Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ο «άγιος» Ερντογάν.


Ο υβριδικός πόλεμος που ανοιχτά πλέον εξαπέλυσε η Τουρκία κατά της Ελλάδας από την Παρασκευή 27/3/2020 μαίνεται ασίγαστος και βεβαίως έχει στόχους και σκοπούς, πολιτικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς τελικά.

Ο υβριδικός αυτός πόλεμος έχει ξεκινήσει και μεθοδευθεί και προετοιμασθεί ήδη αφότου αμφισβητήθηκε αποδομητικά η Ιστορία και καταγωγή του σύγχρονου ελληνισμού, αφότου καλλιεργήθηκε ο ενδοτισμός στις τουρκικές επεκτατικές αξιώσεις και αφότου εμφανίσθηκαν τα αφηρημένα απολιτικά ιδεοληπτικά ρεύματα του «πολυπολιτισμού» και της «αλληλεγγύης» που αποβλέπουν σε «no borders» Οικουμένη. Ειδικά αυτά τα απολιτικά ιδεοληπτικά ρεύματα μαζί με τον ριζοσπαστικό ισλαμοφασισμό ήρθαν να καλύψουν παγκοσμίως το κενό που κατέλειπε η τεθνεώσα ΕΣΣΔ.

Τώρα όμως υπό το βάρος της βέβαιης συντριπτικής στρατιωτικής ήττας του στην Ιντλίμπ και εμπρός στο αδιέξοδό του στην Λιβύη, ευρισκόμενος αντιμέτωπος με τον αραβικό κόσμο και ειδικά με τους Ρώσους (από τους οποίους θα περιμένει για πολύ την ενεργοποίηση των S 400), ο Ερντογάν ξόδεψε πανικόβλητος το «πυρηνικό όπλο» του, τον ‘ανθρωπισμό» της λαθρομετανάστευσης -την λαθρολαγνεία- μετατρέποντας χιλιάδες τριτοκοσμικούς απελπισμένους και εξαπατημένους, σε άοπλο στρατό εισβολής κατά της Ελλάδας και μαζί με αυτήν, κατά της Δύσης ολόκληρης.
Έτσι, η πολυπολιτισμική ΝΔ, ύστερα από το βίαιο «αυτοκρατορικό» φιάσκο της στην Χίο και στην Λέσβο, επανήλθε κακήν κακώς στον πατριωτισμό, αντικρύζοντας περιδεής τις λούμπεν ισλαμοειδείς ορδές του Ερντογάν, μη εγκαταλείποντας πάντως τις ευρωραγιαδικές εμμονές της και μη αναθεωρώντας την στρατηγική υποταγής στην Ε.Ε. Απέσπασε βέβαια κάποια ωφελήματα, πολιτικά και οικονομικά τα οποία όμως είναι ελάχιστα έναντι της τουρκικής επεκτατικής στρατηγικής αλλά και της παρούσας τουρκικής πίεσης.

Διότι ο στρατηγικός πολυετής και αδιάλειπτος σκοπός της Τουρκίας δεν είναι «ο εκβιασμός της Ευρώπης» αλλά η καθυπόταξη του ελληνισμού, η αρπαγή της ΑΟΖ, η εκ νέου οθωμανοποίηση της Ελλάδας. Αυτά που μπορεί να αποσπάσει από την ΕΕ είναι τιποτένια μπρος σε αυτά που αποβλέπει σε βάρος της Ελλάδας. Και γι’ αυτό είναι βέβαιον πως ο Ερντογάν (και η Τουρκία) θα επιμείνει σε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα και δοθείσης ευκαιρίας και αφορμής θα επιχειρήσει με αστραπιαίο τρόπο δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο.

Ο «άγιος» Ερντογάν λοιπόν, όπως φώτισε την «πολυπολιτισμική» ΝΔ μάλλον θα φωτίσει και τους «αλληλέγγυους» και τους «διεθνιστές», όταν όλοι οι Έλληνες με το μαύρο ζόρι ξανακαταλάβουν πως «… απάντων τιμιώτερον έστιν πατρίς». Εν όψει του 2021.

Έως τότε ας μη ξοδευόμαστε σε ιδεοληπτικές φαγωμάρες και ας περιφρονήσουμε τα μίσθαρνα ποικιλόχρωμα αριστεροδέξια «παπαγαλάκια» που δηλητηριάζουν με διχασμό. Και η κυβέρνηση να καλέσει τους απανταχού Έλληνες, το έθνος και τον λαό, σε πατριωτικό συναγερμό και δημοκρατική συστράτευση

Νίκος Καραβαζάκης
ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

“Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας” αλλά ψήφισαν ΟΧΙ στην πρόταση των Πρασίνων να δεχτούν 5.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα!


Oι Πράσινοι πρότειναν να δεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά μειοψήφισαν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag).

Καταψήφισε, εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν κατά βάσιν υπέρ της πρότασης των Πρασίνων.

Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD Εύα Χεγκλ είπε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές του SPD έκαναν προσωπική δήλωση στην οποία τονίζουν ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν πλήρως οι πρόσφυγες υπογραμμίζοντας όμως ότι η αποδοχή της πρότασης των Πρασίνων δεν θα το επιτύχει αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο οι Σοσιαλδημοκράτες απέφυγαν μια πιθανή κρίση στον μεγάλο συνασπισμό, δεδομένου ότι στην συμφωνία τους περιλαμβάνεται η ενιαία συμπεριφορά ψήφου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Xριστιανοκοινωνιστές (CSU).

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Τελικά ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.

Πηγή:Militaire