Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Περιφερειάρχη της Επαρχίας Hubei


Επίσημη συνάντηση είχε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Περιφερειάρχη της Επαρχίας Hubei της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Guosheng, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα επικεφαλής πολυμελούς αποστολής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας των δύο Περιφερειών σε θέματα ανταλλαγών και κοινού ενδιαφέροντος, μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών και συναντήσεων με στόχο την κοινή ευημερία και την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές υπέγραψαν διετές Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης απηύθυνε στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου πρόσκληση να επισκεφθεί την Περιφέρεια Χουμπέι, την οποία αποδέχθηκε η Περιφερειάρχης.

Η κινεζική αποστολή μετέχει στην Ημερίδα Ελλάδας – Λ.Δ. Κίνας με αντικείμενο τη συνεργασία και τις επενδύσεις, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού της Ελλάδας, της κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα και της Περιφέρειας Αττικής.

Νέοι καθαρισμοί ρεμάτων στο Βόρειο Τομέα
Τον εκ νέου καθαρισμό ρεμάτων από μπάζα, φερτά υλικά και σκουπίδια από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος.

Χαρακτηριστικά απομακρύνθηκαν πάνω από 20 φορτηγά με μπάζα από την κοίτη του ρέματος Σαπφούς στην περιοχή Λάκκα Κόττου στο Μαρούσι, ενώ αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού θα γίνουν και στις εξής περιοχές:

Δήμος Αμαρουσίου:

- Απομάκρυνση τοιχίου ερειπωμένης κατοικίας επί της οδού Φακίνου, έναντι αριθμού 64

- Καθαρισμός πρανών ρέματος Σαπφούς στη διασταύρωση με οδό Σισμανογλείου, όπισθεν μεγάρου ΟΤΕ και Αγίου Θωμά και περιοχή Σωρός, παραπλέυρως της οδού Φακίνου

- Καθαρισμός πρανών ρέματος Βύρωνος, περιοχή Ψαλίδι από οδό Κυρίλλου έως οδό Εγνατίας

- Καθαρισμός πρανών ρέματος παραπλεύρως οδού Καλπακίου

Δήμος Κηφισιάς- Εκάλης:

- Καθαρισμός ρέματος Θέτιδος από οδό Αγ. Παντελεήμονος έως οδό Επτανήσου και στη συμβολή των οδών Ξενίας και Ζακύνθου

- Καθαρισμός ρεμάτων Νεάρχου και Παλαιολόγου, Μανδηλαρά, έξοδο αγωγού Ρίτσου στην οδό Τατοϊου, συμβολή Λ. Ερυθραίας και κόμβου Βαρυμπόμπης, Ολυμπιονικών, Αχιλλέως και Παλαιολόγου, Λεύκης και Παλαιολόγου στη δημοτική ενότητα Νέας Ερυθραίας

- Καθαρισμός ρεμάτων οδού Ακακίας, οδού Ηφαίστου και του διερχόμενου απέναντι από την Αγία Μαρίνα της δημοτικής ενότητας Εκάλης

- Καθαρισμός ρεμάτων οδού Αρτέμιδος και Ακακίας, οδού Μουσών, οδού Κοκκινάκη και οδών Λύρας και Γούναρη της δημοτικής ενότητας Κηφισιάς.

Οι καθαρισμοί θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας στις περιοχές που τα ρέματα επιβαρύνθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Καθαρισμοί προηγήθηκαν και στις περιοχές Χαλανδρίου και Φιλοθέης-Ψυχικού.

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά: "Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε μεταξύ άλλων ότι οι εργασίες γίνονται με σεβασμό στο οικοσύστημα. Θέλουμε τους πολίτες κοντά μας. Ζητούμε τη συνεργασία όλων. Πρακτικά όποτε διαπιστώνουν κάποιο πρόβλημα σε ρέμα του βόρειου τομέα να τηλεφωνούν στο 2132100531 ή ακόμα καλύτερα να στέλνουν email με φωτογραφίες και στοιχεία στο ant.bta@patt.gov.gr "

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ (ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ - ΠΑΡΟΝ 8-11-2015)

 

Τούτες τις μέρες, με αφορμή και τις δηλώσεις του κ.Φίλη σχετικά με τον «πόνο των Ποντίων» και για το εάν πρόκειται για Γενοκτονία ή Εθνοκάθαρση, οδηγούμεθα ξανά στις ίδιες βασικές Διαπιστώσεις; Η εγχώρια Αριστερά, από την δεκαετία του ’90 και μετά, με την Πτώση της Σοβιετίας και την Πτώση του Τοίχους, έχει υποστεί έναν συνολικό ΜΕΤΑΜΟΡΦΙΣΜΟ.
Εξηγούμε: Διακρίνουμε μια:ΠΛΗΡΗ Ιδεολογική ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ της εγχώριας "παραδοσιακής" Αριστεράς, με αφορμή και τις δηλώσεις Φίλη.. αλλά και για τον Φράκτη στον Έβρο, με την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για πλήρη ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ από το Ενιαίο του ΕΘΝΙΚΟΥ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ:, του ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, στην γραμμή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ; στα "Ανθρώπινα Δικαιώματα"
Πράγματι,
Όλη η εγχώρια παραδοσιακή Αριστερά , όλων των αποχρώσεων,(με μικρές επιφυλάξεις σε κάποιες εκδοχές για το «Ορθόδοξο» ΚΚΕ) είτε Σταλινική είτε "Ανανεωτική"/ «εκσυγχρονιστική» ασχολείται -με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών- στο πως θα ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ο Φράκτης στον Έβρο.. «ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ» ότι αυτός βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία…Την ίδια στιγμή, παραμένει βαθύτατα ΚΕΜΑΛΙΚΗ και ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΑ. Για τούτο ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΛΏΣΕΙΣ του κ. Φίλη για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των ΠΟΝΤΙΩΝ.

Αμόρφωτοι συν τοις άλλοις οι ποικιλώνυμοι Μαρξιστές μας, όσον αφορά το ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: "Καμιά χώρα δεν έχει ελπίδα, για πρόοδο, εφ’ όσον μένει, υπό τουρκική κυριαρχία. Για το ανατολικό ζήτημα, το καθήκον μας είναι να δεχτούμε τον κατακερματισμό της Τουρκίας και να δείξουμε αμέριστη συμπαράσταση, προς τους χριστιανικούς λαούς", έλεγε η Rosa Luxemburg, πριν τον σφαγιασμό τους και τον διωγμό τους από τις πατρογονικές τους Εστίες, προφανώς.
Είναι λοιπόν η σημερινή εγχώρια Αριστερά , σε αντίθεση με την προηγούμενη Γενιά αριστερών- αδιάφορη στην ιδέα της καθολικής απελευθέρωσης, της ΕΘΝΙΚΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ.·. ΑΝΤΙΘΈΤΩΣ λατρεύει τα «ανθρώπινα Δικαιώματα» ,έτσι ερμηνεύεται ότι το «αριστερό καθήκον» εξαντλείται στη διεκδίκηση μειονοτικών δικαιωμάτων .
Με αυτές τις απόψεις να κυριαρχούν, είναι αναγκαίο –συν τοις άλλοις- να ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ η (άλλη) Πρόταση για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Κοινωνίας και της Πατρίδας.
“Ο δρόμος έτρεχε ομιχλώδης μπροστά μας»(Δημήτρης Αγγελής, ποιητής)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ - ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΑΠΑΝΤΑ ΣΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Γ, ΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΜε πολύ λίγα λόγια, όπως ακριβώς θεωρώ ότι πρέπει να κάνουν στις σημερινές συνθήκες τα δημόσια πρόσωπα, τοποθετούμε επί όσων γράφονται και λέγονται για την ανεξαρτητοποίησή μου από την δημοτική παράταξη «Μια πόλη για να ζεις, ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας».

Είναι γνωστή η ιδεολογική μου – και όχι μόνο – συμπόρευση με την Αριστερά από τα νεανικά μου χρόνια και η συμμετοχή μου σε σειρά δράσεων στο δημόσιο χώρο με οδηγό τις αξίες και τα οράματά της. 

Στις δημοτικές εκλογές του 2014 συμμετείχα στον συνδυασμό «Μια πόλη για να ζεις, ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Θωμά εκτιμώντας ότι μπορώ να εκπροσωπήσω πλήθος πολιτών που παρότι ανήκαν στον χώρο της κεντροαριστεράς δεν είχαν πειστεί να υποστηρίξουν τα αριστερά δημοτικά σχήματα. Η επιλογή μου δικαιώθηκε με την ανάδειξή μου σε πρώτο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού.

Η απόφαση για ανεξαρτητοποίηση πάρθηκε το καλοκαίρι, κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος. Τότε που τόσο εγώ όσο και μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων του συνδυασμού διαπιστώσαμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του, στάθηκε αρωγός του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου, υπεράσπισε τους υπαίτιους των καταστροφικών πολιτικών επιλογών και ανερυθρίαστα τάχθηκε υπέρ του ΝΑΙ.

Προσωπικά εγώ αλλά και πολλοί άλλοι πρωτοστατήσαμε στην πλειοψηφική επιλογή του ΟΧΙ και κατανοήσαμε ότι η παραμονή μας στον συνδυασμό «Μια πόλη για να ζεις, ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας» ήταν πλέον πολιτικά αδύνατη.

Όλα τα υπόλοιπα περί υπαγόρευσης της στάσης μου από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δεν προτίθεμαι ούτε καν να τα σχολιάσω.

Σαν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος θα λειτουργήσω με οδηγό το σύστημα αξιών μου, θα υπερασπίσω τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, θα επικροτήσω τις σωστές πολιτικές της δημοτικής αρχής αλλά και θα στηλιτεύσω τα λάθη της.

Το κόμμα στο οποίο πιστεύω και ανήκω, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις επιλογές μου για τον απλούστατο λόγο ότι κάτι τέτοιο δεν συνάδει με την αυτοδιοικητική του λογική και φυσικά δεν θα γινόταν αποδεκτό και από μένα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον επικεφαλής του συνδυασμού «Μια πόλη για να ζεις, ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας» κ. Γ. Θώμα για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας και να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν πρόκειται να επανέλθω επί του θέματος ακόμα και αν προκληθώ. Πεποίθησή μου είναι ότι οι πιο καλές απαντήσεις δίνονται από την στάση μας στα προβλήματα που απασχολούν την πόλη, τη χώρα και φυσικά τον κάθε πολίτη.

Επ’ αυτού θα κριθούμε όλοι και εκεί ακριβώς σκοπεύω να αφιερώσω σώμα και νου προκειμένου να δικαιώσω την επιλογή των πολιτών που με εμπιστεύτηκαν και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να με εμπιστεύονται.

ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΝΙΩΤΗΣΔυό Χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Πρόεδρος των Μικρασιατών Χαλανδρίου  Νίκος Καραμπουρνιώτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Powerlifting GPA-IPO πού έγινε στό Κίεβο της Ουκρανίας και μας έκανε τόσο Υπερήφανους!

ΠΗΓΗ: http://www.rizes-mikrasiaton.gr

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΑΖΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών ανταποκρινόμενοι στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες, ζητούν την συμπαράσταση καθηγητών για την στήριξη μαθητών δημοτικού σε ξένες γλώσσες (αγγλικά) και μαθητών γυμνασίου για ενισχυτική διδασκαλία (αρχαία, μαθηματικά, φυσική, χημεία, κλπ.). Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα.

Η συμμετοχή σας θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά μας.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σώματος Εθελοντών ethelondes.halandriou@yahoo.gr και στο τηλέφωνο 6955650598 (5:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ.) έως τις 18 Νοεμβρίου 2015.

Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου
esgmhal.blogspot.com

Γιώργος Καραμέρος: “Στον 34ο Μαραθώνιο να τρέξουμε ακόμα περισσότεροι”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος που έλαβε μέρος στον πρωινό αγώνα των 5 χιλιομέτρων δήλωσε για τον 33ο κλασσικό Μαραθώνιο:

"Πέρα από τη μεγάλη ιστορία και το βαθύ νόημά του, ο Μαραθώνιος δρόμος συμβολίζει για εμάς τους σύγχρονους Έλληνες την μάχη που δίνουμε για να ξεπερνάμε τα όρια και τις αντοχές μας.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργάνωσε φέτος τον πιο επιτυχημένο Μαραθώνιο της τελευταίας εικοσαετίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν, έτρεξαν ή χορήγησαν τη διοργάνωση.

Θέλω όμως να απευθυνθώ σε όσους δεν συμμετείχαν.

Τους καλώ να φορέσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, να απολαύσουν την ευεξία μιας οποιασδήποτε μικρής ή μεγάλης διαδρομής σε έναν ελεύθερο ή αθλητικό χώρο της γειτονιάς τους και καθώς το τρέξιμο θα τους γίνει συνήθεια πριν καν κουραστούν, του χρόνου να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους συμμετέχοντας στον 34ο Μαραθώνιο. Να είμαστε ακόμα περισσότεροι από 43.000 σε έναν κλασσικό αγώνα που εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ονειρεύονται να ζήσουν από κοντά."