Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΟΥΖΕΝΗ! "ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ" ....

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜEΛΕΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΜΠ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΑΒΙΛΙΑ.

ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ!
ΜΕΓΑΛΗ EΠΙΤΥΧΙΑ!
ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ!

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΦΟΥΑΓΙΕ, ΚΗΠΟ, ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ, ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Το εξωτερικό κέλυφος του εργοστασίου δεν θα πειραχτεί καθόλου.
Θα μείνει ανέπαφο.
Ο κος Μπελαβίλιας ήταν ξεκάθαρος βέβαια: "Δεν έχει σημαντικό αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον το κέλυφος αλλά θα το διατηρήσουμε αφού έτσι θέλει ο δήμος".

Ο κος Μπελαβίλιας επίσης επιστημονικά δεν προτείνει να χτιστεί μια "μαϊμού" καμινάδα, όπως θέλει η διοίκηση.

Η κανονική είναι εκείνη η καμινάδα που μεταφέρθηκε από τον χώρο και πήγε στην Εθν. Αντιστάσεως για να τραβάει το μάτι και να διαφημίζεται έτσι καλύτερα το φημισμένο μπριζολάδικο στο εμπορικό κέντρο που φτιάχτηκε.

Αλλά η διοίκηση επέμεινε ότι θέλει μια καμινάδα οπότε θα χώσει μία στην μελέτη.

(Εμείς θα προτείναμε να γίνει μια μελέτη για να ερευνηθεί αν μπορεί να ξαναμεταφερθεί  η κανονική καμινάδα, από την Εθν. Αντιστάσεως πίσω στην θέση της ή θα πέσει να μας πλακώσει αν την ξανακουνήσουμε).

Ενδιαφέρουσα ιδέα - πρόταση επίσης που ακούστηκε - ως προοπτική, έτσι για να 'χαμε να λέγαμε -  είναι η πεζοδρόμηση της Σοφ. Βενιζέλου στο τμήμα μεταξύ Δουζένη και Μαρμαριώτισσας ώστε να υπάρχει ενοποίηση των πολιτιστικών χώρων με την εκκλησιά.

(Ωραίο θα ήταν βέβαια αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας λένε ότι το άκουσε ο Νέλλας που έχει κάνει την κυκλοφοριακή μελέτη για το Κάτω Χαλάνδρι ότι θα κλείσει Η ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  και έφυγε για το Άγιο όρος, αφού έσκισε το πτυχίο του κυκλοφοριολόγου).

ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ : Ο κος Μπελαβίλιας - αρχιτέκτονας, καθηγητής του ΕΜΠ - ετοίμασε όντος αναγνώστη μου μια εξαιρετική πρόχειρη μελέτη για να υποβληθεί στην ΕΕ για χρηματοδότηση πληρέστερος φάκελος: ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! 
Χώρος πολιτισμού, αίθουσα 250 θέσεων, κήπο και θερινό σινεμά, χώρους για εργαστήρια.

Ε αυτά θέμε όλοι να γίνουν εκεί σε γενικές γραμμές (όλοι εκτός ενός), τι να γίνει δηλαδή σε έναν χώρο πολιτισμού;

Την παρουσίασε λοιπόν προχθές στο δημοτικό συμβούλιο και όλοι μείναμε ευχαριστημένοι και έκθαμβοι από το σημαντικό έργο που επιτελείται από την διοίκηση, τις σχεδιασμένες παρεμβάσεις της στην πόλη, την βήμα βήμα υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου (που ΔΕΝ ΕΧΕΙ και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά και όχι μόνο δεν έχει αλλά αρνείται να συζητήσει με όσους κάτι έχουν να πουν επί αυτού, λούζοντάς τους στους χαρακτηρισμούς).

ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΟΥΖΕΝH.
ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Θα έχει πράμα ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Γερολυμάτος  να παρουσιάζει στους ιθαγενείς.

Και εμείς - όπως όλοι - ευχαριστήσαμε βέβαια τον κο Μπελαβίλια και την επιστημονική του ομάδα γιατί δούλεψαν δωρεάν για να μας προσφέρουν την επιστημονική  τους γνώση.
Αυτό είναι άσχετο με την κριτική μας ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, για τις διαχειριστικές της επιλογές και τις ιεραρχήσεις της. (Το "μας" αφορά τον λαό του Χαλανδρίου).

Δεν θα κάνουμε λοβοτομή αναγνώστη μου, ούτε θα αφήσουμε να σε κοροϊδεύουν χωρίς να στα έχουμε πει. (Άμα θες δέξου την εξαπάτηση μόνος σου, με δική σου ευθύνη και έχοντας ακούσει και αυτά που δεν θέλουν να ξέρεις).

Λοιπόν άκου:

1. Ο χώρος δεν ανήκει στον δήμο ("ακόμα" λέει η διοίκηση - θα τον πάρει όμως σε δυο τρία τέρμνηνα).
Η ειλικρίνεια της  πρόθεσή της να αποκτήσει τον χώρο δεν αμφισβητείται βέβαια για να είμαστε καθαροί.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ. ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

2. Για τον χώρο επιβλήθηκε διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης επί δημαρχίας Ζαφειρόπουλου (δεν ήθελε αλλά υπέκυψε στις πιέσεις ο Γρηγόρης και επέβαλλε την αναγκαστική απαλλοτρίωση). (Εδώ υπάρχει ένα μυστικό που ακόμα δεν σας λέμε διότι δεν μας αφήνει η πηγή μας).
Και όχι μόνο.
Καθορίστηκε τιμή μονάδος και ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠκΔ για να αποζημιωθεί η ιδιοκτήτρια εταιρία EKTASIS DEVELOPMENT ΑΕ και να περιέλθει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του δήμου.

3. Η εταιρία βάρεσε φαλιμέντο και το ακίνητο τέθηκε σε διαδικασία κατάσχεσης από την Alpha Bank. Η κατάσχεση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ούτε ξέρει κανείς πόσα χρόνια θα χρειαστούν στα δικαστήρια για να τελειώσει η υπόθεση και να περάσει στην κατοχή της Alpha για να ξέρουμε με ποιον θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση ο δήμος για να το κάνει δικό του και να υλοποιήσει τα ωραία που λέει ο κος Μπελαβίλιας και συμφωνούμε (εκτός από το κλείσιμο της Σοφ. Βενιζέλου, εκτός και αν γίνει ελικοδρόμιο και συνδεθεί το Κάτω Χαλάνδρι με το κέντρο με αερομεταφορά).
Αυτό το παραδέχτηκε άλλωστε ο ίδιος ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο: 

"Δεν ξέρουμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί" είπε καθαρά.

4. Ο π. δήμαρχος Γ. Κουράσης δεν προχώρησε στην εκταμίευση του δανείου και την ολοκλήρωση της αναγκαστικής απαλλοτρίωση που ακόμα και μετά την δέσμευση του ακινήτου προς κατάσχεση,  θα τέλειωνε το θέμα, αφού ο δήμος θα έπαιρνε την ιδιοκτησία και τα λεφτά θα έμεναν στο Παρακαταθηκών στην διάθεση του - όποιου - ιδιοκτήτη.
Άφησε δηλαδή ο πρώην δήμαρχος σιωπηλά να περάσει η τριετία της, δεν χρησιμοποίησε το δάνειο και η αναγκαστική απαλλοτρίωση ακυρώθηκε και δεν επανεπιβλήθη ποτέ.
Ενδιαφέρον έχει ότι "το κίνημα "  (της Κουρασικής Αριστεράς) επί Κουράση "ολιγώρησε", ξεχάστηκε, έκανε λάθος - δεν ξέρω ακριβώς (sic) - και δεν πίεσε για να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση.

5. Ο δήμαρχος μας  είπε τώρα ότι έχει έγγραφη δέσμευση της Alpha Bank και ότι όταν  τελειώσει η κατάσχεση, η τράπεζα θα  πουλήσει το ακίνητο στο δήμο με 1,1 εκ ευρώ.
Και με αυτό το χαρτί προχωράει τις διαδικασίες.

Προφανώς δεν ξέρει ο δήμαρχος τι σημαίνουν αυτά τα χαρτιά των τραπεζών. Aν θέλει ας με φωνάξει να του δείξω για να μάθει. Πάντως ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Όμως για να το θέσουμε και αλλιώς το θέμα:
Δηλαδής προχωράει ο δήμαρχος με την βεβαιότητα ότι η τράπεζα έχει δεσμευτεί απέναντί του ότι ΟΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ  και ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ δεν θα μεταβάλλει το συμφωνηθέν τίμημα ή δεν θα επιλέξει άλλον αγοραστή.

Αυτά είναι αστεία πράγματα να λέγονται από τον δήμαρχο τη πόλης αναγνώστη μου δημόσια.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΙΛΑΡΟΤΗΤΑ παρόμοια με της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Είναι αστείο να λέγεται ΑΠΟ ΘΕΣΜΟ ότι ακόμα και αύριο να τελειώσει το ιδιοκτησιακό θέμα, αν βρεθεί κάποιος - οποιοσδήποτε - και ζητήσει το ακίνητο  από την τράπεζα με παραπάνω χρήματα (που θα βρεθεί έτσι και αλλιώς, ακόμα και στημένα) η τράπεζα θα το δώσει στον Ρούσσο με 1,1 εκ  γιατί είναι όμορφος και καραμπουζουκλής (και μετά θα πάνε φυλακή όσα στελέχη της τράπεζας υπέγραψαν κάτι τέτοιο για απιστία στα συμφέροντα της τράπεζας).

6. Ο δήμος λοιπόν - χωρίς να έχει το ακίνητο - πάει στην ΕΕ για να πάρει 500 χιλιάρικα για μια επένδυση για την ολοκλήρωση της  οποία χρειάζεται:
Με βάση τη μελέτη Μπελαβίλια : 2 εκ περίπου για διαμόρφωση + άγνωστο ποσό για την αγορά του οικοπέδου στην καλύτερη και αν όλα πάνε όπως τα έχει στο μυαλό του ο δήμαρχος 3,1 - 3,5 εκατομμύρια ευρώ

Και αντί να προχωρήσει ο δήμαρχος με χαμηλούς τόνους - αφού πρόκειται για ζήτημα ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΙΜΗΣ - κάνει φασαρία και "κόβει κορδέλες" - με την σύγχρονη εκδοχή, εκείνης  της παλαιάς  "σεμνής" τελετής που έγινε συνώνυμη της διαχρονικής εξαπάτηση του κράτους προς τους ιθαγενείς του, αυτή της "πανηγυρικής παρουσίασης".
Και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνει για να έχει ένα πρόσκαιρο επικοινωνιακό ρούμπο, ανεβάζει ΤΗΝ ΤΙΜΗ όταν και αν έρθει η ώρα της αγοράς του ακινήτου, διότι έχουμε ακόμα καπιταλισμό, αν δεν τους το είπανε.

Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι πριν μερικούς μήνες ο δήμαρχος μας ζήτησε και έλαβε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο που τον ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΣΑΜΕ να χειριστεί το θέμα μόνος του και χωρίς θεσμική επεξεργασία και αποφάσεις Δ.Σ., για να μην γίνεται "φασαρία"  στο ευαίσθητο θέμα διότι αυτό συνέφερε τον δήμο.

Έχουμε λοιπόν αναγνώστη μου μελέτη, φάκελο χρηματοδότησης, εξουσιοδότηση, παρουσίαση - όλα τα έχουμε. ΑΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!

Την ίδια ώρα για δημαρχείο έχουμε ακίνητο, μελέτη αλλά δεν είναι στις προτεραιότητές μας να προχωρήσουμε όσο περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα της κατάσχεσης του Δουζένη - που μπορεί να κάνει από πέντε μήνες έως πέντε χρόνια - ώστε να εξοικονομήσουμε τα λεφτά από τα νοίκια για να έχουμε να φτιάξουμε μετά και το Δουζένη.

Και μετά είμαι εγώ γκρινιάρης που σου τα γράφω.

Ε! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΩ!

Αλλά "τούτοι οι μάγκες που ΄ρθαν τώρα" έχουν μεγάλη πλάκα όταν είναι να διαχειριστούν κάτι παραπάνω από την διοργάνωση μιας παράσταση Καραγκιόζη (απολύτως σεβαστής, εκτιμιτέας και χρήσιμης κατά τα άλλα), αναγνώστη μου.

ΥΓ:
Να μην ξεχάσω μια σημαντική λεπτομέρεια για το ρεπορτάζ:
Ο Γ. Κουράσης διαφώνησε - λέει - να γίνει θερινό σινεμά για να μην ενοχλούνται οι γείτονες.
Αυτή ήταν η τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο.
ΘΕΟΣ!
Δεν βγαίνει μόνο λάδι για τις ευθύνες του που το Δουζένη δεν ανήκει ήδη στο δήμο και η Κουρασική Αριστερά του τις ξεπλένει με το πανίσχυρο VIM.
Θα τσιμπήσει και τα κουκιά των "ιδιωτών"  που τους προστατεύει τον ύπνο τους από τον θερινό σινεμά.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ»: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟΜαζική η συγκέντρωση έξω από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και πορεία μέχρι την Πύλη του Βραδεμβούργου, τις οποίες διοργάνωσαν το Die Linke, το Podemos, ο ΣΥΡΙΖΑ και δεκάδες γερμανικές οργανώσεις, καθώς και ομογενών.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Καταγγελία Γιά τήν ΔΕΗ Αλιβερίου

 
Εδώ μιλάμε γιά καθαρή κλοπή  αφορά οικία εξοχική  100 τμ πού κάνω χρήση
 3 Μήνες τόν χρόνο  η Απάτη  πού έχουν  κάνει είναι εμφανής στόν λογαριάσμο Εχουν χρεώσει 244 ημέρες  και  δέν υπάρχει λογαριασμός ανεξόφλητος!!!
ΤΟ αποτέλεσμα  να μού χρεώσουν νά πληρώσω 893 ευρω με ρυθμιζόμενες
χρεώσεις 447 ευρω +485 ΔΕΗ  Μόλις τώρα ζήτησα καί τήν παρέμβαση τού Συνηγόρου τού πολίτη !!!
Η καταγελων  
Πιστικου Οντάμπαση Κατερίνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1892 ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΣΙΑ ΚΑΨΟΥΡΑ


ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ (Λευκάδα 15/3/1884 - Αθήνα 19/6/1951)Πώς θα καταλάβουμε αν η κυβέρνηση έχει κάνει "κωλοτούμπα"...

Μα είναι πολύ απλό...Και εγώ έσπαγα το κεφάλι μου τόσες ημέρες - από τότε που έγινε το 1ο (μετά από τις 25-1) EuroGERMANgroup - για το αν η κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό...
ΕΝΑ, λοιπόν, μονάχα ΕΝΑ θα είναι το "σημάδι" ότι χορεύουμε στα παλαμάκια που χτυπούν η συμμορία των γερμανών, των τοκογλύφων και των εντός της χώρας μας "γερμανοτσολιάδων" νέας και παλαιάς "κοπής": η πιθανή απομάκρυνση του Γιάνη. Γιατί, εγώ από οικονομικά δεν σκαμπάζω, όμως, δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την ενόχληση (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!) που εμφανίζεται στα πρόσωπα των παραπάνω, όταν γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του "Yannis".
Τι σημαίνει αυτό; απλά ότι κάποιος, επιτέλους, τους στρίμωξε για τα καλά. Ενοχλείστε "κύριοι"; ΩΡΑΙΑ. ΑΥΤΟ, άλλωστε, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!
Καλημέρες και Καλή Κυριακή.

Δ.Χ.