Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γ.Σ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΤΙΒΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ - ΒΟΛΛΕΥ

Δημοτικό Γυμναστήριο Χαλανδρίου

Λ.Πεντέλης 150 Χαλάνδρι

ΗΜΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Χαλανδρίου – τμήμα Μπάσκετ ,έφορος :Κόλιας Στέφανος
ο Δήμος Χαλανδρίου και η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Ε.Μ.Πολυτεχνείου (Εργαστήριο Επεξεργασίας Εικόνων & Συστημάτων Πολυμέσων)
οργανώνουν
στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Πέρκιζας Λεωφόρος Πεντέλης 150, Χαλάνδρι

ΗΜΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σάββατο 24-9-2011 και ώρα 09.00 - 14.00 μ.μ
Κυριακή 25-9-2011 και ώρα 09.00 - 14.00μ.μ

Οι ημέρες αθλητισμού και τεχνολογίας απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 9-17 ετών* με σκοπό την άθληση και την διασκέδαση, στοχεύοντας αφενός μεν στο να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο άθλημα του μπάσκετ αφετέρου δε στο να δείξουν πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες των πολυμέσων, της επικοινωνίας ανθρώπου μηχανής, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης έρχονται κοντά στην καθημερινή ζωή, στο παιχνίδι, στην άθληση.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

Αγώνες μπάσκετ 3x3, διαγωνισμούς βολών, κλπ, ανά ηλικία παιδιών

ΝΑΟ: το ρομπότ που καταλαβαίνει τη συμπεριφορά του ανθρώπου

Σοβαρά Παιχνίδια : Συνεντεύξεις, πώς βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων

Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα : Γάντια, γυαλιά, ανίχνευση των κινήσεων

Επιδείξεις συστημάτων από Εταιρείες Πληροφορικής & Τεχνολογικών Εφαρμογών

*Ολα τα παιδιά πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια.

                        Ο πρόεδρος              Η γεν. γραμματέας                              Ο έφορος Μπάσκετ


Νίκος Πανταζής               Χάρις Ζιάμπα                              Στέφανος Κόλιας


"Άννα να μια φωτοτυπία!" Εκδήλωση - συζήτηση από τη Ν. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στα πλαίσια των προφεστιβαλικών της εκδηλώσεων, οργανώνει το
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 7:30' μμ

στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου (δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού)
εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:
"Άννα να μιά φωτοτυπία!": Η παιδεία σε κρίση
Ομιλητές: Έφη Καλαμαρά (εκπαιδευτικός και μέλος της ΚΠΕ του συνασπισμού)
Ειρήνη Κατσινοπούλου (δημοτική σύμβουλος με το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου)
Μάκης Σπαθής (καθηγητής ΕΜΠ και μέλος της Γραμματείας του σύριζα)

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους No Sequence & Satore


Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφιας και βιβλίου και ... μπάρ!!!


ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!!!!


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Ξεκίνησε την προσπάθεια να μπει τάξη με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στο Χαλάνδρι!

Πήγε στον σουβλατζή με τα καλαμάκια στην Καλογρέζης και του έβαλε πρόστιμο γιατί είχε 1 (ΕΝΑ, ONE, UNO, UN, EINS, JEDEN, ....) πλαστικό ψηλό στρογγυλο, τραπεζοσταντ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ για να ακουμπάει κάνας πελάτης του κάνα ποτήρι μπύρα την ώρα που τρώει το καλαμάκι του όρθιος.

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ.
Θυμίζουμε ότι η Καλογρέζης είναι η συνέχεια της ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ!!!!
΄
Αλλά ακόμα η δημοτική αστυνομία δεν έχει προλάβει να περάσει απέναντι την Παπανδρέου, άλλωστε εκεί είναι πολλά τα τραπεζοκαθίσματα, πού να κόβει τόσες κλήσεις.

Αλλά θα πάει και απέναντι. Γι' αυτό εμείς σήμερα δίνουμε συγχαρητήρια. Για να τους ενθαρύνουμε να πάνε και απέναντι.

ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΑΡΓΟΠΟΡΗΣΑΜΕ!ΡΕΜΑΤΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΠΑΡΑΡΕΜΑΤΙΑ ΖΩΝΗ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.


Το προεδρικό διάταγμα 659/Δ/1995 περί προστασίας της ρεματιάς Χαλανδρίου - για όσους το έχουν ξεχάσει - μπορείτε να το διαβάσετε στο site του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς, στην διεύθυνση http://sosrematia.blogspot.com/p/6591995.html, για να θυμηθούμε τι είναι ζώνη Α, ζώνη Β, τι προβλέπεται ότι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στο ρέμα και την παραρεμάτια περιοχή.

Από το 1995 - 16 χρόνια - που ισχύει το προεδρικό διάταγμα από την παραρεμάτια ζώνη έχουν απομακρυνθεί  4 ταβέρνες (RIVER, Καπνισμένο Τσουκάλι, Τα σουβλάκια του Βαγγέλη στον Άγιο Αθανάσιο, το Λιβανέζικο στην Γκίνη) το ΑΙΘΡΙΟ και μία μάντρα οικοδομών στην Πεντέλης.
(Αν ξεχνάμε κάτι παρακαλούμε για την βοήθεια στην μνήμη μας.)

ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ πάρα πολλές χρήσεις ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ με τα οποία βέβαια κανείς δεν τα βάζει διότι κάνει τζιζ (π.χ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - Μεσολλογίου κ.ά.) και μετά από μεγάλη μάχη μεταξύ "ευαίσθητων" και "αναίσθητων" ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ - ΑΚΟΜΑ (?) - το ELAFINO απέναντι στον Άγιο Θανάση. (για ένα περίεργο λόγο όλη η φασαρία, αλλά και τα περισσότερα - 4 από τα 5 λουκέτα έπεσαν στο τμήμα της ρεματιάς από τον Άγιο Θανάση μέχρι την Φραγκοκλησσιάς).
ΒΕΒΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ όλη η παραρεμάτιος θα είχε γίνει ... ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ, δεν το συζητάμε. Τα μπαρ και οι ταβέρνες θα είχαν φτάσει ΜΕΣΑ στον χείμαρρο και στα τραπεζοκαθίσματα θα καθόμαστε με σαγιονάρα για να μας βρέχει το νεράκι τα πόδια όπως τις παραλίες, όσο για δέντρο δεν θα είχε μείνει ούτε για στόλισμα τα Χριστούγεννα.
ΑΡΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ - ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!

Θυμίζω όμως ότι ΑΠΟ ΤΟΤΕ λέγαμε ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνουμε αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΕΣ και ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ και θα εφαρμοστούν μόνο εκεί που μας παίρνει. Και η άποψή μας ήταν ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ και να είναι πολύ αυστηρό το διάταγμα στο "από εκεί και πέρα".
Και ως παράδειγμα αναφέραμε τότε την ιστορική ταβέρνα του ΜΠΑΡΜΠΑ ΘΑΝΑΣΗ που λέγαμε ότι "είναι δυνατόν να κλείσετε τον "ΓΚΑΤΣΗ", ένα σημείο ΣΥΜΒΟΛΟ για το Χαλάνδρι;"

Θεωρήθηκε αυτή η άποψη ότι είναι λαϊκίστικη, διότι ο πέλεκυς του νόμου και της προστασίας της φύσης έπρεπε να πέσει βαρύς στο κεφάλι του ... Βαγγέλη του σουβλατζή και επικράτησε ΟΜΟΦΩΝΑ - αφού τι να κάνεις για να μην σε κατηγορήσουν ότι παίρνεις μίζες σουβλάκι, πατάτες τηγανητές και μπύρα  - το βουλώσαμε απέναντι στους πύρινους οικολογικούς λόγους του Γιάννη Καραχάλιου και του Τάκη του Μιχαηλίδη (καλή τους ώρα), που θα άρχιζαν την εφαρμογή από τον .... Μαρινόπουλο τον οποίο παρά λίγο να μας πουν ότι θέλαμε να προστατέψουμε εμείς. (ΧΑΧΑΧΑΧΑ!)

Τώρα τι με έπιασε Παρασκευιάτικα με την ιστορική αναδρομή θα αναρωτηθείτε και δικαίως.

Σιγά - σιγά. ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. Μην λέει μετά ο καθένας ό,τι θέλει και πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. (αν και είμαστε σε καλό δρόμο από βάρος).

Το ΠΔ λοιπόν έλεγε ότι στην Β Ζώνη (διαβάστε το να δείτε τι είναι Α και τι Β ζώνη προστασίας) ισχύει το πολεοδομικό καθεστώς της αμιγούς κατοικίας ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (Λ. Πεντέλης κατ' αρχήν και όλη η φασαρία που έγινε μετά και διέλυσε την παράταξη Παττακού για την αναβάθμιση σε ΒΟΔ - από όσους μας περνάνε ΒΟΔια -  όλων των δρόμων του Χαλανδρίου, αλλά να μην ξεφύγουμε).

Άρα λοιπόν ΜΑΓΑΖΙ, που το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται  δεν έχει πρόσωπο στην λεωφόρο Πεντέλης (πλην αυτά που επιτρέπονται στην αμιγή κατοικία - μέχρι 80 τμ μπακάλικα, ψιλικατζίδικα, μανάβικα κλπ) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πρέπει να κλείσει. Έτσι κλείσαν ο Βαγγέλης ο Σουβλατζής, το Τσικάλι, τον Νίτσα με το Λιβανέζικο κλπ
Και βέβαια ΣΙΓΟΥΡΑ ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ως γνωστόν εισηγείται ο Πρόεδρός του ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ψηφίζουν οι σύμβουλοι ή η δημαριακή επιτροπή, σε τέτοιο μαγαζί δεν δίνει ΑΔΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ αφού τους άλλους τους κλείνει εφαρμόζοντας το ΠΔ.  Έτσι δεν είναι;

ΑΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΚΑΙ "ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ! ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!"
Καλό Σαββατοκύριακο


ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ - ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ - ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ 7

www.halandrinet7.com

Αν κρίνουμε από τις τελευταίες δηλώσεις αξιωματούχων της διεθνούς οικονομίας το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι η συντεταγμένη χρεωκοπία με παραμονή της χώρας εντός του ευρώ. Ο καθηγητής Οικονομίας της Οξφόρδης, Κλέμενς Φουστ, σαν σύμβουλος του Β. Σόιμπλε, μίλησε για κούρεμα 50% εως και 60% του ελληνικού χρέους σαν απαραίτητη προυπόθεση ώστε να ορθοποδήσει η χώρα έστω μετά από μία δεκαετία. Ο Στρός Καν πήγε μακρύτερα και ισχυρίστηκε ότι πρέπει να χαρισθεί στην Ελλάδα όλο η σχεδόν όλο το χρέος.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231128980

Βέβαια κάθε σημαντική μείωση του χρέους μόνο καλοδεχούμενη μπορεί να είναι. Αρκεί τα μέτρα λιτότητας που θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να συνοδεύουν μια τέτοια απόφαση (ο Κλέμενς Φουστ μίλησε για σκληρά μέτρα) να είναι δίκαια (να μην προσπαθούν να σώσουν την παρτίδα κόβοντας τη μικρή σύνταξη της γιαγιάς) και αναπτυξιακά (άμα μειώνεις τους μισθούς δεν μπορείς ταυτόχρονα να αυξάνεις το ΦΠΑ και το φόρο καυσίμων γιατί φέρνεις την ακρίβεια). Και αν μας προορίζουν γιά μιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας ας φροντίσουν τουλάχιστον αυτή να απαρτίζεται από τεχνοκράτες και όχι από τις υπουργάρες της τελευταίας δεκαετίας. Αυτή η νέα κυβέρνηση θα πρέπει σαν πρώτο μέλημα να έχει να αποτρέψει τον κοινωνικό εμφύλιο μοιράζοντας την πίτα των μέτρων δικαιότερα, ανακουφίζοντας άνεργους και χαμηλόμισθους από τις τράπεζες και φροντίζοντας όλοι να έχουν ρεύμα και όχι να τη βγάζουν με λάμπες ασετυλίνης.

Κώστας Παπαδόπουλος

ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *