Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ....


Βρήκανε μαλλιά να ξάνουνε.

Θα κάνουν ντου στον καταυλισμό . ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΥΓΜΉ ΤΟΥ.

- Βλέπετε το θέμα της ένταξης του Πεύκο Πολίτη – Ζώνης Δουκ. Πλακεντίας δεν περπατάει ούτε με αναπηρικό καροτσάκι,

- Ένα μεγάλο τμήμα της πόλης έχει καταδικαστεί στην υπανάπτυξη και εκατοντάδες συμπολίτες μας σε μια πολυετή ταλαιπωρία, της οποίας το τέλος δεν φαίνεται στον ορίζοντα,

- Βλέπετε όταν μπορούσαμε να εντάξουμε την περιοχή στο σχέδιο την «σώσανε» από έναν δρόμο .

- Ένα δρόμο που μαζί με την Φραγκοκλησσιάς  θα ολοκλήρωνε περιφεριεακό κυκλοφοριακό δακτύλιο γύρω από το Χαλάνδρι, εξασφαλίζοντας σε όσους ασχολούνται με την επιστήμη της πολεοδομίας δυνατότητες παρεμβάσεων που θα έδιναν στην πόλη μας εκπληκτικές  για τους αμύητους δυνατότητες βελτιώσεων και ανάπτυξης.

- Τα είπαμε αυτά αναλυτικά την διετία 2000 – 2002. (Θα σας τα θυμίσουμε τις επόμενες μέρες με ένα αφιέρωμα στην στρατηγική που ΔΕΝ ακολούθησε η πόλη). 

Τότε ο σημερινός δήμαρχος είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι «αν τους είχαμε ακούσει – ΝΑΙ ΕΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ,  ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΣΜΟΥ – θα είχαμε σώσει το Χαλάνδρι».

ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΚΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ.

Σήμερα ΤΡΕΙΣ δήμαρχοι (Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων) προσπαθούν να ανοίξουν την Φραγκοκλησιάς!
ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ, ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΡΩΓΑΜΕ ΞΥΛΟ!
 Μας έλεγαν τρελούς, μας έλεγαν τσάτσους του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Λαλιώτη, μας έλεγαν ότι θέλουμε να γεμίσουμε το Χαλάνδρι αυτοκίνητα.

Και σε λίγο ΟΛΟΙ θα πουν επίσης ότι ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ από την διεκδίκηση από σύσσωμη την πόλη της απαλλοτρίωσης από το ελληνικό δημόσιο της ζώνης για την ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, και την επιβολή εισφορών στις μεγάλες ιδιοκτησίες – Νομισματοκοπείο και Αμερικάνικο Κολλέγιο - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

(ναι εμείς θα την λέμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΛΕΩΦΌΡΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ, όπως ακριβώς  την λέει το ρυθμιστικό της Αθήνας, για να σας θυμίζουμε ότι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΜΕ ΠΟΤΕ, δεν σας εξαπατήσαμε ποτέ, δεν επιχειρήσαμε να βαφτίσουμε το κρέας, ψάρι για να το φάτε νηστεύοντας).

Εμείς προτιμήσαμε την ανάληψη του πολιτικού κόστους και της πολιτικής εξορίας που οδήγησαν πρόσκαιρα οι απόψεις μας για να έχουμε την δυνατότητα να μιλάμε, όταν έρθει η ώρα.

Και η ώρα για το Πεύκο Πολίτη/Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας – και τους σχεδιασμούς όσων εμπιστευτήκατε – απορρίπτοντας την στρατηγική που προτείναμε ήρθε.

Και το αδιέξοδό κάποιος πρέπει να το πληρώσει. Ε, θα το πληρώσουν οι τσιγγάνοι και στη συνέχεια οι μικροϊδιοκτήτες ενώ στο τέλος θα την πληρώσει όλο το Χαλάνδρι που θα διευρυνθεί χωρίς ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ που απαιτεί, όχι ο Νταβίας αλλά η επιστήμη και οι προδιαγραφές των σύγχρονων πόλεων.

Ένα εκατομμύριο για την μελέτη θα σκάσουν και  λύση δεν θα υπάρξει.
Και ο μελετητής καλά κάνει και τους τα παίρνει.
Αυτά του είπαν, αυτά έκανε, σωστά τα έκανε, πρέπει να πληρωθεί.

Η ηγεσία του δήμου δεν τα κάνει καλά.

Και τα κάνει μόνη της, σε κλειστό κύκλο κολλητών, δεν συζητάει, δεν διαβουλεύεται και δεν πιέζεται να το κάνει.
Ενώ τότε κάποιοι σηκώναν κουρνιαχτό και εμείς πηγαίναμε σε όλες τις γειτονιές να εξηγήσουμε ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ που δυσπιστούσε και τελικά - με δική μας κυρίως ευθύνη, δεν πείστηκε.

Και λύση δεν θα υπάρξει και τώρα  διότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ να μας πούνε την αλήθεια και να αναλάβουν  την ευθύνη που έφεραν την υπόθεση πιο πίσω και από το 1995!

Και η αλήθεια είναι μία: ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ του πλάτους απαλλοτρίωσης και διεκδίκησης των αποζημιώσεων για τον δρόμο, ώστε να δημιουργηθεί πλεόνασμα σε γη και χρήμα, η περιοχή δεν μπαίνει στο σχέδιο!

Και επειδή τώρα η κεντρική διοίκηση ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝ με το θέμα, αφού δεν πρόκειται να απαλλοτριώσει, αφού δεν υπάρχει όχι ευρώ αλλά ούτε δραχμή, ψάχνουν «λύσεις».
Αυτό που κάποτε μας το προσέφεραν και το αρνιόμαστε τώρα πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Η διοίκηση του δήμου μάθαμε ότι σκέφτεται λέει να χωρίσει την περιοχή στα τρία και να εντάξει τμήματα! (δηλαδή να εντάξουν ένα τμήμα και να αφήσουν εκτός των άλλα δύο.)

Και βέβαια έτσι θα επεκτείνουν την  ανοικτή – εκτός σχεδίου πόλης -  ζώνη της Δ. Πλακεντίας μέχρι την Μεσογείων.

Θέλουν να εντάξουν δηλαδή μερικά οικοδομικά τετράγωνα στο Πεύκο Πολίτη, για να πουν ότι κάτι έκαναν – και η συντριπτική πλειοψηφία της περιοχής θα μείνει και πάλι εκτός.

Τι σημαίνει αυτό;

1.       Δεν θα υπάρξει ουσιαστική κοινόχρηστη και κοινωφελής υποδομή στην περιοχή (σχολείο, πλατείες, παιδικός σταθμός, δημοτική περιουσία κλπ).

Ό    Ό,τι  προέβλεψε και όρισε ο πολεοδομικός εκσυγχρονισμός του νόμου Τρίτση (στον οποίο ομνύουν ΟΛΟΙ όταν είναι να σας εξαπατήσουν στας εκλογάς) ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

 Π Πίσω στις εντάξεις του 1950 με την πολεοδόμηση των ... οικοπεδοφάγων.

2.       Η ζώνη που δεν θα ενταχθεί – δηλαδή ζώνη πλάτους περί τα 50-60 μέτρα μέσα στο Πεύκο Πολίτη και  η ζώνη της Δ. Πλακεντίας ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ (Δεν ξέρω αν με εννοείτε. Αν με εννοείτε λέω).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ – ΠΑΛΙ – ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ  (διαίρει και βασίλευε). Και λέω εκόντες – άκοντες διότι έχω βάσιμες υποψίες ότι ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙΠΟΤΑ και ό,τι κάνουν το κάνουν έτσι, χωρίς σχέδιο. 
Όπως τους έρθει έτοιμο από κάποιους που έχουν σχέδιο και κάνουν καλά την δουλειά τους.

Εδώ εντάσσεται και το θέμα των τσιγγάνων.

Διότι – όπως έγινε στο Πάτημα – η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο, με τους κανόνες της σύγχρονης πολεοδομικής επιστήμης μαζί με τις επιδοτήσεις που υπάρχουν από την ΕΕ και που γίνονται αέρας κοπανιστός, τόσα χρόνια, μπορεί να δώσει λύση ΕΝΤΑΞΗΣ
Στρατηγική   ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και όχι  ΝΕΟΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ζούγκλας.

Αυτά είναι δύσκολα πράγματα.
Ενώ ο διχασμός της κοινωνίας σε κοινωνικά ευαίσθητους και ρατσιστές πανεύκολος, ειδικά σε εποχή όπου τα λεφτά για τις επιδοτήσεις των τσιγγάνων κάνουν πολλούς από εμάς να σκεφτόμαστε σοβαρά το …. Solarium.

Δεν θα παίξουμε το παιχνιδάκι του διχασμού.
Λυπόμαστε πολύ που δεν θα ενταχθούμε σε κανένα από τα δύο «στρατόπεδα».

ΠΑΝΤΩΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, έξω από επιδείξεις ισχύος, επιδείξεις ευαισθησίας και γενικώς … επιδειξίες που το μόνο που κάνουν είναι να μοστράρουν τα ... όργανά τους.

Όσοι οδηγούν τα πράγματα σε συγκρούσεις και αιματοχυσίες να θυμούνται ότι αυτά πάντα γυρίζουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους και σε όσους τα ανέχονται.

Ας ξαναναζητήσουμε την απλή λογική ΔΙΌΤΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε πει και αυτά:

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ κα ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


Ανοικτή επιστολή σε όσους  έχουν επιλεκτική κοινωνική ευαισθησία!

Είμαστε οι περίοικοι του καταυλισμού του Νομισματοκοπείου καθώς και οι  ιδιοκτήτες των καταπατημένων αγροτεμαχίων, από τους ελεύθερους κατασκηνωτές ρομά.
Μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την κατεδάφιση του καταυλισμού,  βλέπουμε με έκπληξη πως κάποιοι συμπολίτες μας με περίσσευμα «ευαισθησίας» ανθίστανται στην αποκατάσταση της νομιμότητας,  που χρόνια περιμένουμε και που επιτέλους θεωρήσαμε πως ήρθε.
Μας προξενεί δυσάρεστη εντύπωση, πως η ευαισθησία τους είναι εντελώς επιλεκτική και αφορά μόνο στη μία πλευρά, η οποία είναι αυτή που έχει διαπράξει και το αδίκημα και που αυτοπροσδιορίζεται όταν και όπου τη συμφέρει, ως ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. Δείχνουν σαν να μην ασχολήθηκαν ποτέ και με τα δίκια τα δικά μας, των υπολοίπων νομίμων πολιτών που μένουμε σε νόμιμα σπίτια, που πληρώνουμε τους φόρους μας και τους λογαριασμούς μας, γιατί αν το είχαν κάνει αυτό θα έβλεπαν πως υπάρχουν κι άλλοι συμπολίτες τους που βρίσκονται σε απόγνωση εδώ και πάρα πολλά χρόνια και πως παραμένουν εξωφρενικά αδικαίωτοι!
Επειδή έχει εξαντληθεί και η δική μας υπομονή και επειδή τη μεταστέγασή τους την αρνήθηκαν οι ίδιοι οι τσιγγάνοι,  όταν η πολιτεία προ 5ετίας τους είχε εξασφαλίσει δάνεια γι αυτήν, χάρη που δεν γίνεται και για άλλους έλληνες πολίτες που μπορεί να βρίσκονται  σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτούς, επιλέγουμε σήμερα να τους υπενθυμίσουμε  τη δική μας κραυγή, που  την έχουμε εκφράσει και δημοσιοποιήσει  το καλοκαίρι του 2010 και του 2011.
Ας μας διαβάσουν έστω και τώρα πιο προσεκτικά κι ας μπορέσουν να έρθουν για λίγο στη  θέση μας, να ζήσουν - αν το αντέξουν - στις γειτονιές μας με τη διαρκή υποβάθμιση της  ποιότητας της ζωής μας, ή να έχουν στην κατοχή τους  ένα αγροτεμάχιο που δεν μπορούν ούτε να το πλησιάσουν και μετά ας πάρουν αν μπορούν την ίδια  θέση, αυτήν που παίρνουν σήμερα. Γιατί όταν η κοινωνική ευαισθησία χρωματίζεται και βλέπει μόνο τα ανθρώπινα δικαιώματα μιας μερίδας κόσμου και όχι όλων των πολιτών, τότε δεν είναι καθαρόαιμη κοινωνική ευαισθησία αλλά κάτι άλλο, προφανέστατο  ασφαλώς.
Με πραγματική διάθεση κατανόησης,  τους αφιερώνουμε τα δύο δικά μας δημοσιεύματα, μόνο και μόνο για να τους υπενθυμίσουμε  πως αυτό που πρόκειται να γίνει μεθαύριο είναι αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια!
Ελπίζουμε πως μετά την ανάγνωση αυτών των επιστολών, κάτι ενδεχομένως να  αλλάξει στην οπτική τους γωνία καθώς και στην ευαισθησία τους. Εμείς υπομονετικά περιμένουμε!

Οι ιδιοκτήτες και οι περίοικοι 

ΠΛΑΤΕΙΑ: Η κα Χατζηγεωργίου είναι και η ίδια κάτοικος της γειτονιάς. Εμείς δεν έχουμε πάρει ακόμα δημόσια θέση για το θέμα, απλά παρουσιάζουμε τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί δημόσια, για ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ (λίγο, οι πληροφορίες μας είναι από καλή πηγή) ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο γνωστός συμπολίτης μας, δικηγόρος Δημήτρης Κατσοπρίνης θα είναι - σύμφωνα με τον σμπίρο μας - ο αντικαταστάτης του Ηλία Γιάτσιου στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου.

Για να δούμε αν θα διαψευστεί για πρώτη φορά η Πλατεία.

(μπα, δε νομίζω Τάκη).

Την παρουσίαση του κου Κατσοπρίνη θα κάνουμε αναλυτικά μόλις υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τον Δήμο.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις