iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑττικήςΡ. Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη μεταφορά των μαθητών:
"Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το στρεβλό και άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο"
Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φορέων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και μαθητές από σχολεία της Αττικής.

Στην εισήγησή της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επεσήμανε:
«Ευχαριστώ τους γονείς και τα παιδιά που διεκδικούν. Διεκδικούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των παιδιών στην Παιδεία. Ένα δικαίωμα που προϋποθέτει την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβασή τους στα σχολεία, η οποία αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας. Υποχρέωση που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η Περιφέρεια Αττικής».
Στη συνέχεια αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά των μαθητών η κυρία Δούρου τόνισε:
«Οι Περιφέρειες είναι υποχρεωμένες να δράσουν μέσα στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001 του Ιουνίου 2013. Μια ΚΥΑ που διαπνέεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, αυτή που υποτάσσει το δικαίωμα της ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών στο σχολείο στην ανάγκη των οικονομιών. Της περικοπής δηλαδή των δαπανών, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής. Οι τροπολογίες που αναγκάστηκε, υπό την πίεση της νέας Περιφερειακής Αρχής, να αποδεχθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενο τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε η μεγάλη μείωση των δρομολογίων στην περίπτωση της πλήρους εφαρμογής της ΚΥΑ του 2013, είναι προσωρινές λύσεις για τη φετινή χρονιά».
Η Περιφερειάρχης Αττικής συνέχισε επισημαίνοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ριζικά νέου συστήματος μεταφοράς των μαθητών και πρόσθεσε: «Ένα σύστημα που θα διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών. Είτε πρόκειται για τα παιδιά με αναπηρία, είτε για τους μαθητές των υπερτοπικών σχολείων. Γιατί όλα τα παιδιά δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στην Παιδεία. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη γνώση και αυτό το δικαίωμα είναι απαραβίαστο και δεν πρέπει να θυσιάζεται σε κανενός είδους βωμό εξοικονόμησης πόρων.

Οφείλουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε το στρεβλό και άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο. Να το αντικαταστήσουμε μέσα από έναν πλήρη επανασχεδιασμό με δρομολόγια που θα είναι αποτέλεσμα μελετών και προτάσεων επιστημόνων, συγκοινωνιολόγων, φορέων γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Μακριά από λογικές ‘εξοικονόμησης΄πόρων και εξυπηρέτησης της μικροδιαπλοκής. Για να καταλήξουμε σε μια μόνιμη λύση ενός ενιαίου κρατικού φορέα για τη δημόσια, δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών».
Τέλος, η κυρία Δούρου δεσμεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου φέτος οι σχολικές αίθουσες να μην έχουν απόντες και «απούσα να είναι μόνον η μνημονιακή πολιτική».


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εισήγησης της Περιφερειάρχη Αττικής:

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ & ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                        Χαλάνδρι 2 Οκτωβρίου 2014
ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ & ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ
ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ
«Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»
Έδρα Χαλάνδρι

                                                Δελτίο Τύπου

Η σημερινή επίσκεψη και η ακολουθούμενη σύσκεψη εργασίας στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, είναι σαφώς προσχηματική, καθώς ετέθη από τον εμπνευστή της και έχει στόχο την παράταση της ανομίας και της ομηρίας μας, που υφιστάμεθα εδώ και πολλά χρόνια.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως δόθηκε μία άτυπη αναστολή, στην  εν ισχύ απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού.

Η έκπληξή μας σχετίζεται με το γεγονός, πως ενώ ως μοναδικό προαπαιτούμενο ήταν το να μην καταστούν άστεγοι πολίτες εκ της κατεδαφίσεως, δέσμευση βεβαίως που δεν προβλέπεται από την Ελληνική Νομοθεσία για κανέναν άλλον πολίτη που κατεδαφίζεται το αυθαίρετό του και η Πολιτεία ξοδεύτηκε και ετοίμασε χώρο υποδοχής, γίνονται αιφνίδιες και απρόσμενες συσκέψεις για ανεύρεση άλλου χώρου.

Δεν δεχόμαστε την παρελκυστική αυτή εξέλιξη, καθότι είμαστε ήδη δικαιωμένοι από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ήδη έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες για την εξεύρεση χώρου με κατάληξη σε αυτόν, που είναι ήδη έτοιμος να  φιλοξενήσει, τους παρανόμους έως σήμερα εποικιστές.

Με τη βεβαιότητα πως το ροκάνισμα του χρόνου, που απορρέει εμφανέστατα από την παρέμβαση αυτή, έχει ως στόχο την έλευση του Χειμώνα και αποσκοπεί αποκλειστικά στο να κερδηθεί   χρόνος υπέρ των παρανομούντων και καταπατητών. Γι αυτό το λόγο ζητούμε, από τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που έως τώρα εργάστηκε για την απονομή του Δικαίου, την άμεση υλοποίηση της ισχύουσας απόφασής του, ειδάλλως είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε  το δίκιο μας.

Θεωρούμε πως,  η έστω προσωρινή μετεγκατάσταση στο χώρο που ετοιμάστηκε,  αποδίδει το Δίκαιο και αποκαθιστά τη Νομιμότητα και ευχόμαστε, χωρίς πλέον καμία πίεση και βιαστικές αποφάσεις που ενδέχεται να ταλαιπωρηθούν από το χρόνο, να βρεθεί καταλληλότερος χώρος για την οριστική τους τότε εγκατάσταση.

                                                   Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                         Ο Αντιπρόεδρος              Η Γενική Γραμματέας

Ευάγγελος Θεοδωράκος Γεώργιος Αναστασάκης Χαρίκλεια Κανελλοπούλου 

Επιστολή αναγνώστη μας στον Δήμαρχο Σ. Ρούσσο και την Πλατεία

Καλημέρα

γνωρίζοντας ότι οι προτεραιότητες της νέας ΔΑ είναι πιο σημαντικές βέβαια από το εν λόγω αίτημα,θεωρούμε ότι η Λαϊκή Αγορά θα πρέπει να αλλάζει χώρο κατά εύλογα χρονικά διαστήματα,ως είχε προγραμματιστεί εξ αρχής δλδ 11-12 χρόνια πριν,κάτι που δεν  τηρήθηκε ποτέ

Ζητάμε λοιπόν (με όσους έχω συζητήσει συμφωνούν,γι αυτό χρησιμοποιώ πληθυντικό) την τήρηση αυτού του προγραμματισμού γιατί όπως αντιλαμβάνεστε, έστω και μια φορά την εβδομάδα επί 12 χρόνια χρήσης του ίδιου δρόμου, δημιουργούνται προβλήματα ελεύθερης κίνησης και ρύπανσης .

Τα σκουπίδια, ένα πρόβλημα που, αν και μας ταλαιπωρεί, αφορά γενικότερα τον Δήμο Χαλανδρίου, πιστεύουμε Ντι θα αντιμετωπιστεί συνολικά.
Σας ευχόμαστε δύναμη και υπομονή.Σε ότι θετικό προχωρήσετε στεκόμαστε δίπλα σας.

Με τιμή
Θανασης Πιτσιλης
Επιδαύρου 8

Αδίκησε (τον εαυτό του) και αδικήθηκε
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον Άγκε Χαρέιντε, καθώς είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή του, έκανε δώρο δύο γκολ στην Μάλμε και ηττήθηκε 2-0 από τους Σκανδιναβούς.

Οι Πειραιώτες αν και μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, δέχθηκαν ένα φθηνό τέρμα από τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ στο 42ʼ, έπειτα από τραγικό λάθος των Μποτία και Ρομπέρτο, έκαναν δώρο και το δεύτερο στον Σουηδό επιθετικό της Μάλμε στο 82ʼ και αναίρεσαν τη νίκη στην πρεμιέρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία του Ρώσου Καράσεφ, ο οποίος αρνήθηκε «καθαρό» πέναλτι στον Μανιάτη, όταν το σκορ ήταν στο 1-0 για τους γηπεδούχους, ενώ άφησε το σκληρό παιχνίδι του «συγκροτήματος» της Σκανδιναβίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δύο φάσεις του Χάλστι, σε μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή, όπου αντίκρισε κίτρινη κάρτα, την στιγμή που θα μπορούσε να είχε αποβληθεί.

Την ίδια στιγμή, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε τη νίκη 1-0 κόντρα στην Γιουβέντους, με αποτέλεσμα, ο όμιλος να αρχίζει από την αρχή, μια και οι τέσσερις ομάδες μετρούν από μία νίκη, στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι αναμετρήσεις της 3ης και της 4ης αγωνιστικής, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την «Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία ο «επαναληπτικός» στο Τορίνο, θα καθορίσουν την πορεία των «ερυθρόλευκων» στο όμιλο, στη «μάχη» για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Σ. ΓΚΑΚΑ ΣΕ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                 
                                                                                                                              Χαλάνδρι,2/10/2014Μελετήσαμε προσεκτικά την ανακοίνωσή σας, η οποία αναρτήθηκεχθες στο διαδίκτυο. Οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

  1. Το κλειστό γυμναστήριο «Ν. Πέρκιζας» δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και όπως γνωρίζετε ουδείς ενδιαφέρθηκε σοβαρά και υπεύθυνα να κινήσει τη σχετική διαδικασία από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.
  2. Αρμόδια αρχή για την αδειοδότησή του είναι η Επιτροπή Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με τον Γ.Γ. της οποίας συναντηθήκαμε (έπειτα από επείγον αίτημά μας στον υπουργό κ. Ντινόπουλο) λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Ο Γ.Γ. κ. Αγγελάκας, μας δήλωσε ευθέως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει την μη νόμιμη λειτουργία των αθλητικών χώρων.
  3. Η από την 1η Σεπτεμβρίου νέα διοίκηση του δήμου εργάζεται καθημερινά μαζί με τους υπεύθυνους εργαζόμενους και υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών.
  1. Ο φάκελος με τα στοιχεία που ο σύλλογός σας μας παρέδωσε (υποχρέωση που  πηγάζει από το νόμο) είναι ελλιπής.  
  2. Ο σύλλογός σας παρανόμως χρησιμοποιεί ως γραφεία του χώρο που ανήκει στον Δήμο.
Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι ακόμη και σήμερα ο Δήμος να εξασφάλιζε προσωρινή άδεια, ο σύλλογός σας δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το γυμναστήριο. 

Επίσης οφείλουμε να σας εκφράσουμε την απογοήτευση που μας προκάλεσε η ανακοίνωσή σας. Και τούτο διότι κατά την ταπεινή μας γνώμη, ο σκοπός ενός αθλητικού συλλόγου είναι να προάγει τα αθλητικά ιδεώδη και όχι να προσπαθεί να ωθήσει τους δημότες σε παράνομες πράξεις, οι οποίες εκτός των άλλων, είναι δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους. Και είναι αυτονόητο ότι θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουμε ένα χώρο που μάλλον έχετε την εντύπωση ότι σας ανήκει.

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, το «πολεμικό» σας ύφος και τις απειλές, σας πληροφορούμε ότι η πολιτική μας κουλτούρα είναι ριζικά διαφορετική από τη δική σας. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να λειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι με διαφάνεια, νόμιμα και προς όφελος όλων των δημοτών και όχι με τον απαράδεκτο τρόπο που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Σέργιος Γκάκας


Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Ο Ν.Π. οδηγεί τον αθλητισμό της πόλης ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ σε αδιέξοδο! 
Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τον Αντιδήμαρχο για την ανακοίνωσή του.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!! 

Την ανακοίνωση Πανταζή που προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης δείτε την ΕΔΩ: Ανακοίνωση του Γ.Σ. Χαλανδρίου.

Βάζουμε το link στους συναδέλφους για λόγους δεοντολογίας.
Δεν ανεβάζουμε την ανακοίνωση γιατί εμάς δεν μας στέλνουν τα αθλητικά σωματεία τις ανακοινώσεις τους, μας κάνουν μποϊκοτάζ,  και εμείς έχουμε χάσει την όρεξή μας και έχω πάρει μόνο 2 κιλά τον τελευταίο μήνα.

Ο βιαίος Πανταζής ...Επιτέλους να φανούν οι διαφορές που ήταν χρόνια κάτω από το χαλί ...

Στο προσωπικό του blog ο Νίκος είναι πλέον ξεκάθαρος. Δεν θα ψάξουμε να βρούμε τι έγραφε πριν κάνα - δυο χρόνια.

Να η σημερινή πεντακάθαρη δήλωσή του. 

Το στρατόπεδο των προθύμων στήνεται. 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ:

Δυστυχώς αν αφήνεις τα προβλήματα χωρίς λύση αυτά γιγαντώνονται και τότε μόνο με βία μπορείς να τα λύσεις.Συνεπώς δεν βλέπω άλλη λύση απο την βίαιη μεταφορά των τσιγγάνων στα Μέγαρα ,τώρα μάλιστα που απορρίφθηκε απο το Συμβούλιο Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Μεγαρέων.Ο συνδυασμός του Γιάννη Λαδόπουλου θα πάρει δημόσια θέση μετα την σύσκεψη της Τρίτης που έχει ζητήσει ο Νίκος Πανταζής με την παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων που στήριξαν τον Συνδυασμό.

 Αντί σχολίου μου ήρθε στο μυαλό αυτό .... 


Η ώρα που ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΟΥΔΟΥΝΑ  πλησιάζει άραγε;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Eργα ρεματιας και οδος Επιδαυρου Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν !!!!!

  Καλημέρα
 
1) Λόγω του αποκλεισμού της οδού Σολωμού λόγω των έργων διαπλάτυνσης,παρατηρείται εδώ και μήνες η αυθαίρετη και παράνομη εκτροπή της κυκλοφορίας τροχοφόρων προς την Επιδαύρου, φυσικά με ευθύνη των οδηγών,αλλά και  λόγω ανυπαρξίας απαγορευτικής πινακίδας επί της Ζαλοκώστας και άλλης που να κατευθύνει τους οδηγούς καταλλήλως,με ισχυρό ενδεχόμενο την πρόκληση ατυχήματος η δυστυχήματος (μην ξεχνάτε ότι εξερχόμενοι από τα γκαράζ προσέχουμε από δεξιά).
 
2) Πολλά αυτοκίνητα παρκάρουν επί του παρόχθιου χώρου στο τέλος της Παπαρηγοπούλου,(που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όπως και ο απέναντι δίπλα στο σχολείο, επεκτεινόμενος σαν παραρεμάτιο μονοπάτι προς την Κολοκοτρώνη) καταστρέφοντας κάθε φυσική βλάστηση (καλάμια) αλλά και επιβαρύνοντας τα πρανή της ρεματιάς με πρόσθετο βάρος. Εκτός αυτού κινδυνεύουν από πτώση στην κοίτη σε περίπτωση υπερχείλισης του ρέματος.
 
3)Σας υπενθυμίζω την ανάγκη εναλλαγής του χώρου της Λαϊκής Αγοράς.
 
Φιλικά
Θανάσης Πιτσιλης

ΟΝΤΟΣ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ - ΑΛΛΑ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ

ΝΑ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ..... ΓΥΦΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ:


Επιμένει αυτός ο "ενοχλητικός" παλαιοπασόκος - φανατικός αντισυριζαίος - να μου την χώνεται μέσω email.

Θέλει λέει να του απαντήσω στις "ερωτήσεις του λαού" σχετικά με τον καταυλισμό που δεν έχει - ισχυρίζεται η παλιοκαραβάνα τώρα στην άλλη παλιοκαραβάνα - απαντήσεις.

Έχει απορίες ο φίλος μου ο Γιώργος.

Και του τις άφησα αναπάντητες.

Βαριέμαι να ξαναγράψω τα ίδια που έχω γράψει στο παρελθόν, να αναμασήσω ιδεοληπτικά επιχειρήματα περί ρατσισμού κλπ.

Αλλά τώρα θα ακούσει dolby surround ο Γ.Γ. μερικά φωνήεντα για να προσέχει με ποιους κάνει παρέα και τον ρωτάνε ΠΙΠΕΣ ενώ έχουν ανακαλύψει και αναμασούν ΟΛΕΣ τις ΥΠΑΡΚΤΕΣ παρανομίες, μαλακίες, γυφτιές που έχουν κάνει οι τσιγγάνοι γύφτοι όλα αυτά τα χρόνια (όχι όλοι οι τσιγγάνοι, οι εξ αυτών γύφτοι) αλλά δεν έχουν ακούσει τίποτα για τις μπαλαμές γυφτιές στην πλάτη των τσιγγάνων.

Τα ερωτήματα του Γιώργου είναι εδώ και είναι .... χιλιοειπωμένα.
Κυριολεκτικά, κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Επιχείρημα: Τα δάνεια (που ενέκρινε τους δικαιούχους τους ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΑΛΑΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ο φοβερός Κουράσης λέει πλέον και σε ανακοινώσεις - δήμαρχος άνθρωπος - ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΙΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ, φοβερά πράγματα) και που γι' αυτά τα δάνεια έχουν σφαχτεί δημοσίως - στην TV - στελέχη της προηγούμενης διοίκησης.
Δεν ξέρω - λοιπόν - φίλε Γιώργο αν και πόσοι πήραν δάνεια από την τράπεζα.
Αλλά ξέρω πολλούς μεγαλοκαρχαρίες που πήραν και αυτοί δάνεια. Τι θα πει πήραν - αν πήραν - οι τσιγγάνοι δάνεια; ΔΑΝΕΙΑ! Όπως τα διακοποδάνεια, τα γαμοδάνεια, τα κερατοδάνεια κλπ.
Οι τσιγγάνοι σας μάραναν αν πήραν δάνειο;
ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ .... άντε μην πω ποιανής.

Πάντως με τα αυτιά μου στο Δ.Σ. - το προηγούμενο ως παρατηρητής - άκουσα για εκταμίευση ΕΝΟΣ (αριθμός 1) δανείου.

ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ;

Πολιτικά θεωρείς σωστό να έχουν εγκριθεί χρήματα ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ για την στέγαση των τσιγγάνων, να τα διαχειριζόμαστε εμείς οι μπαλαμοί εν κρυπτώ και να μην τα αξιοποιούμε για τον σκοπό τους;

Διότι αυτά τα λεφτά ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - αν δεν τα κάναμε δάνεια (;) για να ασχολούμαστε τώρα αν τα πήραν ή δεν τα πήραν (;) αλλά τα κάναμε σπίτια, θα τους είχαμε στεγάσει.

Ακόμα και στο θέμα του σκανδάλου ή μη σκανδάλου για το έργο στον καταυλισμό του 1 μυρίου και κάνοντας την βολική για την δική μου ψυχική  ισορροπία παραδοχή ότι ο φίλος μου πρώην δήμαρχος Γρ. Ζαφειρόπουλος και ουδείς άλλος δεν έχει βάλει καθόλου το δάκτυλο στο μέλι ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΩΣΤΟ να ακούς από τον - ξαναλέω, διότι δεν είμαι από εκείνους που κρύβονται - φίλο μου Γρηγόρη στα ραδιόφωνα ότι ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ έκανε και παράπλευρα έργα για τους  μπαλαμούς;
ΟΥΠΣ! Για σκέψου το ...

Κάτω από μια οπτική αυτό δεν θα μπορούσε κάποιος να το ερμηνεύσει ότι ΚΛΕΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΠΑΛΑΜΟΙ τους τσιγγάνους και τους στερήσαμε υποδομές που οι κουτόφραγκοι είχαν χρηματοδοτήσει γι' αυτούς; (καλώς ή κακώς, έχω ξαναπεί ότι η πολιτική της ΕΕ για τις μειονότητες - με την οποία διαφωνώ - δεν είναι ala cart. Είναι take it or leeave it. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ).

Αλλά μήπως αυτό δεν είχε γίνει και παλιότερα, επί δικών μας διοικήσεων, όταν ο δήμος απέκτησε περιουσιακό στοιχείο στην Αναπαύσεως, όριο με Γέρακα ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ και κάποιοι ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ γύφτοι σταμάτησαν την μεταφορά τους γιατί έφτιαχναν μεζονέτες;

Εμείς ξέρεις τότε είχαμε πάρει αποστάσεις από τα τεκτενόμενα και μας βρίζατε, σου θυμίζω.

Αυτό το χωράφι δίνει σήμερα  έσοδο στον δήμο αφού είναι μισθωμένο σε .... μπαλαμό.
Να στο πω μπακάλικα λοιπόν;
ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Πληρώνουν κατά μια έννοια το .... νερό τους.

Η σοβαρή πλευρά της πόλης - στην οποία σε περιλαμβάνω, όπως καλά γνωρίζεις - πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη την οποία έχω αναλύσει χρόνια τώρα - να αποστασιοποιηθεί από τέτοια φτηνά επιχειρήματα ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗΣ έμπνευσης και να αναζητήσει τι πραγματικά τρέχει στα ΓΥΦΤΙΚΑ.

Και τα ΓΥΦΤΙΚΑ είναι - στην δικιά μου ανάγνωση - όλη η περιοχή εκτός σχεδίου που ξεκινάει από τον καταυλισμό και περιλαμβάνει ολόκληρο το Πεύκο Πολίτη και τη ζώνη της Δουκ. Πλακεντίας.

Εκεί θα ανακαλύψει την αλήθεια.

Και είναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ για εμάς τους μπαλαμούς  αυτή η αλήθεια στα γύφτικα, όπως τα εννοώ εγώ: Όλα τα εκτός σχεδίου "γύφτικα".

Έχουν δημιουργήσει πολύ άσχημες πολιτικοοικονομικές διαπλοκές αυτά τα γύφτικα.

ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Διαπλοκές δεξιών, αριστερών, ιδρυμάτων .... γμτα!

Που είναι ο πραγματικός λόγος που δεν προχωράει μια αυτονόητη και απλή - αν υπήρχε η πολιτική βούληση - λύση.

Αλλά αυτή η λύση βάζει σε επανεξέταση πολιτικά κομπρεμί που δεν φαίνεται να έχει κανείς την διάθεση να αγγίξει.

Δεν λέω άλλα ακόμα ....

Σιγά, σιγά .....

ΥΓ: 
Επειδή σε αυτή την φάση - και μέχρι τον επόμενο χαβαλέ - δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα, έχει και άλλα προβλήματα  η πόλη, θεωρώ ότι με την ευκαιρία πρέπει να αναφερθώ στο άδικο, ανιστόρητο και πολιτικάντικο τσουβάλιασμα "όλων των προηγούμενων διοικήσεων" - Παττακού, Ζαφειρόπουλου, Κουράση - που επιχειρεί η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (πάλι) με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε δια να αναδείξει την μοναδικότητά της εις την (σταλινική) συνέπεια.

Ε πάει στο διάολο, αυτό είναι ακραία παραχάραξη της ιστορίας.

Επί Πέρκιζα και στη συνέχεια - οπότε ολοκληρώθηκε η δουλειά - επί Παττακού ο ένας από τους δύο καταυλισμούς της πόλης  (θυμίζουμε στους παλιούς και ενημερώνουμε τους νέους αντιστασιακούς ότι είχαμε και άλλον, πολύ μεγαλύτερο) αυτός του Πατήματος - εξαφανίστηκε με απόλυτα επιτυχημένη και βιώσιμη μέχρι σήμερα ενσωμάτωση των τσιγγάνων του Πατήματος (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ) στο σώμα της τοπικής κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε άλλες μέριμνες για τους τσιγγάνους επί Παττακού.
Ακόμα βρίζουν κάποιοι γιατί έχει νερό ο καταυλισμός .... Τες πάντων.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ  σαν και αυτά που θα κάνει τώρα και η σημερινή διοίκηση, αλλά η κατεύθυνση ΔΕΝ ΗΤΑΝ : Διώξτε τους από το Χαλάνδρι. 
Είναι ντροπή να εξισώνονται έτσι τα πράγματα.
ΝΤΡΟΠΗ!

Πάμε επί Ζαφ επίσης - δεν ακούσαμε εμείς ποτέ δημόσια και επίσημα από τον δήμαρχο της πόλης (άσχετα με τα αισθήματα που μπορεί να τρέφουν οι σύντροφοι για το πρόσωπο, εδώ αναφέρομαι στον ΘΕΣΜΟ)  το "να φύγουν από την πόλη και να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους".
 Έψαξε - ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΒΕΒΑΙΩΣ, όχι την δική μας - να βρει λύσεις στα .... δάνεια.
ΠΟΤΕ οι τσιγγάνοι δεν επιχειρήθηκε να διωχθούν, παρά τον καβγά που προέκυψε με το έργο, στο οποίο βεβαίως δεν θα αναφερθώ μέχρι να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις.

Ε δεν είναι το ίδιο με την τετραετία Κουράση - όσο και να μην επιθυμούν οι της Αντίστασης να το πουν και να το ορίσουν για να μην τον κακοκαρδίσουν προσωπικά (έρωτας είναι αυτός).

Την τετραετία του Γ. Κουράση  ΜΙΑ πολιτική ή ορθότερα ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ - επικράτησε στην πόλη και ήταν αυτό που ακόμα υπερασπίζεται (τώρα πια πεντακάθαρα) ο πρώην δήμαρχος:
 "ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ".

Δεν είχε ξαναειπωθεί ΠΟΤΕ αυτό. 
Πρέπει να το παραδεχτεί η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ διότι αν δεν το κάνει μειώνει την ίδια την αξιοπιστία της.
Και δεν είναι χθεσινοί στο Χαλάνδρι για να τους δικαιολογεί κανείς ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ.

Αυτό το ΔΟΓΜΑ Κουράση λοιπόν πρέπει να αποσυρθεί ΤΩΡΑ.
Είναι η αρχή - η άκρη του νήματος για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της λύσης.

Τα τσουβαλιάσματα στα δελτία τύπου της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ είναι ΑΔΙΚΑ και μυρίζουν σκοπιμότητα.

Αυτά φίλε Γιώργο και δεν θα πω άλλα σε αυτή την φάση - μην με ξαναπροκαλέσεις,, δεν θα ανταποκριθώ. Αν θες γράψε εσύ ό,τι θες.

Τώρα προέχει να πάμε στο δημοτικό συμβούλιο και να ορίσουμε το νέο δόγμα της πόλης για το θέμα.

Α.Ν.

ΑΠΟΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΠροκλητικά στοιχεία φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας σήμερα σχετικά με την σταδιακή αλλά συστηματική αποστελέχωση των τριών παραρτημάτων ΠΕΔΥ Χαλανδρίου.

Την έρευνα κάναμε ύστερα από γκρίνιες -καταγγελίες ασφαλισμένων αναγνωστών μας που χρειάστηκε να περάσουν ΑΥΕ (Υγειονομικές Επιτροπές) και τους στείλανε στο Μαρούσι και στη Νέα Ιωνία.

Και ανακαλύψαμε ότι πλέον στο σύνολο των τριών παραρτημάτων του ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κάτω Χαλάνδρι) ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΎΝ ούτε πρωτοβάθμια (ΑΥΕ), ούτε δευτεροβάθμια (ΒΥΕ) υγειονομική επιτροπή, αφού προσφάτως αυτές μεταφέρθηκαν.

Τώρα πες μας μαλάκες, πες μας φαντασιόπληκτους, πες μας τρελούς, πες μας υπερβολικά καχύποπτους, πες μας αρρωστημένους αλλά εμείς εδώ όταν υπάρχει εμφανής παραλογισμός, γιατί περί αυτού πρόκειται - ΟΠΩΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (όπως πάντα) μπορούμε να τεκμηριώσουμε, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στα τυχαία γεγονότα και κάνουμε .... σενάρια.

Ειδικά όταν δίπλα μας υπάρχει ένας εξαιρετικός για τα συμφέροντα της πόλης του δήμαρχος - πουλέν της κυβερνητικής παράταξης στην αυτοδιοίκηση και στον χώρο της υγείας που κοιτάει πώς θα εξυπηρετηθούν οι δημότες του καλύτερα και έχει τα μέσα να το πετυχαίνει στο γκουβέρνο. (καλήμέρα κε Πατούλη).

Αυτό που μας στεναχώρησε πάντως στην έρευνά μας είναι ότι πέσαμε πάνω σε έγγραφο - που το έχουμε στα χέρια μας - που δείχνει ότι την αποστελέχωση από γιατρούς που μεταφέρθηκαν στο Μαρούσι και τη Νέα Ιωνία και τελικά οδήγησε στην κατάργηση των υγειονομικών επιτροπών για το Χαλάνδρι, έχει υπογράψει ο διοικητής του ΠΕΔΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ, γνωστός Χαλανδραίος και βέβαια πρώην δημοτικός μας σύμβουλος (δημαρχίας Ζαφειρόπουλου).

ΦΑΟΥΛ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. 

Διότι τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι είναι προκλητική η εύνοια που δείχνετε για το Μαρούσι μεταθέτoντας από δω γιατρούς ΚΑΙ μία από τους συνολικά τρεις διοικητικούς υπαλλήλους που είχαμε για τρία παραρτήματα (αν είναι δυνατόν) για να την πάτε στο Μαρούσι που έχει 6 διοικητικούς για 2 παραρτήματα.

Και εσύ το παραταξιακό συμφέρον πάνω από την γενέτειρά σου;

Ξέρεις δεν εκδικείστε έτσι τον Ρούσσο που σας πήρε το μαγαζί.

Τους συνδημότες μας και τους γονείς μας εκδικείστε και δεν σου το 'χαμε να είσαι παλαιοκομματούρα.

Για δες μπας και διορθώνεται το πράγμα γιατί γκρινιάζουν οι συνδημότες σου που τρέχουν στο Μαρούσι και τη Νέα Ιωνία για να περάσουν επιτροπές και γκρινιάζουν απολύτως δικαιολογημένα.

Θα βγάλουμε και άλλα τις επόμενες μέρες για το θέμα, γιατί .... το πιάσαμε.

Ο φόβος...

Καλημέρα!