Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ

του Ν, ΚΟΜΠΟΤΗ
Ο αγροφύλακας, για τους νεότερους αναγνώστες, ήταν ουσιαστικά ο χωροφύλακας της υπαίθρου και κατά κανόνα ο χαφιές του χωριού. Τα απαιτούμενα προσόντα για να γίνει κανείς αγροφύλακας ήταν , να είναι: αμόρφωτος, «εθνικόφρονας», άεργος, με ελαστική συνείδηση και ψώνιο με την εξουσία. Μια φορά κάθε χρόνο τους μάζευε ο αγρονόμος στην πλησιέστερη πόλη και τους ανακοίνωνε το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Λόγο δεν είχαν ,πάρα μόνο για να καταδώσουν συγχωριανούς τους με «αντεθνικά» φρονήματα. Έπαιρναν μισθούς πείνας, αλλά φορούσαν στολή και πηλήκιο, ώστε να το παίζουν εξουσία στο χωριό.

Αύριο, μετά από σχεδόν ένα χρόνο και κάτω από πίεση, θα γίνει σύναξη της «παράταξης» που διοικεί τον δήμο μας. Σύμφωνα με την πρόσκληση, πρόκειται να γίνει ο απολογισμός για τον χρόνο που πέρασε. Η αιτία της πρόσκλησης και η απεύθυνσή της είναι όμως ψεύτική προσχηματική και αποπροσανατολιστική, για τους παρακάτω λόγους:

· Παράταξη ουσιαστικά δεν υφίσταται. Το site της έχει να ενημερωθεί από τον Σεπτέμβριο. Ο εσωτερικός διάλογος έχει εκλείψει ουσιαστικά εδώ και 3 χρόνια περίπου. Ποτέ δεν ρωτήθηκε ή προγραμμάτισε, η συλλογικότητα που ανέδειξε την δημοτική αρχή , οποιαδήποτε πολιτική, ώστε να συγκαλείται για να κάνει απολογισμό. Την ακροδεξιά στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική στην πόλη μας την έχει αποφασίσει η σέχτα που διοικεί, ερήμην της συλλογικότητας. Πχ Ποτέ η παράταξη δεν ρωτήθηκε και δεν αποφάσισε για την πρωτοπόρα συμμετοχή του δήμου μας στην μνημονική κοινωνική εργασία νέων ανθρώπων σε συνθήκες γαλέρας. Ποτέ δεν ρωτήθηκε και δεν αποφάσισε για την μετατροπή του δήμου μας σε Εταιρία REAL ESTATE για την εξυπηρέτηση απελπισμένων μεγαλοϊδιοκτητών και του Γερμανικού ΤΑΙΠΕΔ. Ποτέ δεν αποφάσισε την Θεοποίηση του «Καλλικράτη», των μνημονίων και των εφαρμόστηκαν τους νόμων. Άλλο ήταν το προεκλογικό της πρόγραμμα.

· Ουσιαστικά αύριο θα μαζευτούν οι μισθοφόροι του δημάρχου για να καταδικάσουν ως εμπαθείς λασπολόγους και συκοφάντες τον Γιώργο Λιερό που τόλμησε γραπτώς μια κριτική για την δράση της σέκτας και τον αντιδήμαρχο Θοδωρή Αλεξίου που παραιτήθηκε όπως όφειλε με ανοικτή επιστολή, στην οποία , με ηπιότερο λόγο επαναλαμβάνει αρκετά καθυστερημένα, περίπου όσα λέγω εγώ και άλλοι αγωνιστές της «Αντίστασης» δημόσια εδώ και 3 χρόνια. Εξάλλου είναι πια ευρέως γνωστό ότι κάθε αντίθετη άποψη ή καλόπιστη κριτική διώκεται με κάθε αθέμητο τρόπο από την συμπλεγματική σέκτα που διοικεί τον δήμο μας. Μπορεί να μην έχουν ιδέα από Μαρξ , αλλά τον Γκέμπελς τον παίζουν στα δάκτυλα τους . Όταν δεν έχεις επιχειρήματα να αντιμετωπίσεις την κριτική που σου ασκεί κάποιος, το πρώτο που κάνεις είναι να τον αποδομήσεις και να τον απαξιώσεις.

· Αφού εδώ και 3 περίπου χρόνια σιγά σιγά έκοψαν τα φτερά και τα πόδια της «Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου». Αφού οδήγησαν μεθοδικά και αμοραλιστικά, τους πιο ανιδιοτελείς και έντιμους αγωνιστές αυτής της συλλογικότητας στην έξοδο, στην απογοήτευση και στην αποστράτευση, αύριο θα επιχειρήσουν να μεταλλάξουν και το DNA αυτής της συλλογικότητας. Το DNA είναι η εναλλαγή στα αξιώματα και η ανακλητότητα από αυτά. Είναι υποχρεωμένοι λοιπόν ο δήμαρχος , οι αντιδήμαρχοι και η πρόεδρος του ΔΣ να παραιτηθούν από τα αξιώματα τους και να αντικατασταθούν στο μέσον της θητείας τους, δηλαδή τον Φλεβάρη, από άλλους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης Η παραίτηση τους δεν μπαίνει σε ψηφοφορία , είναι καταστατική επιταγή. Δεν ισχύει το παραιτούμαι και ανακαλώ, διότι οι περίπου 20 μισθοφόροι που θα μαζευτούν αύριο στην σύναξη θα θεωρήσουν αναντικατάστατη την παρούσα δημοτική αρχή σε ότι αφορά την εξασφάλιση του μισθού τους και της νόθας εξουσίας τους.

Αύριο λοιπόν στην προσπάθεια τους, οι διοικούντες τον δήμο, να δώσουν δημοκρατική νομιμοποίηση στην εφαρμογή της ακροδεξιάς πολιτικής τους και στο αντιδημοκρατικό τους ήθος και ύφος , θα δώσουν την χαριστική βολή στην παράταξη που αισχρά χρησιμοποίησαν για να βολέψουν τις ανάγκες τους και τα συμπλέγματά τους. Δυστυχώς για άλλη μια φορά θα δικαιωθεί η μακαρίτισσά η Μαλβίνα που είχε πει το αμίμητο: Τούτοι εδώ δεν είναι τίποτε άλλο από 10 κώλοι που ψάχνουν καρέκλα και αλλοίμονο, αν την βρουν,δεν ξεκολλάνε από αυτήν ούτε με βίτζι.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΙ EΛΕΓΕ! ΠΟΥ "ΒΟΛΕΥΤΗΚΕ" ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ...


Διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, διορίστηκε ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.
Ο Θέμης Κοτσιφάκης είναι εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 18.07 Ιατρικών Εργαστηρίων του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου.
Ο κ. Κοτσιφάκης ενώ ήταν πρόεδρος της ΟΛΜΕ είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μαζί με τους 1.800 συναδέλφους του των ΕΠΑΛ και επανήλθε στο σχολείο του με απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης που αφορούσε το σύνολο των διαθέσιμων.

Η “πικρία” και το κάλεσμα του κ. Κοτσιφάκη

Ο κ. Κοτσιφάκης στην τελευταία Γενική Συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ , με την ιδιότητα του προέδρου, αποκάλυψε ότι κάποιοι του είχαν απαγορεύσει να πηγαίνει στις καταλήψεις των υπουργείων.

«Ήμασταν στους αγώνες θα είμαστε στους αγώνες και καλωσορίζουμε αυτούς που θα είναι από αύριο στους αγώνες. Τους καινούργιους, που μας απαγόρευαν να πηγαίνουμε στις καταλήψεις των υπουργείων», είπε χαρακτηριστικά.
https://www.esos.gr/arthra/48145/o-p-proedros-tis-olme-dioristike-dieythyntis-toy-grafeioy-toy-yf-paideias


http://www.press-gr.com/

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΟ 2017 ΧΡΟΝΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, η οποία θα περιλαμβάνει την αλλαγή επί το αναλογικότερο του εκλογικού συστήματος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, απαριθμεί ως μία από τις σημαντικές αλλαγές το 2017, στο πρωτοχρονιάτικο μηνυμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Το 2017 θα είναι και χρονιά σημαντικών αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με την ενίσχυση του ρόλου της, τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, την αναλογικότερη εκπροσώπηση των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει καθαρά για θέσπιση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ και πριν μερικές ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε επίσης υποστηρίξει για μια ακόμη φορά ότι «είναι ώριμο πλέον να υιοθετήσουμε την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση».

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή για την αναθέωρηση του Καλλικράτη είχε συσταθεί στις 9 Ιουνίου 2016 από τον τότε υπουργο Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι εργασίες της έληξαν πέντε μήνες μετά, στις 9 Νοεμβρίου και 40 ημέρες μετά, στις 27 Δεκεμβρίου, ο νέος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης τις παρέτεινε έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2017.

http://www.aftodioikisi.gr

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΗΜΟ