Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ορκιστήκατεεεεε ????


Έγινε λοιπόν η τελετή ορκωμοσίας του νέου ΔΣ.
Δείτε στο fourtounis.gr το μεγάλο φωτογραφικό ρεπορτάζ του Βασίλη Φουρτούνη - μαζί με ρεπορτάζ, δείτε το ρεπορτάζ της amarysia.gr γιατί ο Νταβίας από το πρωί έχει κλειστεί μόνος του σε ένα δωμάτιο και κάνει μετάνοιες. "Δεν γράφω τίποτα" μας είπε.

Να πω λοιπόν και εγώ ένα σοβαρό, πριν αρχίσω τα ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ αφού δεν γράψει τίποτα ο Ακατανόμαστος: Το αξιοσημείωτο ΣΟΒΑΡΟ σημείο της τελετής ήταν η υπόσχεση του Ρούσσου ότι το επόμενο ΔΣ θα ορκιστεί στο νέο δημαρχείο. Ίδωμεν. Διότι ήμασταν νιοι και γεράσαμε.

Πολύ βαριά το πήρε  ο διευθυντής μας, που ορκίστηκε να φυλάει τους νόμους και το σύνταγμα σε όρκο που έδωσε εξ ονόματος όσων ορκίστηκαν θρησκευτικά αυτό το τέρας της τήρησης των νόμων, ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ των ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ και της ΕΔΕ των συγκαλύψεων, Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ, γνωστός και ως ΓΡΑΜΜΑΤΙΑΚΙΑΣ ή ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ.

Σε άνθρωπο δεν μιλάει - που λες - ο Νταβίας από το πρωί. Σκέφτεται να πάει στον Γέροντα στο Όρος να τον εξομολογήσει - λέει - που δεν αντέδρασε όταν ο Πατέρας Άγγελος - ο  εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου - κάλεσε τον Κουράση να διαβάσει τον όρκο - αφού εκείνο το κομμούνι ο Ρούσσος διάβασε μόνο τον πολιτικό και .... η δεξιά του Κυρίου - αντί να ζητήσει ΟΛΟΙ οι σύμβουλοι να επαναλάβουν τον όρκο, είπε "ελάτε κε Κουράση να πείτε τον όρκο, οι άλλοι σηκώστε το χεράκι ψηλά, λες και είστε (όλοι) νεοσύλλεκτοι."

"Κοίτα ποιος μας όρκισε να φυλάμε τους νόμους", μονολογεί από το πρωί.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Γιατί δεν ορκίστηκαν ΤΡΕΙΣ δημοτικοί σύμβουλοι;;;
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Χριστούλάκης (σας τα έλεγε εχθές ο Νταβίας ότι υπάρχει κάποιο μυστικό στην παράταξη Ρούσσου, που - τώρα λόγω .... προσωπικών δεδομένων δεν το λέω), ο ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς από την παράταξη Κρανίδη και η κα Αφροδίτη Κορναράκη από την παράταξη Βάσιου.
Τι συμβαίνει; Δεν έπρεπε να υπάρξει κάποια ενημέρωση για τις απουσίες ; Θα ορκιστούν άλλη μέρα από τον δήμαρχο;;;

ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ....
..... ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ να φύγει και ο  Νταβίας, να μην ορκιστεί μαζί με τον Γραμματιάκια, να γλυτώσουμε τα γκάζια του;;; ΕΕΕΕΕ?

Εμάς δεν μας σκέφτεστε καθόλου που τον τρώμε στην μάπα όταν τα έχει πάρει;;;;

Οι φήμες περί αλλαγών στην παράταξη Κρανίδη - είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο στην υπηρεσία του δήμου ότι η μητέρα του κα Πόπη Κρανίδη που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιό του και ο Σ. Ζαλμάς θα αντικατασταθούν με τους επιλαχόντες  - αλλά όπως είπε στον Νταβία, άλλαξε "προς το παρόν" γνώμη.

Οπότε στο νέο ΔΣ έχουμε μία παράταξη με μαμά και επικεφαλής τον γιο και μία παράταξη με ένα ανδρόγυνο το Νίκο Πράσσο και την Τάνια Καραγιάννη.

Πώς το λέει η τελεόρασις;;; ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Θα σας γράψω και δύο πικάντικα της χθεσινής τελετής - από την γαλαρία - εκεί που κάθεται ο Νταβίας δίπλα στην Καρατζά και που οσονούπω θα πιαστούν μαλλί με μαλλί -   που μου μετέφεραν, και τέλος για σήμερα:

Το πρώτο: Καρατζά - Κόσσυβας - Νταβίας.
Η Καρατζά (γνωστή στον αναγνώστη τη ΠΛΑΤΕΙΑΣ ως "ψευδομάρτυρας του Κουράση) την ώρα που υπογράφει το πρακτικό ορκωμοσίας ο Κόσσυβας (εκείνος που λέει ότι ο Νταβίας τους στέρησε τη νίκη στις εκλογές και πρέπει να καταδικαστεί) σηκώνεται και τον καταχειροκροτεί.
Πετάγεται ο Νταβίας και λέει δυνατά: "Κοίτα αλληλεγγύη οι ψευδομάρτυρες ...."
 Η Καρατζά γυρίζει προς τον Νταβία - έχουν διακόψει κάθε διπλωματική σχέση - και του λέει "ρε άει φτύσε τα πόδια σου". (Μετά θα κάνει μαθήματα συμπεριφοράς στους νέους ....)
Δεν της απαντάει. (Συμβαίνει μερικές φορές - σπάνια αλλά συμβαίνει - συγκρατείται άμα θέλει).
Γυρίζει προς τον Λέρτα που ήταν δίπλα του και του λέει: "Πού μου είπε να φτύσω;;;; Στα πόδια μου ή παραπάνω;  Να τσακωθώ σήμερα ή να το αφήσω για την επόμενη;;;;"
- "Σταμάτα ρε" - προσπαθεί να τον συγκρατήσει ο Λέρτας -" κοίτα πόσοι είναι εδώ να σου κάνουν μήνυση".

Ίνα πέρδουσι επί τοις όρχεσίν μου, του λέει ο Νταβίας σε άψογα αρχαιοελληνικά.

Πού να τον κάνει καλά καλά και αυτός ο έρμος ο Δημήτρης ;

Το Δεύτερο: Κρανίδιδες - Καρατζά:
Η Καρατζά πήρε τον λόγο και είπε κάτι κομμουνιμούς ότι - θα υπογράψει μεν ότι ορκίζεται αλλά δεν  το εννοεί ότι ορκίζεται στο Σύνταγμα και κάτι τέτοια παλαβά.
" Οπότε η παράταξη Κρανίδη την χειροκροτεί σύσσωμη, αφήνοντας όσους παρακολουθούσαν τις λεπτομέρειες κάγκελο.
Ένα μέλος της παράταξης από το κοινό σηκώνεται και τους λέει "Όχι τώρα, τώρα δεν χειροκροτούμε ...."
Περίεργο  φάνηκε αλλά ΜΕΤΑ κατάλαβαν οι παρευρισκόμενοι τι εννοούσε.

Όταν πήγε να υπογράψει η Καρατζά λοιπόν ΣΎΣΣΩΜΗ η παράταξη Κρανίδη - όρθιοι - σηκώθηκαν και την χειροκρότησαν.
Είχαν πάρει γραμμή να αποδώσουν τιμές στην Λουλάρα, αλλά τα μπέρδεψαν και την χειροκρότησαν σε λάθος χρόνο αρχικά.

Σε αυτό το ΔΣ να το δεις: Δεν θα ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά.

ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ!

Άντε Σιδεροκέφαλοι ....
Καλά μυαλά.