Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

ΧΑΧΑΧΑ! ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΝ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΙΦΥΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ!

Λοιπόν, θα σας διηγηθώ στόρυ: Την εποχή του Συντάγματος και των Αγανακτισμένων γινόταν μια - από τις πολλές - συνελεύσεις, εκδηλώσεις όπου ομιλητές ήταν διάφοροι Αδέσποτοι Σοσιαλιστές (δηλαδή πικραμένοι πρώην ΠΑΣΟΚοι).
Μεταξύ των ομιλητών ο Νότης ο Μαριάς, ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και πολλοί άλλοι.

Παίρνει λοιπόν το μικρόφωνο και ο Ιφικράτης Αμυράς και αρχίζει να χωρίζει τους παρευρισκόμενους σε συνωμοτικές τριάδες. Ποιοι θα κρατήσουν οδοφράγματα, ποιοι θα προσβάλλουν τον εχθρό από τα μετόπισθεν, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ στο πεζοδρόμιο του Συντάγματος.

Άκουγα λοιπόν την ομιλία με ενδιαφέρον (και τον σεβασμό που οφείλει ένας παρευρισκόμενος ακροατής σε έναν ομιλητή) και - όταν οι άλλοι γύρω χειροκρότησαν, χειροκρότησα (νόμος της αδράνειας) και εγώ - υπό το δολοφονικό βλέμμα ενός φίλου ο οποίος πλησιάζει στο αυτί μου και μου λέει : "ΤΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ;;;".

Γελάω, του λέω "Άσε ρε τον κόσμο να εκφραστεί. Τσάμπα είναι" και  συνεχίζω να παρακολουθώ τον ομιλητή οπότε νιώθω το - γνωστό και μη εξαιρετέο - σκούντημα στην ωμοπλάτη από τον δείκτη της δεξιάς της συζύγου μου:
"ΕΛΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΧΩ ΒΑΨΕΙ ΝΥΧΙ" .

Ε πάει στο διάολο.
Τις έχασα τις υπόλοιπες ομιλίες!
Έχασα και την τριάδα μου και δεν ξέρω σε ποιο οδόφραγμα θα στηθώ.
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!

ΧΑΧΑΧΑ! ΑΚΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΝΔ ΜΕ ΤΟΝ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ!

ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!
Μια βδομάδα έμεινε.
Μην ξεφτιλιστούμε όλοι, γιατί μετά έρχονται τα δύσκολα!

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ....

.... ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

Διότι όταν εμείς ομιλούσαμε για "νόμιμα' και "μη νόμιμα" μέσα ενημέρωσης γνωρίζαμε τι λέγαμε.

Αλλά εμείς ομιλούμε ΜΟΝΟ όταν ΕΡΘΕΙ η ώρα και ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΠΟΙΑ  ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, στηρίζονται οικονομικά από τον δήμο και ποιοι άλλοι - εκτός ημών βεβαίως, βεβαίως - είναι "παράνομοι" (αφού δεν δίνουμε - και ούτε πρόκειται - τα κείμενά μας για έγκριση στο γραφείο τύπου).

ΣΤΗΝ ΠΟΥΤ@Ν@ ΠΟΥΤ@ΝΙΕΣ! ΧΑΧΑΧΑ!


ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ 7 ΣΗΜΕΡΑ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΑΦ. ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ 7 πριν μερικές μέρες - ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ και ΦΥΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 27 ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 77 ΣΗΜΕΡΑΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ ΔΙΑΦ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Δηλαδή μόνο η ΝΔ διαφημίζεται νόμιμα στο Χαλάνδρι;;;
Και όταν λέμε νόμιμα ΄τι εννοούμε;;; Σε θέσεις με συμβάσεις;;;

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα συζητήσουν το βράδυ το θέμα. ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ!
Και τους το δείχνουμε για να μη λένε ότι δεν ξέρανε ή δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν. τι να κάνουμε;; Εμείς ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ!
(Αν και αυτό είναι ΜΕΓΑ θέμα όταν το λένε αυτοί που αποφασίζουν για τις ζωές μας αλλά έτσι ψηφίζετε και εσείς για να μην τα ακούσετε).

Θα ακούσουμε το βράδι στο ΔΣ τις θέσεις  των παρατάξεων και θα επανέλθουμε.

(Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ: "Δεν μπήκα στην Πλατεία και δεν είδα " ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!)

ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ! ΝΤΡΟΠΗ!


Τώρα στην πλατεία Χαλανδρίου!


ΤΟ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ...Μαζί τα φάγαμε

Παρά το γεγονός ότι το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» έχει τη λογική του, εν τούτοις, είναι κατά κάποιον τρόπο παραπλανητικό. 
Κι αυτό, πρώτον διότι η απάντηση δεν σηκώνει κανένα δίλημμα -κοινώς είναι αυτονόητη- αφού η εθνική οικονομική καταστροφή είναι δεδομένη στην περίπτωση που επανακάμψουμε στο παλαιό μας νόμισμα και, δεύτερον διότι το όλο πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την... ονομασία του νομίσματος. Αλλά με το τι είδους οικονομία έχουμε και τι οικονομία φιλοδοξούμε κάποτε να αποκτήσουμε.
Για παράδειγμα. Αν η Ελβετία λ.χ. αποφάσιζε αντί για φράγκο να έχει το νόμισμα «Ζυρίχη» ή «Γουλιέλμος Τέλλος» και πάλι το νόμισμα αυτό θα ήταν ελκυστικό και πολλοί σε αυτό θα έσπευδαν να επενδύσουν, διότι μπορεί να άλλαζε ονομασία το νόμισμα της Ελβετίας, η ίδια όμως ισχυρή οικονομία θα εξακολουθούσε να υφίστατο. Ούτε θα έπαυε το αμερικανικό νόμισμα να είναι αποθεματικό και κυρίαρχο στις διεθνείς συναλλαγές, επειδή αντί για δολάριο θα ονομαζόταν «Λίνκολν» ή... «Σβαρτσενέγκερ»!
Αντιστοίχως, αν η Ιταλία λ.χ. εγκατέλειπε το ευρώ και υιοθετούσε αντί τη λιρέτα το νόμισμα «Γκαριμπάλντι» και πάλι ένα τρισεκατομμύριο ευρώ θα χρωστούσε. Επομένως το ζήτημα είναι όχι αν θα υιοθετήσουμε ένα εθνικό νόμισμα ή θα παραμείνουμε στο ευρώ, αλλά αν θέλουμε να φτιάξουμε την οικονομία μας μέσα στην Ευρωζώνη και ως μέλος της ΕΕ -με τη βοήθεια των Ευρωπαίων- ή, εκτός αυτών, ως «ελεύθεροι και ωραίοι», αλλά και μοιραίοι!
Το δίλημμα επομένως «ευρώ ή δραχμή» είναι αρκούντως παραπλανητικό και ψευδεπίγραφο, από τη στιγμή μάλιστα που τα τελευταία χρόνια κανένα κόμμα από αυτά που μας κυβέρνησαν δεν θέλησε να φτιάξει το κράτος ώστε να δημιουργήσει τα πρώτα ασφαλή θεμέλια για μία άλλη οικονομία, που είναι και το ζητούμενο αν θέλουμε να επιβιώσουμε. Μεγάλη δε ευθύνη έχει η κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού, ενώ υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο που επέβαλε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, καμία από τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν έγινε, ιδίως αυτές που αναφέρονται στον διογκωμένο δημόσιο τομέα. Προφανώς για να μη χαθούν ψηφαλάκια από όλους όσοι επί σειράν ετών διορίζονταν στο όνομα του πελατειακού κράτους, αλλά και για να κρύπτεται κάτω από το χαλί η πραγματική ανεργία, την έλλειψη της οποίας μέσω διορισμών στο Δημόσιο και σε κάτι απίθανες κρατικές επιχειρήσεις, την πλήρωνε και την πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος.
Αποτέλεσμα, επομένως, των ΜΗ μεταρρυθμίσεων είναι το εξής γεγονός: Η σημερινή διογκωμένη ανεργία. Διότι, σε ποσοστό τουλάχιστον 75-80%, η ανεργία του 1.200.000 ατόμων προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα!
Πράγμα που σημαίνει ότι αν ξεκαθάριζε ο δημόσιος τομέας και είχαμε μια καλύτερη απόδοση στα δημόσια οικονομικά, δεν θα χρειάζονταν οι μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων, ώστε να περιορισθεί η κατανάλωση, να έχουμε μεγάλη ύφεση και να στερηθεί η αγορά το ποσοστό των εσόδων που έκοψε το κράτος από μισθωτούς και συνταξιούχους, για να ισοφαριστεί η αδυναμία στην εξοικονόμηση δαπανών στον δημόσιο τομέα.
Έτσι λ.χ. αντί για 100.000-150.000 ανέργους από τον δημόσιο τομέα, έχουμε άλλους 900.000 από τον ιδιωτικό.
Που προφανώς θα αυξηθούν και άλλο, αφού στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ -αν γίνει κυβέρνηση- είναι η πρόσληψη 150.000 στο Δημόσιο, που με βάση τα παραπάνω θα αντιστοιχούν σε καμιά 500.000 ακόμη ανέργους από τον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα.
Αυτά είναι πραγματικά διλήμματα και όχι το ευρώ ή η δραχμή, που είναι μια σημειολογία που κρύβει, απλώς, την πραγματικότητα, που είναι ακόμη πιο θλιβερή...

ΛΟΥΚΟΥΛΛΟΣ , "Το Παρόν της Κυριακής", 10/6/2012


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 

Για τρίτη συνεχή χρονιά,   στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, σε μια καλοκαιρινή γιορτινή βραδιά με απίστευτα μεγάλη συμμετοχή γονιών και μαθητών, αναδείχθηκε η σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν οι σύλλογοι γονέων σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σημαντική συνεισφορά, που ενισχύει τον κοινωνικό και πολιτιστικό τους ρόλο.

Οι γονείς σε κάθε σχολείο με όραμα και κέφι, με ανιδιοτέλεια,  με μόνη αμοιβή το χαμόγελο των παιδιών, αφιέρωσαν  κόπο και χρόνο, για να προσφέρουν σε όλα τα παιδιά ποικίλες επιλογές, μετατρέποντας ταυτόχρονα κάθε σχολείο σε δημιουργικό κέντρο απασχόλησης, ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και άθλησης σε κάθε γειτονιά.

Μετά από τόσα χρόνια ουσιαστικής προσφοράς η Ένωση γονέων και οι Σύλλογοι μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε την οικονομική υποστήριξη αυτών των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων, που δίνουν πνοή και φωνή έκφρασης στα παιδιά μας.Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη δράση των Συλλόγων και της Ένωσης γονέων, που με την πολιτιστική τους προσφορά και τη δυναμική τους παρουσία στη σχολική κοινότητα και στην πόλη δημιουργούν και διεκδικούν Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για Όλους, Σχολείο Πολιτισμού, Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία.

Έδωσε  τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ένα μικρό μέρος της δουλειάς τους και να δώσουν σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα συλλογικότητας, το μήνυμα ότι η κοινωνία παραμένει ζωντανή, ότι γονείς και μαθητές δημιουργούμε  πολιτισμό.

Και βέβαια έδωσε τη δυνατότητα σε μας τους γονείς να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, να δηλώσουμε με το χειροκρότημά μας ότι είμαστε εδώ, δίπλα τους και μαζί τους και ότι με όλες μας τις δυνάμεις :

 Γονείς και μαθητές διεκδικούμε το μέλλον, δημιουργούμε εμείς το μέλλον που επιθυμούμε για μας και τα παιδιά μας.


Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 11-6-2012

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  11-6-2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Όλο αυτό το διάστημα, από τις εκλογές – ή, καλύτερα, από ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – της 6ης Μαΐου μέχρι και σήμερα, κάποιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν και να επηρεάσουν συνειδήσεις, διαστρεβλώνοντας την κοινωνική και πολιτική άποψη των ελλήνων πολιτών. Είναι αυτοί οι ίδιοι που χρόνια τώρα υποδύονται τους πολιτικούς, ενώ, στην πραγματικότητα, είναι πιστά αντίγραφα κάκιστων και αποτυχημένων ηθοποιών, καρατεριστών και σαλταδόρων της ελληνικής – και όχι μόνο – πολιτικής σκηνής, των οποίων η δράση και η υπόγεια διαδρομή αποκαλύπτεται καθημερινά.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που, με τις «αρπαχτές» και τις μίζες των τελευταίων 30 ετών, με τη λήψη δανείων και άλλων δανείων και άλλων δανείων για την πληρωμή εξοπλιστικών προγραμμάτων, το μόνο που κατάφεραν ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ήταν να «φουσκώσουν» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Είναι αυτοί που με την υπογραφή μνημονίων (για τα οποία, τώρα, κατηγορούν με απύθμενο θράσος άλλους!!!) έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στην εκποίηση της Εθνικής Κυριαρχίας και στην υπαγωγή σε καθεστώς υποτέλειας.

Είναι αυτοί που κακοποίησαν τη Δημοκρατία και κατήργησαν τις ελευθερίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (τιμωρία με μπόλικο ξύλο σε όσους τόλμησαν να διαδηλώσουν κατά της εκμετάλλευσης του ανθρώπου  -εργαζόμενου) που πηγάζουν από το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Είναι αυτοί που κατάντησαν τους Έλληνες ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ στην ίδια τους τη χώρα και κλέφτες στη θέση ΛΗΣΤΩΝ στην Ευρώπη.

Οι εκβιασμοί σας επιστρέφονται κύριοι.
Η καταστροφολογία στην οποία επιμελώς επιδίδεστε, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ από τους πολίτες, απλά εσείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Όπως κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι επήλθε ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ (σας) και ΑΡΧΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Ο λαός ΜΑΥΡΙΣΕ το μνημόνιο και καταδίκασε το δικομματισμό. Καλείται, δε, την Κυριακή να ολοκληρώσει την (πραγματική του) ΣΩΤΗΡΙΑ και τη λύτρωση από τα δεσμά του.
Το σάπιο οικοδόμημα «κατασκευασμάτων» και «αλχημειών» Κεντροδεξιάς και ψευτο-Σοσιαλισμού κατέρρευσε. Οι Έλληνες δεν αποδέχονται το ρόλο του πειραματόζωου και αναζητούν τις ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (αλλά «ενοχλούν» κάποιους…).
Πριν ψηφίσετε, σκεφτείτε ποιος σας έκοψε τους μισθούς, ποιοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια και ποιοι – ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ  - κερδοσκοπούν ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!
Η κατάργηση των μέτρων που συνδέονται με τις δανειακές συμβάσεις, είναι επιτακτική. Όπως επιτακτική είναι και η αύξηση και προστασία μισθών και συντάξεων, η φορολόγηση του μεγάλου (και ΑΣΥΔΟΤΟΥ) κεφαλαίου και η εθνικοποίηση όλων των τραπεζών.
Μερικές ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ που θα πρέπει να έχει υπόψη της μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση:

- Λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και η αναδιαπραγμάτευσή του με βάση το διεθνές δίκαιο, έτσι, δηλαδή, όπως έκαναν και οι «φίλοι» μας οι γερμανοί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

- ΑΜΕΣΗ  (δικαστική) διεκδίκηση της απόδοσης του γερμανικού κατοχικού δανείου.

- Να γίνει το Δημόσιο ο κύριος μέτοχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

- Να νομοθετηθεί ένα ΣΤΑΘΕΡΟ και ΔΙΚΑΙΟ φορολογικό σύστημα, με παράλληλη κατάργηση χαρατσιών.

Πέρα από τα παραπάνω, είναι σαφές ότι, είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ η αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή της ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ της διαφθοράς και όλων όσοι φέρουν τεράστιες ευθύνες για σκάνδαλα και αυτών που επέτρεψαν την ΕΙΣΒΟΛΗ του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι,

Οι εκλογές απέκτησαν – μεταξύ άλλων – ΚΑΙ το νόημα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Τα σπίτια δεν θα μας τα πάρει κανένας…Τσίπρας (όπως η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα διαλαλεί), αλλά οι Τράπεζες και το Μνημόνιο.
Η πρωτοφανής πίεση προς τη χώρα μας για το τι θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός, αποτελεί μια αντιδημοκρατική και εξευτελιστική υπόδειξη, στην οποία έχουμε ΚΑΘΗΚΟΝ να απαντήσουμε.
Τέλος, δε θα πρέπει να λησμονούμε ότι :
Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία (Άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος)

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-6-2012 ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 ΚΑΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.

 
Αθήνα, 8 Ιουνίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 818

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 συζήτησε το θέμα του συνεχιζόμενου εμπαιγμού που υφίστανται οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τον καθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης για τις Εθνικές Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 και αποφάσισε τα πιο κάτω:

Κοινή διαπίστωση είναι πως και ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών κ. Αντώνης Μανιτάκης ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική του προκατόχου του κ. Τάσου Γιαννίτση όσον αφορά στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τον ορισμό των δικαιούχων και στο ύψος της εκλογικής αποζημίωσης, δημοσιεύοντας την στο «παρά πέντε» της εκλογικής διαδικασίας, κρατώντας σε μια ιδιότυπη «ομηρία» χιλιάδες εργαζόμενους.

Στη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή στις 24 Μαΐου 2012 είχε παραδεχθεί ότι το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης που δόθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 ήταν εξευτελιστικό και ότι θα μας ενημέρωνε άμεσα για το ύψος ενός αξιοπρεπούς εκλογικού επιδόματος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, σήμερα, 15 ημέρες μετά την συνάντηση, τίποτα δεν έχει τηρήσει από τη δέσμευσή του.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας επαναβεβαιώνοντας προγενέστερη απόφασή μας, διεκδικώντας ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού και στοχεύοντας σε μια δίκαιη και αξιοπρεπή εκλογική αποζημίωση προκηρύσσει:

1. Αποχή των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού από κάθε εκλογική εργασία μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.

2. 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 και 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.

Με την απόφαση αυτή διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας, δεν αποδεχόμαστε να αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι Γ’ κατηγορίας. Την στιγμή που άλλοι εργαζόμενοι θα αμειφθούν για την κάθε φορά με ποσά 1.700 και 2.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε μισθούς 4 μηνών ενός εργάτη καθαριότητας, αδυνατούμε να αποδεχτούμε το συνεχιζόμενο εξευτελισμό μας.

Εάν δεν υπάρχουν χρήματα για αξιοπρεπή εκλογική αποζημίωση, όλων όσων θα εργαστούν στις επικείμενες εκλογές, αδυνατώντας να συναινέσουμε στον εξευτελισμό μας εμμένουμε στην πρότασή μας ή ΟΛΟΙ ίση αμοιβή ή ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι κλάδοι να εργαστούν «ΤΣΑΜΠΑ» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Δεν διεκδικούμε προνόμια αλλά ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Αίσχος: Ο Εγκέλαδος ήταν μέλος του Σύριζα, του Γιάννη Μακριδάκη

Αίσχος: Ο Εγκέλαδος ήταν μέλος του Σύριζα, του Γιάννη Μακριδάκη

Κον Μιχελάκη Ιωάννην
Εκπρόσωπο Τύπου ΝΔ
Ενταύθα
Προς ενημέρωσή σας, αποστέλλω πρόσφατες ακριβείς πληροφορίες, αίτινες διεκριβώθησαν δι’ ενδελεχούς ερεύνης, ελπίζοντας εις την ανακοίνωσιν αυτών προς ευρείαν πληροφόρησιν του κοινωνικού συνόλου δια σχηματισμόν ορθής απόψεως και κατάθεσιν ορθοτέρας ψήφου εις την ημετέραν δεξιάν παράταξιν στας προσεχείς εκλογάς:
 
Ο επάρατος Εγκέλαδος ήτο μέλος του Σύριζα.
 
Αντιγράφω εκ της ελληνικής μυθολογίας:
Όταν ο Δίας νίκησε τον Κρόνο και τους Τιτάνες, και τους καταπόντισε στα Τάρταρα, η Γαία μίσησε τον Δία και τους άλλους θεούς του ουρανού, και όλα τα παιδιά τους. Ξεσήκωσε τους Γίγαντες, και αυτοί με αρχηγό τον Ευρυμέδοντα εκτόξευαν προς τον ουρανό τεράστιες κοτρώνες και φλεγόμενα βελανίδια… Οι θεοί πάλεψαν με τους Γίγαντες. Ο Αλκυονέας, ένας από τους δυνατότερους Γίγαντες πέθανε από τα βέλη του Ηρακλή. Ο Γίγαντας Πορφυρίων αντεπιτέθηκε και αποπειράθηκε να απαγάγει την Ήρα, αλλά ο Δίας τον χτύπησε με έναν κεραυνό, και ο Ηρακλής τον αποτελείωσε με ένα βέλος…. Ο Εγκέλαδος υποχώρησε άτακτα, αλλά η Αθηνά τον έπιασε στην Σικελία και τον συνέθλιψε κάτω από το νησί…
Ο Εγκέλαδος λοιπόν συνελήφθη ρίπτων φλεγόμενα βελανίδια! Άρα ήτο Συριζαίος και μάλιστα ακραιφνής! Και τον ξέκανε η θεά Αθηνά! Η προστάτις της πόλεώς μας. Συντριπτικό στοιχείο υπέρ ημών, σημαντικότατον δια την επικράτησίν μας εις την προσεχή εκλογική μάχιν αγαπητέ κύριε Μιχελάκη.
Επίσης, σας καταθέτω απόσπασμα εκ του επισήμου βιογραφικού του αντιπάλου μας, όπως αυτό παρουσιάζεται εις την ιστοσελίδα wikipedia, δια να ιδείτε πόσον δικαίον έχω:
Αλέξης Τσίπρας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουλίου του 1974… Αποφοίτησε από το Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στο χώρο της Αριστεράς και ειδικότερα στην ΚΝΕ. Πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990-91. Φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία. Ως φοιτητής ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση μέσω του σχήματος «Εγκέλαδος», το οποίο συμμετείχε στην ομοσπονδία των Εναλλακτικών Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων.
 
Με βάση τα προαναφερόμενα, κύριε Μιχελάκη, δεν υφίσταται καν αμφιβολία ότι ο επάρατος Εγκέλαδος, όστις πλείστους Έλληνες πολίτες έχει κατά καιρούς φονεύσει ή πλήξει παντοιοτρόπως, είναι μέλος του Σύριζα και μάλιστα εκ των ιστορικών αυτού στελεχών και έχομε υπέρτατο χρέος να καταγγείλομεν το γεγονός προς πάσαν κατεύθυνσιν.
 
Ελπίζω να σας διεφώτισα με τα πρωτοφανή και ανέπλιστα αποτελέσματα της ερεύνης μου και να ευτυχήσω ιδών, εντός της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδος, την συμβολήν μου ταύτην προβαλομένη υπό του ημετέρου κομματικού συνδυασμού, ως το υπέρτατο πλέον όπλο ενάντια στον αναιδή αντίπαλον, όστις μοναδικόν σκοπόν έχει την διάλυσιν της πατρίδος μας εν είδει καταστροφικής και πολυνέκρου σεισμικής δονήσεως.
Μετά τιμής και πατριωτικών ασπασμών.
----------------------------------------------
Ο Γιάννης Μακριδάκης είναι συγγραφέας και έχει σπουδάσει Μαθηματικά.
Γεννήθηκε στην Χίο το 1971 και μένει εκεί.
Από το 1997, ίδρυσε το Κέντρο Χιακών Μελετών.


ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΖΕΙΤ


DIE ZEIT: "Syriza handelt verantwortungsvoll" - "O ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί με υπευθυνότητα"

Yanis Varoufakis

TO BHMA - Ι. Βαρουφάκης: Οποιος έχει οικονομική κατάρτιση συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη του γνωστού οικονομολόγου στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit
7/6/2012

Την πεποίθησή του ότι το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας το συμμερίζεται κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί παρά να λυθεί με αλλαγή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής εκφράζει ο γνωστός οικονομολόγος κ. Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Ερώτηση: «Κύριε Βαρουφάκη, οι Έλληνες θέλουν κατά πλειοψηφία να διατηρήσουν το ευρώ, αλλά ψηφίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα ένα κόμμα, τα σχέδια του οποίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από τη νομισματική ένωση. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο;»

Απάντηση: Και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά ταυτόχρονα θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν το πρόγραμμα λιτότητας, επειδή δεν λειτουργεί. Αυτό το γνωρίζει στο μεταξύ κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος. Πριν από δύο εβδομάδες, το ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί από τον μηχανισμό διάσωσης EFSF 4,2 δις ευρώ με επιτόκιο περίπου 4%. Η κυβέρνηση ενέβασε το ποσό αμέσως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να αγοράσει ληξιπρόθεσμα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Επομένως, η Ελλάδα δανείζεται χρήματα από μια Αρχή της ΕΕ, για να τα δώσει αμέσως σε μια άλλη ευρωπαϊκή Αρχή. Ταυτόχρονα επιβάλλονται στη χώρα μέτρα λιτότητας, τα οποία την οδηγούν στην καταστροφή. Πώς θα μπορέσει λοιπόν να απαλλαγεί κάποτε η Ελλάδα από το χρέος της;

Ερώτηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει την εξυπηρέτηση του χρέους.

Απάντηση
: Η Ελλάδα θα φτάσει κάποια στιγμή στο σημείο, όπου υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα μπορεί πλέον να αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τα χρήματά σας υπό όρους, με του οποίους δεν θα μπορέσουμε να σας εξοφλήσουμε ποτέ. Το κόμμα ενεργεί με υπευθυνότητα, όταν το δηλώνει τόσο ξεκάθαρα στην Ευρώπη. Θα περίμενα να το εκτιμήσει αυτό ο γερμανός φορολογούμενος.

Ερώτηση: Ακόμα κι αν ο Τσίπρας γινόταν Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να συνεχίσει τα μέτρα λιτότητας, επειδή το ελληνικό κράτος δαπανά περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Δεν εξαπατά έτσι τους ψηφοφόρους του;

Απάντηση
: Φυσικά και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς με την ανάγκη και την ταλαιπωρία. Αυτό το ξέρουν και οι Έλληνες. Αλλά για να μιλήσω καθαρά: Η ταλαιπωρία είναι κάτι διαφορετικό από μια πολιτική λιτότητας, η οποία στηρίζεται στη θεωρία ότι μπορεί κανείς να περιορίσει το δημόσιο χρέος, μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες και ταυτόχρονα αυξάνοντας τους φόρους. Η Ελλάδα, αλλά και η Πορτογαλία και η Ισπανία απέδειξαν ότι αυτό το πρόγραμμα δεν λειτουργεί.

Ερώτηση: Πολλοί κατηγορούν τους Έλληνες ότι κάνουν πολύ λίγα. Στην πραγματικότητα δεν προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις με πολύ αργούς ρυθμούς;

Απάντηση:
Είναι παράλογο να κατηγορούνται οι Έλληνες ότι είναι τεμπέληδες ή απρόθυμοι. Η Ευρώπη δεν έχει καταλάβει καθόλου τι γίνεται στην Ελλάδα. Η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε μια απλή ύφεση. Ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις χρεοκοπούν, επειδή έχει καταρρεύσει η κυκλοφορία του χρήματος. Τα δάνεια δίνουν ζωή στην οικονομία, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον ούτε δάνεια ούτε εμπιστοσύνη. Ένας φίλος μου έχει εδώ και δεκαετίες μια επικερδή επιχείρηση. Το βιβλίο παραγγελιών του είναι γεμάτο, το 95% τω προϊόντων εξάγεται. Παρ’ όλα αυτά η επιχείρηση βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, επειδή δεν μπορεί να πάρει πλέον πρώτες ύλες και ανταλλακτικά. Αν στη Γερμανία μια επικερδής επιχείρηση δεν είχε πρόσβαση σε δάνεια, κι αυτή θα χρεοκοπούσε.

Ερώτηση: Ποια θα ήταν λοιπόν η λύση, η οποία θα βελτίωνε την κατάσταση στην Ελλάδα και θα ήταν πολιτικά αποδεκτή τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης;

Απάντηση:
Θα πρέπει να αλλάξουμε τη βασική δομή της Ευρωζώνης. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να ρυθμίζονται κεντρικά και να ανακεφαλαιοποιούνται από τον EFSF ή τον ΕΜΣ. Έπειτα τα δημόσια χρέη θα πρέπει εν μέρει να κοινοτικοποιηθούν. Ένας κοινός ευρωπαϊκός χώρος με χωριστά δημόσια χρέη δεν λειτουργεί. Με αυτόν τον τρόπο προσκαλούμε τους κερδοσκόπουςνα στοιχηματίσουν κατά της μίας ή της άλλης χώρας. Εκτός αυτού χρειαζόμαστε μια επενδυτική πολιτική. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα ήταν ο κατάλληλος οργανισμός γι’ αυτό.

Ερώτηση: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα λειτουργικό κράτος, λειτουργικές δομές στο Δημόσιο. Λείπει για παράδειγμα, μια αποτελεσματική υπηρεσία είσπραξης των φόρων. Ποια πρόοδο βλέπετε σ’ αυτόν τον τομέα;

Απάντηση:
Απολύτως καμία. Και πώς να αναδιοργανώσει ο Υπουργός Οικονομικών τις υπηρεσίες, όταν για να το κάνει δεν διαθέτει στην πραγματικότητα ούτε ένα ευρώ; Αντ’ αυτού, αναγκάζεται να περικόψει και τους μισθούς των εργαζόμενων που απέμειναν – ο τέλειος τρόπος για να ενισχυθεί κι άλλο η διαφθορά. Η ανεργία έχει αυξηθεί υπερβολικά, οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν η μία μετά την άλλη. Από πού να προέλθουν τα φορολογικά έσοδα; Είναι παιδαριώδες να ισχυριζόμαστε σε μια τέτοια περίπτωση ότι χρειάζεται απλώς αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών.

Ερώτηση: Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε κανείς να αφήσει την Ελλάδα ακόμα και τώρα να αποχωρήσει χωρίς προβλήματα, επειδή η Ευρωζώνη έχει θωρακιστεί για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

Απάντηση:
Όχι, αμφιβάλλω ότι τα προστατευτικά τείχη είναι αρκετά ψηλά και θα επιβιώσει η υπόλοιπη Ευρωζώνη, αν φύγει από αυτήν έστω κι ένα μικρό κομμάτι της. Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, το κοινό νόμισμα θα εκλείψει. Η Γερμανία θα επιστρέψει τότε στο γερμανικό μάρκο και θα χάσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητάς της, κυρίως έναντι της Κίνας. Η ανεργία στη χώρα σας θα διπλασιαστεί ή θα τριπλασιαστεί και η φτώχια θα αυξηθεί. Για το λόγο αυτό λέω ότι πρέπει να σώσουμε το ευρώ και να επιδιορθώσουμε την Ευρωζώνη.

Ερώτηση: Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί θεωρούν άδικο να εξακολουθούν να βοηθούν τους Έλληνες, αν εκείνοι προφανώς είναι απρόθυμοι για μεταρρυθμίσεις. Ανησυχούν υπερβολικά οι Γερμανοί περί δικαιοσύνης εν όψει εκείνου που – και γι’ αυτούς του ίδιους – διακυβεύεται;

Απάντηση
: Φυσικά και είναι σωστό να συζητάμε για δικαιοσύνη. Αλλά ο τρόπος που βλέπουν πολλοί Γερμανοί την κρίση είναι λάθος. Μεταξύ του 1993 και του 2009, στις δήθεν εξαιρετικές εποχές, η ποιότητα ζωής του 65% των Ελλήνων υποβαθμίστηκε. Στο μεταξύ επίσημες στατιστικές αποδεικνύουν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε έντονα εκείνη την εποχή. Γιατί; Επειδή μια μικρή μειοψηφία, η οποία συνδεόταν στενά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας, κέρδισε τελείως άδικα απίστευτα πολλά χρήματα. Μία μικρή ομάδα έκανε πάρτι και όταν η φούσκα έσκασε, έστειλαν τον λογαριασμό στη μεγάλη πλειοψηφία. Εκείνοι λοιπόν πρέπει να πληρώσουν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες και Γερμανούς. Γι’ αυτό και είναι άδικο να βάλλουν τώρα οι Γερμανοί κατά των μέσων Ελλήνων.

Ερώτηση: Μπορεί οι Έλληνες – από φόβο για τα πιθανά ρίσκα – στα μέσα Ιουνίου να μην ψηφίσουν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μείνουν πιστοί ξανά στη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ;

Απάντηση:
Η ερώτησή σας υπονοεί ότι η εκλογή της ΝΔ και του ΠαΣοΚ θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη. Στην πραγματικότητα όμως ούτε αυτό αποτελεί λύση. Αν κερδίσουν αυτά τα δύο κόμματα, η κατάσταση θα συνεχιστεί όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα θα προσπαθεί να εκπληρώσει τους όρους για τα πακέτα βοήθειας και θα σύρεται όλο και περισσότερο στον γκρεμό, μέχρις ότου επέλθει η κατάρρευση και η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

Ερώτηση: Αυτό όμως θα μπορούσε να συμβεί και με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε τελική ανάλυση αδιάφορο το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές;

Απάντηση:
Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, επειδή η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η λύση της κρίσης δεν μπορεί να προέλθει από την ίδια την Ελλάδα. Μετά από δύο χρόνια πλέον, η Ευρώπη πρέπει να έλθει στα συγκαλά της και να δεχτεί επιτέλους ότι δεν πρόκειται μόνο για κρίση της Ελλάδας, αλλά ότι η Ευρωζώνη έχει δομικό πρόβλημα. Και η Ευρώπη πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Πηγή: Το Βήμα


ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΙ: Σας ενοχλούν οι εισπρακτικές εταιρείες; Στείλτε τους εξώδικο! Το ΧΩΝΙ μας διαθέτει έτοιμο σχέδιο.

Υπόδειγμα εξωδίκου προς τράπεζες για οχλήσεις


ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΙ

Aίσχος: Οι τροϊκανοί παίρνουν κάθε μήνα και "χρυσά" πριμ για να μας... σώσουν


 
Image
Έως και 30.000 ευρώ το μήνα εισπράττουν ως... πριμ για τις υπηρεσίες τους, πέραν των κανονικών τους αμοιβών, οι ελεγκτές της Τρόικας.

Όπως αναφέρει σχετικά ο Ελεύθερος Τύπος, τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Τελικά αποδεικνύεται ότι εκείνη η... ψυχή που διαλαλούσε ότι "λεφτά υπάρχουν" κάτι ήξερε...

Να τη χαιρόμαστε, έχει και τα γενέθλιά της σε λίγες μέρες...
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=44155&Itemid=131

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr , 9/6/2012


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *