σταθούν στα πόδια τους γιατί για την Αριστερά αυτό ακριβώς θα πρέπει να σημαίνει η ιστορία; της κοινωνικής οικονομίας: η προσπάθεια να διερευνήσεις μία απάντηση απέναντι στην κρίση διά μέσω του συνεταιρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας.

Γίνεστε ίδιοι με το ΚΚΕ και την κριτική που κάνει σε οποιονδήποτε κινείται και δεν του είναι αρεστός. Θα μπορούσα να γράψω σελίδες για το τι έχουν κάνει άνθρωποι των ΟΤΑ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν οι δήμοι και να γίνουν δυνάστες για τους δημότες τους. Έχω δικαίωμα με αυτό να καταγγείλω π.χ. τον Κορτζίδη στο Ελληνικό; Εσείς βέβαια το κάνετε με περίσσεια ευκολία για όλους εμάς οι οποίοι εκτός των άλλων προσπαθούμε και με αυτόν τον τρόπο να απαντήσουμε στην κρίση. Να απαντήσω λοιπόν και εγώ ότι εφόσον η “Αυγή” είναι ένα εταιρικό σχήμα είναι ίδια με τη Μαρφίν, την Ιντρασόφτ και τα ΕΛΠΕ και τον ΣΚΑΙ; Συμφωνείτε; Ντρέπομαι για αυτά που διαβάζω γιατί δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ κοινή γραμμή ούτε και για την κοινωνική οικονομία ή μάλλον καλύτερα δεν ξέρετε καν τι είναι.
Αυτό βέβαια δεν σας εμποδίζει να κατακεραυνώνεται με τον τρόπο σας όλους εμάς λες και είμαστε άνθρωποι της τρόικας. Έτσι όμως εκτός από εμάς τρελαίνετε και τους δικούς σας ανθρώπους. Δεν περίμενα ποτέ να διαβάζω άρθρα που θυμίζουν τα κείμενα του ΚΚΕ για το κίνημα της πατάτας. Ούτε περίμενα ποτέ ότι καθοδηγητής θα χρησιμοποιεί την εμπειρία του από τον χώρο των ΟΤΑ για να απαντήσει για μία πρακτική που στην Ευρώπη απασχολεί πάνω από 10 εκατ. εργαζόμενους. Προσοχή όμως γιατί η εμπειρία από μόνη της δεν δίνει καμιά ιδιαίτερη αξία. Συνήθως κάνει τα ελαττώματά σου να φαίνονται προτερήματα.

Γερολυμάτος Κώστας
φανατικό μέλος της Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου της παράταξης
που τμήμα της οποίας υποτίθεται θα πρέπει εσείς να έχετε συντονίσει


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=762564

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΠ. ΤΖΟΚΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ:
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ): Η κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ν. ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ


Αγαπητέ Άγγελε

Εμείς πήραμε θέση και μάλιστα έγγραφα για τον Καταλογισμό και στην Οικονομική Υπηρεσία των χρημάτων για τον Καταυλισμό. Δεν έχουμε την δυνατότητα να παρέμβουμε στην δικαιοσύνη πολύ περισσότερο να υποδείξουμε πως θα κάνει την δουλειά της.
Προκαλέσαμε την ΕΔΕ στον Δήμο αμέσως μετά την καταγγελία Βάσιου ότι δεν υπέγραψε την παραλαβή του έργου. Το αποτέλεσμα της δεν το γνωρίζουμε αν και ζητήσαμε εγγράφως να μας κοινοποιηθεί.
Σήμερα σε επαφή που είχα με ένα από τους αδίκως και κατά την δική μου γνώμη εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας υποσχέθηκα την πλήρη συμπαράσταση μας και την παρουσία μας σε όποια έρευνα ή κατάθεση θα ακολουθήσει.  Όλα τα άλλα δεν αφορούν εμάς.
Εμείς θα παρακολουθήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα Ταμεία του Δήμου και η δικαιοσύνη έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη να τιμωρήσει όσους συμμετείχαν στην παράνομη αυτή πράξη.
Θυμίζω όμως ότι όταν στο παρελθόν εμείς προειδοποιούσαμε καλόπιστα και καταγγείλαμε πολιτικά αλαζονικές συμπεριφορές αντί να εισακουσθούμε βρεθήκαμε στα δικαστήρια με οκτώ αγωγές.
Θυμίζω επίσης την πρόταση μου στην επιτροπή χορήγησης των δανείων για τους τσιγγάνους που πάλι δεν επικράτησε, να πάρουμε εμείς τα δάνεια σαν Δήμος περίπου 2.500.000 Ευρώ και μαζί με το 1.000.000 για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του Καταυλισμού να κατασκευάσουμε διαμερίσματα και να μετακινήσουμε ομαλά τους τσιγγάνους, αποδίδοντας τα οικόπεδα στους δικαιούχους.
Τότε όχι μόνο δεν εισακουσθήκαμε αλλά δόθηκαν εγκρίσεις για δάνεια τσιγγάνων εκτός Καταυλισμού σε τσιγγάνους από Χαλκίδα και εξαιρέθηκαν κάτοικοι τσιγγάνοι του Καταυλισμού.
Και το πλέον τρομερό αν ρωτήσεις σήμερα στον Δήμο ποιοι τσιγγάνοι πήρανε τελικά δάνειο δεν γνωρίζουν.

Η νέα τάση της μόδας: Μπουρνούζι…

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!Θα φορεθεί πολύ φέτος… Έρχεται καλoκαίρι…

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις