Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Χαλανδρίου

Άνανδρα κακοποιά στοιχεία τα ξημερώματα του Σαββάτου, την ώρα που δρουν οι δειλοί, κατέστρεψαν με εμπρησμό τα γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Χαλανδρίου στο κέντρο του Χαλανδρίου. 

Αν νομίζουν πως με τέτοιες ενέργειες θα μας τρομοκρατήσουν και θα κάνουν την παράταξή μας να λιποψυχήσει στην προσπάθειά της να βγάλει τον τόπο από τα σημερινά αδιέξοδά του, είναι γελασμένοι.
Καλούμε ΟΛΑ τα κόμματα και τις τοπικές οργανώσεις τους στο Χαλάνδρι να καταδικάσουν την άνανδρη επίθεση των δειλών αγνώστων, δίνοντας σύσσωμοι την απάντηση ότι η δημοκρατία ΔΕΝ τρομοκρατείται, ΔΕΝ εκφοβίζεται!!!

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο ΝΔ Χαλανδρίου

Βασίλης Παπαβρόντος

ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ

Εμείς ετοιμάζουμε την δική μας. Να τι θα λέει:

"ΟΠΟΙΟΣ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ"

ΒΙΛΛΕΣ ....

ΒΙΛΛΑ ΑΣΥΛΙΑ

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Άνανδρη εμπριστική επίθεση δέχτηκαν τα ξημερώματα Σαββάτου (γύρω στις 5 π.μ. απ ότι υπολογίζει η πυροσβεστική) τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. στο Χαλάνδρι από αγνώστους. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες και πλέον ο χώρος είναι ακατάλληλος για χρήση. Σπασμένες τζαμαρίες κατεστραμένοι και καμμένοι τοίχοι. Το ευτύχημα είναι πως η πυρκαγιά δεν εξαπλώθηκε και στα γύρω γραφεία. Το ερώτηματα είναι:

- πώς γνώριζαν οι εμπρηστές που βρίσκονται τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ απ τη στιγμή που δεν υπάρχουν διακριτικά αυτοκόλλητα της οργάνωσης.

-πώς μπόρεσαν και έφτασαν στο 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου όπου στεγάζονται τα γραφεία αφού το ασανσερ δε λειτουργεί και υπάρχει καγκελόπορτα ψηλή με λόγχες στις σκάλες μεταξύ ισογείου και 1ου ορόφου όπου δε μπορεί να σκαρφαλώσει άνθρωπος.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι το πιο αποκαρδιοτικό είναι ότι στο γραφείο υπήρχε σημαντική ποσότητα σχολικού υλικού που ήταν έτοιμο να διατεθεί στις άπορες οικογένειες του Δήμου Χαλανδρίου και κάηκε ολοσχερώς!!
Τέτοιου είδους ενέργειες σίγουρα δε ταιριάζουν στο πολίτευμα μας και περιμένουμε απ όλες τις παρατάξεις του Δήμου Χαλανδρίου να καταδικάσουν το γεγονός αυτό.

Ο Γ.Γ. ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τσιαμπάς Θάνος

ΦΩΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΕΝ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΧΘΕΣ


Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ 2012 - ΑΠΟ 1/1/2012 έως 31/12/2012


Να η αλήθεια για την Πλατεία σας!

22.481 χρήστες επισκέφθηκαν αυτόν τον ιστότοπο


Επισκέψεις: 62.658

Unique Visitors: 22.481


(με ρυθμό περίπου 250 αναγνώστες την ημέρα από τους οποίους τα 2/3 είναι ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ και το 1/3 ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!)

ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ 62658 φορές και διάβασαν 184.345 φορές τα άρθρα μαςΙανουάριος 2012: 18914 αναγνώσεις
Φεβρουαριος 2012: 19100 αναγνώσεις
Μάρτιος 18772 αναγνώσεις
Απρίλιος 11049 αναγνώσεις
Μάιος 12569 αναγνώσεις
Ιούνιος 13884 αναγνώσεις
Ιούλιος 12329 αναγνώσεις
Αύγουστος 9782 αναγνώσεις
Σεπτέμβριος 15859 αναγνώσεις
Οκτώβριος 20363 αναγνώσεις
Νοέμβριος 16435 αναγνώσεις
Δεκέμβριος 15287 αναγνώσεις


Στο κανάλι μας στο Youtube http://www.youtube.com/user/STINPLATIA?feature=mhee μπορείτε να διαπιστώσετε ότι τα video μας (που υποσχόμαστε να τα κάνουμε περισσότερα και καλύτερα) έχετε δει 2549 φορές.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ - και βέβαια υπάρχει και το Alexa για όποιον επιθυμεί συγκρίσεις (δεν το συνιστούμε χωρίς υπογλώσσια ακόμα και στους οχτρούς μας).

Αυτή είναι η απάντηση σε όσους μας ρωτάνε "ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΤΕ"!!!

Αυτή είναι η απάντηση:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!

Δεν μας αρκούν  αυτά τα αποτελέσματα.
Πάμε για περισσότερα!
Πάμε να ξαναβγούμε ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ!
Πρέπει να βρούμε πηγές χρηματοδότησης και το δουλεύουμε.

Βλέπετε εμείς δεν θα πάμε να εκβιάσουμε συμπολίτες μας επαγγελματίες για να πάρουμε διαφήμιση ώστε να μην εφαρμόσουμε αποφάσεις σφράγισης.

Την διεκδικούμε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Με όρους αγοράς.

Θέλουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, όπως είμαστε και εμείς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ!

Θέλουμε να ξανακυκλοφορήσουμε στο χαρτί για τους συμπολίτες μας που δεν τα έχουν καλά με τα μπλιμπλίκια.

Και θέλουμε να κυκλοφορήσουμε για να κάνουμε πλάκα σε όσους ακόμα λένε ότι η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν είναι εφημερίδα γιατί δεν βγαίνει στο χαρτί! (Καθυστερημένοι και κομπλεξικοί ακόμα δεν έχουν κατανοήσει την δύναμη του διαδυκτίου).

Αυτοί λοιπόν που ήθελαν να κλείσουν αυτό το blog,

Αυτοί που αγωνιούν καθημερινά και παιδεύονται να φτιάχνουν νέα blogs, site κλπ για να ρίξουν χαμηλότερα την Πλατεία και θεωρούν ότι το συστατικό για την επιτυχία τους είναι το χρήμα, η τεχνολογική υπεροχή, ο "επαγγελματισμός στην δημοσιογραφία"  και όχι ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και η ανάδειξη θεμάτων που ΜΟΝΟ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ  σου επιτρέπει να αναδείξεις, η πραγματική ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, όχι η γιαλατζί, 

Αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να υποτιμήσουν ΕΣΑΣ (γιατί εμείς ξέρουν καλά που τους έχουμε γραμμένους) αρνούμενοι να αποστέλλουν σε εσάς, τους αναγνώστες μας, τα δελτία τύπου τους, θωρώντας ότι έτσι μας τιμωρούν και μας υποτιμούν, 

Αυτοί που εκνευρίζονται με την παρουσία μας και επιτίθενται σε συνεργάτες μας όταν κάνουμε ρεπορτάζ στις εκδηλώσεις τους,

Αυτοί που το παίζουν μεγάλοι ειδικοί στην επικοινωνία και βάζουν λεωφορειακές γραμμές από το ΜΕΤΡΟ στο ΜΕΤΡΟ,

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 2013, ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΥΣ!

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!! ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΝ !!!

ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ !!!!

ΡΟΥΣΦΕΤΑΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ;;;;;

ΜΠΡΑΒΟ! ΜΠΡΑΒΟ! ΟΛΟ! ΟΛΟ!

ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ!!!!


Και θα μου πεις τώρα τι κακό υπάρχει;
Μια χαρά το έκαναν.

Ναι, αλλά για να σκεφτούμε με ποια σειρά, με ποια ιεράρχηση, με ποιες προτεραιότητες γίνονται αυτές οι αποζημιώσεις; Διότι άλλοι ιδιοκτήτες, που δεν είναι κολλητοί και που ταλαιπωρούνται δεν ξεμπερδεύουν μέχρι να το πουλήσουν το ρημάδι να ησυχάσουν, δεν ξέρω αν με εννοείτε.

Και βέβαια Η ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ των αποζημιώσεων από τον δήμο δεν γίνεται εν κρυπτώ και παραβύστω αλλά γίνεται με μια συζήτηση στο δημοτικό συμβουλίο ΠΟΥ ΙΕΡΑΡΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ και τους κινδύνους να χαθούν ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ για την λειτουργία της πόλης χώροι.

Αυτά γίνονται σε δημοκρατικά καθεστώτα, με κοινωνικό προγραμματισμό και κοινωνικό έλεγχο της εξουσίας.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ!

Και απέναντι στην καθεστωτική λογική που έχει διαποτίσει τον Δήμο και περιγράφεται από την μεγαλειώδη ατάκα που ακούμε καθημερινά από μεγαλοστελέχια: 
"ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ;;;"(Ξέρω την απάντηση στην ανάρτηση: "Υπήρχε δικαστική απόφαση" θα πούνε. Ας το πούνε για να δούμε αν είχαν εξαντληθεί ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ από τον Δήμο).


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ KAI ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΛΛΑ) ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ!


«Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Π. Σκουρλέτης

«Ο πρώτος που ένιωσε την ανάγκη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του ήταν ο κ. Διαμαντόπουλος. Κρατώ τις τελευταίες του δηλώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ξεκαθαρίζοντας ότι «μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν έχουν θέση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όσοι ανήκουν στον αναρχικό χώρο».
Με αφορμή τις αστυνομικές επιχειρήσεις στις βίλες Αμαλία και Κάλλας, ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Alpha 9,89, σχολίασε ότι «ο κ. Δένδιας έχει υιοθετήσει όλα τα επιχειρήματα της Χρυσής Αυγής και ακολουθούν εμφυλιοπολεμικές τακτικές», ενώ μίλησε και για «μιντιακό κατεστημένο που υπερασπίζεται αυτή την τακτική».
Σε ό,τι αφορά τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Issue, που φέρνει μπροστά τη Νέα Δημοκρατία, για πρώτη φορά έπειτα από καιρό, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Είναι η φωτογραφία της εβδομάδας. Η προσπάθεια να δοθεί η αίσθηση μια αλλαγής του κλίματος είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Η άλλη διάσταση είναι να πιάσουν θέματα, όπως της Βίλλας Αμαλία, που ήταν στο περιθώριο και να το κάνουν κυρίαρχο. Οι διαφοροποιήσεις στη δύναμη των κομμάτων αποτυπώνουν τη συγκυρία, με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδώσει στην εκταμίευση της δόσης γύρισμα της σελίδας για τη χώρα. Η κυβέρνηση έπαιξε τα ρέστα της και η πραγματικότητα θα γίνει αντιληπτή και θα οδηγήσει στην κατάρρευση της».
Ερωτηθείς για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «πρόκειται για πράξεις απόλυτα καταδικαστέες εκ μέρους μας αλλά και πράξεις που δίνουν άλλοθι σε μια κυβέρνηση που έχει στρατηγική την ένταση και το διχασμό. Άρα είναι διπλά αδιέξοδες και καταδικαστέες».

ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΑΣ ....


Τι κρύβεται πίσω από τη δήλωση Μπερίσα για τη Μεγάλη Αλβανία

Τα Τίρανα λειτουργώντας ως φερέφωνο και "frontman" Άγκυρας δηλώνουν ότι "Θα αντιδράσουν ενεργά σε περίπτωση που η Ελλάδα θα υποβάλει μονομερώς στα Ηνωμένα Έθνη τους χάρτες των θαλασσίων συνόρων με τις γειτονικές της χώρες" χωρίς να δευκρινίζουν τι είδους ενεργού αντίδρασης θα επιλέξουν. Μήπως ... πόλεμο;

Ή θα τολμήσουν να ανακηρύξουν ΑΟΖ επάνω στην ελληνική διακινδυνεύοντας ακόμα και μια ένοπλη σύγκρουση με την Ελλάδα (αν, φυσικά, στην Αθήνα υπήρχε κυβέρνηση με "balls" που λένε και οι Αμερικανοί...)

Η αλβανική εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» αναφέρεται σε επίσημες πηγές του υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες φέρεται να είπαν πως «μέχρι στιγμής έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα επίσημα. Εμείς θα εξετάσουμε με την δέουσα προσοχή το θέμα και θα κάνουμε την κίνηση μας τη στιγμή που η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί, πάντα προς το καλύτερο συμφέρον της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Εμείς θα εξετάσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε μόνο για την περίπτωση που η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μονομερή δήλωση στον ΟΗΕ».

Από το υπουργείο Εξωτερικών (κύκλοι του οποίου ευθύνονται 100% για την δημοσιοποίηση των ελληνικών προθέσεων) δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη απάντηση, ούτε στον Α.Νταβούτογλου, ούτε στους Αλβανούς.

Είναι σαφέστατο ότι η Άγκυρα εργάζεται "κυκλωτικά" και μετά την Λιβύη και την ίδια την Τουρκία, ήρθε η Αλβανία που έχει δορυφοροποιηθεί πλήρως από την Τουρκία να το παίξει "τσαμπουκάς" στην Ελλάδα. Στην περίπτωση της Αλβανίας, υπάρχει και συγκεκριμένο ενδιαφέρον για περιοχές του Βορείου Ιονίου 100%, φυσικά εντός της ελληνικής ΑΟΖ, που είναι σφόδρα πιθανές να κρύβουν πετρελαιοφόρα πεδία στο υπέδαφος.

Τα αποτελέσματα της κατευναστικής πολιτικής προς όλους, της εγκατάλειψης της ελληνικής μειονότητας και και των εναγκαλισμών με το καθεστώς Μπερίσα...

ΠΗΓΗ

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ

Η Task Force μέσω του ΤΑΙΠΕΔ παίρνει τα κοιτάσματα - Μπλόκαρε γεωτρήσεις στο Β. ΑιγαίοΤο άκρως αναμενόμενο, κάτι για το οποίο το defencenet.gr είχε προειδοποιήσει ότι θα συμβεί και οι κυβερνητικοί από την εποχή του Ε.Βενιζέλου μέχρι σήμερα αρνούνται ότι μπορεί να συμβεί, δυστυχώς για την χώρα, ολοκληρώνεται με ταχύταττους ρυθμούς: Η υποθήκευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και ο έλεγχός τους από την τρόϊκα.

Όχημα για να συμβεί αυτό είναι το Ταμείο για την Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο οποίο θα υπαχθεί η διαμεσολάβηση μεταξύ ΥΠΕΚΑ και εταιρειών ώστε τ’ αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταλήγουν απευθείας στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ελέγχεται φυσικά 100% από την Task Force του Χορστ Ράϊχενμπαχ και κατ'επέκταση την Γερμανία!
Πρώτη κίνηση, μάλιστα, ήταν το μπλοκάρισμα της γεώτρησης στον Πρίνο της Καβάλας η οποία και έχει ήδη εγκριθεί, όπως προβλέπει ο Ν. 4001/ 2011, από την κυβερνητική επιτροπή έχει υπογραφεί από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Καθηγητή Παναγιώτη Λιβιεράτο και επρόκειτο να σταλεί για επικύρωση στην Βουλή πριν τα Χριστούγεννα. Η γεώτρηση αφορούσε μεταξύ αλλων το κοίτασμα "Ε" το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο και μπορεί να αλλάξει πριν από το Ιόνιο τον χαρτη των ενεργειακών πεδίων της χώρας!


Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατ'εντολή των Γερμανών ετοίμασε πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε αυτό και όχι το ΥΠΕΚΑ ή ο υπό ίδρυση φορέας υδρογονανθράκων, αναλάβει την διαχείριση των κατά τόπους κοιτασμάτων, όπως αυτό του Πρίνου.

Δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχεται ουσιαστικά άμεσα από το Βερολίνο θα είναι ο αντισυμβαλλόμενος κρατικός φορέας με τις εταιρείες, που θα επιλεγούν να οργανώσουν τις έρευνες, επενδύοντας σημαντικά ποσά με σκοπό την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Έτσι η Task Force διά της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, εζήτησε και επέτυχε να καθυστερήσει η υπογραφή της τροποποιητικής σύμβασης για την παραχώρηση του Πρίνου, η οποία και έχει ήδη εγκριθεί, όπως προβλέπει ο Ν. 4001/ 2011, από την κυβερνητική επιτροπή έχει υπογραφεί από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Καθηγητή Παναγιώτη Λιβιεράτο και επρόκειτο να σταλεί για επικύρωση στην Βουλή πριν τα Χριστούγεννα.
Τελικά το κείμενο της σύμβασης αντί να κατατεθεί προ των Χριστουγέννων στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής βρέθηκε στο ... γραφείο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ,Τάκη Αθανασόπουλου!
Σε ανακοίνωση της η “Energean Oil & Gas” στις 20 Δεκεμβρίου προειδοποιεί για «τον κίνδυνο άμεσης αναστολής του συνόλου των εργασιών σε ότι αφορά τις άδειες εκμετάλλευσης Πρίνου και Ν. Καβάλας μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος της εναρμόνισης της σύμβασης μεταξύ αυτής, της θυγατρικής της Καβάλα Oil και του Ελληνικού Δημοσίου (Ν. 2779/1999), με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περί Υδρογονανθράκων όπως αυτή ψηφίστηκε και βρίσκεται σε ισχύ με τους Ν. 2289/1995 και 4001/2011".
Στην ίδια ανακοίνωση της η Energean Oil & Gas,της μοναδικής σήμερα εταιρείας που παράγει πετρέλαιο στην Ελλάδα, διευκρίνιζε ότι. "η διαδικασία της εναρμόνισης κρίθηκε εκατέρωθεν απολύτως απαραίτητη για την συνέχιση των επενδύσεων, την διατήρηση και εν συνεχεία αύξηση της παραγωγής και κατ’ επέκταση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας".

Εξάλλου η ίδια η εταιρεία έχει προγραμματίσει επενδύσεις €40 εκατ. το 2013 και €100 εκατ. το 2014 σε συμπληρωματικές και νέες γεωτρήσεις για την αύξηση της παραγωγής του Πρίνου.

Όμως το δικαίωμα για την εμπλοκή του Ταμείου στο όλο θέμα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων του το έδωσε η ίδια η κυβέρνηση, κατόπιν εντολής των δανειστών, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα, αφού προκειμένου να αξιοποιήσει το εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου της Νοτίου Καβάλας (που ευρίσκεται εντός της παραχώρησης της Energean Oil & Gas δυτικά της Θάσου) με την μετατροπή του σε υπόγεια δεξαμενή φυσικού αερίου, συνδεδεμένη με το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου, εζήτησε την συνδρομή του ... ΤΑΙΠΕΔ, λόγω της υποτιθέμενης τεχνογνωσίας του, στις διαπραγματεύσεις του με την παραχωρησιούχο εταιρεία!

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων της «Energean Oil & Gas» για αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων στον Πρίνο και της άδειας λειτουργίας της ως παραχωρησιούχου, τον Ιανουάριο του 2010 κατάθεσε επενδυτική πρόταση στο ΥΠΕΚΑ για την δημιουργία μεγάλης αποθήκης φυσικού αερίου αφού η χώρα δεν διαθέτει επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους.

Με εξαίρεση τις πολύ περιορισμένες δυνατότητες του τέρμιναλ LNG της Ρεβυθούσας, το εθνικό σύστημα αερίου αποδεδειγμένα δεν διαθέτει τους απαιτούμενους – για ένα τόσο εκτεταμένο σύστημα – αποθηκευτικούς χώρους. Περιληπτικά η πρόταση της «Ενεργειακής Αιγαίου» έχει ως εξής:

Μετατροπή του υπό εξάντληση κοιτάσματος ‘Νότια Καβάλα’ σε χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου, δημιουργώντας «συνέχεια» και στηρίζοντας την απασχόληση και την περιφερειακή ανάπτυξη.
Το έργο είναι άμεσης υλοποίησης με αποκλειστικά ιδιωτικά κεφάλαια, με μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής και με αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών και μοναδικής τεχνογνωσίας.

Το έργο αφορά μια επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ και την παράλληλη δημιουργία εγχώριας τεχνογνωσίας.

Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού χωρίς όμως να γνωρίζει καθόλου το αντικείμενο, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία, φαίνεται: Το ζήτημα είναι να ελεγχθούν τα κοιτάσματα από την τρόικα και ειδικότερα από την Γερμανία.

Να πούμε ότι πάντως ότι στην κυβέρνηση δεν έχουν δώσει όλοι "γη και ύδωρ": Τόσο ο υπουργός ΠΕΚΑ, Π.Λιβιέράτος, όσο και ο υφυπουργός αρμόδιος για τα Ενεργειακά Μάκης Παπαγεωργίου, έθεσαν το όλο ζήτημα σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και εν τέλει μετά από επαφές με την Task Force η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ήρε τελικά τις επιφυλάξεις της και προχώρησε στις απαραίτητες τροποποιήσεις στο κείμενο της προκήρυξης του διαγωνισμού για την αποθήκη της Ν. Καβάλας και έτσι το νομοσχέδιο που προβλέπει την επικύρωση της τροποποιητικής σύμβασης της παραχώρησης της Energean Oil & Gas στον Πρίνο εστάλη τελικά στη Βουλή.

Ακόμα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, που έως πρόσφατα είχε την ευθύνη του τομέα των υδρογονανθράκων και εξακολουθεί να είναι ο καθ’ όλα υπεύθυνος κοινοβουλευτικός παράγων από πλευράς ΠΑΣΟΚ, παρενέβη για να υπάρξει άμεση απεμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ από τον τομέα υδρογονανθράκων είναι αποφασισμένος να φέρει το όλο θέμα προς συζήτηση στη Βουλή καλώντας την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή.

Η ουσία είναι ότι πλέον το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή η Task Force, δηλαδή η Γερμανία, ελέγχουν πλέον πλήρως την διαδικασία παραχωρήσεων και ακολούθως της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην χώρα. Κάτι που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις ρητές προβλέψεις του Ν. 4001/ 2011 βάσει τον οποίων το ΥΠΕΚΑ, και οι επιβλεπόμενοι από αυτό φορείς, έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο της όλης διαδικασίας στην αξιοποίηση υδρογονανθράκων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΎΚΗΣ *

Το 2013 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει το οριστικό πέρασμα από το μεταπολιτευτικό στο μετα-μνημονιακό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. Η ύφεση ανέτρεψε άρδην το παλαιότερο καθεστώς και προώθησε περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του κόστους εργασίας και των εισοδημάτων των μισθωτών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι την τελευταία διετία επιβλήθηκαν ρηξικέλευθα μέτρα όπως είναι το πάγωμα μισθών ή/ και η μείωση τους με κυβερνητική πράξη, η θέσπιση ανώτατου ορίου στις μισθολογικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων για μια τριετία, η νομοθετική υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ο προσανατολισμός των συμβάσεων προς το επίπεδο της επιχείρησης και της ατομικής διαπραγμάτευσης, η δραστική απίσχνανση των υποστηρικτικών των ΣΣΕ μηχανισμών (ΟΜΕΔ) κ.λπ.

Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων αυτών είναι ήδη ανάγλυφα. Η θεσμοθέτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων (ακόμη και από ενώσεις 5 προσώπων) μετέβαλε τάχιστα το προηγούμενο καθεστώς εργασιακών σχέσεων και το αποκέντρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2012 υπογράφηκαν 840 επιχειρησιακές συμβάσεις που επικεντρώθηκαν κυρίως σε μειώσεις μισθών και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ο αριθμός των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων -που κάποτε ανέρχονταν περίπου στις 200 ετησίως- μειώθηκε σε 65 το 2010, 38 το 2011 και 23 το 2012, ενώ οι διαιτητικές αποφάσεις το 2012 εξαφανίστηκαν.

Από το 2013 οι μεταβολές θα είναι ακόμη πιο σαρωτικές. Ειδικότερα οι τελευταίες όψεις της εργατικής πολιτικής, με τις ευλογίες της Τρόικας περιλαμβάνουν:
επανακαθορισμό του κατώτατου μισθού (με κρατική έγκριση).
βαλκανιοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
εξατομίκευση των αμοιβών.
ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου και περαιτέρω διάδοση των ατομικών συμφωνιών.
αποδιοργάνωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων.
κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης των ΣΣΕ με δραματική αποδυνάμωση των κλαδικών ΣΣΕ.
κατάργηση της καθολικής εφαρμογής των ΣΣΕ, με την αναστολή της επέκτασης τους στα μέλη των εμπλεκόμενων επαγγελματικών οργανώσεων.
πλήρη αποδυνάμωση του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και αδρανοποίηση θεσμού διαιτησίας.

Είναι πρόδηλο πως η δέσμευση της χώρας για την «εσωτερική υποτίμηση» του κόστους παραγωγής αλλάζει δραστικά τη βάση της κοινωνικής συναίνεσης στην αγορά εργασίας. Οι μύθοι και οι αλήθειες της πρώτης αλλά και της ύστερης μεταπολίτευσης ενταφιάζονται πλήρεις ημερών.

* Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις