Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΥΕδώ και μέρες το θέμα είναι γνωστό στην Πλατεία αλλά - είπαμε - η θεσμική ιδιότητα του Νταβία καθυστερεί την ενημέρωσή σου αναγνώστη μου, μερικές φορές για θέματα που ΚΑΙΝΕ.

Πολλοί στον δήμο θεωρούσαν ότι η μεγάλη υπόθεση του Παναγιώτη Λατκανίδη (θυμίζουμε είναι ο συγχωρεμένος τετραπληγικός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη παράταξη του Νίκου Πανταζή το 2010) έχει τελειώσει.

Εμείς - που παρακολουθούμε την υπόθεση ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑ από το 2013, όταν το ΕΘΝΟΣ ανέδειξε το θέμα  και έχουμε κάνει και δική μας έρευνα σε αρχεία και έγγραφα όμως, γνωρίζουμε ότι όχι μόνο το θέμα δεν έχει τελειώσει αλλά πλέον ο ανακριτής διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί ο φάκελλος της δικογραφίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας.

Πρόσφατα ο αδελφός του μακαρίτη Παναγιώτη Λατκανίδη, Νίκος,  απευθύνθηκε εγγράφως στον δήμο Χαλανδρίου με την υπ. αριθμ. πρωτοκόλλου 33257/13-11-2015 αίτησή του και ρωτάει την διοίκηση του δήμου για τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος σχετικά με όσα έχει γνωστοποιήσει σε σειρά στελεχών της διοίκησης του δήμου, τόσο την προηγούμενη όσο και την τρέχουσα δημαρχιακή περίοδο.

Ο δήμαρχος Σ. Ρούσσος μόλις έλαβε το έγγραφο του Ν. Λατκανίδη (το οποίο έχουμε στα χέρια μας - και όχι μόνο αυτό) το διαβίβασε στον Γενικό Διευθυντή του δήμου Χρήστο Μπαμπανιώτη για να διενεργηθεί ΕΔΕ για το θέμα παράνομης καταστροφής εγγράφων του δημοτολογίου και χρήση πλαστής σφραγίδας επικύρωσης εγγράφων από το ΚΕΠ Χαλανδρίου.

Την ΕΔΕ χρεώθηκε να διενεργήσει η διευθύντρια του δήμου κα Καταπόδη και ήδη αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρώτος μάρτυρας κλήθηκε ο ίδιος καταγγέλων, ο οποίος κατέθεσε λίστα με αριθμούς πρωτοκόλλου εγγράφων του δήμου - από το 2004 έως το 2012, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες - που υποστηρίζουν και τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του.

Η λίστα των εγγράφων αυτών είναι σε γνώση της Πλατείας αλλά στοιχειώδης σεβασμός στην διαδικασία της ΕΔΕ  που βρίσκεται σε εξέλιξη μας αναγκάζει να τα κρατήσουμε μακρυά από την δημοσιότητα, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση του πορίσματος της ΕΔΕ.

Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή ήταν να συζητηθούν δύο θέματα σχετικά με την υπόθεση που όμως αποσύρθηκαν από τον δήμαρχο.  Το πρώτο με πωτοβουλία του ίδιου του δημάρχου, "μέχρι να τελειώσει η ΕΔΕ" όπως είπε και το δεύτερο ύστερα από αποδοχή από τον Ρούσσο "συμβουλής" του Νταβία.
 (ΣΟΦΑ ΕΠΡΑΞΕ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ και δεν άρχισε τα "δικά του" και σύντομα θα το καταλάβει.)

Θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα και  η Πλατεία θα σε ενημερώνει γιατί ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ, είναι ίσως η ΚΑΡΔΙΑ της κακοδαιμονίας του δήμου μας τα τελευταία χρόνια και βέβαια οι παλιοί αναγνώστες μας (2013 - 2014) ξέρουν από πότε μας απασχολεί και το παρακολουθούμε.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ή ..... ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ;
ΘΑ ΔΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ:

 Τετραπληγικός χρησιμοποιήθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος! Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δικάστηκε η υφαρπαγή ακινήτων αποβιώσαντος στο Θεολόγο

http://lokrisnews.blogspot.gr/2013/05/blog-post_25.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: H Καμόρα της καλής κοινωνίας στα χέρια της Εισαγγελίας

ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ (2)

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟ ΛΑΤΚΑΝΙΔΗ (ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟ). ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ. ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ;;;; 

 ΙΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Με εντολή Εισαγγελέα κατάσχεση εγγράφων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ για τα 1.900.000 ευρώ από την Περιφέρεια για τα αντιπλημμυρικά στο Πολύδροσο Αμαρουσίου

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2016 


Ρ. Δούρου: «Αναπτυξιακός, κοινωνικός, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στα έργα υποδομής ο προϋπολογισμός»

Την πεποίθησή της ότι ο "Προϋπολογισμός του 2016 είναι αναπτυξιακός, κοινωνικός, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στα έργα υποδομής», διατύπωσε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά τη σημερινή, 39η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου κατατέθηκαν προς συζήτηση και έγκριση το Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων οικονομικού έτους 2016, καθώς και ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το ίδιο οικονομικό έτος.

Η Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση από την Περιφέρεια Αττικής "Ομάδας Εργασίας από ανθρώπους που ήξεραν αλλά και που έμαθαν, με στόχο να προταθούν 10 κρίσιμες αλλαγές στο Πρόγραμμα Καλλικράτης, προκειμένου να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αποτελούν τροχοπέδη στην εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδιασμού των Περιφερειών. Η Ομάδα Εργασίας θα έχει συγκεκριμένο και στενό χρονοδιάγραμμα για την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων για την βελτίωση του δύσκολου έργου των Περιφερειών, βάσει των αρχών της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

Στην εισήγησή του, που ήταν ενιαία και για τα δύο θέματα (Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων και Προϋπολογισμός), ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος υποστήριξε πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης για την Περιφέρεια Αττικής.

«Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ανάπτυξη. Ανάπτυξη με ταχείς ρυθμούς, άρα απαίτηση αποτελεσματικότητας, ανάπτυξη με αξιοπιστία και βιωσιμότητα, άρα απαίτηση πλήρους διαφάνειας και πρώτα απ’ όλα ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, δηλαδή εστίαση στη στρατηγική για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που συσσωρεύονται ιδιαίτερα στις πιο αδικημένες περιοχές της Αττικής και φυσικά με νέες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας. Ο προηγούμενος χρόνος υπήρξε γόνιμος γιατί επιτεύχθηκε η αναδιοργάνωση πολλών κρίσιμων εσωτερικών λειτουργιών της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για αποτελεσματικότητα και πλήρη διαφάνεια. Υπήρξε γόνιμος επίσης γιατί προωθήθηκε μία εκτεταμένη συνεργασία με τους Δήμους και τους παραγωγικούς Φορείς της Περιφέρειας Αττικής. Έτσι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε τη νέα χρονιά στο πιο κρίσιμο στάδιο: αυτό της υλοποίησης. Η υλοποίηση του προϋπολογισμού οφείλει να είναι μέλημα όλων μας. Αναλαμβάνουμε ως Διοίκηση την ευθύνη να συνθέσουμε όλες τις προτάσεις που θα ακουστούν εδώ σήμερα», τόνισε ο Χρ. Καραμάνος.

Τα βασικότερα σημεία της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών:

· Ο προϋπολογισμός δεν περιέχει τα κονδύλια της μισθοδοσίας του τακτικού προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής. «Διαφωνήσαμε ως Οικονομική Επιτροπή και ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με τη ρύθμιση την οποία προώθησε το ΥΠΕΣ να μεταφερθεί η μισθοδοσία από τον κρατικό προϋπολογισμό σε αυτόν των Περιφερειών»

· Ως προς το πρόγραμμα των εκτελεστέων έργων, το σημαντικότερο που θα ήθελα να αναδείξω σε αυτή την παρουσίαση, είναι ότι αποτελεί μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή παρέμβαση ύψους 924 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι διαρθρωμένο σε προγράμματα και αντιμετωπίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων της Περιφέρειας, τις συσσωρευμένες και οξυμένες κοινωνικές ανάγκες

· Ενδεικτικά μόνο, τρέχει ένα αντιπλημμυρικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 193 εκατ. ευρώ και βεβαίως σημαντικά ποσά δεκάδων εκατομμυρίων για κοινωνικές υποδομές, πολιτισμό, περιβάλλον και αστικές αναπλάσεις, αθλητισμό, δίκτυα αποχέτευσης κλπ.

· Το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων είναι οργανωμένο σε επιμέρους προγράμματα, το οποίο μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο άλλο σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, το οποίο είναι το ΠΕΠ Αττικής, στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ.

· Σημαντική είναι η πρόβλεψη, στον προϋπολογισμό, των 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Αττικής. Προετοιμάζεται η αναγκαία επεξεργασία και η αναγκαία Μελέτη Σκοπιμότητας, αλλά αυτό που μπορώ τώρα να πω και να δεσμευτώ είναι ότι θα προσπαθήσουμε να ιδρύσουμε μία πρότυπη εταιρία για Περιφέρειες και γενικά για την Αυτοδιοίκηση, μια Εταιρία που αναμένεται να λειτουργήσει με απόλυτη διαφάνεια και μεγάλη αποτελεσματικότητα

· Σχετικά με το θέμα του διπλογραφικού: Το 2015, για πρώτη φορά στην ιστορία της Περιφέρειας Αττικής, βγήκαν αποτελέσματα με το διπλογραφικό σύστημα. Ολοκληρώθηκε ήδη η πρώτη φάση, δηλαδή η επιτελική εγκατάσταση του συστήματος. Εξετάζεται από την 1/1/2016 η λειτουργία ενός αξιόπιστου νέου πληροφοριακού προγράμματος για το διπλογραφικό

· Σχετικά με την παρακολούθηση είσπραξης των προστίμων: δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σε όλο το Δημόσιο, πρόκειται για σοβαρότατη παθογένεια. Παρεμβαίνουμε και σε αυτό το ζήτημα, πρώτα για να οργανώσουμε την εσωτερική μας λειτουργία και να αποκτήσουμε ως Διοίκηση πλήρη εικόνα του τί πρόστιμα επιβάλλονται και εν συνεχεία παρεμβαίνουμε στο Υπουργείο Οικονομικών για να δώσει εντολή στις εφορίες να μας ενημερώνουν με ακρίβεια για τις πληρωμές που γίνονται

· Τις επόμενες ημέρες κατατίθεται η πρώτη φορολογική δήλωση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα πληρώσει στο Ελληνικό Δημόσιο 1.500.000 ευρώ. Έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να συγκροτηθεί το Ε9 της Περιφέρειας Αττικής.

· Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται περίπου σε 370 εκατομμύρια, με το 90% εξ’ αυτών να είναι κατατεθειμένο σε προθεσμιακούς λογαριασμούς. Στην ΤτΕ έχουν κατατεθεί 211 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,16%, όταν οι εμπορικές τράπεζες θα έδιναν 0,94%.

· Πραγματοποιήθηκαν ανανεώσεις συμβολαίων στα ακίνητα της Περιφέρειας και προκηρύξεις για ακόμα 8 ακίνητα όπου θα επιτρέπουν στο προσωπικό να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά του μέσα από νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις

· Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών. Ενδεικτικά, το 2015-2016. μεταφέρονται ήδη 18.200 παιδιά, όταν σύμφωνα με την ΚΥΑ προβλέπονταν 11.000 μαθητές. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά σε σύγκριση με το 2013 τα πράγματα είναι σαφώς πολύ καλύτερα.

Ευχές από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ. - Δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση


Ευχαριστούμε Πρόεδρε και ανταποδίδουμε τις ευχές σας εκ μέρους όλων των αναγνωστών μας.

4.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν στην 6η εθελοντική αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π. και της Περιφέρειας ΑττικήςΑπό νωρίς το πρωί εξαντλήθηκαν και τα 4.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν στην 6η εθελοντική αναδάσωση για το 2015, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τα σχολεία του βόρειου τομέα.

Στη δενδροφύτευση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος δηλώνοντας:

«Συνεχίζουμε την ενεργή προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος και με στόχο να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό, η Π.Ε. βορείου τομέα συνδράμει και σε αυτή την αναδάσωση, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ εκπαιδεύει τους μικρότερους στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρει την αγάπη για την οικολογία».

Στο κάλεσμα της Περιφέρειας και του Σ.Π.Α.Π., ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές και εθελοντές που ξεκινώντας από την περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έδωσαν το δικό τους παρόν, ώστε να γίνει πραγματικότητα η επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ


ΓΚΑΛΕΡΥ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ;ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ            
 
 Στην  γκαλερί   Χρυσόθεμις  λειτουργεί  ομαδική   έκθεση
                                         zωγραφικής-γλυπτικής

Παρουσιάζονται  έργα  μικρών  και  μεσαίων  διαστάσεων σε λάδι και ακρυλικό, μικρογλυπτά  και  αντικείμενα  ζωγραφισμένα.

Διάρκεια  έως  Πέμπτη  31  Δεκεμβρίου  2015.

Συμμετέχουν:
Α. Βλάσσης , Μ. Κοτσώνης , Κ. Μαυρομμάτη , Χ. Μπαϊκούσης, Α. Μπαρή , Μ. Μπιατζίνι , Ν. Οικονομίδης ,Χ. Ρηγανάς , Ε. Ρίζοτ, Ν. Σουλακέλλη.


Τηλ.2106811418
www.chryssothemis.com

Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής για τα 110 χρόνια του ΑΠΕ-ΜΠΕΧαιρετισμό στη χθεσινή εκδήλωση για τα 110 χρόνια του ΑΠΕ-ΜΠΕ έστειλε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο που καλείται να επιτελέσει στη σημερινή συγκυρία το Πρακτορείο: «οι πολίτες, η κοινωνία έχουν ανάγκη έναν έγκυρο, αποτελεσματικό και σύγχρονο Ειδησεογραφικό οργανισμό, ο οποίος να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών και τις ανάγκες της πατρίδας μας».

Μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
Εκείνο που χαρακτηρίζει στις μέρες μας το τοπίο της ενημέρωσης δεν είναι η ποιότητα, η εμβάθυνση, η τεκμηρίωση, η έρευνα αλλά η ρηχότητα, η επιφανειακότητα, η στιγμιαία πληροφόρηση. Τα χαρακτηριστικά δηλαδή εκείνα που αντί να βοηθούν τον πολίτη να ενημερωθεί και να μορφώσει άποψη, του θολώνουν τον ορίζοντα, δημιουργώντας την εξής παράδοξη κατάσταση: ενώ σήμερα οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στην άμεση μετάδοση της πληροφορίας, οι πολίτες δεν είναι καλύτερα ενημερωμένοι.
Μέσα σε αυτό το θολό τοπίο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς - ένα εμπόδιο στην “προκάτ” ενημέρωση και ένα πραγματικό παράθυρο στη σφαιρική πληροφόρηση.
Ειδικά μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα που έχει ανοίξει τον ορίζοντά του στις νέες τεχνολογίες καθώς και σε διεθνείς συνεργασίες, διεκδικώντας νέο κοινό με σταθερούς όρους ποιότητας και δεοντολογίας. Και επιτελώντας διπλό ρόλο: εκείνον του λειτουργήματος της ενημέρωσης και παράλληλα αυτόν του αξιόπιστου καταγραφέα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας.
Ρόλος αναντικατάστατος και πολύτιμος, ειδικά στη σημερινή συγκυρία. Ρόλος, που καθιστά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όχι μόνο τμήμα του μιντιακού τοπίου αλλά και σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σκηνής. Το πολιτικό γίγνεσθαι θα ήταν πολύ διαφορετικό, προς το χειρότερο, χωρίς την ενεργή παρουσία του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το νέο βιβλίο του Μάκη Τσίτα με τίτλο "ΤΟ ΞΑΝΑ"

Μάκης Τσίτας 
ΤΟ ΞΑΝΑ 
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή


Ένα βιβλίο υπαινικτικό, που αναφέρεται σε αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη και που είναι ό,τι μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και ανακουφισμένοι.

Το ΞΑΝΑ είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο που απευθύνεται στους ερωτευμένους, και όχι μόνο... Με την παιγνιώδη διάθεση του Μάκη Τσίτα οι απλές εκφράσεις και τα απλά περιστατικά ανάμεσα στα ζευγάρια αποκτούν σημασία και ουσία που μπορούν να φτάσουν έως το όριο της ποίησης. Ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που ονομάζεται ΞΑΝΑ τριγυρνά στον κόσμο των ανθρώπων και παίρνει μέρος στη ζωή τους. Το ΞΑΝΑ ταυτίζεται με το άλλο μισό, το δικό μου, το δικό σου, του καθενός... Χιουμοριστικές εκφράσεις που πηγάζουν από καθημερινές στιγμές γίνονται ο μοχλός για την ανάδειξη της αγάπης και της τρυφερότητας ανάμεσα στα ερωτευμένα ζευγάρια... Στιγμές γεμάτες χαρά και λύπη, γέλιο και εκνευρισμό, με άλλα λόγια όλα εκείνα τα συστατικά που κάνουν τη ζωή δυο ερωτευμένων ενδιαφέρουσα...

Σίγουρα θα βρεις και εσύ ένα κομμάτι του εαυτού σου μέσα σε αυτή τη μικρή ιστορία... Γιατί τρέχεις όλη μέρα, αγχώνεσαι, εκνευρίζεσαι, γίνεσαι πτώμα, αλλά μόλις το δεις, μόλις δεις το ΞΑΝΑ σου, ξεχνάς τα πάντα. Σε αυτό εδώ το βιβλίο θα βρεις στιγμές που ζεις και ΞΑΝΑζείς... Διάβασε μερικά ΞΑΝΑ που γέννησε η φαντασία του συγγραφέα Μάκη Τσίτα και της εικονογράφου Λίλας Καλογερή και μη σταματήσεις ποτέ να αναζητάς το δικό σου ΞΑΝΑ...

Το βιβλίο κυκλοφορεί με τρία διαφορετικά εξώφυλλα για να διαλέξει ο καθένας αυτό που ταιριάζει στο δικό του ΞΑΝΑ!

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Περίπλους (1994-2005) και συνεκδότης του περιοδικού Index (2006-2011). Σήμερα διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.

Λογοτεχνικά κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα) έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του παίχτηκαν στο «Θέατρο των Καιρών», σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη και στο «Vault», σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα αλβανικά, τα ιταλικά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά.

Έχει εκδώσει δεκαέξι βιβλία για παιδιά (Ο μεγάλος μου αδερφός, Ο αδέσποτος Κώστας, Βρες ποιος είμαι!, Απ’ έξω κι ανακατωτά, Αχ, αυτοί οι γονείς, Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ-Βασίλη», Πάρε με κι εμένα μαζί σου!, Γιατί δε μετράς προβατάκια;, Μη φεύγεις, Ο Κοκκινούλης, Οι φίλοι, Δε μου αρέσει το γάλα, Ποιανού είναι αυτή η σούπα;, Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο, Η Δώρα και ο Οδυσσέας, Τ’ όνομά μου είναι Δώρα), τη συλλογή διηγημάτων Πάτυ εκ του Πετρούλα και το μυθιστόρημα Μάρτυς μου ο Θεός, για το οποίο έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature).

Επιστολή της Περιφερειάρχη Αττικής προς το ΔΣ της ΕΝ.Π.Ε για το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών
Με επιστολή της προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ζητά άμεσα συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, «προκειμένου να του εκθέσουμε την κρισιμότητα του ζητήματος λόγω της δυσχερούς κατάστασης που θα δημιουργήσει για τις Περιφέρειας η συγκεκριμένη ρύθμιση και να ζητήσουμε την παράταση του σημερινού καθεστώτος για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο - κάτι που στην ουσία δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόσθετο οικονομικό κόστος για το ελληνικό κράτος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κυρίες και Κύριοι,

Η ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με τη μεταφορά της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών, συνιστά μια προβληματική απόφαση που δυσχεραίνει το έργο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, θέτοντας εν αμφιβόλω τόσο τη θεσμική όσο και την αναπτυξιακή της αποστολή. Και τούτο σε μία εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία κι ενώ το ζητούμενο είναι η ουσιαστική μεταρρύθμιση του «καλλικρατικού πλαισίου» για τη βέλτιστη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης προς όφελος της κοινωνίας και του πολίτη.

Η ΕΝΠΕ έχει ήδη εκφράσει τεκμηριωμένα την απόρριψή της αναφορικά με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, υπογραμμίζοντας τις αρνητικές της συνέπειες σε αυτοδιοικητικό και εθνικό επίπεδο. Μάλιστα, βάσει των ανωτέρω είχε εξασφαλίσει και τη δημόσια δέσμευση του σημερινού προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, φέτος τον Ιούλιο, σχετικά με την ανάγκη συνέχισης του σημερινού καθεστώτος για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών και την ομαλή μετάβασή της στους Προϋπολογισμούς των Περιφερειών.

Σήμερα λοιπόν, που ο χρόνος μετράει αντίστροφα και μπροστά στην ανάγκη διασφάλισης της απρόσκοπτης καταβολής των μισθών των εργαζομένων, είναι επιτακτική ανάγκη να συναντηθούμε άμεσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του εκθέσουμε την κρισιμότητα του ζητήματος λόγω της δυσχερούς κατάστασης που θα δημιουργήσει για τις Περιφέρειας η συγκεκριμένη ρύθμιση και να ζητήσουμε την παράταση του σημερινού καθεστώτος για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο - κάτι που στην ουσία δεν δημιουργεί οποιοδήποτε πρόσθετο οικονομικό κόστος για το ελληνικό κράτος».

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΊΔΡΥΜΑ


Γιώργος Καραμέρος: «Δέσμευση για ακόμα πιο ενεργή στήριξη στο Σικιαρίδειο μέσα στο 2016» 

Ο αντιπεριφερειάρχης Β.Τ. στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιδρύματος

Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του Σικιαρίδειου Ιδρύματος παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, παρουσία και του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου πραγματοποίησαν παζάρι με χειροποίητα προϊόντα κατασκευασμένα από τους ίδιους, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν οι δάσκαλοι, οι φίλοι και οι οικογένειές τους.

Αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία στα μέλη του σχολείου, ο κ. Καραμέρος εξέφρασε τη δέσμευση για ακόμα στενότερη συνεργασία με την προνοιακή δομή του Σικιαρίδειου που επιτελεί σημαντικό έργο, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το 2016 συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτό το αξιόλογο σχολείο ακόμα πιο ενεργά. Με την άμεση καταβολή 87.000 ευρώ, για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 που ολοκληρώνεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, αλλά και με την ένταξη τεχνικών έργων απαραίτητων για το Ίδρυμα, κατά την πρώτη τροποποίηση του προϋπολογισμού του 2016».