Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

κα ΜΑΖΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΝΤΑΥΘΑ
Κα συνάδελφε,

Μέσω δελτίου τύπου του δήμου πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμος Χαλανδρίου επέλεξε 30 οικογένειες ωφελουμένων των κοινωνικών δομών για να τους δώσει δωροεπιταγές προμήθειας ειδών βιβλιοπωλείου και μάλιστα εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Ως υπεύθυνη της δημοτικής πολιτικής και πρόεδρος της διαπαραταξιακής επιτροπής που ελέγχει τις παροχές των κοινωνικών δομών προς τις άπορες οικογένειες της πόλης, επιτροπή στην οποία η παράταξή μας εκπροσωπείται από τον Δημήτρη Λέρτα, σας απευθύνουμε δημόσια το ερώτημα:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΦΩΝΗΜΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ως ωφείλατε και όπως έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο;

Μέχρι σήμερα - υπό την προεδρίας σας - η επιτροπή αυτή λειτουργούσε υποδειγματικά και δεν άφηνε υπόνοιες για οποιαδήποτε επιλεκτική ή ρουσφετολιγική αντιμετώπιση κανενός από τους συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη τη κοινωνικής μέριμνας του δήμου.

Η διαφοροποίηση από την μέχρι σήμερα πεπατημένη πρακτική στην διανομή των δωροεπιταγών - χορηγίας του ΕΥΡΙΠΙΔΗ, οι οποίες μοιράστηκαν με άγνωστες στον εκπρόσωπό μας διαδικασίες, εν κρυπτώ και παραβύστω, σας αφήνει προσωπικά εκτεθειμένη ως πολιτικά υπεύθυνης για την κοινωνική πολιτική του δήμου και ναρκοθετεί το καλό κλίμα που ένα χρόνο τώρα έχει επιτευχθεί στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Ξέρετε αρκεί μία φορά παραβίασης των συμπεφωνημένων στην επιτροπή, για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη που δομήθηκε έναν ολόκληρο χρόνο.

Ελπίζουμε να έχετε την ευαισθησία να μας απαντήσετε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ με ποιες διαδικασίες,  ποια κριτήρια και κυρίως από ποιους επιλέχτηκαν οι 30 οικογένειες δικαιούχων των δωροεπιταγών, ελπίζοντας ότι η απάντησή σας θα διαλύσει κάθε υπόνοια ρουσφετολογικής επιλογής παραταξιακών φίλων ή εξαγοράς συνειδήσεων και μάλιστα σε "ύποπτες" πολιτικά μέρες, δύο βδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές και θα αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας στην επιτροπή.

Εκτός αν και εσείς ζηλώσατε δόξα του υπευθύνου των δημοτικών παιδικών σταθμών που κατάργησε την επιτροπή και αποφασίζει μόνος του πόσα, ποια παιδάκια θα λάβουν την ευλογία της αυτού μεγαλειότατος του και πότε και αν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΑ ΗΘΕΛΕ ΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ! ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ!

Δελτίο τύπου του δημάρχου ευχαριστεί το βιβλιοπωλείο ΕΥΡΙΠΙΔΗ για την κοινωνική του ευαισθησία, γιατί τους έδωσε 30 δωροεπιταγές να μοιράσουν - με τις γνωστές για την διαφάνειά τους διαδικασίες Ρούσσου - Χριστούλη - Γερολυμάτου - στους παραταξιακούς τους φίλους.
Εξαγορά συνειδήσεων και χυδαία μικροπολιτική το λέμε αυτό εμείς οι .... αυριανιστές με τις κωλοφυλλάδες, αν δεν επιλέγονται οι ωφελούμενοι με καθορισμένα και διαπαραταξιακά διαφανή κριτήρια και καλούμε τις επιχειρήσεις του Χαλανδρίου να μην γίνονται ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ σε τέτοια παιχνίδια με οφθαλμοφανές ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ περιεχόμενο.

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ είναι - θυμίζουμε - εκείνο το βιβλιοπωλείο που πέρυσι το καλοκαίρι το είχαν κλειστό κάθε απόγευμα ομάδες καργαριστερών με τον - τότε - υποψήφιο δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο αρχηγό, επειδή είχε απολύσει - ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ - μια υπάλληλό του.

Και που πήγε ο τότε υποψήφιος και νυν δήμαρχος να πει τον ιδιοκτήτη του ότι θα κρατάνε κλειστό το μαγαζί όσο δεν επαναπροσλαμβάνει την υπάλληλο και να την βάλει να κάθεται, αν δεν την θεωρεί κατάλληλη για την δουλειά.
(Αυτό να το ξέρετε εσείς εργαζόμενοι του δήμου - δεν χρειάζεται να αποδίδετε στην δουλειά σας κατά την σημερινή διοίκηση. Μπορείται να κάααααθεστε).
Διαβάστε το δελτίο τύπου του Δημάρχου. Βέβαια ένα συγνώμη προς το μαγαζί ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Ούτε αντιλαμβανόμαστε - εμείς οι ευφάνταστοι - τι θα γινόταν και φέτος στην αρχή της σχολικής περιόδου, εποχή που τα βιβλιοπωλεία βγάζουν τα σπασμένα της χρονιάς, αν δεν έδινε την δωρεά ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ.


Να δεις πώς το λένε μωρέ αυτό στην πιάτσα, πώς το λένε ....

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Κοινωνική προσφορά με ευαισθησία από τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης 

Τριάντα (30) δωροεπιταγές αξίας 30 ευρώ έκαστη, για την αγορά ειδών συναφών με την σχολική περίοδο, πρόσφεραν τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου και τις Κοινωνικές δομές του σε συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ενόψει της σχολικής χρονιάς 2015 - 2016. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ευαισθησία των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης.

Οι οικογένειες στις οποίες δόθηκαν οι επιταγές ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές δομές του δήμου Χαλανδρίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο & Κοινωνικό Φαρμακείο). Η επιλογή των οικογενειών έγινε βάση κριτηρίων που προέκυψαν από την εξέταση κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων. Οι ωφελούμενες οικογένειες μπορούν να εξαργυρώσουν τις δωροεπιταγές στα καταστήματα Ευριπίδης μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Χαλανδρίου

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαριστώ τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ για την ευγενική προσφορά δωροεπιταγών για σχολικά είδη σε παιδιά ευαίσθητων κοινωνικά οικογενειών. Ελπίζω τέτοιες ενέργειες έμπρακτης αλληλεγγύης να βοηθήσουν στην από κοινού αντιμετώπιση των πιο ακραίων συνεπειών της κρίσης που βιώνει η χώρα και οι πολίτες τα τελευταία χρόνια

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου
Συμεών (Σιμος) Ρούσσος

"Επιστράτευση" δημοτικών υπαλλήλων...Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 10.9.2015


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι 10.09.2015

“Επιστράτευση” των δημοτικών υπαλλήλων.

Οι καρεκλοκένταυροι «ηγέτες» της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σκόπιμα δεν ασχολούνται με το ζήτημα για το οποίο – μεταξύ και πολλών άλλων – φέρουν ακέραιη και ΜΕΓΑΛΗ ευθύνη.«Ανακαλούνται και απαγορεύονται οι χορηγήσεις κανονικών αδειών ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, όπως υπενθυμίζει εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία ταυτόχρονα, περιγράφει ποιες διευκολύνσεις παρέχονται στους δημόσιους υπάλληλους προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος θυμίζει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 106 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ.26/2012, A΄ 57), απαγορεύεται η χορήγηση κάθε κανονικής άδειας απουσίας σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στο διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των εκλογών έως και την 20η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας.
Βάσει του εγγράφου, οι άδειες που τυχόν θα έχουν χορηγηθεί έως και την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών ανακαλούνται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης της αρμόδιας αρχής και όσοι έχουν αυτές τις άδειες είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση.
«Ύστερα από τα ανωτέρω, παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα:
α) να μη χορηγούνται κανονικές άδειες στους υπαλλήλους των υπηρεσιών σας και
β) να επιστρέψουν αμέσως στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που θα βρίσκονται σε κανονική άδεια.»


Αυτό έγινε, ακόμη μια φορά, σε βάρος των δημοτικών υπαλλήλων και όχι μόνο.
Ο ορισμός της καταπάτησης της δημοκρατίας και της ελευθερίας…ΝΤΡΟΠΗ.

Και τα συνδικαλιστικά – ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ…- όργανα των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, σιωπούν ή σφυρίζουν αδιάφορα. Για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι οι θεσούλες και τα αξιώματα, τα οποία, βεβαίως – βεβαίως, οδηγούν και σε…ελκυστικά αντίτιμα!
Αν πεις, δε, και για την ΚΕΔΕ…ας το αφήσουμε καλύτερα.
Οι άνθρωποι εκεί θέλουν να περνούν προς τα έξω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ή, καλύτερα, η ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΗ τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί (και ΠΡΕΠΕΙ κατ’ αυτούς – ε, ψήφοι είναι αυτοί!) να αναλάβει…τα πάντα, από πολεοδομικές και στρατολογικές υποθέσεις, μέχρι και τις…πάνες των μωρών! Και φυσικά, όλα αυτά, με το ίδιο, μειωμένο και ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ προσωπικό. Με υπαλλήλους που αμοίβονται πιο χαμηλά από όλους τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους και με εργαζόμενους – ομήρους, με συμβάσεις 2, 5 ή 8 μηνών.
Και μετά απ’ όλα αυτά, η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ βγάζουν μερικές …ανακοινωσούλες, έτσι απλά, για να δηλώσουν «ΠΑΡΩΝ» στην ΑΠΟΥΣΙΑ τους…Σωστά…Άλλωστε στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις.

Αγιασμός και λύσεις σε προβλήματα από την Περιφέρεια Αττικής στον βόρειο τομέα

Ευχές στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και των 12 Δήμων του βόρειου τομέα Αττικής, για μια καλή σχολική χρονιά, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος,Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα παρέστη στον αγιασμό τριών σχολείων:

Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ερυθραίας όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς αποκαταστάθηκε με τοποθέτηση λουόμενων αιθουσών το κτιριολογικό πρόβλημα, στο 1ο Λύκειο Χολαργού όπου η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε στον Δήμο Παπάγου Χολαργού 680.000 ευρώ για την επισκευή και ενεργειακή του αναβάθμιση καθώς και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

«Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας ως Περιφερειακή Ενότητα βόρειου τομέα και Περιφέρεια Αττικής, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε δίπλα σας, όπου μας χρειαστείτε. Να δείξουμε όλοι χαρακτήρα απέναντι στις δυσκολίες.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες» κατέληξε.

Γιάννης Τόλιος: Αυτοκριτική, υποσχέσεις ….αλλά τήρηση Μνημονίου !Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος βουλευτής ΛΑΕ στη Β’ Αθήνας

Τη στροφή των 180 μοιρών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αγνόηση της λαϊκής εντολής του 61.5% του ελληνικού λαού κατά του νέου Μνημονίου, επιχειρούν με διάφορους τρόπους να δικαιολογήσουν επικοινωνιακά τα συστημικά media και τα επιτελεία της κυβέρνησης. Επιχειρούν με ψήγματα αυτοκριτικής να καλύψουν την τεράστια «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης, υποσχόμενα προεκλογικά, υπέρβαση της ευρωζωνικής επιτροπείας …τηρώντας πάντα το Μνημόνιο.

Ειδικότερα στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ (7.9.15) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας, ξεχνώντας τις περσινές δεσμεύσεις, κατέφυγε σε μια άνευ ουσίας αυτοκριτική, υποσχόμενος όμως, σε περίπτωση που και πάλι θα είναι κυβέρνηση, «αντισταθμιστικά μέτρα» με ταυτόχρονη τήρηση του Μνημονίου. «Διαψευστήκαμε», είπε, «γιατί πιστέψαμε ότι η δύναμη του δικαίου θα έφερνε ντόμινο αλλαγών στην Ευρώπη», αποσιωπώντας την ανεδαφική του εμμονή στην υπογραφή συμφωνίας «πάση θυσία» εντός της ευρωζώνης και την προκλητική αγνόηση αλλεπάλληλων επισημάνσεων μεγάλου μέρους στελεχών για την ετοιμότητα αντιμετώπισης πιθανών εκβιασμών από τους «θεσμούς» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ). Διολίσθησε μάλιστα και στην απρέπεια να ισχυριστεί ότι τα στελέχη αυτά …«θα αντιδρούσαν σε κάθε συμφωνία». Από την άλλη έρχεται προεκλογικά να υποσχεθεί ότι θα υπάρξουν «αντισταθμιστικά» στα μνημονιακά μέτρα (??), θα ξεφύγουμε από την μέγγενη της επιτροπείας, θα έχουμε ανάπτυξη κ.ά., με πιστή πάντα τήρηση των δεσμεύσεων του νέου Μνημονίουπ!

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Έναρξη μαθημάτων σκάκι για την περίοδο 2015-2016, Συνάντηση γονέων

                                                                        Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων
«Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»


ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 &; ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Σκακιστικό Τμήμα του Συλλόγου

http://anovrilissia.blogspot.com


Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 9:30-12:00 π.μ. θα έχουμε την πρώτη συνάντηση με τα παιδιά και τους γονείς τους όπου θα ενημερωθούν για τα μαθήματα σκάκι στον Σύλλογό μας, και θα αφορούν παιδιά 5-17 ετών για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Παράλληλα θα λειτουργήσει και τμήμα για όσους ενήλικους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα σκάκι.

Εγγραφές και δοκιμές θα πραγματοποιούνται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015.

Από Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα προπονήσεων 2015-2016.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6992299943 ή στο mail syllogos.anovrilissia@gmail.com.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Έναρξη μαθημάτων σκάκι για την περίοδο 2015-2016 (πατήστε ΕΔΩ)


Μαθήματα Σκάκι – Πρόγραμμα Προπονήσεων σκακιστικού τμήματος 2015-2016 (πατήστε ΕΔΩ)

Οργάνωση σκακιστικού τμήματος ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων (πατήστε ΕΔΩ)

Για να δείτε το άρθρο «Γιατί σκάκι» του προπονητή σκάκι Καφίρη Βασίλειου πατήστε ΕΔΩ

Φωτογραφίες από τις δράσεις του Συλλόγου (πατήστε ΕΔΩ)
Ο Γενικός Γραμματέας

και εκπρόσωπος του σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας
τηλ: 6992299943
mail: alex_giannak@yahoo.gr