Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

53.570 ευρώ στον Δήμο Χαλανδρίου από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)

Κατανέμεται από το Yπουργείο Εσωτερικών τo ποσό των 8.961.370,00 €, στους Δήμους της Χώρας, το οποίο αφορά έσοδα τα οποία προέρχονται από το «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας».
Το ποσό αυτό θα διατεθεί υποχρεωτικά σε ποσοστό 50% τουλάχιστον για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και αγορά ακινήτων, ενώ το υπόλοιπο, για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Δείτε το ποσό που κατανέμεται στον Δήμο Χαλανδρίου :


Δείτε αναλυτικά όλες τις κατανομές Ε Δ Ω

Με πληροφορίες από http://www.localit.gr/, 18-12-2013

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ «ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ» ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ . ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.


Η επιστολή Γρηγοράκου που «προγράφει» έως & 5.000 υπαλλήλους – οι πλεονασματικοί & οι ελλειμματικοί δήμοι
Την επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου με την οποία 272 δήμοι (οι 53 είναι απομακρυσμένοι) θεωρείται ότι έχουν πλεονάζον προσωπικό 3.708 υπαλλήλους δημοσιεύει ηaftodioikisi.gr.

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Γρηγοράκος μιλώντας πριν λίγο στο σκάι υποστήριξε ότι οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ είχαν μιλήσει για 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους που μπορεί να μπουν σε εθελοντική κινητικότητα.

Eίναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γρηγοράκος μαζί το «καλές γιορτές» είναι ότι για τη μελέτη, σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του Ιουνίου 2013 (σ.σ. ωστόσο από τότε μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από τους δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί) και όσον αφορά στους πληθυσμούς των δήμων χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού του 2011.

Με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου 2013 στους δήμους απασχολούνται 93.973 υπάλληλοι. Από αυτούς, 66.821 υπάλληλοι είναι δημοσίου δικαίου και ΙΔΑΧ, 12.363 είναι έκτακτο προσωπικό, 10.110 είναι το τακτικό προσωπικό των ΝΠΔΔ, 4.679 είναι το έκτακτο προσωπικό στα ΝΠΔΔ. Στην απογραφή Γρηγοράκου δεν περιλαμβάνεται το προσωπικό στα ΝΠΙΔ.

Οι δήμοι με πλεονάζον προσωπικό

Σύμφωνα με την μελέτη της περίφημης Επιτροπής Ραπακούλια, πλεονάζον προσωπικό έχουν μεταξύ άλλων:

Δ. Αθηναίων: 665 άτομα

Δ. Νίκαιας – Ρέντη: 113

Δ. Καλλιθέας:71

Δ. Νέας Ιωνίας: 61

Δ. Πειραιά: 50

Δ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού: 40

Δ. Πεντέλης: 28

Δ. Ηλιούπολης: 12

Δ. Σαρωνικού: 12

Μηδενικό ισοζύγιο εμφανίζει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ έλλειμμα εμφανίζουν οι Δήμοι Ηρακλείου Κρήτης (20 έργαζόμενοι) και ο Δήμος Γρεβενών.

Η επιστολή Γρηγοράκου:

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

Σας στέλνω συνημμένη την μελέτη στελέχωσης του δήμου σας, όπως διαμορφώθηκε από την ομάδα εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την καλλίτερη κατανόηση της σας αποστέλλω επίσης και την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην μελέτη αυτή.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να συζητήσουμε τις παρατηρήσεις σας.

Θα σας παρακαλούσα να λάβετε υπ’ όψιν τα εξής:

1. Η μελέτη έχει εκπονηθεί στα πλαίσια όσων έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο και έχουν συμφωνηθεί με την ΚΕΔΕ. Δηλαδή περιλαμβάνει μόνον δια-δημοτικές μετακινήσεις (αρχίζοντας από εθελούσιες). Ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητες προβλέπονται.

2. Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία του Ιουνίου 2013. Πιθανόν στον δήμο σας να υπάρχουν αλλαγές έκτοτε, που θα μας υποδείξετε για να ενσωματωθούν.

3. Η προϋπόθεση μηδενικών εξόδων από το σύστημα οδηγεί σε μερικές περιπτώσεις δήμων στην πρόβλεψη σημαντικού αριθμού προσλήψεων. Είναι αυτονόητο ότι αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλη υπερβολή της μελέτης θα τις εξετάσουμε ξανά από κοινού.

Προσβλέποντας στην συνεργασία σας για να έχουμε το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρακαλώ δεχτείτε κ. Δήμαρχε τους θερμούς χαιρετισμούς μου και τις ευχές μου για χρόνια πολλά και ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο

Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Για το ρεπορτάζ χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες και από τον Ε. Τύπο και την Αυγή

aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Μου την δίνει που πρέπει να το κάνω αυτό το "σας τα λέγαμε" αλλά εμείς δεν είμαστε "τιποτόφρονες", υπερασπιζόμαστε συγκεκριμένες θέσεις, αντιπαρατιθέμεθα με άλλους γι' αυτές και κρινόμαστε - ελπίζουμε - από το αποτέλεσμα, άρα πρέπει να υπογραμμίζουμε τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

ΛΟΙΠΟΝ: Στην λίστα με τους δήμους με το πλεονάζον προσωπικό ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι πρέπει σήμερα να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ όσοι (πολιτικοί ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ) έπαιξαν τα παιχνίδια του κλεισίματος των Νομικών Προσώπων, του εκφοβισμού των συναδέλφων τους, της διαμόρφωσης κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας διαρροές και "πληροφορίες" από το τηλέφωνο ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ!

Να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ επίσης πρέπει όσοι ομίλησαν περί αναγκαίας κινητικότητας στο δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου για να μην ψελλίσουν το αναγκαίο ΟΧΙ.

Σήμερα όλοι στον δήμο ξέρουν ότι οι αλλαγές (κρίσεις, τοποθετήσεις) -  που έγιναν με φερετζέ την υποτιθέμενη προστασία από πιθανές απολύσεις έγιναν τελικά ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ "ΔΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ.

Βέβαια το λέγαμε μόνοι μας και είμαστε .... τρελοί.

ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Είναι ΝΤΡΟΠΗ για δημοτικές παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται ως "αντιπολιτευτικές" και "αγωνιστικές" ότι ΑΚΟΜΑ δεν έχουν καταγγείλει την ΚΟΡΩΝΙΔΑ των πολιτικών διώξεων, αυτή της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Δεν θέλουν βλέπεις να στεναχωρήσουν τους φίλους και Κυριακάτικους Συνομιλητές τους στην πλατεία.
Μάρτυρές τους πήγαν. 
Μην ξεχνάμε ....
Ό,ΤΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΥΝΑΣΠΙΖΕΤΑΙ!

Μαθαίνουμε καθημερινά τα αίσχη που γίνονται ακόμα και σήμερα με τις τοποθετήσεις στον δήμο, που συνεχίζονται στα μουλωχτά.

Δεν θα μιλήσουμε πρώτοι αυτή την φορά.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ!

Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ...

Ανακοίνωση της Τ. Βαμβακά (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά) σχετικά με τη δήλωση περιουσιακής της κατάστασης. 
Δημοσιεύτηκαν σήμερα στον δικτυακό τόπο της Βουλής οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση δηλαδή 2011).
Από την πρώτη στιγμή το διαδίκτυο «πήρε φωτιά» καθώς όλοι ανακάλυψαν την «Αμερική» και τις μεγάλες καταθέσεις σε κάθε είδους νόμισμα, τα πολλά ακίνητα, τα διπλά αυτοκίνητα και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου.
Με μεγάλη μου όμως έκπληξη διαπίστωσα ότι αντικείμενο καυστικών, χλευαστικών, ακόμη και προσβλητικών σχολίων έγινε και η δική μου περιουσιακή κατάσταση. Καλώς ασχοληθήκατε με την περιουσιακή μου κατάσταση αφού αποτελώ δημόσιο πρόσωπο. Οφείλατε όμως να επιδείξετε το δέοντα σεβασμό.
Στην αρένα των  πολιτικών σκοπιμοτήτων και της αύξησης των μεριδίων ακροαματικότητας, τηλεθέασης και αναγνωσιμότητας, μετά το σήριαλ των ονομάτων με τα πολλά περιουσιακά στοιχεία και προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη σας, ανακαλύψατε… ότι υπάρχω. Αναφέρω κάποια από τα σχόλιά σας, γιατί αυτά σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα:  η «cult φιγούρα της Βουλής», «από τις εκπλήξεις των εκλογών που κατέλαβε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τις δύο έδρες που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά», «δεν έχει μία», «είναι άπορη», «βρίσκεται σε οριακή για την ανθρώπινη επιβίωση οικονομική κατάσταση».

Σας προκαλεί πραγματικά εντύπωση το λευκό έντυπο δήλωσης περιουσιακής μου κατάστασης; Αλήθεια, τι σας εκπλήσσει; Ότι ενώ σήμερα είμαι βουλευτής της Β΄ Πειραιά, το 2011, δηλαδή πριν τιμηθώ με την ψήφο των συμπολιτών μου, δεν είχα περιουσιακά στοιχεία; Αυτό είναι μόνο τιμητικό για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να δίνει και όχι να παίρνει.
Για όσους προσποιούνται ότι δε γνωρίζουν, λοιπόν, η Β΄ Πειραιά περιλαμβάνει το Κερατσίνι, την Νίκαια, το Πέραμα, περιοχές με υψηλότατα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας. Περιοχές για τις οποίες δίνουμε χρόνια τώρα τον αγώνα αναβάθμισής τους και που μεγάλο μέρος των κατοίκων τους ζουν σήμερα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Από αυτή την περιοχή κατάγομαι. Σε αυτή την περιοχή έζησα. Σε αυτήν την περιοχή ζω και σήμερα που οι συμπολίτες μου με αξίωσαν να τους εκπροσωπώ στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Κομμάτι τους είμαι. Είμαι μία από αυτούς. Μία από τις χιλιάδες των συμπολιτών μας που υφίστανται τα δεινά των μνημονιακών πολιτικών. «Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω». Και εγώ είμαι «εικόνα» των συμπολιτών μου που με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπώ, να αγωνίζομαι για τα δίκαιά τους, να αγωνίζομαι γι’ αυτούς μαζί με αυτούς. Από πρώτο χέρι τους νιώθω.
Όλοι εσείς που στο πρόσωπό μου έχετε το θράσος να προσβάλλετε όσους συμπολίτες μας υποφέρουν από τις αποφάσεις της μνημονιακής πολιτικής, που μέρος της είστε οι περισσότεροι από σας, παρακαλώ και κυρίως προκαλώ όποιον γνωρίζει την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή μου και έχω αποκρύψει, να τα αποκαλύψει με αποδείξεις.
Σε διαφορετική περίπτωση ας σωπάσει.

Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά – Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β΄ Πειραιά
 

ΑΠΟΡΙΕΣ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΑΦΕΛΩΝ ....

"ΙΟΝΕΣΚΟ"ΕΙΝΑΙ δυνατόν να βγάζεις χρήμα (το οποίο νομίμως δηλώνεις βεβαίως βεβαίως) τζογάροντας στα "χαρτιά" των ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ, των "ραντιέριδων" (που το θυμήθηκα..) που ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ - και από την άλλη, ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΣΑΙ ΩΣ.."ΑΛΛΑΓΗ", ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ξερογώ, "
ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" κλπ,κλπ;;
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ -στην Ελλάδα- "ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙ":ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ FB

Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Ο βουλευτής που μπήκε στη Νομική επειδή ήταν πρωταθλητής μπιλιάρδου

Πριν από μια εβδομάδα παραιτήθηκε ο Παύλος Σιούφας από τη θέση του βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ και την έδρα του πήρε ο νεαρός Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος εξελέγη για πρώτη φορά το 2007, στα 26 του χρόνια, στην Καρδίτσα. Ωστόσο, στη συλλογή του έχει μια σειρά από βραβεία και διακρίσεις που προέρχονται από το αγαπημένο του χόμπι, το οποίο εξασκεί από τα μαθητικά του χρόνια. Ο νεαρός βουλευτής Καρδίτσας είναι πρωταθλητής αμερικανικού μπιλιάρδου στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη.

Το 1998, μάλιστα, κέρδισε μετά από σκληρή μάχη την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου, νίκη η οποία τον βοήθησε να εισαχθεί στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς εξασφάλισε τα επιπλέον μόρια που χρειαζόταν για να σπουδάσει αυτό που ήθελε από μικρός, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά.
«Το μπιλιάρδο απαιτεί δεξιότητα και υπομονή. Ο Γιώργος έχει και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Είναι ταλέντο σε αρκετές παραλλαγές του παιχνιδιού, όπως στο 8μπαλο και το 9μπαλο. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκαταλέγεται στους καλύτερους παίκτες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια», αναφέρει άνθρωπος που γνωρίζει τη διαδρομή του νεαρού βουλευτή.

Ο τελευταίος τον Ιανουάριο έδωσε το «παρών» στο «King open 9-ball tour 2013», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή αρκετών από τους καλύτερους μπιλιαρδόρους της χώρας μας και αναδείχθηκε μεγάλος νικητής μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, επικρατώντας του επίσης γνωστού πρωταθλητή Νίκου Οικονομόπουλου με σκορ 9-8!
Σημειώνεται ότι η απονομή των επάθλων στους δύο νικητές έγινε από τον επιχειρηματία Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο οποίος ανήκει στους λάτρεις του αθλήματος. Τελευταία συμμετοχή του νεαρού πολιτικού γόνου σε αγώνες ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Πορτορόζ της Σλοβενίας. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν βρισκόταν σε καλή φόρμα, με αποτέλεσμα να παραμείνει χαμηλά στη συνολική τελική κατάταξη.

Ποιός είναι
Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών, έχοντας συμμαθητές του πολλούς γόνους γνωστών πολιτικών οικογενειών της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι πως καθόταν στο ίδιο θρανίο με τον μικρότερο γιο του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Σιούφα, Μάριο.
Και μπορεί από μικρός να μην είχε εκφράσει τη φιλοδοξία να διακριθεί στον χώρο της πολιτικής, ωστόσο από τότε δεχόταν ισχυρές επιρροές από τον πατέρα του, ο οποίος φρόντιζε να τον παίρνει μαζί του στις προεκλογικές περιοδείες που πραγματοποιούσε στην εκλογική του περιφέρεια. Ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, γιος του Γιώργου Αναγνωστόπουλου, που διετέλεσε στο παρελθόν βουλευτής της ΕΠΕΚ και της Ενωσης Κέντρου, εξελέγη το 1974 για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας με το ψηφοδέλτιο της ΕΚ/Ν.Δ. Την ίδια χρονιά είχε διατελέσει νομάρχης Καρδίτσας, ενώ το 1981 έγινε μέλος της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια, στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, υπουργός Δημόσιας Τάξης και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.


iefimerida
 
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΑΒΛΙ ! ΑΔΙΚΙΑ ΚΥΡΙΟΙ!