Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Απαγορεύτηκε το πραξικόπημα

Απαγορεύτηκε το πραξικόπημα που είχε προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα στο Σύνταγμα. Το πραξικόπημα απαγορεύτηκε από την Αστυνομία, αν και υπάρχουν φήμες πως το πραξικόπημα αναβλήθηκε επειδή δεν είχε βρει χορηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, η Ελληνική Αστυνομία πρότεινε στους εφέδρους των ειδικών δυνάμεων, αντί για πραξικόπημα, να κάνουν ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που είναι και πολύ της μόδας αυτές τις ημέρες. Οι έφεδροι των ειδικών δυνάμεων απάντησαν πως, αφού δεν τους επιτρέπει η Αστυνομία να κάνουν πραξικόπημα, θα πάνε στο καφενείο και στο προποτζίδικο.

http://pitsirikos.net

«Ο ΦΟΒΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ» !!!Το παραπάνω απόφθεγμα είναι το βασικό μότο στην αφίσα της πιο αγαπημένης μου ταινίας με τον τίτλο «Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χέιγουορθ» (στα αγγλικά «TheShawshank Redemption»).

Το έργο προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική τον Σεπτέμβριο του 1994, πριν ακριβώς από 19 χρόνια, τις μέρες που ξεκινούσα την ενασχόλησή μου με τα κοινά του Χαλανδρίου. Η ταινία είναι βασισμένη σε βιβλίο του διάσημου συγγραφέα Στίβεν Κινγκ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φρανκ Ντάραμποντ. Ο ανυπέρβλητος ακτιβιστής ηθοποιός Τιμ Ρόμπινς, σε μια συγκλονιστική ερμηνεία, υποδύεται τον τραπεζίτη Άντι Ντιφρέν, ο οποίος έχει καταδικαστεί αδίκως δύο φορές ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της. Εκτίει την ποινή του στη φυλακήShawshank, στην οποία και γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλους παρά την παρουσία ενός διεφθαρμένου διευθυντή, σαδιστών δεσμοφυλάκων και πωρωμένων συγκρατούμενών του. Κι ενώ ο θεατής μένει με την εντύπωση ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει από τα δεσμά του, ο Άντι Ντιφρέν δραπετεύει έπειτα από 19 ολόκληρα χρόνια μέσα από ένα τούνελ που έσκαβε κρυφά τα βράδια όλο αυτό το διάστημα.


Δεν πίστευα ποτέ στις συμπτώσεις, αλλά ο αριθμός «19» σηματοδοτεί και σφραγίζει και τη δική μου πορεία στα κοινά. Σχεδόν μια εικοσαετία πραγματικής και ουσιαστικής προσφοράς – θέλω να πιστεύω – που ξεκίνησε με το δυσεπίλυτο πρόβλημα να κατορθώσω να κάνω τη ΔΕΠΑΧ, μια χρεοκοπημένη δημοτική επιχείρηση, κερδοφόρα. Η θέση ήταν άμισθη αλλά η καθημερινή μου ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο ξεπερνούσε τις 10 ώρες. Και αργότερα όμως, ως αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Φιλαρμονικής νομίζω ότι συνεργάστηκα άψογα με τους υπαλλήλους του δήμου μας και προσέφερα χρόνο, χρήματα και, κυρίως, πολύ μεράκι, κάτι που θεωρώ ότι αναγνωρίστηκε από όλους.


Όλο αυτό το διάστημα, έχοντας ως όπλο μια ζωηρή φαντασία και μια αστείρευτη δημιουργικότητα δεν σταμάτησα να προτείνω ιδέες και λύσεις που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Απογοητευόμουν διαρκώς όταν διαπίστωνα ότι κανένας σχεδόν δεν ενδιαφερόταν να τις ακούσει και να τις υλοποιήσει. Η απογοήτευσή μου μετατράπηκε σύντομα σε απελπισία όταν παρατήρησα, καθισμένος στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, συναδέλφους μου να δυσανασχετούν με την εύλογη διάθεσή μου να δίνω τον λόγο σε αγωνιούντες συνδημότες μας και στους συμβούλους της αντιπολίτευσης. «Δίνει τον λόγο στην αντιπολίτευση» είπε οργισμένος ένας δημοτικός σύμβουλος. «Αφήνει τους πολίτες να μιλάνε» ξέσπασε ένας άλλος. Όπως αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα έγινε πλέον συνειδησιακό. Όταν μάλιστα επισκέφθηκαν το σώμα για να εκθέσουν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων, κόντεψα να … λιποθυμήσω ακούγοντας κάποιους να υποστηρίζουν «εδώ σας παραχωρούμε τα γήπεδα για να παίζετε, τι άλλο θέλετε πια;». Όταν οι υπό απόλυση εργαζόμενοι του δήμου μας ήρθαν με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα μάτια τους να ζητήσουν συμπαράσταση, υπήρξαν φωνές που θεωρούσαν ότι ξεπέρασαν το χρόνο που προβλέπει ο κανονισμός (!!!). Όταν έφερα το ψήφισμα για τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα, ορισμένοι στις μεταξύ τους συζητήσεις αποφάνθηκαν ότι έχω προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ!!! Ενώ ακούστηκε πρόσφατα από χείλη αντιδημάρχου ότι «είμαι φίλος του Βάσιου», επειδή επέλεξα για τις διακοπές μου τη Λευκάδα, μαζί με άλλους 200.000 Έλληνες και ξένους! Γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, ο Βάσιος έχει χτίσει έναν ουρανοξύστη με 500 πατώματα στο νησί και φιλοξενεί 200.000 άτομα!!!


Το να είσαι «φίλος του Βάσιου» θεωρείται μέγιστο ατόπημα, όπως τα προηγούμενα χρόνια θεωρείτο απαράδεκτο να μιλάς με τον Ζαφειρόπουλο. Τελικά, σε αυτή τη διοίκηση, για να είσαι αρεστός, δεν πρέπει να συνομιλείς με κανέναν. Οι «κακοί» αλλάζουν συνεχώς πρόσωπο και είναι οι προηγούμενοι «καλοί». Ο Ηλίας Γιάτσιος από έμπιστος συνεργάτης του δημάρχου μετατράπηκε σε ανεπιθύμητο πρόσωπο και το ίδιο συμβαίνει με οποιονδήποτε δεν ακολουθεί τη «γραμμή». Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, νιώθω τον Βαγγέλη Λέκκα αδελφικό φίλο που του χρωστάω πολύ μεγάλη χάρη και δεν ξέρω αν θα μπορέσω να του την ξεπληρώσω. Με τον Παναγιώτη Βάσιο ανταλλάσσω απλώς απόψεις και συνήθως όχι για τα δημοτικά.


Επειδή στο Χαλάνδρι όλοι μιλάνε (συνήθως πίσω από την πλάτη σου), ενημερώθηκα ότι σε συζητήσεις που γίνονται στον 5ο όροφο με αποκαλούν «τρελό», ενώ ένας αντιδήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό το παιδί είναι παλαβό»!!! Στο λεξικό της διοίκησης οι λέξεις «τρελός» και «παλαβός» συνήθως σημαίνουν ότι δεν είσαι «υπάκουος» και έχεις άποψη που τολμάς να τη διατυπώνεις με παρρησία.

Για το μείζον ζήτημα του καταλογισμού και των ποινικών διώξεων, οι λανθασμένοι χειρισμοί των νομικών συμβούλων οδήγησαν αθώους αιρετούς και ανυποψίαστους υπαλλήλους στον διασυρμό του ονόματός τους και στις «δαγκάνες» της δικαιοσύνης, χωρίς να έχουν καμιά απολύτως ευθύνη. Αντί για ένα ήπιο εξώδικο, έπρεπε άμεσα να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα προς την τεχνική εταιρεία που είχε αναλάβει το επίμαχο έργο για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δήμου και να προστατευθούν οι υπάλληλοί του.

Σταματάω σ’ αυτό το σημείο. Εδώ και έναν χρόνο αποφάσισα να διώξω από δίπλα μου ό,τι με στενοχωρεί (Κούλη, από το Τοξικούλη, ο Αρης δεν ξεχνάει…) και να ζήσω τη ζωή όπως θέλω εγώ και όχι όπως μου επιβάλλουν οι άλλοι. Το όραμά μου και το σχέδιό μου για έναν δήμο εντελώς διαφορετικό θα το αναπτύξω αναλυτικά σε επόμενες αναρτήσεις. Τις κοινωνικές δράσεις που δεν κάνει η αδρανής διοίκηση θα τις αναλάβω εθελοντικά και θα τις δείτε να ξεδιπλώνονται στο άμεσο μέλλον. Επειδή ο χώρος είναι περιορισμένος και δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, το τι ακριβώς σκέφτομαι για να ανακουφίσω τους συμπολίτες μου από τις δυσάρεστες συνέπειες της δυσβάστακτης οικονομικής κρίσης, μπορείτε να το βρείτε συμπυκνωμένο στα προγράμματα δύο ανθρώπων που έφυγαν απ’ αυτή τη ζωή δίχως να προλάβουν να καθίσουν στον δημαρχιακό θώκο: αναφέρομαι στον Σπύρο Πέτσα και στον Γρηγόρη Γυφτόπουλο, για τους οποίους πιστεύω ότι το κενό που άφησαν είναι δυσαναπλήρωτο.

Τελευταία έξοδος από το κείμενο: Τα προβλήματα της πόλης δεν επιλύονται με «μπαλώματα» και «μερεμέτια». Το Χαλάνδρι χρειάζεται μια «Επανάσταση»!

Αρης Νόμπελης, δημότης Χαλανδρίου

Στον αέρα και με τη βούλα του ΣτΕ η εφεδρεία

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που όπως είχε αποκαλύψει το matrix24.gr από τις 6 Φεβρουαρίου κρίνει αντισυνταγματική την εφεδρεία και τινάζει στον αέρα τα προγράμματα διαθεσιμότητας στο δημόσιο. 
Η απόφαση αφορά στο πρώτο κύμα εφεδρείας στο δημόσιο που οδήγησε σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα σχεδόν 5.000 εργαζόμενους.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ επιταγή του Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.).

Βάσει της προσφυγής, η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (εφεδρεία) παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να παυθούν χωρίς προηγούμενη απόφαση του υπηρεσιακού τους συμβουλίου.

Παραβιάζει επίσης, τα άρθρα 80, 73 και 74 του Συντάγματος, καθώς οι νόμοι που προβλέπουν και χορηγούν συντάξεις ή αμοιβές «πρέπει επί ποινή ακυρότητας να είναι ειδικοί» δηλαδή «να εντάσσονται νομοτεχνικά εντός ενός πλαισίου που αποτελείται από συνταξιοδοτικές και μισθολογικές ρυθμίσεις».

Παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας των πολιτών (άρθρο 4), της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2) και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5).

Εισάγει δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων με βάση μόνο κριτήρια ηλικιακά.

Παραβιάζει το άρθρο 15 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύει το δικαίωμα στην εργασία.

Η απόφαση, που επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του matrix24.gr, κρίνει παράνομο και αντισυνταγματικό το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (εφεδρεία) για τους υπαλλήλους του στενού δημοσίου τομέα. Πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ήταν όταν ελήφθη η απόφαση ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ενώ εισηγητής ήταν ο Δημήτρης Μακρής.

Οι δικαστές του ΣτΕ έκριναν ότι μπορεί δημοσιονομικοί λόγοι να αποτελέσουν κριτήριο των επιλογών του νομοθέτη για τον καθορισμό των λειτουργιών του Κράτους και την διοικητική αναδιοργάνωσή του, ωστόσο, οι σχετικές ρυθμίσεις πρέπει αφενός να «εισάγονται με τήρηση των συνταγματικών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται να διασφαλίζονται η ορθολογική, αποτελεσματική και διαρκής λειτουργία της διοίκησης και η παροχή των υπηρεσιών που επιβάλλεται να εξασφαλίζονται για τους διοικούμενους στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους δικαίου, και αφετέρου να εναρμονίζονται με τις αναφερθείσες συνταγματικές εγγυήσεις που αφορούν το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο θεμιτός σκοπός της αναδιογανώσεως των δημοσίων υπηρεσιών και της ορθολογικής διαχειρίσεως της αντίστοιχης δημόσιας δαπάνης να καθορίζονται όροι υποχρεωτικής απομακρύνσεως υπαλλήλων από την υπηρεσία με βάση κριτήρια μη συνδεόμενα με τις λειτουργιές και οργανωτικές ανάγκες της διοικήσεως αλλά και με τα προσόντα, τις ικανότητες και την εν γένει υπηρεσιακή τους απόδοση και η κατάργηση των οργανικών θέσεων, τις οποίες κατείχαν οι απομακρυνόμενοι να επέρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της απομακρίνσεως»

Επισημαίνεται ότι η απόφαση πρέπει να ακυρωθεί «Επειδή οι διατάξεις του ν. 4024/2011, που προπαρατέθηκαν, προβλέπουν … αυτοδίκαιη απόλυση πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοικήσεως και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του νόμου έως την 31η.12.2013 συμπληρώνουν τις οριζόμενες στις διατάξεις αυτές ειδικές προϋποθέσεις ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας, χωρίς να θίγονται περαιτέρω οι υφιστάμενες πάγιες και γενικές σχετικές διατάξεις».

Καθώς και επειδή: «αντίκεινται στο προαναφερθέν συνταγματικό πλαίσιο που θεσπίζεται με το προπαρατεθέν άρθρο 103 καθώς και στην επίσης συνταγματικώς κατοχυρούμενη αρχή της ισότητας. Και τούτο διότι η μεταβολή αυτή στο υπηρεσιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων που έχει συνέπειες στην οργάνωση και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, αφενός δεν βασίζεται σε προηγούμενο ανακαθορισμό των λειτουργιών του Κράτους και διοικητική αναδιοργάνωσή του κατ’ εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών και με κριτήριο την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών, η δε κατάργηση των νομοθετημένων οργανικών θέσεων δεν επέρχεται ως συνέπεια της αναδιαρθρώσεως, και αφετέρου δεν ανάγεται σε πάγια αλλαγή του γενικού καθεστώτος που διέπει τους όρους λύσεως της υπαλληλικής σχέσεως με απόλυση λόγω ορίου ηλικίας και τριακονταπενταετίας. Συγκεκριμένα, εν προκειμένω, ο επιδιωκόμενος, κατά τα αναφερόμενα στην αιτιολογική έκθεση του νόμου, περιορισμός του Κράτους και η μείωση της δημόσιας δαπάνης διενεργείται μέσω της προπεριγραφείσας διαδικασίας αυτοδίκαιης απολύσεως υπαλλήλων αμέσως ή αφού προηγηθεί προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, που έχει περιορισμένο χρονικά πεδίο εφαρμογής, καταλήγει δε στην αντίστοιχη κατά περίπτωση κατάργηση οργανικών θέσεων και την επακόλουθη τροποποίηση των οικείων οργανισμών των υπηρεσιών, χωρίς να βασίζεται σε προηγούμενο ανακαθορισμό των λειτουργιών του Κράτους και μεταρρύθμιση των οργανωτικών αναγκών της Διοικήσεως με ορθολογικό τρόπο, εν όψει και των υφισταμένων εν γένει πόρων και μέσων, με τήρηση του προεκτεθέντος συνταγματικού πλαισίου, η δε σκοπούμενη οργάνωση των επιμέρους υπηρεσιών είναι παρεπόμενο αποτέλεσμα διαδικασίας απομακρύνσεως μονίμων υπαλλήλων με κριτήρια (ηλικία υπαλλήλου και χρόνος υπηρεσίας) τυχαία και συμπτωματικά μη συνδεόμενα με τον επιδιωκόμενο σκοπό και θεσπιζόμενα κατ΄ απόκλιση των γενικώς και παγίως ισχυουσών διατάξεων»

Διαβάστε εδώ όλη την απόφαση

more at: http://www.matrix24.gr/

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ - ΩΣ ΓΑΒΡΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣΑρης Νόμπελης
Σαλαμίνος 84
152 32 Χαλάνδρι
Προς
Δήμαρχο Χαλανδρίου
κ . Γιώργο Κουράση

Κοινοποίηση:
Δημοτικούς Συμβούλους
Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013


Κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μου επιθυμώ να ενημερώσω εσάς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του σώματος, αλλά και από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, αφού έχοντας εκλεγεί με το συνδυασμό σας «Χαλάνδρι σε Δράση» θα πρέπει να παραχωρήσω την έδρα μου.

Η πρόσφατη επαγγελματική ενασχόλησή μου με έναν όμιλο πολιτικής επικοινωνίας και ενημέρωσης όχι μόνο με αναγκάζουν να ασκώ πλημμελώς τα καθήκοντά μου, αλλά δημιουργούν και ένα αξεπέραστο ηθικό ασυμβίβαστο σχετικά με τη θέση του επικοινωνιολόγου – δημοσιογράφου με το αξίωμα που κατείχα μέχρι τώρα.

Κύριε Δήμαρχε,

Το κείμενο της παραίτησής μου θα μπορούσε να σταματάει εδώ, προκειμένου να μην έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας και με τους συναδέλφους της διοίκησης.
Όμως, η πλήρης αντίθεσή μου με βασικές προσωπικές σας επιλογές που αφορούν στην κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική πολιτική σας, αλλά κυρίως σε αυτήν που άπτεται της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της συνεργασίας μας.

Ακόμα και ορισμένες σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνει αυτή η διοίκηση γίνονται γνωστές στους συμπολίτες μας από τα κάθε μορφής έντυπα και τις ηλεκτρονικές σελίδες στο διαδίκτυο, αφού ουσιαστικά η επικοινωνία του Δήμου με τους Χαλανδραίους είναι ανύπαρκτη.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου και τους συνεργάτες μου στο Δήμο για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους και να ζητήσω συγγνώμη αν στην διάρκεια της θητείας μου έθιξα άθελά μου κάποιους από αυτούς.


Με εκτίμηση,
Αρης Νόμπελης

Υ.Γ.: Υπενθυμίζω στο σώμα ότι ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου που έχουμε ψηφίσει προβλέπει ότι τον Πρόεδρο αναπληρώνει νομίμως ο Αντιπρόεδρος και σε περίπτωση απουσίας κι εκείνου ο πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης της Διοίκησης.

ΕΣΚΑΣΕ ΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ; ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ Ο ΣΜΠΙΡΟΣ ΜΑΣ;

Μια αίτηση που ακόμα εκκρεμεί μάλλον δεν θα χρειαστεί να απαντηθεί ποτέ.

Έσκασε κλήση από τον ανακριτή;

Έσκασε, έσκασε. Καρατσεκαρισμένο είναι.

Άντε επιτέλους να δούμε τι είναι αλήθεια και τι ψέματα σε αυτή την ιστορία γιατί βαρεθήκαμε να κάνουν όλοι ότι κατέχουν την μοναδική αλήθεια αλλά δεν την λένε.

Δεν είναι μακριά. Στις 8 Οκτώβρη είναι. Δέκα μερούλες.

Προφανώς και δεν πρόκειτε να γράψουμε περισσότερα. 

Τώρα μιλάει η δικαιοσύνη.

Καλά ξεμπερδέματα.

ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ: Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΣΕΪΚΟ: ΕΒΡΕΞΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!Το οικονομικό διακύβευμα μεγάλο.

Τα συμφέροντα ισχυρά.

Και η παράταξη Κουράση έγινε μπάχαλο.

Δεν θα σου τα πούνε αυτά οι άλλοι αναγνώστη μου.

Τα παπαγαλάκια που θέλουν να σε κάνουν να πιστέψεις και ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ότι ο οργανισμός δήμος Χαλανδρίου και κατ' επέκταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μόνο για να σε καλούν να παριστάνεις τον εθελοντή και να πηγαίνεις μακαρόνια στο κοινωνικό παντοκοροϊδείο για να τρώνε οι άποροι - κολλητοί.

Ωστε κάποιοι να μπορούν ανενόχλητοι να ασχολούνται με το δικό τους .... πιάτο (που δεν αρκείται στα μακαρόνια) και να οργανώνουν πανηγυράκια  και εκδηλώσεις για την πεολειχία (πώς το λέγανε αυτό που είχε κάνει το δημοτικό ιατρείο, δεν θυμάμαι) και να τσακώνονται ποιος θα οργανώσει τον γύρο της πλατείας.

Η αυτοδεσμευσή μας για να μην εμπλέξουμε το Καλλισπέρη στην προεκλογική αντιπαράθεση έχει όρια.

Διότι όταν ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, στέλεχος της διοίκησης με ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ (και έμμισθη)  ΘΕΣΗ  σήμερα (και όχι μόνο σήμερα), λέει ανοικτά μέσα σε μια συνεδρίαση, παρουσία 20 ατόμων ότι "ΕΓΩ ΕΧΩ ΦΕΡΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ", κάνοντας τον Αεικίνητο να παθαίνει ντουβρουτζά, δεν μπορεί οι άλλοι να σωπαίνουμε.

Διότι θα είμαστε συνένοχοι αν σωπάσουμε.

Όταν ακούγεται πρόταση για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ (!!!!) για το Καλλισπέρη, ως το μείζον θέμα του δήμου, τότε εμείς έχουμε δικαίωμα και να ασχοληθούμε και να ενημερώσουμε τον ένα και μοναδικό αναγνώστη μας σε βάθος και να πάρουμε θέση.

Τι ερώτημα θα βάλετε μωρέ στο δημοψήφιασμα; Αν θα ανατεθεί στον ένα ή τον άλλο δημοτικό σύμβουλο να κλείσει το deal με τον επενδυτή;  

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ του ΚΟΥΡΑΣΕΪΚΟΥ το Καλλισπέρη, ούτε ο δήμος και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Και πάντως σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ - και το εννοούμε αυτό, και όποιος νομίζει ότι δεν μπορούμε ας μας προκαλέσει - να γίνουν μονομερείς ενέργειες που δεν θα εξασφαλίζουν ότι η αξιοποίηση του Καλλισπέρη θα γίνει έτσι ώστε να ικανοποιηθεί η ψυχή της μεγάλης ευεργέτριας της πόλης και να είναι η ανταπόδωση για τη νεολαία της πόλης μας αυτή που θα ήθελε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Με το ξεπούλημα, την προχειρότητα, τον αρπακολισμό και την πρόταξη ιδιωτικών έναντι δημοσίων συμφερόντων δεν είμαστε.

(συνεχίζεται)
ΥΓ:   
Ρωτάει ο αναγνώστης: Γιατί δεν λες ονόματα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ! Να μην βιάζεσαι!
Το θέμα δεν είναι να κάνουμε κουτομπολιό.
Το θέμα είναι να μην παραδοθεί το ακίνητο στα κοράκια.

ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ: ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Έχουμε δεσμευτεί να μην σηκώσουμε ψηλά αντιπολιτευτικά το θέμα του ακινήτου Καλλισπέρη διότι η σημασία του για τα οικονομικά του δήμου είναι μεγάλη - σε στρατηγικό επίπεδο, αν αυτό αξιοποιηθεί σωστά.

Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου φάτσα στον Παρθενώνα το οποίο η Σεβαστή Καλλισπέρη δώρισε στον Δήμο μας.

Αλλά αυτή η δέσμευση προϋποθέτει την σοβαρότητα της πλειοψηφίας (καλά μην γελάτε μωρέ).

Η μποουρδόλογία για "εδώ και τώρα" αξιοποίηση του ακινήτου που δεν αξιοποίησαν οι κακοί και άχρηστοι προηγούμενοι, απευθύνεται σε ηλιθίους.

Και ο Παττακός και ο Ζαφειρόπουλος θα ήθελαν να το αξιοποιήσουν αν μπορούσαν. Λεφτά είναι, ποιος δεν τα θέλει. Θα μπορούσαν να το αξιοποιήσουν και δεν θα το έκαναν.

Αλλά το θέμα δεν είναι απλό αφού πρόκειται για ακίνητο διατηρητέο, σημαντικό αρχιτεκτονικά στην αξιοποίηση του οποίου εμπλέκονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να εγκρίνουν κάθε κίνηση που θα γίνει εκεί.

Αλλά τώρα έχουμε διοίκηση - ΜΙΣΤΕΡ ΦΟΡΤΕ! Βέεεεβαια. Θα το αξιοποιήσει πάραυτα.

Υπάρχει βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
Θα έρθουν οι επενδυτές και θα μας κάνουν προτάσεις.
"Εγώ θέλω να κάνω εκεί σπίτια"
"Εγώ θέλω να κάνω έναν χώρο τέχνης"
"Πιστεύω ότι είναι κατάλληλο για ένα ωραιο καμπαρέ"
Ό,τι του φανεί του ... Επενδυτή.

Αλλά ο ιδιοκτήτης είναι ο δήμος Χαλανδρίου - δηλαδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ - και θα έπρεπε να υπάρχει ένα συμφωνημένο σε επίπεδο πόλης σχέδιο για το τι στο διαλο θέλουμε να κάνουμε εκεί.

Θα το κάνουμε διαμερίσματα για Άκηδες, εστιατόριο πολυτελείας, ενοικιαζόμενα δωμάτια VIP επισκεπτών στην χώρα, μπαρ (που έχουμε ειδικότητα), χώρο τέχνης και φιλοξενίας εκθέσεων, οίκο ... (άντε πρωί πρωί), μουσείο;
Μήπως είναι καλύτερα να το πουλήσουμε;
Να το ανταλλάξουμε με το υπουργείο πολιτισμού με μια ιδιοκτησία εντός του δήμου μας - π.χ. να πάρουμε τους τίτλους του ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΥ; (αυτά είναι έτσι, παπάρες σε επίπεδο ΙΔΕΩΝ, δεν είναι μελετημένες, αξιολογημένες προτάσεις, μηνσας πιάσει η υστερία σας).

100 ιδέες μπορεί να κατέβουν αν ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ το θέμα μέσα από έναν συντεταγμένο και δημοκρατικό διάλογο και ξιοποιηθούν όλα τα μυαλά.
Αλλά δεν συζητείται. Μόνο η αξιοποίηση συζητείται.

Και έρχονται "επιχειρηματικές προτάσεις" από παράγοντες του δήμου (μαζί με τονδικό του  επενδυτή ο καθένας) για το τι θα γίνει εκεί αν γίνει ΑΝΑΘΕΣΗ της αξιοποίησης στον κολλητό τους.

Ο βαθμός της ξεδιαντοπιάς αυξάνεται εκθετικά όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές και κάποιοι νιώθουν ότι ίσως ο χρόνος τους τελειώνει .... και δεν προκάνουν.

Και θα σκοτωθούν, έτσι όπως πάει μεταξύ τους. Μιλάμε βγήκαν μαχαίρια.

7 μήνες περίπου έμμειναν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το μυαλό τους ... στο κεχρί.

Σας έχουμε λοιπόν πιπεράτο  παρασκήνιο από τον καυγά. Ο σμπίρος μας ήταν ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

Σε λίγο.....

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Idiot’s guides!

Υποθετική επανακυκλοφορία των "Idiot’s guides" στα αγγλικά….
Στέλνω τη πρώτη φουρνιά…


idiots adonisidiots mitsotakidesidiots papandreou
idiots repousiidiots stournarasidiots xrysoxoidis
idiots tsoxatzopoulos wife

Αναδημοσίευση από:
http://www.olympia.gr/, 26/9/2013