Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΝΤΡΟΠΗ! ΔΕΝ ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΤΣΙ ΡΕ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ!

Του Μπαρμπα Γιάννη του οινοπαραγωγού δουειά ήταν αυτό το "αστείο";Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ιδρυμα κουρτεση

Η μεγάλη - επαναστατική - αλλαγή της υποχρέωσης όσων διαχειρίζονται χρήμα που δεν είναι δικό τους, να δίνουν δημόσιο λόγο - έστω και ελλειπή ή με προβλήματα - για τον τρόπο που το διαχειρίζονται, δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει να δει την αλήθεια να την δει κ;aτι που στο παρελθόν δεν ήταν εφικτό και σε έβγαζαν τρελό για πλάκα.

Σήμερα το επιχειρούν ακόμα όσοι δεν θέλουν να δουν, όσοι έχουν ΙΔΙΟΝ συμφέρον να μην βλέπουν, όσοι επιλέγονται για τα αξιώματά τους μόνο και μόνο επειδή ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ, όσοι επιλέγουν na λείπουν συνεχώς από τις συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων κρυπτόμενοι, για να μην καταγράφεται η άποψή τους και να μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, να τάζουν όλα σε όλους και να διαπραγματεύονται το κωλαράκι τους.

Αλλά το έργο τους έχει γίνει δύσκολο. Και αφού δεν μπορούν να απαντούν επιχειρούν να .... τρομοκρατούν.

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ να αναδειχθούν, για τους τρελούς σήμερα, με την βοήθεια του internet, της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και .... ενός laptop.

Και όταν ομιλούν τα στοιχεία και οι αριθμοί, οι προϋπολογισμοί και οι απολογισμοί - ακόμα και πειραγμένοι  να ήταν - αν είναι δηλαδή κανείς κακόπιστος και  ισχυριστεί κάτι τέτοιο  - κανένας Αγγελής δεν μπορεί να σου ζητάει να μην "ακούσεις" τα μάτια σου και τα στοιχεία και να σου λέει να ακούσεις ....  δικαιολογίες.

Εκτός αν είσαι ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ ή σε θεωρεί εκείνος ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ.

Εκτός αν ΕΣΥ θέλεις να μην ακούσεις τα μάτια σου και θες να ακούσεις τον κάθε Αγγελή, τον κάθε Συμεών, τον κάθε Νταβία και  τις παρόλες τους που στις αμολάνε έτσι, χωρίς αποδείξεις.

 Αν είσαι τέτοιος δεν είσαι αναγνώστης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, δεν μας νιάζεις.

ΑΝ δεν είσαι όμως, είσαι σκεπτόμενος πολίτης που ΚΡΙΝΕΙ και ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ μόνος του ό,τι μαλακία του λέει ο Αγγελής ή του γράφει ο Νταβίας στην Πλατεία, ρίξε μια ματιά στον τελευταίο προϋπολογισμό που έχει δημοσιεύσει το ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ εκεί που είναι υπόχρεο να τον αναρτά, στο site της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,

στο link:http://www.apdattikis.gov.gr/?s=%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%A4%CE%95%CE%A3%CE%97&submit.x=14&submit.y=7
Για να δούμε μερικές .... ομορφιές:
  • Το 2016 τελειώνει και το ίδρυμα - ΑΚΟΜΑ - δεν έχει αναρτήσει τον φετινό του προϋπολογισμό. 
  • Αυτό μπορεί  να έχει γίνει ίσως έχοντας τηρηθεί οι νόμιμες - νομότυπες διαδικασίες "παρατάσεων". 
Είναι σωστό όμως; Δείχνει .... "νοικοκυριό";
Όχι σωστό "διαδικαστικά". Δεν κάνουμε εμείς διαχειριστικό έλεγχο.
Κάνουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ έλεγχο.

Ένα ΚΑΛΟ Δ.Σ. - νοικοκυρεμένο Δ.Σ., όπως θα έλεγαν οι "νοικοκυραίοι"  του Ιδρύματος δεν θα έπρεπε να έχει κάνει τον προγραμματισμό του από την αρχή της χρονιάς για να έχει μπούσουλα πώς θα βαδίσει τον χρόνο;

Όμως το ίδρυμα έχει αναρτήσει προϋπολογισμό για το 2015 μέχρι σήμερα. ΠΕΡΣΙΝΟ!

Και όπως θα σου δείξουμε στην επόμενη ανάρτηση για ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2015 ούτε λόγος.
Ο τελευταίος δημοσιευμένος απολογισμός είναι του 2014!

ΓΙΑΤΙ; Σεπτέμβριος είναι.
9 μήνες έχουν περάσει από το τέλος του 2015!
Δεν δείχνει αυτό - τουλάχιστον - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ διαχείριση;

ΟΜΩΣ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ!
  • Στα έσοδα του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ που ανέρχονται στο 1 εκ. 400 χιλιάδες προβλέπονται έσοδα από "Συμμετοχή παιδιών στην λειτουργία του σταθμού" 65.000 ευρώ!
Δηλαδή περίπου 22 παιδιά λοιπόν Χ 30.00 ευρώ το ένα τον χρόνο  που παίρνουν με βάση την πληροφορία Γερολυμάτου από τους γονείς στο "ίδρυμα." .
300 ευρώ τον μήνΧ10 μήνες = 3000 τον χρόνο!

ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΩΡΙΣ ΒΡΕΦΗ! ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!
Είναι ακριβά τα βρέφη!
ΜΟΝΟ ΝΗΠΙΑ δέχεται στα 25 παιδιά της ελίτ που εξυπηρετεί - με το αζημίωτο - το ίδρυμα.

Ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί δέχoνται παιδιά - θυμίζουμε - με το voucher του ΕΣΠΑ που είναι 2400 τον χρόνο για νήπια και 2800 για βρέφη,  πληρώνουν τα έξοδά τους, φόρους,  ενοίκια, μισθούς, τον ΙΚΑ, ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ - υποτίθεται - ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Και πληρώνουν και προκαταβολή φόρων, μίζες, γρηγορόσημα, τα κέρατά τους  τα δίφορα, γιατί είναι "ιδιώτες επιχειρηματίες" δεν είναι "ίδρυμα".
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ!
Τι κάνουν αυτοί; Μαγικά;

Τι να μου πουν κε Αγγελή τα μέλη του ΔΣ;
 Ότι δεν είναι έτσι;

Δηλαδή τι πρέπει να κάτσω να ακούσω και τι λέτε να κάτσει να ακούσει ο ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΑΣ;;;;

Η βούληση του διαθέτη  Γ. Κουρτέση, του διαθέτη - δωρητή της περιουσίας του στην πόλη μιας, μιας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ περιουσίας , ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ στα παιδιά της πόλης εκπαιδευτικού έργου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ που θα χρηματοδοτείται από την δωρεά του  που άφησε για ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ.
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ!
Και αυτή η βούληση πάει περίπατο.

Και για ό,τι γίνεται στην πόλη, την τοπική κοινωνία και τις υποθέσεις ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ το δημοτικό συμβούλιο ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, να παρεμβαίνει σύμφωνα με το νόμο.

ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ! 

ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ???? 
ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΤΕΙ";

ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ πάντως και επίσημα, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ για να μην λέτε  εσείς που είσαστε σοβαροί θεσμικοί παράγοντες - γραφειοκράτες ότι δεν διαβάζετε τα παλιομπλόγκς.ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΟ.

Το ακούτε κύριοι εκπρόσωποι των δημοτών, αιρετοί που είστε "αι αρχαί του τόπου";
Οι ψήφοι σας στις εκλογές και οι πολιτικές σας καριέρες δεν είναι τόσο σημαντικές για να σιωπάτε όταν παραβιάζεται βάναυσα ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, κύριοι συνάδελφοι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ! 

Αν είσαστε "καλοί άνθρωποι", "θετικοί", αλληλέγγυοι, φιλεύσπλαχνοι και όλα αυτά που "το παίζεται",  πρέπει να σκεφτείτε τις 170 οικογένειες των συμπολιτών μας και να τους δείξετε την "καλοσύνη" σας και όχι τι επόμενες εκλογές και τα κουκιά που θα σας δώσουν από το ίδρυμα λέει ο ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΟΣ, ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ και ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ της πόλης που ψάχνετε να βρείτε τρόπο να του κλέισετε το στόμα.

Πρέπει να τους σκεφτείτε τους συνδημότες σας και το συμφέρον τους  - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - χωρίς να ξέρετε ή να σας νιάζει ποιον ψηφίζουν!
  • Ένα κτίριο - κόσμημα,  με δυνατότητα άδειας λειτουργίας παιδικού σταθμού ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΜΟΝΟ 170 παιδιών (ο όροφος είναι μια άλλη ιστορία μόνος του, άλλη φορά,), που θα έπρεπε η προσχολική τους αγωγή να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από τα έσοδα του ιδρύματος - έτσι ήθελε ο μακαρίτης ...
  • που κατά τον προϋπολογισμό του ιδρύματος, τα έσοδα αυτά είναι 1,4 εκ. τον χρόνο, δηλαδή ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ για την επίυτευξη του σκοπού του και αυτό θα φανεί καλύτερα στην επόμενη ανάρτηση, όπου θα μιλήσουμε με τα τελευταία απολογιστικά στοιχεία που είναι αναρτημένα, αυτά του 2014.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: 170 παιδιά Χ 2400 (όσο το voucher του ΕΣΠΑ με το οποίο λειτουργεί σήμερα η αγορά - Η ΑΓΟΡΑ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΩ, ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ -  μας κάνει 408.000 ευρώ τον χρόνο για τα 170 παιδιά!!!! - 500 χιλιάρικα βαριά - βαριά για να κάνουν και δεύτερη ξένη γλώσσα τα μωρά στον πρότυπο παιδικό σταθμό,  μόλις μάθουν την πέμπτη λέξη τους στα Ελληνικά.
  • Αυτά τα λεφτά λέει δεν μπορεί να εξοικονομήσει από έναν προϋπολογισμό 1,4 εκ. - 1 εκ. ευρώ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ - η  διοίκηση του ιδρύματος, εδώ και 15 χρόνια και πλέον, που έχει χτιστεί η ΕΣΤΙΑ, για να το δοξάζει το ΔΣ όλη η πόλη και η τοπική κοινωνία και να συχωρνάει τον Κουρτέση!
  • Που αν τα εξοικονομήσει αυτά τα 500 για την λειτουργία του σταθμού, τις μένουν και από πάνω για να κάνουν ..... αγαθοεργίες και να πληρώνουν τα διοικητικά και λειτουργικά τους έξοδα  αλλα 500 χιλιάρικα (όξω οι φόροι)!!!!
  • Ε ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ, που να με συχωρέσει ο Θεός που γίνομαι πάλι κακός!
Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ πιστεύεις εσύ αναγνώστη μου ότι αυτή ήταν;

Δεν πρέπει η εποπτεύουσα αρχή κάτι να κάνει με αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο επιτέλους;

Δεν πρέπει να του επιβάλλει - τουλάχιστον - ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, αν δεν το ξηλώσει ;;;

Αυτό δεν είναι "προς το συμφέρον του δήμου";

Δεν πρέπει το δημοτικό συμβούλιο, αι αρχαί του τόπου που λέει και ένας φίλος, να κάνει ό,τι μπορεί - και παραπάνω ίσως - για να το επιβάλλει;

ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΡΕ ΚΩΣΤΑ τα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος;
ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ;

Μας τα είπανε πριν 15 χρόνια!
Το μόνο που μπορούν να σας πουν είναι πόσα κουκιά θα σας δώσουν στας εκλογάς.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Όλο μας λένε!

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΜΗΝΥΜΑ


  1. Η ΑΡΙΣΤΕΡΆ δεν είναι ταμπέλα, είναι τρόπος ζωής και συμπεριφοράς.
2. Ο τραμπουκοφασιστας δεν μπορεί για πάντα να κρύβεται.
3  Οι θρασύδειλοι εξ ιδίων κρίνουν.

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Αφιέρωση στην οικονομική επιτροπή και στον μισθοφόρο Τακόπουλο


 ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: Τακόπουλε αν είναι να πάρεις και για άλλο δημόσιο χρήμα , απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής,  για να κάνεις και άλλη αγωγή στην ΠΛΑΤΕΙΑ επειδή σε λέει "μισθοφόρο, σε εμένα κάντην που διευθύνω τo μπλογκ, μην την κάνεις στον υπογράφοντα την ανάρτηση, έτσι; 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ