Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΟ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΝ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΩΝ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 21 ΟΤΑ - Η ΦΩΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ - Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ - Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙΕΞΑΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Σ.Β.Α.Π. ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΤΟΥ..... ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Η φωτιά που έχει ανάψει στον Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ εξαπλώνεται.

Και δεν την πυροδοτεί η ΠΛΑΤΕΙΑ, ούτε εκείνος ο οξαποδώ που εδώ και χρόνια έχουν αναδείξει την αδιαφάνεια και το πάρτυ βολέματος στον Σ.Β.Α.Π,

Εμείς μιλήσαμε ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΠΡΩΤΟΙ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αλλά και από εδώ, κατηγορηθήκαμε όπως πάντα, λοιδορηθήκαμε ως συνήθως και χαρακτηριστίκαμε μικρόψυχοι, τρελοί κλπ, επειδή δια την ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ που έχει κατσικωθεί στο Χαλάνδρι, πάντα φταίει αυτός που αναδεικνύει ένα θέμα, αυτός που ρωτάει, αυτός που ανησυχεί, αυτός που ελέγχει και όχι αυτός που τα κάνει μπάχαλο και αρνείται να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας, έχοντας μια αρρωστημένη ιδιοκτησιακή αντίληψη για την καρέκλα στην οποία έχει ακουμπήσει τον απαυτό του, επιλέγοντας πάντα να κάνει bulling σε όποιον τολμάει "να του την πει δια το πώς ασκεί τα ΔΗΜΟΣΙΑ καθήκοντά του, λες και διοικεί το μαγαζί του παππού του".

Τώρα πλέον όλοι παρακολουθούν τις εξευτελιστικές εξελίξεις για τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο των 21 Δήμων, ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - που έχει την διοίκηση του συνδέσμου στα χέρια του  και τελικά ολόκληρη την αυτοδιοίκηση.

Πρόεδρος του συνδέσμου - θυμίζουμε - είναι ο Αεικίνητος πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου Γεώργιος Κουράσης ο οποίος εκπροσωπεί το Χαλάνδρι στον σύνδεσμο με την έγκριση της πλειοψηφίας της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. (Αυτούς που όταν τους λέμε Κουρασική Αριστερά παρεξηγούνται; ! Ε αυτούς).

Και για όσα γίνονται εκεί, ό,τι λέει δημόσια ο σύνδεσμος, το πώς απαντάει και αντιμετωπίζει αιρετούς των δήμων - μελών του ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του συνδέσμου και εν συνεχεία το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου, που με αντίπαλη - υποτίθεται - πολιτική πλειοψηφία τον στηρίζει. (υπενθυμίζουμε τα πολιτικά στοιχειώδη, γιατί αυτά είναι πλέον τα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ).

Ο Σύνδεσμος οδηγείται σε διάλυση.

Και αυτό ίσως να ήταν σήμερα μια επιλογή που πρέπει να εξεταστεί ΣΟΒΑΡΑ αλλά επί της ΟΥΣΙΑΣ, ψύχραιμα και σε βάθος.

Όχι βέβαια μεταξύ του κ. Κουράση και του κ. Καμάρα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Ούτε μεταξύ του ΔΣ του συνδέσμου και μόνο.
Δεν πρέπει να είναι ο Σ.Β.Α.Π. - αλλά και κανένας δημόσιος  φορέας - απλά καρέκλες για επιδέξιους κώλους.
Άρα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά αν και πώς μπορεί να επιτελέσει τον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ.  Αυτό είναι το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ θέμα.
ΑΜΕΣΑ!

Σε μια ανοικτή ημερίδα - διημερίδα των δημοτικών συμβουλίων για να ακουστούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ και να δούμε αν μπορεί να έχει ουσιαστικό ρόλο ο σύνδεσμος ΣΗΜΕΡΑ.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ και βέβαια τον Αντιπεριφερειάρχη και την Περιφερειάρχη.

Δεν λέμε εμείς να διαλυθεί ο σύνδεσμος επειδή τα έχει κάνει εκεί ο Πρόεδρός του ολίγον μπαχαλο.

(Αυτό άλλωστε δεν αποτελεί έκπληξη για ημάς εδώ εις το Χαλά Ντερέ, γνωρίζουμε ότι πιάνει χρυσάφι και γίνεται .... στραγάλια και τσαπέλες.
Άλλοι γνωρίζουν τώρα τις μεθόδους και την δημοκρατική του αντίληψη και εκπλήσσονται.
Οι αιρετοί από δήμους όξω από δω τρελαίνονται με το ύφος των ανακοινώσεων του, όταν τον ρωτάνε.)

Εμείς  ποτέ δεν θα προτείναμε αβίαστα, να καταργηθεί ένας φορέας επειδή έτυχε ευκαιριακά να έχει διοίκηση που δεν μας αρέσει ή γιατί αυτό βολεύει πέντε κολλητούς εργαζόμενους - τσάτσους. 

(ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Συνεπικουρούμενος σε όλα από τους αριστερούς κολαούζους του, πριν αλλάξουν βάρδια στον δήμο.
Και έτσι το πήγαινε και για την ΦΛΥΑ που στο ΤΣΑΚ γλύτωσε επειδή υπάρχει ένας τρελός και φωνάζει ότι πριν καταργήσεις κάτι εξέτασε την χρησιμότητά του και το πώς θα λειτουργήσεις μετά χωρίς αυτό.)

Σε αυτή την περίπτωση θα λέγαμε "ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ". Φταίνε ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Θα  λέγαμε ότι πρέπει να καταργηθεί μόνο αν ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΙΔΡΥΣΑΜΕ  δεν έχει πλέον ρόλο.
Κάποτε ο σύνδεσμος σίγουρα είχε πολύ μεγαλύτερη της σημερινής αξία, διότι τότενες δεν υπήρχε ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, όπως υπάρχει σήμερα περιφερειακό συμβούλιο  και ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Και βέβαια αυτό αλλάζει πολύ τα δεδομένα για το αν πρέπει ο πολίτης να πληρώνει έναν οργανισμό με προέδρους, διευθυντές, συνταξιούχους  (με πάνω από 2200 το μήνα), ειδικούς συνεργάτες, διορισμούς κολλητών, καταχωρήσεις σε φιλικά μέσα κλπ)για να κάνει ΤΙ;;;;

Να είναι παράλληλος μηχανισμός για την ανάπτυξη της περιοχής στην ΑΙΡΕΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ;

Και ποιος θα αποφασίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που χρειάζονται στην περιοχή από την αυτοδιοίκηση; Ο πρόεδρος Γιώργος, ο δικός μας, με τον κ. Καμάρα μόνοι τους;
Να γιατί λέμε ότι ΚΑΙ με την περιφέρεια πρέπει να εξεταστεί η χρησιμότητα του Σ.Β.Α.Π.

Μήπως επιτέλους επιχειρήσουμε ποτέ στην αυτοδιοίκηση να συζητήσουμε σαν άνθρωποι και στο προσκήνιο για να λάβουμε ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ με ΔΙΑΛΟΓΟ. (λέμε τώρα και καμιά μ@......, Σάββατο είναι).

ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ στην περιφέρεια ή τον Σ.Β.Α.Π, έτσι;

ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι στα σοβαρά δεν τοποθετούμαστε με παραταξιακές παρωπίδες και συγκυριακά.κριτήρια!

Έχουμε την πλάκα μας εμείς τα ψώνια γι΄αυτό μας βαράνε δεξιοί τε και αριστεροί, ΟΛΟΙΜΑΖΙ!

Μην αρχίσετε λοιπόν και οι φίλοι  τα χαζά ότι τα λέμε γιατί είναι φίλος μας ο Καραμέρος - που δεν είναι.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ είναι.
Άστε να τα λένε μόνο οι γνωστοί της Αυτοεξυπηρέτησης.

Καλό Σ-Κ.

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Να συζητηθεί το μέλλον και τα οικονομικά των 21 ΟΤΑ

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος εξευτέλισε την ηγεσία του συνδέσμου!

Αναδημοσιεύουμε από τα ENYPOGRAFA.GR, που κάνει ρεπορτάζ και από τον δήμο Πεύκης - Λυκόβρυσης (και απο εκεί από ότι φαίνεται ευτυχώς δεν έχει απαγορευτικό να φιλοξενεί και τις απόψεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης) το θέμα - ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ LINK στην ανακοίνωση του συνδέσμου (Κουράσης).

Να γίνει άμεσα συζήτηση για το μέλλον και τα οικονομικά του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων – ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ) ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, απαντώντας σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, την οποία, όμως, προκάλεσε δήλωση του συμβούλου περί «κρίσης» στον Σύνδεσμο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Γ. Θεοδωρακόπουλος: Να γίνει άμεσα συζήτηση για το μέλλον και τα οικονομικά των 21 ΟΤΑ
Πανικός προκλήθηκε στην «ομαδούλα» που κάνει κουμάντο

Με δημόσια ανακοίνωσή μου την περασμένη εβδομάδα είχα επισημάνει τα προβλήματα δυσλειτουργίας του ΣΒΑΠ, δηλαδή του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων, γνωστού ως Συνδέσμου των 21 ΟΤΑ. Αφορμή ήταν η μη επίτευξη απαρτίας (του ενός τρίτου!) στις 10 Απριλίου.

Είχα επισημάνει ότι στους τέσσερις μήνες του 2017 δεν είχε γίνει ούτε μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, είχα σημειώσει ότι στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχε καν για συζήτηση το θέμα της αποχώρησης από τον ΣΒΑΠ, συνοδευόμενη μάλιστα από σοβαρές καταγγελίες, του μεγαλύτερου Δήμου του Συνδέσμου, του Αμαρουσίου.

Δεν περίμενα όμως ότι μια ανακοίνωση θα προκαλούσε τέτοιο πανικό στην «ομαδούλα» που κάνει κουμάντο στο Ψυχικό, η οποία με ένα ασυνάρτητο και φυσικά ακατανόητο δελτίο Τύπου προσπάθησε να απαντήσει, χρησιμοποιώντας τη δήθεν… αποστομωτική φράση «μην ανησυχείτε κύριε Θεοδωρακόπουλε». Μια φράση που χρησιμοποιούν συνήθως όσοι δεν έχουν επιχειρήματα και θέλουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα για να κρύψουν όσα συμβαίνουν εντός του γηπέδου.

Να μην ανησυχώ λοιπόν για την τύχη ενός Συνδέσμου που διαχειρίζεται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των δημοτών;

Να μην ανησυχώ όταν απροκάλυπτα αναφέρετε ότι κάποιοι εντελώς παράνομα ψηφίζουν από τηλεφώνου «ως είθισται»;

Να μην ανησυχώ όταν αδίστακτα κατηγορούν όλους όσοι δεν «πάνε με τα νερά τους» και δεν ψηφίζουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της ομαδούλας;

Να μην ανησυχώ όταν το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να συνεδριάσει με ευθύνη της ομαδούλας τέσσερις μήνες;

Να μην ανησυχώ όταν η ομαδούλα δυσφημεί από επάνω τους συμβούλους οι οποίοι εκπροσωπούν τους δήμους τους ότι δήθεν ενδιαφέρονται μόνο να γράψουν στο βιογραφικό τους την ιδιότητα του μέλους;

Ε, όχι και να μην ανησυχώ, γιατί έτσι το θέλουν κάποιοι. Ίσα – ίσα τώρα είναι που ανησυχώ βαθύτατα για τον τρόπο διοίκησης των 21 ΟΤΑ για αυτό και καλώ τον πρόεδρο να συγκαλέσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο και να γίνει μια μεγάλη συζήτηση για τα οικονομικά του Συνδέσμου και βεβαίως για το μέλλον του.

ΥΓ 1. Ώστε δεν είχατε το επίσημο χαρτί του Δήμου Αμαρουσίου και γι΄ αυτό δεν βάλετε το θέμα στην ημερήσια διάταξη; Για να κάνετε τις ανακοινώσεις και τις επιστολές προς τους δήμους είχατε το επίσημο έγγραφο; Τέτοιο αυτογκόλ…;

ΥΓ 2. Αλήθεια ποια είναι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία κατηγορείτε ότι ενδιαφέρονται μόνο για το βιογραφικό τους; Γιατί τους προσβάλετε; Κι άλλο αυτογκόλ…;

ΥΓ 3: Για την πολιτική των 21 απέναντι στο μεγάλο θέμα με την αποχώρηση του Δήμου Αμαρουσίου και το κείμενο με τις απόψεις του Συνδέσμου που κοινοποιήσατε, ποιο όργανο αποφάσισε και πότε; Κι άλλο αυτογκόλ…;

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
Μέλος του Δ.Σ. των 21 ΟΤΑ, πρώην δήμαρχος Πεύκης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ: Οχι στην έξωση των Ρομά από τον καταυλισμό στο Χαλάνδρι

 

«Φρένο» στην έξωση και κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων όπου διαμένουν οικογένειες Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι, βάζει η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εάν δεν εξασφαλίσει προηγουμένως η πολιτεία ικανοποιητική στέγασή τους, σε αντικατάσταση της υπάρχουσας.

Η σχετική απόφαση της Επιτροπής, το σκεπτικό της οποίας δημοσιοποιήθηκε υποχρεωτικά δια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δέχεται ότι αν η πολιτεία προχωρούσε σε εκτέλεση των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί για έξωση και κατεδάφιση αυθαιρέτων, θα παραβίαζε δικαιώματα των οικογενειών αυτών, που κατοχυρώνονται στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα.
Η Επιτροπή σημειώνει ότι έχουν γίνει ενέργειες μετεγκατάστασης που έχουν αποτύχει και ότι η πολιτεία έχει κατ’ αρχήν δικαίωμα να απομακρύνει τις οικογένειες που καταλαμβάνουν παράνομα ιδιωτική γη, αλλά δεν προσδιόρισε κάποιον επείγοντα λόγο για την έξωσή τους.

Καμία παρέκκλιση από τις χρήσεις γης που έχουν τεθεί για την προστασία της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου


Την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Αττικής για την πλήρη εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος προστασίας και ανάδειξης της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου διατυπώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος.

Μάλιστα, όπως με έμφαση υπογραμμίζει σε επιστολή του προς τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, η ρεματιά είναι «προστατευόμενο τοπίο και ουδεμία παρέκκλιση από τις χρήσεις γης και τους λοιπούς περιορισμούς που έχουν τεθεί είναι αποδεκτή». Ταυτόχρονα, γνωστοποιεί ότι η Περιφερειακή Αρχή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης της ρεματιάς, ενώ άμεσα θα διερευνήσει τη βιωσιμότητα της σύστασης Φορέα Διαχείρισης της Ρεματιάς, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους και τους τοπικούς περιβαλλοντικούς φορείς.

Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη

«Προς Πρόεδρο Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου

Κυρία Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των συναντήσεων μας και σε απάντηση επί των ζητημάτων που θέσατε επιτρέψτε μου να σας γνωστοποιήσω τα ακόλουθα:

Αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Αττικής είναι η πλήρης εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την προστασία και ανάδειξη της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Η ρεματιά είναι προστατευόμενο τοπίο και ουδεμία παρέκκλιση από τις χρήσεις γης και τους λοιπούς περιορισμούς που έχουν τεθεί είναι αποδεκτή. Συνεπώς η αγωνία είναι κοινή, υπάρχει σύμπνοια απόψεων, αλλά και βούληση για συντονισμένες προσπάθειες.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Περιφερειακή Αρχή πρόκειται να χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης της ρεματιάς, εντάσσοντας τη σχετική δαπάνη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας μολονότι πρόσφατα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει εκφράσει τη βούληση να προχωρήσει σε συνολικές κεντρικές παρεμβάσεις διευθέτησης εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με τα ρέματα της Αττικής.

Επιπλέον, πρόκειται άμεσα να διερευνήσουμε τη βιωσιμότητα της σύστασης Φορέα Διαχείρισης της Ρεματιάς, όπως ορίζει το ΠΔ, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους και τους τοπικούς περιβαλλοντικούς φορείς.

Τέλος ως προς τους υγειονομικούς ελέγχους στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων να είστε βέβαιοι ότι αυτοί είναι αυστηροί και εντατικοί, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις αντίστοιχες Μονάδες που λειτουργούν στη χωρική μας αρμοδιότητα.

Σας ευχαριστώ και προσβλέπω πάντα στη συνεργασία σας».