Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Ο διπλοθεσίτης συνεργάτης του Υπ. Εργασίας

giannis-broutsis
Η εντολή που έχει δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν ξεκάθαρη: Να αποφευχθούν «κουμπάροι» και «κολλητοί», που θα έδιναν την αίσθηση αναξιοκρατίας, κατά την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.
Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ήταν... αφηρημένοι και δεν άκουσαν, όπως αποκαλύπτει το spirospero.gr.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διπλοθεσίτης στενός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Ο Παναγιώτης Δουφεξής, με απόφαση του ίδιου του Γιάννη Βρούτση, ανέλαβε στις 22 Ιουνίου 2012 καθήκοντα διευθυντή στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού.
Παράλληλα, ασκεί πλήρως των καθήκοντά του στην Ανώνυμο Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ ΑΟ).
Δείτε στο σχετικό ΦΕΚ του λόγου το αληθές, η διατύπωση του οποίου, προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, καθώς είναι ιδιαιτέρως περίεργο, ότι στην ίδια την απόφαση διευκρινίζεται ότι ο κ. Δουφεξής, διατηρεί και τις δύο θέσεις.fek 590x411 450x313
Το ερώτημα φυσικά είναι αν λαμβάνει και διπλό μισθό, κάτι που θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα από το Υπουργείο.
Πάντως -όπως λένε πληροφορίες εκ του ΔΣ της ΑΕΔΑΚ ΑΟ- "είναι φυσικό να πληρώνεται ο κ. Δουφεξής. Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει υπάλληλος που προσφέρει τις υπηρεσίες του άνευ αμοιβής".
Φυσικά, τίθεται και θέμα επάρκειας του κ. Δουφεξή, του οποίου τα καθήκοντα είναι πολύ αυξημένα ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού. Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς ο κ. Δουφεξής προλαβαίνει να ασκεί επαρκώς τα καθήκοντά του και στην δεύτερη διευθυντική θέση που κατέχει στην ΑΕΔΑΚ. "Θα πρέπει να έναι υπεράνθρωπος", όπως γράφτηκε από γνώστες στο twitter...

To spirospero.gr προσπαθεί από το πρωί να πάρει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες. Διαβάστε ΕΔΩ το λόγο.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΖΟΥΛΟΛΑΝΔΗ ΤΟΥ ΠΙΟΥ!


Π. ΑΤΤΙΚΗΣ:ΣΚΑΝΔΑΛΟ 8,5 ΕΚΑΤ. € ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ


Site που ο σχεδιασμός και η κατασκευή του θα κοστίσουν 1,3 εκατ. ευρώ (!!!) και η φιλοξενία του...μόλις 77 χιλ. ευρώ, δημιουργία σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter κλπ) με κόστος μισό εκατ. ευρώ (!!!), δημιουργία logo τουριστικής προβολής μόνο 170 χιλ. ευρώ (!!!),* αλλά και επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου στην τιμή... προσφοράς των 426 χιλ. ευρώ (!!!):

Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει σε εννέα, παραχωμένες κάπου στη μέση, από τις πάνω από 800 σελίδες του το Master Plan της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής που θα κοστίσει συνολικά πάνω από 8,5 εκατ. ευρώ (8.538.843 ευρώ)!!!
Η συγκεκριμένη σκανδαλώδης σύμβαση για το έργο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Αττικής» που έχει υπογράψει από την 1/2/2012 ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός με την εταιρεία «McCann Erickson Διαφημιστική ΑΕΕ» (Α.Π. 14287/1/2/2012) για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής και έρχεται προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (ξεκινά στις 3 το μεσημέρι) ξεπερνά κάθε φαντασία ακόμη και για παλαιότερες περιόδους παχεών αγελάδων. Πόσο μάλλον σήμερα που ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών και τη Αττικής ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και αναζητά ένα πιάτο φαγητό στα συσσίτια.

Τα πέντε θανάσιμα αμαρτήματα:

-Τα 663.090 ευρώ (815.110 ευρώ με ΦΠΑ) που θα «σκάσει» ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για να σχεδιάσει διαδικτυακή πύλη για την τουριστική της προβολή και τα άλλα 390.500 (480.315 με ΦΠΑ) -(ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΦΠΑ: 1.295.425!!!!) για να την κατασκευάσει την ώρα που θα μπορούσε να το κάνει με μηδέν κόστος, χρησιμοποιώντας τους τεχνικούς και webdesigners της Περιφέρειας, και όταν στην ελεύθερη αγορά μια τέτοια δράση κοστίζει το πολύ 10-15.000 ευρώ.

-Λίγο... λιγότερο θα κοστίσουν, εξάλλου, στην Περιφέρεια Αττικής και τους πολίτες της οι... δωρεάν υπηρεσίες που παρέχονται μέσω Ίντερνετ, όπως το Facebook, το YouTube, το Flickr, και γενικότερα η παρουσία της περιφέρειας για την τουριστική της προβολή στα «social media»: 463.500 ευρώ (570.105 ευρώ με ΦΠΑ).

-Επιπλέον; Τα 138.842,98 (170.776 με ΦΠΑ), που θα δώσει η Περιφέρεια Αττικής για τη δημιουργία τουριστικού logo (!!!!),

-Αλλά και τα 77.000 ευρώ (94.710 ευρώ με ΦΠΑ) που θα πληρώσει για τη φιλοξενία της διαδικτυακής πύλης σε... πραγματικούς σέρβερ (!!!), την ώρα που η ακριβότερη «φιλοξενία» μπορεί να στοιχίσει το πολύ 1000 με 2000 ευρώ το χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ελεύθερη αγορά, και για παράδειγμα, στο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό φορέα της χώρας μας, τον ΟΤΕ, η... φιλοξενία της ιστοσελίδας με συνδρομή ISDN 128 K κοστίζει το μήνα... 70,28 ευρώ (χωρίς τις συμπληρωματικές υπηρεσίες). Με λίγα λόγια, αν πολλαπλασιάσουμε τους μήνες (περίπου 30) μέχρι την ολοκλήρωση του ΟΠΕΕΣ (τέλος 2015), θα δούμε ότι θα κοστίσει στην Περιφέρεια Αττικής... 2.108,4 ευρώ και όχι... 77.000 ευρώ!!!Το... 77.000 ευρώ δε «βγαίνει» ακόμα και αν αγοράσει κάποιος τις πρόσθετες υπηρεσίες που ανέρχονται συνολικά στα 197,27 ευρώ (Χ30 μήνες = 5.198,1 ευρώ).

-Μάλιστα, το Ολοκληρωμένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό και Επικοινωνιακό Σχέδιο (ΟΠΕΕΣ - Master Plan) είναι τόσο...Ολοκληρωμένο που για την επικαιροποίησή του προβλέπονται 347.107,44 ευρω (426.942,15 με ΦΠΑ)!!!!Εκτός προθεσμίας, και όμως... σφυρίζει αδιάφορα

Πέραν των ουσιαστικών λόγων που η συγκεκριμένη σύμβαση δεν μπορεί να προχωρήσει υπάρχουν και τυπικοί: Συγκεκριμένα, παρά το ότι η Διακήρυξη και η σύμβαση προβλέπουν πως η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να έχει υποβάλει μέσα σε δύο μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας (1/2/12) ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα (marketing plan, ανάλυση εσωτερικού & εξωτερικού περιβάλλοντος, μείγμα προωθητικών μέσων κ.λπ.) για το ΟΠΕΕΣ, η εταιρεία έδωσε την όλη τεχνική μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής με καθυστέρηση πέντε μηνών. Ο, δε, περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός φαίνεται πως δεν ενοχλείται από το γεγονός, δεν ακυρώνει τη σύμβαση, και μάλιστα -προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα- θα την «περάσει», όπως προαναφέρθηκε, στην αυριανή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής.

Πρώτα η υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη, μετά η έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο

Και ο λόγος; Για να... μπει το νερό στο αυλάκι, και να αρχίσει να «κυλά» το ΟΠΕΕΣ και η σύμβαση με την «McCann Erickson Διαφημιστική ΑΕΕ», ο Γ. Σγουρός είναι υποχρεωμένος να το «περάσει» από το περιφερειακό συμβούλιο**, προκειμένου να πει το «ναι» το υπουργείο Τουρισμό και να αρχίσει η υλοποίησή του.

Τι προβλέπει το ΟΠΠΕΣ

Οι προωθητικές και επικοινωνιακές ενέργειες του έργου (η δράση «αναπτύσσεται» και στα ελληνικά και στα αγγλικά), όπως αναφέρονταν στη Διακήρυξη του διαγωνισμού για την εξεύρεση αναδόχου και αναλύονται στον ΟΠΕΕΣ, είναι οι παρακάτω και κοστίζουν (οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ) στην περιφέρεια και κατ' επέκταση στον έλληνα φορολογούμενο:

•Δημιουργία Περιφερειακής Τουριστικής Ταυτότητας (λογότυπο, σλόγκαν, μότο κ.λπ.): 138.842,98 ευρώ

•Δημιουργία και παραγωγή προωθητικού υλικού (τουριστικό έντυπο, γενικό έντυπο περιφέρειας, θεματικά έντυπα με τα νησιά, αφίσες, post cards, λεύκωμα, usb sticks, press kits δημοσιογράφων κ.λπ.): 694.214,88 ευρώ.

•Δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικού περιεχομένου (κατασκευή διαδικτυακής πύλης, υποστήριξη και φιλοξενία της, web banners, smartphones applications, «κανάλι» στο YouTube, facebook, twitter, flickr, istagram, printerest, δώρα για διαγωνισμούς στα «social media» κ.λπ.): 1.943.802 ευρώ.

•Καταχωρήσεις σε ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Internet campaign - banners, Τύπος εξωτερικού, 1.450 σποτ στο «Travel Channel»): 1.735.537 ευρώ.

•Παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού (84 τηλεοπτικά σποτ σε έξι γλώσσες, 10.000 CD ROM/DVD κ.λπ.): 694.215 ευρώ.

•Προσκλήσεις δημοσιογράφων, επαγγελματιών του Τουρισμού και συγκρότηση «Δικτύου Φίλων της Περιφέρειας» (συγγραφή δελτίων Τύπου, κειμένων στα ΜΜΕ, προσκλήσεις ξένων δημοσιογράφων «Φίλων της Περιφέρειας», προβολή της συμμετοχής της περιφέρειας σε τουριστικές εκθέσεις, media monitoring και ηλεκτρονική έρευνα ικανοποίησης δημοσιογράφων και tours operators, ενημέρωση και ανάπτυξη «σχέσεων» με τουριστικά πρακτορεία και αποστολή ενημερωτικού υλικού, media training, crisis manual, radian 6 κ.λπ.): 347,107 ευρώ.

•Οργάνωση συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό (branding περιπτέρου, ενοικίαση χώρου, έξοδα εκθέσεων, έξοδα διοργανωτή, διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, δημιουργικά υλικά κ.λπ.): 1.041.322,31.

•Σε αυτά προστίθεται και η Κατάρτιση και Επικαιροποίηση του ΟΠΕΕΣ: 347,107,44 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΑΝΑ ΥΠΟΕΡΓΟ, ΕΔΩ.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη Πράξη, η τουριστική προβολή της Αττικής, εντάχθηκε στο Ε.Π. «Αττική 2007-2013» με την 4006/9.7.2009 απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, με τελικό δικαιούχο τη Διεύθυνση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής και προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ. Το, δε, πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2015 έχοντας κύριο στόχο την προβολή της Περιφέρειας σε διεθνές επίπεδο, «ως εξαιρετικού τουριστικού brand» και την ανάδειξη των θετικών στοιχείων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής (π.χ.. Αθήνα, νησιά Αργοσαρωνικού, Πειραιάς κ.λπ.).

* H aftodioikisi.gr προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τη δημιουργία των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, την εκπαίδευση των υπαλλήλων της περιφέρειας για τη λειτουργία τους αλλά και την επικαιροποίηση του masterplan και με κάτω από 10.000 ευρώ τη σχεδιάση και κατασκευή site τουριστικής προβολής της Αττικής, τη φιλοξενία του και το logo τουριστικής προβολής.

** Το προβλέπει το άρθρο 30 του Ν. 3498/2006, σύμφωνα με το οποίο προγράμματα και γενικά ενέργειες που αφορούν στην τουριστική προβολή και διαφήμιση της χώρας ή περιοχών αυτής στο εσωτερικό και εξωτερικό, τα οποία καταρτίζονται ή υλοποιούνται από οποιονδήποτε φορέα του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικά του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης, πρέπει να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπουργείου.
Πριν, όμως, από αυτό, σύμφωνα με την 15566/23.11.2011 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, θα πρέπει να έχουν το «ΟΚ» από το περιφερειακό ή δημοτικό συμβούλιο.
ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Στην πόλη μας απαιτείται ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ εκγρήγορση για τέτοια θέματα (ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΡΕΜΑΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ).


Ο Δήμος ενημέρωσε πριν 5 μέρες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εντομοκτονίας και μυοκτονίας.

Τώρα εμείς να γκρινιάξουμε πάλι Δευτεριάτικα;;

Αλλά και τι να κάνουμε δηλαδή όταν:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ - ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ - όπως η ανακοίνωση του Δήμου λέει -  ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ  ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ;;;

Και ήδη το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης το είδαμε με το κρούσμα στο οποίο αναφέρθηκαν όλα τα ΜΜΕ το Σ-Κ;;;

ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΝΙΡΒΑΝΑ;;;;

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΓΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (με γυαλιά) ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΝ Κ.... σόρυ,  ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΗΣ;;;

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΟΥΛΙΟ ΜΗΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝΕ ΜΕ ΠΡΟΝΥΜΦΟΚΤΩΝΟ ;;; (Ένας γεωπόνος μπορεί παρακαλώ να εξηγήσει στους αναγνώστες μας τι σημαίνει αυτό;)

Και μην μας πούνε ότι "άρχισαν τον Ιούνιο". 
18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Ε ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ!
ΔΕΙΡΤΕ ΜΑΣ!


ΙΔΟΥ Η ΕΙΔΗΣΗ:

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

ANT1
Από τα τρία αυτά νέα κρούσματα, το ένα καταγράφεται στο Χαλάνδρι και πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στα βόρεια προάστια. Δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα.
Τα περισσότερα από τα μέχρι τώρα περιστατικά καταγράφονται στα νότια προάστια της Αθήνας.
Στο μεταξύ, από τις έρευνες που έχουν κάνει λοιμωξιολόγοι του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων βρήκαν ότι σε καθένα από τα κρούσματα που εντοπίζονται με το ειδικό αιματολογικό τεστ, από αυτά δηλαδή που καταγράφονται επισήμως, αντιστοιχούν περίπου 140 άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι ναι μεν μολύνονται από τον ιό, δεν το ξέρουν όμως είτε γιατί δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα είτε γιατί παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και δεν το καταλαβαίνουν.ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ πρΟΤΑση το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σχετικά με το πρόγραμμα εντομοκτονίας και μυοκτονίας τον Ιούνιο 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΑΡΜΟΔΙΑ : ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤ.
Φιλ. Λίτσα 29 & Αγ. Γεωργίου
Χαλάνδρι - Τ.Κ. 15234
Τηλ. 213 2023945

 Χαλάνδρι, 18/7/2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει οτι έχει προγραμματίσει και υλοποιεί από τον Ιούνιο του 2012 πρόγραμμα εντομοκτονίας και μυοκτονίας.

Οι ανωτέρω εργασίες έχουν ανατεθεί στην ΡΕΣΠΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ - ΕΝΤΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ EXPRESS και το πρόγραμμα εφαρμογής των περιλαμβάνει :

1. Ψεκασμό όλων των φρεατίων ομβρίων υδάτων, Κοινοχρήστων Χώρων και της Ρεματιάς Χαλανδρίου με προνυμφοκτόνο σκεύασμα με την ονομασία OPRAH 15 SC και με δραστική ουσία Diflubenzuron.

2. Μυοκτονία με το γεωργικό φάρμακο (τρωκτικοκτόνο) NOTRAC 0,005 BB με δραστική ουσία Bromadiolone 0.005 % β/β.

3. Παρακολούθηση της εξέλιξης της ανάπτυξης των πληθυσμών των κουνουπιών και ψεκασμό των ακμαίων με το ακμαιοκτόνο υγειονομικής σημασίας ICON 2,5 CS με δραστική ουσία Lambda - Cyhalothrin 2,5% β/o.

Για όλες τις ανωτέρω εργασίες έχουν ληφθεί υπόψιν και εφαρμόζονται οι οδηγίες του Τμήματος Επιδημιολογίας Νοσημάτων της Δ/νσης Δημόσιας Υγιεινής του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λαμβάνονται οι απαιτούμενες προφυλάξεις για τη δημόσια Υγεία και το Οικοσύστημα.Μαζί τα έφαγαν οι σοσιαληστές. Έγγραφο – ντοκουμέντο για να βλέπει ο λαός που πήγαν τα λεφτά του.

Οι δύο κύριοι, όλως τυχαίως παραμένουν ακόμα σε θέσεις κλειδιά. Θα λογοδοτήσουν ποτέ;

20120723-003305.jpg

http://www.olympia.gr/, 23/7/2012

Ξέρεις κάτι; Ἡ «Ἑλλάδα πεθαίνει»… καὶ καλὰ κάνει!!


Μπορεί να σε βασανίζουν αναπάντητα ερωτήματα για καιρό..
Μπορεί να νομίζεις πως,γι’αυτά τα ερωτήματα,απαντήσεις δεν θα πάρεις ποτέ!

Κι όμως έρχεται μια στιγμή, που θα δεις μια εικόνα απλή…  και αυτή η απλή εικόνα, θα σου λύσει όλες σου τις απορίες!
Ετσι κι εγώ..
Καθώς άρχισε όλη αυτή η κρίση, αναρωτιόμουν τι στο καλό συμβαίνει σε αυτόν τον λαό και δεν αντιδρά!
Του διέλυσαν την ζωή του, του παίρνουν τα πάντα εδώ και χρόνια,… την ιστορία  του,την γλώσσα του …τώρα πια και την ίδια του την ζωή κι αυτός, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων και περιπτώσεων, δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του.
ΤΟΣΟ καλή δουλειά, από άποψη λοβοτομής, μας έχουν κάνει, που μπορείς να πεις, ότι  η γνωστή παροιμία «εδώ ο κόσμος καίγεται και το……χτενίζεται»  βρίσκει την τέλεια εφαρμογή!
Πιο τέλεια δεν γίνεται!
Θα δείτε ένα βίντεο, από ένα θρησκευτικό πανηγύρι, από αυτά που συμβαίνουν στο τσεφτετελοελλαδιστάν συνεχώς.
Εκ πρώτης όψεως,δεν δείχνει κάτι περίεργο από τις εικόνες που έχουμε συνηθίσει σε τέτοια πανηγύρια..
Ελα μου όμως, που πίσω από τους χαρωπούς κι ανέμελους χορευτές, μαίνεται φωτιά που καίει το δάσος, τις περιουσίες και τα σπίτια τους;;!!

Ω ναι, ναι κι αυτοί απλά χορεύουν, λες και δεν τους αφορά ο κόσμος που ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ καίγεται!
Είναι κάτι που συμβαίνει κάπου αλλού, οπότε γιατί να χαλάσουμε την όμορφη βραδιά μας,με τα φυσικά φωτορυθμικά;;
(Επειδή το ιστολόγιο,είναι υπό κατασκευή ακόμη,για τεχνικούς λόγους δεν εμφανίζεται το βίντεο.Πατήστε στον σύνδεσμο που παραθέτω)


Σελλα: Το δάσος καίγεται και ο κόσμος χορεύει


Καταλάβατε γιατί κάποιες ερωτήσεις,απαντώνται με μια και μόνο εικόνα;;
Είναι η ΥΒΡΙΣ της Ελλάδος αυτό εδώ που ζούμε τόσα χρόνια!
Είναι το απόλυτο κατάντημα, αυτού που κάποτε ονομαζόταν ΕΛΛΑΣ.
Αυτή η Ελλάς που κάποτε «γέννησε» τον κόσμο, για να έχουμε ελπίδες να ξαναγεννηθεί, πρώτα πρέπει να τελειώσει και να τελειώσει με πάταγο, όσο και να πονάει αυτό!! Τα φαινόμενα που την έφεραν εδώ,πρέπει να εκλείψουν!

Μόνον έτσι θα γεννηθεί κάτι καινούργιο…
Σεμέλη Διονύσου.
ΥΓ.
Για να μην γίνουν παρανοήσεις…
Η ΕΛΛΑΣ,δεν θα πεθάνει ποτέ! Η Ελλάς, η πραγματική Ελλάς ,είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν..
Η Ελλάς και ο Ελληνισμός,είναι πάνω από εμάς,είναι τεράστια υπόθεση,ώστε να μπορούμε εμείς εδώ οι νεοέλληνες να την αφανίσουμε!!
Αναφερόμουν στην συγκεκριμένη ”Ελλάδα” την οποία έβαλα μέσα σε εισαγωγικά,για να γίνει κατανοητό.
Την Ελλάδα της παρακμής και της μιζέριας,του άκρατου ατομικισμού και του ωχαδερφισμού!
Την Ελλάδα που μετρούσε το ”μπόϊ” της ανάλογα το πλήθος των πιστωτικών που είχε στο πορτοφόλι της.
Την Ελλάδα που όταν ξεπουλούσαν κομμάτι κομμάτι την ιστορία της,σφύριζε αδιάφορα,αλλά όταν της απαγόρεψαν το κάπνισμα στις καφετέριες,σήκωσε τον πλανήτη στο πόδι. 
Αυτή η Ελλάδα που περιγράφει το κείμενο και το επισηναπτόμενο βίντεο.
Ξεκίνησα το κείμενο με την φράση του Θ.Βέγγου,την οποία έφτιαξα σε φωτογραφία  ’‘ Η Ελλάδα πεθαίνει” …αλλά το συνέχισα ” και καλά κάνει’‘..
γιατί ΑΥΤΗ η ”Ελλάδα” κάνει τον κύκλο της και πεθαίνει κι αν δεν πέθανε ακόμα,θα γίνει σύντομα,γιατί αυτή η ύβρις δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.

Εγω χαίρομαι που θα τελειώσουμε με αυτά που μας έφεραν εδώ.Γιατί ναι,μας ξεπούλησαν,μας διαπόμπευσαν,μας λοιδώρησαν,μας πολέμησαν,αλλά κάπου πρέπει να δούμε και τα δικά μας λάθη σ’αυτήν την κατάντια.
Γιατί αυτό που βλέπετε να συμβαίνει στο βίντεο,δεν μας το έκανε κανείς…ΜΟΝΟΙ μας το κάναμε.
Το κείμενο είναι βαθειά αισιόδοξο,γιατί μιλάει για την ελπίδα αναγέννησης της Ελλάδας,όταν ξεμπερδέψουμε με αυτά τα ”σκουπίδια”.
Αναθαρρέψτε…η Ελλάς και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Ελληνες,ποτέ δεν θα πεθάνουν!


Καταλάβατε γιατί αυτή η παρακμή, ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει;

Ενώ το ξέρω, το έχω αντιληφθεί από καιρό, είναι φορές που ξεχνάω, ότι αυτό που ζούμε τώρα, αυτή η Ελλάδα της οικονομικής παρακμής, είναι το επιστέγασμα, μιας ηθικής παρακμής και κατάπτωσης, που συντελείτε εδώ και δεκαετίες το λιγότερο!
Και το θέμα είναι, ότι ακόμα περισσότερα και χειρότερα ΠΡΕΠΕΙ να συμβούν, ότι αυτή εδώ η «Ελλάδα» πρέπει να τελείωσει, γιατί αυτή εδώ, δεν είναι η Ελλάδα και αυτοί δεν είναι Ελληνες…!


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *