Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΖΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑΟ ΕΡΝΕΣΤΟ ΛΕΕΙ ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΑ ΤΡΙΑ!(Μας βλέπω να τρώμε τρία από κάθε κομμάτι!)
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

26/9/11

Επί πολλά χρόνια παρακολουθούμε τη συνεχή υποβάθμιση της Δημόσιας παιδείας με την υποχρηματοδότησή της, με μια σειρά μέτρων που καταργούν το δωρεάν χαρακτήρα της και την πρόσβαση όλων των παιδιών σε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση από το προνήπιο ως και το πανεπιστήμιο με σύγχρονο περιεχόμενο και υψηλή ποιότητα έτσι όπως το απαιτούμε οι γονείς και η κοινωνία.
Οι γονείς βάζαμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, εξωσχολικές δραστηριότητες, μεταπτυχιακά, προσπαθώντας να προσφέρουμε στα παιδιά μας καλύτερη μόρφωση και συνειδητοποιώντας με τον πιο σκληρό τρόπο ότι η παιδεία απείχε πολύ από το να είναι  δημόσια και δωρεάν για όλους.

Φέτος όμως και μετά το πρώτο κύμα των συγχωνεύσεων σχολείων, για δεύτερη φορά  μετά την Κατοχή, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς βιβλία, γεγονός με πολύ αρνητικό συμβολισμό καθώς το βιβλίο είναι αναντικατάστατο. Με το μικρότερο αριθμό διορισμών εκπαιδευτικών παρά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, με ελαχιστοποίηση των προνηπίων που μπορούν να φοιτήσουν στα δημόσια νηπιαγωγεία, με  400 περίπου παιδιά εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών,με την κατάργηση των βρεφονηπιακών σταθμών, με τα σχολεία να μην έχουν χρήματα για να εξυπηρετήσουν βασικές λειτουργικές ανάγκες, με κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια.
Κι όλα αυτά σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, με ακρίβεια , ανεργία, εξαφάνιση εργασιακών δικαιωμάτων, απολύσεις, εφεδρεία, κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων.
Φέτος μπαίνουν ακόμη πιο επιτακτικά διλήμματα στους γονείς. Να αγοράσουν βιβλία; Να πληρώσουν φωτοτυπίες; Να δώσουν χρήματα για το πετρέλαιο του σχολείου; Να ψάξουν χορηγούς για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες των σχολείων; Απαντάμε κατηγορηματικά ΟΧΙ. Κι αυτό γιατί αφενός δε μπορούμε να υποκαταστήσουμε τη δημόσια χρηματοδότηση την οποία ήδη έχουμε πληρώσει οι ίδιοι κι αφετέρου για τον απλούστατο λόγο ότι δεν αντέχει η τσέπη μας. Η δημόσια παιδεία δεν μπορεί να λειτουργήσει με αγαθοεργίες και ελεημοσύνες. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
Όπως είναι φανερό, δεν αρκεί η διαπίστωση των προβλημάτων αλλά θα πρέπει οι γονείς να διεκδικήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και να υπερασπιστούμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας.

Διεκδικούμε  και Απαιτούμε :

 • Παιδεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Στην παιδεία δε χωράει κανένα μνημόνιο.
 • Ενιαίο, 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Όχι στην ανήλικη εργασία.
 • Δίχρονη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή. Δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 • Δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όχι στην ιδιωτικοποίηση
 • Αποσύνδεση του λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 • Σύγχρονο, ποιοτικό και ολοκληρωμένο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.
 • Πιστοποίηση στις ξένες γλώσσες και την πληροφορική και ελεύθερη επιλογή της δεύτερης γλώσσας
 • Εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό των σχολείων ( καθαρίστριες, φύλακες , τραπεζοκόμους κλπ) με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Ασφαλή σχολεία Όχι στους συμβασιούχους, ωρομίσθιους και προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας
 • Αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Όχι στους χορηγούς και στους ιδιώτες στα σχολεία
 • Αύξηση της χρηματοδότησης για τη συντήρηση των σχολείων. Μητρώο συντήρησης και υπεύθυνος συντήρησης για κάθε σχολείο.
 • Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών
 • 20 μαθητές ανά τάξη
 • Να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία
 • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς

Με κύριο άξονα αυτά τα αιτήματα για την παιδεία και σε συνδυασμό με τους αγώνες όλων των εργαζομένων ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ :

1.    Τη διοργάνωση από τους Συλλόγους γονέων Γενικών Συνελεύσεων σε όλα τα σχολεία

2.   Τη διοργάνωση Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία του Χαλανδρίου

το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 11πμ

σε συνεργασία με τις Ενώσεις γονέων των γειτονικών δήμων και τους Συλλόγους εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕΛΙΝΑ! ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΤΥΠΗΣΕ! ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ! ΣΥΝΤΟΜΑ! ΚΟΥΦΑΛΕΣ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!


«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση.

Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο 


Το όνομά της Μελίνα.
Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο προχθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο Στις εύλογες απορίες της κόρης του, ο μπαμπάς της προσπάθησε να εξηγήσει τα... ανεξήγητα. Σίγουρα, ένας κύριος δεν χτυπάει ποτέ, τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Στη συνέχεια, πως «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για κάποιες αποφάσεις που παίρνουν εκεί μέσα (σ.σ. Βουλή) και που κάθε μέρα μειώνουν τα λεφτά που παίρνει ο μπαμπάς και η μαμά». Και ενώ η ειρηνική διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή δεν είχε καν αρχίσει, οι «κύριοι» με τα πράσινα τους επιτέθηκαν αναίτια, ενώ ένας από αυτούς, με την ασπίδα που πάνω γράφει «Αστυνομία/Police», χτύπησε τη μικρή Μελίνα δυνατά στο πρόσωπο.

Ο πατέρας της, ο Ηλίας Βρεττάκος, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, όμως στο Σύνταγμα την Κυριακή βρέθηκε χωρίς τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. «Ηρθαμε οικογενειακά». Αφορμή για την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ήταν «απλά ότι βρισκόμασταν εκεί», όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που διοργάνωναν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο» συνεχίζει ο κ. Βρεττάκος. «Να μας διώξουν. Ετρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στη γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα στην αγκαλιά μου και προσπάθησα να φύγω. Ετρεμε ολόκληρη. Με έσφιγγε δυνατά και δεν με άφηνε. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και η κόρη μου φοβισμένη». Λίγο αργότερα, μόλις η μικρή ηρέμησε, την είδε ένας φίλος γιατρός που βρισκόταν εκεί και τον καθησύχασε.

«Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; αναρωτιέται ο Ηλίας Βρεττάκος, προσπαθώντας τώρα ο ίδιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Γι' αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής». Στην κόρη του βέβαια, που τον ρώτησε λίγο μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, «μπαμπά, τι θα γίνει άμα χτυπήσουν όλα τα παιδάκια;» προσπαθεί να βρει απαντήσεις ανάλογες της ηλικίας της. Προσπαθεί να της εξηγήσει πως οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη συγκυρία βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό.

«Εμείς δώσαμε αγώνες για να βελτιωθεί η ζωή μας. Στην κόρη μου κάθε βράδυ διηγούμαι αυτές τις ιστορίες. Για τους κοινωνικούς αγώνες, τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και πως η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο κόσμος της έχει γυρίσει ανάποδα παρ' όλο που δεν είναι σε ηλικία να έχει συνείδηση των πραγμάτων. Είναι λες και ζούμε στις μαύρες εποχές της χούντας. Να σε τσαλαπατάνε όπως τσαλαπατάνε την ελευθερία σου και τη δημοκρατία».

Σ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΜΩΡΗ ΡΟΜΠΑ, ΑΛΗΤΗ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ,  ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ;;;

Έτσι θα είναι πλέον οι ταμπέλες των μνημονιακών βουλευτών

Ετσι θα είναι πλέον οι ταμπέλες των μνημονιακών βουλευτών


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! ΕΜΔΥΔΑΣ! ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ!

Συνδικαλιστική συνέλευση είχαν προχθές οι μηχανικοί του δημοσίου΄για να οργανώσουν την δράση τους στα δύσκολα που έρχονται.

Η πανσπερμία απόψεων σχετικά με τις εκτιμήσεις και τους τρόπους δράσης που προτείνονταν ήταν τέτοια που η συνισταμένη ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί.

Δεξιοί, πασόκοι, αριστεροί, αγανακτησμένοι, φρικαρισμένοι έλεγαν το μακρύ τους και το κοντό τους.

Ώσπου τον λόγο πήρε ένας μηχανικός και ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ:

"Όλα αυτά που συζητάμε είναι ανούσια. Ο αστροστόλος των εξωγήινων πλησιάζει και σε λίγο εμείς οι άνθρωποι το μόνο που θα κάνουμε είναι να υπηρετούμε τις ανώτερες μορφές ζωής που θα κυριεύσουν τον πλανήτη. Οπότε τσάμπα παιδεύεστε".

Η αίθουσα σείστηκε από χειροκροτήματα και η συνέλευση ... διαλύθηκε.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!


ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ - ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ: ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ!

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!
Ε ΑΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΦΑΣΚΕΛΟ! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ.


Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο εξής, στα λεωφορεία του Δήμου, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ (δηλαδή...ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ;;!!) τα καροτσάκια της Λαϊκής Αγοράς!!!
Ο λόγος; Όπως εξήγησε (ευγενέστατα, είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, και με κατανόηση για το πρόβλημα που δημιουργείται ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ) ο οδηγός, αυτό γίνεται (από πότε;; δεν ίσχυε την προηγούμενη εβδομάδα...) γιατί εμποδίζεται η διέλευση (στο τεράστιο ΠΟΥΛΜΑΝ!!) μέσα στο όχημα από τους επιβάτες...
Δηλαδή, συγνώμη, σε μια γυναίκα με καρότσι μωρού, θα της πούνε "κυρία μου, αφήστε το μωρό και μπείτε μόνη σας στο λεωφορείο" ;; Τρομερή ΕΜΠΝΕΥΣΗ...ποιού;;;
ΠΡΟΤΕΙΝΩ : Δημοτικό φόρο καροτσιών!!! ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΟΥΡΑ!!!
Ακόμη, ΠΡΟΤΕΙΝΩ : Γραφείο ενοικίασης καροτσιών με τιμόνι (να βρεθεί και χορηγός για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!!!), ώστε οι νοικοκυρές του Χαλανδρίου - δηλαδή αυτές που δεν έχουν μεταφορικό μέσον - (αλήθεια, σε ποια άλλη πόλη ισχύει αυτό;;;) να κατεβαίνουν με αυτό στη Λαϊκή Αγορά.
Και ΡΩΤΑΩ : Βάση ποιου νόμου ή ποιου ψηφίσματος αποφασίστηκε αυτό;
Υ.Γ. Η πληροφορία ΔΕΝ επιδέχεται αμφισβήτησης ή παρερμηνείας, αφού το "περιστατικό" συνέβη στη μητέρα μου...
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Μέσα σε όλα τα κριτήρια του ΑΣΕΠ,  αλλά και ως προσόν για να θέσει κανείς υποψηφιότητα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ IQ ΤΕΣΤ γαμώ την τρέλα μου! ΟΧΙ ΠΟΛΥ! 100 ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ! ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ... ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *