Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Συλλυπητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα για την απώλεια της μητέρας του Περιφερειάρχη Αττικής

Αξιότιμε Περιφερειάρχη,

Προσωπικά και εκ μέρους των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα θα ήθελα να σας μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια της λατρευτής σας μητέρας, σε εσάς προσωπικά αλλά και προς την οικογένειά σας.

Η ανάμνησή της, ας σας γεμίζει με δύναμη και υπομονή αυτές τις δύσκολες ώρες.

Με βαθιά αισθήματα συμπάθειας,

Λουκία Κεφαλογιάννη,
Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών

38 νέοι κύκλοι σεμιναρίων για τον Πολιτισμό ξεκινούν στο Faust Culture!Νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για τον Πολιτισμό στην καρδιά της Αθήνας.

Ένας τόπος συνάντησης. Μια σχολή δημιουργίας. Ένας τρόπος εξέλιξης.


Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος FAUST διανύοντας φέτος τον δέκατο χρόνο συνεχούς παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας, συμπληρώνει τις δράσεις του δημιουργώντας μια νέα εστία έρευνας, εκπαίδευσης και συνομιλίας γύρω από την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ανάπτυξη: Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης FAUST CULTURE.

Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες της Τέχνης, του Πολιτισμού και των Επιστημών του Ανθρώπου θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τα εργαλεία της δουλειάς τους και τις τεχνικές της δημιουργίας τους, μέσα από πρωτότυπους κύκλους σεμιναρίων, εργαστηρίων, παρουσιάσεων και ομαδικών δράσεων.

Στους ειδικά διαμορφωμένους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους των δύο ορόφων όπου στεγάζεται, το FAUST CULTURE παρέχει τη δυνατότητα για ουσιαστική επιμόρφωση όλων των συμμετεχόντων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία, την πολιτισμική πράξη και την προσωπική ανάπτυξη.

Με την εμπειρία των 1.500 θεατρικών παραστάσεων, 1.200 μουσικών συναυλιών αλλά και πλήθος μικρών και μεγάλων σεμιναρίων και εκθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Faust, συνεχίζουμε ακόμα πιο πεισματικά με σταθερό σκοπό μας τον πολιτισμό.

Θέατρο, Συγγραφή, Μουσική, Κινηματογράφος, Κίνηση, Οργάνωση, Διαχείριση, Επικοινωνία, Αυτογνωσία, Άσκηση, Εξέλιξη. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κύκλοι σεμιναρίων:

Σεμινάρια θεωρίας κειμένων, γραφής και δραματουργίας
Διδάσκουν οι: Βασίλης Παπαβασιλείου, Τάκης Τζαμαργιάς, Άκης Δήμου, Αλέξης Σταμάτης, Κατερίνα Μπέη, Ειρήνη Μουντράκη, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Μάνια Ζούση.

Σεμινάρια σκηνοθεσίας, υποκριτικής, κίνησης, φωτογραφίας και φωτισμών
Διδάσκουν οι: Δημήτρης Καταλειφός, Νίκος Χατζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Ιώ Βουλγαράκη, Ελεάνα Γεωργούλη, Μαρία Μαγκανάρη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σωτήρης Καραμεσίνης & Αγγελική Τουμπανάκη, Λευτέρης Χαρίτος, Λίλλυ Μελεμέ, Μελίνα Μάσχα, Γιώργος Λυτζέρης, Σίμος Κακάλας, Τάσος Βρεττός.

Σεμινάρια Αυτογνωσίας, επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης
Διδάσκουν οι: Ζωζώ Λιδωρίκη, Δημήτρης Τσέλιος, Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, Κωνσταντίνος Ζερβός, Μαρία Κωστάλα & Ελίνα Πανταλέων.

Σεμινάρια μουσικής, ρυθμού, performance και σώματος
Διδάσκουν οι: Γιώργος Ανδρέου, Πέτρος Κούρτης, Άννα Καραμήτσου, Ραφίκα Σαουίς, Αντώνης Παπαδόπουλος, Τάνια Φύτρου, Μάντυ Φραγκιαδάκη & Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Μαριάνθη Κυρίου.

Επισκεφθείτε μας στο www.faustculture.gr για αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε σεμινάριο, το πρόγραμμα, τα δίδακτρα και τους τρόπους πληρωμής.

FAUST CULTURE
Email: info@faustculture.gr
Διεύθυνση: Καλαμιώτου 11, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103234095
www.faustculture.gr

Facebook: https://www.facebook.com/faustculture
Instagram: https://www.instagram.com/faust_culture/

«Η Ζωή θέλει Τέχνη. Η Τέχνη θέλει τεχνική. Η Τεχνική θέλει Γνώση. Η Γνώση θέλει Ζωή».

ΙΑΣΩ : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΣΤΟΥ
Το ΙΑΣΩ, με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού, προσφέρει με διαγωνισμό στις σελίδες του στο Facebook και στο Instagram 20 δωρεάν Ψηφιακές Μαστογραφίες.

Για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό, επισκέψου τη σελίδα μας στο Facebook (www.facebook.com/omilosiaso) ή στο Instagram (www.instagram.com/omilosiaso), κάνε like/follow στη σελίδα @omilosiaso και κάνε tag/mention μία φίλη σου στο post του διαγωνισμού και μπες στην κλήρωση για μία δωρεάν εξέταση Ψηφιακής Μαστογραφίας!

Οι νικήτριες θα ανακοινωθούν στις 26/10/2020. Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 20 νικήτριες, 10 από το Facebook και 10 από το Instagram.

Αναλυτικά οι όροι του διαγωνισμού: https://bit.ly/iaso_terms

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 
Επίσκεψη στους δήμους Νέου Ηρακλείου, Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας Αττικής πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, έπειτα από την εκδήλωση των χθεσινών ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις παραπάνω περιοχές προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, δίκτυα, κατοικίες και επιχειρήσεις.

Οι υπάλληλοι των Δήμων, της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της πόλης στην ομαλή καθημερινότητα και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Άμεσα πρέπει να πραγματοποιηθεί λεπτομερής καταγραφή των ζημιών καθώς και η πλήρης αποζημίωση στους κατοίκους των περιοχών των οποίων οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Δυστυχώς η συχνή εκδήλωση τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια υποδηλώνει μια κατάσταση που τείνει να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, γεγονός που επιβάλει την εκτεταμένη συζήτηση και προετοιμασία τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Η ανατομία του Ελληνικού ναζιστικού «τέρατος»Του Γεωργίου Παπασίμου

Η απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο και αφορμή για ενδοσκόπηση και αναστοχασμό περί των αιτιών και των συνθηκών που επέτρεψαν την επώαση του φιδιού στην Ελλάδα καθώς και των ευθυνών των ψηφοφόρων, που παρασύρθηκαν από τον μισαλλόδοξο λόγο και τις πράξεις βίας της «σποράς των ηττημένων του 1945»!

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής όμως δεν πρέπει να περιοριστεί στο παρόν χρονικό πλαίσιο της δικαστικής απόφασης, αλλά οφείλει να λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά εγρήγορσης απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια νεκρανάστασης του εγκληματικού προσώπου του ναζισμού και φασισμού, με διαφορετικό μανδύα και προσωπείο.

Για την ανασκόπηση του φαινόμενου αυτού στην Ελλάδα, πρέπει να επισημανθούν οι παράγοντες που συνετέλεσαν στην εκκόλαψη του αυγού του φιδιού και να αποτυπωθούν ορισμένα κρίσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.

Ως προς τις ευθύνες γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν κατά σειρά:

Πρώτον, το πολιτικό κατεστημένο της Χώρας και η παρασιτική οικονομική ολιγαρχία της παρακμής, που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην μνημονιακή «δαμόκλειο σπάθη» και την κοινωνία στην απόγνωση. Η άνοδος της «Χρυσής Αυγής» σε μία Χώρα με χιλιάδες νεκρούς κατά την ναζιστική Κατοχή και με το εμβληματικό Έπος της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και τους μεγάλους αντιφασιστικούς αγώνες, οφείλεται πρωτίστως στην σφοδρή οικονομική και κοινωνική κρίση, εξαιτίας του προηγηθέντος δικομματικού κλεπτοκρατισμού κατά την ύστερη Μεταπολίτευση και του εν συνεχεία μνημονιακού κοινωνικού «εξανδραποδισμού» της Ελληνικής κοινωνίας.

Δεύτερον, οι κατασταλτικοί θεσμοί (Αστυνομία, Δικαιοσύνη κ.λπ.), που επέδειξαν τεράστια ανοχή στην πρώτη φάση μέχρι την δολοφονία του Π. Φύσσα, απέναντι στην συνεχή βία της «Χρυσής Αυγής» (λεκτική και φυσική), η οποία συνιστούσε αντικειμενικά παραβατική ποινική εγκληματική δράση. Η ατιμωρησία αυτή επέτρεψε την ενίσχυση και άνοδο του ναζιστικού αυτού μορφώματος. Η πρόσφατη ποινική καταδίκη τους, αποκατέστησε το κύρος της Δικαιοσύνης.

Τρίτον, ο πολωτικός και διχαστικός πολιτικός λόγος του πολιτικού προσωπικού εξουσίας κατά την περίοδο της μνημονιακής λαίλαπας. Έτσι, από την μια πλευρά είχαμε, την τότε τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Α. Σαμαρά να διατυμπανίζει την ανιστόρητη και επικίνδυνη «θεωρία των δύο άκρων», εξισώνοντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με το νεοναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», με αποτέλεσμα τη νομιμοποίηση της τελευταίας στην κοινωνική «θάλασσα» των ανέργων, των νεόπτωχων και των απελπισμένων Ελλήνων, που είχαν «σαρωθεί» από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές. Από την άλλη πλευρά, κυριαρχούσε ο ισοπεδωτικός και φασίζον λόγος των «φερτών» υλικών του αντιμνημονιακού μετώπου (ΑΝΕΛ κλπ), που χαρακτήριζαν συλλήβδην τους πολιτικούς αντιπάλους τους ως γερμανοτσολιάδες, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως γνήσιο αντισυστημικό και αντιμνημονιακό κόμμα.

Τέταρτον, η υποστήριξη από πολλά ΜΜΕ, που εμφάνιζαν τους χρυσαυγίτες ως ιδεολόγους και παρεξηγημένους και σε κάθε περίπτωση αποδεκτούς ως πολιτική συνιστώσα, ιδιαίτερα ως προς το υπαρκτό μεταναστευτικό πρόβλημα, που δημιούργησε «χαίνουσες» πληγές στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας της ελλείψεως σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής από τα κόμματα εξουσίας. Σημειωτέον ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί ως σήμερα λίπασμα για νέες κινήσεις ναζιστικής φύσεως.

Πέμπτον, η δημοσιοποιηθείσα και ποτέ διαψευσθείσα αποκάλυψη, ότι στη πρώτη φάση χρηματοδοτήθηκε η Χ.Α. από εφοπλιστικούς κύκλους του Λονδίνου και άλλους αφανείς παίκτες της ελληνικής παρασιτικής ολιγαρχίας, προκειμένου να επεκτείνει την εγκληματική της δράση σε όλους τους νομούς της Ελλάδας, εκκαθαρίζοντας χώρος ιδιαιτέρων συμφερόντων (π.χ. ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος). Από τη χρηματοδότηση αυτή, προέκυψαν τα λαϊκά συσσίτια με τα οποία η Χ.Α. εμφάνιζε υποκριτικά κοινωνικό πρόσωπο στις δύσκολες μνημονιακές εποχές της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα.

Πέραν όμως της παράθεσης των ανωτέρων αιτίων, που είναι οι βασικότερες, αλλά όχι οι μόνες, κρίσιμο στοιχείο αποτελεί η παράθεση βασικών συμπερασμάτων για το ναζιστικό και φασιστικό φαινόμενο.

Πρώτον, ο ναζισμός χρησιμοποιείται ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος, όταν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα τον εντάξει ως ένα από τα πολιτικά του εργαλεία και όταν η εγκληματική του δράση γίνει μέρος της κυρίαρχης πολιτικής και ενσωματωθεί σε κρατικές ή ημικρατικές ή παρακρατικές υπηρεσίες. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει άμεσα να προχωρήσει στον ξερίζωμα όλων των ακροδεξιών θυλάκων, που φλέρταραν ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή.

Δεύτερον, η βασική αιτία της επώασης του νεοφασισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, είναι η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας και η δραματική επίθεση και κατεδάφιση των θεσμών του Κράτους Πρόνοιας. Μια πολιτική, που έχει ως σημείο αναφοράς την εξυπηρέτηση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και η οποία δημιουργεί κοινωνικά ερείπια. Δίπλα στα αποτελέσματα αυτής της μονεταριστικής πολιτικής, που είναι η αύξηση της ανεργίας, η μεγέθυνση των αποκλεισμένων κοινωνικών στρωμάτων, η φτώχεια και η απόγνωση των ανθρώπων, παραμονεύει ο νεοφασισμός.

Πράσινο Κίνημα: Άμεση αυστηροποίηση των ποινών για τους βασανιστές ζώων

 

Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλούν τα αλλεπάλληλα περιστατικά βασανισμού ζώων, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν στα Χανιά και στη Νίκαια, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
Το Πράσινο Κίνημα επαναφέρει ακόμα πιο επιτακτικά την πρότασή του για άμεση υιοθέτηση αυστηρότερου πειθαρχικού κώδικα για τους βασανιστές ζώων. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει η Βουλή να υιοθετήσει βαρύτερη νομοθεσία.
Το κόμμα επιμένει παράλληλα στην πρόταση του, να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και να συμμετέχουν όπως τους αρμόζει οι φιλοζωικές οργανώσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, πρέπει οι δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως ορίζει η νομοθεσία που τους καθιστά υπεύθυνους για την περίθαλψη και την ευζωία των αδέσποτων ζώων, με πρόγραμμα καταγραφής, στείρωσης, περίθαλψης και υιοθεσίας τους σε συνεργασία πάντα με τους φιλόζωους πολίτες αλλά και με ενημέρωση των δημοτών.
Το Πράσινο Κίνημα ζητά τη διευκόλυνση των κατά τόπους κτηνιατρικών υπηρεσιών ώστε να εκτελούν συχνούς κτηνιατρικούς ελέγχους και να επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις.
Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Οι πρόσφατοι άγριοι βασανισμοί ζώων αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός βαρύτερου ποινικού πλαισίου, που θα καθιστά αποτελεσματικότερη τη δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. Ειδικά στην περίπτωση της Νίκαιας όπου ο βασανιστής είναι και καθηγητής θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία και από την εργασία του.
Τα κρούσματα κακοποίησης ζώων, αδέσποτων και ζώων συντροφιάς, έχουν αυξηθεί σε σημείο που η κατάσταση να θεωρείται ανεξέλεγκτη, γεγονός που αποτελεί στίγμα για τη χώρα.”

Οι προτάσεις του Πράσινου Κινήματος για τα ζώα συντροφιάς
Αξίζει να θυμίσουμε πως έγκαιρα το Πράσινο Κίνημα είχε θέσει στον δημόσιο διάλογο την πρότασή του για τα ζώα συντροφιάς, σύμφωνα με την οποία:
• Δημιουργούμε Μητρώο Ζώων Συντροφιάς σε κάθε Δήμο, όπου ο κάθε δημότης είναι υποχρεωτικό να δηλώνει πόσα (και ποια) ζώα έχει υπό την επιμέλεια του.
• Θέτουμε το υποχρεωτικό τσιπάρισμα σε όλα τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
• Όταν γεννάει κάποιο ζώο συντροφιάς, ο ιδιοκτήτης υποχρεωτικά δηλώνει στο Δήμο πόσα κουτάβια γεννήθηκαν και αργότερα, ποιοι είναι οι νέοι δεσπότες τους.
• Δημιουργούμε Μητρώο Εθελοντών, όπου θα μπορεί ένας πολίτης για τους 4-5 πρώτους μήνες να αναλάβει να μεγαλώσει ένα κουτάβι και μετά να το δώσει για υιοθεσία.
• Αυστηροποιούμε τις ποινές για τις φόλες και για το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς.
• Θεσμοθετούμε συγκεκριμένους κανόνες ευζωίας για τα καταφύγια και τους προσωρινούς χώρους παραμονής των ζώων συντροφιάς.
• Δημιουργούμε σελίδα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνδεδεμένη με την επίσημη σελίδα κάθε δήμου.