Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Tο MEKEA χαιρετίζει την ιστορική νίκη του Αμερικάνικου λαού κατά της ΠαγκοσμιοποίησηςΜετά την επανάσταση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης στη Βρετανία τον Ιούνη, μία νέα ακόμη μεγαλύτερη επανάσταση ξημέρωσε με την ακόμη μεγαλύτερη επανάσταση στην Αμερική.

Η νίκη αυτή δεν ανήκει βέβαια στο Ρεπουμπλικάνικο κόμμα, ούτε καν στον Τραμπ, όπως θα ισχυριστούν οι συστημικοί κονδυλοφόροι και ανάλογοι ακαδημαϊκοί κλπ.. Η νίκη αυτή ανήκει αποκλειστικά στα θύματα της παγκοσμιοποίησης –και αυτό ανεξάρτητα από το αν και κατά πόσο θα υλοποιήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του ο Τραμπ.

Οι ίδιοι άνθρωποι που ξεσηκώθηκαν στη Βρετανία και πέτυχαν το Brexit, το οποίο τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο η ντόπια ελίτ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή ελίτ των Βρυξελλών και την Υπερεθνική Ελίτ γενικότερα να ανατρέψει, ξεσηκώθηκαν τώρα και στην Αμερική. Είναι οι άνεργοι, οι φτωχοί εργάτες και αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι συνταξιούχοι, γενικά τα θύματα της παγκοσμιοποίησης που ξεσηκώνονται παντού ενάντια στις «4 ελευθερίες» της παγκοσμιοποίησης, που είναι στην πραγματικότητα οι ελευθερίες των ελίτ, οι οποίες έχουν φέρει μαζική φτώχεια και εξαθλίωση στη συντριπτική πλειοψηφία των λαών προκειμένου να ευδοκιμεί μια μειονότητα, οι Πολυεθνικές Επιχειρήσεις και οι εξαρτημένοι από αυτές, οι Τράπεζες, οι τοκογλύφοι κλπ.. Ποιες είναι αυτές οι «ελευθερίες»;

–η «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίου, ώστε να μπορεί να επενδύει όπου είναι φθηνότερα γι’ αυτό, για να μεγιστοποιεί τα κέρδη του δημιουργώντας μαζική ανεργία απ’ όπου φεύγει και συνθήκες εργατικής εξαθλίωσης όπου μετακομίζει.

–η «ελευθερία» κίνησης αγαθών, που σημαίνει καταστροφή κάθε οικονομικής αυτοδυναμίας των λαών και εξάρτηση απο τις ξένες επενδύσεις και τις εισαγωγές για να καλύψει τις ανάγκες του.

–η «ελευθερία» κίνησης υπηρεσιών, που σημαίνει ότι οι υπερεθνικοί κολοσσοί στις υπηρεσίες (υγεία, μόρφωση, επικοινωνίες, διασκέδαση κλπ) κατακτούν τις αγορές σε όλο τον κόσμο.

–η «ελευθερία» κίνησης εργασίας, που σημαίνει ότι οι εσωτερικές αγορές εργασίας κατακλύζονται απο φθηνά εργατικά χέρια που συναγωνίζονται τα ντόπια, ρίχνουν τους μισθούς και οδηγούν στη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. Γι’ αυτό και η Υπερεθνική Ελίτ που διαχειρίζεται την παγκοσμιοποίηση επιβάλλει τις ανοικτές αγορές εργασίας ενώ παράλληλα με τους πολέμους της και την παγκόσμια οικονομική εκμετάλλευση δημιουργεί τα καραβάνια των μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν τις χώρες.

Ενάντια σε αυτές τις «ελευθερίες» ξεσηκώνονται παντού οι λαοί και ενάντια στους πολέμους της Υ/Ε που έχει αιματοκυλίσει την Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και μας έχει φέρει στο χείλος του πυρηνικού ολέθρου. Ο Τραμπ εξέφρασε τα θύματα της παγκοσμιοποίησης στην Αμερική, τόσο γιατί ήρθε αντιμέτωπος με τις Συμφωνίες Ελεύθερου Εμπορίου και τις ανοιχτές αγορές ώστε να ξεζουμίζουν απρόσκοπτα τον λαό οι Πολυεθνικές ή να τον ωθούν στην ανεργία, όσο και επειδή έθεσε καθαρά θέμα μεταστροφής της σχέσης της χώρας με αντιστεκόμενες χώρες στη Νέα Διεθνή Τάξη, όπως η Ρωσία, η Συρία κλπ., και σε αυτή την πορεία ωθήθηκε σε σύγκρουση με όλο σχεδόν το υπερεθνικό και αμερικάνικο κατεστημένο. Γι’αυτό και τον στήριξε όλη η «φτωχολογιά» στις ΗΠΑ, την οποία τα συστημικά φερέφωνα σήμερα λοιδορούν ως «αγράμματη» (και συνεπώς ανίκανη να αποφασίσει για το μέλλον της σε αντίθεση με τους καλοζωισμένους δήθεν «μορφωμένους» που σιτίζονται από την παγκοσμιοποίηση): οι φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι, η παραδοσιακή εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι.

Στην ίδια γραμμή και τα εκφυλισμένα μέσα της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς» («Γκάρντιαν» κλπ.), που, όπως και με το Brexit, ξεκίνησαν μια νέα εκστρατεία έμμεσης σπίλωσης του κινήματος περί τον Τραμπ ως ρατσιστικού ή και φασιστικού, και πρόβλεψαν ότι έρχεται μια «Δευτέρα Παρουσία» (ίσως για τις ελίτ και τους ίδιους!). Ενώ η «Εφημερίδα των Συντακτών», γνωστή για τον ρόλο της ως του κύριου «αριστερού» φερέφωνου της Νέας Διεθνούς Τάξης στην Ελλάδα, θεωρεί μάλιστα ανθρωπιστικό καθήκον των λαών να έχουν ανοιχτά τα σύνορα (και επομένως και τις αγορές τους!). Στόχος τους δηλαδή είναι η τρομοκρατία που απευθύνεται συνειδητά σε όσους άλλους τολμήσουν να σκεφτούν ότι μπορεί να υπάρχει διέξοδος από την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και τα όργανα της, τα οποία καταδικάζουν τη μεγάλη πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού στην ανέχεια και την άγρια εκμετάλλευση.

Αντίστοιχα η στομφώδης «αντικαπιταλιστική» αλλά και αντισυστημική Αριστερά δεν «είδε» καμία ταξική διάσταση στις σημερινές ιστορικές εκλογές (που ακόμα και συστημικά μέσα όπως το BBC ανέδειξαν), αλλά βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει τα —άσχετα με τη σημερινή πραγματικότητα—βολικά τσιτάτα της για την ανάγκη να ρίξουμε τον καπιταλισμό ως διέξοδο για τα θύματα του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης! Και πότε αυτό; Όταν η μισή Γη θα έχει πεθάνει από την πείνα και η άλλη μισή από τους πολέμους και τα πραξικοπήματα της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ!Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ BREXIT ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΓΑΛΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΥΣΤΡΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΛΠ..

ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤOΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕΚΕΑ) ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ:
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΤΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ
ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΤΟΧΟ:

ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΛΥΣΗ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΜΕΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕΚΕΑ)

Escape Room - Ανοιχτή δράση για τη Διατροφή και την Πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη


H ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη - Κάρτα Διαβήτη» σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Τμήμα Διαιτολογίας παρουσιάζουν την Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2016, ανοιχτή δράση για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη, μέσα από το παιχνίδι «Δωμάτιο Απόδρασης – Escape Room», το οποίο θα στηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου [Σωρού 74, Μαρούσι] μεταξύ 15:30-19:00.

Το Escape Room έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο όσον αφορά τις αρχές της σωστής Διατροφής για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για τη νόσο, λύνοντας γρίφους. Μέσα από μια ιστορία μυστηρίου, καλούνται να βρουν και να αποφύγουν τις λανθασμένες ενέργειες και αποφάσεις και τελικά να αποτρέψουν την εμφάνιση του Διαβήτη. Με τη συμμετοχή τους στο παιχνίδι, στην ουσία αναπτύσσουν τη συνεργασία, την παρατηρητικότητα, τη δημιουργική σκέψη και τη συνδυαστική λογική.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη.

Η είσοδος στο Escape Room θα γίνει τμηματικά σε ομάδες 3 ατόμων και διαρκεί 15’. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με την Κα Χαρούλα Κόλλια, Τ 2106199891, hkollia@mitropolitiko.edu.gr .

Για πληροφορίες καλέστε στο 210 65 200 62 ή επισκεφθείτε το www.kartadiaviti.gr

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 2016 - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΥΡΤΕΣΗ
Με πολλές επισημάνσεις - για άλλη μια χρονιά - εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Αττικής ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος Κουρτέση.

Με κυριότερες βέβαια την υλοποίηση του σκοπού του ιδρύματος και την αξιοποίηση της περιουσίας του .

Το προστατευόμενο από το τοπικό κατεστημένο ίδρυμα, που εξακολουθεί να επιχειρεί να αποκρύψει ή να δικαιολογήσει το γεγονός ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ - Γεωργίου Κουρτέση, από το 2013,όπως υποδεικνύει η εποπτεύουσα αρχή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ να κάνει έναν ΚΑΘΑΡΟ προϋπολογισμό που να εγκριθεί χωρίς αστερίσκους και υποδείξεις ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ δεν υλοποιούνται, αποδεικνύοντας ότι το Διοικητικό Συμβγούλιο είτε από πρόθεση, είτα από αδυναμία δεν κάνει σωστά την δουλειά του και γράφει τους νόμους στα παλαιότερα των υποδημάτων των ισχυρών ..... φίλων του ιδρύματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και ένα μήνα που έχει εκδοθεί η απόφαση έγκρισης του προϋπολογισμού του 2016 (τώρα που αυτό τελειώνει) έχει υποδειχτεί στο ίδρυμα να αναρτήσει στο site του (http://idrimakourtesi.gr/) τον προϋπολογισμό, χωρίς βέβαια να το έχει κάνει μέχρι σήμερα.

ΥΓ: Ούτε ο απολογισμός του 2015 έχει αναρτηθεί στην Αποκεντρωμένη! 
(http://www.apdattikis.gov.gr/?s=%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%A4%CE%95%CE%A3%CE%97&submit.x=0&submit.y=0&submit=Search

 ΓΙΑΤΙ άραγε;

Θα πει τίποτα ο .... Πρωτοσύγγελος Συμέων ο Α,  που υποχρεούται να διασφαλίζει για τα παιδιά της πόλης αυτά ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ;

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΦΗΜEΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΟΧ - ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ