Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Μήνυμα Γ. Καραμέρου στις/τους υποψήφιες/ους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις


«Αγαπητή μαθήτρια, αγαπητέ μαθητή

Θέλω να σου πω δυο λόγια πριν πας στο εξεταστικό κέντρο. Γύρω σου υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπούν και σε θαυμάζουν και δεν πρέπει να το ξεχνάς αυτό.

Οι γονείς και οι φίλοι σου σε εκτιμούν γι αυτό που είσαι και όχι για το πως θα γράψεις. Ότι και αν γίνει στις εξετάσεις το μέλλον σου ανήκει και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές για να δείξεις ποια ή ποιος είσαι.

Δεν κρίνεται η ζωή και το μέλλον σου από ένα γραπτό. Η δοκιμασία αυτή θα σε κάνει πιο δυνατή, πιο δυνατό ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

Απάντησε στη λέξη άγχος με τη λέξη συγκέντρωση. Πάρε βαθιά ανάσα, σχημάτισε ένα χαμόγελο και καλή σου επιτυχία».

Με εκτίμηση
Γιώργος Καραμέρος,
Αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - Γ. ΛΙΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΩ

Εντυπώσεις από ένα ταξίδι στην Ρωσία

Παρουσίαση ενός οδοιπορικού στα τοπία της σημερινής Ρωσικής Ομοσπονδίας,
από τους Δ. Κυρίλλου, Ζ. Φυκουρα, Γ. Λιερό και Γ. Παπαγιαννόπουλο

Παρασκευή 8 Ιουνίου, ώρα 20.00

στα γραφεία του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ»
(Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου)
 http://argohalandriou.blogspot.com

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΡΙΟ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Η ΓΙΩΤΑ ΜΠΛΕΤΑ (ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΔΙΑΝΟΗΤΡΙΑ - πρώην ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


του Θ. Βαρδουλάκη

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αυτή τη στιγμή υπάρχει 90% πληρότητα σε ιατρικό προσωπικό, στα Τ.Ι. ΠΕΔΥ κάτω Χαλανδρίου.

Μετά την καταστροφική εφαρμογή του νόμου 4238/2014, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας για ανάταξη του συστήματος υγείας, στο κάτω Χαλάνδρι, έχουν προσληφθεί, από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, έξι (6) νέοι ιατροί:

· Γενικής Ιατρικής (πρωί)

· Παθολόγος (απόγευμα)

· Δύο Καρδιολόγοι (πρωί κάθε ΔΕ και ΠΕ)

· ΩΡΛ (πρωί)

· Δερματολόγος (πρωί)

Οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες:

· Ορθοπαιδικός (πρωί)

· Πνευμονολόγος ((πρωί)

· Τρεις Παιδίατροι (πρωί και απόγευμα)

· Τρεις Οδοντίατροι (πρωί και απόγευμα)

· Δύο Οφθαλμίατροι (πρωί και απόγευμα)

· Δύο Ελεγκτές (πρωί)

· Νοσηλεύτρια (πρωί)

Στο Σταθμό Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου καθημερινά στο πρωινό ωράριο υπάρχουν:

· Παιδοδοντίατρος

· Μαιευτήρας (προγεννητικός έλεγχος)

· Παιδίατρος

· Επισκέπτριες Υγείας

που απασχολούνται στον προληπτικό έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης και προληπτικής οδοντιατρικής τόσο στη μονάδα όσο και στα σχολεία.

Γίνεται προσπάθεια για το καλύτερο, μέσα στις πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, για την στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Βαρδουλάκης Θωμάς
Ιατρός Πνευμονολόγος
Υπεύθυνος Τ.Ι. κάτω Χαλανδρίου

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.

Την σημαντική αναβάθμιση που έχει συντελεστεί στα Τοπικά Ιατρεία (Τ.Ι) του ΠΕΔΥ του Κάτω Χαλανδρίου, με την στελέχωση των ειδικοτήτων γιατρών κατά 90% - μετά από πολλά χρόνια υποστελέχωσης - επισημαίνει ο διευθυντής τους και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Θωμάς Βαρδουλάκης στο άρθρο του που έστειλε στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Ως "ανασφάλιστος - ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ," που είμαι "πελάτης" των Τ.Ι του ΠΕΔΥ (μετά το νόμο 4368/2016 που ήρθε να διορθώσει ένα τεράστιο ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ του κράτους απέναντι στους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και όχι μόνο, που ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΝ επί χρόνια τις εισφορές για υπηρεσίες που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, αφήνοντάς τους ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ και ΦΑΡΜΑΚΑ αλλά απαιτώντας να πληρώνουν σα να τους είχε κανονικά ασφαλισμένους ) τόσο στο Κάτω Χαλάνδρι, όσο και στο κεντρικό, όπου πρόσφατα έκανα εξετάσεις στο μικροβιολογικό του εργαστήριο, έχω να δηλώσω ότι με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση αναρτώ την επιστολή του Θωμά Βαρδουλάκη αφού ΓΝΩΡΙΖΩ από πρώτο χέρι αυτή την αναβάθμιση.

Έχω μείνει ΑΝΑΥΔΟΣ από την εξυπηρέτηση, τίποτα δεν θυμίζει τον .... ΙΚΑ, οι γιατροί και το προσωπικό είναι ευγενικοί, πρόθυμοι, τηρούν τα ραντεβού, σου παρέχονται υπηρεσίες σε χρόνους που θα ζήλευαν πολλοί ιδιώτες γιατροί και ειλικρινά όσοι έχετε (έχουμε, γιατί και εγώ είχα) προκατάληψη για την ταλαιπωρία από την χρήση των υπηρεσιών της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πρέπει να αναθεωρήσετε και να δείτε ότι θα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΑ.


Ένα απλό τηλέφωνο στο 14884 θα σας πείσει, ότι ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, αν θέλουμε.
Με πρώτους που πρέπει να θέλουν - τους εργαζόμενούς του.

ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΒΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΩΝ

 

Εχθές λοιπόν στο σουβλατζίδικο EXPRESS ένας εκ των συχνά φιλοξενουμένων στην ΠΛΑΤΕΙΑ μαζί με στελεχάρες της τοπικής ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ έτρωγαν σουβλάκια.

Ο σμπίρος μου αναγνώρισε μόνο τον αρθρογράφο μας - ο οποίος απέκτησε εγγόνι και κέρασε τα σουβλάκια  - ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ - και πρώην συντονίστρια της ΟΜ Χαλανδρίου μαζί με τέσσερις, πέντε ακόμα, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ οι περισσότεροι.

Το μενού ήταν ο επιστημονικός σύλλογος ΑΡΓΩ, η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και βέβαια - Ο ΝΤΑΒΙΑΣ.

"Δεν θα βγάλει πουθενά η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση" είπε η πρώην συντονίστρια αν έχεις τον Νταβία και κάθε Νταβία να ψηφίζει όποτε θέλει και αν δεν θέλει να καταψηφίζει τα θέματα.

ΣΩΠΑ ΡΕ ΡΟΥΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΤΗΝ  ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΣΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και κοινή διαχείριση της εξουσίας.

Πού το είδες αυτό το έργο Ρουλίτσα;;;
Έτσι κάνατε εσείς τότε στην παράταξη Παττακού;
Ήσασταν δεδομένοι;;;
Νομίζεις ότι ο Ακατανόμαστος είναι ο Παττακός;;;;
Την ψυχή ανάποδα μας βγάζατε για να ψηφίσετε, Ρουλίτσα με το 3% που είχατε τότε.
Και θέλατε τους μισούς δημοτικούς συμβούλους, εγγυημένα, με υποχρέωση παραιτήσεων ανεξαρτήτων ή συμβούλων άλλων συνεργαζόμενων κομμάτων, αν βγουν άλλοι από τους δικούς σας.
Δεν βάζατε ΣΥΝΕΧΩΣ θέματα για τα πάντα και διαπραγματευόσαστε για τα πάντα Ρουλίτσα;

ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΡΟΥΛΙΤΣΑ;
Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΟΧΙ!

Αλλά εμείς Ρουλίτσα, ήμασταν με τις συνεργασίες και μέσα από τις δυσκολίες τους.
Και επιμέναμε, Ρουλίτσα όταν πολλοί σύντροφοι μας, τότε, - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ - έλεγαν "ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ;"
Και είμαστε με την απλή αναλογική εν γνώση των δυσκολιών.

ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;

ΞΕΡΕΙΣ!

ΔΙΟΤΙ Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.

Όταν η συζήτηση προχώρησε έφτασε στον τύπο των ήλων και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για όσα συμβαίνουν στο Χαλάνδρι ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΤΕ.

ΣΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ και στην αλληλεγγύη στην διαφθορά.

Και το θέμα που οδήγησε στην ΟΜΕΡΤΑ ήταν ο Βαγγέλης.

Που "έχει αδικηθεί το παιδί, στον δήμο και δεν έχει δικαίωμα υπογραφής" - λέει  -  "το παιδί".

Σιγά - σου λέει η συνάδελφος.
Τι έκανε το παιδί;;;
Για ένα κακουργηματάκι έχει παραπεμφθεί επειδή υπέγραψε άλλα, 'ντάλλα για τα μηχανήματα και έχασε ο δήμος καμιά 350 χιλιάρικα.

Σιγά το πράγμα.

"ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ", είπε η Ρουλίτσα.
"Μόνο ο Βαγγέλης θα την πληρώσει"; είπε η Ρουλίτα.

ΩΠΑ ΡΟΥΛΙΤΣΑ!
ΣΕ ΑΚΟΥΝΕ!

Μην τα λέτε αυτά στα σουβλατζίδικα.

«Νεράιδα του Φεγγαριού» η Σάρα Εσκενάζη στο θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου με δωρεάν είσοδο


Μια ακόμη μουσικοθεατρική παιδική παράσταση στο Δημοτικό θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο πολιτιστικών δράσεων της βόρειας Αθήνας.

Παιδιά και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν, με δύο παραστάσεις, στις 11 και 12 Ιουνίου 2018, την «Νεράιδα του Φεγγαριού» του Γιάννη Καλατζόπουλου σε παραγωγή του Αλμπέρτο Εσκενάζη.

Όμορφες νεράιδες, άρχοντες, πρίγκιπες και δράκοι, θα συνεπάρουν μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους σε ένα ιαπωνικό παραμύθι γεμάτο θέατρο και χορό.

Πρωταγωνιστούν: Σάρα Εσκενάζη, Κώστας Λάσκος, Βασίλης Καμίτσης, Σαββίνα Πετρίδου, Θωμάς Κοτζαμάνης, Γιάννης Απέργης και Τάσος Τσώνης

Διάρκεια παράστασης: 90΄.

ΙΑΣΩ: IBUS Multimodality Breast Imaging and Image-guided Interventions Course

Tο IBUS Multimodality Breast Imaging and Image-guided Interventions Course θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 07 Ιουνίου έως το Σάββατο 09 Ιουνίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής ΙΑΣΩ, Λ. Κηφισίας 37-39 στο Μαρούσι.

Το IBUS Course το οποίο φέτος θα γιορτάσει τα 10 χρόνια του στην Ελλάδα, διοργανώνεται από την ΕΜΕΙΣ (Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία- Ίαση Στήριξη) και το IBUS Breast Imaging School, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας (ESO) και περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας διδακτικές παρουσιάσεις από μέλη της διεθνούς και εγχώριας ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και εργαστήρια πρακτικής άσκησης hands-on.

Η Διεθνής Σχολή Απεικόνισης Μαστού IBUS έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος διεθνής πάροχος εκπαίδευσης στην απεικόνιση του μαστού, με επιμορφωτικά προγράμματα που καλύπτουν όλες τις πτυχές των διαγνωστικών και των απεικονιστικά καθοδηγούμενων παρεμβάσεων.

Τα σεμινάρια του IBUS περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας διαλέξεις και εργαστήρια πρακτικής άσκησης (hands-on) για την απόκτηση εμπειρίας. Από το 1991, έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 120 σεμινάρια μέσω προγραμμάτων στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, και τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτίωση των προτύπων απεικόνισης του μαστού για την εκτίμηση της παθολογίας του, καλύπτοντας το πεδίο της υπερηχογραφικής απεικόνισης, της μαστογραφίας, της μαγνητικής τομογραφίας και άλλων νεότερων και εξελισσόμενων τεχνικών διερεύνησης. Επίσης, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν live χειρουργική επέμβαση με διεγχειρητική χρήση υπερήχων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χειρουργούς μαστού, γυναικολόγους, ακτινολόγους, ογκολόγους, ειδικούς υπερήχων και κλινικούς ιατρούς με βασικές και προηγμένες γνώσεις στις νόσους του μαστού.

Επιστημονικά υπεύθυνοι του course είναι οι κ.κ. Γρηγόριος Ξεπαπαδάκης, M.D., Ph.D, Διευθυντής Β’ Κλινικής Μαστού ΙΑΣΩ, Χειρουργός Μαστού και ο Καθηγητής Χειρουργικής Enzo Durante του Πανεπιστημίου της Ferrara.

Για περαιτέρω πληροφορίες: Τηλ: 210 6383949 (Τμήμα Εκδηλώσεων & Συνεδρίων ΙΑΣΩ)

Για δηλώσεις συμμετοχής: Γραμματεία Σεμιναρίου, PRC Congress & Travel, Τηλ.: 210 7711673,
E-mail: incentives2@prctravel.gr

Η Π.Ε.Δ.Α. είναι αντίθετη στην απόφαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. για αύξηση της τιμής των απορριμμάτων ανά τόνο


Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, ζητείται η άμεση ανάκληση των πρόσφατων αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) για τη νέα, προσωρινή, αυξημένη τιμή των απορριμμάτων ανά τόνο με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Οι αποφάσεις των δύο οργάνων του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ελήφθησαν κατά πλειοψηφία, προβλέπουν αύξηση μεγέθους 11,36% επί της προσωρινής τιμής της εισφοράς των Δήμων Αττικής προς τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. με συνέπεια, η νέα τιμή από τα 45 € που ήταν να διαμορφωθεί στα 49 € ανά τόνο απορριμμάτων.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. εκτιμά ότι «στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες, μια επιβάρυνση και μάλιστα αυτού του μεγέθους θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές δυνατότητες των πολιτών αφού θα υποχρεώσει τους Δήμους να αυξήσουν τα τέλη καθαριότητας.»

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής αντιπροτείνει όπως τα χρήματα που αντιστοιχούν στη νέα αυξημένη τιμή των απορριμμάτων ανά τόνο, αντληθούν από το υπάρχον ταμειακό υπόλοιπο των 44 εκατ. € του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. το οποίο παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα αναξιοποίητο.

Τέλος, το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α, εκφράζει την ανησυχία του, ενόψει του κορεσμού του ΧΥΤΑ Φυλής (α' και β' κύτταρο) το 2019 και της μη υλοποίησης του εγκεκριμένου περιφερειακού σχεδιασμού.