Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Δεν είναι για γέλια...Είναι αυτό ακριβώς που έρχεται...

Η καταπληκτική γελοιογραφία από τον ΣΤΑΘΗ, στο σημερινό "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής".

Γερμανοί, είστε τώρα ικανοποιημένοι;


guardian_greece_969578122

Αυτό που ήθελαν οι Γερμανοί να καταφέρουν το κατάφεραν. Προφανώς τώρα θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι με τις εικόνες εξαθλίωσης των Ελλήνων που μας επέβαλε η κυβέρνησή τους σε συνεργασία με τους εδώ γερμανόφιλους.

Μισούν τους Έλληνες και τους θεωρούν τεμπέληδες που τρώνε τα γερμανικά χρήματα. Πολλά γερμανικά ΜΜΕ και η προπαγάνδα μεγάλου μέρους της άρχουσας ελίτ της Γερμανίας (φιλοτουρκική στο βάθος της), φανάτισαν τον γερμανικό λαό εναντίον των Ελλήνων, όπως κάποτε εναντίον των Εβραίων, παρουσιάζοντας τους Έλληνες σαν κάποιους πονηρούς Βαλκάνιους εδώ στον Βαλκανικό Νότο που δεν δουλεύουν, αλλά κάθονται και πίνουν όλη μέρα ούζο τρώγοντας τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων.

Ελπίζουμε “φίλοι” μας Γερμανοί τώρα να είστε ευχαριστημένοι με αυτό που καταφέρατε. Ελπίζουμε τουλάχιστον να χαίρεστε με αυτή την κατάσταση στην οποία μας οδηγήσατε και που ακόμα τα χειρότερα δεν ήρθαν.

Ας όψεται όμως η δική μας άρχουσα πολιτικοοικονομική ελίτ που πρόδωσε πολιτικά το λαό της για να εξακολουθήσει να νέμεται την ελληνική κοινωνία.

Κάποια μέρα όμως ο λαός θα την ανατρέψει.

του Πέτρου Χασάπη
http://www.olympia.gr/, 9/2/2013

Παγκοσμιοποίηση και Κοινοβουλευτικές Χούντες

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_02_10.html

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                          

Η Νέα Διεθνής Τάξη που σηματοδότησαν αφενός η άνοδος της διεθνοποιημένης καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς, σαν συνέπεια της ανάδυσης του νέου φαινόμενου των πολυεθνικών, και αφετέρου η κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», χαρακτηρίζεται από δύο αλληλένδετα στοιχεία. Το ένα αφορά το οικονομικό επίπεδο, και συνοπτικά ονομάζεται «νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση», ενώ το άλλο, το πολιτικό επίπεδο, αφορά τη μορφή που παίρνει στις συνθήκες παγκοσμιοποίησης η κοινοβουλευτική «δημοκρατία». Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι μη αναστρέψιμα φαινόμενα μέσα στο διεθνοποιημένο καπιταλιστικό σύστημα, και δεν έχουν επομένως σχέση με συνωμοσίες, δόγματα και κακές πολιτικές «κακών» πολιτικών, όπως ισχυρίζεται αποπροσανατολιστικά η ρεφορμιστική Αριστερά.

Ανάλογα, η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση δεν είναι απλά η συνέχιση της αποτυχημένης απόπειρας στις αρχές του περασμένου αιώνα για τη διεθνοποίηση της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς, όπως ισχυρίζονται αναχρονιστικές εκδοχές του Μαρξισμού που βασίζονται σε αντίστοιχα αναχρονιστικές θεωρίες του ιμπεριαλισμού και του υπερ-ιμπεριαλισμού οι οποίες αγνοούν το θεμελιακό γεγονός που χαρακτηρίζει τη σημερινή παγκοσμιοποίηση: την ουσιαστική απώλεια της οικονομικής και, συνακόλουθα, της πολιτικής (αλλά και πολιτιστικής) κυριαρχίας. Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είναι δηλαδή μια δομική αλλαγή του καπιταλιστικού συστήματος που γεννήθηκε και καθολικεύθηκε χάρη στην μαζική εξάπλωση των πολυεθνικών, οι οποίες σήμερα ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο και παραγωγή, μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο που καθορίσαν οι ίδιες, με βάση τους διεθνείς οργανισμούς κάτω απο τον έλεγχό τους, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ αλλά και οικονομικές ενώσεις όπως η ΕΕ και η NAFTA. Το θεσμικό αυτό πλαίσιο συνοψίζεται στο άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών εμπορευμάτων και κεφαλαίου και τις «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις που καθιερώνουν την ανταγωνιστικότητα σαν το παγκόσμιο κριτήριο του τι, πως και που θα παραχθεί.

Όλα τα άλλα (το πετσόκομμα του κράτους πρόνοιας, οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, οι πολιτικές λιτότητας και συνακόλουθα η μαζική ανεργία και φτώχεια των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης) είναι αναπόφευκτες συνέπειες των παραπάνω θεσμικών αλλαγών. Γι’ αυτό, οποιοδήποτε κόμμα να εκλεγεί σε μια χώρα που είναι ενσωματωμένη στην διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς θα εφαρμόσει βασικά τις ίδιες πολιτικές—εκτός αν αποκόψει τους δεσμούς της χώρας με αυτήν. Με δεδομένες επομένως τις παραμέτρους που καθορίζει το διεθνές θεσμικό πλαίσιο που ανέφερα, τα κράτη-έθνη περιορίζονται στον ρόλο διαχειριστή της παγκοσμιοποίησης, μολονότι φυσικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις, στις οποίες δεν μπορώ να επεκταθώ, ανάλογα με τον βαθμό και τον τρόπο ενσωμάτωσης μιας χώρας στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς κ.λπ.

Όπως είναι αυτονόητο από τα παραπάνω, η μορφή της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» αλλάζει ριζικά στο νέο παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο και γίνεται ένα υβρίδιο μεταξύ της παλαιάς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και μιας Χούντας, εξ ου και ο όρος «κοινοβουλευτική Χούντα». Έτσι τα κόμματα που κυβερνούν σήμερα εκλέγονται μέσα από μια διαδικασία που έχει ελάχιστα κοινά χαρακτηριστικά με τις παλαιές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, όπου κόμματα μαζών, με σαφώς διαφοροποιημένα εκλογικά προγράμματα (συντηρητικά, σοσιαλδημοκρατικά, κ.λπ.) εναλλάσσονταν στην εξουσία. Σήμερα, πολιτικά κόμματα χωρίς μαζική βάση και με πολιτικά προγράμματα που αποτελούν απλά παραλλαγές τη ίδιου θέματος απευθύνονται σε ένα περίπου 50%-60% του εκλογικού σώματος, εφόσον τα λαϊκά στρώματα που είναι τα θύματα της παγκοσμιοποίησης βασικά απέχουν από την εκλογική διαδικασία θεωρώντας (σωστά), ότι δεν τους αφορά. Και φυσικά η όλη διαδικασία χειραγωγείται κατάλληλα από τα ΜΜΕ (και κυρίως τα κανάλια) που ανήκουν στις ίδιες οικονομικές ελίτ, οι οποίες στις ΗΠΑ —την αποθέωση κοινοβουλευτικής Χούντας— χρηματοδοτούν και τα δύο εναλλασσόμενα κόμματα εξουσίας!

Με αυτή την έννοια, οι διαφορές μεταξύ μιας στρατιωτικής και μιας κοινοβουλευτικής Χούντας ελαχιστοποιούνται. Η πρώτη αποκτά εξουσία μέσα από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και κυβερνά μέσα από διατάγματα. Η δεύτερη κατακτά την εξουσία μέσα από μια ψευδο-δημοκρατική εκλογική διαδικασία σαν την παραπάνω και κυβερνά μέσα από «νόμους» που περνούν από μια τυπική κοινοβουλευτική διαδικασία, ενώ το περιεχόμενο τους έχει προκαθοριστεί από την Χούντα που αποτελεί την κυβερνώσα πολιτική ελίτ, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ανάφερα και τις εντολές των ντόπιων ελίτ, σε αγαστή σύμπνοια με την υπερεθνική ελίτ, όπως την έχω ορίσει άλλου. Και οι δυο μορφές Χούντας ασκούν οικονομική βία και καταφεύγουν συχνά στη κρατική βία, μολονότι η «κοινοβουλευτική» μορφή της την συγκαλύπτει κάτω από διαδικασίες και δικαιώματα που σήμερα είναι περισσότερο τυπικά παρά ουσιαστικά.

*Ο Τάκης Φωτόπουλος γράφει κάθε δεύτερη Κυριακή στην ΚΕ, με εναλλαγή κάθε δεύτερο Σάββατο στην Σαββατιάτικη
http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2013/2013_02_10.html

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

www.periektikidimokratia.org

Greecevirtual : Η Ελλάδα στο internet


Σε συνέχεια της προσπάθειας να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδας δύο ακόμα προορισμοί πανοραμικής απεικόνισης 360 μοιρών έρχονται να προστεθούν μέσα από τη σελίδα www.greecevirtual.gr .

Αυτή τη φορά από τη Κρήτη.

Μπορείτε είδη να περιηγηθείτε στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο πατώντας πάνω στις παρακάτω εικόνες.
Η Greecevirtual δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έχει μια πλήρη και περιμετρική άποψη του χώρου που παρατηρεί, μετακινώντας με το ποντίκι του τη φωτογραφία από όποια πλευρά θέλει – πάνω – κάτω – δεξιά - αριστερά. Με αυτό το διασκεδαστικό τρόπο ο επισκέπτης τής ιστοσελίδας διαβάζει κάθε πληροφορία του χώρου που ξεναγείται, σε κείμενο στα αγγλικά και ελληνικά, βλέπει και μετακινεί την πανοραμική φωτογραφία - υψηλής ανάλυσης - στην οθόνη του, ακούει τους φυσικούς ήχους του κάθε χώρου! και φυσικά παρατηρεί και το χάρτη της Google με το ραντάρ να δείχνει το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Έτσι λοιπόν πραγματοποιείται η πανοραμική ξενάγηση στις σημαντικότερες περιοχές.

Με απλά λόγια, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να περιηγηθεί μέσα από τον υπολογιστή του ή ακόμα και από το κινητό του σε πολλά σημεία της Ελλάδας.

Δείγμα της δουλειάς της Greece Virtual μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.greecevirtual.gr , όπου θα δείτε αντίστοιχες δουλειές για την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη, την Κω, τον Άγιο Ευστράτιο και πολλά άλλα μέρη.

Η ανάδειξη της τουριστικής ΕΛΛΑΔΑΣ είναι και δική σας μέριμνα!

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Νεφελούδη
Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος είχε από καιρό εκφράσει την άποψη ότι έκλεισε ο κύκλος αναμονής, κρίνοντας ότι η «δεξιά στροφή» στην πολιτική που ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ δεν αφήνει περιθώρια παρεμβάσεων εντός του κόμματος για ανατροπή της.

Πηγή: in.gr

Διακοπή της ηλεκτροδότησης και καταδίκη σε ξηρασία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ¨Αντώνης Τρίτσης¨.ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                                  Αθήνα             01.02.2013
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                                           Αρ. Πρωτ:                  30
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                      
Προς                              
email: attikisynergasia@patt.gov.gr                                     
                                                                                               Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα:  Διακοπή της ηλεκτροδότησης και καταδίκη σε ξηρασία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ¨Αντώνης Τρίτσης¨.

Σας γνωστοποιούμε το αίτημα που καταθέσαμε για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διάταξης στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 05.02.13, με αφορμή την διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, του Πάρκου ¨Αντώνης Τρίτσης¨ :
Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου,
 Όπως γνωρίζετε έχουμε θέσει επανειλημμένα το πρόβλημα για το Πάρκο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απασχόλησε δε και ως θέμα την συνεδρίαση της 20.11.2012 όπου μετά από διάλογο το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε καταλήξει και σε σειρά προτάσεων και δράσεων όπως:
·                   Ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου και απεμπλοκή του από τον Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αττικής που εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ.
·                   Συγκρότηση Διαβαθμιδικού συνδέσμου με την συμμετοχή των Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, του Α.Σ.Δ.Α., της Περιφέρειας Αττικής, κ.α. ώστε η  Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού να έχουν την ευθύνη της διαχείρισης, προστασίας, προβολής και ανάδειξης του Πάρκου.
·                    Μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων στον υπό συγκρότηση νέο φορέα,  εξόφληση των υπαρχουσών οικονομικών υποχρεώσεων οι οποίες υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. €.
·                   Σύνταξη οικονομικοτεχνικής μελέτης αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Πάρκου.
Πριν από λίγες ημέρες η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέδειξε και επεσήμανε με επιστολές στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, το πρόβλημα της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Πάρκο ¨Αντώνης Τρίτσης¨, τονίζοντας μεταξύ των άλλων:
¨.. Μετά την αποκατάσταση των αντλιών νερού, της γεώτρησης, της στάθμης του νερού των λιμνών, καθώς και των εγκαταστάσεων του Πάρκου, αποτέλεσμα της δυναμικής παρέμβασης του Δήμου Ιλίου, του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και του ΑΣΔΑ, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι για τη σωτηρία του, η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” υπονομεύει αφενός τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διάσωσή του, αφετέρου την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων…¨
Ανακύπτουν λοιπόν σοβαρότατα  ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία αυτού του στολιδιού της Δυτικής Αττικής και τα οποία έχουν άμεση συνάφεια με το σταμάτημα της χρηματοδότησης εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, το οποίο εποπτεύει τον προαναφερόμενο Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, στα πλαίσια των υλοποιούμενων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, οι οποίες δεν έχουν ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και την προστασία των δημόσιων αγαθών, αλλά την εφαρμογή των απαιτήσεων της οικονομικής ολιγαρχίας και των δανειστών.
Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τους  δημόσιους χώρους ώστε να μπει αποφασιστικός φραγμός σε οποιαδήποτε σχέδια ή σκέψεις ενδεχόμενα υπάρχουν για την παραχώρηση του Πάρκου σε ιδιώτες.

Κύριε Πρόεδρε,
θα θέλαμε να συζητηθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του, το θέμα αυτό στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα να ρωτήσουμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής:
Α) Τι ενέργειες πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκ μέρους της, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις άμεσες και βιώσιμες για τη σωτηρία αυτού του πνεύμονα πρασίνου, του τόσο αναγκαίου για τους κατοίκους της Αττικής;
Β) Εάν έχουν προχωρήσει οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ¨Αντώνης Τρίτσης¨.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨
Βαρεμένος Γεώργιος   -   Κυπριανίδου Ερμίνα   -   Τσουκαλάς Δημήτρης  
Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος
                  Καπάταης Χρήστος                                                                                                                                                                                                                  

Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1980 OTAN "ΕΒΑΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΗΜΑΔΙ ..."ΕΥΤΥΧΩΣ ...


ΚΑΛΗΜΕΡΑ - 8 ΦΛEΒΑΡΗ 1972 ΕΓΙΝΕ ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Ο Αγανακτισμένος...ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά,
μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά,
να φεύγωμ’ απ’ τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς,
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στην φωτιά.
Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς
ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς.

http://www.olympia.gr/, 9/2/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις