Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ....


ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ - ΜΕΤΕΩΡΟ - ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕΤο ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν μπορούσαμε να καταψηφίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και τα βαθύτερα στρατηγικά πιστεύω μας.

Επισημάναμε ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ από  τα πάνω, με εγκεφαλικές συλλήψεις και χωρίς την προετοιμασία της κοινωνίας, δεν είναι "επικοινωνιακό κόλπο" είναι ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, η δική μας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ διαχείρισης της αυτοδιοίκησης και ΘΑ ΚΑΕΙ!

Μας είπαν ότι θέλουν να κάνουν πείραμα.

Είναι πλειοψηφία.

Το έκαναν το πείραμα.

¨Εστειλαν 6000 προσωπικές επιστολές - προσκλήσεις στους κατοίκους του Συνοικισμού για να συμμετάσχουν.

Συγκέντρωσαν σε μια αίθουσα 121 - με βάση το πρακτικό - άτομα.
Ανάμεσά τους οι μισοί ήταν στελέχη ή εργαζόμενοι στον δήμο καθώς και οι κομματικοί κομισάριοι.

Εξέλεξαν - λέει - 10μελή επιτροπή να εκπροσωπεί τους 50 κατοίκους που ήταν εκεί.

Διότι - σου λέει - ο δημοτικός σύμβουλος που έχει εκλεγεί από 300, 500, 1000 σε κανονικές εκλογές δεν είναι καλός εκπρόσωπος για να αποφασίσει ενώ οι δέκα που εκλέχτηκαν αναμετάξυ τους είναι.
Έγινε το πρώτο βήμα, λέει το δελτίο τύπου του Σουλτανικού Γραφείου τύπου.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΟ ΒΗΜΑ, τους επαναλαμβάνουμε.
Όπως το είχαμε προβλέψει και δυστυχώς ΠΑΛΙ δικαιωθήκαμε.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ!

Και αν επιμείνουν σε αυτές τις τρίχες τις κατσαρές δεν θα μιλάμε για λάθος αλλά για συνειδητή απόπειρα να καταστρέψουν κάθε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ προοπτική να ΦΤΑΣΟΥΜΕ σε πιο συμμετοχικές διαδικασίες διαχείρισης των δημόσιων υποθέσεων, αφού δείξουμε άλλο πρόσωπο εξουσίας  και ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ πείσουμε αυτόν που καλούμε ότι τον μετράμε για πολίτη και όχι για μπαμπουίνο.

Και τον καλούμε να γίνει πραγματικός συμμέτοχος ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, όχι μόνο για την λακκούβα, την λάμπα και την πλάκα πεζοδρομίου.
("Πες μας πώς θα χαλάσουμε 150 χιλιάρικα, για να νιώσεις ολίγον εξουσία ").

Τους ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ δηλαδή ότι δεν τους  καλούμε για "να τους κοροϊδέψουμε τους χωριαταρέους" που έλεγε και ο μέγας Μαυρογυαλούρος!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΚΑΚΙΟΥΛΑ ΤΟΥ  Γ.Γ.: ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ HARVARD ΚΑΙ CAMBRIDGE ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ: ΝΟΒΟΣΙΜΠΙΡΣΚ ρε άσχετε!
Θα βγάλουν σπυριά αι κομμουνισταί με αυτά που γράφεις.
Άκου HARVARD επί Συμεών!

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ: Μακάρι να το έκαναν καλά πάντως και χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Αν βγουν από τον μικρόκοσμό τους ΜΠΟΡΟΥΝ να ξεκινήσουν έναν  τέτοιο εγχείρημα, είναι κατάλληλοι (στο μοίρασμα αχύρων σε δυο γαϊδούρια έχουν ένα πρόβλημα, στην θεωρία σκίζουν).
 Αν το κάνουν αναμεταξύ τους και με τους ιδεοληπτικούς παραμορφωτικούς φακούς που φοράνε όμως θα το κάψουν και αυτό φίλε ΓΓ όπως καίνε και τον συμμετοχικό προϋπολογισμό.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΜΩΣ!

ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡιΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

 
Μια εύκολη βραδιά είχε η Ομάδα μας την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, στο κλειστό γυμναστήριο των καλυβίων, κόντρα στην Ομάδα της Σαρωνίδας.

Στον αγώνα που έγινε στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου της Δ΄ κατηγορίας, το Π.Α.Κ Χαλανδρίου επικράτησε του Ν.Ο Σαρωνίδος, με σκορ 54-81.

Σε ένα παιχνίδι που έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες και κυρίως οι αθλητές που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής, η ομάδα μας κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της και να πάρει με άνεση το «διπλό».

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και στους προπονητές μας για τη νίκη και προετοιμαζόμαστε για το ντέρμπι της επόμενης Παρασκευής.

Διαιτητές: Κυριάκος Μπουλινάκης και Όθωνας Βολίκας.

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα του αγώνα: 1ο 11-11, 2ο 21-38, 3ο 37-62, 4ο 54-81.

Οι Συνθέσεις των Ομάδων:

Π.Α.Κ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Προπονητές: Γιάννης Αντωνόπουλος και Δημήτρης Ντολαπτσής. Αθλητές: Χρήστος Λαζαρίδης 8, Μιχάλης Μουτάφης, Βαγγέλης Καλτσάκας, Σπύρος Γεωργούσης 20, Λευτέρης Αχτίπης 7 (1 τρ.), Γιάννης Θάνος 20 (1 τρ.), Φίλιππος Σακκάς 2, Δημήτρης Καραμπάτσος 11 (2 τρ.) , Βαγγέλης Ζιάκανος 8 (2 τρ.), Δημήτρης Γονιδέλλης, Παναγιώτης Παυλάτος 2, Ανδρέας Ζαμπέλης 3.

Ν.Ο ΣΑΡΩΝΙΔΟΣ: Προπονητές: Μόσχος και Δογγόλης. Αθλητές: Δ. Γουβόπουλος 9, Μ. Τυρμπάς 2, Μ. Μητρογιάννης 3, Λ. Μπιμπέκ, Σ. Τσολάς 22 (1 τρ.), Χ. Γιαλελής 3 (1 τρ.) Μ. Μαχαίρας 2, Π. Γεωργακαράκος 2, Θ. Μηλιώνας, Ε. Λουκάς 11 (2 τρ.), Θ. Νικολαίδης.

Επόμενη αγωνιστική, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:30, Γ.Σ Βριλήσσια - Π.Α.Κ Χαλανδρίου, στο κλειστό Γυμναστήριο των Βριλησσίων.-

3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου : Πρόσκληση Βασιλόπιτας 2017


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το εξαιρετικό βιβλίο της Eva Benso "Δυσλεξία"


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema το εξαιρετικό βιβλίο της Eva Benso Δυσλεξία.

Η δυσλεξία ακόμα αντιμετωπίζεται, πάρα πολλές φορές, σαν μια σοβαρή κοινωνική και γνωστική αναπηρία. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα και δημιουργήθηκε η ανάγκη ενός εγχειριδίου που να εξηγεί πώς να αναγνωρίσουμε τα σημάδια, με ποια εργαλεία να επέμβουμε, σε κλινικό και σχολικό περιβάλλον, και ποια είναι η σωστή ερμηνεία που πρέπει να δώσουμε σε ένα περιστατικό που συχνά υπερεκτιμάται ή υποεκτιμάται.

Το παρόν βιβλίο προτίθεται να καταρρίψει ετικέτες και κοινοτοπίες, προσφέροντας μια δομημένη και σαφή ανάλυση του προβλήματος και εξηγώντας τη λειτουργία της ανάγνωσης στις υποδεέστερες διαδικασίες: της γλώσσας, της οπτικής αντίληψης και της προσοχής (και την αλληλεπίδρασή τους). Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει δυσλεξικός που να είναι ίδιος με έναν άλλο. Η λέξη-κλειδί της μεθόδου που προτείνεται είναι «εκγύμναση», ένα πλήρες και ειδικό «γυμναστήριο» για τη νόηση.
Το μέρος που είναι αφιερωμένο στις παιγνιώδεις-ψυχαγωγικές ασκήσεις μάς δίνει τη δυνατότητα να εκγυμνάσουμε το παιδί διασκεδάζοντάς το και κινώντας του το ενδιαφέρον για την ανάγνωση με εικόνες, παραμύθια ή χειρωνακτικές δραστηριότητες, που με τη σειρά τους αποτελούν βήματα για μια προπαρασκευαστική πορεία.

Η Eva Benso (1980), απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών του Τορίνου και της δημιουργικής γραφιστικής, είναι ειδικευμένη επιστήμων στη γνωστική απόκτηση δεξιοτήτων σε άτομα με ΕΔΜ (Ειδικές Διαταραχές της Μάθησης).

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Μαρασλή 3, 106 76 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072,
e-mail: info@gemapublications.gr, www.gemapublications.gr

Μμμμμμ! Ενδιαφέρουσα επιλογή συνεργατών!!! Τεχνογνωσία από την πηγή, όχι μαλακίες!

Διαβάζω στο έγκυρο αυτοδιοικητικό site epoli.gr:

Προς Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΚΕΔΕ και αντίστοιχη Ένωση της Σικελίας

Οι βάσεις για τη συνεργασία της ΚΕΔΕ και της αντίστοιχης Ένωσης της Σικελίας (ANCI) τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Σικελίας, μέλος του Δ.Σ. των Δήμων Ιταλίας και Δήμαρχο του Palermo Leoluca Orlando.

Η επίσκεψη του Προέδρου της ΚΕΔΕ στη Σικελία εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει εγκαινιάσει τα δύο τελευταία χρόνια η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού.

ΣΩΣΤΟ! Τεχνογνωσία από την πηγή!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΙΑΡΗΔΕΣ

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις