Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ...


Ο βρώσιμος:
Φάε ένα μαλάκα

Ο υπέρβαρος:
Πολλά κιλά μαλάκας

Ο φορητός:
Πάρε ένα μαλάκα

Ο πανταχού παρών:
Να ο μαλάκας

Ο ορατός:
Κοίτα ένα μαλάκα.

Ο αυτοπαθής:
Μαλάκα μου!

O Interactive Multimedia:
Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι.

Ο απτός:
Με πιάσανε μαλάκα.

Ο κατοχυρωμένος:
Μαλάκας με πατέντα.

Ο αρχαίος:
Μαλάκας με περικεφαλαία.

Ο εγκεκριμένος:
Μαλάκας με βούλα.

Ο ορθογραφημένος:
Μαλάκας με Μ κεφαλαίο.

Ο στάσιμος:
Έμεινα μαλάκας.

Ο αλγεβρικός:
Μαλάκας στο τετράγωνο.

Ο γκέυ:
Είσαι και πολύ μαλάκω!

Ο συνοδός:
Έλα, με το μαλάκα τώρα…

Ο tefal:
Ξεκόλλα, ρε μαλάκα.

Ο εύθυμος:
Ναι, γέλα, μαλάκα!

Ο καθ’ υποτροπήν:
Ε, τον μαλάκα.

Ο επώνυμος:
Έλα ρε Μαλάκα.

Ο νυχτωμένος:
Ξύπνα, μαλάκα.

Ο χαμένος:
Πού είσαι, ρε μαλάκα;

Ο απρόοπτος:
Την έκανε πάλι ο μαλάκας!

Ο βαθμοφόρος:
Α, τον αρχιμαλάκα!

Ο αμφίβολος:
Καλά, μαλάκας είσαι;

Ο μικτός:
Και μαλάκας και πούστης.

Ο εμετικός:
Τα ξέρασε όλα ο μαλάκας.

Ο ανίκανος:
Βρε, τον μαλακοκαύλη!

Ο καλοδεχούμενος:
Καλώς τον μαλάκα!

Ο εξακριβωμένος:
Είναι τελικά μαλάκας.

Ο επιρρεπής:
Μη γίνεσαι μαλάκας πάλι.

Ο ανέραστος:
Άντε γαμήσου, ρε μαλάκα.

Ο ανεκδιήγητος:
Καλά, πόσο μαλάκας είσαι;

Ο αργοκίνητος:
Άντε ρε μαλάκα, κουνήσου.

Ο συζητήσιμος:
Μιλάμε για πολύ μαλάκα!

Ο επαναλαμβανόμενος:
Την είπε πάλι ο μαλάκας.

Ο επιθετικός:
Θα σε γαμήσω, μαλάκα.

Ο απρόβλεπτος:
Με άφησε μαλάκα.

Ο αιθεροβάμων:
Τι λες, ρε μαλάκα;

Ο διστακτικός:
Όρμα, ρε μαλάκα!

Ο στον κόσμο του:
Τι κάνεις εκεί, ρε μαλάκα;

Ο αμυνόμενος:
Μη με γαμάς, ρε μαλάκα…

Ο φαρσέρ:
Κόψε την πλάκα, ρε μαλάκα.

Ο ρολίστας:
Είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης.

Ο χαμηλών τόνων:
Μαλάκας με την καλή έννοια.

Ο θρασύς:
Μου τη βγήκε κι από πάνω ο μαλάκας.

Ο αδιόρθωτος:
Ο μαλάκας είναι πάντα μαλάκας.

Ο προβλέψιμος:
Τι περιμένεις από μαλάκα;

ΚΑΙ ΤΩΡΑ .....

Ο ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΑΛΑΚΑ!
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΑΡΤΙΟΔΑΚΤΥΛΩΝ ή ο ΜΥΡΙΚΑΖΩΝ ΜΑΛΑΚΑΣ

στην καρομιλουμένη Ο ΚΑΤΣΙΚΟΜΑΛΑΚΑΣ ή αλλιώς  Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ

ΡΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΡΕ ...... 

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΑ!
"Επειδή κάποιοι ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ νομίζουν ότι επειδή έπιασαν μια καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο θεωρούν ότι μπορούν να διαβάλουν δημόσια το όνομά μου, παίζοντας τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια, καταλογίζοντας μου παραταξιακές διαπλοκές λόγω της ενεργής συμμετοχής μου στο γονεϊκό κίνημα ... "

ΣΑΤΥΡΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Η παραπάνω "βαρυσήμαντη"," θεσμική" και "ενδεικτική "νεοφιλελεύθερου δημοκρατικού ήθους αριστείας", δήλωση έγινε μέσω της προσωπικής της σελίδας στο φατσομπούκι, από την πρόεδρο της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χαλανδρίου πριν μέρες, όταν ανέδειξα το θέμα της απαράδεκτης επιστολής της Ένωσης εναντίον των δημοτικών παρατάξεων μέσω της Πλατείας αλλά και θέτοντάς το επίσημα στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ.

Η ¨Ενωση συλλογικά είχε "απαντήσει" - όπως είχε απαντήσει (τα έχουμε αναρτήσει όλα στην ΠΛΑΤΕΙΑ) αλλά η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΣ της Ένωσης Γονέων δεν αρκέστηκε στη συλλογική απάντηση. Έδωσε και το δικό της στίγμα .... ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Και εκφράστηκε μέσω προσωπικής ανάρτησης, δικαιώνοντας απόλυτα την άποψή μας ότι Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ - αυτή τη σκοτεινή περίοδο - να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο σε αυτή τη κοινωνία είναι να πέσουν οι μάσκες των υποκριτών και των "δήθεν".

Και η Σταυρούλα Πετράκου είναι ΠΟΛΥ ΔΗΘΕΝ.
 • Είναι ΔΗΘΕΝ όταν παριστάνει ότι διαμαρτύρεται, αν της πει κανείς ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ.  Διεκδικεί να "προστατεύεται" ώστε να εμφανίζεται ως .... ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ στους γονείς ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΑ. Παρεξηγείται η ΔΗΘΕΝ όταν της υπενθυμίζουμε ότι ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ - στην παράταξη Κουράση.
 • Είναι τόσο ΔΗΘΕΝ που δεν έχει την στοιχειώδη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΙΞΙΑ να μην  διατηρεί ΔΙΠΛΗ - αντικρουόμενη - θεσμική ιδιότητα στον δήμο.  Πρακτική που αναδεικνύει χωρίς αμφιβολία την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της, όταν καταγγέλλει όσους της προσάπτουν "πολιτική διαπλοκή" (ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ, ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ, χωρίς φόβο και πάθος):  
Η κα Πετράκου ενώ είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ του ΔΗΜΟΥ και - υποτίθεται - ότι έχει ΘΕΣΜΙΚΗ υποχρέωση  να εκφράζει ΟΛΟΥΣ τους γονείς του ΔΗΜΟΥ και την ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ των απόψεών τους, όπως αυτή προκύπτει από τις συλλογικές διαδικασίες του "γονεϊκού κινήματος" (έκφραση που χρησιμοποιώ κατά συνθήκη, αφού δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο κίνημα, ούτε μπορεί να υπάρξει ποτέ) -  έχει αποδεχτεί και να συνεχίζει να εκπροσωπεί στη ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - εκεί που μοιράζονται τα κονδύλια στα σχολεία - την ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ, την παράταξη Κουράση την πολιτική της οποίας προσπαθεί ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ  να προωθήσει, παριστάνοντας όμως ότι θίγεται όταν της χρεώνουν "παραταξιακή διαπλοκή"/
  ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΛΟΙΠΟΝ;
 Τι θα πει η αρχηγός της "ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ της πλάκας" που στήθηκε στο Χαλάνδρι για να υπερασπιστεί συγκεκριμένα συμφέροντα μιας δράκας κολλητών και  ακόμα πιστεύει ότι έχει να κάνει με ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ; 
ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
 • Είναι τόσο ΔΗΘΕΝ που όντας ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ που έκανε αγώνες για να "μην τρέχουν οι σωληνώσεις στο σχολείο του παιδιού της"  διεκδικώντας από τον δήμο Χαλανδρίου λύσεις (και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης των σχολείων) αποδέχτηκε ασμένως να πάρει μια οκτάμηνη σύμβαση "εργασίας" στον δήμο, διορίστηκε σε θέση ΙΔΟΧ στον δήμο, βρίσκοντας μια "εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης" για την πάρτη της. Και αυτό το έκανε ΧΩΡΙΣ να παραιτηθεί από την θέση της προέδρου της 'Ενωσης. (Διότι αν είχε παραιτηθεί για εμάς δεν θα υπήρχε θέμα, το δικαίωμα στην εργασία το υπερασπιζόμαστε καθολικά - το δικαίωμα στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ καταγγέλλουμε). Και ω του θαύματος! 
 • Εκείνο το οκτάμηνιο ΔΕΝ ΕΤΡΕΧΑΝ ΤΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ!
 • Είναι όμως ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΣΑ και αυτό είναι το χειρότερο, το εντελώς ασύμβατο με την θέση της. Όπως άλλωστε είναι όλοι τους, εκεί στην ψευτοφιλική εταιρεία της υποκρισίας. Διότι η διατύπωσή της περί "τυχάρπαστων, αγράμματων που έπιασαν καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο" είναι ενδεικτική του τεράστιου δημοκρατικού ελλείμματος της "εκπροσώπου των γονιών της πόλης" που - θεωρητικά - πρέπει να είναι πρότυπο δημοκρατικού παραδείγματος για τα παιδιά μας.
Διότι για την συντριπτική πλειοψηφία των γονιών είναι πιο σημαντικό τα παιδιά μας να μαθαίνουν να είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ παρά ψευτοεπιστήμονες ασφαλιστικοί σύμβουλοι με πτυχία από τα LIDL και βαρύ κομματικό μέσο.
Τέτοιοι "άριστοι" είναι για το κόμμα της, δεν αφορά όλους η κλίμακα αξιών των αρίστων της ΝΔ.

Και είναι απολύτως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ενδεικτικό της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και του ΥΦΕΡΠΟΝΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ  που κουβαλάει,  να αναφέρεται σε αιρετούς με το ".... έπιασαν μια καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο".
Δεν τους διόρισαν κυρία μου με οκτάμηνη σύμβαση.
ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ.

Στο δημοτικό συμβούλιο για το οποίο ήσασταν  ΥΠΟΨΗΦΙΑ και δεν κατάφερατε .... να πιάσετε καρέκλα γιατί δεν σας θεώρησαν οι πολίτες ικανότερη της Ελένης Νιώτη που εκλέχτηκε να τους εκπροσωπεί από την παράταξη Κουράση ενώ εσείς αρκεστήκατε σε οκτάμηνο διορισμό σε θέση υπαλλήλου.
 • Όμως ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ είναι και στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και την διοίκηση του δήμου. Υποκριτές που αποδέχτηκαν το αίτημα της Ένωσης  να έρθει απόψε η συγκεκριμένη πρόεδρος, να  πάρει τον λόγο στο δημοτικό συμβούλιο για να απευθυνθεί στους "τυχάρπαστους, αγράμματους που έπιασαν την καρέκλα στο δημοτικό συμβούλιο"  για να τους θέσει τα προβλήματα της παιδείας και να τους ζητήσει να τα επιλύσουν, χωρίς καν να ανασκευάσει αυτά τα αίσχη που έχει γράψει. ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΤΕ;
 • Στην ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της Πετράκου λοιπόν έχουμε μια δεύτερη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ από όσους επιθυμούν οι συζητήσεις να είναι ΣΚΕΤΟΙ ΣΚΥΛΟΚΑΒΓΑΔΕΣ με στόχο την ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ και την συγκρότηση αστείων και ανούσιων μετώπων. Συμπολιτευτικών ή αντιπολιτευτικών, ανάλογα με το τι τους βολεύει. Παλιά τα κόλπα του δικομματισμού, νέοι οι υπηρέτες του. 
 • Η αποψινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο - με δεδομένη την μέχρι σήμερα άρνηση της Ένωσης Γονέων να απολογηθεί για την επίθεση που εξαπέλυσε στις δημοτικές παρατάξεις και της κ. Πετράκου να ανασκευάσει την ενδεικτική για το σεβασμό της προς τον θεσμό τοποθέτησή της, δεν έχει κανένα νόημα για την παιδεία και είναι τόσο ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, όσο η ΠΕΤΡΑΚΟΥ και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.
 • Του προεδρείου που καλεί σε μια συζήτηση "ενημέρωσης" για την παιδεία , χωρίς να υπάρχει ούτε ένα θέμα για να ληφθεί απόφαση. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ, θέατρο ή αμφιθέατρο φοιτητικού συνδικαλισμού να κάνει συζητήσεις του αέρα;
Κατόπιν διημέρου προβληματισμού αποφάσισα ότι τελικά το απόγευμα θα πάω στο δημοτικό συμβούλιο.

Αλλά η άποψή μου είναι ΚΑΘΑΡΗ: Η κα Πετράκου δεν είναι άξια να είναι πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και δεν έχει το δημοκρατικό ανάστημα να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, που με τέτοιο τρόπο απαξιώνει, για να εκφράσει τους γονείς,
 ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΡΙΘΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ!

Και αυτό θα το σηματοδοτήσω με την στάση μου το απόγευμα για να καταγραφεί και επίσημα στα πρακτικά και την ιστορία της πόλης (αν ενδιαφέρει αυτή κανένα).

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΥΓ: 
 • Για να προλάβω εξισώσεις: Δεν ασχολούμαι με όσα γράφονται στο φατσομπούκι ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ. Όταν  γράφουν ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ αναφερόμενοι σε άλλους θεσμικούς παράγοντες είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ και ως τέτοιες αξιολογούνται.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ

Χωρίς τη γενναιότητα να ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ για την πρώτη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ επιστολή τους, με την επίθεση στις δημοτικές παρατάξεις και τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ για "εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της παιδείας" και τις αιχμές εναντίον της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και δημόσιων αντιπαραθέσεων, η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ του Δήμου επανέρχεται, εν όψει της αποψινής συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για τα θέματα παιδείας.

Η Ένωση με αυτό το υπόμνημα κάνει την δουλειά της όπως πρέπει να την κάνει και εκφράζει την συνισταμένη των γονιών της πόλης, όπως οφείλει να κάνει.

Και στα δύο μεγάλα θέματα - για τα οποία βέβαια ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, από αυτή εδώ την γωνία αντιπαρατεθήκαμε, δηλαδή την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και το ζήτημα της εναλλακτικής χρηματοδότησης της εκπαίδευσης,  ο προσεκτικός αναγνώστης του υπομνήματος θα δει ότι τελικά Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ, αφού όχι μόνο οι αναφορές της προέδρου της Ένωσης -  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗ στην Σχολική Επιτροπή του Δήμου Στ. Πετράκου - στα δύο θέματα όχι μόνο εκλείπουν αλλά υπάρχει σαφής αναφορά ΥΠΕΡ της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και επίσης σαφής αναφορά περί διεκδίκησης της ανέγερσης σχολείων από την ΚτΥπ χωρίς τα  .... άλλα, τα πονηρά.

Ενδιαφέρον έχει και το δεύτερο έγγραφο της Ένωσης που δημοσιοποιούμε, με ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ των αντιπροσώπων των Συλλόγων που εξέλεξε το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ.όπ
ου - ΒΕΒΑΙΩΣ - δεν υπάρχει καμία αναφορά ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ!

ΟΧΙ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ - ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, και την οποία εκπροσωπεί στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου ο Δ.. Βασιλάκης - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, παρά το γεγονός ότι έχει ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ στην ¨Ενωση την ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ - και μη εγκεκριμένη -  ΘΕΣΗ περί "εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης της ΔΗΜΟΣΙΑΣ εκπαίδευσης".

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΟΥΜΑΣΤΕ: Αυτό δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επίθεση. Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ επίθεση για τα πεπραγμένα της ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ που κατέχει.

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ!

Προσωπική επίθεση θα ήταν αν την χαρακτηρίζαμε ΑΓΡΆΜΜΑΤΗ, ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΗ κλπ.
Αλλά εμείς μένουμε ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ, δεν χρησιμοποιούμε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ χαρακτηρισμούς.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΨΕ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

6η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 28η Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για: 

Α. Ενημέρωση και συζήτηση για θέματα παιδείας.
Β. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Ψήφισμα αλληλεγγύης.

2. Έγκριση του πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης αιτήσεων επί της συμπληρωματικής εγγραφής βρεφών και νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου για το σχολικό έτος 2017-2018 (Ε΄ Επιλογή).

3. Έγκριση υλοποίησης του δημοτικού προγράμματος «Αθλητική Κατασκήνωση 2018».

4. Έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση Ι του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠΕΣ.

5. Ορισμός ειδικού διαχειριστή για πολλαπλές ηλεκτρονικές πληρωμές (e-banking) της Τράπεζας Eurobank.

6. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (αρ. πρωτ. 10009/14-03-2018).

7. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος (αρ. πρωτ. 10983/22-03-2018).

8. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

9. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 10960/22-03-2018).

10. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 10961/22-03-2018).

11. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 10965/22-03-2018).

12. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 10967/22-03-2018).

13. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 10969/22-03-2018).

14. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

15. Έγκριση έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης για την Α΄βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου, ποσού 150.000,00 €.

16. Λήψη απόφασης για έγκριση ποσού 1.000,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων για το 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

17. Λήψη απόφασης για έγκριση ποσού 1.000,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων για το 6ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

18. Λήψη απόφασης για έγκριση ποσού 1.000,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων για το 1ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου. 

19. Έγκριση δωρεάς εξοπλισμού πληροφορικής στο 4ο Λύκειο του Δήμου.

20. Έγκριση διενέργειας διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού που θα διεξαχθεί μέσω ΕΣΗΔΗΣ για την «προμήθεια μηχανημάτων έργου».

21. Έγκριση σκοπιμότητας για υπηρεσίες συμβούλου για την εκπόνηση της Βασικής Απογραφής Εκπομπών και λοιπών υποστηρικτικών υπηρεσιών για την εκπόνηση του ΣΔΑΕΚ του Δήμου Χαλανδρίου (Σύμφωνο Δημάρχων).

22. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης με τίτλο Ταξιδιωτικόν ΙΙ.

23. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για τη συνέχιση πραγματοποίησης σεμιναρίων σχετικά με την τεχνική παλαίωσης επίπλων, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος των δημοτών.

24. Έγκριση σκοπιμότητας εκτέλεσης της αθλητικής εκδήλωσης στίβου «Ευριπίδεια 2018» και έγκριση δαπάνης για την προμήθεια υλικού και την υπηρεσία της ομαδικής ασφάλισης των παιδιών, της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Ν. Γενιάς.

25. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση δαπάνης της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια μπλουζών με το λογότυπο του Δήμου, για χρήση από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Ν. Γενιάς κατά τη διεξαγωγή των Αθλητικών Εκδηλώσεων».

26. Προγραμματισμός – αίτημα πρόσληψης για Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2018 – 2019.

27. Έγκριση κατάταξης αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Χαλανδρίου.

28. Έγκριση σκοπιμότητας για «παροχή υπηρεσίας ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη» και λήψη απόφασης περί μη δυνατότητας παροχής υπηρεσίας με ίδια μέσα.

29. Έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Αναβάθμιση Ενεργειακής Απόδοσης με Γεωθερμία στο Αθλητικό Συγκρότημα «΄Ν. Πέρκιζας’», λόγω εφαρμογής του Ν. 4412/2016 προς υποβολή εκ νέου στην Περιφέρεια Αττικής για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης χρηματοδότησης του έργου.

30. Εξωδικαστικός συμβιβασμός και προσδιορισμός αποζημίωσης λόγω υπέρμετρης ρυμοτόμησης σύμφωνα με την υπ΄αρ. 37714/06-04-2015 απόφαση κύρωσης της 2Α2/2014 διορθωτικής πράξης της 2`/1994 πράξης εφαρμογής στην περιοχή Πάτημα Ι του Δήμου Χαλανδρίου των ιδιοκτητών με κτηματογραφικούς αριθμούς 024106Α και 024106Β στο Ο.Τ. 1255.

31. Άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης και τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 496Α στην περιοχή Τούφα του Δήμου Χαλανδρίου σε ιδιοκτησία των κ.κ. Ζωή Ζάχαρη και Κ. Έξαρχου σε συμμόρφωση προς την 7456/2006 απόφαση του 28ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών – Εξέταση σχετικής ένστασης.

32. Παράταση του χρόνου ισχύος της με Α.Π. 48452/29.12.17 σύμβασης η οποία αφορά στην προμήθεια ειδών προστασίας, ασφαλείας και εγκαταστάσεων προσωπικού του Δήμου Χαλανδρίου (ΑΜ 123/2017).

IΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: 7Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ, 31.3.2018, ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΗ Επετειακή Ημερίδα των 10 χρόνων λειτουργίας του ΙΑΣΩ Παίδων 

Η 7η Επιστημονική Ημερίδα του ΙΑΣΩ Παίδων, η επετειακή Ημερίδα των 10 χρόνων λειτουργίας του, με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα» θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, στις 08:30, στην Αίγλη Ζαππείου.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο το φάσμα των παιδιατρικών ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν σύγχρονα παιδιατρικά θέματα, νέες μεθόδους που εφαρμόζονται, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις της Παιδιατρικής.

Τα κυριότερα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας είναι τα παρακάτω:
 • Νεότερα δεδομένα από τον χώρο των λοιμώξεων 
 • Διαγνωστικό και Επεμβατικό Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα: Συμβολή στην πρωτοποριακή αντιμετώπιση ενδιαφέροντων περιστατικών 
 •  Σύγχρονη ορθοπαιδική αντιμετώπιση παιδιών με εγκεφαλική παράλυση. Εξελίξεις στη δεκαετή λειτουργία του ΙΑΣΩ Παίδων 
 •  Τι προσφέρει ένα σύγχρονο Νευρολογικό Τμήμα 
 •  Δέκα χρόνια Παιδοχειρουργικό ΙΑΣΩ Παίδων 
 • Περιγεννητικοί παράγοντες κινδύνου στην αλλεργία και το άσθμα: Δυνατότητα παρέμβασης
 • Ενδιαφέροντα δερματολογικά περιστατικά 
 • Συνήθη απλά ουρολογικά προβλήματα 
Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ημερίδας είναι ο Δρ. Παναγιώτης Λαγός, Καθηγητής Παιδιατρικής, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΙΑΣΩ Παίδων.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.