Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ; ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ... ΑΓΟΡΑΚΙΑ!

Η GILLETTE ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ
Το νέο κανάλι προσφέρει τους φιλάθλους onlinepremium ποδοσφαιρικό υλικό από όλο τον κόσμο
Η Gillette και το Youtube συνεργάζονται με σκοπό να αλλάξουν τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο οι φίλαθλοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο online. Το νέο κανάλι Gillette Football Club, διαθέσιμο στη διεύθυνση youtube.com/gillettefootballclub, προσφέρει κορυφαίας ποιότητας ποδοσφαιρικό υλικό όπως γκολ, τα καλύτερα στιγμιότυπα και σκηνές από τα παρασκήνια από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα και ομίλους, αλλά και νέο αποκλειστικό περιεχόμενο. Η Gillette γίνεται ο κύριος χορηγός ποδοσφαιρικού περιεχομένου στο Youtube στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.
Το Gillette Football Club θα συγκεντρώνει υψηλής ευκρίνειας υλικό (HD video) από συνεργάτες του Youtube και γίνεται το one stop shop για υψηλής ποιότητας ποδόσφαιρο από όλον τον κόσμο, καλύπτοντας τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ισπανίας, το La Liga, της Ιταλίας, το Serie A, καθώς και περισσοτέρων από 50 διαφορετικών ομίλων, συμπεριλαμβανομένων των Manchester City FC, Chelsea FC, Paris Saint-Germain και Olympique de Marseille. Επιπλέον, το κανάλι Gillette Football Club θα διαθέτει νέα από τους αθλητικούς παρόχους Talksports και ESPN.

Κατά τη διαδικασία εγγραφής στο κανάλι, οι φίλαθλοι θα επιλέγουν τα πρωταθλήματα και τους ομίλους που τους ενδιαφέρουν και θα ενημερώνονται για τα τελευταία βίντεο τη στιγμή που είναι διαθέσιμα.
Η νέα πλατφόρμα θα αλλάξει τον τρόπο που οι φίλαθλοι παρακολουθούν, ενημερώνονται και μοιράζονται την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο. Οι χρήστες του Gillette Football Club θα έχουν με την εγγραφή τους ελεύθερη πρόσβαση στα βίντεο με τα τελευταία γκολ και στις καλύτερες στιγμές της ομάδας τους, καθώς και πληροφορίες με νέα και στατιστικά στοιχεία.

Ένα από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του GFC είναι ότι το περιεχόμενο είναι προεπιλεγμένο από τον χρήστη, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, όπως τις δηλώνει κατά την εγγραφή του, οπότε είναι προσαρμοσμένο στις προσωπικές του ανάγκες και πάντα σύμφωνα με τη χώρα κατοικίας του. Το περιεχόμενο προσφέρεται επίσης on demand, επιτρέποντας στον χρήστη να μη χάνει ποτέ τα στιγμιότυπα και τα γκολ που τον ενδιαφέρουν.

Το κανάλι θα διαθέτει επίσης αποκλειστικά ψυχαγωγικά προγράμματα από την εταιρεία παραγωγής Big Balls και νέες λειτουργίες όπως «κοινωνικό παιχνίδι» (social gaming), συνεντεύξεις με ποδοσφαιριστές και προπονητές καθώς και behind the scenes videos.Ένα ακόμη πλεονέκτημα που περιέχει το Gillette Football Club είναι η συνεργασία με τη Squawka, εταιρεία που έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό δείκτη απόδοσης των παικτών. Αναλύοντας περισσότερες από 2,5 εκατ. κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, ο δείκτης προσφέρει μια εμπεριστατωμένη οπτική των καλύτερων παικτών και ομάδων στην Ευρώπη. Τα στατιστικά αυτά παρέχουν σημαντική πληροφόρηση για τους παίκτες και τις ομάδες που θα κάνουν τη διαφορά κατά τη διάρκεια της σεζόν και επιτρέπουν στους φιλάθλους να γίνουν ειδήμονες του ποδοσφαίρου.
Η πλατφόρμα ενσωματώνει την υπάρχουσα συνεργασία της Gillette με τον οργανισμό streetfootballworld. Για κάθε εγγραφή στο Gillette Football Club, η Gillette θα προσφέρει $1 (μέχρι $300.000) στον οργανισμό streetfootballworld, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των νεαρών ατόμων σε όλο τον κόσμο, μέσω της δύναμης του ποδοσφαίρου.
Το Gillette Football Club αλλάζει το παιχνίδι και τον τρόπο που οι οπαδοί του ποδοσφαίρου βλέπουν το ποδόσφαιρο, επιτρέποντας στους χρήστες του καναλιού να είναι ο φίλαθλος, ο ειδήμονας και ο παίκτης και όλα αυτά σε ένα μόνο μέρος!
Γίνεται μέλος τώρα στο youtube.com/gillettefootballclub!

Νέα δεδομένα για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμωνΝέο τρόπο κατάρτισης των προϋπολογισμών των δήμων εισάγουν οι τελευταίες ρυθμίσεις περί ελέγχου των δημοσίων δαπανών. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών πλέον η εκτίμηση των αναμενόμενων εσόδων των δήμων για το 2013 «δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περισσότερο από 30% το αντίστοιχο άθροισμα που εκτιμάται ότι προκύπτει για το έτος 2012».

«Η υπερεκτίμηση των εσόδων ή η εγγραφή εσόδων που δεν πρόκειται να εισπραχθούν οδηγεί ουσιαστικά στην κατάρτιση ελλειμματικού προϋπολογισμού και αυτό απαγορεύεται από το νόμο».

Μάλιστα σύμφωνα με τον νόμο του Καλλικράτη σε περίπτωση που ο αρμόδιος επίτροπος για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών διαπιστώσει αδράνεια, δόλο ή αμέλεια στην είσπραξη των εσόδων τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τις δημοτικές αρχές, τότε θα γίνεται προσωπικός καταλογισμός με το ποσό της ζημίας που προξένησαν.

Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε πρώτη φάση δεν θα δυσκολέψει τους δήμους στο να παρουσιάσουν ισοσκελισμένους τους προϋπολογισμούς για το 2013.

Με δεδομένο όμως ότι ο μέχρι τώρα μέσος όρος είσπραξης βεβαιωθέντων οφειλών προς τους δήμους, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κυμαίνεται στο 30%, αλλά και το γεγονός ότι λόγω της κρίσης μεγεθύνεται η αδυναμία των πολιτών να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δήμους, τα προβλήματα απόκλισης αναμένονται να εμφανιστούν με την έναρξη της εκτέλεσης των προϋπολογισμών τους. Σε συνάρτηση δε με την συνεχή επιτροπεία που θα έχουν από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που θα ελέγχει σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, πολλοί δήμοι θα υπαχθούν με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών «υποχρεωτικά σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης και με την υποχρέωση εφαρμογής συγκεκριμένων παρεμβάσεων», δηλαδή αυξήσεις τελών και φόρων, σύμφωνα με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Απαρέγκλιτη όμως προϋπόθεση για την έγκριση του προϋπολογισμού των δήμων, καταληκτική ημερομηνία 31η Ιανουαρίου, είναι ο κάθε δήμος να έχει καταρτίσει και να έχει εγκριθεί Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης πενταετίας.

«Το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης συνοψίζει το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης και τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων. Περιλαμβάνει υποχρεωτικά μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους, δράσεις και προθεσμίες και αποστέλλεται προς έγκριση στον Ελεγκτή Νομιμότητας».

Σε ότι αφορά το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας οι λεπτομέρειες για την λειτουργία του αναμένεται να ρυθμιστούν με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. 

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο

http://www.localit.gr/, 19/12/2012

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής


Το παρελθόν του "μακελάρη" και το μέλλον των...θυμάτων του!ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στα ελληνικά, UPGRADE στα Αγγλικά (και στα αμερικάνικα)...

Κατεπείγουσα Ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΩ

Αγαπητέ Αλέκο,

Ευχαριστώ για τον σχολιασμό σου και την γνωστή ευαισθησία σου να κάνεις τις διευκρινίσεις που κάνεις.

Βλέπεις φίλε η διαφορά στην προσέγγιση των ευαίσθητων από τους αναίσθητους είναι αυτή: Με μια αναφορά της Πλατείας στον Σύλλογο Εργαζομένων ο Πρόεδρος απάντησε. Τους άλλους τους φτύνεις και κάνουν ότι είναι ψιλόβροχο.

Πρέπει όμως και από την πλευρά μου να κάνω κάποιες παρατηρήσεις στην επιστολή σου:

Δεν χρειάζεται να είσαστε "στήλη παραπολιτικών" για να διαβάσετε το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, ούτε σε "παραπολιτική" στήλη δημοσιεύτηκε.
Είναι ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ,  πρωτοκολλημένο, από εκεί το έχω πάρει και εγώ ΕΠΙΣΗΜΑ (με το αρ. πρωτ. 14788/2012 διαβιβαστικό), με αίτηση, σφραγίδες και βούλες.
Επίσης δεν χρειάζεται ΕΣΕΙΣ να διαβάσετε την ανάκληση του εντάλματος από κανένα παλιοblog που γράφει ανευθυνότητες. Το έχετε στα χέρια σας και γνωρίζετε πολύ καλά τι λέει.

Επίσης εσείς έχετε στα χέρια σας όλα τα αναφερόμενα σχετικά έγγραφα όπως το 1646/2007 έγγραφο ορισμού ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ στο έργο που αναφέρει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ το όνομα του πολιτικού μηχανικού ΤΕ, το οποίο δεν χρειάζεται να αναζητήσετε σε καμιά "παραπολιτική στήλη".

Έχετε ακόμα στα χέρια σας τον πίνακα εργασιών με τρεις υπογραφές: του αναδόχου, του επιβλέποντος μηχανικού και του αντιδημάρχου (αντί του διευθυντή, όπως προεβλέπετο από το ίδιο το έγγραφο) που βεβαιώνει τις εργασίες που ουδέποτε έγιναν, όπως βεβαιώνουν οι εεγκτές.

Έχει ονόματα και υπογραφές αυτό το πράγμα επάνω. Δεν είναι αντίγραφο από στήλη παραπολιτικών.

Και έχετε και το αποτέλεσμα της ΕΔΕ που ΕΓΙΝΕ στον δήμο από συναδέλφους σας. (Αυτό δεν το έχουμε εμείς, δεν υπάρχει σε καμιά "παραπολιτική στήλη" αλλά ΕΔΕ έγινε, αφού έτσι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός αν δεν έγινε, οπότε υπάρχει ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ για την εκτέλεση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, αλήθεια σε ποιον πάει αυτή;;;)

Τέλος προσφάτως έχετε στα χέρια σας και κλήσεις από την εισαγγελία. Έτσι δεν είναι;

Και βέβαια δεν τα έχετε μόνο εσείς οι εργαζόμενοι.
Τα έχει ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ η διοίκηση και τα έχουν και όλες οι δημοτικές παρατάξεις.
Ποιος χρειάζεται να "υπονοήσει" και να "ανακαλύψει στοιχεία" και "ονόματα";
Δεν θεωρείς ότι για τέτοιο θέμα, υπάρχει μια - πώς να το πω κομψά - "χαλαρή διάθεση;"

Την ίδια ώρα φίλε Αλέκο, που δεν γίνονται από την διοίκηση ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, κινήσεις ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ των κατονομαζόμενων πολιτικών και υπηρεσιακών, διακινούνται ΦΙΔΙΑ εναντίον άλλων υπηρεσιών του Δήμου, δηλαδή άλλων συναδέλφων σου: Μήπως έτυχε να ακούσεις ότι δεν ευθύνεται καθόλου η τεχνική υπηρεσία γι' αυτό το αίσχος (δηλαδή ο επιβλέπων μηχανικός) αλλά η .... οικονομική και η ταμειακή;;
Εγώ πάντως σε διαβεβαιώ ότι το άκουσα ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΑΕ, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ.
Και όταν αντέδρασα, λέγοντάς του ότι "δηλαδή πάτε να βγείτε εσείς λάδι καίγοντας υπηρεσιακούς παράγοντες που δεν έχουν καμία ευθύνη" η απάντηση που πήρα ήταν "Μα είναι δυνατόν να τους αφήσουμε έτσι; Θα πάμε μάρτυρες να τους υπερασπιστούμε αν τους καλέσει η δικαιοσύνη"!!!

Κατάλαβες φίλε Αλέκο γιατί σας καλούμε ΣΥΝΕΧΩΣ από εδώ να σταθείτε στο πλάι των πολλών συναδέλφων σας αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν και που ξέρετε, αφού σας το λέει η επίτροπος που ανακαλεί το ένταλμα:
ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ! 

Θα μου πεις τώρα: "Και εσύ γιατί δεν γράφεις αυτά τα δύο ονόματα;"
Ε μην μου το πεις!
Διότι θα σου απαντήσω ότι μου ζητάς να αντικαταστήσω τους θεσμικούς στον δήμο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Γιατί να πληρώνω εγώ τους δικηγόρους (και με τι να τους πληρώσω, άλλωστε)  για - υποτιθέμενες συκοφαντικές δυσφημίσεις;
Λέει πουθενά ο νόμος ότι σε διαθεσιμότητα βγαίνει υπάλληλος αν τον κατονομάσει ένα κωλοblog; 
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ! ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ!

Έχω ξαναγράψει ότι πλέον έχω την πολυτέλεια να μην προσπαθώ από τα μέσα αλλά να κράζω απ' έξω τους από μέσα.
Ε δικαιούμαι και εγώ αυτήν την πολυτέλεια για λίγο.

Μην ξεχνάς ότι για πολλούς - ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ - και για αρκετά χρόνια έκανα τον σάκο του μποξ με πολύ υπομονή.

Και για να διευκρινίσουμε  και το "αριστερά παπαγαλάκια" στα οποία αναφέρθηκα προχτές και μου το ζητάς και που βεβαίως δεν αφορούν τον Σύλλογο:

Για αρχή αναζήτησε την προχθεσινή απόφαση της ανάθεσης μελέτης για τα παρκόμετρα διάρκειας 12 μηνών από την οικονομική επιτροπή και δες αν υπάρχει καμία σύνδεση με πρόσφατη εκδήλωση του αριστερού ποδαριού της διοίκησης, το οποίο σχολίασε τις προτάσεις της ... ΤΟΡΑ! (Μιλάμε για τόοοοοσο μικροπρεπείς).

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!
Από αύριο δεν έχει άλλα στενάχωρα άρθρα.

Από του χρόνου πάλι.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ


20 ΜΕΡΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΣΤΟ "ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ" ΣΤΑΛΙΝ

Αυτή ήταν η απόφαση της συνεδρίασης της χθεσινής επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου.

20 μέρες και μετά θα είναι αναψυκτήριο.

Όχι δεν πήραν απόφαση μεταφοράς του Ιερού Ναού (ακόμα).

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ 2ο και 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

"Δεν μας έχουν ενημερώσει ακόμα αν τελικά θα προχωρήσει η συγχώνευση των δύο σχολείων παρά τις συνεχείς μας ερωτήσεις".

Αυτό μας είπαν γονείς που από το πρωί πραγματοποιούν 2ωρη, συμβολική κατάληψη στα δύο υπό συγχώνευση γυμνάσια της Τούφας - Φραγκοκλησσιάς.

Η κατάληψη είναι δίωρη (8.00 - 10.00) και οργανώθηκε από τους συλλόγους γονέων.

ΣΕ ΑΡΓΙΑ 6 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ-ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ Η ΕΦΟΡΟΣ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. (Το κοκκίνισμα δικό μας)


Σε προτεραιότητα έχει τεθεί από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου και την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, σε εκτέλεση σχετικής εγκυκλίου του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαου Κανελλόπουλου, ο έλεγχος των ποινικών μητρώων αλλά και της πορείας υποθέσεων που αφορούν δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου, που προβλέπει να τίθενται σε υποχρεωτική αργία οι ποινικά ελεγχόµενοι υπάλληλοι.

Ο νόµος µε τις νέες αυστηρότερες ρυθµίσεις διασφαλίζει ότι δεν θα παραµένουν στη θέση τους υπάλληλοι που έχουν παραπεµφθεί στο πειθαρχικό συµβούλιο ή στα δικαστήρια για σοβαρή πειθαρχική ή ποινική υπόθεση µέχρι να καταδικαστούν τελεσίδικα ή να αθωωθούν.

Στόχος είναι να προστατευθεί το κύρος των δηµόσιων υπηρεσιών και των ίδιων των δηµοσίων υπαλλήλων.

Ήδη έχουν τεθεί σε αργία 6 δημόσιοι λειτουργοί, που ελέγχονται για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Πιο συγκεκριμένα:

-Σε αργία έχει τεθεί έφορος σε ΔΟΥ ακριτικού νησιού στα Δωδεκάνησα που ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας, φοροδιαφυγής, υποβολής ανακριβούς δηλώσεως στη φορολογία εισοδήµατος και νοµιµοποιήσεως εσόδων από παράνοµες δραστηριότητες μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Στην υπόθεση εµπλέκονται ακόµη 3 πρόσωπα.

Αφορµή για την έρευνα αποτέλεσαν σχετικές παραγγελίες του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνοδευόµενες από καταγγελία προσώπου µε εικονικά στοιχεία ταυτότητας.

Στο πρώτο σκέλος του εγγράφου του επιστολογράφου γίνεται αναφορά, σύµφωνα µε τις πληροφορίες, στην πορεία ενός πλειστηριασµού που διεξήχθη στο ακριτικό νησί. Το δεύτερο σκέλος της καταγγελίας αφορά στο “πόθεν έσχες” του συγκεκριμένου δηµοσίου λειτουργού. Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται συγκεκριµένα ότι ο δηµόσιος λειτουργός έχει αποκτήσει και λειτουργεί µε συγγενικό του πρόσωπο, που εργάζεται οµοίως σε δηµόσια υπηρεσία, ξενοδοχειακή µονάδα, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 2 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο αυτό, 4 αστέρων, φέρεται παραπέρα να ζήτησε την ένταξή του στον αναπτυξιακό νόµο και γίνεται λόγος για αδυναµία δικαιολόγησης από µέρους των ιδιοκτητών του ποσού που επενδύθηκε για την κατασκευή και λειτουργία του. Υποστηρίζεται εξάλλου ότι το ξενοδοχείο λειτουργεί χωρίς άδεια. Στο τρίτο σκέλος της ανώνυµης καταγγελίας γίνεται λόγος για εκτεταµένη νοµιµοποίηση εσόδων από παράνοµες δραστηριότητες στο ίδιο νησί και συγκεκριµένα για πολυτελή σκάφη αναψυχής που ανήκουν σε offshore εταιρείες.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ STANLEY
Ό ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συζητά με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ για τις πολιτικές εξελίξεις, τα εργασιακά και τις απολύσεις στο δημόσιο την Πέμπτη 20-12-2012, ώρα 6,30 μμ στο Ξενοδοχείο STALNEY, πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Ομιλήτές: Δημήτρης Στρατούλης, Σοφία Σακοράφα, Αλέξης Μητρόπουλος

Η συζήτηση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις εξελίξεις στο χώρο των ΟΤΑ, την επιτροπεία, τις απολύσεις εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

ΞΕΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η επιμήκυνση των δανείων … ΘΗΛΕΙΑ στο μέλλον των Βριλησσίων

Η επιμήκυνση των δανείων … ΘΗΛΕΙΑ στο μέλλον της Πόλης μας!!!


Η Υποκρισία και η Ψηφοθηρική Μικροπολιτική οδηγούν τη δημοτική αρχή του κου Ιωαννίδη

Αγαπητοί Συνδημότες

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας και αυτό αποδείχθηκε για μία άλλη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/12/2012, όπου η δημοτική αρχή του κου Ιωαννίδη ψήφισε τηνεπιμήκυνση των δανείων του Δήμου, μέχρι το 2030, επιβαρύνοντας όλους τους δημότες με 1.650.000 € περίπου, για τα επόμενα χρόνια, θεωρώντας ότι κάνει καλό στην πόλη μας.

Η δημοτική αρχή, με την πλειοψηφία που διαθέτει, παρά τις εναλλακτικές προτάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προχώρησε μόνη της, στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, από την οποία προκύπτουν όμως ερωτήματα, που ζητούν πειστικές απαντήσεις. Ερωτήματα όπως:

• Πώς είναι δυνατόν μια δημοτική αρχή που διοικεί το Δήμο τα 10 τελευταία χρόνια και έχει πάρει τα συγκεκριμένα δάνεια να μην έχει οικονομικό σχεδιασμό και πολιτική τόσο για την αποπληρωμή τους όσο και για το οικονομικό μέλλον του δήμου;

• Είναι οικονομικά ισχυρός ο Δήμος (όπως μας λέει συνεχώς ο κος Ιωαννίδης) ή όχι;

• Αν είναι, γιατί χρειάζεται η επιμήκυνση με επιβάρυνση 1.650.000 € περίπου;

• Το χρηματικό όφελος (ταμειακό πλεόνασμα που θα προκύψει από την επιμήκυνση τα πρώτα χρόνια) του Δήμου, θα διατεθεί αποκλειστικά σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και αν ναι σε ποιές;

• Η επιμήκυνση αποτελεί την πλέον εύκολη λύση. Το δύσκολό είναι έστω και μετά από 10 χρόνια, θα υπάρξει πρόταση οικονομικής εξυγίανσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής;

Αγαπητοί Συνδημότες

Ο υποκριτής κος Δήμαρχος πριν μερικά χρόνια έγραφε και υποστήριζε ότι η πρώην Δημοτική Επιχείρηση ήταν σε τροχιά ανάπτυξης και επί 10 χρόνια μας λέει ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι πολύ καλή, είναι «πράσινος» Δήμος.Αποκαλύπτεται αναμφισβήτητα ότι ο Δήμος ζούσε τόσα χρόνια με δανεικά, που καλούνται τώρα να πληρώσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.


(Ο σχολιασμός του αντίστοιχου θέματος από τον εξαίρετο γελοιογράφο Κώστα Μητρόπουλο)


Πηγή: Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 15/12/2012 Τα Άγρια... του Κώστα Μητρόπουλου

Το ίδιο ισχυρίζεται και σήμερα, ότι δηλαδή η επιμήκυνση γίνεται προς όφελος των δημοτών, προς όφελός μας, χωρίς όμως να μας λέει την αλήθεια, που είναι ότι:

• Ο Δήμος δεν έχει χρήματα ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

• Το πλεόνασμα που θα προκύψει από την επιμήκυνση, θα χρησιμοποιηθεί (εν όψει προεκλογικής περιόδου) σε διάφορες δράσεις που θα λειτουργήσουν ως «χάντρες» για τους «ιθαγενείς» ψηφοφόρους.

Αγαπητοί Συνδημότες

Όλη η αντιπολίτευση τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με ειδικές ανακοινώσεις καταδίκασαν την απόφαση της δημοτικής αρχής και ανέδειξαν την υποκρισία της δημοτικής αρχής.

Δε φτάνει όμως μόνο αυτό...

Καλούμε και εσάς να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας και τη δράση σας, ώστε να σταματήσουν αυτές οι πολιτικές του κου Δημάρχου, που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και κυρίως υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης μας.

Ο στίχος του μεγάλου μας ποιητή Κ. Βάρναλη:
“Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς”
ας σηματοδοτήσει τον αγώνα όλων μας!!!


Για την Κίνηση Δημοτών «Βριλήσσια - Δήμος Δημιουργίας »

Ξένος Μανιατογιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Πρόσκληση μελών Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής           
Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα γίνει την 20/12/2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου  Aνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), με τα παρακάτω θέματα Ημερησίας Διατάξεως:


1. Επικύρωση πρακτικών 29ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2012.   

2. Απολογισμός Διαχείρισης Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2007-2013 
(ΠΕΠ Αττικής 2007-2013).  


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                         Αθήνα,  13–12–2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                            Αριθμ. Πρωτ. οικ. 187160
Λεωφ. Συγγρού 15-17
Τ.Κ. 117 43 Αθήνα
Τηλ. 213 2063532, 2132063775

Συνεδρίαση 41η

  (Εισηγητές ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Αθανασιάδης και ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Κ. Λέμας)
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

           

                                                             ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ                                                  

1. κ. Σγουρό Ιωάννη                                       
    Περιφερειάρχη Αττικής
2. Αντιπεριφερειάρχες Περιφέρειας Αττικής
3. Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής        
4. Νομική Υπηρεσία                                       
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:                                                                
1. Βουλευτές Νομού Αττικής
2. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
3. Γραφεία κ.κ. Δημάρχων Δήμων Περιφέρειας Αττικής
4. Μ.Μ. Ενημέρωσης (δια του γραφείου τύπου Περιφέρειας Αττικής)

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις