Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Πέθανε ο 50χρονος που αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια


asthenoforo 1Tην τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο 50χρονος άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε χτες στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης.
Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, ο νεαρός έφερε περίπου 80% εγκαύματα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή και κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Τα αίτια της πράξης του δεν έχουν γίνει γνωστά.

http://www.spirospero.gr

Ποιοι βγήκαν μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕΑνακοινώθηκαν επίσημα από το ΚΚΕ τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου που εξελέγησαν στο 19ο Συνέδριο.

Η Κεντρική Επιτροπή που εξέλεξε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ (με αλφαβητική σειρά) είναι:

1. Αβραμόπουλος Κώστας
2. Αλέπης Πέτρος
3. Αρβανιτάκης Δημήτρης
4. Αρβανιτάκης Διονύσης
5. Βαγενάς Ελισσαίος
6. Βαρδαλής Σάκης
7. Γκιόκας Γιάννης
8. Γκιώνης Θέμης
9. Γόντικας Δημήτρης
10. Δημουλάς Τηλέμαχος
11. Ζάχαρης Δημήτρης
12. Ζιώγας Κώστας
13. Ηλιόπουλος Παναγιώτης
14. Κανταρτζής Αχιλλέας
15. Καπέτη Θεανώ
16. Καραθανασόπουλος Νίκος
17. Κατροδαύλη Ελένη
18. Κατσώτης Χρήστος
19. Κουμπούρης Δήμος
20. Κουρκούνης Νίκος
21. Κουτσούμπας Δημήτρης
22. Κωνσταντινίδης Θεοδόσης
23. Κωτσαντής Σήφης
24. Λαμπρινού Μαρία
25. Λουκάς Στέφανος
26. Λυμπερίδης Ζήσης
27. Μαϊλης Μάκης
28. Μαμάης Βασίλης
29. Μανουσογιαννάκης Γιάννης
30. Μανωλάκου Διαμάντω
31. Μαρίνος Γιώργος
32. Μαρούδας Ρίζος
33. Μηλιαρονικολάκη Ελένη
34. Μπασδέκης Κώστας
35. Μπάτσικας Κώστας
36. Μπέλλου Ελένη
37. Μπούτας Βαγγέλης
38. Νταγκουνάκης Γιώργος
39. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα
40. Παντελάκη Ελπίδα
41. Παπαδάκης Κώστας
42. Παπαδόπουλος Μάκης
43. Παπαλεωνίδας Δημήτρης
44. Παπαρήγα Αλέκα
45. Παπασταύρου Κύριλλος
46. Παρασκευάς Κώστας
47. Παφίλης Θανάσης
48. Πέρρος Γιώργος
49. Πρωτούλης Γιάννης
50. Ράζου Λουίζα
51. Σκιαδιώτης Γιώργος
52. Σοφιανός Νίκος
53. Τασιούλας Γιάννης
54. Τζαβάρας Δημήτρης
55. Τζίμας Θανάσης
56. Τούσσας Γιώργος
57. Τσατσούλη Τασία
58. Τσιαπλές Τάσος
59. Τσιμπόγλου Σάββας
60. Φειδάκη Καίτη
61. Χαρίτος Γιώργος
62. Χιώνης Θοδωρής
63. Χριστάνης Νίκος

Το 19ο Συνέδριο εξέλεξε επίσης την Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου την οποία αποτελούν οι:

1. Βλόντζος Θανάσης
2. Κακουλίδου Χρύσα
3. Κροκίδη Λίνα
4. Κολοβός Χρήστος
5. Νάνος Γιώργος
6. Παναγής Γιώργος
7. Χώτος Γιάννης

«Υποδείξεις» Σβόμποντα σε ΠΑΣΟΚ-Έξαλλος ο Βενιζέλος

«Συνεργαστείτε με ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίξτε την κοινωνία»

Ο Πρόεδρος της ομάδας των Δημοκρατών-Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, στην οποίαν ανήκει και το ΠΑΣΟΚ, Χάνες Σβόμποντα αμφισβητεί ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ιδιαίτερα τη στρατηγική σύγκρουσης που έχει επιλέξει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σβόμποντα με δηλώσεις του σε εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σχηματιστεί στην Ελλάδα, όπως είπε, η «καλύτερη μελλοντική αριστερά».

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών δήλωσε: «Θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να βρει έναν τρόπο στενής συνομιλίας με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με πολλούς λογικούς ανθρώπους στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχω γνωρίσει πολλά άτομα στο ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μεν αριστερές απόψεις, αλλά παράλληλα εποικοδομητικές απόψεις και για μένα δεν πρόκειται για μια ομάδα που είναι απόλυτα ανεύθυνοι. Η καλύτερη μελλοντική αριστερά θα πρέπει να σχηματιστεί από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ. Τότε μόνο θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα Κίνημα που θα ελκύει πολλούς ανθρώπους που σήμερα στερούνται των κοινωνικών τους δικαιωμάτων, και που δεν θα λένε μόνο για τις δυσκολίες των πραγμάτων, αλλά και θα γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει».

Ταυτόχρονα ο Χάνες Σβόμποντα άσκησε κριτική και στον τρόπο που πολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ καθώς υποστήριξε ότι πρέπει ναι μεν να στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά να ρίξει βάρος και στα κοινωνικά θέματα, αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει χαθεί η επαφή της Ιπποκράτους με την κοινωνία.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει ν’ αλλάξει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να στηρίξει την κυβέρνηση θετικά, πραγματιστικά, διότι χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που να μπορεί να διαπραγματευθεί και να συνομιλεί με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Ωστόσο την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει τα κοινωνικά ζητήματα».

Η διπλή αυτή αμφισβήτηση Σβόμποντα (αφενός συνεργασία με ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου έλλειμμα πολιτικής στα κοινωνικά θέματα) έχει κάνει σύμφωνα με πληροφορίες έξαλλο τον Βενιζέλο. Συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι δεν δέχονται «υποδείξεις στο θέμα των συμμαχιών», ενώ λένε ότι το ΠΑΣΟΚ «τα κοινωνικά θέματα τα αναδεικνύει με προτάσεις που καθημερινά καταθέτει στη Βουλή και στην κυβέρνηση».

Ποιοι πάνε να συγκαλύψουν σκάνδαλα στην ανακύκλωση Έρευνα για τη σχέση μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που έχει το σύστημα με τους μπλε κάδους και της εταιρείας Αξιοποίηση Υλικών Συσκευασίας έχουν ξεκινήσει οι αρμόδιες αρχές

ΕΕΑΑ:Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις


Μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις στην ανακύκλωση. Οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να διευκρινιστεί η σχέση μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), που έχει το σύστημα με τους μπλε κάδους, και της εταιρείας Αξιοποίηση Υλικών Συσκευασίας ΑΕ Συμμετοχών (ΑΥΣ Συμμετοχών).

Τόσο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) όσο και όλες οι επιχειρήσεις-μέλη της γνώριζαν εξαρχής ότι η ΕΕΑΑ ΑΕ έχει ιδρυθεί από εταιρείες-υπόχρεους διαχειριστές (όπως ορίζει ο νόμος 2939/2001) και είναι μια ανώνυμη εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία δεν διανέμει μέρισμα στους μετόχους της και έχει αδειοδοτηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος ως συλλογικό σύστημα συσκευασιών.
Τι αποκαλύφθηκε όμως από την έρευνα που ήδη ξεκίνησε;
Παρ' όλο που, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η ΕΕΑΑ (ως συλλογικό σύστημα) θα έπρεπε να είχε ως μετόχους τουλάχιστον δύο εταιρείες-υπόχρεους διαχειριστές, αυτό δεν τηρήθηκε και ως εκ τούτου δεν μπορεί να έχει άδεια ως συλλογικό σύστημα. Σύμφωνα με το Κατασταστικό Σύστασης και τις σχετικές οικονομικές καταστάσεις, αποκαλύφθηκε ότι η ΕΕΑΑ ΑΕ έχει ως μετόχους την κερδοσκοπική εταιρεία Αξιοποίηση Υλικών Συσκευασίας ΑΕ Συμμετοχών κατά 65% και την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος κατά 35%. Δηλαδή, καμία εταιρεία-υπόχρεος διαχειριστής δεν είναι μέτοχος της ΕΕΑΑ. Αρα η ΕΕΑΑ παραβιάζει τη βασικότερη αρχή του νόμου 2939/2001 και θα πρέπει να ανακληθεί η άδειά της. Επιπροσθέτως, δεν έχει δηλώσει σε καμία υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ ούτε στις εκθέσεις προς τα μέλη της-επιχειρήσεις, που πληρώνουν 25.000.000 ευρώ κάθε χρόνο, ότι είναι θυγατρική εταιρεία μιας εταιρείας συμμετοχών.
Μία επιπλέον σημαντική λεπτομέρεια:
l Η ΑΥΣ Συμμετοχών δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 2939/2001 και είναι κερδοσκοπική εταιρεία. Αρα μπορεί να διανέμει μέρισμα, να μεταβιβάζει τις μετοχές της σε οποιουσδήποτε τρίτους ή εταιρείες, να βάζει τις μετοχές της ή τα αποθεματικά της ως ενέχυρο για δάνεια και να λειτουργεί με μοναδικό σκοπό της το κέρδος.
Ακόμη όμως και σήμερα στην ιστοσελίδα της ΕΕΑΑ ΑΕ (http://www.herrco.gr/default. asp? siteID=1&pageID=3&langID=1) εμφανίζεται ότι οι μέτοχοι της ΕΕΑΑ ΑΕ είναι οι εταιρείες-μέτοχοι της ΑΥΣ ΑΕ Συμμετοχών και όχι ότι μέτοχος της ΕΕΑΑ ΑΕ είναι η εταιρεία ΑΥΣ ΑΕ Συμμετοχών.
Η ΑΥΣ ΑΕ Συμμετοχών ιδρύθηκε με το υπ' αριθμ. 1122/30.10.2001 Καταστατικό Σύστασης της συμβολαιογράφου Αθηνών κυρίας Ελένης Σουλή, έχει αριθμό μητρώου ανωνύμων εταιρειών 50272/01ΑΤ/Β/01/433 και ο σκοπός ίδρυσης της εταιρείας είναι «η διαρκής κατοχή, ο έλεγχος και η διοίκηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών ή μεριδίων συμμετοχής σε εταιρεία οποιουδήποτε νομικού τύπου που έχει ως σκοπό την οργάνωση συστημάτων συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή άλλων προϊόντων, κατά την έννοια του νόμου 2939/2001».
Επειτα από δύο μόλις μήνες ιδρύθηκε η ΕΕΑΑ ΑΕ με το υπ' αριθμ. 1211/21.12.2001 Καταστατικό Σύστασης της ίδιας συμβολαιογράφου Αθηνών κυρίας Ελένης Σουλή με αριθμό μητρώου ανωνύμων εταιρειών 50851/01ΑΤ/Β/02/12, που έχει ως σκοπό ίδρυσης την «οργάνωση συστημάτων συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή άλλων προϊόντων που αποσκοπούν στην αξιοποίηση των συσκευασιών ή αποβλήτων συσκευασιών ή άλλων προϊόντων, κατά την έννοια του νόμου 2939/2001».
Οι δύο εταιρείες έχουν την ίδια έδρα και τον ίδιο πρόεδρο ΔΣ, ενώ αρχικά μέτοχοι και των δύο εταιρειών ήταν οι ίδιες εταιρείες-διαχειριστές.
Αφού ιδρύθηκαν οι δύο εταιρείες, η ΕΕΑΑ έλαβε την άδειά της από το υπουργείο Περιβάλλοντος ως το μοναδικό συλλογικό σύστημα συσκευασιών στις 20.2.2003 (ΦΕΚ Β' 391/2003) και άρχισε να εισπράττει τις χρηματικές εισφορές των εταιρειών που έχουν υποχρέωση σύμφωνα με τον νόμο 2939.
Η ΕΕΑΑ πήρε την άδεια από το υπουργείο ως συλλογικό σύστημα έχοντας ως μετόχους εταιρείες-υπόχρεους διαχειριστές (όπως ορίζει ο νόμος). Στη συνέχεια οι μετοχές των εταιρειών εξαγοράστηκαν από την εταιρεία ΑΥΣ Συμμετοχών και πλέον αυτή έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.
Ως αποτέλεσμα η ΑΥΣ ΑΕ Συμμετοχών υποβάλλει και δημοσιεύει ενοποιημένο ισολογισμό περιλαμβάνοντας και τον ισολογισμό της ΕΕΑΑ, που αποτελεί και τη μοναδική δραστηριότητά της. Κατά συνέπεια, το αποθεματικό των 46 εκατ. ευρώ της ΕΕΑΑ «ανεβαίνει» στον ισολογισμό της εταιρείας συμμετοχών.
Οπως προκύπτει από τους δημοσιευμένους ενοποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας με την επωνυμία Αξιοποίηση Υλικών Συσκευασίας ΑΕ Συμμετοχών, η εν λόγω εταιρεία δηλώνει ως περιουσιακό στοιχείο της τη χρηματική αποτίμηση των δικαιωμάτων μειοψηφίας επί της εταιρείας στην οποία συμμετέχει, όπως εν προκειμένω είναι η ΕΕΑΑ ΑΕ.
Οσο μεγαλύτερο είναι το σχηματισθέν κατ' έτος αποθεματικό τής ΕΕΑΑ ΑΕ τόσο αυξημένη εμφανίζεται στους ενοποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας Αξιοποίηση Υλικών Συσκευασίας ΑΕ Συμμετοχών η οικονομική αξία αυτής, με αποτέλεσμα να επωφελούνται τόσο η εταιρεία Αξιοποίηση Υλικών Συσκευασίας ΑΕ Συμμετοχών όσο και κυρίως οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτήν, οι οποίες προφανώς θα αναγράφουν στους ισολογισμούς τους τα συγκεκριμένα θετικά οικονομικά στοιχεία που προκύπτουν για το ενεργητικό τους από τη συμμετοχή τους στην εταιρεία Αξιοποίηση Υλικών Συσκευασίας ΑΕ Συμμετοχών. Αρα οι μετοχές των εταιρειών-μετόχων της ΑΥΣ έχουν σημαντική λογιστική αξία.
Το όφελος από τις συγκεκριμένες εγγραφές στους ενοποιημένους ισολογισμούς είναι προφανές αφού με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται σημαντικά αποτιμητά σε χρήμα περιουσιακά στοιχεία για τις εταιρείες-μετόχους της ΑΥΣ που μπορούν να τα περιλαμβάνουν στους ισολογισμούς τους, γεγονός που αυξάνει την πιστοληπτική ικανότητα να βάζουν τις μετοχές τους ως ενέχυρο και να ενισχύουν τη διαπραγματευτική ισχύ τους έναντι τρίτων προσώπων με τα οποία συναλλάσσονται στην αγορά, όπως λ.χ. τράπεζες, αντισυμβαλλόμενοι κτλ.
Οσο βέβαια θα προχωρεί η εισαγγελική έρευνα νεότερα στοιχεία θα έλθουν στη δημοσιότητα.Προσπαθούν να πιέσουν την Ανταποδοτική Ανακύκλωση
Αναμένονται εκπλήξεις και αποκαλύψειςΤι κάνουν άραγε το ΥΠΕΚΑ και ο αρμόδιος Οργανισμός Ανακύκλωσης; Τι έκαναν άραγε όταν η ελεγκτική εταιρεία Deloitte διαπίστωσε την εξέλιξη στον έλεγχο που έκανε κατ' εντολήν του Οργανισμού; Απολύτως τίποτα.
Ηδη την περασμένη Τρίτη παρά το ότι τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα στο ΔΣ του Οργανισμού, τα μέλη δεν ασχολήθηκαν με το ζήτημα. Η πρόεδρος κυρία Λαζαρίδη το παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση, όταν ουσιαστικά θα έχουν επιδιώξει τη δημιουργία νέων δεδομένων.
Αντί λοιπόν να προχωρήσουν ως οφείλουν στην άρση της άδειας της ΕΕΑΑ, εφόσον επαληθευτούν τα στοιχεία του φακέλου της μηνυτήριας αναφοράς, προσπαθούν να πιέσουν την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, που αποτελεί το δεύτερο συλλογικό σύστημα της χώρας.
Είναι προφανές ότι σκοπός είναι να πιέσουν το Σύστημα που έχει ζητήσει μείωση των χρηματικών εισφορών για τις επιχειρήσεις-μέλη της κατά 12,86%. Ενα αίτημα που έχει στηριχθεί από τους συλλογικούς φορείς των επιχειρήσεων, όπως η ΓΣΕΒΕΕ, ο ΣΕΛΠΕ και το ΕΒΕΑ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια ή παράλειψη ενέργειας των μελών του ΔΣ του Οργανισμού Ανακύκλωσης θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, αφού έχουν σαφείς ποινικές και αστικές ευθύνες εφόσον δεν στηρίζουν το δημόσιο συμφέρον και θελήσουν να λάβουν αποφάσεις που είναι αντίθετες με τον νόμο. Αγνοια νόμου δεν νοείται αλλά και δεν συγχωρείται για κανέναν. Είναι φανερό στους παράγοντες της αγοράς ότι κάποιοι θέλουν να υλοποιήσουν υποσχέσεις και δεσμεύσεις, ακριβώς πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Πολύ θα ήθελαν κάποιοι να ευνοήσουν κάποια συμφέροντα και να μην υπάρξει ανταγωνισμός στην αγορά, αλλά ένα μονοπώλιο.
Είναι σίγουρο ότι η Ανταποδοτική Ανακύκλωση τα τρία τελευταία χρόνια που δραστηριοποιείται στον χώρο έχει δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, επενδύοντας σε σύγχρονα συστήματα ανακύκλωσης, ευθυγραμμισμένα απόλυτα με την ευρωπαϊκή αλλά και ελληνική νομοθεσία για διαλογή στην πηγή και έχει αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς προς όφελος των επιχειρήσεων.
Ολοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς για την ΕΕΑΑ και την ΑΥΣ Συμμετοχών, όπου αναμένονται εκπλήξεις και αποκαλύψεις.

πηγή:το Βήμα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ Το BLOG ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΣΔΚΝΑ
http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ

Νέος Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ δόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

Ο 52χρονος Δημήτρης Κουτσούμπας είναι οικονομολόγος και στέλεχος του ΚΚΕ. Υπήρξε διευθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ενώ σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου, στο οποίο πρωτοποθετήθηκε το 1991, και επικεφαλής της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Γενικοί γραμματείς και πρώτοι γραμματείς της ΚΕ

ΣΕΚΕ

1. Νίκος Δημητράτος Νοέμβριος 1918 - 1922
2. Γιάννης Κορδάτος Φεβρουάριος - Νοέμβριος 1922
3. Νίκος Σαργολόγος Νοέμβριος 1922 - Σεπτέμβριος 1923
4. Θωμάς Αποστολίδης Σεπτέμβριος 1923 - Δεκέμβριος 1924

ΚΚΕ

1. Παντελής Πουλιόπουλος Δεκέμβριος 1924 - Σεπτέμβριος 1925
2. Λευτέρης Σταυρίδης Σεπτέμβριος 1925 - Σεπτέμβριος 1926
3. Παστιάς Γιατσόπουλος Σεπτέμβριος 1926 - Μάρτιος 1927
4. Ανδρόνικος Χαϊτάς Μάρτιος 1927 - Νοέμβριος 1931
5. Νίκος Ζαχαριάδης Νοέμβριος 1931 - 1936
6. Ανδρέας Τσίπας Ιούλιος 1941 - Σεπτέμβριος 1941
7. Γιώργης Σιάντος Ιανουάριος 1942 - 1945
- Νίκος Ζαχαριάδης 1945 - 1956
8. Απόστολος Γκρόζος 1956
9. Κώστας Κολιγιάννης 1956 - 1972
10. Χαρίλαος Φλωράκης 1972-1989
11. Γρηγόρης Φαράκος 1989-1991
12. Αλέκα Παπαρήγα 1991 -2013
13. Δημήτρης Κουτσούμπας 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΧΩΡΙΟ


Ο Πατούλης απαγορεύει με εξώδικα τη διάθεση τροφίμων "χωρίς μεσάζοντες"Είναι απίστευτη η υποκρισία που κυκλοφορεί. Την ώρα που...
Ο δήμος Αμαρουσίου με δελτίο Τύπου τοποθετείται για την δράση διάθεσης τροφίμων από την κίνηση αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης "Αλληλέγγυοι Δρόμοι" που έχει ανακοινωθεί για την Κυριακή 14 Απριλίου 2013.
Αναλυτικά:
ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει συχνά πυκνά διάθεση τροφίμων με μεσάζοντα τον Δήμαρχο, απαγορεύει.
Συγκεκριμένα έχει οργανωθεί μια ομάδα κοινωνικής αλληλεγγύης στο Μαρούσι (χωρίς καταστατικά κλπ.), η οποία ασχολείται κυρίως με αλληλέγγυες δράσεις πολιτών όπως «διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες», συλλογή φαρμάκων, ρούχων κλπ. όπως κάνουν και πολλοί Δήμοι της χώρας με την ίδια ακριβώς διαδικασία.
Η ομάδα αυτή αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ΠΡΩΤΗ της δράση διανομής τροφίμων στο Μαρούσι, αρχικά στις 31 Μαρτίου και κατόπιν στις 14 Απριλίου καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου αρνούνταν κατ’ εξακολούθησιν να απαντήσει για την παραχώρηση του χώρου πραγματοποίησης της δράσης (το πίσω πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, το οποίο είναι χώρος δωρεάν πάρκινγκ, και στον οποίο πραγματοποιήθηκε πριν 2 μήνες και παρόμοια δράση του Δήμου Αμαρουσίου – με παραγωγούς ΜΕ μεσάζοντες όμως, η οποία δράση διαφημίστηκε με illustration διαφημιστικά σε κάθε πολυκατοικία και δρόμο με υπογραφή του Δημάρχου για την δράση του ΥΠΕΡ των δημοτών κλπ. κλπ. τα οποία (διαφημιστικά) πληρώσαμε όλοι απ’ την τσέπη μας). Ο Δήμος και ο Δήμαρχος λοιπόν προσωπικώς, αρνούνταν να δώσει οποιαδήποτε ΑΠΑΝΤΗΣΗ, επικαλούμενος δικαιολογίες όπως «να ρωτήσω τη νομική μου υπηρεσία», «πέθανε ο πεθερός μου και έχω πάει στην κηδεία» κλπ. για να αναβάλεται η δράση των πολιτών επ’ άπειρον.
Όταν η δράση «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» αποφάσισε να πραγματοποήσει τελικά τη δράση της, ανακοινώνοντάς το στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενημερώνοντας την Αστυνομία Αμαρουσίου και ξεκίνησε να λαμβάνει και παραγγελίες για τους παραγωγούς,σήμερα 11 Απριλίου 2013 (και ενώ η δράση θα λάβει χώρα στις 14 Απριλίου) ο κ. Μπιρμπίλης έλαβε εξώδικο – ονομαστικό, χωρίς όμως να είναι νόμιμος εκπρόσωπος της ομάδας δράσης.Όπως θα δείτε, στο εξώδικο, εκτός από την «απαγόρευση» της πραγματοποίησης της δράσης, απαγορεύει και την «αφισοκόλληση» ή την διανομή φυλλαδίων στο χώρο του Δήμου και άλλα πολλά με την δικαιολογία ότι είναι πράξεις που «βλάπτουν τους πολίτες» του Δήμου, όπως επίσης και η δράση της διανομής τροφίμων χωρίς μεσάζοντες.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι η αρχή για την απαγόρευση κάθε είδους δράσης αλληλεγγύης και συμπαράστασης ανθρώπου προς άνθρωπο.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δικαιωθεί ο κ. Πατούλης ο οποίος απ’ ότι φαίνεται, εάν κάτι δεν τον «περιλαμβάνει» και δεν τον «αναδεικνύει», στέλνει εξώδικο... (όσο καλό κι αν είναι για το Δήμο Αμαρουσίου και όχι μόνο).


Διαβάστε και το απύθμενου θράσους δελτίο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου
Υπεύθυνη ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου για δράση που πραγματοποιείται από άγνωστη στο Δήμο κίνηση πολιτών, χωρίς άδεια, σε δημοτικό χώρο

Με αφορμή το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης μας αφίσες που ενημερώνουν για την διοργάνωση κάποιας δράσης διάθεσης τροφίμων στις 14-4-2013, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αμαρουσίου (στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α), χωρίς να έχει μέχρι στιγμής υπάρξει επίσημη ενημέρωση των υπηρεσιών μας για αυτήν, θα θέλαμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες για τα παρακάτω:
Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία σύμφωνα με τις αφίσες που έχουν αναρτηθεί, πραγματοποιείται από μία αυτοαποκαλούμενη κίνηση «αλληλέγγυοι δρόμοι».
Προς διευκρίνιση τυχόν παρανοήσεων διευκρινίζουμε, ότι η δράση αυτή δεν έχει λάβει καμία άδεια για την πραγματοποίησή της από οποιαδήποτε Δημοτική ή άλλη αρμόδια δημόσια αρχή. Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει, αφού ο χώρος που οι διοργανωτές διαφημίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί είναι δημοτικός χώρος. Και η παραχώρησή του διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις, ακόμη κι αν η εκδήλωση που πραγματοποιείται είναι κοινωνικού χαρακτήρα . Πρέπει να τονίσουμε ότι οι άγνωστοι στις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου οργανωτές της εν λόγω δράσης δεν έχουν λάβει καμία άδεια για την παραχώρηση του χώρου.
Επειδή ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εκ του νόμου την υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του όσο και τη δημοτική περιουσία, ενημερώνει το κοινό ότι έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ενημέρωση των Αρχών, καθώς η εν λόγω δράση δεν διαθέτει οποιαδήποτε άδεια, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψουν ακόμα και σοβαρά προβλήματα υγείας προς τους καταναλωτές που θα προμηθευτούν προϊόντα από τη δράση αυτή. Επιπλέον, για όλες τις παραπάνω αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι αντίθετος με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ενίσχυση των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση. Το έχουμε αποδείξει αυτό άλλωστε με τις πράξεις μας. Ούτε φυσικά διεκδικεί ο Δήμος το μονοπώλιο στη διοργάνωση ανάλογων δράσεων, αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε στηρίξει με τη βοήθεια και την αρωγή φορέων , συλλόγων, επιχειρήσεων της πόλης αλλά και απλών πολιτών, δεκάδες οικογένειες που έχουν ανάγκη.Αυτό που υποστηρίζουμε είναι πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η οικονομική κρίση να αποτελεί αφορμή για να κινούνται ορισμένοι με τρόπο που δεν είναι σύμφωνος με τα όσα προβλέπει η Νομοθεσία. Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τη δράση που έχουν προαναγγείλει θα είναι πραγματικά χρήσιμοι στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, διαθέτοντας το περίσσευμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που τους διακρίνει, χωρίς να παραβιάζουν τους νόμους.
Παρακαλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες , οι οποίες δε διενεργούνται υπό την αιγίδα δημόσιων φορέων και δεν έχουν κανένα εχέγγυο για τα διατιθέμενα προϊόντα.

alldromoi.blogspot.gr

Τι κάνουμε τώρα; (3) ― Γιατί οικονομική αυτοδυναμία

                                                                                                                     ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Takis.thumbnailΘΕΜΑ: Προτεκτοράτο μέσα στην ΕΕ ή Αυτοδύναμη Οικονομία ως βάση ενός νέου διεθνισμού;
Ενώ το μαζικό ξεπούλημα εντείνεται, σήμερα με τα νησιά μας και τη δημόσια περιουσία, αύριο με τις Τράπεζες, σε λίγο με τα όποια ενεργειακά αποθέματα βρεθούν, και ενώ η φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας συνεχίζεται, το κρίσιμο ερώτημα είναι : ποιος πρέπει να είναι ο στόχος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που όχι μόνο θα μας βγάλει από τη σημερινή καταστροφή αλλά και θα βάλει τις βάσεις για να μην ξαναφτάσουμε ποτέ στο ίδιο σημείο.

Είναι φανερό πια σε όλους, εκτός από αυτούς που έχουν επενδυμένα συμφέροντα για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, (δηλαδή οι οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές ελίτ, καθώς και τα αλληλοεξαρτώμενα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα), είτε ανήκουν στη Δεξιά είτε στην “Αριστερά”, ότι η εξακολούθηση της παραμονής μας στο Ευρώ είναι καταστροφική. Και αυτό, γιατί σε χώρες μικρές και μη ανταγωνιστικές σε σχέση με τα μητροπολιτικά κέντρα, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, η έλλειψη νομίσματος ουσιαστικά τις στερεί από κάθε ίχνος οικονομικής και επομένως εθνικής κυριαρχίας. Και αυτό δεν είναι μόνο θέμα μνημονίου αφού η προβλεπόμενη μετεξέλιξη της Ευρωζώνης σε «Τραπεζική Ένωση» θα θεσμοποιήσει την έλλειψη οικονομικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα για τις περιφερειακές χώρες που βρίσκονται σε σχέση εξάρτησης με τα μητροπολιτικά κέντρα.

Εκείνο όμως που δεν είναι φανερό σε όλους είναι ότι η δήθεν εναλλακτική λύση που προτείνεται για την έξοδο από την καταστροφή, η απλή έξοδος από την Ευρωζώνη, εάν δεν συνοδεύεται από παράλληλη μονομερή έξοδο από την ΕΕ (χωρίς τους δικολαβισμούς που χρησιμοποιεί η αριστερο-δεξιά για να συγκαλύψει την απροθυμία της εξόδου από την ΕΕ), θα είναι εξίσου καταστροφική με τη σημερινή κατάσταση. Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον, διότι η αιτία της καταστροφής δεν είναι απλά το Χρέος και τα Μνημόνια, όπως υποστηρίζουν οι απατεώνες της Δεξιάς και της “Αριστεράς”, αφού αυτά είναι απλές συνέπειες της υπάρχουσας παραγωγικής και καταναλωτικής δομής της χώρας, και αν αύριο μας χάριζαν όλο το Χρέος σε λίγα χρόνια θα είχαμε πάλι παρόμοια κρίση! Δεύτερον, διότι για να έχουν οποιαδήποτε πρακτική σημασία τα μέτρα που θα ληφθούν εκτός Ευρωζώνης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάργηση των “4 ελευθεριών” που επιβάλλει όχι απλά η Ευρωζώνη, αλλά η ίδια η ΕΕ. Δηλαδή, απαιτείται:

—η κατάργηση του ανοίγματος και της απελευθέρωσης της αγοράς κεφαλαίων και η καθιέρωση μονίμων κοινωνικών ελέγχων στη κίνηση κεφαλαίου, ώστε να μην κινδυνεύει κάθε στιγμή το νόμισμά μας από τους κερδοσκόπους ή ο κοινωνικός μας πλούτος από τους ληστο-επενδυτές που, με υποτιμημένο εθνικό νόμισμα, θα μπορούν να τον αγοράζουν ακόμη φθηνότερα από τώρα

—η κατάργηση του ανοίγματος και της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, ώστε να καταργηθεί ο εργασιακός Μεσαίωνας που επέβαλαν τα Μνημόνια με στόχο την Κινεζοποίηση της εργασίας. Όμως αυστηροί κοινωνικοί έλεγχοι στην εργασία είναι αδύνατοι μέσα στην ΕΕ, παρά τους μύθους των υποστηρικτών της απλής εξόδου από το Ευρώ.

—η κατάργηση του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών εμπορευμάτων, ώστε να μην πλημμυρίζουν οι αγορές μας με ξένα προϊόντα που οδήγησαν στη καταστροφική διαστρέβλωση της παραγωγικής και της καταναλωτικής δομής μας. Όμως, κοινωνικοί έλεγχοι για την προστασία της παραγωγής μας απαγορεύονται μέσα στην Ενιαία αγορά της ΕΕ.

—η κατάργηση του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών υπηρεσιών, ώστε να μην καταλάβουν ξένες πολυεθνικές και τον μοναδικό παραγωγικό τομέα που μας απέμεινε: τον τομέα των υπηρεσιών.

Τότε, όμως, οι δήθεν διεθνιστές της “αριστεράς’’ ερωτούν: θα γυρίσουμε σε μια Ευρώπη των εθνικών περιχαρακώσεων και ανταγωνισμών του παρελθόντος; Αλλά το ερώτημα αυτό είναι εντελώς απατηλό γιατί προϋποθέτει ότι υπάρχει εναλλακτική «καλή» παγκοσμιοποίηση από τη σημερινή νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, την οποία δήθεν επέβαλλαν κάποιοι κακοί πολιτικοί (Θάτσερ, Ρίγκαν, Μέρκελ κ.λπ.) και εξίσου κακοί Τραπεζίτες, με τη βοήθεια ενός Ευρώ δομημένου για να ευνοεί τους κακούς Γερμανούς. Εντούτοις, αυτό αποτελεί ένα καθαρό αποπροσανατολιστικό παραμύθι μιας ‘‘αριστεράς” που εξαπατά και προσποιείται ότι δεν βλέπει ότι δεν είναι μόνο οι κακοί νεοφιλελεύθεροι που επέβαλαν δήθεν τις πολιτικές αυτές, αλλά και οι καλοί σοσιαλιστές τύπου Μιτεράν, Μπλερ, Ολλάντ, για να μην εκπαραθυρωθούν από τις αγορές! Και αυτό, γιατί καμιά κυβέρνηση, στην εποχή της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, όπου μερικές εκατοντάδες πολυεθνικές ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή και το παγκόσμιο εμπόριο, δεν μπορεί να εφαρμόσει άλλες πολιτικές από τις νεοφιλελεύθερες, όσο οι αγορές είναι ανοικτές και απελευθερωμένες.

Το συμπέρασμα είναι ότι μόνο εάν η έξοδος από την ΕΕ συμπληρώνεται από μια στρατηγική οικονομικής αυτοδυναμίας έχει νόημα. Ο διεθνισμός του αύριο μόνο σε αυτοδύναμες οικονομίες μπορεί να θεμελιωθεί, δηλαδή σε οικονομίες που θα στηρίζονται πρωταρχικά στους δικούς τους πόρους, ανθρώπινους και φυσικούς, και στην ικανότητα αυτόνομου καθορισμού των στόχων και λήψης των συλλογικών αποφάσεων, σε μια διεθνοποιημένη οικονομία των λαών και όχι των αγορών.


Δείτε επίσης: 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις