Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΚΟΥΙΖ 20 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο Δημήτρης Λέρτας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
 1.  Τι ήταν ο Νίκος Πέρκιζας πριν γίνει αθλητικό κέντρο;
 2.  Πού έκανε τέρμα το 402;  
 3.  Ποιός ήταν ο Νταλαρίνας;
 4.  Τι ήταν η Λ. Παπανικολη το 1980;
 5.  Τι και πού ήταν τα Γουρουνάδικα, Γαλανού, Κλεοπάτρα, Φουγάρο, Τράπεζα;
 6.  Τι κάναμε στο θέατρο της ρεματιάς πριν γίνει θέατρο; 
 7.  Πού ήταν οι Κόκκινες, Αφεντούλης, Καστέλο;
 8.  Τι ήταν α. το Αίθριο β. το Τζάκι  και που βρίσκονταν;
 9.  Πού ήταν το Λυόμενο;
 10.  Πότε έγινε πεζόδρομος η Πλάτωνος και πότε η Χαϊμαντά;
 11.  Σε ποια δύο σημεία ήταν το αστυνομικό τμήμα πριν πάει στη Φ. Λίτσα;
 12.  Τι υπήρχε στην πλατεία Φλύας ( πρώην Κένεντυ);
 13.  Πόσα σινεμά, ποια και που υπήρχαν στο Χαλάνδρι;
 14.  Τι υπήρχε και στις δύο γωνίες Αγ. Παρασκευής και Αν, Παπανδρέου (πρώην Βασ. Κωνσταντίνου};
 15.  Τι και που ήταν το Κοράλλι, τι και που ήταν ο Γόρδιος;
 16.  Τι ήταν ο Γραμμένος ,ο Κουτσός και ο Πέτσας;
 17.   Πού είχε τραπέζια ο Βάρσος;
 18.  Ποιος είχε το χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ  το 2002, το 2006 και 2010;
 19.  Ποιος ήταν σε όλες τις διοικήσεις του Δήμου τα τελευταία 16 χρόνια;
 20.  Ποιο είναι το παλαιότερο αθλητικό σωματείο και ποιος είναι ο ισόβιος   πρόεδρός του;

  Αυτό το κουίζ μπορούν να το απαντήσουν όσοι έχουν ζήσει στο Χαλάνδρι πριν το 1995. Θα ακολουθήσει και άλλο για πιο σκληρούς λύτες.
Όσο για τους νέους κατοίκους, νομίζω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να προσπαθήσουν να το λύσουν, μια και έτσι θα μάθουν περισσότερα για την πόλη που επέλεξαν να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.   

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

 

Γεννήθηκε το 1961 και ζει μόνιμα στο Χαλάνδρι.
Aποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου.

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Μπάρδη και έχουν έναν γιο, πτυχιούχο Πολ. Μηχανικό και μια κόρη - Τεχνολόγο Ιατρικών Οργάνων.
 
Είναι συνταξιούχος υπάλληλος του Δήμου Χαλανδρίου.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Με την εμπειρία που έχει αποκτήσει μέσα στην υπηρεσία του δήμου και κουβαλώντας την οικογενειακή παράδοση προσφοράς στην τοπική κοινωνία του αείμνηστου Τάκη Δημαρά (είναι ανιψιός του), ο Θέμης διευρύνει το ψηφοδέλτιό μας και υπογραμμίζεται άλλη μια φορά ότι οι Χαλανδραίοι έχουν λάβει το μήνυμα ότι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της αλλαγής πορείας στην πόλη μας στα χέρια τους.
Καλή επιτυχία Θέμη και σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑΓεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω πάντα στο Χαλάνδρι.

Η σχολική μου περιπέτεια ξεκίνησε από το Λίτσειο και, με ενδιάμεση στάση τη Λεόντειο, ολοκληρώθηκε στο 3ο Λύκειο στο Πολύδροσο.

Σπούδασα Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και απέκτησα την ειδικότητα του Διεθνολόγου.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου δραστηριότητα ως δημοσιογράφος, ενώ τα τελευταία 18 χρόνια δραστηριοποιούμαι στον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, από το 1997 έως το 2013 εργάστηκα στην Εμπορική Τράπεζα προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στον τομέα των Ανθρώπινων Πόρων.

Απέκτησα σημαντική εμπειρία σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, συστημάτων αμοιβών και παροχών, εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, διοικητικής οργάνωσης.

 Εξειδικεύτηκα στη χρήση νέων τεχνολογιών και υπήρξα συντονιστής (project manager) σε σειρά έργων ανάπτυξης και λειτουργίας ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού (ΗRMS).

Από το 2004 είμαι πιστοποιημένος αξιολογητής Προσωπικού από την SHL (Saville and Holdsworth).

Προέρχομαι από τη σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών εκείνων που διαθέτουν πολιτική και κοινωνική άποψη και αναφορά αλλά το καταρρέων σύστημα δεν επέτρεπε την έκφρασή της.

Ήταν, λοιπόν, αβίαστο το “ΝΑΙ” στην πρόταση που μου απηύθυνε πριν ενάμιση χρόνο ο Άγγελος Νταβίας για συμμετοχή μου στην τότε Κίνηση Πολιτών “Χαλάνδρι –Αλλάζουμε Πορεία”.

 Ό Άγγελος έχει μακρά και συνεπή διαδρομή στα τοπικά δρώμενα, από την οποία κεφαλαιοποίησε σημαντική εμπειρία. Ταυτόχρονα διαθέτει το πολιτικό ένστικτο και την κοινωνική ευαισθησία, ώστε να μετασχηματίζει κάθε φορά τον οραματισμό σε ρεαλισμό, σημείο αναφοράς για αλλαγές και ρήξεις.

Αυτό ακριβώς είναι και η προσωπική μου δέσμευση συμμετοχής: Σταθερή διοικητική οργάνωση, ρεαλιστική οικονομική διαχείριση, ουσιαστική ανάπτυξη των Κοινωνικών Δομών και σύγχρονα εργαλεία εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Από την άλλη, η ιστορία του Χαλανδρίου, η ασπρόμαυρη νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων και η έγχρωμη ανάμνηση της εφηβείας μας, αυτή που διηγούμαι εγώ στον δεκάχρονο γιό μου Κωνσταντίνο, να γίνει πραγματικότητα ζωής.

Είναι μεγάλο το φορτίο που έτυχε στη γενιά μας. Να εξηγήσουμε στις επόμενες γενιές γιατί φτάσαμε εδώ. Να τις βοηθήσουμε να μην κάνουν τα ίδια λάθη.

Παίρνουμε την πόλη στα χέρια μας. Όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις: το Χαλάνδρι μας θα αλλάξει Πορεία!

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Ζητώ συγνώμη για την αμετροέπεια αλλά το  πιστεύω ειλικρινά: η παρουσία του Γιώργου, η εμπλοκή του με την αυτοδιοίκηση στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε είναι τιμή που ξεπερνάει πολύ το ψηφοδέλτιό μας.
Είναι τιμή για τον ίδιο τον δήμο μας και ευκαιρία για την τοπική κοινωνία να εκπροσωπηθεί πραγματικά από τους καλύτερους  ενεργούς πολίτες της και αποτελεί απόδειξη ότι η δημοτική μας κίνηση πατάει γερά στα συλλογικά της πόδια και δεν υπερβάλλουμε όταν εξαγγέλουμε ότι έχουμε το πρόγραμμα, την εμπειρία αλλά και την στελεχιακή επάρκεια να οδηγήσουμε τον δήμο σε μια άλλη πορεία.
Στην πρώτη μου κρούση στον Γιώργο, όταν τον κάλεσα να  προσθέσει το μεγάλο - αν και νεότατος σε ηλικία  - βάρος του στην δημοτική μας κίνηση, του είχα δηλώσει ότι χωρίς αυτόν δεν κάνω το βήμα και το εννοούσα.

Δεν χρειάστηκε να σκεφτεί, ούτε μια μέρα.

Είναι αποφασισμένος ο Γιώργος να κρατήσουμε παρέα το τιμόνι στη νέα πορεία και αυτό θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη τιμή και πρόκληση και για εμένα προσωπικά.

Μαζί με τις αυτονόητες ευχαριστίες μου για την συμμετοχή του, θα τολμήσω να εκφράσω μια προσωπική άποψη, έξω από τα συμβατικά  πολιτικά πλαίσια:
Ο Γιώργος είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που είχα την τύχη να γνωρίσω στην ζωή μου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ...

Ποια είναι η Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ?
Ανάμεσα στις εξωκομματικές προσωπικότητες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές περιλαμβάνεται και η γνωστή ακτιβίστρια Ρομά από το Δροσερό Ξάνθης και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελπίδα κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Η κα Σαμπιχά γνωστή για το έργο και τη δράση της σε Ευρωπαϊκό επίπεδο γύρω από θέματα που αφορούν τους Ρομά, συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άξιο αναφοράς το γεγονός πως το όνομά της δεν είχε διαρρεύσει πριν από τη Δευτέρα οπότε και έγινε γνωστή η υποψηφιότητά της.
www.thrakitoday.com

Πολύ δυναμική υποψηφιότητα αυτή της Σαμπιχά για τον ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι και ο Τέρενς Κουικ της βγάζει το καπέλο:

"Τη συγκλονιστική κραυγή απελπισίας και αγωνίας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιας Μουσουλμάνας Ρομά από την Ξάνθη, η οποία κατήγγειλε στο 5ο Συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη, την κατευθυνόμενη από την Άγκυρα εκπαιδευτική πολιτική της μειονότητας, μετέφερε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ." www.faros24.gr

Ακολουθεί η ομιλία της στο 5ο συνέδρειο του ΟΗΕ για τις μειονότητες(http://tvxs.gr)«Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα».

Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ.

Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας.

Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους.

Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά.
Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι.

Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία.

Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος.

Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/04/blog-post_3524.html#ixzz2z1WYJ5O5

ΣΧΟΛΙΟ: Η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν έχει προκαλέσει λυσσώδεις αντιδράσεις των τουρκόφωνων στην Θράκη, του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και των τοπικών ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ. Ας ελπίσουμε ότι η Κουμουνδούρου δεν θα υποχωρήσει.

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ

Ανακοινώθηκε εχθές και επίσημα το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και - όπως πρώτοι και αποκλειστικά - σας είχαμε ενημερώσει σε αυτό περιλαμβάνεται ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.Αλλά το Χαλάνδρι έχει τιμητική θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανακοινώθηκε ήδη ότι σε αυτό περιλαμβάνεται ο γνωστός συνδημότης μας, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πουλατζάς Χάρης Γολέμης.