Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ MIT - ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔIΚΤYΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Η πειραματική εγκατάσταση του ρομποτικού ηλιακού θερμοσίφωνα του Χρήστου Δρογγίτη

O Χαλανδραίος φυσικός και εφευρέτης Χρήστος Δρογγίτης και η μικρή του βιοτεχνία Lighthouse Solar Systems βρίσκεται ένα βήμα πριν από μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ και χρειάζεται την στήριξή μας.

Ο Χρήστος έχει εμπνευστεί και κατασκευάσει πειραματικά τον πιο έξυπνο ρομποτικό ηλιακό θερμοσίφωνα στον κόσμο και αυτό δεν είναι υπερβολή, όπως θα καταλάβετε από το μέγεθος της επιτυχίας του!

Έχει παρουσιάσει ήδη το ηλιακό σύστημα σε διεθνείς εκθέσεις από το Μεξικό μέχρι την Πολωνία και έχει κερδίσει ευρωπαϊκά  βραβεία καινοτομίας με τα οποία κατάφερε να κατασκευάσει πειραματικά το σύστημα.

Και τώρα έχει φτάσει ένα βήμα πριν μια τεράστια, απρόσμενη επιτυχία για τον ίδιο και την ελληνική καινοτόμα επιχειρηματικότητα:

Έκανε πρόταση στο M.I.T - NAI TO M.Ι.Τ. - να χρησιμοποιηθεί η εφεύρεσή του για ενεργειακή συλλογή,  στα κτίρια του κορυφαίου τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος των ΗΠΑ.

Στο σχετικό διαγωνισμό που κάνει το ΜΙΤ πήραν μέρος δεκάδες ανάλογες προτάσεις από όλο τον κόσμο.

ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΈΣΣΕΡΙΣ πέρασαν στον τελικό του διαγωνισμού!

Στον τελικό που θα κριθεί από διαδικτυακή ψηφοφορία μεταξύ των  ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ προτάσεων.

Η μία είναι του Χρήστου!

Ανταγωνίζεται υποψηφίους από πολύ "μεγαλύτερες" χώρες.

ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΟΝΟ  ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΨΗΦΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ site του ΜΙΤ..

Μια ψήφο και την κοινοποίηση από εσάς αυτής της ανάρτησης για να μαθευτεί ο τεχνολογικός άθλος του σε όλη την χώρα μας και να βοηθηθεί στην διαδικτυακή ψηφοφορία από όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ!

Μέχρι τις 31/07/2016 - ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - στηρίζουμε την ελληνική πρόταση με την ψήφο μας στο www.zestospiti.gr (είναι "δική μας - gr - διεύθυνση που δημιουργήθηκε για να είναι εύκολα αποτυπώσιμη στους Έλληνες, αλλά όπως θα δείτε οδηγεί στην σελίδα του διαγωνισμού του ΜΙΤ)
 
Πατώντας το εικονίδιο
Vote for proposal
Και κάνοντας log in μεσω facebook ή gmail ή register με εγγραφή στο σχετικό εικονίδιο.
ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ στα social media για να βοηθήσουμε τον Χρήστο.
Μένουν μόνο 5 μέρες.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία, κι απευθυνόμαστε σε όλα τα σωματεία, σε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουμε με τόλμη, το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως της κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ.


Οι απώλειες μας είναι μεγάλες. Συνυπολογίζοντας όλους τους παράγοντες, μπορούμε να εκτιμήσουμε πως οι συνολικές απώλειες στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων φθάνουν ή και προσεγγίζουν το 50% την περίοδο της κρίσης. Η επίθεση στον κατώτατο μισθό είχε ως αποτέλεσμα οι αποδοχές το 2014 να είναι χαμηλότερες ακόμα και από τα κατώτατα όρια των αρχών της δεκαετίας του 1990.


Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης κι αγώνα για να διαμορφώσουμε τους όρους αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος ενιαία, κατά κλάδο, πανελλαδικά. Να αγωνιστούμε μαχητικά, ανυποχώρητα, κανένας να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.


Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.


Χρειάζεται να δυναμώσει η ενότητά των γραμμών της εργατικής τάξης, η οργάνωσή της στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους. Με κέντρο δράσης και πάλης κάθε χώρο δουλειάς με βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων, των επιτροπών αγώνα, να συγκεντρώσουμε και προετοιμάσουμε δυνάμεις που θα μπουν μπροστά στο απαιτητικό αυτό μέτωπο πάλης. Με ενημέρωση, συσπείρωση και κινητοποίηση περισσότερων δυνάμεων. Με καλή προετοιμασία και συζήτηση για το πλαίσιο διεκδικήσεων, το σχεδιασμό και τις μορφές αγώνα. Με την κοινή δράση να ξεπεράσουμε απόψεις που δε δίνουν διέξοδο, που λένε ότι «τίποτα δεν αλλάζει», «τίποτα δεν μπορεί να γίνει».


Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του αγώνα και όχι οι «κοινωνικοί διάλογοι» που στήνουν η κυβέρνηση και οι ενώσεις των εργοδοτών για να μας παγιδεύσουν και αυτοί να συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος της τάξης μας. Δική μας ευθύνη είναι να δυναμώσουμε την κοινή δράση και τη συμμαχία με όλο τον εργαζόμενο λαό που στενάζει, στις πόλεις και τα χωριά, όπως κι εμείς, κάτω από τον ίδιο ζυγό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς υπάρχουν δυνατότητες, δυνάμεις πρωτοπόρες και τίμιες που δεν παρασύρονται από τις σειρήνες της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, δυνάμεις με θέληση κι ικανότητα να ηγηθούν στην οργάνωση της πάλης.


Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά ο εργαζόμενος λαός έδωσαν το προηγούμενο διάστημα πολύ σημαντικές μάχες απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, με κύριο μέτωπο τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό και τους βάρβαρους νόμους τους.


Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, συνδικάτα, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μαζί με πολλά άλλα σωματεία δώσαμε πολύμορφους αγώνες, με θέσεις που στήριζαν τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα έδειχναν τις αιτίες και το ποιος πρέπει να πληρώσει.


Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, με πρωτοβουλία και σχέδιο, το κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές από τους ανθρώπους της εργοδοσίας και των κυβερνητικών κομμάτων. Μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει δυνατό και ρωμαλέο, να φτάσει σε σημείο να ταρακουνά κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους, να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, τη βαρβαρότητά τους, να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Αυτήν ακριβώς την προοπτική έχουμε καθήκον να ενισχύσουμε, να οργανώσουμε με τη στάση και τη δράση μας, τη συμμετοχή μας.

Με αυτούς τους αγώνες καταφέραμε:

Να αποκαλύψουμε την αντιλαϊκή πολιτική πλατιά στο λαό, να εμποδίσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να νομιμοποιήσουν τα μέτρα στη λαϊκή συνείδηση.

Εμποδίσαμε την εργοδοσία και τα κόμματά της να κάνουν τους εργαζόμενους συμμέτοχους στην εφαρμογή της πολιτικής τους.

Οι αγώνες ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας των εργατών με τα λαϊκά στρώματα, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους αγρότες.

Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για τη συνέχεια, με δεδομένο ότι η αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου απαιτεί αγώνες με συνέχεια, επιμονή και ταξική συνέπεια, με εναλλαγή και διαρκή προσαρμογή των μορφών πάλης.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δεν πρέπει να μας ικανοποιούν. Μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Η νομοθέτηση του κόφτη και το νέο κύμα φορολεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, αμέσως μετά την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, αποδεικνύει πως η επίθεση δεν έχει τέλος αν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Την ίδια στιγμή που η εργατική-λαϊκή οικογένεια ματώνει καθημερινά, το κεφάλαιο απολαμβάνει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, παίρνει ζεστό χρήμα από το νέο αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η καπιταλιστική εργοδοσία επιδοτείται με εκατομμύρια, της χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων που είναι το δικό μας αίμα, οι τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα, στις κοινωνικές παροχές.

Η «ανάπτυξη», που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ, εφοπλιστές και τραπεζίτες, θα ποτιστεί με το αίμα των παιδιών της εργατικής τάξης, που καταδικάζονται στην ανεργία, τη φθηνή εργασία και την δουλειά-λάστιχο! Η εργοδοσία τσακίζει ότι έχει απομείνει από ΣΣΕ και προωθεί νέες απαράδεκτες συμφωνίες με όχημα τις ενώσεις προσώπων. Ο ΣΕΒ ανοιχτά πλέον απαιτεί να καταργηθούν όλα τα επιδόματα (13ος – 14ος μισθός), να έρθει νέος νόμος που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Έχουν δηλαδή το δικό τους σχέδιο με στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών. Διακηρυγμένο στόχο έχουν να κατεβάσουν το μέσο μισθό ακόμα περισσότερο, καθώς και τον κατώτερο μισθό.

Η εργατική τάξη χρειάζεται το δικό της σχέδιο όχι μόνο για να αποκρούσει τη νέα επίθεση, αλλά για να διεκδικήσει τις τεράστιες απώλειες που είχε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες της!

Δε συμβιβαζόμαστε με μισθούς πείνας, με δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Οι ανάγκες της εργατικής τάξης σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, ανάκαμψη κερδών. Οι εχθροί της τάξης μας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, για να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Κάθε υποχώρηση έκανε πιο επιθετική την εργοδοσία. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Για την εργατική τάξη δεν υπάρχει καμία ελπίδα ακόμη όταν έρθει η όποια ανάκαμψη κερδών, αν δεν οργανώσει τον αγώνα της.

Γνωρίζουμε καλά, ότι οι εκμεταλλευτές μας έχουν εξοπλιστεί από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων με ισχυρό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Τα κόμματα που ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο, στηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αποτελούν ισχυρό μαύρο μέτωπο απέναντι στην εργατική τάξη και το λαό.

Ανίκητοι δεν είναι!

Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Προτείνουμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε το παρακάτω πλαίσιο πάλης:

· Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.

· Ν’ απαιτήσουμε την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.

· Να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

· Να διεκδικήσουμε την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

· Να διεκδικήσουμε την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

· Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.

· Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Με βάση αυτό το καταρχήν πλαίσιο, κάθε κλάδος, κάθε σωματείο να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης στον ενιαίο, κοινό αγώνα της εργατικής τάξης.

Στους δρόμους του αγώνα θα κριθούμε όλοι και μπορούμε να συναντηθούμε διαμορφώνοντας ένα ενιαίο και σταθερό μέτωπο αγώνα.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Τα Εργατικά Κέντρα

1. Εργατικό Κέντρο Λάρισας
2. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου
3. Εργατικο Κέντρο Ν. Σάμου
4. Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
5. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας

Μεγάλη αναταραχή….

του . ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Την ώρα που 42 χρόνια μετά, από τις 20 Ιουλίου 1974, όταν έγινε η τουρκική Εισβολή σε Κυρίαρχο Κράτος, στην Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζεται η ΚΑΤΟΧΗ του 37% του εδάφους της, στην γειτονική Τουρκία η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης ανάγκης.
-Στην Κύπρο: Σαράντα δύο χρόνια από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην
Κύπρο, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει το 37% ,κατά
παράβαση όλων των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ και του
διεθνούς δικαίου.
Εμείς παραμένουμε σταθερά στρατευμένοι στην Κυπριακή Υπόθεση,
ανυποχώρητοι στον αγώνα για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, για μια Κύπρο Ενιαία , Ελεύθερη και Δημοκρατική.
-Στην Τουρκία: Ο νέο-σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επεκτείνει τις εκκαθαρίσεις συλλαμβάνοντας, απολύοντας ή θέτοντας σε διαθεσιμότητα ακόμα περισσότερα άτομα από τις δυνάμεις ασφαλείας, το δικαστικό σώμα, τη δημόσια διοίκηση και την εκπαίδευση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ο Ερντογάν δηλώνει ότι η κατάσταση ανάγκης είναι πλήρως εναρμονισμένη με το σύνταγμα της χώρας, ενώ –κατ΄ αυτόν- δεν παραβιάζει τη νομιμότητα και τις βασικές ελευθερίες των πολιτών.
Η κατάσταση ανάγκης θα του επιτρέψει να παρακάμψει το κοινοβούλιο για την ψήφιση νέας νομοθεσίας και να περιορίσει ή να καταργήσει δικαιώματα και ελευθερίες που απολαμβάνουν οι πολίτες στην Τουρκία, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ο Τούρκος ηγέτης, αφενός επιρρίπτει στους οπαδούς του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν την ευθύνη για το πραξικόπημα, αφετέρου βρήκε ευκαιρία – ή, έτσι ΥΠΟΘΕΤΕΙ- για να εκκαθαρίσει όλους τους Εχθρούς του: Κεμαλικούς, Κούρδους και όποιον άλλον αντιστέκεται στον Αυταρχισμό του..
Όταν το θηρίο ΒΡΥΧΑΤΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ για την ΑΜΥΝΑ μας, σε Ελλάδα και Κύπρο…


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

Αρχιτέκτων- συγγραφέας. Από τις εκδόσεις «Γόρδιος» κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο: «Αιθιοπία (Αβησσυνία).Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής».

http://energoisosialistes.blogspot.gr/

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

1. Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση ΑΤΤ025 για τη δημιουργία “Κέντρου Κοινότητας”.

2. Έγκριση παράτασης συμμετοχής του Δήμου Χαλανδρίου στο εταιρικό σχήμα για την υλοποίηση του έργου “Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλανδρίου” και παράτασης παραχώρησης χώρου λειτουργίας τους.

3. Μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Κ.Α.Π.Η. του κεντρικού Χαλανδρίου.

4. Επιλογή Tραπεζικού Iδρύματος για το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα κατατίθενται τα χρηματικά ποσά που θα προκύπτουν από τις συναλλαγές μέσω ασύρματων τερματικών (POS) και ορισμός υπογραφόντων σύμβασης συνεργασίας αποδοχής καρτών (POS).

5. Διαγραφή Βεβαιωμένης Οφειλής.

6. Διαγραφή οφειλής από χρηματικό κατάλογο.

7. Διαγραφή ή μη οφειλής.

8. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ’αριθ. 577/2016 χρηματικό κατάλογο.

9. Διαγραφή και επαναβεβαίωση βεβαιωμένης οφειλής βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ’αριθ.577/2016 χρηματικό κατάλογο.

10. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.(21957/22-07-16).

11. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος. (21649/20-07-16).

12. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (21715/21-07-16).

13. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (21716/21-07-16).

14. Τροποποίηση της με Α.Π. 12841/2016 σύμβασης για την Προμήθεια μεταλλίων, διπλωμάτων & πλακετών για τις αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου.

15. Τροποποίηση της με Α.Π. 27972/1-10-2015 σύμβασης για την προμήθεια ανταλλακτικών για την τακτική συντήρηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου στο συνεργείο του Δήμου, λόγω αυξομείωσης των αρχικών ποσοτήτων της μελέτης.

16. Τροποποίηση της σύμβασης με Α.Π. 23725/24.08.2015 για την Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Χαλανδρίου (Είδη Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστικής για τους Παιδικούς Σταθμούς & ΚΑΠΗ, πρόχειρο φαγητό για την «Αθλητική κατασκήνωση»).

17. Παράταση του χρόνου ισχύος της σύμβασης με Α.Π. 23077/13.08.2015 για την Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Χαλανδρίου (Παιδικοί Σταθμοί – ΚΑΠΗ – Κοινωνικό Παντοπωλείο).

18. Παράταση του χρόνου ισχύος της σύμβασης με Α.Π. 26619/18.09.2015 για την Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου (Παιδικοί Σταθμοί – ΚΑΠΗ – Πρόγραμμα «Αθλητική κατασκήνωση» - Κοινωνικό Παντοπωλείο).

19. Λύση της με Α.Π. 2604/04-02-2015 σύμβασης με αντικείμενο την «Προμήθεια γάλακτος».

20. Επιχορήγηση της Ένωσης Κρητών Χαλανδρίου «ο Ψηλορείτης» 2.988,40€ για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πάρκο Συνοικισμού Μ. Ασίας και Ποταμού Καλαμά.

21. Έγκριση ανάληψης δαπάνης για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016.

22. Έγκριση σκοπιμότητας και ανάληψης δαπάνης για την πραγματοποίηση συναυλίας της φιλαρμονικής του Δήμου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016.

23. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια βιβλίων ως αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες μαθητές της Α’ Δημοτικού στον 11ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης.

24. Έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας του 5ου αγώνα δρόμου μεικτής διαδρομής ρεματιάς Χαλανδρίου, με απευθείας ανάθεση και έγκριση πίστωσης.

25. Διατήρηση - Κατάργηση θέσεων κενωθέντων περιπτέρων.

26. Έγκριση μετατόπισης της θέσεως αναπηρικού περιπτέρου.

27. Παραλαβή της μελέτης «ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΙΒΑ» (Κ.Α.30.7412.13).

28. Έγκριση παράτασης εργολαβικής σύμβασης του έργου με τίτλο: “Έργα Συντήρησης και επισκευών Αθλητικών Χώρων Δήμου Χαλανδρίου” (Α.Μ. 5/2015).

29. Έγκριση Επιτροπών Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων του Δήμου.


30. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποκαταστάσεις ζημιών σε στύλους του Δημοτικού φωτισμού», Α.Μ. 13/2013.

31. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΈΡΓΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ», Α.Μ. 2/2011.

32. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Έργα συντήρησης και επισκευών στις σχολικές μονάδες Δήμου Χαλανδρίου», Α.Μ. 6/2013.

33. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του έργου: «ΕΡΓΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ», Α.Μ. 12/15.

34. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «EΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΑΜ:6/15.

35. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή επί της οδού Δουκίσσης Πλακεντίας αρ. 114, για «Συνεργείο επισκευής και συντήρησης τροχών συνήθων οχημάτων (βουλκανιζατέρ)» και δημιουργία απότμησης πεζοδρομίου.

36. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων στην εκτός σχεδίου περιοχή επί της οδού Δουκίσσης Πλακεντίας αρ. 110, για «Συνεργείο μηχανικών μερών» και δημιουργία απότμησης πεζοδρομίου.

37. Άδεια κοπής επικίνδυνων δένδρων.

Τελικά ζούμε σε άλλη εποχή?

Καλό μεσημέρι φίλε και φίλη αναγνώστη μου, τελικά ζούμε σε άλλη εποχή? 
Pλήρη αποχαύνωση της Έλληνικής κοινωνίας μιaς κοινωνίας χωρίς ιδανικά, φροντίσαμε για αυτό σχεδόν όλοι και δη οι εκάστοτε κρατούντες. Το Pokemon Go τρελαίνει και την Ελλάδα! Όποιος βρέθηκε χτες σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι, δεν πίστευε στα μάτια του... Εκατοντάδες νέα παιδιά είχαν «βουτήξει» το βλέμμα τους στο κινητό τηλέφωνο, περνώντας το Σαββατόβραδο επάνω από μια συσκευή.
Η τρέλα του «αθώου» Pokemon Go θα επιφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρεία - κολοσσό μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες, επειδή μέσω της εφαρμογής κάθε χρήστης μπορεί να αγοράσει επιπλέον χαρακτηριστικά. 
Εξι το απόγευμα και στην πλατεία Συντάγματος, κάτω από τα δέντρα, είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες νέοι από 16 μέχρι 25 χρονών, αυστηρά προσηλωμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα, με σκοπό να αιχμαλωτίσουν Pokemon.
Καί κλέινω εδώ δεν έχω να γράψω πλέον τίποτα, παρά μόνο αυτό μια γενιά ανθρώπων που βολεύει το ΄σύστημα και έχεις και εσύ και εγώ φίλε και φίλη αναγνώστη μου την ευθύνη !! 
 
ΑΘ. ΠΙΣΤΙΚΟΣ

Λογίστριες έκαναν εικονικές ασφαλίσεις στο ΙΚΑ με τη βοήθεια αστυνομικού


Κύκλωμα που έκανε εικονικές ασφαλίσεις ατόμων, ζημιώνοντας ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο γυναίκες που διατηρούν λογιστικό γραφείο σε περιοχή της Αττικής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προέβαιναν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στην εικονική ασφάλιση ατόμων, Ελλήνων και αλλοδαπών, στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τουλάχιστον από το 2011.
Οι δύο κατηγορούμενες υπέβαλαν ηλεκτρονικά ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις εργαζομένων, που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική εργασία και ζημίωσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ασφαλιστικούς φορείς του Δημοσίου, τουλάχιστον κατά 153.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ασφάλισαν εικονικά 157 άτομα. Την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος διευκόλυνε ανθυπαστυνόμος, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος βεβαίωνε ψευδώς το γνήσιο της υπογραφής σε διάφορα έγγραφα, θέτοντας σε αυτά τις σφραγίδες της Υπηρεσίας του.
Μέσω των εικονικών ασφαλίσεων πολλοί αλλοδαποί κατάφεραν, ανανεώνοντας την ασφαλιστική τους ικανότητα, να τους χορηγηθούν άδειες παραμονής στη χώρα (εξακριβώθηκαν 47 περιπτώσεις), ενώ σε άλλα περιστατικά ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατέβαλαν λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, εκμεταλλευόμενοι τη νομοθεσία περί επιλογής του ασφαλιστικού φορέα.
Οι δύο λογίστριες χρησιμοποιούσαν δικές τους επιχειρήσεις, με δραστηριότητα τις διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων και τήρησης λογιστικών βιβλίων καθώς και τέσσερις άλλες επιχειρήσεις, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.
Οι κατηγορούμενες δρούσαν οργανωμένα και λάμβαναν αυξημένα μέτρα για την απόκρυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους από τις διωκτικές αρχές. Μάλιστα, άλλαζαν συχνά διάφορα στοιχεία των επιχειρήσεων, υποβάλλοντας πλαστές και ψευδείς αναφορές στις αρχές σχετικά με τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών, τις έδρες των επιχειρήσεων και την έναρξη ή διακοπή των εργασιών τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έντυπα αναγγελίας προσλήψεων, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων, ατομικά βιβλιάρια υγείας αλλοδαπών και ανάγλυφα γράμματα και αριθμοί για κατασκευή εντυπωμάτων σφραγίδων.
Σε βάρος των δύο 36χρονων γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αδικήματα που σχετίζονται με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, την απάτη, την πλαστογραφία, την υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και τη νόθευση, πράξεις τελεσθείσες κατά Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Παράλληλα, σε βάρος του αστυνομικού, που κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση και νόθευση, κινείται η διαδικασία της πειθαρχικής δικαιοδοσίας.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

TVXS