Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν»

του Θωμά Βαρδουλάκη 
Με τη φράση αυτή ο Θουκυδίδης συνόψισε την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά διακυβεύματα της εποχής της και να τα αντιμετωπίσει με ορθή προτεραιότητα.
Ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γνήσιος «επίγονος» του επί σαράντα και πλέον έτη βαθιά διεφθαρμένου, χρεοκοπημένου και ψυχορραγούντος πλέον παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος. Αυθεντικός εκφραστής του πιο ανάλγητου για τον άνθρωπο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια νεοθατσερισμού - νεοφιλελευθερισμού και της σκληρότητας που τον συνοδεύει, συστήματος που επικράτησε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.
Τα παιδικά του βιώματα, του θατσερισμού, που με ευλάβεια εφάρμοσε ο πατέρας του, φαντάζουν ως όαση στη λαίλαπα που ευαγγελίζεται και επαγγέλλεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος οραματίζεται «ένα μικρό και ευέλικτο κράτος» με συνεπακόλουθο χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Όλα αυτά στο όνομα μεγιστοποίησης της κερδοφορίας ενός τμήματος το οποίο δεν αφορά τη μικρομεσαία και οικογενειακή επιχείρηση ιδιωτικού τομέα, που θα υποκαταστήσει ακόμη και σε βασικές του εκφράσεις το κράτος Δικαίου και Πρόνοιας. Για το οποίο κράτος δικαίου και πρόνοιας παλεύει έναν χρόνο μετά την ανάληψη, με την ψήφο του λαού, της διακυβέρνησης της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η χώρα, με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, δίδει τη μάχη με τους εκπροσώπους των δανειστών, και ιδιαίτερα του ΔΝΤ, ώστε χωρίς περικοπές στις κύριες συντάξεις, με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τις αποκρατικοποιήσεις και την ψήφιση στη Βουλή του ασφαλιστικού να περάσει η χώρα τον κάβο της αξιολόγησης, για να ανοίξει ο δρόμος έναρξης της συζήτησης ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.
Απομείωση που αποτελεί οφειλή του πολιτικού συστήματος προς τις επόμενες γενιές και διά της ελάφρυνσης του χρέους να υπάρξει επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, η απώλεια της οποίας προ εξαετίας αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των τότε ασκησάντων την εξουσία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Ο κ. Μητσοτάκης, με προβλέψιμους συμμάχους και εξαπτέρυγα, που λιμνάζουν σε θολά παραποτάμια νερά, ολοκλήρωσαν τον κύκλο της αποστολής που ως φαίνεται τους ανατέθηκε από τους εργολάβους της ενημέρωσης. Αλλά συμμάχους του και κάποια απομεινάρια «εκσυγχρονιστών» της σημιτικής περιόδου. Με την υποστήριξη της στρατευμένης και συστημικής διανόησης της χώρας, που φιλοξενείται απλόχερα σε κάποια συστημικά ιδιωτικά κανάλια άδουν και σέρνουν τον χορό πάνω από το σεπτό σώμα της καθημαγμένης και λεηλατημένης από τους ίδιους πατρίδας όλων μας.
Ένα επικίνδυνο για την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία, τη λειτουργία των θεσμών αλλά και την κοινωνική ομοψυχία και συνοχή κοκτέιλ ακροδεξιών και νεοφιλελευθέρων. Με τοποτηρητή του κ. Σαμαρά στον υπό προθεσμία αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο οποίος ακόμη και πρόσφατα διατύπωσε την άποψη, στην ΕΡΤ ότι ορθώς έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ, επί πρωθυπουργίας κ. Σαμαρά.
Όλη αυτή η ετερόκλητη, και ποικιλόχρωμα μεταλλασσόμενη συμμαχία σκληρών δεξιών, νεοφιλελεύθερων, προθύμων και προβλέψιμων συμμάχων του κ. Μητσοτάκη σε ένα κατατείνει: στην παλινόρθωση της κομματικής πατρωνείας - πελατείας στο κράτος, τη διαιώνιση της φαυλότητας και αδιαφάνειας στις σχέσεις πολιτικής και κρατικοδίαιτης, όχι υγιούς επιχειρηματικότητας. Την ανάσχεση της προσπάθειας της κυβέρνησης να βάλει τα θεμέλια για ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης υπέρ των αδυνάτων και των πολλών.
Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκηρύξει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που επαγγέλλεται και δεν απαγκιστρωθεί από την τυφλή τοποτηρητεία που του έχουν επιβάλλει με τις «δάνειες δυνάμεις» καραμανλικοί και σαμαρικοί, που δηλώνουν μάλιστα ενεργά παρόντες στην πολιτική, ουδεμία τύχη και προοπτική θα έχει η αναλώσιμη θητεία του ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Μία μόνο, νομίζω, επιλογή έχει ο κ. Μητσοτάκης και αυτό θα εκτιμηθεί από το αλάνθαστο αισθητήριο και κριτήριο του ελληνικού λαού -να βάλει πλάτη στο ασφαλιστικό και το προσφυγικό. Γιατί και τα δύο δεν είναι θέματα κομματικής αντιπαλότητας και κομματικού οφέλους του, αλλά θέματα εθνικής ανάγκης, κοινωνικής συνοχής και ενότητας του λαού μας, ο οποίος θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα εμπρός αφήνοντας πίσω παθογένειες και οδυνηρές μνήμες της τραγικής, με συνευθύνη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τελευταίας πενταετίας.

Ο Θωμάς Βαρδουλάκης είναι ιατρός πνευμονολόγος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Χαλανδρίου

Γ. ΠΑΠΙΔΑΣ: ΔΝΤ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ

Όπου πέρασε το μακρύ χέρι των ΗΠΑ το ΔΝΤ άφησε πίσω του ερείπια και καμένη γη...

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για φοβερές ελλείψεις σε φάρμακα , γάζες και κάθε είδους αναγκαία για την δημόσια υγεία υλικά στα δημόσια νοσοκομεία...

Και εμείς καθόμαστε και μιλάμε ακόμα με τους οικονομικούς αυτούς δολοφόνους των λαών και παζαρεύουμε το αν θα μας πετσοκόψουνε πολύ ή λίγο..

Όποιος είχε την ατυχία ή να έχει δικό του άνθρωπο σε νοσοκομείο ή ήταν ο ίδιος καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέω...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ σε όλους αριστερούς και δεξιούς για το κατάντημα στο οποίο έσυραν την χώρα.

 Ας ελπίσουμε ότι η λαϊκή οργή θα αντιστρέψει τις λογικές υποταγής και θα ανοίξει τον δρόμο να διαολοστείλουμε τους οικονομικούς δολοφόνους έξω από την χώρα μας..

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΣΕΙΡΑ !!!
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!

Κώστα Αγγελή: "Βρήκαν θέμα να κάνουν αντιπολίτευση" είπε ο Δήμαρχος


Παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ) Χαλανδρίου έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό και μια αυταρχική ρητορική εκ μέρους του Δημάρχου, έναντι της Αντιπολίτευσης.

Εφευρίσκει εχθρούς, ανακαλύπτει αντιπάλους, στοχοποιεί πολιτικές και γενικότερα δείχνει μια αχαρακτήριστη εμπάθεια σε όποιον δε συμφωνεί μαζί του. Λογικές του τύπου "βρήκαν θέμα να κάνουν αντιπολίτευση" είναι επιεικώς απαράδεκτες ειδικά στη συγκεκριμένη Αντιπολίτευση.

Με αφορμή τα θέματα της 3ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της 11ης Φεβρουαρίου και ειδικότερα το θέμα 3 που αφορούσε την επιβολή συνδρομής σε μέλη των Κ.Α.Π.Η. με οικογενειακό εισόδημα άνω των 20.000€, για τη χρήση της πισίνας του Δήμου και τη μεγαλοθυμία της Διοίκησης να το μειώσει στο μισό, όπως και τα θέματα 11, 12, 13 που αφορούσαν απευθείας αναθέσεις για δημιουργία θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά, νέους και ενήλικες, καθώς και τη δημιουργία μουσικού εργαστηρίου μάθησης σύγχρονης κιθάρας σε μαθητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, η Διοίκηση μας βρήκε απέναντι.

Προσπαθήσαμε με επιχειρήματα να ανατρέψουμε την εισήγηση για τα Κ.Α.Π.Η., με αρωγούς κάποιους ηλικιωμένους συνδημότες μας που παρέστησαν και εξήγησαν κι αυτοί τους λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η έστω και μειωμένη συνδρομή, στο κολυμβητήριο. Λόγοι ηλικιακοί, λόγοι υγείας, λόγοι θεραπευτικοί, λόγοι ψυχολογίας, λόγοι επικοινωνίας, λόγοι κοινωνικοί, λόγοι σεβασμού στην τρίτη ηλικία επιβάλλουν τη δωρεάν χρήση της πισίνας, όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα. Αντί λοιπόν, μιας ουσιαστικής συζήτησης εισπράξαμε ταξικές κορώνες και άρνηση, καθώς η Διοίκηση "προστατεύει" έτσι τους άπορους δημότες της και επιβάλλει εισφορά στους "πλούσιους" συνταξιούχους. Δεν τους πέρασε από το μυαλό φαίνεται τι σημαίνει τρίτη ηλικία, ούτε φυσικά τους έχει ενημερώσει κανείς πως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για παράδειγμα, όταν οι ηλικιωμένοι σγοράζουν το μειωμένο τους εισητήριο δεν προσκομίζουν εκκαθαριστικό της εφορίας!

Σε ότι αφορά τώρα, τα θέματα 11, 12, 13 και τις αναθέσεις για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια. Κανείς δεν τους κατηγόρησε για τη σκοπιμότητα ίδρυσής τους. Το αντίθετο εισέπραξαν και τα εύσημα της Αντιπολίτευσης για την πρωτοβουλία τους. Πολύ απλά τους εξηγήσαμε πως για λόγους ισοπολιτείας θα έπρεπε τουλάχιστον, να απευθύνoυν μια πρόσκληση ενδιαφέροντος από το site του Δήμου και του Αετπουλείου για την πρόθεση της Διοίκησης. Στη συνέχεια το Πολιτιστικό μαζί με τον καθ'ύλην και κατ' ουσίαν (λόγω της επαγελματικής του ταυτότητας) Αντιδήμαρχο θα αξιολογούσαν τις προτάσεις και η επιλογή τους θα ψηφιζόταν ομόφωνα. Αντ' αυτού η μπάλα στην εξέδρα. "Να φέρουμε όλα τα βιογραφικά στο Δ.Σ.;", "Το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ πως έγινε η επιλογή των παραστάσεων;". Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε! Εμείς δε ζητήσαμε να έχουμε άποψη στο πρόσωπο τα πρόσωπα. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν Διαφάνεια και η επιλογή δική σας. Για να εισπράξουμε, εκτός μικροφώνου, αλλά αρκετά δυνατά ώστε να ακουστεί " Άφησε τους, αυτοί δε θέλουν να γίνεται τίποτε στην πόλη"

Συγχαρητήρια, αν αυτό καταλάβατε!
Ξέρετε, ο καιρός περνά γρήγορα.
Είστε τυχεροί, που έχετε τη συγκεκριμένη και εν συνόλω υπεύθυνη Αντιπολίτευση.
Προσπαθούμε από την πρώτη μέρα να είμαστε χρήσιμοι και συνενετικοί για το καλό της πόλης. Θυμηθείτε τη δική σας πορεία σαν αντιπολιτευόμενη παράταξη, με ένα διαρκές και διαχρονικό ΟΧΙ, σε κάθε πρόταση των παρελθόντων "αστικών" Διοικήσεων, που τόσο μέμφεστε.
Μη μας προκαλείτε συνέχεια, μην ψάχνετε να βρείτε σε εμάς αόρατους εχθρούς, μόνο και μόνο για να στηρίξετε το "επαναστατικό" σας αφήγημα, βάση του οποίου το Χαλάνδρι περίμενε αιώνες ολόκληρους να έρθετε εσείς να το σώσετε!!!


Κώστας Αγγελής
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012
Πρόεδρος Αετοπούλειου 2013

ΑΝΤΩΝΗ ΚΡΟΥΣΤΗ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ.


Τι δουλειά να κάνουν άραγε αυτοί οι κουστουμαρισμένοι χαμογελαστοί κύριοι που κινούνται μέσα στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία; Μήπως εκμαυλίζουν τους γιατρούς εις βάρος της δημόσιας υγείας; Μήπως είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την αύξηση των δαπανών για την υγεία; Μήπως παρασιτούν έναντι της κοινωνίας; Παρακάμπτουν τη σειρά των ασφαλισμένων για να συναλλαχθούν με τους γιατρούς εις βάρος τους;

Αυτοί και άλλοι μύθοι απαντώνται στο νέο μου βιβλίο με τίτλο «Ο επαναπροσδιορισμός του Ιατρικού Επισκέπτη». Αντιθέτως στο βιβλίο αυτό ( το οποίο είναι το μοναδικό που έχει γραφτεί από Ιατρικό Επισκέπτη) αναδεικνύεται η προσφορά του στην ανάπτυξη και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, καθώς και ο προσδιορισμός του ρόλου του στα σύγχρονα συστήματα υγείας.

Αντώνης Κρούστης
«Ο επαναπροσδιορισμός του Ιατρικού Επισκέπτη»
Εκδόσεις Σταμούλη.

Τηλ. επικοινωνίας 6944429567
email επικοινωνίας akroustis1966@gmail.com

Tο τρίτο τεύχος της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου