Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΚΑΠΙΡΗ - ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Press: Π.Δ. για ΚΕΔΕ: διπλάσιους δημ. συμβούλους, ζητούν ...

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Press: Π.Δ. για ΚΕΔΕ: διπλάσιους δημ. συμβούλους, ζητούν ...: "Διπλασιασμό των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν τόσο στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ όσο και σε αυτή της ΠΕΔ Αττικής ζητά ομόφωνα ηΤΕΔΚΝΑ..."

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ. Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ BLOG ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

fimotro: Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ...: "ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ BLOGS Από τις πιο σοβαρές προσεγγίσεις που έχουμε διαβάσει για την ανωνυμία των blogs. Δεν μας χαϊδ..."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ. ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ!

Καταπλητικη πρωταπριλιατικη πλακα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ στον Παγκαλο

ΜΗΝΑΣ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ - χωρίς να υπολογίζουμε την περίοδο των δημοτικών εκλογών - Ο ΜΑΡΤΙΟΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!

5675 ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
2727 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
628 ΝΕΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

και για τους δύσπιστους, που ακόμα πιστεύουν ότι η ΠΛΑΤΕΙΑ - έντυπη και ηλεκτρονική - δεν είναι η ΠΡΩΤΗ πλέον εφημερίδα στο Χαλάνδρι.

Όχι γιατί τυπώνεται σε μεγαλύτερο τιράζ από άλλες αλλά γιατί ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να μπαίνετε και να τη διαβάζετε!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
Υποψηφιότητα παιδικής βιβλιοθήκης «Μίμης Βασιλόπουλος» για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren 2012

Χαλάνδρι 1 Απριλίου 2011


Π Α Ι Δ Ι Κ Η Β Ι Β Λ Ι Ο Θ Η Κ Η «Μ Ι Μ Η Σ Β Α Σ Ι Λ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ» του ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»*, η οποία αποτελεί παράρτημα της Βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου, διακρίθηκε για το σύνολο του έργου της και έχει την τιμή να είναι υποψήφια για το βραβείο Astrid Lindgren 2012, το ανώτερο παγκοσμίως βραβείο που αφορά στην προώθηση της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Την επιλογή έκανε το Ελληνικό τμήμα της SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators- www.scbwi.org).

Με γνώμονα την προσπάθεια της ανάπτυξης της φιλαναγνωσίας στο δήμο μας και στους γύρω δήμους, η Βιβλιοθήκη εκπονεί εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα σε σταθερή ετήσια βάση. Ένα από αυτά είναι το πρωτοποριακό και επιτυχημένο πρόγραμμα, με μορφή βιβλιοδιαγωνισμού, με τίτλο «Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου», σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης». Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης ξεκίνησε το 2005, συνεχίζεται έως σήμερα και αποτελεί πλέον θεσμό στο Χαλάνδρι.

Στο Μαραθώνιο παίρνουν μέρος, όχι μόνο όλα τα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου αλλά και πολλά σχολεία από άλλους δήμους και κάθε χρόνο οι συμμετοχές των μαθητών αυξάνονται. Στον 6ο Μαραθώνιο (Νοέμβριος 2010 – Ιούνιος 2011) οι συμμετοχές ξεπερνούν τις χίλιες (1.000).

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» διοργανώνει και άλλα προγράμματα που έχουν στόχο την ανάπτυξη και διάδοση της αναγνωσιμότητας, όπως ξεναγήσεις στο χώρο της και γνωριμία με το υλικό και τις υπηρεσίες της, επισκέψεις συγγραφέων/εικονογράφων στα σχολεία και στη βιβλιοθήκη, ώρες παραμυθιού με αφήγηση και δραματοποίηση για πολύ μικρά παιδιά (2-5 ετών) και για μεγαλύτερα (από 6 ετών), παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια ζωγραφικής, διαγωνισμούς ανάγνωσης κλπ.

Λίγα λόγια για το βραβείο

Το βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award αποτελεί ένα διεθνές βραβείο για την παιδική και εφηβική λογοτεχνία. Το βραβείο καθιερώθηκε το 2002 από την Σουηδική κυβέρνηση στη μνήμη της Astrid Lindgren, συγγραφέως της παγκοσμίως γνωστής Πίπης Φακιδομύτης.

Κάθε χρόνο το βραβείο απονέμεται σε ζώντες συγγραφείς, εικονογράφους, παραμυθάδες, και/ ή ανθρώπους, προγράμματα, οργανισμούς, ανεξαρτήτου γλώσσας και εθνικότητας που κρίθηκαν πως έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση της ανάγνωσης. Το βραβείο δίδεται για το σύνολο του έργου του προσώπου/ φορέα και όχι για κάποιο μεμονωμένο πρόγραμμα.

Σκοπός του βραβείου είναι να ενδυναμώσει και να αναπτύξει το ενδιαφέρον για την λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους παγκοσμίως καθώς επίσης και να προωθήσει τα δικαιώματα των παιδιών.

Το βραβείο είναι το ανώτερο παγκοσμίως βραβείο στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία και το δεύτερο μεγαλύτερο λογοτεχνικό βραβείο στο κόσμο.

Περιφερειακοί σύμβουλοι προτείνουν τους υποψήφιους για το βραβείο και μία κριτική επιτροπή επιλέγει τον νικητή του βραβείου. Κανείς δεν μπορεί να προτείνει τον εαυτό του για το βραβείο.

Με εκτίμηση

Αγγελική Αθανασοπούλου
Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης Αετοπούλειου
Φιλ. Εταιρείας &Τομπάζη 18, Χαλάνδρι
Τ 2106820464 F 2106842840 Ε autolib@otenet.gr
http://www.halandri.gr/


*H Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» άνοιξε στις 2 Απριλίου 2005 και είναι παράρτημα της Βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Χαλανδρίου. Στεγάζεται στον παλαιό σταθμό του τρένου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Άννας. Η ανακαίνιση και η άρτια διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου, είναι δωρεά των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης». Στον εμπλουτισμό με βιβλία, εκτός από τον ετήσιο προϋπολογισμό της βιβλιοθήκης, συμβάλλουν και οι εκδοτικοί οίκοι. Σ’ αυτή στεγάζεται πλέον όλο το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου και της παλαιάς βιβλιοθήκης του Συνοικισμού και σήμερα φιλοξενεί στην αυτοματοποιημένη συλλογή της πάνω από 10.000 τίτλους βιβλίων. Είναι δανειστική, εξυπηρετεί παιδιά και νέους και προσφέρει πολλαπλές δραστηριότητες. Τα σχολεία του Χαλανδρίου αλλά και οι μικροί αναγνώστες του δήμου μας μπορούν να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη και να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά της προγράμματα και στις δημιουργικές της ενασχολήσεις.

Η Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Βασιλόπουλου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *