Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΝΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Το περιστατικό καταδίκασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μεταφέροντας, προφανώς, την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι θα πρέπει να τιθασευθεί το κίνημα διαμαρτυρίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ειδικότερα, έκανε αναφορά σε «προκλητική και ακατανόητη ενέργεια ……..

   Γαβριήλ, και τότε ήταν προκλητικά τα πανό στη Βουλή;


Γιώργος Γ.


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν. : Ρε φίλε ειλικρινά νιώθω ότι βάζεις σε κίνδυνο την σοβαρότητά σου (όχι την σοβαροφάνεια). 
Τώρα τι σύγκριση είναι αυτή; 
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (τότε) ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΟΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ σε συγκέντρωση στην οποία είχε καλέσει τον λαό της Αθήνα.
Τον λαό της Αθήνας που ήταν από κάτω διαμαρτυρόμενος ειρηνικά και μαζικά για την κατάσταση στην οποία τον έφεραν.
Όπως ειρηνική αλλά λανθασμένη ή ύποπτη (κατά την ταπεινή γνώμη μου) ήταν η ενέργεια των "διαμαρτυρόμενων" εχθές.
Τώρα αν η δημοκρατία έπαθε τίποτα από αυτό, σόρυ δεν θα ασχοληθώ με ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
Τέλος πάντων όσο βέβαια  θες εσύ αυτά να τα στέλνεις και να τα υπογράφεις σε δημόσια θέα, εδώ είμαστε εμείς να τα ανεβάζουμε. 
Άλλωστε η άποψή μου είναι ότι αυτού του είδους η "κριτική" ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. 

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ......
Το πρόγραμμά μας το 2002 που μιλάει για ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ πριν την αναθεώρηση του ΓΠΣ - που δεν έγινε ποτέ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. 
Όταν δίναμε την μάχη με τα στοιχειά. 
Αν είχε γίνει η μελέτη που είχαμε ξεκινήσει να δουλεύουμε με πολεοδόμους, τοπογράφους και την κ. Αθανασάτου ως νομική σύμβουλο θα υπήρχε ένα άλλο Χαλάνδρι.
Δεν πειράζει. 'Αλλωστε "Αξίζει φίλε να υπάρχεις για  ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει"


Εχθές αναδείχθηκαν πάρα πολλά θέματα και ακούστηκαν πολλά - που θα τα ακούσετε βέβαια με τα αυτιά σας αλλά έχει σημασία να υπογραμμισθούν άμεσα.

Ακούστηκε αρχικά ότι ο δήμος δεν βγάζει άδειες αλλά υπογράφει άδειες που βγάζει το υγειονομικό και η πυροσβεστική.

ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΕΡΟΝ ΒΕΒΑΙΩΣ: και αυτό το γνωρίζει όποιος έχει βγάλει άδεια για ένα ψιλικατζίδικο.

Και αν οι υπηρεσιακοί παράγοντες προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις συναρμοδιότητες, μια διοίκηση της αριστεράς, με ιστορία αγώνων για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου (έστω και χωρίς ποτέ να εμβαθύνει στα θέματα, οι αγώνες είναι αγώνες και δεν σβήνονται) δεν θα πρέπει να τα επαναλάβει ποτέ ξανά αυτά δημόσια διότι το μόνο που πετυχαίνει είναι να βγάζει λάδι τους προηγούμενους που μετέτρεψαν το Χαλάνδρι σε SALT LAKE CITY συνειδητά και με άποψη.

Εκτός αν απλώς κορόιδευε τον κόσμο πριν ένα χρόνο για να του υφαρπάξει την ψήφο.

Και βέβαια κάθε σύγκριση με την περίοδο της ανάπτυξης του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στο Χαλάνδρι (δεκαετίες 80 και 90) με την περίοδο της ανάπτυξης της ΜΠΑΡΟΥΠΟΛΗΣ (2006 έως σήμερα) που έγινε από κάποιους για να μπουν πάλι ΟΛΟΙ στο κάδρο των ευθυνών δεν είναι απλώς άδικη, είναι και παράλογη. (Μέχρι τον συχωρεμένο τον Πέρκιζα έπιασαν στο στόμα τους, μιλάμε τώρα για εμμονικούς με το παρελθόν χρήζοντας ψυχοθεραπείας).

Διότι τα εμπορικά καταστήματα βέβαια δεν κατέλαβαν (κατά 60%) τους πεζόδρομους, δεν έβγαλαν έξω καλάθια με την πραμάτεια τους και κλείνουν (όσα έχουν μείνει ακόμα) κατά τις 9 το βράδυ αφήνοντας τους κατοίκους να κοιμηθούν.

Ας σταματήσει η διχαστική, κομπλεξική και τελικά παρανοϊκή αντίληψη του όλοι οι άλλοι ήταν ίδιοι, "εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς" και "πρώτη φορά αριστερά¨" (όπως έρχεσαι).

Στη συνέχεια ακούστηκε ότι και ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων δεν καθορίζεται από τον δήμο αλλά από το υγειονομικό.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΖΑΛΗ: Το υγειονομικό καθορίζει τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό τραπεζοκαθισμάτων που μπορεί να έχει η επιχείρηση. Δεν υποχρεώνει βεβαίως (και πώς θα μπορούσε άλλωστε) και τον δήμο να μισθώσει τον αντίστοιχο δημόσιο χώρο, μην τρελαθούμε κιόλας.

Και είπαν ότι δίνουν άδειες γιατί αν δεν δώσει ο δήμαρχος άδεια θα πάει να την πάρει ο επιχειρηματίας από την περιφέρεια ή από τα δικαστήρια.

Καμία περιφέρεια, κανένα δικαστήριο - ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ παρουσιαστούν και υποστηρίξουν τις θέσεις τους (δεν στείλουν απλώς έναν δικαιόρο να παρίσταται για τα μάτια του κόσμου, αν δεν γίνει  βουδιστής και δεν θα πάει καν στην δίκη)  - θ α επιβάλλει στον δήμο να ΜΙΣΘΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

Πολύ δε περισσότερο δεν θα τολμούσε καμιά επιτροπή του άρθρου 152, του 1821, του 11888 ή του 433 πΧ  να αγνοήσει επιτροπή δημοτικών συμβούλων και κατοίκους, αν παρενέβαιναν συγκροτημένα κατά την συνεδρίασή της που θα επιχειρούσε να αλλοιώσει βούληση του δήμου να εκχωρήσει άδεια, τραπέζια ή μουσική.

Αυτά είναι για μπαμπουίνους της φυλής των Baganda.

Ακόμα και πριν δηλαδή, επί δεξξξξάς και μνημονιακής συγκυβέρνησης, πόσο μάλλον τώρα που έχουμε και κυβέρνηση δική μας αριστερή και αντιμνημονιακή.

Είναι δυνατόν να λέει ο δήμαρχος ΣΗΜΕΡΑ ότι θα πάρει απόφαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να αρνηθεί άδεια και θα του την αλλάξει ο Καραμέρος και θα δώσει την άδεια στο Χαλάνδρι;

Για τέτοιους τους έχει τους συντρόφους του;

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

Αυτά βέβαια τα έλεγαν οι προηγούμενοι. Είναι όπως τα δύο μηνυσόχαρτα με τα οποία κυκλοφορεί ο Γιώργος Κουράσης στην τσέπη του.
Μηνίησεις που του έκαναν και τις βγάζει κάθε τόσο να μας τις δείχνει για να μας αποδείξει πόσο βαριά την έχει (την δίωξη) από τους μεγαλειώδεις αγώνες του κατά της επέκτασης των ΚΥE.

Σε αυτές τις μπαρούφες που έλεγαν οι προηγούμενοι και τις οποίες συνεχίζουν και οι νέοι (μέσα στον πανικό που έχουν πάθει από την άσκηση διοίκησης και τις συνεχείς κωλοτούμπες, άθλημα που τους φαίνεται ασφαλώς πόρω πιο δύσκολο από την ντουντούκα και την πορεία).

Ειπώθηκε ακόμα ότι σε ένα μήνα θα έχουν έτοιμη μια "κανονιστική πέντε, έξι σελίδων" (ΕΠΙ ΛΕΞΗ).
Μιλάμε τώρα για πολεοδομία και διαχείριση με την σελίδα. Φωτοτυπικό.
 Όλα τα είχα ακούσει το άκουσα και αυτό σε αυτή τη ζωή.

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ για όσους ακούν μια μαλακία λέξη και νομίζουν ότι κανονιστική είναι να καθορίζεις το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και την ώρα που σταματάει η  μουσική να βαράει στο υπνοδωμάτιο του από πάνω.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

Κανονιστική είναι ένα προεδρικό διάταγμα (ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ, όχι Γερολυμάτου, μην τα μπερδεύουμε τα πράγματα) και η οποία ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ τι επιχείρηση επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να ανοίξει (εμπορικό, σουβλατζίδικο, τυροπιτάδικο, καφέ, ξενυχτάδικο, μαγαζί που θα κατασκευάζει βιοτεχνία με καθρεφτάκια για ινδιάνους κλπ).

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ.

Τέτοια κανονιστική για να γίνει στο κέντρο χρειάζεται ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ που θα τελειώσει οριστικά το θέμα.
ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ!

Και ΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ!

ΤΕΛΙΚΑ  ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ.

;Oπως παραδέχτηκε και η κα Αθανασάτου και ο δήμαρχος ότι ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΕΙ Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΕ με μια αναστολή έκδοσης νέων αδειών, είναι εφικτό, δεν είναι παράνομο, δεν ήταν καν ανέφικτο και πριν και απλά ο κος Κουράσης και ο κ. Αγγέλακας ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ αυτή την πολιτική βούληση, δεν έφταιγε ούτε το θεσμικό πλαίσιο, ούτε ο κακός μας ο καιρός.

Ποιοι κερατάδες όμως έχουν θέσει  ξανά το θέμα μιας ουσιαστικής κανονιστικής για το κέντρο;
ΚΑΙ ΠΟΤΕ;

Λοιπόν η απόπειρα να ξεκινήσει η εκπόνηση τέτοιας μελέτης - ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΙ, ΤΟ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ - έγινε από έναν μαλάκα που ήταν αντιδήμαρχος ΤΥ το 1998 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ (διότι δεν υπάρχει κανείς από παρθενογέννεση εδώ στο Χαλάνδρι).

Την ώρα που οι άλλοι - ακόμα και μέσα στην παράταξη της τότε διοίκησης - μιλούσαν για "την αναθεώρηση ΓΠΣ με την μελέτη Διαμαντόπουλου - (εκείνο το έκτρωμα - ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ).

ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ λοιπόν μαζί με την κ. Αθανασάτου που είχε το θάρρος να το πει δημόσια!

Και βέβαια το επαναφέραμε πρόσφατα , στις 10 προτάσεις με τις οποίες καtήλθαμε στας εκλογάς.

 Είχαμε τότε απέναντί μας στοιχειά. Και σήμερα τα στοιχεία εδώ είναι.

Δεν τους παραδοθήκαμε. Δεν παραδοθήκαμε ΠΟΤΕ παρά το γεγονός ότι ζητούσαμε στήριξη τότε από την ΣΤΑΣΗ απέναντι στα στοιχειά που ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ!

Εμείς δεν θα κάνουμε το ίδιο αν η διοίκηση του δήμου σοβαρολογεί και δεν κοροϊδεύει.

ΑΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, όπως δεσμεύτηκε δημόσια η Γιάννα εμείς δεν θα "βάλουμε πλάτη". Θα βάλουμε και πλάτη, και στήθος και ώμο.

Αλλά αυτή η κανονιστική δεν θα είναι 5-6 σελίδες.
Θα είναι σχέδια 1:500 και ένα ρυθμιστικό προεδρικό διάταγμα για το κέντρο της πόλης.

Επειδή όμως η δουλειά είναι πολλή χρειάζεται και βραχυπρόθεσμη διαχείριση της κατάστασης γιατί αν περιμένουν οι συνδημότες μας την κανονιστική για να κλείσουν μάτι θα τους χάσουμε τους έρμους.

Πρέπει μέχρι τότε να εφαρμόζεται όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται η νομιμότητα στην τήρηση των ωραρίων και των αδειών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ να την προχωρήσετε.

Αλλά πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσετε με κάτι απόψεις που επίσης ακούστηκαν:

Αυτά τα περί ιδιωτικής διεκδίκησης του δίκιου των κατοίκων με ατομικές προσφυγές στην περιφέρεια και στον εισαγγελέα που ξεστόμισε ο γραμματέας της παράταξής της διοίκησης τα παίρνουμε ως μια άτυχη στιγμή του.

ΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ("πρώτη φορά", μπαίνοντας) ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ που την επέλεξαν να τους εκπροσωπεί και να τους διασφαλίζει την ποιότητα της ζωής τους στην πόλη, αν στέλνει τους δημότες του δήμου στον οποίο άρχει ως εκπρόσωπός τους, να πάνε να ...... προσφύγουν μόνοι τους, τότε δεν έχουν πρόβλημα μόνο οι κάτοικοι, ούτε καν ο δήμος.

ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Μπράβο στους κατοίκους του κέντρου για την χθεσινή παρουσία τους στην  συζήτηση που οργάνωσε ο δήμος.
¨Ηταν και μαζική και αποφασιστική με αποτέλεσμα να βγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και να μπουν αρκετοί "παραστρατημένοι" στην θέση τους (θα τα πούμε αναλυτικά).

Ήταν η ΠΡΩΤΗ τέτοια εκδήλωση που οργάνωσε Ο ΔΗΜΟΣ και όχι "ο Δήμαρχος και η Αντίσταση για του Πολίτες" (έχει μεγάλη σημασία το ποιος καλεί και εχθές την πρόσκληση υπέγραφε Ο ΔΗΜΟΣ), με αποτέλεσμα να είναι η ΠΡΩΤΗ πραγματικά δημοκρατική συζήτηση για ένα από τα μεγαλύτερα - αν όχι το μεγαλύτερο - πρόβλημα του Χαλανδρίου: Αυτό του εξοβελισμού των κατοίκων του κέντρου από τα σπίτια τους που έχουν καταντήσει ανυπόφορα από την ασυδοσία στην λειτουργία των νυχτομάγαζων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια το Χαλάνδρι.

Έχουμε καταγράψει ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε - ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ, που θα ανεβάσουμε μέσα στις επόμενες μέρες στο blog γιατί πρέπει να το ακούσουν όλοι όσοι μιλούν ή γράφουν για το Χαλάνδρι και πανηγυρίζουν στα lifestyle περιοδικά που έγινε το χωριό μας  .... SALT LAKE CITY (οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι των συμφερόντων που μετέτραψαν το κέντρο μιας πόλης σε ΓΚΑΖΙ).

Να ακούσουν την απόγνωση και το δράμα ανθρώπων που ζουν στα σπίτια που τους άφησαν οι πατεράδες τους ή επένδυσαν τα όνειρά τους σε ένα διαμέρισμα στην Σωκράτους, την Καραολή, την Χαϊμαντά, την Καλογρέζης, την Γυφτοπούλου (κ.α).
Παλιούς Χαλανδραίους που ήταν εδώ, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ και τώρα έχουν κυριολεκτικά ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ και αντιμετωπίζονται από τους "συνεργάσιμους" (κατά Γερολύματο ) ιδιοκτήτες των ΚΥΕ με ειρωνεία και χλεύη, όταν τους ζητούν να τηρήσουν το νόμο και να κλείσουν τα τέλια τους που τα βροντάνε μέχρι τις 4 το πρωί.
 "ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕ" είναι η απάντηση, ενώ όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι κατήγγειλαν "καλούν την αστυνομία η οποία δεν πηγαίνει καν".

Να ακούσουν δάσκαλο του 1ου δημοτικού σχολείου να λέει ότι δεν μπορεί να μεταφέρει τους μαθητές από την Καραολή μέχρι τον Αη Νικόλα να εκκλησιαστούν μέσα από το δίκτυο των (υποτιθέμενων) πεζοδρόμων.

Να ακούσουν πώς οι "συνεργάσιμοι" ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ για να μην χαλάει το απαραίτητο για την λειτουργία τους σκοτάδι.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΕ.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πανολεθρίαμβο για όσους επιχείρησαν να περιορίσουν τις απαιτήσεις των συνδημοτών μας για παρεμβάσεις αντιστροφής της κατάστασης από τον δήμο  σε ζωγραφικές μεγάλων επιφανειών, καθορισμό δίμετρων ζωνών στους πεζόδρομου και απόπειρα μεταφοράς ευθυνών με το γνωστό επιχείρημα της παραίτησης το  "ο δήμος δεν μπορεί, φταίει η αστυνομία, το κράτος και ο κακός μας ο καιρός."

Η συζήτηση εξελίχθηκε όμως σε καθαρή πανωλεθρία για τον παρευρισκόμενο πρώην δήμαρχο Γ. Κουράση και τον Γ. Λαδόπουλο τους οποίους οι κάτοικοι έκραξαν μες τα μούτρα τους ως υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. (θα τα ακούσετε με τα αυτιά σας - μην λέτε ότι τα λέμε εμείς που είμαστε κακορίζικοι).

Μετά την συζήτηση ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και η Γιάννα Αθανασάτου (δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος- ηγετικό στέλεχος της διοίκησης που ασχολείται με το θέμα) έκαναν δημόσια αποδεκτή την πρόταση της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ (Νταβίας) για άμεση απόφαση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για χρονικό διάστημα ικανό να μελετηθεί και να θεσμοθετηθεί μια ολοκληρωμένη κανονιστική διάταξη λειτουργίας του κέντρου, μια διάταξη που θα συνδυάζει την επιστημονική τεκμηρίωση με την κοινωνική συναίνεση. (6 μήνες ή 1 χρόνος) παίρνοντας σαφή απόσταση από την εισήγηση Γερολυμάτου για κανονιστική - Χάρυ Πόττερ που θα ήταν έτοιμη σε .... ένα μήνα.

Ο δήμαρχος βέβαια δεν είχε το θάρρος και την πολιτική ντομπροσύνη να εκφωνήσει την αποδοχή της πρότασης, ονοματίζοντάς την ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, είπε "αποδεχόμαστε και θα εξετάσουμε την πρόταση που ακούστηκε" - από το υπερπέραν - αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Μένει να δούμε αν θα το υλοποιήσει κιόλας διότι είναι μάλλον ευδιάκριτες πλέον οι δύο γραμμές στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (όσο και να προσπαθούν να τις κρύψουν. Πάντως ο δήμαρχος - αν όντος υπάρχουν δύο γραμμές, όπως εμείς εκτιμούμε - είναι στην σωστή πλευρά).

Είμαστε όμως ανήσυχοι γιατί ακούστηκε ότι την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί νέα (η νιοστή) αντίστοιχη συνάντηση  λέει με τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους στα ΚΥΕ για να συζητήσουν αυτά που συζητήθηκαν εχθές με τους κατοίκους (για να τα εγκρίνουν άραγε; Τι είναι; Το Brussels Group;) (ΘΑ ΠΑΜΕ)

Η χθεσινή συζήτηση πήγε πολύ καλά.

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Σταυρούλα Πετράκου
Αντιπρόεδρος:  Ανδρέας Οικονόμου
Γραμματέας: Θεολόγος Μπόσδας
Ταμίας: Άννα Γρώπα
Μέλη: Δημήτρης Βασιλάκης

Δημήτρης Λάμπρου

Δημήτρης Λέρτας

Εκπρόσωπος στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας:

Δημήτρης Λέρτας

Αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Γονέων:

Δημήτρης Βασιλάκης
Ανδρέας Οικονόμου
Δημήτρης Λάμπρου
Θεολόγος Μπόσδας
Σταυρούλα Πετράκου
Γιώργος Παπαδιάς

Εκπρόσωποι στις Σχολικές Επιτροπές:Τακτικό ΜέλοςΑναπληρωματικό Μέλος
Α/βάθμιας Εκπαίδευσης: Άννα Γρώπα   Δημήτρης Λέρτας
Β/βάθμιας Εκπαίδευσης: Δημήτρης Βασιλάκης  Ανδρέας Οικονόμου


STOP BULLING ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


(φωτό από το fb φίλης)