Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΕ ΣΩΜΑ

Η πρώτη απόπειρα να συγκροτηθεί το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου σε σώμα, που έγινε πριν λίγες ώρες ήταν ανεπιτυχής.

Την θέση του Προέδρου διεκδίκησαν η πρώτη στην διαδικασία εκλογής Σοφία Κορωναίου και ο Θόδωρος Πισιμίσης και οι δύο από το "Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο".

Στην μυστική ψηφοφορία έλαβαν από 5 ψήφους ο καθένας ενώ υπήρξε και ένα λευκό.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί την Πέμπτη.

Το αποτέλεσμα χωράει σχολιασμό αφού είναι σίγουρο ότι κανένα από τα τρία ψηφοδέλτια δεν κατάφερε να έχει ενιαία στάση στην διαδικασία εκλογής προέδρου και δεν κράτησε την συνοχή τους.

Θυμίζουμε τα αποτελέσματα:
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ : 5 έδρες.
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ (από την υπηρεσία καθαριότητας): 4 έδρες
ΠΑΜΕ: 2 έδρες

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ;;;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας η ένσταση κατά της εγκυρότητας εκλογής του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε από την παράταξη του Νίκου Πανταζή;

Απλώς ρωτάμε, δεν έχουμε επιβεβαιωμένη πληροφορία.

Και σύμφωνα με τον σμπίρο μας η ένσταση αφορούσε το γεγονός ότι δεν πήγαν 3 πρακτικά εκλογής στην περιφέρεια αλλά ένα.

Δηλαδή θα πήγαιναν ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ για μία ψηφοφορία;;;

Θα μάθουμε σύντομα!


Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου


Κήρυξη στάση εργασίας την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Υγείας


The Ηuffington Post: "Ελλάδα: Πόσο μακρυά ως τη Χούντα ;;"(Απόδοση άρθρου του huffingtonpost.com) 

Λέγεται συχνά ότι για να πάρεις μια γεύση από το μέλλον θα πρέπει να μελετήσεις τα διδάγματα του παρελθόντος. Ή μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μοίρα εκείνων που παρελαύνουν μερικά βήματα μπροστά μας, κάτω από ένα δρόμο που φαίνονται αποφασισμένοι να ταξιδέψουν. Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα. Από παλιά χαρακτηρίστηκε ως η γενέτειρα της δημοκρατίας... είναι τώρα μια χώρα με υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης, φουσκωμένο δημόσιο τομέα των συνδικάτων, μη χρηματοδοτούμενα δικαιώματα, και ανεφάρμοστους νόμους. Τι συμβαίνει όταν οι πολιτικοί μανιωδώς προσπαθούν να εξορκίσουν την οικονομική κατάρρευση και τελικά οι άνθρωποι ξεμένουν από χρήματα;

Αλλά το καζάνι σιγοβράζει... το ελληνικό πολιτικό σώμα δεν έχει σταματήσει να βράζει. 
Η εκτεταμένη δυστυχία και η απόγνωση αναπαράγουν ανομία και βία. Η αίσθηση ότι η χώρα καταρρέει, ενθαρρύνει τα πολιτικά κόμματα και στα αριστερά και δεξιά για να διασπείρουν αποκαλυπτική ρητορική, καθώς κινούνται αμείλικτα για να γεμίσουν το κενό που άφησε η ανυποληψία και η κατάρρευση στην Ελλάδα.
Διαβάστε μέσα από τις ιστορίες που εμφανίζονται καθημερινά στον ελληνικό Τύπο (που θάβονται στις πίσω σελίδες των αμερικανικών εφημερίδων) και θα αναρωτηθείτε αναμφίβολα: «Πόσο καιρό αυτοί οι περήφανοι άνθρωποι θα παρουσιάζονται με τέτοια υποβάθμιση"
Για την καταπολέμηση, έκρηξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, η ελληνική κυβέρνηση έχει αυξήσει τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 50 %. Προς έκπληξη κανένας (εκτός ίσως από εκείνους που πιστεύουν ότι οι φόροι δεν επηρεάζουν τη συμπεριφορά), οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης σπίτι έπεσε κατακόρυφα κατά 75 % και οκτώ στους δέκα Έλληνες έβαλαν ξυλόσομπες. Αυτό ανατίναξε μια τρύπα 400 εκατομμύρια ευρώ σε αναμενόμενες εισπράξεις φόρων.
Και από οι Έλληνες παίρνουν όλο αυτό το ξύλο; Γίνεται απογύμνωση των δασών. Αναφέρθηκε ακόμη ότι μια αρχαία και σεβαστή ελιά στην οποία ο Πλάτων δίδασκε τους μαθητές του, εξαφανίστηκε ένα βράδυ για να γίνει καυσόξυλα.
Οι απεργίες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο...
Η ανεργία έχει περάσει το 26 %, η Ελλάδα συναγωνίζεται με την Ισπανία. Η ανεργία των νέων έχει περάσει το εκπληκτικό 55 %. Οι αυτοκτονίες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη...
Και ενώ η μαύρη αγορά κάνει μια αξιοθαύμαστη δουλειά προλαμβάνοντας την πείνα...
Πρώην αναπληρωτής ελληνικά υπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας πρότεινε ότι ποσοστό των ανέργων να τεθεί στην εργασία, σε εθελοντική βάση, χωρίς πληρωμή. 
Μια σειρά μικρής κλίμακας βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων έχουν ταρακουνήσει την Αθήνα. 
Όποιος πιστεύει ότι η κατάσταση πλέον εκτός ελέγχου στην Ελλάδα θα τελειώσει ειρηνικά ονειρεύεται. Δεν υπάρχει αξιόπιστο σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη. Το Ελληνικό ΑΕΠ καταρρέει. Οι πολυεθνικές εταιρείες ξεπουλάνε τις ελληνικές δραστηριότητές τους για ένα ευρώ μόνο και μόνο για να φύγουν. Ποιος ξένος επενδυτής με σωστό το μυαλό του, θα βάλει χρήματα σε μια νέα επιχείρηση εκεί, και οι τοπικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν συνήθως στραγγαλίζονται σε ένα κουβάρι της γραφειοκρατίας... 
Μέχρι στιγμής η τουριστική βιομηχανία κρέμεται από μια κλωστή, καθώς υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αλλά όταν οι απεργίες και η βία διασχίζουν το κατώφλι και γίνονται πρώτη είδηση, οι διεθνείς τουρίστες γρήγορα θα πάνε αλλού.
Και έτσι η πίεση αυξάνεται και το ρολόι γίνεται "τσιμπούρι" μέχρι την επόμενη πληρωμή διάσωσης....
Όταν οι αναρχικοί / κομμουνιστές εκραγούν και οι φασίστες / εθνικιστές αντεπιτεθούν, θα δούμε μια επανάληψη του εμφυλίου πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από ότι στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο..
Εκεί είναι που κάποιοι προσβλέπουν σε μια χούντα για πολλά υποσχόμενη ασφάλεια..
Κάποιος θα πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη, όταν τα γερμανικά χρήματα τελειώσουν, γιατί σίγουρα δεν θα είναι Γερμανοί στρατιώτες που θα σταλούν για να διατηρήσουν την ειρήνη.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/01/the-uffington-post.html, 29/1/2013

Συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην εφημερίδα «Νίκη της Κυριακής» και στο δημοσιογράφο κ. Χρήστο Κιούπη
«Το κυβερνητικό σχήμα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί σε κενό»
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλάει στη «Ν» και χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης
Συνέντευξη οτον Χρ. Κιουπη
Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης χρησιμοποιεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτηρίζει πολιτικά αυτιστικό και ετερόκλητο το κυβερνητικό σχήμα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί σε κενό, θύμα των άγριων και βάρβαρων επιλογών του, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνει επίσης απάντηση σε όσους ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και την ανομία, λέγοντας ότι θα υπάρξει σύγκρουση με αυτούς που τρομοκρατούν την κοινωνία.

1. Τις πταίει για την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και κατά πόσο η καταδίκη επιθέσεων όπως στη Ν.Δ. ή στο Mall αρκεί για την απομόνωση και την εξάρθρωση τέτοιων οργανώσεων;
Το φαινόμενο της τρομοκρατίας είναι πολυσύνθετο. Είναι άλλο το συμπέρασμα που μπορείς να εξάγεις εάν το προσεγγίσεις με όρους κομματικού οφέλους και άλλα θα είναι τα πορίσματα αν το ψηλαφίσεις και αποφλοιώσεις τον πυρήνα του. 0 ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν έχει κανένα μα κανένα όφελος από αυτού του είδους τα φαινόμενα. Συγκρούεται ευθέως με κάθε μορφή παραβατικότητας, αλλά και απευθείας με την ενδημούσα κοινωνική αδικία (φοροδιαφυγή, φοροκλοπή φοροαποφυγή), που είναι προϊόν εκείνων που εύκολα τρομοκρατούν την κοινωνία αλλά δυστυχώς καθίστανται απρόθυμοι να συγκρουστούν με την κοινωνική αδικία και την κοινωνική τρομοκρατία που παράγουν αυτού του είδους τα φαινόμενα (3.000 αυτοκτονίες συμπολιτών μας, υποσιτισμός, νέα φτώχεια, υπέρμετρη αύξηση των συσσιτίων, ενεχυροδανειστήρια).
2. Τι απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη στρατηγική του υποθάλπει ακραία στοιχεία;
Ορισμένους τους βολεύει να παρερμηνεύουν την ανθρωπιστική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για να προσποριστούν κομματικά οφέλη. Άλλωστε, η πολιτική ιστορία στον τόπο είναι γνωστή. Για παράδειγμα ο Α. Παπανδρέου για δεκαετίες κατηγορούνταν ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη. Οταν ο Γέρος της Δημοκρατίας είπε το περίφημο «τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτες» δεν απευθυνόταν στην Αριστερά. Ούτε το σαμποτάζ του Έβρου ήταν δημιούργημα της Αριστεράς, ούτε βέβαια και η δολοφονία του αείμνηστου Τεμπονέρα. Αν κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χρεώνοντάς του τις ανομολόγητες προθέσεις τους, θα καταλάβουν σύντομα ότι έχουν κάνει πολύ μεγάλο λάθος.
3. Που αποδίδετε τα σημάδια δημοσκοπικής στασιμότητας που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και μήπως ήταν τελικά λάθος η στρατηγική του ώριμου φρούτου που επιλέξατε για την κυβέρνηση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων χρόνων, ξεδιπλώνοντας μια νέα υπερβατική πρόταση για τα δεδομένα της Αριστεράς, συστράτευσε δίπλα του μεγάλες ριζοσπαστικοποιημένες δυνάμεις κάτω από τις δεδομένες κοινωνικές συνθήκες. Δεν πιστεύω ότι στις επιλογές του είναι η λογική του ώριμου φρούτου. Αναλύοντας κανείς όλες τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας δεν θα μπορούσε να περιμένει τίποτα περισσότερο από αυτό που έχει ήδη συμβεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4,5% έφτασε στο 27%. Το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου το 1977 πήγε από το 13% στο 25%. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αξιοποιεί τον πολιτικό χρόνο που του πρόσφερε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου. Ωριμάζει ταχύτατα και μορφοποιεί πολιτικές θέσεις σε μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα: Από τα εθνικά θέματα, όπως είναι το αδιαπραγμάτευτο της εθνικής ακεραιότητας και η καταδίκη κάθε αλυτρωτικής λογικής, μέχρι ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα έχει στο επίκεντρο του τη στήριξη της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης που μπορεί να παράγει και πλούτο και νέες θέσεις εργασίας, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανοίγει έναν ουσιαστικό διάλογο με τα μεσαία στρώματα που βρίσκονται και αυτά σε ριζοσπαστική κινητικότητα και ετοιμάζεται για μία νέα πολιτική εξόρμηση που θα του εξασφαλίσει τη δυνατότητα μιας αυτοδύναμης, με την ευρεία έννοια, διακυβέρνησης της χώρας.
4. Χαρακτηρίζετε βάρβαρη την οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης. Πόσο κοντά είναι τελικά οι πρόωρες εκλογές;
Αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ακόμα και ο πλέον καλόπιστος υποστηρικτής αυτής της συγκυβέρνησης αυτή τη βάναυση κατεδάφιση του εργασιακού και κοινωνικού μας πολιτισμού, όταν ακόμα και το ΔΝΤ και η τρόικα τους εγκαλούν για τη συνειδητή αδυναμία τους να συγκρουστούν με τη διαπλοκή της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και φοροκλοπής. Ακόμη και τώρα δεν διαθέτουν το πολιτικό κουράγιο να χτίσουν ένα φορολογικό μηχανισμό που θα εγγυάται τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Εμείς προετοιμαζόμαστε γιατί αυτό το πολιτικά αυτιστικό, ετερόκλητο σχήμα μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί σε κενό, θύμα των άγριων και βάρβαρων επιλογών του.
5. Με ποια κόμματα θα συμμαχήσετε για να κάνετε πράξη την αριστερή κυβέρνηση από τη στιγμή που το ΚΚΕ ούτε καν συζητάει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ. Η επόμενη μέρα των επόμενων εκλογών θα είναι πρωτόγνωρη για τα πολιτικά πράγματα και τον ελληνικό λαό. Και τότε οι όροι και οι απαιτήσεις της κοινωνίας για μια ευρύτερη σύμπλευση των αντιμνημονιακών δυνάμεων που φιλοδοξούν να υπερασπιστούν εν τοις πράγμασι την αξιοπρέπεια αυτού του λαού- ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι αυτοδύναμος- θα είναι εντελώς διαφορετικοί από ό,τι σήμερα.
6. Ποιοι είναι οι στόχοι του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και πώς απαντάτε σε όσους υποστηρίζουν ότι γίνατε ξαφνικά Ομπαμικοί;
Απαραίτητη θεσμική συνθήκη για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η ανταλλαγή απόψεων με θεσμικά πρόσωπα με τα οποία μπορεί είτε να συμφωνεί είτε να διαφωνεί. Το ζητούμενο είναι να υπερασπίζεται κανείς τις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί, όποιος και αν είναι ο συνομιλητής του.
7. Ήσασταν για χρόνια βουλευτής και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 'Εχει μέλλον ή θα έχει την τύχη της ΕΔΗΚ;
Όσοι οδήγησαν με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές τους τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στο να είναι μια συνιστώσα της ΝΔ έχουν βαρύτατες ιστορικές ευθύνες. Όσο εύκολη μπορεί να είναι η επιστροφή από την καταστροφή στην οποία οδήγησαν την ελληνική κοινωνία, άλλο τόσο και περισσότερο εύκολη μπορεί να είναι η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην προ μνημονίου κατάσταση. Η ΕΔΗΚ είχε πιο ανώδυνο πολιτικό θάνατο.  

ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΙ Ο ΛΙΓΝΟΣ!

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ!


Ακυρη η εκλογή προεδρείου.Μόλις θα ξεμπλοκάρει η διαύγεια της αποκεντρωμένης διοίκησης θα έχουμε περισσότερα.Μεγάλη η ευθύνη της Διοίκησης ,αλλα και της αντιπολίτευσης.Ασφαλώς βέβαια την κύρια ευθύνη φέρει ο κηπουρός Ραγκούσης με τον άθλιο νόμο και τις γελοιότητες που προβλέπει


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ - ΣΕΛΙΔΑ 37ΜΜΜΜ! Πολύ ενδιαφέρον αυτό!!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗΝ!

ΚΑΝΕΝΑΣ???

ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ
δεν θα αναρτήσει την είδηση που έχει βάλει ΒΟΜΒΑ στ θεμέλια του δήμου; (εκτός την πρΟΤΑση).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ και κάλυψη των ευθυνών των 2 κολλητών από την υπηρεσία!!

Καλά ρε συνάδελφοι, συνbloggers συναγωνιστές, συναγωνίστριες, αγαπημένες νοικοκυρές κλπ,  ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ότι την Κυριακή θα πρέπει να ξαναεκλεγεί, και ότι ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ για να το βάλετε στα blog σας, να το μάθουν και οι ιθαγενείς που σας διαβάζουν;;;

Μετά αναρωτιέστε γιατί εχθές είχαμε 1100 κλικάκια;;;

Γιατί δεν βάζετε ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ;;;

ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΤΕΙ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΑΣ!!!

Διότι, αλήθεια, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ που πρέπει να ψηφίσουν ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ τον Πρόεδρο (και αντιπρόεδρο και γραμματέα).

Γιατί με 14 ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ !!!!

Θα ξαναγίνει κόντρα;

Θα εκλεγεί πρόεδρος χωρίς να έχει την εμπιστοσύνη της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ;;;

Θα εκλεγεί πρόεδρος που δεν θα τον ψηφίσουν 11 από την παράταξή του και θα πάρει στήριξη από την αντιπολίτευση;;;

ΘΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΤΣΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;;;

Μήπως οι αντάρτες της προηγούμενης ψηφοφορίας (11 τον αριθμό θυμίζουμε) κάνουν πίσω;;;

Ή ο Δήμαρχος θα θυσιάσει τον Άρη για τον Μύρωνα;;;

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!

Αλλά τώρα να μην γράφει κανείς τίποτα ....

Λες και δεν έγινε τίποτα;;;

Μην στεναχωρηθεί η Λενιώ τους;;;;

Που απειλεί κιόλας!
(Πώς είναι το σωστό ρε αδέλφια: ΘΑ ΣΕ ΜΗΝΥΣΩ ή ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ;;;;)

Μόνο ο Σταματόπουλος τους φταίει που τόλμησε να κάνει απεργία!!!

3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Χειμερινή εκδρομή της Κοινότητας Ανιχνευτών Χαλανδρίου – Βριλησσίων στην Αλωνίσταινα. 4 – 6 Ιανουαρίου 2013


Η ζωή στο ύπαιθρο αποτελεί ένα σημαντικό τομέα δράσης για κάθε Κοινότητα Ανιχνευτών. Εάν συνδυαστεί με την ευκαιρία που δίνουν οι διακοπές των εορτών για μία ολιγοήμερη απόδραση, καθώς και με το χειμερινό πεδίο των βουνών μας οι μέρες της χειμερινής εκδρομής μπορεί να κυλήσουν κάπως έτσι:

Παρασκευή 4-1-2013 


“Συναντιόμαστε στη λέσχη για μοίρασμα των υλικών της δράσης, τακτοποίηση των εφοδίων και επιβίβαση στο πούλμαν για Αλωνίσταινα. Με την άφιξη στο χωριό και μετά την τακτοποίηση μας στο σχολείο είναι ώρα για ένα θερμό καλωσόρισμα στο καφενείο του “Μπάρμπα – Θόδωρου”. Το απόγευμα εξάσκηση στο αντικείμενο χάρτης, πυξίδα και πορεία σε ορεινό περιβάλλον. Το βράδυ κοπή της Βασιλόπιτας της Κοινότητας με το φλουρί (και δώρο ένα ασκό νερού) να πηγαίνει στο νεώτερο μέλος μας, την Όλγα.”Σάββατο 5-1-2013 


“Πρωινό εγερτήριο και προετοιμασία για αναχώρηση με προορισμό την ψηλότερη κορφή του Μαινάλου, την Οστρακίνα, υψ. 1981μ. Πορεία μέσα από τα έλατα του βουνού και μετά από τις ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης κατά το μεσημέρι. Μετά από μικρή ανάπαυλα προκειμένου να βάλουμε τον εξοπλισμό για κίνηση σε χιονισμένο πεδίο, αναχωρούμε για την κορφή στην οποία φτάνουμε περίπου 14:30 μμ. Αφού βγάλουμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες ξεκινάμε για την Αλωνίσταινα. Η νύχτα θα μας βρει στο μονοπάτι και φτάνουμε στο χωριό κατά τις 21:00. Οπότε μετά το βραδινό φαγητό ώρα για ανάπαυση προς αναπλήρωση δυνάμεων. Κλείνοντας τα μάτια περνούν από μπροστά μας οι εικόνες που αντικρίσαμε, των χιονισμένων κορφών του Μωριά.”

Κυριακή 6-1-2013 “Άγια Θεοφάνεια” “Σηκωνόμαστε και βλέπουμε το χωριό στολισμένο με τον άσπρο μανδύα του χιονιού. Φοράμε τη στολή μας και μεταβαίνουμε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής ώστε να γιορτάσουμε μαζί με τους οικοδεσπότες μας, κατοίκους της Αλωνίσταινας, τη σπουδαία γιορτή. Εκεί θα έχουμε τη χαρά ο Εφημέριος του χωριού Πάτερ Δημήτριος να μας καλέσει να διακονήσουμε τη λειτουργία. Μαζί με τους χωριανούς θα μεταβούμε στο Κεφαλάρι για την τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού. Μετά το πέρας και αφού λάβουμε την ευλογία του Ιερέως θα επιστρέψουμε στο σχολείο προκειμένου να τακτοποιήσουμε τα πράγματα μας και να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Φεύγουμε αλλά πλέον έχουμε την πεποίθηση ότι η Αλωνίσταινα είναι και δικός μας τόπος.”


Θερμές ευχαριστίες:

- στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αλωνίσταινας κ. Χρήστο Πετρόπουλο για την φιλοξενία, το χρόνο και τα υλικά που διέθεσε ώστε να έχουμε ρεύμα και θέρμανση.

- στον Πάτερ Δημήτριο Λυμπερόπουλο για την φιλοξενία, τις ευχές του και την τιμή που μας έκανε.

- στον ιδιοκτήτη του καφενείου “Μπαρμπα- Θόδωρος” για το υπέροχο καλωσόρισμα και την αρωγή σε ότι χρειαστήκαμε.


Το άρθρο του Πάτερ Δημήτριου για την εορτή των Αγίων Θεοφανείων στην πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων amen.gr :

http://www.amen.gr/?op=article&id=11993#.UPUTEsQKf9E.gmail

Ο Στουρνάρας για το αφορολόγητο 25% της βουλευτικής αποζημίωσης


61de482c5c3770510eb8dc286ed36a70_XL

Διευκρινήσεις για το αφορολόγητο της βουλευτικής αποζημίωσης έδωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορεί να αναπροσαρμοστεί το ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι αφορολόγητο, θυμίζει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο Γιάννης Στουρνάρας. Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 24 Ιανουαρίου σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που καταγγέλλει ότι είναι προκλητικά χαμηλή η φορολόγηση των βουλευτών.
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται στο 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι αφορολόγητο, λέγοντας ότι «κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος από την αρμόδια ΔΟΥ, αφαιρείται από το καθαρό ποσό από μισθωτές υπηρεσίες το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματός τους». Προσθέτει δε στο σημείο αυτό ότι «το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».
Στις αιτιάσεις όμως του κ. Κασιδιάρη ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά η βουλευτική αποζημίωση των βουλευτών και η χρηματοδότηση των κομμάτων, ο κ. Στουρνάρας υπενθυμίζει ότι «την αρμοδιότητα για τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών, όπως επίσης και την κατάρτιση, έγκριση και εκτέλεση του προϋπολογισμού της, ασκεί η ίδια η Βουλή». Επίσης ο κ. Στουρνάρας θυμίζει στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι για τη χρηματοδότηση των κομμάτων αρμόδιο είναι το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο ερωτών βουλευτής έχει χαρακτηρίσει στο κείμενο της ερώτησής του «δείγμα διαφθοράς και ανηθικότητας του πολιτικού συστήματος τη διατήρησης του σχεδόν αφορολόγητου για τους βουλευτές, την ώρα που τσακίζεται φορολογικά ο απλός λαός και ιδίως οι πολύτεκνοι».
Πάντως ο κ. Στουρνάρας έχει επισημάνει ότι με τις διατάξεις του Ν. 3842/2010, από 1.1.2010 καταργήθηκε ο ειδικός τρόπος φορολόγησης που είχε καθιερωθεί με το Ζ΄ Ψήφισμα του 1975 της Ε΄ Αναθεωρητικής Βουλής και ίσχυε για τους Βουλευτές- Δικαστές. Δηλαδή, το ποσό που απομένει μετά από την αφαίρεση από τη βουλευτική αποζημίωση στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το οικογενειακό επίδομα οικογενειακών βαρών του άρθρου 11 του Ν. 1505/1984, των ποσών των κρατήσεων, που βαρύνουν αυτό το εισόδημα όπως και της κράτησης για ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο σύνταξης, φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες».

http://www.olympia.gr/, 28/1/2013

Δεν ντρεπόσαστε βρε γαϊδούρια. Τολμάτε να αμφισβητείτε τους μισθούς πείνας των ΒΟ(υ)ΛΕΥΤΩΝ μας. ΝΤΡΟΠΗ! Τα διπλάσια - αν όχι τα τριπλάσια - έπρεπε να παίρνουν. Να και μια πρόταση : Να μπει φόρος υπέρ βουλευτών. Εντάξει, φταίνε για πολλά, μη μείνουν, όμως, και στο δρόμο!!
Προσέξτε κι αυτό :
ο κ. Στουρνάρας υπενθυμίζει ότι «την αρμοδιότητα για τη μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών, όπως επίσης και την κατάρτιση, έγκριση και εκτέλεση του προϋπολογισμού της, ασκεί η ίδια η Βουλή»
Ενώ την...αρμοδιότητα για μείωση των μισθών όλων ("όλων"...ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ...) των Ελλήνων ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ; Η "δημοκρατία", η "ισονομία" και η "ισοπολιτεία" σε όλο τους το μεγαλείο ή, αλλιώς, η εφαρμογή του Συντάγματος - της πλατείας, μάλλον...

Δ.Χ.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΓια άλλη μια φορά το ΒΣΣ στην κόψη του ξυραφιού! Αφού η πολιτεία ξεζούμισε κυριολεκτικά επί δεκαετίας τα κοινοτικά κονδύλια και τους εργαζόμενους, μη έχοντας την πολιτική βούληση οι εκάστοτε κυβερνήσεις να κάνουν το αυτονόητο ως όφειλαν τόσα χρόνια, να θεσμοθετήσουν επιτέλους το ΒΣΣ, αντί αυτού θέτει σε εφαρμογή από 1η Απριλίου το νέο Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» που υποτίθεται ότι θα παγιώσει την βοήθεια και την φροντίδα προς τους ηλικιωμένους και τα ΑΜΕΑ!

Κι αυτό , διότι έτσι όπως έχει σχεδιαστεί θέτει εκτός, την πλειοψηφία των εν δυνάμει εξυπηρετουμένων (130000 ηλικιωμένοι – ΑΜΕΑ πανελλαδικά ), και σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό και τους στόχους του ήδη ισχύοντος Προγράμματος ΒΣΣ!

Το νέο πρόγραμμα – «διάδοχο» του «Βοήθεια στο Σπίτι» (καμία σχέση) , στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας, αφού πλέον μιλάμε για παρόχους που θα συμπράττουν με το ΙΚΑ για την υλοποίηση του, και δείχνει ξεκάθαρα την κοινωνική αναλγησία και το πόσο απομακρυσμένοι από τις τοπικές κοινωνίες είναι οι ιθύνοντες των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων !

Όσον αφορά τους 3500 εργαζόμενους στο ΒΣΣ, οι οποίοι όλοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και έχουν κάνει κατάθεση ψυχής επί δεκαετίας δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες (απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καλύπτοντας κενά σε άλλους τομείς των Δήμων κ.α),καμία απολύτως μέριμνα!

Παρά τις δεσμεύεις του Υφυπουργού εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη για διασφάλιση της εργασίας τους, η ανταμοιβή τους είναι να πεταχτούν αυτοί και οι οικογένειές τους χωρίς έλεος στο δρόμο, αφού οι αρμόδιοι προβάλλουν ως μονόδρομο τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων! Κοινωνικών επιχειρήσεων με αβέβαιο μέλλον, που θα βασίζονται σε λογιστικά πρότυπα όπως συμβαίνει με πολλές που υπάρχουν ήδη, με συνέπεια την εξαθλίωση της κοινωνίας και τη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής!

Οι ίδιοι λειτουργοί της κοινωνικής φροντίδας έως τώρα , σταδιακά, στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα μετατραπούν σε εξυπηρετούμενους αναζητώντας μία θέση εργασίας ή υπογράφοντας συμβάσεις κάτω από τα όρια της φτώχειας προκειμένου να εργαστούν!

Η ΚΕΔΕ αντί να πρωτοστατεί για την διασφάλιση των κοινωνικών δομών στην τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανήμπορων συμπολιτών μας, πλην ορισμένων Δημάρχων, στην πλειοψηφία της μένει απλός θεατής ενώ οι ενέργειές της περιορίζονται σε απλές επισημάνσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία!

Να σας υπενθυμίσουμε λοιπόν κύριοι αρμόδιοι και συναρμόδιοι των υπουργείων και φορέων ότι: «η παροχή κοινωνικής φροντίδας και προστασίας πρωτίστως αποτελεί ευθύνη του κράτους και παρέχεται χωρίς διακρίσεις σε κάθε άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης (Φεκ 236/1998). Ιδιαίτερα δε σε περιόδους οικονομικής κρίσης το κράτος οφείλει να οργανώνει και να ενισχύει ένα δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού!»

Με ποια λογική λοιπόν η πολιτεία, με τις τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, με τη φτώχεια να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, επιλέγει να δώσει 58.000.000 εκ. εξασφαλισμένα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία για την φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ στους Ιδιώτες, στην αβεβαιότητα του ιδιωτικού κανιβαλισμού, αντί να συστήσει μια υπηρεσία της πολιτείας και των Δήμων με το υπάρχον προσωπικό, που σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα δίνουν ανάσα και ελπίδα στον πολίτη?

Εφημερίδααα. Γενναία απόφαση απόδοσης τιμής της Α. Μέρκελ.


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πεδίο συλλογικής δράσης ενεργών πολιτών


Η εποχή των…σωτήρων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το άτομο - σωτήρας όσο καλές διοικητικές ικανότητες, όση γνώση και κατάρτιση κι αν διαθέτει αδυνατεί εκ των πραγμάτων να επιφέρει το αποτέλεσμα της ομαδικής-συλλογικής προσπάθειας.

Η συμμετοχή, η συλλογική δράση των πολιτών οφείλουν γενικά ν αντικαταστήσουν τη νοοτροπία της ανάθεσης της τύχης των ζωών τους σε…σωτήρες.

Η πολιτική δράση σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας (άρα και αυτοδιοικητικά) οφείλει να είναι απαλλαγμένη από παραγοντισμούς, μικροηγεμονισμούς και πάσης φύσεως μηχανισμούς. Οι παλαιοκομματικού τύπου πρακτικές και λειτουργίες είναι αποδεδειγμένα πια μη αποτελεσματικές. Απ την άλλη οι όποιες πολιτικές πρακτικές θα πρέπει να εναρμονίζονται με τις αντίστοιχες κάθε φορά διακηρύξεις για να πείθουν και πρακτικά για την ειλικρίνεια των προθέσεων τους.

Η όποια άσκηση τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει μεταξύ άλλων να δεσμεύεται ότι:

1. Θα προωθεί όλες τις μορφές άμεσης δημοκρατίας με δεδομένο ότι η ενεργός δημοκρατική συμμετοχή είναι σημαντικότατος μοχλός αποτελεσματικής υλοποίησης ανειλημμένων αποφάσεων.

2. Θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των δημοτών με στόχο το ξαναζωντάνεμα των γειτονιών, την έκλειψη του φαινομένου των αστέγων, των διακρίσεων και του αποκλεισμού, την παραγωγή πολιτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος, τις καινοτόμες δράσεις.

3. Θα αναδεικνύει και θα αντιμετωπίζει (με επεξεργασία και εξειδίκευση) τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μέσα απ την οπτική της πολιτικής οικολογίας και πάντα υπέρ των λαικών αναγκών.(Προς αυτή την κατεύθυνση προτείνεται ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος.)

4. Θα στηρίζει δράσεις και κινήσεις πολιτών σεβόμενη την αυτοτέλεια τους.

5. Θα καθιερώνει γενικότερα εκτός απ τις δημοκρατικές διαδικασίες - λειτουργίες, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

6. Θα πατάσσει αμείλικτα τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τον κομματισμό και το ρουσφέτι εισάγοντας παράλληλα την έννοια και την πρακτική του δημοκρατικού προγραμματισμού και του κοινωνικού ελέγχου σε όλες τις βαθμίδες της αυτοδιοίκησης. Οι δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να αυτενεργούν με στόχο την οικειοποίηση του αντικειμένου εργασίας τους.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

stagona4u.g


Συγκέντρωση εργαζομένων ΜΜΕ στο Mega

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 29 Γενάρη, στις 7 στο Mega (Μεσογείων 117)

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ στην πλειονότητα τους αποτέλεσαν τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής. Με τρομολαγνικά και ψευδή ρεπορτάζ παρουσιάζουν την πολιτική του σοκ ως μονόδρομο και συκοφαντούν όσους αντιστέκονται στην κοινωνική βαρβαρότητα. Λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και κάνουν ρεπορτάζ στη βάση non paper γκεμπελικής έμπνευσης. Κατασκευάζουν στερεότυπα για τους μετανάστες, τους δημόσιους υπάλληλους, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους ακτιβιστές και υποκινούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την κλιμάκωση της μιντιακής τρομοκρατίας ισάξιας με τις σκοτεινές μέρες τις ΥΕΝΕΔ. Γέμισαν τις οθόνες μας με άδεια μπουκάλια μπύρες και στοχοποίησαν τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων για να νομιμοποιήσουν τη στρατηγική της έντασης του Δένδια, απέκρυψαν τα κίνητρα και την ταυτότητα της ρατσιστικής δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα , προέβαλλαν χαλκευμένα βίντεο για να λοιδορήσουν βουλευτές της αριστεράς και κοινωνικά κινήματα ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων, συκοφάντησαν των αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επικρότησαν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της επιστράτευσης. Και συνεχίζουν…

Οι εργοδότες του Τύπου αφού εφάρμοσαν το πιο σκληρό μνημόνιο στους εργαζόμενους τους, θέλουν να περιφρουρήσουν το καθεστώς γενικευμένου φόβου και εξαθλίωσης που δημιούργησαν ορθώνοντας τείχη απέναντι στην κοινωνία.

Φτάνει πια. 

Οι εργαζόμενοι του Τύπου δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους μεγαλόσχημους και αδρά αμειβόμενους εντεταλμένους μεγαλοδημοσιογράφους. Δεν είμαστε κομμάτι της διαπλοκής και της συναλλαγής τους. Διαλέξαμε πλευρά. Δίπλα στους κατοίκους της Χαλκιδικής και απέναντι στους χρυσοθήρες, δίπλα στους μετανάστες και απέναντι στους δουλέμπορους , τους φράχτες, τα αφεντικά της μαύρης εργασίας, τη Χρυσή Αυγή, δίπλα στους διαδηλωτές και απέναντι στην καταστολή, δίπλα στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και απέναντι στην εσωτερική και εξωτερική τρόικα, δίπλα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είμαστε δίπλα στην κοινωνία και αγωνιζόμαστε μαζί της ενάντια στο μνημόνιο, το ρατσισμό και τη λογοκρισία.

http://greektv-com.blogspot.gr/2013/01/mega_28.html, 28/1/2013

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Παλιό αλλά...ΚΑΛΟ!

Ήταν ένας Ινδιάνος και πήγε στο ληξιαρχείο για να αλλάξει το όνομα του. 
Του λέει ο ληξίαρχος:
- Γιατί θέλετε να αλάξετε το όνομα σας;
- Επειδή είναι πολύ μεγάλο.
- Πως σας λένε;

- Γιγάντια πέτρα που κατρακυλάει από το βουνό και πέφτει μέσα στη λίμνη.
- Πραγματικά, είναι πολύ μεγάλο. Πως θέλετε να σας λένε; 

- Σπλάτς!!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις