Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΠΣ

 Προς το δήμο Χαλανδρίου
Πρόεδρο Επιτροπής Διαβούλευσης

Κοινοποίηση
1. Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο

Θέμα: Αίτημα διοργάνωσης Ενημερωτικής Συνάντησης για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Το ΔΣ του συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου, αιτείται τη διενέργεια ενημέρωσης από τους μελετητές της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου επί του περιεχομένου του σχεδίου. Η ενημερωτική αυτή συνάντηση θεωρούμε ότι πρέπει να προηγηθεί της οριστικής συνεδρίασης της επιτροπής διαβούλευσης. Επίσης κρίνουμε σημαντική τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων, συλλόγων κλπ οργανισμών που συμμετέχουν στην επιτροπή Διαβούλευσης.

Η πρότασή μας στόχο έχει να δώσει βήμα στους συμμετέχοντες στην Επιτροπή, να εκφράσουν τα ερωτήματα τους και να λάβουν απαντήσεις από τους απολύτως αρμόδιους. Μόνον έτσι θα είναι ουσιαστική και παραγωγική η συμμετοχή όλων μας στην οριστική συνεδρίαση.

Μόνον έτσι θα έχει πραγματικό νόημα η διαβουλευτική διαδικασία, ειδικά για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι το ΓΠΣ που καθορίζει το σύνολο των λειτουργιών της πόλης, για την επόμενη 30ετία.

Ευελπιστώντας ότι θα αποδεχθείτε την πρότασή μας, περιμένουμε την έγγραφη απάντησή σας.


Με τιμή,
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος              Η Γεν Γραμματέας

Κέλλυ Δάνου             Ματρώνη Δικαιάκου
 
ΣΧΟΛΙΟ: Την επιστολή του συλλόγου προς τον  ανέβασε ο Γιώργος Θωμάς στο facebook..

Έβαλε τη γυναίκα του προς πώληση στο e-bay επειδή.. γκρίνιαζε! -Δείτε πόσο την πουλάει


Στα θετικά της, ανέφερε πως διαθέτει καλό σώμα, ενώ στα αρνητικά ανέφερε: «Κάνει συνέχεια έναν ενοχλητικό ήχο και ίσως να χρειάζεται ανταλλακτικά»Κι όμως, αυτό που γυρνάς σπίτι σου και το άλλο σου μισό δεν σε καταλάβαίνει και αρχίζει να λέει τα δικά του, ο Σάιμον Ο' Λίρι βρήκε έναν τρόπο να το αντιμετωπίσει.

Γύρισε από τη δουλειά του την Τετάρτη και η γυναίκα του άρχισε να γκρινιάζει ακτάπαυστα. Εκείνη την ώρα ένα πράγμα του ήρθε στο μυαλό... Να την πουλήσει!
Και αυτό έκανε. Έβαλε μια αγγελία στο E-bay αναφέροντας ότι πωλείται χρησιμοποιημένη σύζυγος. Στα θετικά της, ανέφερε πως διαθέτει καλό σώμα, ενώ στα αρνητικά ανέφερε: «Κάνει συνέχεια έναν ενοχλητικό ήχο και ίσως να χρειάζεται ανταλλακτικά».
Η κοπέλα δεν είχε πάρει χαμπάρι μέχρι που ο ίδιος της είπε τι είχε κάνει και της αποκάλυψε ότι οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τις 65.000 λίρες!
Αλλά εν τέλει ο 33χρονος είπε πως το έκανε φυσικά για πλάκα και πως δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει κάποιον άλλον να την πάρει γιατί είναι πολύ καλή για τη χάσει.
http://www.spirospero.gr/index.php/epikinonia/perierga/211438-evale-ti-gynaika-tou-pros-polisi-sto-e-bay-epeidi-griniaze-deite-poso-tin-poulaei

Γ.Π.Σ: Ο ΧΕΥ 9 ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

 Το ΤΑΙΠΕΔ χρησιμοποίησε  αυτή τη φωτογραφία για τον ΧΕΥ 9 για να τον πουλήσει.


 Ο Δήμος Χαλανδρίου χρησινοποιεί αυτή τη φωτογράφια για να αανκοινώσει ότι το αγόρασε - στην αντικειμενική του αξία - από το ΤΑΙΠΕΔ, δελαδή το ταμείο των δανειστών. Το αγόρασε ισχυριζόμενος βεβαίως ότι έχει πάρει χρήσεις ΚΔΑΥ, ΣΜΑ, κλπ με εκίνη την υπουργική απόφαση ΚΑΠΕΛΟ της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τα κομπρεμί του Συμεών του 2015 (δεν θα επαναληφθούμε,  http://www.stinplatia.gr/2016/10/9_24.html τα έχουμε πει αναλυτικά).

Η οποία δεν στέκει καθόλου καλά στα πόδια της.
Αν όμως΄γίνεια αυτή η "επικαιροποίηση" στο ΓΠΣ (κατά πώς το ΄φαντάζονται Γερολυμάτος και Συμεών - βεβαίως και θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ διότι με το ισχύον ΓΠΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!


Εμείς θα προσθέσουμε και αυτή τη φωτογραφία.
"Ανεβήκαμε λίγο πιο πάνω για να φανούν καλά τα σπίτια στις δύο από τις τέσσερις πλευρές του οικοπέδου στο οποίο - μόλις 5 μέτρα από τους δρόμους που η άλλη πλευρά τους είναι ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ θα κάνουν τον ΣΜΑ.


Μήπως δεν είχαν άλλη λύση;;;;

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ!

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΓΠΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΠΕ και ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΜΕ:

4.3.3. Περιοχές Ειδικών Χρήσεων (ΠΕΧ) Πρόκειται για τις παρακάτω κατηγορίες περιοχών: ΠΕΧ (1): Το Νεκροταφείο που βρίσκεται στην περιοχή ΠΑΤΗΜΑ ΙΙ. ΠΕΧ (2): Χώροι Ειδικών Υπηρεσιών ∆ήµου Πρόκειται για έκταση που θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του συστήµατος αποκοµιδής απορριµµάτων του ∆ήµου, στην οποία προβλέπεται η στάθµευση απορριµµατοφόρων, ο καθαρισµός και συντήρηση του στόλου των οχηµάτων και λοιπού εξοπλισµού, καθώς και η εγκατάσταση σταθµού µεταµόρφωσης. 

Η προβλεπόµενη θέση είναι η εκτός σχεδίου έκταση του Χώρου Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ) στον κόµβο Αττικής Οδού και Ηρακλείτου (βλ. Χάρτη Π.3.3) στην είσοδο του Πατήµατος.
 Με το ΦΕΚ 201/ΑΑΠ/18.9.2015 καθορίστηκαν χρήσεις γης, όροι και περιορισµοί δόµησης για την έκταση αυτή: α. Χρήσεις γης • Χώρος µεταφόρτωσης απορριµµάτων • Κ.∆.Α.Υ. • Κτίριο στέγασης Υπηρεσίας Καθαριότητας ∆ήµου • Κτίρια − γήπεδα στάθµευσης απορριµµατοφόρων ∆ήµου β. Όροι δόµησης: • Μέγιστος επιτρεπόµενος συντελεστής δόµησης: 0,20 • Μέγιστο επιτρεπόµενο ποσοστό κάλυψης: 20% • Μέγιστο επιτρεπόµενο ύψος: κατά τις διατάξεις του N. 4067/2012 «Νέος Οικοδοµικός Κανονισµός» (Ν.Ο.Κ.) (Α΄ 79), όπως ισχύει. • Ελάχιστη απόσταση κτιρίων από τη ρυµοτοµική γραµµή: 10 µέτρα επί της Αττικής Οδού και 5 µέτρα από τις άλλες οδούς. • Επιτρέπεται η κατασκευή περισσότερων του ενός κτιρίων στο γήπεδο. • Απαγορεύεται η κατασκευή κτιρίων επί υποστηλωµάτων (PILOTIS). • Επιβάλλεται ο έλεγχος της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κατά την εκσκαφή των θεµελίων των οικοδοµών.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣ:

Αντί οποιουδήποτε σχολίου αποφασίσαμε να κάνουμε το εξής απλό, γνωρίζοντας ότι ο τακτικός αναγνώστη μας έχει διαβάσει σε βάθος την υπόθεση και δεν χρειάζεται περισσότερα  τεχνικά επιχειρήματα για να καταλάβει.

Θα πάμε τώρα να μιλήσουμε λίγο και στον τυπά εκείνον, που ενώ είναι μέλος της επιτροπής διαβούλευσης, δηλαδή παριστάνει τον ενεργό πολίτη το ρίχνει στο  "βαριέμαι ρε να διαβάσω αυτά τα περίεργα"  εμένα ο σύλλογός μου με νιάζει, θα μου δώκει ο Σουλτάνος τσικουλάτα αν πω ΝΑΙ.

ΟΚ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ - ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΔΙΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!

ΕΣΥ - να πούμε - ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ ΕΝΑΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ αν όντος ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ, όπως ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ και μπορούσες να επιλέξεις χωρίς να είσαι ΤΑΙΠΕΔόπεδο αλλά με γνώμονα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, το συμφέρον των περισσοτέρων και την απλή ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ:

ΕΔΩ;  
ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ με καθαρό υδροφόρο ορίζοντα ένα δρόμο μακρυά από τα σπίτια και μάλιστα από την μια μεριά .... δρομάκι (η άλλη έχει την Ηρακλείτου);ή
 ΕΔΩ ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΦΩΤΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ", όσο στο άλλο, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΟΙ ...  ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ, ο υδροφόρος ορίζοντας δεν είναι κατάλληλος για κατοικία - έτσι και αλλιώς - από 50 μέτρα μακριά και πάνω αρχίζουμε να το συζητάμε.

Και το κοντινότερο σπίτι είναι στα .... δεν ξέρω πόσα μέτρα μακρυά και μάλιστα έχει γίνει εκεί - από την δυτική πλευρά με κολπάκι;

Και είναι και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ! Δεν θα έδιναν λεφτά στους Γερμανούς;Και που ακόμα και τώρα που έδωσαν λεφτά στους Γερμανούς για τον ΧΕΥ 9 ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τους συνδημότες μας που ζουν στα σπίτια του ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ .

Ας κάνουν τον ΧΕΥ 9 δημοτικό λαχανόκηπο τώρα που έβγαλαν την υποχρέωση στους γερμανούς και τους έδωσαν τα λεφτά μας.
(Αφού να τον κάνουν τίποτε άλλο δεν μπορούν, έχει τρένο από κάτω, σας θυμίζουμε).

ΛΟΙΠΟΝ;
Εσύ τι θα διάλεγες ρε φίλε, έτσι για να καταλάβω δηλαδή αν υπάρχει δίλημμα για κανέναν άλλο εκτός των τσάτσων που βγάζουν τις υποχρεώσεις τους να ψηφίσουν υπέρ αυτού του πράγματος.;

ΥΓ Προς φίλους σε συλλόγους: Μην ρωτήσετε γι' αυτό τους μελετητές , δεν είναι δουλειά τους. 
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΟ. 
Όπως τα φέρνουν σε λογαριασμό τα πράγματα οι μελετητές για να γίνει ο ΣΜΑ στον ΧΕΥ 9, θα τα έφτιαχναν και για την δική μας πρόταση ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ από τον δήμο. 
 Αυτό λοιπόν δεν είναι θέμα των μελετητών!

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ!

ΓΠΣ: Περιµετρική Ζώνη Νεκροταφείου Χαλανδρίου: Ας διαβάσουμε τι προτείνεται από την μελέτη (ΣΜΠΕ)


Η ζώνη 250 μ. γύρω από το νεκροταφείο και η διαχείρισή της αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο "κλειδί" για την λύση του πολεοδομικού γόρδιου δεσμού της πόλης μας. 

Ο Χαρακτηρισμός της ως ζώνη πρασίνου δεν στέκει στα πόδια του, τουλάχιστον ως προς την δυτική του νεκροταφείου πλευρά όπως εύκολα μπορεί κανείς να δει από τον Γούγλη , αφού αφενός μεν εκεί είναι ήδη διαμορφωμένο ένα - άναρχο - βιοτεχνικό πάρκο (ΒΙΟΠΑ) και βέβαια η οικοδόμηση από τον δήμο Βριλησσίων έχει ολοκληρωθεί, αφού το Βριλήσσι έβαλε στο σχέδιο την περιοχή πριν πολλά χρόνια με ένα "μαυρογυαλούριο" τέχνασμα: Απέκρυψε από την μελέτη ένταξης που υπέβαλε το νεκροταφείο, αφού αυτό ήταν σε άλλο δήμο, άρα εκτός ορίων μελέτης του μελετητή των Βριλησσίων. Τώρα οι αρχές που ενέκριναν .είναι μια άλλη ιστορία.
 Νεοελληνική μπαμπουινία ...

Η μελέτη του ΓΠΣ Γερολυμάτου πάντος θεσμοθετεί ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, όπως μπορείτε να διαβάσετε! 

Αυτό είναι ΣΩΣΤΟ κατά την δική μας γνώμη και αυτό το έχουμε διατυπώσει - ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΙ - από το 2000, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΓΠΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ - και που είμαστε σίγουροι ότι θα μείνει αναπάντητα είναι τα εξής:
  •  Η μείωση της ζώνης πρασίνου "σκοτώνει" το ισοζύγιο πρασίνου στην πόλη. Ο εξυπνάδες που έγιναν στο Πεύκο Πολίτη το αποτελειώνουν. Πόσα στρέματα πρασίνου φεύγουν λοιπόν από το ήδη από πριν ελλειματικό ισοζύγιο πρασίνου και πώς θα λυθεί αυτό το θέμα;
ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ;

  • Αφού γίνεται ΒΙΟΠΑ στο νεκροταφείο, ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, τρελό, γελοίο,  νεοελληνικό, αχαρακτήριστο είναι να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και τον πας στο ΠΑΤΗΜΑ 1, δηλαδή ΣΤΗΝ ΑΜΙΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, μόνο και μόνο για να γίνεις πελάτης του ΤΑΙΠΕΔ;
Πόσο μάλλον που εκεί ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ που συνορεύει με το ΒΙΟΠΑ και το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ στη νότια πλευρά του!

Ποιος θα μας απαντήσει;

ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ! 

Κάθε διοικησάρα θα κάνει τελικά ό,τι της υπαγορεύει το συγκυριακό, μικροπολιτικό της συμφέρον και ό,τι της επιβάλλουν τα αφεντικά.

Διαβάστε λοιπόν ότι αυτά που σας λέμε - χρόνια τώρα - ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ -στο απόσμασμα της ΣΜΠΕ

Περιοχή ΠΕΠ∆ (1): Περιµετρική Ζώνη Νεκροταφείου Χαλανδρίου 

Σύµφωνα µε την τροποποίηση του ΓΠΣ ∆ήµου Χαλανδρίου του 1993 (ΦΕΚ1266∆/1993) η περιοχή γύρω από το νεκροταφείο και σε απόσταση 250µ από τα όριά του έχει καθοριστεί ως χώρος κοινοχρήστου πρασίνου και χαρακτηρίζεται ως πολεοδοµικά ενδιαφέρουσα. Προτείνεται η επέκταση του ρυµοτοµικού σχεδίου στα 50µ από το όριο του νεκροταφείου, κάτι που προϋποθέτει την εκπόνηση των απαραίτητων ειδικών µελετών (υδρογεωτεχνική µελέτη, µελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, µελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ειδική τεχνική
ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ∆. ΧΑΛΑΝ∆ΡΙΟΥ Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
PLAS Α.Ε. – Αικ. Γεωργούλα – ∆. Ντοκόπουλος – Ε. ∆ρακοπούλου 34 µελέτη), από τις οποίες θα προκύψει η δυνατότητα επέκτασης των γύρω οικιστικών περιοχών.

Η πρόταση επέκτασης του ρυµοτοµικού σχεδίου στηρίζεται αφενός στο γεγονός ότι στη ζώνη αυτή υφίστανται ανοργάνωτες - νόµιµες ή παράνοµες - οικιστικές χρήσεις και αφετέρου στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η εκτός σχεδίου περιοχή γύρω από το νεκροταφείο στις όµορες εντός σχεδίου περιοχές.

∆ιακρίνεται η περιοχή του Πατήµατος ΙΙ, η οποία είναι αποκοµµένη από την υπόλοιπη εντός σχεδίου έκταση του ∆ήµου, µε αποτέλεσµα να µην µπορούν να υλοποιηθούν έργα υποδοµής (οδικά έργα, δίκτυο οµβρίων, ηλεκτροφωτισµού κτλ).

 Ειδικότερα προτείνεται:

1. Ο καθορισµός Περιοχής Ελέγχου και Περιορισµού ∆όµησης (ΠΕΠ∆) στα 50 µ. γύρω από το Νεκροταφείο. Πρόκειται για την περιοχή περιµετρικά του Νεκροταφείου, δυτικά, ανατολικά, νότια και βόρεια της οδού Αναπαύσεως, που προορίζεται για ελεύθερη ζώνη πρασίνου και στην οποία γενικά µπορούν να εγκαθίστανται χρήσεις και λειτουργίες πάρκου πόλεως, ελεύθεροι χώροι πρασίνου και χώροι στάθµευσης που εξυπηρετούν τους επισκέπτες του Νεκροταφείου, καθώς και του περίοικους. Από την περιοχή σταδιακά αποµακρύνονται οι βιοµηχανικές - βιοτεχνικές εγκαταστάσεις και οι συναρτηµένοι χώροι αποθήκευσης και επεξεργασίας µαρµάρου, ενώ υπό προϋποθέσεις επιτρέπεται η χρήση ‘Ελεύθεροι Χώροι – Αστικό Πράσινο’ του Άρθρο 9 του Π∆ ΦΕΚ 166/∆΄/6.3.1987 και ειδικότερα: • Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις µε συναρτηµένους µικρούς χώρους αποθηκών για τη φύλαξη εξοπλισµού και εργαλείων συντήρησης. • Αναψυκτήρια • Χώροι συνάθροισης κοινού, µε αποκλειστική χρήση την εξυπηρέτηση δεξιώσεων που έχουν σχέση µε τη λειτουργία του Νεκροταφείου • Χώροι στάθµευσης που συναρτώνται µε τις παραπάνω λειτουργίες
Η εξαίρεση από την αποµάκρυνση τυχόν χρήσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια µαρµάρου είναι επιθυµητή εφόσον στερηθούν την ιδιότητα βιοµηχανικής εγκατάστασης και θεσµοθετηθούν ως διατηρητέες.

 2. Ο καθορισµός περιοχής Επιχειρηµατικού Πάρκου Τύπου Γ΄ του Αρ.41 του Ν.3982/2011 (ΦΕΚ 143Α/2011) στην περιοχή δυτικά του νεκροταφείου όπου είναι εγκατεστηµένα και λειτουργούν σήµερα µονάδες επεξεργασίας µαρµάρου. Ο συγκεκριµένος τύπος Επιχειρηµατικού Πάρκου µπορεί να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής δραστηριοτήτων χαµηλής όχλησης και, σύµφωνα µ ε το Αρ.52 του Ν.3982/2011, πρέπει να πολεοδοµηθεί. Ουσιαστικά προτείνεται η οργάνωση των υφιστάµενων παραγωγικών δραστηριοτήτων, ο χαρακτήρας των οποίων συνάδει µε τη λειτουργία του νεκροταφείου. Η οριοθέτηση της έκτασης καλύπτει την απαίτηση του Αρ.44 του Ν.3982/2011 για κατ’ ελάχιστον 50 στρέµµατα.

3. Ο καθορισµός οικιστικής περιοχής στο υπόλοιπο της ζώνης των 250µ γύρω από νεκροταφείο, µε χρήση αµιγούς κατοικίας και γενικής κατοικίας εκατέρωθεν των οδικών αξόνων της Ηρακλείτου και της Αναπαύσεως.

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Θα κάνω ίδρυμα κοινοαφελές!


Συμεών – δήμαρχος Χαλανδρίου:    Αγόρασε νέους κάδους σκουπιδιών για να αντικαταστήσει τους σπασμένους κάδους στον Συνοικισμό.
Φατσέας- καφετζής στο Κολοκοτρωνίτση:   Αγόρασε 3 δωδεκάδες σερβίτσια του καφέ για να αντικαταστήσει τα παλιά του , που ήταν ραγισμένα και κιτρινισμένα.
Συμεών:   Τους κάδους τους αγόρασε με ξένα  λεφτά  (δικά μας). Ούτε 1 ευρώ δεν έβαλε από την τσέπη του.
Φατσέας:   Τα σερβίτσια τα αγόρασε με δικά του λεφτά.  Ούτε 1 ευρώ δεν πήρε από τους πελάτες του.
Συμεών:   Έκανε το αυτονόητο για να δικαιολογήσει τον μισθό του. Αφού η συλλογή των σκουπιδιών είναι το κυριότερο καθήκον ενός δημάρχου.
Φατσέας:   Έκανε το αυτονόητο για τη φήμη του μαγαζιού του. Αφού το κύριο καθήκον του καφετζή είναι να σερβίρει καφέδες.
Συμεών:    Πριν ακόμα  αντικαταστήσει τους κάδους, βγήκε στο φατσοβιβλίο και τα sites θριαμβολογώντας μαζί με τους αυλικούς του και αλληλοσυγχαιρονταν μεταξύ τους.
Φατσέας: Έβγαλε τα καινούργια σερβίτσια του και χαμογελώντας περίμενε από τους πελάτες του να αντιληφθούν την αλλαγή και να τον παινέψουν.
Αποτέλεσμα:   ΟΙ θαμώνες του καφενείου άρχισαν να του κάνουν καζούρα λέγοντάς του:  « Καλά  μ@λ@κας είσαι. Πάρε παράδειγμα από τον Συμεών και βγες με μια ντουντούκα στην πλατεία να ενημερώσεις όλο το χωριό , ότι το μαγαζί σου διαθέτει ολοκαίνουργα  σερβίτσια».
Απάντηση  Φατσέα:  Μπορεί να είμαι  μ@λ@κας όπως λέτε, αλλά  δεν πρόκειται ποτέ να γίνω  ψώνιο και γραφικό νούμερο, θριαμβολογώντας για τα αυτονόητα.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Στήλη Άλατος Πού πήγε μισό δις. ευρώ για τους πρόσφυγες;


Αν κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή και η ακεραιότητα ενός Έλληνα πολίτη από ολιγωρία της Διοίκησης επεμβαίνει ο εισαγγελέας και διατάζει έρευνα για να βρεθούν οι ένοχοι. Αν κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή και η ακεραιότητα 3.000 προσφύγων, για τους οποίους Διοίκηση και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και … Αλληλέγγυοι έχουν καταπιεί μισό δισεκατομμύριο ευρώ από το 2015 δεν ασχολείται κανείς. Πού πήγαν τα λεφτά κ εισαγγελέα;

Μπορεί πολλοί Έλληνες να μην ξέρουν πόσα εκατομμύρια είναι μισό δισεκατομμύριο, αλλά ξέρουν ότι για μισό δισεκατομμύριο έλλειμμα σφαγιάστηκαν οι συντάξεις όλων των Ελλήνων! Και σίγουρα θέλουν να ξέρουν αν και πόσα από αυτά τα λεφτά πήγαν για τους πρόσφυγες και πόσα πήγαν για άλλες δουλειές ή τσέπες. Αν πήγαν.

Επειδή, ο τρόπος που διαχειρίζεσαι το χρήμα μαρτυράει και τη νοοτροπία σου. Αν κακαδιαχειρίζεσαι ή τσεπώνεις χρήμα που είναι για άλλους σκοπούς είναι πολύ πιθανό ότι κάνεις το ίδιο και με το χρήμα των Ελλήνων πολιτών σε καθημερινή βάση. Κι αυτό πρέπει να το ξέρουν οι πολίτες. Γιατί τα λεφτά τους τα έχουν ιδρώσει. Δεν τα έχουν για σκόρπισμα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή , στην Ελλάδα έχουν πέσει από το 2015 481 εκατομ. ευρώ, από τα οποία 186 εκατομ. για βελτίωση καταλυμάτων, νέους καταυλισμούς πριν το χειμώνα, βελτίωση συνθηκών υγιεινής και πρόνοια για τα παιδιά.

Άλλα 296 εκατομ. έχουν δοθεί σαν έκτακτη βοήθεια στις αρχές του 2015 και 12 εκατομ. για άλλες… δράσεις!! Ποιος τα έχει πάρει; Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα λεφτά πάνε σε υπουργεία, αστυνομία, ακτοφυλακή, Υπηρεσία πρώτης υποδοχής, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, Ερυθρό Σταυρό και σε …10 ευρωπαϊκές ΜΚΟ! Τη μερίδα του λέοντος έχει το υπουργείο Άμυνας, στο οποίο έχουν εγκριθεί 89 εκατομ., δηλαδή τα μισά από όσα παίρνει η ελληνική Διοίκηση.

Θα θυμίσω το σάλο που ξεσηκώθηκε πριν 1,5 χρόνο από τη διαμάχη τοπικής αυτοδιοίκησης και υπουργείων για τη διαχείριση εκατομμυρίων για τους πρόσφυγες στα νησιά και τις εκατέρωθεν αιχμές για γκρίζες ζώνες στη διαχείρισή τους. Όλα αυτά έμειναν τελικά καλά κουκουλωμένα.

Προχτές ο κ Μουζάλας μας είπε ότι οι πρόσφυγες στις σκηνές στο Ελληνικό δεν κρυώνουν γιατί θερμαίνονται, την ώρα που οι κάμερες ήταν εκεί και κατέγραφαν τους παγωμένους ανθρώπους να τρέμουν από τον χιονιά που έμπαινε από τα υφάσματα και τις πάνινες εισόδους που έσειε ο βοριάς! Εκεί πήγαν τα εκατομμύρια;

Προχτές ο υπουργός Εσωτερικών μας είπε ότι δεν είχαν προβλέψει το μέγεθος της κακοκαιρίας, για την οποία ήταν τέτοια η επιμονή και υπερβολή των μετεωρολόγων, που τους είχαμε πάρει στο ψιλό! Αν δεν είχαν προβλέψει τις κακοκαιρίες πού έστειλαν τα εκατομμύρια που πήραν γι αυτόν ακριβώς το λόγο;

Χτές ο υφυπουργός παρά τω Καμμένω Δ. Βίτσας δήλωσε «πιαστήκαμε απροετοίμαστοι»! Και συνέχισε για να μας δείξει ότι δεν έχει συναίσθηση της δουλειάς του και της ευθύνης του: «Η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη για τέτοιο χιονιά δυστυχώς»! Και για ποιές συνθήκες εισπράχτηκαν τα εκατομμύρια; Για 20 βαθμούς θερμοκρασία με ήλιο;

Και, για να καταλάβουμε, πού ακριβώς δεν πιαστήκατε απροετοίμαστοι; Στις συνομιλίες με την τρόικα από τις αρχές του 2015; Στην εφαρμογή του κατά φαντασίαν προγράμματος Θεσσαλονίκης; Στη διαχείριση της οικονομίας εδώ και 2 χρόνια; Στη λύση των προβλημάτων της Παιδείας; Στις διαπραγματεύσεις με Κινέζους, Γάλλους, Ρώσους, Ιταλούς, Άραβες για επενδύσεις στη χώρα; Στο να βάλετε τη δημόσια διοίκηση να δουλέψει αποτελεσματικά για τους πολίτες; Στην ανακούφιση των δεινών της δημόσιας Υγείας; Στην είσπραξη εσόδων για το δημόσιο ταμείο από τον ΦΠΑ; Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής; Στην αντιμετώπιση της κυρίαρχης πια εγκληματικότητας σε κάθε γειτονιά της χώρας; Στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές; Στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων; Στην υπεράσπιση των συνταξιούχων και των φτωχοποιημένων που αυξάνονται; Στην υπεράσπιση των διεθνών θεμάτων της χώρας;

Και, ανίκανοι καθώς είσαστε στη διαχείριση κάθε έργου που θέλει στοιχειώδη γνώση συνθηκών εργασίας (που προφανώς δεν ήταν το αγαπημένο σας θέμα), αλλά ικανότατοι στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος των πολιτών για προσλήψεις συγγενών και φίλων στο δημόσιο, το ερώτημα είναι εύλογο:

Τι τα κάνατε τα εκατομμύρια που έχετε εισπράξει μέχρι σήμερα για τους πρόσφυγες; Και πού πήγαν τα εκατομμύρια που εισέπραξαν οι διεθνείς οργανισμοί και οι ΜΚΟ για εργασίες και υπηρεσίες μέσα στο ελληνικό κράτος; Το οποίο υποτίθεται ότι εσείς ελέγχετε και για το οποίο είστε υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες; Τι είναι το ελληνικό κράτος; Σκορποχώρι όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει;

Για πέστε στο λαό. Πού πήγαν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ, που είναι οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις των Έλλήνων; Ή μήπως πρέπει να δώσει εντολή κανένας εισαγγελέας για να το μάθουμε.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
http://www.liberal.gr/

ΚΑΛΗΜΕΡΑ