Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 26-1-2015


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι 26.01.2015

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η «πρΟΤΑση» χαιρετίζει το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και την κυβερνητική συνεργασία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης με καθαρά αντιμνημονιακό χαρακτήρα και προσανατολισμούς που επικεντρώνονται στην Ελλάδα και στους πολίτες της που τόσο ταλαιπωρήθηκαν, απαξιώθηκαν και συκοφαντήθηκαν από τους προηγούμενους (ευτυχώς!) κυβερνώντες και τις «μνημονιακές» παρέες τους. Μιας κυβέρνησης που (πιστεύουμε και ελπίζουμε) θα εγκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα φροντίσει (για) την καθημερινότητα των Ελλήνων, θα τερματίσει τις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης του μεγαλύτερου ποσοστού των Ελλήνων, θα βάλει ένα τέλος στην ασυδοσία των ελίτ και της ολιγαρχίας του τόπου μας και θα ανακόψει την πορεία της χώρας και των πολιτών της προς το διασυρμό, την πτώχευση και την καταστροφή.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» αισθάνεται δικαιωμένη από το αποτέλεσμα, καθώς από το 2011 έγραφε για την «ανάγκη αλλαγής πορείας και πολιτικής».

Βασικές προϋποθέσεις, βεβαίως, όλων των παραπάνω, αποτελούν ένα εθνικό (ελληνικό) σχέδιο ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης της οικονομίας και μια βιώσιμη λύση για το δημόσιο χρέος, μια λύση που θα έχει ως προτεραιότητα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» εύχεται στη νέα κυβέρνηση καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

ΞΕΜΕΙΝΑ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ


Ξέμεινα από καφέ και πήγα να πάρω ένα κουτάκι από το Καρφούρ.

Και έμεινα άφωνος!

ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ;

ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ!

Αλήθεια. Βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑΣ και είχε το μαγαζί κωλόχαρτα.

Και εγώ την είχα για σοβαρή την Σοφία και την πίστευα σε όσα έλεγε.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εχθές ο ελληνικός λαός έγραψε ιστορία.

Η σαφής εντολή σχηματισμού αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης αλλά και η άρνηση εκχώρησης λευκής επιταγής είναι με δυο κουβέντες το χθεσινό μήνυμα.

Το 36,5% είναι συνταρακτικό ποσοστό για αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα στην Ελλάδα.

Δεν είναι όμως παρά το ποσοστό του ιστορικού λαϊκού κορμού της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης και αυτό μετά το χθεσινό αποτέλεσμα μόνο αυτιστικός μπορεί να το αμφισβητήσει.

Είναι η προδομένη λαϊκή βάση της ευρύτερης (σοσιαλιστικής, ανανεωτικής και ριζοσπαστικής) αριστεράς στην Ελλάδα.

Είναι η ΕΔΑ της δεκαετίας του 60.

Είναι ο κορμός των πρώιμων χρόνων του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό ο Αλέξης Τσίπρας το καταλαβαίνει και το υπογραμμίζει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση.

Ο λαϊκός κόσμος της παράταξης ξόφλησε εχθές τα χρέη του με την ριζοσπαστική αριστερά.

Την αριστερά που η προσωπικότητα του Ανδρέα ενσωμάτωσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ και οι ηγεσίες της στην συνέχεια ξεπούλησαν για .... ένα υπουργείο ή μια θεσούλα παχυλά αμοιβόμενου εις τας Βρυξέλλες, τα Βερολίνα και τις Ουάσινγκτον.

Το ΠΑΣΟΚ λεηλάτησε την αριστερά και εχθές λεηλατήθηκε από αυτή, αφού πρώτα πρόδωσε την λαϊκή βάση ολόκληρης της ευρύτερης παράταξης.

Εκείνης της λαϊκής βάσης, εκείνων των πολιτών που δεν ενδιαφέρονται πρωτίστως για το όχημα αλλά για τον προορισμό.

ΝΕΜΕΣΙΣ και ΚΑΘΑΡΣΙΣ.

Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την χθεσινή κάλπη - προς μελέτη και προβληματισμό - είναι και η επιβεβαίωση του απίστευτου πολιτικού παχυδερμισμού της συντηρητικής παράταξης και μιλάω για την λαϊκή της βάση.

To 28% που έδωσαν οι συντηρητικοί πολίτες στο κόμμα που ανέλαβε πρόθυμα, ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ 2012 - να συνεχίσει τον βιασμό του ελληνικού λαού, μετά το απολειφάδι του ΠΑΣΟΚ και με την απόλυτη στήριξή του, είναι μεγάλο - τεράστιο ποσοστό.


Οι "αγανακτισμένοι " δεξιοί του 2011 - όταν μαζί ουρλιάζαμε στο Σύνταγμα ήταν αγανακτισμένοι που δεν είχαν τότε την εξουσία.

Γι' αυτό και μόνο φώναζαν.

Μόλις έγιναν εξουσία τους έφυγε η αγανάκτηση και υπερασπίστηκαν με πάθος το μόνο αιτούμενο αυτού του 28%: ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.


Εμείς φίλοι νεοδημοκράτες τουλάχιστον το διαλύσαμε το κομμωτήριο. Τι παριστάνατε τους αγανακτισμένους με τα μνημόνια τότε;

Ψηφίσατε Ζάππεια, σας βγήκε 2ο μνημόνιο.

Δεν τρέχει μία αν έχετε την εξουσία;

Μόνο 5% από το "δικό σας" τμήμα της ελληνικής κοινωνίας τελικά ήταν ειλικρινές τότε. Αυτό που εχθές ψήφισε τον ρυθμιστή, τον Πάνο τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

(Δεν μετράω εκείνο το τμήμα των παλαιών δεξιών που ήρθαν κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί είναι πολίτες που έχουν υπερβεί τους παραδοσιακούς διαχωρισμούς έτσι και αλλιώς).

Εχθές "συνέλληνες του 28%" - τουλάχιστον στην δική μου ανάλυση - χάσατε οριστικά την δυνατότητα να λέτε "εγώ δεν προτάσσω ποτέ το κομματικό συμφέρον, ό,τι συμφέρει την Ελλάδα".

Είσαστε ό,τι πιο κολλημένο στο παραταξιακό του συμφέρον υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, εσείς, το χθεσινό 28% του Σαμαρά.

Βγάλατε βουλευτές ξανά τον Βορίδη και τον Άδωνη.

Αν χρειαζόταν θα ξανανοίγατε τα Μακρονήσια για να περιφρουρήσετε την εξουσία σας.

Σε λίγο αναμένεται η συνάντηση του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο.

Ο νικητής των εκλογών όμως θα συναντηθεί και με τους Θοδωράκη και Κουβέλη.

Μιλάει για κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Στα μάτια μου η νέα κυβερνητική πλειοψηφία εκτός του αντικειμενικά δύσκολου έργου που αναλαμβάνει συμβολίζει και την ιστορικά αναγκαία ανάληψη της μεγάλης πανεθνικής ευθύνης από το σύνολο των ειλικρινών πατριωτικών, αντιεθελόδουλων δυνάμεων του τόπου υπό την καθοδήγηση της αριστεράς.

Είναι ένα είδος νέας λήξης του εμφυλίου αλλά αυτή την φορά το τιμόνι είναι στην άλλη πλευρά.

Και - με καθαρή λαϊκή εντολή - η αριστερά αναλαμβάνει να δείξει από την δική της πλευρά ότι ο δρόμος προς το μέλλον δεν περνάει από τους διχασμούς του παρελθόντος αλλά οριοθετείται από τα διακυβεύματα του μέλλοντος: Αυτά της απεξάρτησης της χώρας από τα μνημόνια και την εξάρτηση, της υλοποίησης των μεγάλων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

ΗΤΑΝ ΕΧΘΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ!

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ