Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως, προτάσεις και προοπτικές»Πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο του Άρεως, σήμερα Δευτέρα 29/5, στις 12 το μεσημέρι, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Τα προβλήματα του Πεδίου του Άρεως, προτάσεις και προοπτικές».

Την οργάνωσαν οι κινήσεις: Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως, Σύλλογος "Αθηνά", Συλλογος Αστέγων Πεδίου Άρεως και Επιτροπή γονέων για το Πεδίο του Άρεως.

Η εκδήλωση έγινε στον υπαίθριο χώρο μπροστά απο το κτίριο "Αλσος", μιας και η Περιφέρεια αρνήθηκε να διαθέσει το χώρο στο κτίριο αυτό για την φιλοξενία της συζήτησης - ένα ακόμα δείγμα της αρνητικής στάσης της απέναντι στη συνεργασία με τους κατοίκους που δραστηριοποιούνται για το Παρκο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής για τα Άλση κυρία Β. Λάσκαρη και ο σύμβουλος της Περιφέρειας κ. Α. Θεολόγου, ο κ. Σ. Λύρης εκπρόσωπος του τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρια Κ. Θανοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Αποστολόπουλος, ο εκπρόσωπος του WWF Ελλάς κ. Α. Πληθάρας, δημοσιογράφοι και πολλοί κάτοικοι.

Να σημειωθεί ότι το Πεδίον του Αρεως ανήκει στην Περιφέρεια, ενώ η καθαριότητα του Πάρκου έχει ανατεθεί, κατόπιν σύμβασης, στον Δήμο Αθηναίων.

· Το Πεδίον του Αρεως είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Αθήνας, 270 στρέμματα, με αμέσως επόμενο σε μέγεθος τον Εθνικό Κήπο, 155 στρέμματα.

· Είναι άδικο για τους κατοίκους της Αθήνας, η οποία διαθέτει ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης να είναι απρόσιτο λόγω των πολλών τοξικοεξαρτημένων που έχουν διοχετευθεί στο χώρο αλλά και των κυκλωμάτων πορνείας που λειτουργούν εκεί.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός νεαρού μαθητή πως δε μπορεί να έρχεται στο πάρκο επειδή "του την πέφτουν οι παιδόφιλοι", ενώ υπάρχουν και κρούσματα ληστείας συνομηλίκων του με απειλή μαχαιριού.

Απειλούμενοι αισθάνονται επίσης όσοι εκκλησιάζονται στους δύο ναούς του πάρκου, όπως επεσήμανε μια ηλικιωμένη κυρία.

Όπως ανέφερε η κυρία Ειρήνη Βερυκάκη από το παρακείμενο ξενοδοχείο Radisson Blue (πρώην Park), «οι τουρίστες-πελάτες διαμαρτύρονται για την κατάσταση του πάρκου. Λένε πως δεν αισθάνονται ασφαλείς να πάνε να περπατήσουν ή να τρέξουν σε αυτό, ενώ η όλη κατάσταση είναι δυσφημιστική και για το ξενοδοχείο και τον τουρισμό της Αθήνας».

Η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας για τα Άλση, κυρία Β. Λάσκαρη, επανέλαβε τις ίδιες υποσχέσεις που ακούγονται τα τελευταία 2,5 χρόνια, με μικρά έως σήμερα αποτελέσματα. Δήλωσε ότι προγραμματίζει μια σειρά από έργα, για τα οποία όμως δεν θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει εκ των προτέρων τους πολίτες ή να διαβουλευθεί μαζί του γι' αυτά, περιφρονώντας την Κοινωνία των Πολιτών. Παρά της επίμονες εκκλήσεις των κατοίκων, αρνήθηκε κατηγορηματικά να δεσμευτεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για οποιοδήποτε μελλοντικό έργο ή ενέργειά της για τη βελτίωση της σημερινής κατάστασης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

TA ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:


· Υπάρχει έντονη ανασφάλεια των επισκεπτών λόγω των πολλών τοξικοεξαρτημένων που έχουν διοχετευθεί στο Πάρκο και των κυκλωμάτων πορνείας που λειτουργούν εκεί.

· Οι ηλικιωμένοι έχουν φύγει από το Πάρκο λόγω της ανασφάλειας και επειδή δεν υπάρχει ένα μέρος να πάρουν καφέ ή νερό. Οι νέοι πλέον δεν συχνάζουν στο Πάρκο. Τα παιδιά παίζουν μόνο σε μία από τις 3 παιδικές χαρές αλλά και σε αυτή λειτουργούν 7 από τις 12 θέσεις! Κούνιες που κλάπηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί.

· Οι τουαλέτες είναι κατεστραμμένες και κλειστές.

· Ο φωτισμός που επιδιορθώθηκε το Πάσχα, ήδη δεν λειτουργεί σε μεγάλο του μέρος λόγω κλοπής των καλωδίων.

· Το πράσινο είναι εγκαταλελειμμένο και απότιστο ωστόσο (θετικό σημείο) Οι δρόμοι του Πάρκου καθαρίζονται επαρκώς από τον Δήμο Αθηναίων. Ο υπεύθυνος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Σ. Λύρης που παρέστει στην εκδήλωση υπογράμμισε την προσπάθεια του Δήμου «να ανταποκριθεί, υπό αντίξοες συνθήκες ανασφάλειας, στην καθαριότητα του Πάρκου» και ενημέρωσε πως «επιθυμία του Δήμου να αυξήσει το προσωπικό καθαριότητας για καλύτερα αποτελέσματα».

· Η σημερινή φύλαξη (3 security ανά βάρδια) δεν επαρκεί ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά.

· Απαιτείται μόνιμη παρουσία δύο αστυνομικών ανά βάρδια για άμεση ανταπόκριση όταν χρειαστεί.

· Λείπουν βασικές ειδικότητες στο προσωπικό του Πάρκου (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κηπουροί κλπ).

· Δεν λειτουργούν τα καφέ του Πάρκου παρότι η Περιφέρεια είχε υποσχεθεί να λειτουργήσουν από τον Ιανουάριο του 2017 και το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο «Άλσος» (τ. Οικονομίδη) αν και έχει παραδοθεί από το τέλος του 2016, είναι κλειστό και δεν έχει ακόμη γίνει η προκήρυξη για την εύρεση αναδόχου για την λειτουργία του.

· Πανηγύρια/συναυλίες/Party μέσα στο Πάρκο παρότι απαγορεύονται εξακολουθούν να γίνονται καταστρέφοντας το πράσινο ενώ οι συναυλίες-party διαρκούν μέχρι το πρωί ενοχλώντας τους περίοικους.

· Δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την επιστροφή στο Πάρκο των 5,5 στρεμάτων που παρανόμως παρακρατεί ο Πανελλήνιος Γ.Σ.

· Θα πρέπει να υπάρξει ετήσιος προϋπολογισμός για το Πάρκο με ανάλυση κόστους για προσωπικό, καθαριότητα, περιποίηση πρασίνου, φύλαξη, υποδομές ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχεια στην συντήρηση του Πάρκου που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά του και φυσικά η διαφάνεια στα κόστη.

· Η Περιφέρεια αντί να «εκμεταλευτεί» τους εθελοντές-κατοίκου, δεν συνεργάζεται μαζί τους παρότι προσφέρονται να βοηθήσουν στο Πάρκο. Η Περιφέρεια αρνείται να διαβουλευτεί με τους κατοίκους για τις πρωτοβουλίες της.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΣΗ ΚΥΡΙΑΣ Β. ΛΑΣΚΑΡΗ:

· Θα φροντίσουν να αντιμετωπίσουν ν τα προβλήματα το συντομότερο.

· Θα δημιουργηθεί σύντομα περιφραγμένος χώρος για να αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους οι ιδιοκτήτες τους.

· Θα γίνει σύντομα διαγωνισμός για την καθαριότητα σε όλο το πάρκο.

· Οι τουαλέτες θα λειτουργήσουν όταν υπάρξει προσωπικό για την φύλαξή/καθαρισμό τους.

· Η παράνομη είσοδος του Πανελληνίου Γ. Σ. εντός του Πάρκου θα κλείσει και έχει συνεννοηθεί ότι ο Πανελλήνιος θα ανοίξει δική του νόμιμη είσοδο.

· Ήδη λειτουργεί εργολαβία Η/Μ εξοπλισμού και τα σιντριβάνια και οι υδάτινες διαδρομές θα λειτουργήσουν σε μερικές εβδομάδες.

· Δεν μπορεί να δεσμευθεί σε χρονοδιάγραμμα για τα παραπάνω έργα αλλά όποτε είναι έτοιμοι θα ενημερώνει.

Επίσης

· Το θέμα της ασφάλειας δεν είναι θέμα της Περιφέρειας αλλά της Αστυνομίας. Έχουν ζητήσει από την Αστυνομία να υπάρχει μόνιμη περιπολία αστυνομικών στο Πάρκο.

· Οι συναυλίες στο Πάρκο και την Πλατεία Πρωτομαγιάς δεν παίρνουν άδεια από την Περιφέρεια και είναι θέμα αστυνομίας να τους διώχνει όταν παρανομούν.

· Θα καλεί τις ομάδες πολιτών για ενημέρωση-συζήτηση όταν έχει συγκεκριμένα θέματα να τους ενημερώσει.

· Δεν είναι υποχρεωμένη από τον νόμο να διαβουλεύεται με τους κατοίκους για τις πρωτοβουλίες που παίρνει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ // ΤΟ CHECK UP ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΕΣ ΤΙΜΕΣ


Cine ΑΡΓΩ: Προβολή της ταινίας "The master" - Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Το Cine ΑΡΓΩ μπαίνει στα άδυτα του θρησκευτικού προσηλυτισμού
με οδηγό τον εξαιρετικό σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson
και σας προσκαλεί αυτή την Πέμπτη 1/6/17 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων),
στην προβολή της ταινίας του

"The master"Παραγωγή: Η.Π.Α - 2012
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Paul Thomas Anderson
Πρωταγωνιστούν: Philip Seymour Hoffman, Joaquin Phoenix, Amy Adams,
Rami Malek, Laura Dern, Jesse Plemons, Ambyr Childers
Μουσική: Johny Greenwood
Φωτογραφία: Mihai Malaimare Jr.
Διάρκεια: 144'

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ