Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!

Από την ΣΤΑΣΗ!

Προκλητική δήλωση Μπεγλίτη.
Ο αλήτικος μνημονιακός συρφετός συνεχίζει να γαυγίζει ακόμη και πάνω από τον άταφο νεκρό.Η Υβρις πλήρης,η Νέμεσις έρχεται
 
Καλεσμένος της κ. Τσαπανίδου στο ΣΚΑΙ ο κ. Μπεγλίτης, κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος από ότι ακούστηκε, ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι:“αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου.”
Ο κ. Μπεγλίτης στην ερώτηση της κ. Τσαπανίδου:
“Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία”;
ο κ. Μπεγλίτης απάντησε:
” Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος.
Δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Άλλωστε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα “έφαγε” αυτός ή τα “έφαγαν” τα παιδιά του.”


ΣΙΩΠΗ!ΑΔΕΔΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
 Fax: 210 3246165
Αριθμ. Πρωτ.: 96Την Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012 και ώρα 9.00 το πρωί, εκδικάζεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της αντισυνταγματικότητας του Ν.4024/2011 και ιδιαίτερα κατά της παράνομης ρύθμισης που εμπεριέχεται στο συγκεκριμένο Νόμο και αφορά την πρόωρη απομάκρυνση των Δημοσίων Υπαλλήλων από τις υπηρεσίες τους, διά της μεθόδου της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.Η έκβαση της παρέμβασης της Οργάνωσής μας έχει τεράστια σημασία, ειδικά σήμερα και ενόψει των σχεδιασμών της παρούσας συγκυβέρνησης για απόλυση δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) εργαζομένων μέσα στο τρέχον έτος και απομάκρυνση συνολικά εκατόν πενήντα και πλέον χιλιάδων (150.000) εργαζομένων από το Δημόσιο έως το τέλος του 2015, στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεών της προς την τρόικα.Είναι εμφανέστατη, πλέον, η προωθούμενη διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης, η στόχευση εκποίησης πολλών Δημοσίων Υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την εκχώρησή τους στην κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση ξένων και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα τη νέα αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας των πολιτών και της μεγιστοποίησης της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας.Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Οργανώσεων και Σωματείων-Μελών της να παρευρεθούν στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου – Παλαιό Αρσάκειο), κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης.Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
===============

Όλες οι Αντιστασιακές Οργανώσεις και το Εθνικό Συμβούλιο διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, οργανώνουν πανελλήνια εκδήλωση την Παρασκευή, 6 Απρίλη, στις 5 το απόγευμα έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα και την ίδια μέρα και ώρα έξω από τα Γερμανικά Προξενεία όλης της χώρας.

Η 6η Απρίλη 1941, είναι η μέρα της εισβολής των δυνάμεων του ναζισμού στα σύνορά μας και η αρχή των αμέτρητων εγκλημάτων των ναζιστικών στρατευμάτων που μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε ένα ολοκληρωτικό ολοκαύτωμα.

Καλούμε όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν και να δώσουν μιαν ηχηρή απάντηση, φωνάζοντας με όλη μας τη δύναμη ότι τα εγκλήματα των ναζιστών προγόνων τους δεν ξεχνιούνται & δεν παραγράφονται. Και να απαντήσουμε και στην προκλητική συμπεριφορά των σημερινών Γερμανών κυβερνώντων, με 4 λέξεις:

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ…ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ…

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Το Γραφείο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής = info@holocaust.gr, 210.7259466


ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!


Από την ΣΙΒΥΛΛΑ


ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΕ ΕΛΑΙΑ, ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ -ΚΑΙ ... ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;;;;

ΡΥΖΙ .... ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙ !!!1,40 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ!

Ακριβαίνει το πετρέλαιο θέρμανσης

Του Σπύρου Δημητρέλη
Στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο θα πωλείται από τις 15 Οκτωβρίου 2012 το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ στην ίδια τιμή θα πωλείται και το πετρέλαιο κίνησης. Για το μεν θέρμανσης αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της λιανικής τιμής κατά 40% και για το κίνησης μεταφράζεται σε μείωση κατά περίπου 8%. Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, όπως τον αποκάλυψε σήμερα, σε εκδήλωση στο ΣΔΟΕ για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ Παντελής Οικονόμου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η εξίσωση του φόρου μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης θα γίνει κατά μέγιστο στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης. Άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο, εφόσον το επιτρέψει η πορεία των εσόδων, η εξίσωση να γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Παράλληλα, είπε ότι θα δοθεί επίδομα θέρμανσης, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. Βάσει όσων είπε, ωστόσο, προκύπτει ότι το επίδομα θέρμανσης που θα στοχεύει στο να αντιμετωπιστεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι κλιμακούμενο βάσει κριτηρίων όπως είναι η γεωγραφική περιοχή του νοικοκυριού και το υψόμετρο.


Πηγή:www.capital.gr


DW: Ένταλμα σύλληψης Γερμανών εφοριακών έβγαλε η Ελβετία!

Πίσω από όλα αυτά, δεν είναι βέβαια μόνο η "φορολογική δικαιοσύνη" και τυπικότητα, που προφανώς δεν την τηρούν ΚΑΙ οι Γερμανοί φορολογούμενοι, αλλά η επιχείρηση να εμφανισθεί και ως διάτρητο το "ασφαλές" τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας, ώστε να καταφεύγουν πλέον τα ξένα κεφάλαια στο Νέο ασφαλέστερο τραπεζικό κέντρο, την Γερμανία.
ΣτΚ

D.W.: Ανεβαίνουν οι τόνοι στη φορολογική διαμάχη Ελβετίας-Γερμανίας
Κλιμακώνεται η γερμανοελβετική διαμάχη στο πεδίο της πάταξης της φοροδιαφυγής.
Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος τριών γερμανών εφοριακών από την ελβετική δικαιοσύνη επιδεινώνει το κλίμα.
Λάδι στη φωτιά ρίχνει η απόφαση των ελβετικών αρχών να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος τριών γερμανών εφοριακών που διαμεσολάβησαν στην αγορά του περίφημου «cd των φοροφυγάδων» το 2010. Οι τρεις εφοριακοί κατηγορούνται από την Ελβετία για οικονομική κατασκοπία.
Σύμφωνα με το ένταλμα, «υπάρχει βάσιμη υποψία ότι η Γερμανία έδωσε σαφείς εντολές για διενέργεια οικονομικής κατασκοπείας σε βάρος της Credit Suisse». Για σκάνδαλο έκανε λόγο η γερμανική αντιπολίτευση, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δείχνει κατανόηση για την κίνηση των ελβετικών αρχών, λέγοντας ότι η Ελβετία έχει το ποινικό της δίκαιο και ότι η παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου στη χώρα αυτή τιμωρείται.
Από την πλευρά του ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς χαρακτήρισε την απόφαση της ελβετικής δικαιοσύνης «απόπειρα εκφοβισμού», η οποία όμως δεν πρόκειται να μειώσει την αποφασιστικότητα της τοπικής κυβέρνησής να πατάξει την φοροδιαφυγή.
«Θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε cd με ονόματα φοροφυγάδων»
Το cd περιείχε στοιχεία γερμανών καταθετών στην Credit Suisse
Το cd περιείχε στοιχεία γερμανών καταθετών στην Credit Suisse και το είχε «προσφέρει» έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ πρώην υπάλληλος της τράπεζας στις γερμανικές αρχές. Το cd αγόρασε τελικά η κυβέρνηση του γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Όλα αυτά λίγο πριν από την ολοκλήρωση της γερμανοελβετικής συμφωνίας για φορολογική συνεργασία. Για μια «αρνητική εξέλιξη» έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης Νιλς Σμιντ. «Τα εντάλματα δεν συμβάλλουν στην επίτευξη μιας συμφωνίας φορολογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Πάντως, ο ομόλογός του από τη Ρηνανία Βεστφαλία επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να αγοράζει από χώρες του εξωτερικού cd με ονόματα γερμανών φοροφυγάδων. «Όποιος εξαπατά την κοινωνία στο φορολογικό πεδίο, θα πρέπει να τιμωρείται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάλτερ-Μπόργιανς στην Berliner Zeitung.
Σταμάτης Ασημένιος, dpa
http://www.dw.de/dw/article/0,,15853538,00.html


--------------------
Διαβάστε και αυτό
, D.W.: ʽΣκιώδες κέντρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγώνʼ η Γερμανία

http://www.dw.de/dw/article/0,,15435804,00.htmlΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΔΕ

Ο γερμανός εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση επισκέπτεται την Αθήνα

Ο γερμανός εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση επισκέπτεται την Αθήνα

Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, Υφυπουργού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
(©Bundesministerium für Arbeit und Soziales)
Ο κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κύριος Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ (Hans-Joachim Fuchtel) επισκέπτεται αυτήν την εβδομάδα την Αθήνα.
Ο κύριος Φούχτελ θα συμμετάσχει με τον Δρα Βόλφγκανκ Σούστερ (Wolfgang Schuster) Δήμαρχο Στουτγάρδης, ο οποίος επίσης επισκέπτεται την Αθήνα με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στις 4 Απριλίου.
Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν κυρίως δυνατότητες νέων συνεργασιών αναφορικά με τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ΟΤΑ. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται η ανταλλαγή εξειδικευμένων εμπειριών και η οικονομική αλληλοϋποστήριξη. Ο κ. Φούχτελ προγραμματίζει κατά τη διάρκεια της παραμονής του συναντήσεις και συνομιλίες με τον Περιφερειάρχη Αττικής κύριο Ιωάννη Σγουρό καθώς και με τον Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Γεώργιο Καμίνη.

Ιστοσελίδα των γερμανικών αποστολών στην Ελλάδα


«Ημέρες Αγάπης» από το Δήμο Χαλανδρίου

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                 «Ημέρες  Αγάπης» από το Δήμο Χαλανδρίου

                          

O Δήμος μας συμμεριζόμενος τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η χώρα, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν την αφύπνιση της κοινωνικής μας ευαισθησίας.Ανέλαβε ήδη μια σειρά πρωτοβουλιών, που εντάσσονται στο πλαίσιο του βασικού του στόχου, ο οποίος αφορά  στη δημιουργία ενός Δημοτικού Δικτύου Κοινωνικής  Αλληλεγγύης. Σκοπός του,  η  αμέριστη υποστήριξη εκείνων των συνδημοτών μας, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση και στερούνται ακόμα και τη βασικότατη ανάγκη του ανθρώπου, όπως είναι η τροφή.Συνεργάζεται πλέον με ορισμένα καταστήματα εστίασης της πόλης μας, τα οποία ανταποκρίθηκαν  θετικά στην έκκλησή του και έχουν εξασφαλισθεί περί τις  50 μερίδες έτοιμου φαγητού, σε καθημερινή βάση. Ελπίζοντας πως η ανταπόκριση αυτή θα διευρυνθεί, για την κάλυψη περισσοτέρων αναγκών.Ιδιαίτερα για τις ημέρες του Πάσχα, ενισχύοντας το καλάθι του φτωχού, έχει ήδη επικοινωνήσει με μια σειρά εταιρειών, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν την Μεγάλη Εβδομάδα από  την Κοινωνική Υπηρεσία.
Αυτές  οι πρωτοβουλίες και όσες πρόκειται να ακολουθήσουν, αποβλέπουν αποκλειστικά στην προστασία του δικαιώματος κάθε κατοίκου της πόλης μας, που δοκιμάζονται οι αντοχές του, να ζει με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνει την ασφάλεια που του προσφέρει η κάλυψη των στοιχειωδών  βασικών του αναγκών.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *