Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΙΓΟ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ. Ο ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΓΡΥΠΗΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ BLUE SKY

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ... ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ

Τα βαθύτερα αίτια - επιστημονικά και κοινωνικά - της ραγδαίας αύξησης των θανάτων από την γρύπη.

 ΦΤΑΙΕΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΣ!

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ!

ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ αλλά και χρήσιμες οδηγίες για να μην την πατήσουμε,  από τον Θωμά Βαρδουλάκη, που εκτός από δημοτικός σύμβουλος είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ.


Το εισαγωγικό ρεπορτάζ του BLUE SKY


Η παρέμβαση του ΘΩΜΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: Γιατί δεν έχει κεφάλαιο στις προτάσεις της η παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ;


Υπάρχουν λίγοι - ΔΥΤΣΥΧΩΣ - συμπολίτες που απευθύνουν σε εμάς τους πολιταυάμενους σοβαρές - to the point -  ερωτήσεις και ασκούν την κριτική τους επί θεμάτων της κοινότητας και όχι επί του κουτσομπολιού.

Τέτοιος συμπολίτης μου επισήμανε ότι στο πλαίσιο των δέκα ιεραρχημένων θεμάτων - προτάσεων που προβάλουμε (και στο οποίο το τοπικό κατεστημένο δεν τοποθετείται αφού προτιμάει να κρίνει τους χαρακτήρες, τον σωματότυπο, τα σόγια των υποψηφίων) δεν λέμε τίποτα για το κυκλοφοριακό.

Έτσι φαίνεται με πρώτη ματιά σε όσους δεν γνωρίζουν και περιμένουν να κρίνουν από τις επικεφαλίδες. (και ο συνομιλητής μας δικαιολογημένα δεν γνώριζε, δεν είναι ούτε εκ των πολιτευαμένων, ούτε εκ των ειδικών, άρα δικαιούται να μην ξέρει. Oι άλλοι  είναι νούμερα που παριστάνουν πώς δεν ξέρουν για να μην μιλήσουν).

Γιατί λοιπόν δεν έχουμε στους δέκα στόχους της επόμενης πενταετίας κάτι για το κυκλοφοριακό εμείς αναγνώστη μου;

Είμαστε χαζοί ή δεν ξέρουμε ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο στα του δήμου μας; Μας διέφυγε;

ΛΟΙΠΟΝ. Θα στο εξηγήσουμε. Έχουμε 4 σημαντικούς λόγους.

1ος λόγος: Ελ. Πεντέλης

ΕΧΟΥΜΕ που λες αναγνώστη μου, ένα σημαντικό κεφάλαιο για το κυκλοφοριακό, άσχετα αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά:
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΥΜΟΤΟΜΟΥΜΕΝΩΝ- ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ - ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
Πρόκειται για έναν δρόμο - που ακόμα και στα νέα, μικρότερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του - είναι ΚΟΜΒΙΚΟΣ για την διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους Χαλανδρίου.

Μαζί με την διάνοιξη της Φραγκοκλησιάς, που ακούμε από την διοίκηση του δήμου,  ότι προχωράει η δημοπράτησή της  αλλάζουν το κυκλοφοριακό τοπίο του Χαλανδρίου (το ακούμε τώρα προεκλογικά, που ο δήμαρχος έχει πάρει το μαγικό ραβδί, αλλά στα μεγάλα θέματα της πόλης εμείς δεν είμαστε κακόπιστοι και ελπίζουμε να είναι έτσι, έστω και τώρα).

Αυτό είναι εύκολο να το κατανοήσεις αναγνώστη μου, δεν χρειάζεσαι πτυχίο κυκλοφοριολόγου του MIT.

Έχει να κάνει με την ολοκλήρωση ενός περιφερειακού κυκλοφοριακού δακτυλίου παράκαμψης του κεντρικού πολεοδομικού συγκροτήματος του Χαλανδρίου (ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ/ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ από τα ανατολικά, ΚΗΦΙΣΙΑΣ , ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΣΙΑ από τα δυτικά).

Αυτό σημαίνει απλά ότι όσοι υποχρεούνται να διασχίζουν το κέντρο του Χαλανδρίου, ξεκινώντας από Βριλήσσια, Γέρακα, Πεντέλη, Μελίσσια κλπ για να πηγαίνουν προς το κέντρο της Αθήνας (και πίσω) θα έχουν πολύ πιο βολική λύση για να κάνουν την δουλειά τους από το φρακάρουν στους χιαστή άξονες που περνούν μέσα από το κέντρο του Χαλανδρίου  (λ. Πεντέλης - Γκίνη - 25ης Μαρτίου - Εθνικής Αντιστάσεως στον άξονα ΒΟΡΡΑΣ/ΝΟΤΟΣ και  Παπανικολή/ Παλαιολόγου - πλ. ΦΛΥΑΣ στον άξονα ΑΝΑΤΟΛΗ/ΔΥΣΗ.)

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική.

Ούτε το 2002, που λέγαμε μόνοι μας αυτά τα κινέζικα και υπερασπιζόμασταν μόνοι μας, την διάνοιξη της Ελ. Πεντέλης και της Φραγκοκλησιάς είμασταν ... Κολόμβοι.

ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ  ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ.

Δεν ψηφοθηρούμε ως Καλοχαιρέτες και δεν κατερχόμαστε στας εκλογάς για να το παίξουμε ψυχαναλυτές, κριτές, δικαστές των αντιπάλων μας και να τους βγάλουμε όλους διεφθαρμένους, τρελούς ή χαζούς. (ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ τους βγάζουμε, αλλά ΕΙΝΑΙ, δεν φταίμε εμείς).

Η διαμόρφωση περιφερειακών δακτυλίων κυκλοφορίας γύρω από τις πόλεις έχει ανακαλυφθεί σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, εκεί που οι πόλεις είναι οργανωμένες και λειτουργούν ανθρώπινα, χρόνια πολλά τώρα.

2ος λόγος: ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 Διότι ένα ακόμα κεφάλαιο - σαφώς το 11ο - μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη, είναι για εμάς το ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ στην πλατεία.

ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ (και θα επανέλθουμε σε αυτό και κάποιοι θα χάσουντον ύπνο τους και την .... σανίδα τους, που θα τους την βάλουμε στον .... μούσκιο).

Είναι ΤΟ ΤΡΙΤΟ (μετά το δημαρχείο και τον χώρο οργάνωσης της καθαριότητας) μεγάλο έργο που έχει ανάγκη το Χαλάνδρι.

Αλλά επειδή δεν θέλουμε να σηκώσουμε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών, αποφασίσαμε να το αφήσουμε ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΜΑΣ, λόγω της οικονομικής κρίσης (διότι οι στόχοι μας είναι ιεραρχημένοι και κοστολογημένοι), χωρίς να το απεμπολήσουμε βέβαια ως στόχο.

Ανομολόγητη φιλοδοξία μας - αν μας δώσεις την εντολή τον Μάιο - είναι ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΖ να κατασκευαστούν ως ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ έργο, εφ' όσον υπάρξουν τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία. (θα επανέλθουμε σε αυτό).

Αποδεικνύουμε λοιπόν ότι εμείς παίζουμε αλλιώς το παιχνίδι, έχοντας απορρίψει την παραδοσιακή προεκλογική μπουρδολογία,  και  ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ απέναντι σου μόνο για το δημαρχείο, το οποίο θα ξεκινήσει ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να το συνδέσουμε με το υπόγειο γκαράζ στην πλατεία (δηλαδή αν δεν έχουμε χρήμα και για τα δύο) και αναγκαστούμε να  αφήσουμε το δεύτερο έργο για την επόμενη πενταετία.

Ό,τι δεν έγινε σε είκοσι χρόνια, δεν θα το τάξουμε εμείς σε μια πενταετία.

3ος λόγος: ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διότι η κυβέρνηση των μνημονίων και ο Ράιχενμπαχ φρόντισαν να μην έχουμε δημοτικούς αστυνομικούς και άρα δεν μπορούμε να "τάξουμε" έλεγχο της παράνομης στάθμευσης.

Θα μας αφήσουν να φτιάξουμε  ξανά την απαραίτητη υπηρεσία για να ελέγξουμε την κυκλοφοριακή αυθαιρεσία;
Ε τι να σου πούμε; Ποιος ξέρει; Εξαρτάται τι θα ψηφίσεις.

Αυτοδιοικητικοί είμαστε, δεν είμαστε και ο μάντης Κάλχας.

Και οι προτάσεις μας, σας είπαμε ότι θέλουμε να είναι ΕΦΑΡΜOΣΙΜΕΣ, ούτως ή άλλως.
Πώς να ελέγξουμε την παράνομη στάθμευση χωρίς δημοτική αστυνομία;

Αλλά και εσύ αναγνώστη μου, μην κάθεσαι και ακούς τους Μαυρογυαλούρους που λένε ότι είναι "άσχετη η αυτοδιοίκηση με το μνημόνιο" σαν χαϊβάνι.

Και μην ξεχάσεις να τιμωρήσεις τις δυνάμεις του μνημονίου και τα τσιράκια τους, τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είτε είναι ένστολοι (χρισμένοι), είτε σου εμφανίζονται ντυμένοι  με ... πολιτικά (ψευτοανεξάρτητοι).

Άμα νομίζεις ότι είναι άσχετα τα τοπικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους με τα μνημόνια και τις οριζόντιες περικοπές στην αυτοδιοίκηση αναγνώστη μου, μην μας ψηφίσεις, να ψηφίσεις αυτούς που τα λένε για να τους ελέγξεις μετά αν μόνοι τους, χωρίς υπηρεσία  θα ελέγχουν την παράνομη στάθμευση, θα κόβουν κλήσεις και θα πλένουν τους κάδους μόλις βγουν δημαρχάρες.

ΕΜΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΜΕ!

4ος ΛΟΓΟΣ: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ

Διότι εμείς (χωρίς να το τάξουμε, αφού πρόκειται για αστεία, αυτονόητη παρέμβαση)  ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ  ΕΝΑ ΡΗΜΑΔΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ  να μην κάνει τίποτα άλλο εκτός από το να πηγαινοέρχεται από τον σταθμό του ΜΕΤΡΟ μέχρι την πλατεία Χαλανδρίου, θα φροντίσουμε να έχει οδηγό και κάθε μέρα βενζίνη για να κινείται, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της πόλης και της αγοράς μας, μέχρι να έρθει με το καλό, το ΜΕΤΡΟ στο κέντρο της πόλης (όπως εξαγγέλλουν όλοι οι άλλοι, λες και θα επεκτείνουν μόνοι τους το ΜΕΤΡΟ).

ΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ  ΜΙΚΡΟΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Και είναι απορίας άξιο ότι τόσα χρόνια κανείς δεν πρόσθεσε σε αυτή την πόλη ούτε ένα ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ!

Αυτά τα λίγα για αρχή, στο θέμα του κυκλοφοριακού.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Τούρκικος Επεκτατισμός και Εθνο-μηδενιστές, Νέο-Ανανιστές

1.-Aποκαλυπτικός με όσα λέει για την Ελλάδα και για το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ο πρέσβης στην Αθήνα Κερίμ Ουράς 

   Αναφερόμενος στην προεδρία της Ελλάδας και τις κυπριακές διαπραγματεύσεις, είπε ότι είναι δύο θέματα που σχετίζονται μεταξύ τους και δήλωσε πως «Κλειδί για την επίλυση του Κυπριακού είναι οι φυσικοί πόροι» και το κλειδί για την υποψηφιότητα της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι η επίλυση του Κυπριακού…σημείωσε δε το καταπληκτικό:

 «Από εκεί που η Κύπρος ήταν μια χώρα που μας φρέναρε θα γίνει ο Νο1 υποστηρικτής μας. Υπουργός Εξωτερικών θα είναι Ελληνοκύπριος και ο υπουργός Ε.Ε. Τουρκοκύπριος. Όταν πίσω από την ταμπέλα της Κύπρου κάτσει ένας Τουρκοκύπριος θα υπερασπιστεί διαφορετικά την υποψηφιότητα της Τουρκίας και η χώρα που την μπλοκάρει θα γίνει μια χώρα που την υπερασπίζεται»….!!! Και αλλού:

 αναφέρει πως σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού η ίδρυση της Κύπρου θα είναι σταδιακή και προέβλεψε ότι «Παράλληλα με αυτό θα υπάρξει μια ταχεία είσοδος στην οδό επίλυσης των θεμάτων του Αιγαίου. Όλες αυτές οι εξελίξεις θα συστήσουν μια πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα και ένα έδαφος για την επίλυση των μειονοτικών και άλλων θεμάτων και το σημαντικότερο, θα συμβάλουν στην πολιτική αποφασιστικότητα. …»

2. -την ίδια στιγμή, ο ντόπιος Εθνο-Μηδενισμός , o Nεο-ανανισμός, τοποθετείται ,εδώ με την μορφή δήλωσης τριών στελεχών του  ΣΥΡΙΖΑ (κρίμα) και συγκεκριμένα  των: Αναγνωστοπούλου Σία, Αδάμου Ζαχαριάδη και Καραγιαννίδη Χρήστου: "Ας δώσουμε στην ελπίδα την τελευταία της ευκαιρία" (!!)

 «Η συμφωνία της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως αυτή αποτυπώνεται στο «κοινό ανακοινωθέν», συνεπάγεται την επανέναρξη των συνομιλιών μετά από διακοπή ενάμιση χρόνου και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος… (ΣΗΜ.: Τα μισά τουλάχιστον Κυπριακά κόμματα την έχουν καταδικάσει)
.
Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα διασφαλίζεται η διζωνική, δικοινοτική, ομοσπονδία με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα. Επιπλέον, υπάρχει ρητή απαγόρευση οποιωνδήποτε πιθανών αποσχιστικών τάσεων με ενισχυμένη, μάλιστα, αναφορά σε σχέση με προηγούμενα προσχέδια.

 Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Ελλάδα ακόμα και σε μέρος της Αριστεράς είναι βιαστικές, αδικαιολόγητες, ακατανόητες και αβάσιμεςΕπιπλέον, η διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία είναι συμφωνημένη θέση εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μόνο η ακροδεξιά την αμφισβητεί. Η ομοσπονδία δεν αποτελεί υποχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς αλλά αποδοχή της πραγματικότητας και απόφαση ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμες πολιτικά κοινότητες, εξίσου υπεύθυνες να ορίζουν την τύχη του τόπου. Και κυρίως αποτελεί συνειδητοποίηση ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η κατοχή του νησιού.

Η Αριστερά οφείλει να δώσει τη μάχη με τις δικές της αξίες και χαρακτηριστικά. Να διαμορφώσει ένα διαφορετικό πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο που θα αλλάζει το ιστορικό παράδειγμα και θα μετατρέπει την Κύπρο σε υπόδειγμα ειρήνης, ευημερίας, αλληλεγγύης και συνύπαρξης.»…

«Ο Θύτης με το Θύμα αγκαλιά»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

http://energoisosialistes.blogspot.gr/

Πρόσκληση στην Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 12 Μαρτίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Χαλάνδρι, 21/02/2014
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Α.Π.: 4442


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ. 14 του Ν. 3731/2008, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του σώματος, στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (οδός Δαναΐδων και Αντιγόνης), την 12η Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, λόγω μη απαρτίας στη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2014, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ»


Στη συνεδρίαση καλούνται οι κάτοικοι και οι δημότες του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς της πόλης, όπως επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί.

Χαλάνδρι 21/02/2014

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 24-2-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 24/2/2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η «άλωση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ήδη ξεκινήσει. 
Στα πλαίσια της αυστηρής τιμωρίας δια της απόλυσης όλων των δεινών αυτής της χώρας – δηλαδή, των δημοσίων υπαλλήλων – η Τ.Α. και οι εργαζόμενοί της, βάλλονται πανταχόθεν.
Αφού, λοιπόν, εδώ και μήνες «κυοφορείται» και μεθοδεύεται ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων – για το λόγο αυτό και η διαρκής «αναθέρμανση» του προβλήματος των απορριμμάτων και της αποκομιδής τους – το τελευταίο διάστημα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια διαφήμισης των διαφόρων επίδοξων ιδιωτών που επιχειρούν να «εισβάλλουν» στο χώρο του πολιτισμού και, κυρίως, σε πολιτιστικές αρμοδιότητες που αφορούν στους δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις τους (Ν.Π.Ι.Δ., Ν.Π.Δ.Δ. κ.λπ.).

Έτσι, «Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων εκδηλώσεων σε Αθήνα, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι και Κερατσίνι- Δραπετσώνα, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την πορεία του και προετοιμάζει την επόμενη στάση του στην Ηλιούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, αλλά και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις» (Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ : http://www.aftodioikisi.gr/politistika/to-taxidi-pros-to-kentro-politismou-idrima-stavros-niarxos-episkeptetai-tin-ilioupoli).

Στο μεταξύ, στις αρχές Μαρτίου, ξεκινάει τη λειτουργία της η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης της Κω - με απόφαση Δημάρχου δημιουργείται ειδική ομάδα για τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ενώ την υποστήριξη της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού αναλαμβάνει η Κοιν.Σ.Επ. «Ευφραίνειν» με την πρόσληψη δύο επιστημόνων βιβλιοθηκονομίας. (Διαβάστε αναλυτικά : http://www.poli-politiki.gr/enarxi-leitoyrgias-dimotikis-bibliothikis-a-68693.html?category_id=51)
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι, «εθνικοί ευεργέτες» όπως το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και άλλων «Μ.Κ.Ο.» υπό τη νέα επωνυμία τους «Κοιν.Σ.Επ.», απλώνουν τα «πλοκάμια» τους στον πολιτισμό, ξεκινώντας από τις δημοτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες. Ο στόχος είναι προφανής : Ιδιωτικοποίηση πρώτα των πολιτιστικών δομών των δήμων, με παράλληλη απόλυση μονίμων υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτές (τις δομές) και επαναπρόσληψή τους – αν το επιθυμούν – με άλλους εργασιακούς όρους και συνθήκες (5μηνες ή 8μηνες συμβάσεις εργασίας, «απελευθερωμένο» ωράριο εργασίας και αμοιβές πείνας και εκμετάλλευσης 472 ευρώ μηνιαίως).

Στη συνέχεια, στο στόχαστρο (είναι σίγουρο ότι) θα μπουν οι «Κοινωνικές Δομές» των δήμων, αφού εκεί οι…εθνικοί ευεργέτες έχουν μυριστεί «ψητό» και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν υπηρεσίες και εργαζόμενους προκειμένου να…προσφέρουν όσο το δυνατό λιγότερα με …όσο το δυνατό μεγαλύτερο αντίτιμο προσφερομένων υπηρεσιών. Με λίγα λόγια, δηλαδή, η (δωρεάν) κοινωνική και πολιτιστική προσφορά θα καταντήσει (άλλος ένας) τρόπος «αφαίμαξης» των ήδη πενιχρών εισοδημάτων των πολιτών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση. 
Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες να αποκρούσουμε τέτοιου είδους τακτικές από τους γνωστούς… «χορηγούς» που ξαφνικά …αγάπησαν την κοινωνία και τον πολιτισμό, ενώ, συγχρόνως, «κόπτονται» για την προσφορά των δήμων στους δημότες τους. Η μοναδική συνεισφορά τους (θα) είναι η εκμετάλλευση, η ανεργία και η ανέχεια, ενώ θα έχει ήδη ανοιχτεί διάπλατα η κερκόπορτα της εισόδου τους στη δημόσια διοίκηση μέσω των δήμων, με αποτελέσματα που περιγράφουμε παραπάνω.

Η Τ.Α. είναι θεσμός, είναι μέρος της κοινωνίας, ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ ενοικιάζεται, ΔΕΝ (εξ)αγοράζεται. Ως ΘΕΣΜΟΣ που στηρίζεται εδώ και δεκαετίες από τους δημότες, οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε από κάθε επερχόμενο και «καμουφλαρισμένο» κίνδυνο, εσωτερικό ή εξωτερικό.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις