Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ - ΑΛΛΟΥ - ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ !

 

 Παρακολουθώ λέξη - λέξη τι γράφεται τον τελευταίο καιρό στα SOCIAL από όλους όσους εμπλέκονται στον δήμο Χαλανδρίου και επηρεάζουν με κάποιο τρόπο τις τοπικές εξελίξεις.

(Στα όνειρά τους επηρεάζουν και τις διεθνής εξελίξεις - παρεμβαίνουν διαπλανητικά, στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων - αλλά με το ψώνιο του καθενός δεν τα βάζω εγώ. Απλά στα μέτρα μου κοιτάω τι 'πουλάνε' οι άλλοι παίκτες στο κοινό του Χαλά Ντερέ).

ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ειδικά παρακολουθώ όσους τώρα ή στο παρελθόν έχουν λειτουργήσει ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ή στο όνομα των παρατάξεων που ήμουν επικεφαλής (ΤΟ.Ρ.Α) και ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.

Ειδικά όσους έγιναν νοματαίοι ή μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου από το παράθυρο, εκμεταλλευόμενοι την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ και ξεπουλήθηκαν στο γιουσουρούμ για ένα κοστουμ, για ένα κοστουμ.

Τώρα έχουν να κάνουν απ' ευθείας μαζί μου. Και ο νοών νοείτο.

Ειδικότερα παρακολουθώ εκείνους που κατάφεραν να είναι και με τους 5 δημάρχους που πέρασαν από την πόλη από τότενες που ήντουναν μικροί: Πέρκιζας, Παττακός, Ζαφειρόπουλος, Κουράσης, Συμεών. 

ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ και εργαζόμενοι στου .... ΞΑΠΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Και τον 'καπετάνιο τους"

Επάγγελμα; Μυαλοπώλης.

Για να το ασκείς αυτό πρέπει να μην σε ρωτάνε ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ.

Είναι η μόνη ερώτηση που αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι.

Διότι αν την απαντήσει κάποιοι θα δυσαρεστηθούν και ίσως δεν αγοράζουν τις υπηρεσίες του στο εμπόριο καλογραμμένων μπουρδολογιών.Θα χάσει πελατάκια.

Τι ομάδα είσαι ρε φίλε?

Ό,τι θες εσύ Πρόεδρε. Αρκεί να νικάει.

Εγώ είμαι Ολυμπιακός. 

Και εγώ αλλά ... ο Μαρινάκης  .....

Τι ώρα είναι? Τι θα κάνουμε αυτή την ώρα?

Ό,τι ώρα θες εσύ Αρχηγέ. Τι σημασία έχει ο χρόνος. Είναι σχετικό μέγεθος άλλωστε σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας.

Να συνταχθούμε με το Κίνημα που αντιστέκεται στην ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ το 2010?

Κοίτα, υπάρχουν ευθύνες που καταλήξαμε εδώ και μας παίρνουν και  τα σώβρακα.  (σώωωπα)

Μην πάρουμε όμως θέση διότι εκεί στο Σύνταγμα δεν είναι όλοι σαν και εμάς, είναι και ΑΛΛΟΙ. 

 (Ουπς, σαν και εσάς δεν έχει, έχει σπάσει το καλούπι μετά από εσάς ΘΕΟΥΛΗΔΕΣ).

Να συνταχθούμε με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ή με το ΝΑΙ, το 2015?

Κοίτα, το θέμα δεν είναι να συνταχθούμε με το ΟΧΙ αλλά να δούμε πώς θα είμαστε (ΕΜΕΙΣ - ΕΓΩ)  μετά το δημοψήφισμα. 

(Εμείς - ΕΓΩ που θα πρέπει να είμαστε και με του ΝΑΙ αν νικήσουν ή να προετοιμάσουμε το ότι το ΟΧΙ θα γίνει ΝΑΙ. Και το αφεντικό εδώ στον δήμο, τώρα είναι με το ΝΑΙ οπότε ας κάνω εγώ τουμπεκί ψιλοκομμένο σε ξύλινη πίπα, παριστάνοντας το ναυτικό).

Βομβαρδίζουν την Γιουγκοσλαβία. Να πάρουμε καθαρή θέση.

Ναι βέβαια είμαστε ενάντια στο ΝΑΤΟ αλλά και ο Μιλόσεβιτς με τον Κάραζιτς έκαναν και εγκλήματα. Σκότωσαν και βίασαν και γυναίκες οι παραστρατιωτικοί. Και η Κροατία με την Σλοβενία είχαν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και ήθελαν να αποχωρήσουν από την Ομοσπονδία. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ! Να τα λέμε και αυτά, μην βλέπουμε μονόπλευρα το πράγμα. Οπότε δεν είναι άσπρο - μαύρο. 

(Λες και υπάρχει άσπρο ή μαύρο στην πολιτική και τις διεθνής σχέσεις - πολύ περισσότερο σε έναν πόλεμο και αυτό δεν το καταλαβαίνουν όλοι οι κανονικοί άνθρωποι που ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ - αυτούς περίμεναν για να τους φωτίσουν με τον ισαποστακισμό τους).

Να καταδικάσουμε την τρομοκρατία και την βία στην πολιτική αντιπαράθεση; Τους εξοντώνουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους;

Ναι κοίτα, δεν λέω, οι άλλοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν βία διότι είναι φασίστες,  αλλά εμείς είναι άλλο. Έχουμε καλύτερο ιδεολογικό μανδύα, είμαστε πιο διαβασμένοι.  Άλλωστε και το 1821 οι επαναστάτες, τρομοκράτες ήταν για το κατεστημένο της εποχής. Και να για εμάς το ίδιο είναι αν οι επαναστάσεις γίνονται εθνοαπελευθερωτικά ή ταξικά. Άλλωστε αυτή η έννοια του έθνους θέλει επανεξέταση.

Το βασικό είναι να ηττηθεί ο νεοφιλελευθερισμός. Εκτός αν τον εφαρμόζουμε εμείς εκεί που είμαστε καβάλα στο άλογο)

(Μην το χοντρύνω εδώ περισσότερο, ΑΚΟΜΑ).

Στην Κύπρο ο Τάσος είπε όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ και θα κάνει δημοψήφισμα.

Ναι εντάξει, αλλά μήπως να το δούμε χωρίς να είμαστε κάθετοι. Διότι εμείς (ποιοι εμείς δηλαδή;) αν χρειαστεί πρέπει να μιλάμε και στη συνέχεια αν στραβώσει το πράγμα. 

ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ που θεωρείτε ότι πρέπει να είστε πάντα στο απυρόβλητο και να επηρεάζετε? 

Θα ονομαστούν τα ΣΚΟΠΙΑ Βόρεια Μακεδονία με το ντηλ του Τσίπρα.

Ναι αλλά κοίτα. Αυτό όταν είμασταν εναντίον και φωνάζαμε 'Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ' ήταν ο Μητσοτάκης μπαμπάς αρχικά  και ο Σημίτης μετά,  κυβερνήτες που είναι φιλελεύθεροι. Ενώ τώρα είναι ο Τσίπρας που πολεμάει το νεοφιλελευθερισμό και κάνει άλλα, καλύτερα ντηλς με τους Αμερικάνους, να όύμε. Τον είδαν οι Αμερικάνοι τον Τσίπρα με τον Κοτζιά και χέστηκαν πάνω τους. Μην πάμε στο συλλαλητήριο που θα είναι και οι ακροδεξιοί εμείς.

Ιδιωτικοποιείται η ΔΕΗ με το 3ο μνημόνιο. Μας παίρνουν όλη τη δημόσια περιουσία με το 3ο μνημόνιο. Να μιλήσουμε. Να πιέσουμε ...

Έλα μωρέ τώρα. Αυτιστικός ή εμμονικός είσαι; Εδώ αγοράσαμε ολόκληρο ΧΕΥ από το ΤΑΙΠΕΔ. Πιτυχία.

Θέλουν να κλείσουν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις στον Δήμο που εμείς σχεδιάσαμε και φτιάξαμε. Είναι νεοφιλελεύθερη επιλογή να μην στηρίζεις τις δημοτικές επιχειρήσεις  και τον ρόλο τους ....

Αδιάφορα σφυρίγματα, λέξη, κουβέντα Ήταν αμαρτωλή η ΦΛΥΑ, κλείσανε αντουφέκιστα την ΔΕΠΑΧ.

Ποιος το λέει ότι ήταν αμαρτωλές; Αφού έχουν ελεγχθεί πεντακόσιες φορές.

Ο Αρχηγός. 

Και εσύ τι λες; Ήταν; Εσύ και οι δικοί σου τι λέτε?

Ναι κοίτα, ΜΗΝ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΙ, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Εδώ υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να λυθούν. ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ στα σχολεία και κάνουμε πολιτισμό.

Με το αρχηγό είμαι πάλι. Και με τον επόμενο αρχηγό πάλι θα είμαι.

Αν είναι αυτός το έχω ήδη το βόλεμα. Αν είναι ο προηγούμενος πάλι το έχω, δοκιμασμένα. Αν είναι κανένας ηθοποιός .... είμαι των τεχνών και του πολιτισμού. Μέσα είμαστε μωρέ να ούμε ...

ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ;

Να νικηθεί ο νεοφιλελευθερισμός έχει σημασία. 

Να αλλά πώς θα νικηθεί;

Εκεί που νικάμε θα είμαι με το νόμο Θεωδορικάκου και εκεί που νικάνε οι άλλοι με την απλή αναλογική. 

(ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΝ ΣΚΙΣΑΜΕ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΜΕΓΑΛΕ)

 

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:

Οι Ρώσοι μπούκαραν στην Ουκρανία. Ισοπεδώνουν μια χώρα, σκοτώνουν αμάχους, βιάζουν γυναίκες, καταστρέφουν πολιτιστικά κτήρια ... Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ξεκάθαρα απέναντι.

ΚΑΘΗΚΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ! 

Τώρα πρέπει να κρατηθούν ξεκάθαρες ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ από την βία των ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ άσχετα πώς τους λένε. Και αυτό σημαίνει ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ χωρίς αστερίσκους.

Ναι κοίτα, Ξεκάθαρα? Τι είναι αυτό? Μην μας ρωτάς εμάς τι ομάδα είμαστε. Δεν βλέπεις που ο Σαββόπουλος βγήκε και καταδίκασε την εισβολή χωρίς να αναφερθεί στα αίτια που την προκάλεσαν?

Αίσχος του. Μισά πράγματα. Έπρεπε να πει τα αίτια.

Να δεις τι κάνει το τάγμα ΑΖΟΦ. Άσε αυτόν τον πιθηκομούρη που μας λέρωσε το ναό της Δημοκρατίας που φασκελώναμε εν χορώ το 2010 και στα έδρανά του έκλανε και ο Μιχαλολιάκος.

Υποκριτικές μπαρούφες.

(Τι να τους πεις τώρα αυτονώνε; Να τους θυμίσεις τι έκαναν οι παραστρατιωτικοί Σέρβοι στη Βοσνία ή η ΕΟΚΑ β στην Κύπρο; Δεν το κάνεις γιατί είσαι σοβαρός άνθρωπος και δεν είσαι σαν τα μούτρα τους. Παίρνεις ΘΕΣΗ στις μεγάλες προκλήσεις και δεν ψάχνεις τον αστερίσκο να μιλάς γι΄αυτό περισσότερο από το θέμα. Και ήσουν με τους Σέρβους όπως και είσαι και θα είσαι πάντα με τους ελληνοκύπριους. Δεν μπαίνεις στο τρυπάκι ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ).

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ, ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΔΙΛΉΜΜΑΤΑ στα οποία εμπλέκεσαι .

Αν δεν είσαι και βάζεις αστερίσκο, για να μιλάς για τον αστερίσκο, δύο πράγματα συμβαίνουν:

Ή ότι είσαι με τους άλλους - εν προκειμένω με τους Ρώσους - και ντρέπεσαι να το δηλώσεις.

Ή ότι είσαι ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΣ κάπου που σε κρατάει από τα φρύδια να του παίξεις το παιχνίδι.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ  ΟΣΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΕΝΕ 'ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ'.  ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. 

ΤΟΥΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑΔΕΣ δεν τους μπορώ.

Α.Ν.

ΥΓ: Δεν αναφέρθηκα καθόλου στο θέμα της προπαγάνδας που καταγγέλλεται, από τα 'ελεγχόμενα' κανάλια ενημέρωσης και την παρουσίαση της 'προπαγάνδας' κατά των Ρώσων από τους δημοσιογράφους και όσα γίνονται στα Ουκρανικά εδάφη από τους εισβολείς. 'Όσοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα προφανώς πιστεύουν ότι οι ρώσοι στρατιώτες, η Βάγκνερ και οι Τσετσένοι έχουν πάρει νεροπίστολα με αγίασμα και ραίνουν τον κόσμο. Τα πτώματα, τα βομβαρδισμένα κτίρια και οι μαζικές δολοφονίες αμάχων είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας.  ΤΙ ΠΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.