P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Απάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου σε επιστολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για το θέμα των Σύριων προσφύγων 
Απάντηση σε επιστολή του Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τα υποτιθέμενα προβλήματα που δημιουργεί στη δημόσια υγεία η παρουσία στην πλατεία Συντάγματος των Σύριων προσφύγων, έστειλε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Όπως επισημαίνει στην απάντησή της, ενδεικτική για το στρεβλό τρόπο αντιμετώπισης του μείζονος αυτού θέματος είναι καταρχήν η ιεράρχηση των παραληπτών της επιστολής της ΓΑΔΑ από τους οποίους απουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ η Περιφέρεια Αττικής προηγείται του κατεξοχήν αρμόδιου Υπουργείου Υγείας.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής και επί της ουσίας, η Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τα κρίσιμα ζητήματα - όπως την άμεση παροχή καταλύματος καθώς και την αναγνώριση του προσφυγικού καθεστώτος, της χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων, ένταξης στο σύστημα ασύλου όσων το επιθυμούν - και τονίζει ότι με τις προτεινόμενες από τη ΓΑΔΑ ενέργειες, όπως είναι η διενέργεια αυτοψίας, δεν δίνεται καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να οξυνθεί με τη συνεχιζόμενη εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Απλά γίνεται μετακύλιση ευθυνών και περιπλοκής αρμοδιοτήτων μέσα σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων.

«Η παρουσία των προσφύγων σε απόσταση λίγων μέτρων κάτω από τα παράθυρα της Βουλής και του καθ ύλην αρμόδιου υπουργείου Εξωτερικών οφείλει και πρέπει να λειτουργήσει καταλυτικά, ενεργοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό για άμεση λύση», σημειώνει στο τέλος της επιστολής της η Περιφερειάρχης.

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
 

Η διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών το 2012, όπως και η συνεχιζόμενη λογιστική των περικοπών στα επιδόματα, που εξαναγκάζει οροθετικούς να εγκαταλείπουν την αγωγή τους προκειμένου να εξασφαλίσουν βαθμό αναπηρίας 67%, είναι πηγή ντροπής για όλη την κοινωνία. 

Ο σεβασμός της αξιοπρέπειας του κάθε ανθρώπου δεν εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του. 

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο για όλους και για όλες και δεν επιδέχεται εκπτώσεις, ούτε λόγω ρατσισμού ούτε λόγω οικονομικής κρίσης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Μια μακροσκελής, ενδιαφέρουσα για τις απόψεις που εμπεριέχει, επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκων της πόλης έφτασε στο mail της Πλατείας και έχει κοινοποιηθεί σε δεκάδες Μ. Μ. Ε.

Η επιστολή είναι ανυπόγραφη.

Και ως τέτοια θα μπορούσαμε να μην την αναρτήσουμε, αφού μέσα από πολύ ενδιαφέροντα επιχειρήματα καταλήγει στην γνωστή πλειοψηφική για τους Χαλανδραίους αντίληψη "λύστε το θέμα των ΡΟΜΑ εκτός Χαλανδρίου", άποψη με την οποία είναι γνωστό ότι δεν συμφωνούμε κατ' αρχήν, χωρίς να έχουμε ποτέ απορρίψει, αν διαθέτει την συναίνεση των μειονοτικών συνδημοτών μας τσιγγάνων.


Αυτό όμως δηλαδή η απόκρυψη μιας τεκμηριωμένης μεν άποψης, διαφορετικής από την δική μας, δεν είναι ποτέ επιλογή αυτού εδώ του blog, το οποίο θα δεχτεί πάλι κριτική γιατί διακίνησε την επιστολή, αλλά .... συνηθίσαμε να είμαστε οι αγγελιοφόροι (που εκτελούνται).

Πάντως έχει μεγάλο ενδιαφέρον το κείμενο. Αν διαβαστεί σωστά. Θα τοποθετηθούμε επ' αυτού σύντομα.Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α Σ ΔΗΜΟΤΩΝ-ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Π Ρ Ο Σ

ΤΟΝ Κ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γ. Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κ Ο Ι Ν

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ/ΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ - ΥΠΕΚΑ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ- Γ. Γ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ κ. ΑΒΡΑΑΜ ΓΟΥΝΑΡΗ - ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ- -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

κ. Γενικέ

Διαβάσαμε το υπ’αριθμ. 76977/51295 από 26-11-2014 έγγραφό σας προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου σχετικά με το χρονίζον από δεκαετιών θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ από την περιοχή ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ όπου παράνομα κατέλαβαν ξένες ιδιοκτησίες και διαμένουν από 25ετίας και πλέον.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το ύφος της επιστολής σας είναι ανάρμοστο για κρατικό λειτουργό που δίκην επιτιμίου, μαλώνετε τον δήμαρχο Χαλανδρίου γιατί συμφωνήσατε λέτε να βρείτε λύση προσωρινής μετεγκατάστασης και εντός του δήμου Χαλανδρίου σε μικρότερα οικόπεδα, και μάλιστα επιπλήττετε τον δήμαρχο γιατί δήθεν με υπεκφυγές προσπαθεί να αποστεί των συμφωνημένων.

Εμείς λοιπόν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε μαθητούδια να μας μαλώνετε. Δεν κατέχετε θέση αυτοκράτορα αλλά θέση διορισμένου προσωρινά κυβερνητικού υπαλλήλου δηλ. κομισάριου,που ορκίστηκε να υπακούει και εφαρμόζει τους νόμους και τα διατάγματα του κράτους και τίποτε άλλο.

Αντιθέτως ο δήμαρχος Χαλανδρίου είνα ι- και για όσους δεν τον ψήφισαν ακόμη - ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης μας που καθήκον έχει να προασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης του και των κατοίκων του. Δεν μπορεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με ευθύνη των προκατόχων σας βέβαια, και των προκατόχων του σημερινού δημάρχου, να λυθεί με πρόχειρο τρόπο.

Μαλώνετε τον κ. Ρούσο επειδή-λέτε εσείς- ενώ συμφωνήσατε στο ΤΑΙΠΕΔ να βρείτε νέο χώρο εντός του δήμου Χαλανδρίου, ο δήμος προβάλει εκ των υστέρων ενστάσεις, διότι π.χ ο τάδε χώρος είναι για την τάδε χρήση, ο τάδε για την τάδε κ.ο.κ . Εσείς όμως με σχεδόν εκβιαστικό τρόπο ζητάτε εδώ και τώρα «γήν και ύδωρ» στην κυριολεξία. Μάλιστα σε σημείο του εγγράφου σας λοιδορείτε τον δήμαρχό μας διότι αναφέρει χρήσεις των τμημάτων αυτών ,της περιουσίας μας δηλαδή που παραχωρήσαμε εμείς στον δήμο, ως μελλοντική επέκταση μετρό, η κοινοχρήστων εγκαταστάσεων.

Σας πληροφορούμε λοιπόν κ. Ένοικε της Αποκεντρωμένης διοίκησης της Αττικής, που δεν ξέρουμε ποιο ήταν το προηγούμενο επάγγελμά σας, ότι έχετε βαθειά μεσάνυχτα και εσείς και οι συνεργάτες σας.

Χωρίς να γίνουμε καθόλου συνήγοροι του δημάρχου Χαλανδρίου , αφού πολλοί από εμάς δεν είμαστε καν ψηφοφόροι του, θα σας πούμε γιατί είστε βαθειά νυχτωμένος αλλά και επικίνδυνος μάλιστα.
Η δικαστική απόφαση που βγήκε και καταδίκασε εσάς και τον δήμο Χαλανδρίου, βγήκε γιατί η πολιτεία δεν θέλησε να λύσει το θέμα του Νομισματοκοπείου και γιατί κάποιοι προηγούμενοι δήμαρχοι εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά και ψηφοθηρικά το θέμα αυτό και που κάπως έτσι το προσεγγίζετε και εσείς τώρα. Μάλιστα το δικαστήριο που διέταξε την αποβολή των, σύμφωνα και με το σκεπτικό της απόφασης, επιδίκασε στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων μεγάλες αποζημιώσεις για αποστέρηση νομής, που στο τέλος εμείς θα τις πληρώσουμε σαν δημότες, ενώ έπρεπε να επιδικαστούν προσωπικά στους υπαίτιους. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έρχεστε και λέτε περίπου να τιμωρηθούμε γιατί είμαστε κάτοικοι Χαλανδρίου λες και εμείς οι κάτοικοι δημιουργήσαμε το πρόβλημα του Νομισματοκοπείου. Και επειδή έχετε πρόβλημα εσείς με τον νέο δήμαρχο να την πληρώσουμε εμείς. Μα τί λέτε;

Ζητάτε-απαιτείτε αδιάθετα οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους εντός του δήμου Χαλανδρίου σε εντός σχεδίου πόλεως να σας τα διαθέσει ο δήμος για να μετεγκαταστήσετε πάλι προσωρινά –όπως λέτε-τους ΡΟΜΑ.. Μάλλον δεν πρέπει να έχετε σχέση με την πραγματικότητα και την νομοθεσία.

Μπορείτε να μας πείτε εσείς η το ΤΑΙΠΕΔ η ο δήμος Χαλανδρίου, πως και από ποιον υπεδείχθησαν ως υποδοχείς ΡΟΜΑ και με ποια αρμοδιότητα; Να το μάθουμε και εμείς, γιατί άλλα λέει ο νόμος.

Λοιπόν κ. « Ύπατε» της Αποκεντρωμένης «Αρμοστείας» Αττικής μάθετε ότι:

Οι διατάξεις του άρθρου 8 του νόμου 1337/83 του Γ.Ο.Κ ορίζουν τα της εισφοράς εις Γή για την πολεοδόμηση μάλιστα ρητά και κατά σειρά προτεραιότητας τους σκοπούς διάθεσης των αδιάθετων χώρων γης που περιέρχονται στον δήμο λόγω εφαρμογής σχεδίου, χωρίς να επιδέχονται παρερμηνείας, για να μην ανοίγει η όρεξη κανενός μεθοδεύοντος μηδέ εξαιρουμένου και του ιδίου του δήμου. Τι λέει η διάταξη αυτούσια;

'Αρθρο 8 : Εισφορά σε γη

1. Οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε ζώνες πυκνοδομημένες και οι οποίες εντάσσονται σε πολεοδομικό σχέδιο ή στις οποίες επεκτείνεται το πολεοδομικό σχέδιο με τις διατάξεις του νόμου αυτού, υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη δημιουργία των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται από την πολεοδομική μελέτη. Για το ποσοστό της συμμετοχής, τη διαδικασία προσδιορισμού και τον τρόπο βεβαίωσης εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 32 - 39 του Ν.Δ./τος της 17.7.1923 "περί σχεδίων πόλεων κλπ.", του άρθρου 6 του Ν.5269/1931 και των εκτελεστικών τους διαταγμάτων, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.

Και παρακάτω………………Στο εδάφιο 8 α-δ του ιδίου άρθρου αυτού του νόμου:

8. Τα εδαφικά τμήματα που προέρχονται από εισφορά γης διατίθενται κατά σειρά προτεραιότητας:

α. Για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων μέσα στην ίδια πολεοδομική ενότητα.

β. Για την παραχώρηση οικοπέδων σε ιδιοκτήτες της ίδιας πολεοδομικής ενότητας των οποίων τα οικόπεδα ρυμοτομούνται εξ ολοκλήρου ή κατά ποσοστό περισσότερο από το καθοριζόμενο στην παρ. 4 και εφόσον δεν είναι δυνατή η τακτοποιήσή τους, σύμφωνα με τους κατά το άρθρο 12 τρόπους.

γ. Για κοινωφελείς χώρους και σκοπούς μέσα στην ίδια πολεοδομική ενότητα.

δ. Για την δημιουργία χώρων κοινόχρηστων και κοινωφελών χρήσεων και σκοπών για τις γενικότερες ανάγκες της περιοχής, "καθώς και για παραχώρηση οικοπέδων σε ιδιοκτήτας άλλων πολεοδομικών ενοτήτων του ίδιου δήμου ή κοινότητας μέσα στα όρια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, των οποίων τα οικόπεδα ρυμοτομούνται εξ ολοκλήρου σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο για τη δημιουργία κοινόχρηστων ή κοινωφελών χώρων, ή κατά ποσοστό περισσότερο από την προκύπτουσα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, υποχρέωσή τους.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για ρυμοτομούμενα οικόπεδα εντός σχεδίου εγκεκριμένων κατά τη διαδικασία του Ν.Δ/τος της 17.7.1923 "περί σχεδίων πόλεων", που περιλαμβάνονται ή αποτελούν πολεοδομική ενότητα του ίδιου δήμου ή κοινότητας εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους".

Για πέστε μας λοιπόν κ. Αγγελάκα; Πώς θα σας τα παραχωρήσει ο δήμος; παράνομα;
Πώς θα αλλάξει τον χαρακτήρα τους και την χρήση τους παράνομα; Δεν γνωρίζετε ολόκληρος Γενικός ότι για κάθε αλλαγή χρήσης απαιτείται αιτιολογημένη πολύχρονη πολεοδομική διαδικασία με τελική έκδοση προεδρικού διατάγματος;

Εσείς θα νομοθετήσετε; ή με παράνομη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου θα αλλάξει ; Ποια διάταξη νόμου επικαλείσθε; Το σύνταγμα το λέει; Γιατί δεν μας την λέτε και εμάς να την μάθουμε;

Ποιος είστε εσείς και βάσει ποιών διατάξεων του νόμου υποδεικνύετε στον δήμο και το δημοτική συμβούλιο δίκην Ανθύπατου σε υποτελείς , να αλλάξει τον χαρακτήρα αυτών των εκτάσεων; ξέρετε τι λέτε; Ποιος σας το λέει ότι είναι σαφές ότι μπορεί να το κάνει;Εφαρμοζομένη νομολογία ασκείτε; Δεν τα γνωρίζετε αυτά κ. Γενικέ; Αν δεν τα γνωρίζετε είστε άσχετος. Αν τα αποκρύπτετε είστε επικίνδυνος. Ποιο είναι το σαφές κ. Γενικέ; Το σαφές είναι ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Ότι θέλετε να γίνετε και εσείς καταπατητής των περιουσιών μας κ. Γενικέ. Και εσείς τι λέτε; δεν θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου ο δήμαρχος κ. Γενικέ για να σας κάνει το «χατίρι»; Εσείς τι λέτε θα αφήσουμε και εσάς απέξω εφ όσον προβείτε σε τέτοια παράνομη πράξη; Να είστε σίγουρος ότι θα είστε ο πρώτος των πρώτων σε αυτό.

Με την επιφανειακή λοιπόν και επιδερμική προσέγγιση του θέματος εκ μέρους σας, τι επιδιώκετε;
Να διαχύσετε σε όλο τον πολεοδομικό ιστό της πόλης του Χαλανδρίου ένα πρόβλημα που ούτε και σήμερα ως έχει δεν είναι ελεγχόμενο; Τί επιδιώκετε; Να μας το φέρετε σε κάθε γειτονιά και σπίτι ; θέλετε να γεμίσετε το Χαλάνδρι καταυλισμούς; Δηλ. πάτε να ενσπείρετε τις εν δυνάμει υγειονομικές και παραβατικές βόμβες σε όλο το Χαλάνδρι γιατί είστε ανίκανοι να λύσετε το θέμα;

Μα τι λετε τι δουλειά έχουν οι κάτοικοι του Χαλανδρίου να πληρώσουν την δική σας ανικανότητα; Δεν διαβάσατε μάλλον το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης-κόλαφος που σας καταδίκασε. Τι λέει εν πολλοίς σε απλά Ελληνικά. Ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να μετεγκατασταθούν. Δεν σας λέει να τους πάτε σε αλλα σημεία του Χαλανδρίου. Για ξαναδιαβάστε την απόφαση καλύτερα.To TAΙΠΕΔ δεν σας παρεχώρησε, ή δεν έχει χώρους άλλους να παραχωρήσει; Μήπως δεν θέλετε κ. Γενικέ να λύσετε το θέμα γιατί καίει; Τι από όλα συμβαίνει και ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου; Οι προκάτοχοί σας τι ήταν βλάκες που δεν το σκέφτηκαν;

Εξάλλου, η επιχειρούμενη μεθόδευση δεν μπορεί να γίνει δεκτή καθώς εκτός των άλλων, δεν πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις των διατάξεων του Α.Ν. 2520/1940 << Περί υγειονομικών διατάξεων >> ( ΦΕΚ 273 Α’)και την Υγειονομική Διάταξη Α5/696/1983 (ΦΕΚ 243 Β’) όπως τροποποιήθηκε με την αριθμ,Γ.Π/23641/2003 ( ΦΕΚ 973 Β’) , για την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων- ποιών πλανοδίων τώρα…. 30 χρόνων…… μονίμων κατέληξαν :…. Η μη επίλυσή του ελείψει πολιτικής βούλησης, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα διαταράξουν τον κοινωνικό ιστό της περιοχής. Έχουμε τα όσα προβλήματα έχουμε, δεν μπορείτε να μας φορτώσετε και επιπλέον άλλα λόγω της ανικανότητας σας. Ξεχάστε την προοπτική να δώσετε λύση εντός της περιοχή του Χαλανδρίου και να τελειώνετε. Μην μεταθέτετε ευθύνες. Δεν θα σας βγει.. Φωνάζετε «να! ο Δήμαρχος φταίει» ενώ το ξέρετε ότι φταίτε και εσείς. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκριτικές υπεκφυγές σας για να μην λύσετε το πρόβλημα για το οποίο είστε υποχρεωμένος εκ του νόμου να βρείτε λύση. Όχι να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Εκτός αν υπάρχει πολιτική κόντρα με τον δήμαρχο και θέλετε να τιμωρήσετε τους δημότες για τις επιλογές τους. Να μας το πείτε αυτό.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ Κ. ΓΕΝΙΚΕ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Να είστε σίγουρος γι’αυτό. Επίσης προς αποφυγήν ρατσιστικών συνειρμών ,δηλώνουμε απερίφραστα ότι: Καθε συζήτηση για το πρόβλημα του Καταυλισμού των ΡΟΜΑ του Νομισματοκοπείου θα πρέπει να έχει σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας και την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει στους ΡΟΜΑ τις απαραίτητες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας που έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, το ηλεκτρικό ρεύμα, ο φωτισμός, η αποκομιδή των απορριμμάτων. Να αναζητήσετε ΑΜΕΣΑ με όλους εμπλεκόμενους φορείς την οριστική λύση του προβλήματος. Τα υπόλοιπα κ. Αγγελάκα είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Όσο δεν το λύνετε, θα το βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.

Καλούμε τον Δήμαρχο του Χαλανδρίου έχοντας την στήριξη όλων των δημοτών του, να μην ενδώσει στις απαράδεκτες και παράνομες αξιώσεως του κ. Γενικού αλλά και να βοηθήσει ειλικρινά χωρις παλινωδίες, για οριστική επίλυση του θέματος, φυσικά, εκτός Χαλανδρίου.

Καλούμε όλους τους Δημότες και κατοίκους του Χαλανδρίου σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε τα παραπάνω σχέδια.

Καλούμε τον κ. υπουργό Εσωτερικών να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Αποκεντρωμένο Γ.Γ και να του υπενθυμίσει εκ νέου τις αρμοδιότητές του. Αλλιώς ας τον αντικαταστήσει ως άσχετο.

Υ.Γ κ .Γ. Γραμματέα: Απαιτούμε να ανακαλέσετε το από 26-11-2014 κατάπτυστο έγγραφό- τελεσίγραφό σας προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου διότι το ιταμό ύφος του και το περιεχόμενό του μας προσβάλει ως δημότες και ως πολίτες.

Και μην διανοηθείτε να μας προσάψετε χαρακτήρα πολιτικά αντιφρονούντων σας, η φίλα προσκείμενων στον δήμαρχο Χαλανδρίου , γιατί θα πέσετε οικτρά έξω…

Χαλάνδρι 30-11-2014

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Παράμετροι αντισεισμικού σχεδιασμού από την Περιφέρεια ΑττικήςΟ προληπτικός σχεδιασμός για την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων εξετάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας που έγινε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, στην Αγία Παρασκευή.

Στην παρουσίαση του ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) συνόψισε τη διεθνή εμπειρία που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις ενέργειες πρόληψης και σχεδιασμού που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες ζωών και να μεγιστοποιήσουν τις διασώσεις πολιτών σε περίπτωση σεισμού, εντός των πιο κρίσιμων 24 ωρών μετά το φαινόμενο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Πράσινος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης-Πρόληψης του ΟΑΣΠ, Χρύσα Γκουντρομίχου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ζαχαρίας Πελέκης.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άσκησης που θα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής για την αποσαφήνιση ρόλων και αρμοδιοτήτων σε περίπτωση σεισμού και συζητήθηκαν εκτενώς θέματα κομβικής σημασίας σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμων και Περιφέρειας, όπως η επικαιροποίηση και ο επανέλεγχος, των χώρων καταφυγής-καταυλισμού, του Μητρώου προμηθευτών τεχνικού εξοπλισμού μετά από φυσική καταστροφή, η συνεχής παρακολούθηση των διαδικασιών προσεισμικού ελέγχου όλων των δημόσιων κτιρίων καθώς και οι τρόποι συντονισμού και επικοινωνίας του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού που ενεργεί μετά από σεισμό.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΤΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!Νέα emailική επίθεση δεχόμαστε από το Σάββατο, όταν φιλοξενήσαμε το ακραίο και προκλητικό, ακροδεξιό άρθρο του Αντώνη Κρούστη.

Το άρθρο - βεβαίως χρεώνεται στον Νταβία από τους συκοφάντες του - άσχετα αν το υπογράφει ο Κρούστης, γιατί κάποιοι δεν μπορούν παρά να διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να κάνουν αυτά που τους λένε τα αφεντικά τους.

ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Ενώ η Πλατεία - τους αρέσει, δεν τους αρέσει - είναι ιδιωτικό μαγαζί, είναι μια ιδιότυπη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ενημέρωσης των Χαλανδραίων για όλες τις απόψεις που οι φορείς τους θέλουν να διακινούνται από εδώ.

Παράλληλα έχει ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ από την πρώτη στιγμή την οποία απευθύνει σε όλους. Αυτό δεν μπορούν να αντέξουν οι κομματικοί υπάλληλοι, ένθεν, κακείθεν.

Όποιος δεν την αντιλαμβάνεται την συνισταμένη να μετρήσει το IQ του και κυρίως να σταματήσει να υποτιμά το IQ των πολιτών στους οποίους απευθύνεται, νομίζοντας ότι για να τους πείσουν πρέπει να συγχρονιστούν όλοι και να αναπαράγουν όλοι μαζί, εν χωρώ το ίδιο άρθρο, τα ίδια επιχειρήματα και την ίδια αισθητική ώστε να κάνουν πλύση εγκεφάλου στα βόδια - κατ΄αυτούς - ψηφοφόρους.

Οι ακραία νεοφιλελεύθερες και εχθρικές για την αριστερά απόψεις του Α.Κ. είναι γνωστές.

Αυτές του είπαμε ότι θέλουμε να φιλοξενούμε στην Πλατεία.


Εμάς δεν μας φοβίζουν αυτές οι απόψεις, αντιθέτως θεωρούμε ότι ενισχύουν την υπεροχή των δικών μας.

Μάλιστα είναι φανερό ότι ο Α.Κ. (και όχι μόνο) τεστάρει τις αντοχές και την εμμονή της Πλατείας στην υπεράσπιση του δικού του δημοκρατικού δικαιώματος, ίσως ελπίζοντας να αποδείξει ότι "όλοι οι αριστεροί είναι σταλινικοί", αν τυχόν κοπεί άρθρο του, για να αποδείξει αυτό που θέλει στους αναποφάσιστους.

Πρακτική που ίσως παραβιάζει - σε έναν βαθμό - τους κανόνες της φιλοξενίας (από την πλευρά του φιλοξενούμενου) αλλά ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, διότι αυτή είναι η διαφορά μας από τον αυταρχικό νεοφιλελεύθερο, τον ακροδεξιό ή στον σταλίνα και αυτό αναδεικνύουμε με την στάση μας στον αναγνώστη της Πλατείας.

Εδώ άλλοι αναγκάζονται να υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική της ακροδεξιάς, εμείς τους μαράναμε;

Αλλά ας αναρωτηθούν ποιος δικός τους θα ανέβαζε στο blog του άρθρο με τίτλο "Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ";

ή

Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ.

Προφανώς κάθε φορά που τον φιλοξενούμε δεν θα κάνουμε ψυχοθεραπεία ΣΕ ΔΥΟ - ΤΡΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ, που ξιφούλκησαν, διευκρινίζοντας κάτω από κάθε άρθρο του Α.Κ., ότι το ενυπόγραφο άρθρο εκφράζει τις απόψεις του Κρούστη και όχι του Νταβία ή συλλογικά του blog.

Έχουν μάθει κάποια κακόμοιρα να διαλέγονται μόνο με τους εαυτούς τους και να αντιπαρατίθενται μόνο σε κλειστά συστήματα με την αντίθετη άποψη.

Θέλουν να απευθύνονται μόνο σε όσους τους χειροκροτούν και δίνουν καθημερινά εξετάσεις "πειθαρχίας" και "υπακοής" ....

Είναι θλιβεροί αν δεν είναι όντος επικίνδυνοι για την δημοκρατία, αν ως αντίληψη επικρατήσουν.

Αριστεροί όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
Αν αυτό εμπεριέχει και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

Α.Ν. και όχι Α.Κ.

Ανακοίνωση με αφορμή το 1ο Φεστιβαλ Γελοιογραφίας με θέμα τους Κοινωνικούς ΣυνεταιρισμούςΗ Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Χαλανδρίου που εκπροσωπείται στην Ένωση Γονέων Χαλανδρίου από δύο μέλη στο Διοικητικό της Συμβούλιο με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Γελοιογραφίας με θέμα τους "Κοινωνικού Συνεταιρισμούς-και όχι μόνο" που οργάνωσε ο ''Συνεταιρισμός    Γονέων Χαλανδρίου'' εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι πραγματική αλληλεγγύη όταν γίνεσαι ιμάντας της κρατικής πολιτικής;

Το παράδειγμα του Χαλανδρίου

Είναι ορατά πια τα αποτελέσματα και οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, με την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική  να πλήττει βάναυσα τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Ποιος λοιπόν πρέπει να είναι ο ρόλος των Συλλόγων Γονέων και της Ένωσης Γονέων απέναντι σ’ αυτήν την αντιεκπαιδευτική λαίλαπα που εντάσσεται στη στρατηγική της Ε.Ε και υλοποιείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις διαχείρισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος; 

Πώς οι Σύλλογοι Γονέων και η Ένωση Γονέων θα σταθούν αλληλέγγυοι στις χειμαζόμενες λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα τροφεία ή τα δίδακτρα για να στείλουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς; 

Με ποιον τρόπο μπορούν να συνδράμουν στους γονείς που δυσκολεύονται να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους ώστε να τα βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του ‘’Νέου Σχολείου’’ που οικοδομείται και του οποίου οι συνέπειες φάνηκαν περίτρανα με την Τράπεζα θεμάτων στην 1η Λυκείου; 

Πώς θα γίνει πράξη το σύνθημα ‘’ Ένας για όλους και όλοι για έναν’’;

Αντικειμενικά και παρά τις όποιες διακηρύξεις μέσα στο κίνημα των γονιών δεν δίνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενιαία απάντηση στο τι σημαίνει σήμερα οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης. 

Το παράδειγμα του Χαλανδρίου

Στον Δήμο Χαλανδρίου δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεπικουρούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους ανένταχτους αριστερούς έχοντας σαν βάση συζήτησης για διέξοδο στα προβλήματα την ψήφιση του Νόμου 4019/2011 (‘’Νόμος  Κατσέλη’’  επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) ίδρυσαν τον ‘’Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου’’ που είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ δηλαδή) και που αφορά την εισαγωγή της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα.

Έχει αξία να δούμε όμως πως προέκυψαν οι ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. 

Το 1998 στη Διάσκεψη των Υπουργών Κοινωνικής Πολιτικής των κρατών Μελών του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δόθηκε η κατεύθυνση να δημιουργηθεί «το κράτος, το οποίο θα ρυθμίζει το κοινωνικό περιβάλλον, αντί του μέχρι τώρα κράτους που χορηγεί κοινωνικές παροχές & υπηρεσίες». Στη συνέχεια η στρατηγική αυτή εντάχθηκε στη συνθήκη της Λισαβόνας και από τότε αποτελεί στόχο για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.
 Οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των «κοινωνικών επιχειρήσεων» δεν είναι για όλους, ούτε για πάντα, αφού σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργούν ανταποδοτικά στο όνομα της «βιωσιμότητάς τους». Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχουν περί τις 50.000 τέτοιου τύπου επιχειρήσεις με πάνω από 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους. Φανταστείτε τι κενά καλύπτουν και πόσες θέσεις μόνιμου προσωπικού έχουν καταργήσει.

Επανερχόμενοι στον ‘’Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου’’, αξίζει να διαβάσουμε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να υλοποιηθούν οι «δράσεις» του, έτσι όπως οι ίδιοι την περιγράφουν στον διαδικτυακό τους τόπο

Η Κοινωνική Οικονομία : μια πιθανή λύση στο αδιέξοδο
Η ψήφιση του Νόμου 4019 το φθινόπωρο του 2011 βάση συζήτησης για διέξοδο στο πρόβλημά μας
Η ενεργοποίηση του Μητρώου Κοινωνικής οικονομίας τον Μάρτιο του 2012 και η οριστική απόφαση δημιουργίας ΚΟΙΝΣΕΠ
Ιούνιος 2012: αποδοχή του καταστατικού μας από το Μητρώο
Αύγουστος του 2012 : ενοικίαση γραφείων και έναρξη στην Εφορία
Νοέμβριος του 2012 : ξεκίνημα της πρώτης απόπειρας συνεταιρισμού γονέων στην βάση φύλαξης των παιδιών τους. Πρώτη πρόσληψη .
Μάρτιος του 2013: 1η τροποποίηση καταστατικού
Μάϊος του 2013 : Δοκιμαστική λειτουργία 2ης δομής φύλαξης παιδιών. Ενοικίαση νέων γραφείων. Πρόσληψη 2 νέων παιδaγωγών.
Αύγουστος του 2013: αδειοδότηση του 1ου Συνεταιριστικού φροντιστηρίου.
Σεπτέμβριος του 2013: Έναρξη φροντιστηρίου και 2ης δομής φύλαξης παιδιών

Οι, δε, τιμές του «Συνεταιριστικού φροντιστηρίου» λίγο απέχουν από τις αντίστοιχες τιμές των «φροντιστηρίων της αγοράς»:
Για την Α’ Λυκείου, για 12 ώρες την εβδομάδα, το κόστος ανέρχεται σε 190 ευρώ τον μήνα, για τη Β’ Λυκείου, για 9-15 ώρες την εβδομάδα το κόστος ανέρχεται σε 180-270 ευρώ τον μήνα και στη Γ΄ Λυκείου, για 13-18 ώρες την εβδομάδα, το κόστος ανέρχεται σε 250-340 ευρώ τον μήνα. Όταν το μέσο κόστος σε ένα άλλο φροντιστήριο της Αθήνας ανέρχεται γύρω στα 400 ευρώ τον μήνα.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη δράση έχει βρει μεγάλη προβολή από τα αστικά Μ.Μ.Ε που είναι υπέρ της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής; 

Είναι τυχαία ή πληθώρα αφιερωμάτων στον ‘’Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου’’ και το ‘’1ο Συνεταιριστικό Φροντιστήριο’’ από την Καθημερινή (www.kathimerini.gr/.../h-diktywsh-an8rwpwn-voh8aei-thn-anapty3h και www.kathimerini.gr/474346/article/.../h-krish-genna-synetairismoys), το Βήμα (www.tovima.gr/society/article/?aid=528174) , την Αυγή (www.avgi.gr/article/500143/allileggui-ap-tin-kounia)  κλπ, κατ’ αντιστοιχία με την προβολή τέτοιων πρωτοβουλιών στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε.; 

Λειτουργούν ή όχι καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις και σπέρνοντας αυταπάτες στους γονείς, μεταθέτοντας την λύση του προβλήματος στους ίδιους, μέσω της «αυτο-οργάνωσης» ενώ ταυτόχρονα δραστηριοποιούνται και στην Ένωση Γονέων; 

Πώς συνδέεται η λογική του γονεϊκού κινήματος με τη συμμετοχή στον ‘’Συνεταιρισμό Γονέων’’ και τη διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων για το ‘’Συνεταιριστικό φροντιστήριο’’ έξω από τα Λύκεια; 

Συμπέρασμα

Επειδή πολλή κουβέντα γίνεται για την ανάγκη να παραμεριστούν οι όποιες ιδεολογικές διαφορές «για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση», (λες και η κρίση είναι φυσικό φαινόμενο, σεισμός ή τσουνάμι, κ.α.), με το συγκεκριμένο παράδειγμα αποδεικνύεται ότι ακόμα και στο άμεσο και φλέγον ζήτημα δεν υπάρχει κοινή αντίληψη. 
Από τη μια, οι ριζοσπαστικές δυνάμεις μέσα στο γονεϊκό κίνημα μαζί με τους φορείς της λαϊκής συμμαχίας οργανώνουν τη λαϊκή αλληλεγγύη κόντρα στις απαιτήσεις της ΕΕ, διεκδικούν άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν την ανάγκη η παιδεία να παρέχεται ενιαία και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μέχρι τα 18 χρόνια. 
Από την άλλη, έχουμε μπροστά μας μια κατ΄ ουσία εφαρμογή της αστικής πολιτικής από φορείς του κινήματος.
Η ένταση της διαπάλης λοιπόν είναι αναγκαία, όσο κι αν οι αντιθέσεις πολλές φορές σκεπάζονται πίσω από το χιλιοειπωμένο κλισέ «είμαστε όλοι γονείς», της δήθεν ανεξαρτησίας, κ.α.

Σίγουρα κανένας άνθρωπος του μόχθου δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στα βάσανα του διπλανού του, του γείτονα, του συναδέλφου του. Πραγματική αλληλεγγύη όμως είναι η ταξική αλληλεγγύη. Η ταξική αλληλεγγύη βάζει υπό την προστασία του κινήματος, τμήματα του λαού που οδηγούνται βίαια στην πλήρη καταστροφή, δημιουργώντας θεσμούς προστασίας της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, έτσι που να αποσπά δικαιώματα από το Κράτος και την Τοπική Διοίκηση. Η ταξική αλληλεγγύη δεν αποσκοπεί στην παροχή πρόσκαιρης βοήθειας και μόνο, αλλά στο να συνεγείρει αγωνιστικά τους ανθρώπους του μόχθου και να τους οδηγήσει να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, βάζοντας τέρμα στην ανισότητα και την αδικία. Όχι να δώσει παυσίπονα, αλλά να πείσει ότι πρέπει να πολεμηθεί η αιτία που προκαλεί την αρρώστια και να εξαλειφθεί.
Πάνω από όλα, όμως, σήμερα το κίνημα μπορεί και πρέπει να δείξει την ταξική του αλληλεγγύη, συλλογικά, οργανωμένα και αποφασιστικά. Μέσα στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά και το σχολείο. Έτσι που να μπαίνει το ίδιο το κίνημα φραγμός στην εμπορευματοποίηση πλευρών της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ανακόπτοντας την επέλαση και άλλων αντιλαϊκών μέτρων.
Ένας για όλους και όλοι για έναν, όλοι μαζί στον αγώνα.
Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση σε όσους, αφού κλέβουν τον πλούτο που ο λαός παράγει, αφού σπρώχνουν μεγάλα τμήματά του βαθιά στην εξαθλίωση, τους πετάνε ένα κόκκαλο, πιστεύοντας ότι έτσι θα πείσουν το λαό ότι τον ταίζουν και άρα δεν θα δαγκώσει το χέρι που το κάνει.     
      

                                          Για την Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων Χαλανδρίου
                                          Λάμπρου Δημήτρης
                                          Οικονόμου Ανδρέας