Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ
Σήμερα, Σάββατο, 25 Οκτωβρίου η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου επισκέφθηκε το Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το 1ο– Γυμνάσιο - Λύκειο καθώς και κατοικίες που υπέστησαν ζημίες από την πρόσφατη πλημμύρα. Συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς για πολλοστή φορά είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Παράλληλα, από το πρωί, μηχανικοί της Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής τους  αντιπεριφερειάρχες Πειραιά, Κεντρικού Τομέα, Δυτικού Τομέα και Δυτικής Αττικής επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές. Σε συνεργασία με τους Δήμους προέβησαν στη διενέργεια αυτοψιών και στην καταγραφή ζημιών πληγέντων κτιρίων και έργων υποδομής έτσι ώστε να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές καθώς επίσης και στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων ενόψει της αποζημίωσής τους. Τα περισσότερα συνεργεία έχουν ολοκληρώσει τις αυτοψίες τους και μέχρι αύριο, Κυριακή, θα έχουν ολοκληρώσει το σχεδιασμό χαρτών πληγεισών περιοχών και συντάξει τις σχετικές τεχνικές εκθέσεις που θα διαβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών εντός των οποίων θα αποζημιωθούν οι θεομηνιόπληκτοι (άρθρο 36 του ν. 2459/1977, ΦΕΚ Α 17 και ΥΑ 20725/Β.979/10-5-2011, ΦΕΚ Β 1207).

Ήδη ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, γνωστοποίησε στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τις πληγείσες περιοχές.

Επίσης η Περιφέρεια Αττικής, από την Παρασκευή το βράδυ συντονίζει και συμμετέχει σε επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων, καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων, στους δήμους: Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Ιλίου, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, Περάματος, κ.α.. Ύστερα από σχετικά αιτήματα των δήμων Ιλίου και Αχαρνών - Θρακομακεδόνων, η Περιφέρεια απευθύνθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξή τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (ν. 3013/2002, ΦΕΚ Α 102).

Τη Δευτέρα, ύστερα από αίτηση των επιχειρήσεων, θα ξεκινήσουν οι καταγραφές των ζημιών που προκλήθηκαν, από Επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής. Οι επιχειρήσεις, όπως ορίζονται στο άρθρο 36 του ν. 2459/1977, ΦΕΚ Α 17, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15 – 17, 115 47, Αθήνα, τηλ. επικοινωνίας 2132063663, 2132063655).

Διευκρινίζεται ότι για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πολιτών, για επισκευές κύριας κατοικίας ή αντικατάσταση οικοσκευής κλπ, αρμόδιοι είναι οι οικείοι Δήμοι.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εργασίες για την καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες της νεροποντής ξεκίνησαν, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Συγκεκριμένα ενεργοποιήθηκαν συνεργεία, τα οποία άρχισαν να εργάζονται από τα βράδυ της Παρασκευής:
1.  Αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στο οδόστρωμα και στα φρεάτια, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος της Ιχθυόσκαλας ενώ απομακρύνθηκαν φερτές ύλες από τον δρόμο.
2.  Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αν. Παπανδρέου αφού έγινε απάντληση υδάτων από τις σήραγγες της λεωφόρου. Πάντως, μέχρι το απόγευμα συνεχίζονταν οι εργασίες στην σήραγγα, στο ύψος της Πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου συνεργεία μηχανικών της Π.Ε. Πειραιά έκαναν επιτόπιες αυτοψίες στην πλ. Ιπποδαμείας, στον Πειραιά, στην Παλαιά Κοκκινιά, στην Αγία Σοφία Πειραιά (οδό Αιτωλικού), στο Κερατσίνι και στο Πέραμα για την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και την καταγραφή καταστημάτων και επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί ζημιές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης είχε διαδοχικές συναντήσεις συνεργασίας με τους δημάρχους Πειραιά Γ. Μώραλη, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο και Περάματος, Γ. Λαγουδάκη.
Την Κυριακή το πρωί στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών σε εμπορικά καταστήματα.
Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από το πρωί της Παρασκευής, λόγω της πρόγνωσης της ΕΜΥ για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Γι’ αυτό, στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πειραιά βρίσκονταν, εγκαίρως, σε επικίνδυνα σημεία, όπως είναι η διασταύρωση της λεωφόρου Δημοκρατίας με τη λεωφόρο Σχιστού, στο ύψος της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου και όταν σημειώθηκαν πλημμύρες και παρέστη ανάγκη έγιναν, άμεσα, με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  ενέργειες για τον απεγκλωβισμό οδηγών και την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης επισκέφθηκε πολλές γειτονιές, που αντιμετώπισαν αυξημένα προβλήματα ενώ στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, συνόδευσε την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, στους Αγίους Αναργύρους, στην Παλαιά Κοκκινιά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές. Ξεκίνησαν από το δήμο Φυλής – Άνω Λιοσίων και από το ρέμα Εσχατιάς, στο οποίο εμφανίστηκαν και τα σημαντικότερα πλημμυρικά φαινόμενα. Διαπιστώθηκε ότι Νότια της Αττικής οδού και συγκεκριμένα παραπλεύρως της οδού Ανεξαρτησίας, υπήρχαν σοβαρότατες ζημιές στα πρανή του ρέματος σε μήκος 800μ. Είχαν γκρεμιστεί τοιχία , που κατέστρεψαν και τμήμα της οδού Ανεξαρτησίας. Στο Δημοτικό διαμέρισμα Ζεφυρίου στη συμβολή των οδών Ιλισού και Βούρβαχη στο ρέμα Εσχατιάς ξεθεμελίωσε το οδόστρωμα στην οδό Ιλισού,  αποκαλύφθηκαν φρεάτια  ομβρίων, και κατέρρευσε τοιχίο της γέφυρας, με ταυτόχρονη καθίζηση και αποκάλυψη φρεατίων. Στο  δήμο Ασπροπύργου στο ρέμα του Αγίου Ιωάννη λίγα μέτρα μετά τη διασταύρωση  με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ παρασύρθηκε πεζογέφυρα και λίγα μέτρα πιο πάνω αποκαλύφθηκε αγωγός καυσίμων.
Το κλιμάκιο της Περιφέρειας  διαπίστωσε ζημιές σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, και σε αγροτικές καλλιέργειες. Κοινό ήταν το συμπέρασμα με τους δημάρχους Χρίστο Παπού και Νίκο Μελετίου ότι κυρίως απαιτείται επείγουσα αποκατάσταση των πρανών και συνολική διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς. Επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων στην οδό Ανεξαρτησίας και στην Ιλισού στο δήμο  Αχαρνών. Οι υπηρεσίες συζήτησαν και με κατοίκους της περιοχής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Από το πρωί του Σαββάτου συνεργεία της ΠΕ και των Δήμων καταγράφουν αναλυτικά τις ζημίες στην ΠΕ Δυτικού Τομέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας μαζί με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρο Σχινά και συνεργάτες της Περιφέρειας επισκέφτηκαν πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αθήνας (π.χ. οδοί Φιλιππιάδος, περιοχή Κλειστού Γυμναστηρίου Περιστερίου, Τσαλαβούτα κ.α.), όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους και δεσμεύθηκαν για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων τους. Η βασική δέσμευση ήταν η σύνταξη μελέτης από την Περιφέρεια για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος στη οδό Φιλιππιάδος. Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν την ορθότητα της ένταξης αντιπλημμυρικών έργων της Δυτικής Αθήνας στον Περιφερειακό Προϋπολογισμό.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Σήμερα το μεσημέρι κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, καθώς και η  Αντιπεριφερειάρχης   Κεντρικού  Τομέα Αττικής,  Ερμίνα  Κυπριανίδου   μαζί  με  το  Δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Αριστείδη Βασιλόπουλο, επισκέφτηκαν την οδό Σκρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, που υπέστη ζημιές από τη χθεσινή βροχόπτωση.
Συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις καθώς και η προώθηση μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης, για την επίλυση του χρονίζοντος  προβλήματος στην περιοχή.

ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος με απούσα την αντιπολίτευση ο Γ. Πατούλης – Ποια είναι τα μέλη του προεδρείου (φωτο)

Με την απουσία και τις καταγγελίες των παρατάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης, συνοδεύθηκε η εκλογή του Γιώργου Πατούλη στη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ.
Τα πρόσωπα, που καταλαμβάνουν τα 4 αξιώματα είναι τα εξής:
– Πρόεδρος: Γιώργος Πατούλης (Δήμαρχος Αμαρουσίου)
– Α” Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Καφαντάρης (Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος)
– Β” Αντιπρόεδρος: Γιάννης Καραγιάννης (Δήμαρχος Λαγκαδά)
– Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Μουράτογλου (Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Έδεσσας).

proedreio kede
Υπενθυμίζεται η απουσία των παρατάξεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Με επιστολή του το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» (ΠΑΣΟΚ) του δημάρχου Αμφιλοχίας, Απόστολου Κοιμήση έιχε ενημερώσει ότι δεν θα παραστεί. Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι εκπρόσωποι της «Νέας Αυτοδιοίκησης» (ανεξάρτητοι) με επικεφαλής τον  δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, οι οποίοι ωστόσο αποχώρησαν καταγγέλοντας το γεγονός ότι δεν υπήρξαν διαβουλέυσεις για να σχηματιστεί ως είθισται διακομματική Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δήμαρχοι της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» (ΣΥΡΙΖΑ) μέσω δήλωσης του επικεφαλής τους δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.
Προσπάθεια για συναίνεση την Τετάρτη αλλά…
Μετά τα παρατράγουδα, η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΚΕΔΕ ολοκληρώθηκε χωρίς να εκλεγούν τα υπόλοιπα εφτά μέλη της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής αλλά και τα τρία του Εποπτικού Συμβουλίου. Γι” αυτό και ορίστηκε νέα συνεδρίαση την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 11 πμ. Στόχος του Γ. Πατούλη είναι κάποιες από τις θέσεις αυτές να καταληφθούν από τα 15 μέλη του Δ.Σ. που εξελέγησαν με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Σε σχετική ανακοίνωση της νέας διοίκησης της ΚΕΔΕ σημειώνεται ότι στη «σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  δεν προσήλθαν τα 8 μέλη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος», τα 3 μέλη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης»,
Και προστίθεται: Ο εκπρόσωπος της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Δ.Σ., Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω, προσήλθε στη συνεδρίαση και κοινοποίησε τη θέση της παράταξής του να απέχει.»
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Μετά από αυτήν την εξέλιξη και μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και να συνεχίσει τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. προκειμένου να προσέλθουν και οι άλλες παρατάξεις.»
Ωστόσο, νεότερη ανακοίνωση του «Κινήματος Ανατροπής» δυναμιτίζει το κλίμα κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μικροκομματικές σκοπιμότητες και νοοτροπία να χρησιμοποιούν την ΚΕΔΕ σαν κομματικό τους μικρομάγαζο.
kede 25012

Ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών του νέου προεδρείου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκρότηση του προεδρείου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «επιμένουμε ενωτικά, ελπίζοντας, όπως δώσαμε  ήδη και το πρώτο  σήμα – στη  δυνατότητα εκλογής διαπαραταξιακής Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλα και επείγοντα  και αυτός ήταν ο λόγος της άμεσης σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν έχουμε ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Οι δήμοι στα μικρά νησιά, στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές  βρίσκονται σε αδιέξοδο, ο κρατικός προϋπολογισμός  – και άρα και τα οικονομικά των δήμων –  οδεύει σύντομα προς ψήφιση από τη Βουλή και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ οφείλει να τοποθετηθεί, να διεκδικήσει και να ανατρέψει τυχόν δυσάρεστες προβλέψεις για το επόμενο έτος».

http://www.aftodioikisi.gr

Απόφαση «βόμβα» – Ακυρώθηκε η απόλυση δημοτικού αστυνόμου...

 ...που έκανε χρήση ψευδούς βεβαίωσης!!
Με απόφαση «βόμβα» του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ακυρώθηκε απόφαση απόλυσης δημοτικού αστυνόμου, που απασχολείτο στον Δήμο Καλλιθέας, ο οποίος πέτυχε την εκλογή τους σε διαγωνισμό πρόσληψης ένστολου προσωπικού με τη χρήση ψευδούς βεβαιώσεως γνώσεως ξένης γλώσσας!
Πιο συγκεκριμένα στις 27-06-2014 δικάστηκε από το Α2 Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτηση ακύρωσης που άσκησε ο δημοτικός αστυνόμος κατά του Δήμου Ρόδου και κατά της υπ’ αριθμ. 4544 και με αριθμό πρωτοκόλλου 2/152872/09-12-2013 απόφασης του Δημάρχου Ρόδου περί ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 511/2008 απόφασης διορισμού του Δημάρχου Καλλιθέας.
Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση ανακλήθηκε η υπ’ αριθμ. 511/2008 απόφαση του Δημάρχου Ροδίων, κατά το μέρος που αφορά τον διορισμό του ως άνω σε κενή οργανική θέση του πρώην Δήμου Καλλιθέας του κλάδου ΤΕ 23 Δημοτικών Αστυνόμων, για παράβαση νόμου με το αιτιολογικό ότι ο τίτλος γνώσης αγγλικής γλώσσας (TOEIC Certificate of Achievement του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν), που κατατέθηκε από τον ως άνω στην περιφέρεια ως δικαιολογητικό διορισμού του είναι πλαστός.
Η ως άνω απόφαση του δημάρχου η οποία πλέον ακυρώθηκε στηρίχθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 της παρ. ΣΤ υποπαρ. 11 του άρθρου πρώτου του Ν. 4152/2013 (ΦΕΚ 107/τ.Α/2013). Επί της ως άνω αιτήσεως εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, της οποίας το διατακτικό αναφέρει ότι επειδή στο άρθρο 27 παρ. 2 του κυρωθέντος με το ν. 3584/2007 (Α’ 143) Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ορίζεται ότι: «Η πράξη διορισμού, που έγινε κατά παράβαση νόμου ανακαλείται εντός διετίας από τη δημοσίευση της. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, η πράξη διορισμού ανακαλείται εάν αυτός που διορίσθηκε προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία, ή εάν ο διορισμός του έγινε κατά παράβαση των άρθρων 12 και 16 του παρόντος Κώδικα». Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, παράνομη και, ως εκ τούτου, ανακλητή πράξη διορισμού σε προκηρυχθείσα κενή οργανική θέση υπαλλήλου είναι μεταξύ άλλων η πράξη που ερείδεται σε παράνομη υποβολή του ως άνω πλαστού εγγράφου, η Διοίκηση προέβη στην έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης, χωρίς να απαντήσει ειδικά επί του κρίσιμου αυτού ισχυρισμού. Με τα δεδομένα αυτά, είναι μη νόμιμη η επίδικη ανάκληση του διορισμού του Χρήστου Αργυρού, εφόσον η Διοίκηση δεν έχει διατυπώσει κρίση για δόλια υποβολή από τον αιτούντα του προαναφερόμενου πλαστού εγγράφου. Για τους ως άνω λόγους το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση του δημοτικού αστυνόμου και ακύρωσε την υπ’ αριθμ. 45444/09-12-2014 απόφαση του Δημάρχου Ρόδου.
Η απόφαση αυτή δημιουργεί μία πρωτογενή νομολογία, που θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, που με την κατηγορίας του επίορκου οδηγήθηκαν στην έξοδο από της υπηρεσία τους, γεμίζοντας απρόσωπους αριθμούς τις συμφωνίες της κυβέρνησης και της Τρόικας για την ελάφρυνση του δημοσίου τομέα.
Μετά από αυτά καθίσταται ποια σαφές ότι το δικαίωμα του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να εκδιώξει υπαλλήλους με στόχο την πιστή τήρηση των μνημονίων με την αιτιολογία των πλαστών ή ελλιπών δικαιολογητικών καθίσταται πλέον απολύτως ανίσχυρο. Μία καλά στοιχειοθετημένη δικαστική απόφαση, η οποία διαπιστώνει ότι τέτοιο δικαίωμα παραγράφεται 2 χρόνια, από την δημοσίευση του πίνακα επιτυχόντων, δυνάμει του οποίου προσλήφθηκαν οι εν λόγω εργαζόμενοι.
Την υπόθεση του κυρίου Αργυρού χειρίστηκαν οι δικηγόροι Μιχαήλ Κόκκινος και Σοφία Ιωακείμ.
http://www.dimokratiki.gr/, 22/10/2014
http://pr-ota-si.blogspot.com

ΔΩΡΕΑΝ ΘΑΨΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ .....

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ!
Ολοκληρώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωϊνές ώρες η έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Στη σύσκεψη όπου μετείχαν υπηρεσιακοί και αρμόδιοι φορείς, δεν προσκλήθηκε να λάβει μέρος η Περιφέρεια Αττικής.

Η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίωνα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο.

Πρόκειται για μία αντιμετώπιση που εντάσσεται σε έναν προεκλογικού τύπου σχεδιασμό, ο οποίος απάδει της κρισιμότητας της δύσκολης συγκυρίας.

Σήμερα, που οι πολίτες των δήμων της Αττικής μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική αποκλεισμών για προφανή μικροκομματικά οφέλη. Μια πολιτικάντικη πολιτική που ευθύνεται για το γεγονός ότι εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία παραμένει ζητούμενο..

Σήμερα εκείνο που χρειάζεται είναι η καταγραφή των προτεραιοτήτων, η άμεση δρομολόγηση των αποζημιώσεων καθώς και η επείγουσα προώθηση μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Αυτές είναι οι υπηρεσίες που αναμένουν οι πολίτες από έναν σύγχρονο δημόσιο μηχανισμό και όχι παλαιοκομματικές αντιλήψεις για δημιουργία εντυπώσεων στα συντρίμμια κατεστραμμένων περιουσιών.

Δ.Σ. Χαλανδρίου: Ομόφωνα κατά του ν. 4250 και του Μ. Αγγελάκα - Το ρεπορτάζ του enypografa.gr


Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου προχώρησε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου σε νέα απόφαση για το «καυτό» ζήτημα της μη αποστολής στοιχείων εργαζομένων του Δήμου προς το αρμόδιο υπουργείο για τις διαδικασίες αξιολόγησης κι επανελέγχου συμβάσεων. Λίγες ώρες, αφότου ο δήμαρχος της πόλης Σίμος Ρούσσος είχε περάσει το… κατώφλι της Εισαγγελίας Εφετών, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη μη συμμόρφωσή του με τον περίφημο νόμο 4250 (σ.σ. πήρε προθεσμία και θα παρουσιαστεί εκ νέου, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014) το κορυφαίο δημοκρατικό όργανο του Χαλανδρίου αποφάσισε ομόφωνα, όχι μόνο να στηρίξει τον δήμαρχο, αλλά και να προχωρήσει σε ενέργειες (μεταξύ των οποίων και η προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152) προσβολής και ακύρωσης της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, με την οποία ακύρωνε την ομόφωνη απόφαση του Σώματος.
Η τελική ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου προέκυψε μετά από διαβούλευση των δημοτικών συμβούλων πάνω στη διαμόρφωσή του, αλλά και μετά την κατάθεση απόψεων και προτάσεων για το πώς θα πρέπει να γίνει η συνολικότερη διαχείριση του θέματος.
Λούλα Καρατζά 
Λούλα Καρατζά: «Χρειάζεται καλύτερη ενημέρωση του κόσμου»
Η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ υποστήριξε από την αρχή την ανάγκη να προβληθεί στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα για κατάργηση του επίμαχου νόμου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ευρύτερης και ουσιαστικότερης ενημέρωσης των δημοτών πάνω στο θέμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Λούλα Καρατζά, θα πρέπει να γίνουν σαφείς στον κόσμο, τμήμα του οποίου νομίζει ότι γίνεται προσπάθεια να αποκρυβούν στοιχεία εργαζομένων με πλαστά πτυχία, οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.
Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ένας διορισμένος παράγοντας, όπως ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ακυρώνει αποφάσεις αιρετών και, μάλιστα, ομόφωνες, ενώ παρακίνησε τη δημοτική αρχή να κινητοποιήσει μαζικά φορείς και κατοίκους, κάτι που μέχρι σήμερα -όπως τόνισε- δεν έχει κάνει.
Νίκος Πανταζής 
Νίκος Πανταζής: «Βάλλεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση»
Εκ μέρους της παράταξης ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ο κ. Νίκος Πανταζής παρατήρησε ότι είναι πιο σοβαρό το θέμα της κλήτευσης του δημάρχου από την εισαγγελέα, παρά η ακύρωση της απόφασης του Μ. Αγγελάκα. Σε ότι αφορά τη δεύτερη, υποστήριξε ότι ο γενικός γραμματέας έπραξε αυτό που όφειλε με βάση τον νόμο, προβλέποντας ότι «η προσφυγή του Δήμου στην Επιτροπή του άρθρου 152 για το συγκεκριμένο θέμα δεν θα έχει καμία τύχη».
Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι στηρίζει πολιτικά τον δήμαρχο Χαλανδρίου, καθώς -όπως τόνισε- η όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί βάλλει ευθέως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που εφαρμόστηκε ο «Καλλικράτης», υπό την ανοχή των περισσότερων δημάρχων που δεν έκαναν τίποτε για να το αποτρέψουν.
Άγγελος Νταβίας 
Άγγελος Νταβίας: «Η κυβέρνηση παρανομεί, όχι εμείς»
Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ, αφού παρατήρησε ότι υπάρχουν διάφορες «αποχρώσεις» στην ομοφωνία του Σώματος για την αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει, χαρακτήρισε τον νόμο ως «παράνομο κι αντισυνταγματικό», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να δεχθεί μία κυβέρνηση η οποία έρχεται, κάτω από την πίεση της Ευρώπης, να επανεξετάσει συμβάσεις εργαζομένων. Όπως είπε, ουσιαστικά «η κυβέρνηση έρχεται να πάρει κεφάλια» και γι΄ αυτό στο «διά ταύτα» της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να γίνεται σαφές ότι «δεν είμαστε εμείς που παρανομούμε, αλλά το ίδιο το κράτος».
Γρηγόρης Καλομοίρης 
Γρηγόρης Καλομοίρης: «Να πάρει θέση η ΚΕΔΕ»
Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γρηγόρης Καλομοίρης «έβαλε στο τραπέζι» το θέμα της στάσης που τηρεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), καλώντας το θεσμικό όργανο των ΟΤΑ -και ιδιαίτερα τη νέα διοίκηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές- να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προς την κυβέρνηση ώστε να σταματήσουν οι διώξεις κατά δημάρχων που υπερασπίζονται το αυτονόητο· την υπεράσπιση της δυνατότητας να λειτουργήσουν οι Δήμοι τους. Όπως πρόσθεσε, η μέχρι σήμερα στάση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζεται ως αρνητική και κάλεσε τη νέα διοίκηση να… αλλάξει ρότα και, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), να οργανώσουν παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης.
Επίσης, ο κ. Γρ. Καλομοίρης πρότεινε να μην γίνεται λόγος για επανέλεγχο συμβάσεων εργαζομένων, αλλά για αλλαγή κριτηρίων των συμβάσεων.
Κωνσταντίνος Γερολυμάτος - Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Χαλανδρίου 
Κωνσταντίνος Γερολυμάτος: «Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους δημάρχους»
Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Γερολυμάτος τόνισε ότι «ο Αγγελάκας κάνει τη δουλειά του, αλλά πρέπει να δούμε ποια είναι αυτή», προσθέτοντας ότι και κατά τον 19ο αιώνα η εξουσία απαγόρευε τις απεργίες, αλλά υπήρχαν πολίτες που διαμαρτύρονταν και διαδήλωναν.
Ο ίδιος παρατήρησε ότι έχει αρχίσει να σχηματίζεται μία ομάδα δημάρχων που αντιστέκονται σθεναρά στην κρατική εξουσία που -όπως εκτίμησε- «παραπαίει» και γι΄ αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αιρετούς. Τέλος, όπως ανέφερε, με τον ακολουθούμενο πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει καμία ελπίδα για βιώσιμους δήμους, αλλά και βιώσιμη χώρα.
Γιώργος Κουράσης 
Γιώργος Κουράσης: «Έχουμε ανάγκη για περισσότερους εργαζόμενους»
Ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Γιώργος Κουράσης ζήτησε η όποια απόφαση του Σώματος να έχει «σαφή και διακριτή παρουσία στους πολίτες», ώστε να γίνει κατανοητό αυτό που γίνεται, αλλά και αυτό που διεκδικεί ο Δήμος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι υπάρχουν αρκετοί πολίτες «που πιστεύουν ότι επιχειρούμε να καλύψουμε παρατυπίες», καλώντας, παράλληλα, τη δημοτική αρχή να ελέγξει εξονυχιστικά την περίπτωση να υπάρχουν κρούσματα με πλαστότητα πτυχίων στο Χαλάνδρι.
Τέλος, ο δήμαρχος ζήτησε να καταστεί σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, η μεγάλη ανάγκη που έχει ο Δήμος Χαλανδρίου σε προσωπικό.
Χρήστος Κασίμης 
Χρήστος Κασίμης: «Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κτίζουν νέο πελατειακό δίκτυο»
Ως μοναδική περίπτωση «όπου μπορεί για πρώτη φορά να ακυρωθεί στην πράξη μνημονιακό… θέσφατο» χαρακτήρισε την αντίδραση των δημάρχων στις αξιολογήσεις κι επανελέγχους συμβάσεων εργαζομένων ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Κασίμης, κάτι που αιτιολογεί -όπως υποστήριξε- και το «κυνηγητό που έχει εξαπολυθεί».
Ο ίδιος κατήγγειλε τα «κυρίαρχα ΜΜΕ» ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα κατά των αιρετών με τις «δήθεν πλαστότητες πτυχίων», ενώ υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησαν το υφιστάμενο πελατειακό δίκτυο, έρχονται σήμερα, με την “αναχρονιστική” ποσόστωση του 15%, να κτίσουν ένα νέο πελατειακό δίκτυο».
Σίμος Ρούσσος - Δήμαρχος Χαλανδρίου 
Σίμος Ρούσσος: «Μας αποπροσανατολίζουν από τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα του Δήμου»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χαλανδρίου ξεκαθάρισε, για πολλοστή φορά, ότι η όλη υπόθεση δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη δίωξη των δημάρχων, ενώ επανέλαβε ότι η διαδικασία ελέγχου των πτυχίων στον Δήμο προχωρεί κανονικά.
Ο κ. Σίμος Ρούσσος χαρακτήρισε την κλήση από την Εισαγγελία Εφετών ως «κλιμάκωση στη σύγκρουση της κυβέρνησης με την Αυτοδιοίκηση» και ως «τροπή στον κατήφορο και στον αυταρχισμό». Επίσης, τόνισε ότι «ο νόμος δεν λειτουργεί καθώς έχει απονομιμοποιηθεί στην πράξη».
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ενημέρωση του κόσμου, αλλά εξήγησε ότι  είναι πολλή η δουλειά που πρέπει να γίνει στον Δήμο, προσθέτοντας με έμφαση ότι με όλη αυτήν την υπόθεση κάποιοι «επιχειρούν να μας αποπροσανατολίσουν από τα υπόλοιπα, σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας». Τέλος, χαρακτηρίζοντας ως θετικές τις ανακοινώσεις συμπαράστασης που εξέδωσαν ορισμένες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κάλεσε και τους υπόλοιπους συνδυασμούς να κινηθούν σε αντίστοιχη κατεύθυνση.

 http://enypografa.gr/omofona-kata-n-4250/

‘’ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ’’ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ


Η  ΓΚΑΛΕΡΙ  ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ  παρουσιάζει την ομαδική έκθεση:
‘’ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ’’
[400  χρόνια από τον θάνατό του]

Δεκαεννέα ζωγράφοι και γλύπτες δημιουργούν από ένα έργο ειδικά για αυτή την επέτειο.
                        
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 16  Οκτωβρίου  2014, ώρα  19.30

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:   
Μ. Αναστασίου, Γ. Αντωνόπουλος, Μ. Βάγιας, Α. Βλάσσης, Κ. Βουλγαρέλη, Ε. Ευθυμιάδης, Μ. Ζαμπούρα, Μ. Καμπάνης, Κ. Καπετανόπουλος, Μ. ΚελαΪδή, Μ. Κοτσώνης, Ε. Μάνου, Φ. Μιχαηλίδη, Γ. Νικολαΐδης, Ν. Οικονομίδης, Κ. Ράμμος, Ε. Ρίζου, Π. Στραβοράβδης, Ε. Τσακνιά.

 Ο  ζωγράφος και επιμελητής της έκθεσης  Νίκος  Οικονομίδης σημειώνει σχετικά:
  «Η επέτειος αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναδούμε όλοι, θεατές, φιλότεχνοι και εικαστικοί αυτή τη δόξα της ζωγραφικής που ανέβηκε τόσο ψηλά. Ο Ελ Γκρέκο τόσο σύγχρονος και μοντέρνος, παρόλο που ‘’ χάθηκε’’ για 200 περίπου χρόνια ‘’ξαναφάνηκε’’ στις αρχές του 20ου  αιώνα και πήρε την θέση που τού αξίζει.
 Νιώθουμε   τη ανάγκη εμείς οι 19  εικαστικοί που συμμετέχουμε στην έκθεση να  αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ αυτόν τον Μεγάλο Δημιουργό.                                                                  

Διάρκεια   έως   8  Νοεμβρίου  2014ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ, ΒΛΑΚΟΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Στην ΚΕΔΕ αν θες να τα έχεις καλά με όλους, μπαίνεις και σε δύο ψηφοδέλτια…Χωρίς απρόοπτα κύλησε η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ την περασμένη Πέμπτη. Όμως, αυτό δεν ίσχυσε το πρωί, οπότε και συνέβει ένα απίστευτο περιστατικό.

Ένας υποψήφιος είχε «χωρέσει» το όνομά του σε δύο ψηφοδέλτια, σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρθηκαν. Προφανώς και ήθελε να τα «έχει καλά» και με τις δύο παρατάξεις, με τις οποίες φαίνεται να συμφώνησε για τη «συμμαχία», αλλά την ύστατη στιγμή προδόθηκε. Ίσως τα μέλη κάθε παράταξης να αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο περιστατικό με χιούμορ, παρά με εκνευρισμό. Πώς να πάρεις στα σοβαρά κάτι τέτοιο…

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι και κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος για να είναι σύνεδρος στην ΚΕΔΕ, πανάθεμά τον. ΔΕΛΑΠΑΤΡΙΔΗΔΕΣ! Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 100 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣΣας στέλνω σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος μια νέα εποπτική φωτογραφία του νέου τμήματος της οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ .

Για την μείωση των ατυχημάτων ή και πιθανών δυστυχημάτων προτείνεται η άμεση διάνοιξη νέου διαδρόμου 100 μέτρων (παλιά χάραξη της οδού Φραγκοκλησιάς, μπλε βέλος) όπως στο παρακάτω σχήμα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1),  το οποίο θα παραλαμβάνει και θα οδηγεί την εισερχόμενη από   την Λεωφόρο Πεντέλης  κυκλοφορία προς την οδό Μεσογείων και την παράπλευρη της Αττικής οδού . 

Μέχρι της επιπρόσθετης παρέμβασης διάνοιξης να μονοδρομηθεί η κυκλοφορία στο νέο τμήμα είτε ως εξόδου είτε ως εισόδου στο ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ (πιθανότερη ως εξόδου γιατί αυτή θα είναι η τελική του χρήση, κίτρινο βέλος).


Με εκτίμηση

Παναγιώτης Α. Πάντος 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ

Δήλωση της Ρένας Δούρου :
«Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας καθώς καις στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε όσους αγωνίζονται τούτες τις ώρες στους δήμους που έχουν  πληγεί από την κακοκαιρία.
Δεν είναι ώρα για φθηνές κριτικές - οι πολίτες, που δοκιμάζονται για πολλοστή φορά, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει εν έτει 2014 η αντιπλημμυρική προστασία να παραμένει ζητούμενο.
Χθες, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, είχαμε την τραγική διορατικότητα να αυξήσουμε το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα.
Αυτή τη στιγμή όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, βρισκόμαστε επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πολίτες που είδαν να χάνονται οι περιουσίες τους».
-------------------------
Σε συντονισμένες επιχειρήσεις, που ήταν σε εξέλιξη το βράδυ της Παρασκευής, προχώρησαν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στους δήμους που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, ύστερα από επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές, προχωρούσαν σε επιχειρήσεις απάντλησης υδάτων, καθαρισμού φερτών υλικών και ρεμάτων στους δήμους Περιστερίου, Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Φυλής, Αχαρνών, Ιλίου, κ.α. Παράλληλα, ύστερα από σχετικό αίτημα του δήμου Ιλίου, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να συμβάλλει στη στέγαση δέκα οικογενειών που έμειναν άστεγες λόγω των πλημμυρών.