Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (περίπου στο 3.30)


11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1964: Ο CHE ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΤΟΥ ΟΗΕ: PATRIA O MUERTE (ΠΑΤΡΙΔΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ)

ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΙΔΑΑγαπητέ κύριε δήμαρχε

Είμαι ένας δημότης Χαλανδρίου ο οποίος έχει και κατάστημα στο εμπορικό κέντρο της πόλης επί μια εικοσαετία..

Υποδεχθήκαμε με ελπίδες την εκλογή σου και πολύ θετική διάθεση.

Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα γραφής μας έχουν προβληματίσει...

Αγαπητέ δήμαρχε έχουμε Χριστούγεννα και στο εμπορικό μας κέντρο τίποτα δεν θυμίζει το γεγονός αυτό.

Ούτε ένα διακοσμητικό ούτε μια φωτεινή συστοιχία στους δρόμους και στις πλατείες..

Λάμπες καμένες και αναντικατάστατες παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου τόσο για τις λάμπες φωτισμού των δρόμων αλλά και τις επικίνδυνες λακκούβες στα πεζοδρόμια αποτέλεσμα ουδέν....

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ελπίζουμε σε μια διόρθωση όλων των πιο πάνω θεμάτων άμεσα και πριν την λήξη της εορταστικής περιόδου...

Η αγορά που αργοπεθαίνει έχει ανάγκη από αυτού του είδους τις εορταστικές και όχι μόνο παρεμβάσεις.

.Εξ άλλου σαν δημότες που πληρώνουμε ένα σωρό δημοτικά τέλη νομίζουμε ότι δικαιούμαστε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
Γιωργος Λ. Παπιδας.

Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΙΩΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

"Έχει αναφερθεί δύο φορές η Πλατεία στην ποινική δίωξη του δημάρχου αλλά ούτε μία στο γεγονός ότι αντίστοιχη δίωξη έχει ασκηθεί για το ίδιο θέμα - την άρνηση δηλαδή της παροχής στοιχείων για την αξιολόγηση - σε διευθύντρια του δήμου" μας έβαλε πάγο υψηλόβαθμο υπηρεσιακό στέλεχος του δήμου.
(Δεν γράφουμε το όνομά του, γιατί δεν γνωρίζουμε αν το επιθυμεί, αν το θέλει εδώ είμαστε)..

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο δεν αναφερθήκαμε από την Πλατεία η άσκηση ποινικής δίωξης στην διευθύντρια, αφού γι' αυτό δεν υπάρχει επίσιμη ανακοίνωση του δήμου, του συλλόγου εργαζομένων ούτε πολύ περισσότερο της ίδιας.

Η δίωξη  που της ασκήθηκε δεν αφορά προσωπική της υπόθεση, ούτε πράξη ή παράλειψή της κατά την άσκηση των καθηκόντων της αλλά είναι αποτέλεσμα της εκτέλεσης της ΕΝΤΟΛΗΣ που πήρε από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Προφανώς η διευθύντρια  δικαιούται και έχει την ΑΜΕΡΙΣΤΗ συμπαράσταση όλης της πόλης και την δική μας, αφού - ακόμα μέρος αυτής της πόλης είμαστε, παρά τις προσπάθειες πολλών - στην συγκεκριμένη περιπέτεια.
Περιπέτεια στην οποία μπήκε όχι από δική της επιλογή, αυτό δεν είναι καν συζητήσιμο και κακώς (κατά την γνώμη μας) γίνονται συγκρίσεις και βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα.

Η Πλατεία έχει τηρήσει αυτό που αποκαλείται "δεοντολογία" με μεγάλο κόστος.

Και η δεοντολογία λέει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Η επώνυμη δημοσιοποίηση της άσκησης ποινικής δίωξης και μάλιστα μη πολιτικού προσώπου μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ποινικό έλεγχο του διευθυντή της Πλατείας που γνωρίζει ότι πολλοί τον περιμένουν στην γωνία.

Είμαστε βεβαίως στην διάθεση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ υπηρεσιακού παράγοντα του δήμου, πολύ περισσότερο του Συλλόγου των Εργαζομένων να φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους γύρω από το θέμα της δίωξης της διευθύντριας και - εφόσον δημοσιοποιηθεί αρμοδίως το όνομά της - να εκφράσουμε και επωνύμως την συμπαράστασή μας σε αυτή.

Άλλωστε αυτό έχει γίνει ήδη εμπράκτως και δια της ψήφου μου στην Ο.Ε.

Μην ελπίζει κανείς να ανακαλύψει ΕΜΠΑΘΕΙΑ κατά την άσκηση των δημόσιων καθηκόντων μου.
Μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ


ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αναγνώστης μας έστειλε το ακόλουθο ενυπόγραφο μήνυμα:

Δυστυχώς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Χαλανδρίου  είναι πολύ άτυχοι, καθώς εφέτος επικρατεί μια άκρως καταθλιπτική ατμόσφαιρα!
Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου (είμαι 57 ετών), δεν έχει ξανασυμβεί δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα να είναι αστόλιστο!
Δρόμοι από τους εμπορικότερους στην Ελλάδα, δεν έχουν ούτε ένα λαμπάκι για να δώσει ένα εορταστικό τόνο και να δημιουργήσει στην αγορά μια θετική διάθεση.
Και σαν μη φθάνει αυτό, η Δημοτική αρχή αδυνατεί να αντικαταστήσει και τις καμμένες λάμπες από τις κολώνες.
Απογοήτευση σκέτη!
Τελικά έχουμε  μία Δημοτική αρχή που δεν είναι ικανή να διαχειριστεί ούτε το εορταστικό στόλισμα, είναι δυνατόν απ’ αυτή τη Δημοτική αρχή να έχουμε την παραμικρή ελπίδα ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί έστω κάποια μικρά προβλήματα!
Αχ Χαλάνδρι μου….. δεν σου άξιζε αυτή η τύχη…  αργούν και οι εκλογές!!!
 
ΣΧΟΛΙΟ: Ανάλογα παράπονα μας έχουν έρθει και από φίλους καταστηματάρχες της πόλης.
Σήμερα ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο - το απόγευμα - ενώ ο αντιδήμαρχος κος Γερολυμάτος μας είπε ότι δεν έγινε φέτος η γνωστή "μίσθωση" χριστουγεννιάτικων φώτων (που κόστιζε στον δήμο 24000 ευρώ ετήσια) και έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικου που έχει δημοπρατηθεί και που αναμένεται η παράδοσή του τις επόμενες μέρες.
Στο κέντρο έχουν τοποθετηθεί μόνο τα φωτάκια που ανήκουν στον δήμο, τα οποία βέβαια θα ήταν πολύ περισσότερα αν τα προηγούμενα χρόνια δεν "ενοικίαζε" ο δήμος στολισμό αλλά τον αγόραζε.
 

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΗΡΎΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 13η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΟΚΡΑΤΙΑΣΗ 13η Δεκεμβρίου είναι ημέρα ιδιαίτερου συμβολισμού δια την νεοελληνική καλαμπουροκρατία αναγνώστη μου.

Και πρέπει να εορτάζεται με την ένταση των εκδηλώσεων που αρμόζουν στο πολιτικό προσωπικό των συγκυβερνόντων κομμάτων του παλαιού δικομματισμού αλλά και αρκετών μικρότερων κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της δεξιάς (μπαίνοντας) και της αριστεράς (όπως σε βλέπω).

Και δια να τιμηθεί το ΨΩΜΙ, που με κόπο και ιδρώτα έβγαλαν οι εκπρόσωποί σου, οίτινες αγωνιούν δια την σωτηρία της πατρίδος δια την οποία οφείλεις να κάνεις ΘΥΣΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ώστε να μην οδηγηθεί σε πτώχευση και χάσεις τα λεφτά σου (αδιευκρίνιστο σε ποιους απευθύνεται πλέον αυτό το επιχείρημα, μάλλον στους εορτάζοντες την ημέρα ταύτη),

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΗΡΎΣΣΕΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΔΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Και άμα είσαι περίεργος τι είναι σήμερα κάνε κλικ στο ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για να μάθεις!


Πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ
Σειρά σημαντικών θεμάτων συζήτησε εχθές, Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 14, κατά την πρώτη συνεδρίασή της υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.  Οι αποφάσεις ελήφθησαν όλες ομόφωνα.

Ειδικότερα,  η Εκτελεστική Επιτροπή  του Συνδέσμου ομόφωνα επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση, την οποία εξέφρασε η πρόεδρος, σχετικά με την κατάργηση των τεσσάρων διαγωνισμών για την κατασκευή εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το θέμα έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης η πρόεδρος, που τόνισε ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα προκειμένου να ληφθεί απόφαση.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα ελήφθη η απόφαση για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Ύδρας για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α., κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και της Μονάδας Διάθεσης Υπολειμμάτων Δήμου Ύδρας» στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΠΠΕΡΑΑ.
Να σημειωθεί τέλος ότι η συνεδρίαση διεξήχθη, για πρώτη φορά, παρουσία δημοσιογράφου και πολίτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου  ευχαριστεί τους συμπολίτες μας για τη μεγάλη προσφορά τους σε τρόφιμα στο Κάλεσμα Αγάπης  που  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014.
Τα τρόφιμα αυτά θα διανεμηθούν σε ευπαθείς οικογένειες της πόλης μας.
Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές και πάντα να θυμόμαστε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που έχουν την ανάγκη μας. 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

Δελτίο τύπου - έπαινος Κάρολος Κουν 2014 - Ομάδα ΡΟΔΑ

 

Η Ομάδα ΡΟΔΑ ανακοινώνει ότι

η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών
απένειμε Έπαινο "Κάρολος Κουν" 2014
Ερμηνείας Ηθοποιού σε Ελληνικό έργο

στον Δημήτρη Γασπαράτο

για την δυναμική του ερμηνεία του ως «Γκιλγκαμές»
στην ομώνυμη σκηνική σύνθεση των Δημήτρη Περετζή, Μαρίας Περετζή, και Βασίλη Τσοκόπουλου,
στο Θέατρο Ρόδα, σε σκηνοθεσία
Μαρίας Περετζή.


Επισυνάπτεται σχετικό δελτίο τύπου.
Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας στην ανάδειξη του έργου της Ομάδας.

Με εκτίμηση Σταμάτης Λόγος
υπεύθυνος τύπου Ομάδας ΡΟΔΑ

τηλ. 6977502712