Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας με θέμα: "Κατακερματισμός Σχολικής Μονάδας και άσκοπη κατασπατάληση του ανθρώπινου δυναμικού".

Aφορά την μεταφορά του 13ου Nηπιαγωγείου Χαλανδρίου 
"Η Σχολική Μονάδα αποτελεί τον πυρήνα του εκπαιδευτικού συστήματος που υλοποιεί και στηρίζει την εκπαιδευτική πολιτική με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την ανάδειξη των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών, διοικητικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών προς όφελος των μαθητών.

Το 13ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου μαζί με το 15ο Νηπιαγωγείο συναποτελούν μια ενιαία Σχολική Μονάδα Προσχολικής Αγωγής δυναμικότητας 125 νηπίων, η οποία συστεγάζεται με το 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου εδώ και 30 χρόνια σε ένα ενιαίο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Ιωαννίνων και Ταϋγέτου (Χαλάνδρι).

Ο Δήμος Χαλανδρίου την περασμένη σχολική χρονιά (Φεβρουάριος 2012), προκειμένου να αποτρέψει μία πιθανή συγχώνευση του όμορου 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, αποφάσισε τη μεταστέγαση του ενός εκ των δύο νηπιαγωγείων και συγκεκριμένα του 13ου από σαφώς μεγαλύτερο χώρο σε πολύ μικρότερο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Προς τον σκοπό αυτό διχοτόμησε μία αίθουσα περίπου 60 τ. μ. του εν λόγω δημοτικού σχολείου δημιουργώντας δύο αίθουσες διδασκαλίας, 27,5 τμ και 36τμ αντίστοιχα), για 50 νήπια. Λαμβάνοντας υπόψη το χώρο που καταλαμβάνουν τα βασικά έπιπλα του νηπιαγωγείου (τραπεζάκια, καρεκλάκια, βιβλιοθήκη κ.λ.π.), μειώνεται δραστικά ο ζωτικός χώρος για τα νήπια με αποτέλεσμα να περιορίζεται η ατομική τους έκφραση καθώς και η δυνατότητα εναλλαγής δραστηριοτήτων στην τάξη.

Σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, ο κατάλληλος και επαρκής εσωτερικός και αύλιος χώρος ενός νηπιαγωγείου αποτελούν αναγκαία συνθήκη και βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή παιδοκεντρικά προγραμματισμένων δραστηριοτήτων. Έτσι, όταν ο εσωτερικός χώρος περιορίζεται σε ελάχιστα τετραγωνικά, δυσχεραίνεται η υλοποίηση του προγράμματος και ουσιαστικά ακυρώνεται η λειτουργία του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Υπ΄ αυτήν την έννοια θεωρούμε ότι ο προερχόμενος από τη διχοτόμηση μιας αίθουσας διαθέσιμος εσωτερικός χώρος είναι ελλιπής και παντελώς ακατάλληλος για την ανάπτυξη του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος σε πενήντα (50) νήπια και επιπλέον αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Με δεδομένη την φιλοσοφία του ΥΠΑΙΘΠΑ για συγκρότηση ενιαίων πολυθέσιων- πολυδύναμων σχολικών μονάδων και με εκπεφρασμένη τη βούληση του στο προς διαβούλευση σχέδιο Νόμου για δημιουργία 6/θεσίων Νηπιαγωγείων όπως και με δεδομένη την φιλοσοφία των αναλυτικών προγραμμάτων του Νηπιαγωγείου

Ερωτώνται οι κ. κ Υπουργοί:

1. Τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη, πολυδάπανη και αναποτελεσματική μεταστέγαση του εν λόγω Νηπιαγωγείου;

2. Τι προτίθενται να πράξουν για την παράνομη βάσει του ν.1566/1985 παραχώρηση σχολικού χώρου δύο αιθουσών σε συλλόγους της Ένωσης Κρητών από το Δήμο Χαλανδρίου, χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν δημιουργικά για τις ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Ιωαννίνων (δημοτικού και νηπιαγωγείων);

3. Συμφωνούν με την κατασπατάληση του ανθρώπινου δυναμικού, την καταστρατήγηση της αναλογίας 1 εκπαιδευτικού προς 25 νήπια και με τον κατακερματισμό των σχολικών μονάδων που οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου;

4. Συναινούν με την κατάργηση της εφαρμογής της Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ΥΠΑΙΘΠΑ από τον Δήμο Χαλανδρίου;"


Οι ερωτώντες βουλευτές


Γιώργος Πάντζας
Απόστολος Αλεξόπουλος
Δημήτρης Στρατούλης
Σοφία Σακοράφα
Τζένη Βαμβακά
Θεανώ Φωτίου

http://halandripedia.blogspot.gr/2012/12/to-13o.html

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΣΤΟ ΛΙΤΣΕΙΟ


Εφοδος ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ελληνογερμανική συνάντηση Δημάρχων

Να εισβάλουν σε ξενοδοχείο του Αμαρουσίου όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων, και στην οποία υπετίθετο ότι θα συμμετείχε και ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου Γιόακιμ Φούχτελ, αποπειράθηκαν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ το πρωί της Πέμπτης.

Εφοδος ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ελληνογερμανική συνάντηση Δημάρχων
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ενημέρωσε τα μέλη της για την αιφνίδια κινητοποίησή της με ένα μάλλον σιβυλλικό SMS που έγραφε «Η ΠΟΕ - ΟΤΑ πίνει καφέ με τον Φούχτελ και Δημάρχους της Αττικής».

Ετσι, γύρω στις 10.00 το πρωί, και ενώ οι περισσότεροι από τους Γερμανούς Δημάρχους είχαν ήδη προλάβει να εισέλθουν στο ξενοδοχείο «Σίβιτελ Ολύμπικ» επί της οδού Κηφισίας 2 στο Μαρούσι, μέλη και συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ απέκλεισαν την είσοδό του εμποδίζοντας την προσέλευση των Ελλήνων αιρετών.
Ακολούθησε πανδαιμόνιο και προπηλακισμοί καθώς οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ ήρθαν αντιμέτωποι και με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και προς στιγμή απειλήθηκε γενικευμένη συμπλοκή και επεισόδια.
Σημειωτέον ότι σκοπός της συνάντησης Ελλήνων και Γερμανών Δημάρχων ήταν η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η καθαριότητα καθώς και αδελφοποιήσεις και άλλες συνεργασίες.

Στις 12.00 το μεσημέρι η ελληνογερμανική συνάντηση Δημάρχων διεξαγόταν κανονικά, ενώ έξω από το ξενοδοχείο παρέμεναν συγκεντρωμένοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Τα πνεύματα δεν έχουν πλήρως ηρεμήσει. Δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στο σημείο.

Στα άκρα για τη διαθεσιμότητα στους Δήμους.
Οι σχέσεις κυβέρνησης - εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδηγούνται σε πλήρη ρήξη μετά την απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρήσει στο μέτρο της διαθεσιμότητας, διαγράφοντας από τις λίστες δεδομένων της απογραφής τους υπαλλήλους που εντάσσονται στο συγκεκριμένο καθεστώς.

Η εξέλιξη επαναφέρει τον κίνδυνο των σκουπιδιών στην Αθήνα και στις υπόλοιπες πόλεις και μάλιστα τις ημέρες των Χριστουγέννων, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αποφάσισε για σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία, κρατώντας κλειστές τις υπηρεσίες των δήμων.
Επίσης, αύριο το πρωί οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα συμμετάσχουν σε καμία εργασία, όπως επίσης στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Την Κυριακή θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου, ωστόσο οι συνδικαλιστές εμφανίζονται αποφασισμένοι και την επόμενη εβδομάδα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, είτε με τη μορφή των καταλήψεων, είτε απεργιών.
Η εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί πλέον μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων αποτυπώθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τη Βουλή.

Περίπου 150 εργαζόμενοι αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, έριξαν κάτω τα κιγκλιδώματα και κατάφεραν να προσεγγίσουν το προαύλιο του Κοινοβουλίου, όπου εκεί βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες, ωστόσο, τους εμπόδισαν να προχωρήσουν.
Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διήρκεσε περίπου μία ώρα, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Αθ. Νάκο, χωρίς όμως να προκύψει κανένα αποτέλεσμα.
Οι διαδηλωτές μετά τη Βουλή κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων στην οδό Φιλελλήνων, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Με νέα αιφνιδιαστική τους κίνηση απέκλεισαν τις εισόδους των νέων γραφείων του ΤΕΑΔΥ, κατεβάζοντας μάλιστα τα ρολά και εγκλωβίζοντας μέσα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος παρευρισκόταν στην τελετή εγκαινίων. Στο σημείο επικράτησε ένταση, η οποία εκτονώθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Αλλαξαν το ραντεβού
Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο Αθηναίων στην πλατεία Κοτζιά, καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι επίκειται στις 3.30 μ.μ συνάντηση του Γ. Καμίνη με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ. Οταν έγινε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στο δημαρχιακό μέγαρο, οι αρμόδιοι του δήμου άλλαξαν τον τόπο της συνάντησης, η οποία τελικά έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βασ. Σοφίας.
Σημειώνεται ότι αρχικά οι εργαζόμενοι, που είχαν ξεκινήσει με πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη, είχαν περάσει και έξω από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, όπου πέταξαν σκουπίδια και αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων.

Δείτε σχετικό video Ε Δ Ω

http://www.ethnos.gr/, 13/12/2012

ΠΡΟΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΣΜΑΤΑ
Αυτό είπε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, αναφερόμενος στο έγγραφο της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανακάλεσε ένταλμα 335000 ευρώ που ο Δήμος ΚΑΤΕΒΑΛΕ στην επιχείρηση ΚΑΝΔΥΛΗΣ και ΣΙΑ ΕΕ, του παραγωγού ταινιών κ. Κανδύλη (γνωστός παραγωγός από το επικό έργο Ο ΑΣΤΡΑΠΟΓΙΑΝΝΟΣ) ο οποίος εκτέλεσε το έργο καθαρισμού στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ.

Ο δήμαρχος δήλωσε λοιπόν ότι το θέμα είναι υπό δικαστική διερεύνηση και ότι δεν πρέπει να βγαίνουν «πρόωρα και αυθαίρετα συμπεράσματα».

Βέβαια! Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε κατηγορούμενου στις δημοκρατίες.

ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΜΙΑΣ ΠΑΛΙΟΠΑΡΕΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΤΡΟΤΣΚΙ» (που πήρε άδεια δίπλα στο τζαμί και ξεσηκώθηκαν οι πακιστανοί φανατικοί μουσουλμάνοι) αλλά το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΕΝΤΑΛΜΑ.

Λειτούργησε δηλαδή «πρόωρα και αυθαίρετα» το Ελεγκτικό Συνέδριο Δήμαρχε;;;;

ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;; 

Εκείνος που έχει αναλάβει να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ από εμάς που κάνουμε «ανεύθυνη και ανέξοδη κριτική»;
Δηλαδή ο Δήμαρχος εννοεί ότι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν πρέπει να γίνει τίποτα;

Μα θα μας την πέσουν και οι βουδιστές γιατί μπορεί να ανοίξει και το αναψυκτήριο «ΖΙΝΟΒΙΕΦ» μέσα στο προαύλιο κανένος σχολείου KUNG FU!

Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ!

Λέει ότι πρέπει να βγουν σε ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ οι εμπλεκόμενοι!
Και αν με το καλό αθωωθούν θα ξαναγυρίσουν στην θέση του, ενώ αν καταδικαστούν θα ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ – ΦΡΕΣΚΟ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  ΝΟΜΟ -  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ 350.000 ζημιά με μια μαϊμουδοϋπογραφή τους.

Άρα λοιπόν κάθε μέρα που περνάει και ο πολιτικός μηχανικός ΤΕ που επέβλεψε τις εργασίες και υπέγραψε τον πίνακα εργασιών παραμένει στην θέση του, Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ!
ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ!!!

Και κάθε μέρα που περνάει και ο τότε αντιδήμαρχος ΤΥ που θεώρησε ΠΑΡΑΝΟΜΑ τον πίνακα εργασιών αντί του διευθυντή της ΤΥ – ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙ, και δεν τον έχει υπογράψει – παραμένει σε ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗ  ΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ μεγαλώνει το τεράστιο ΗΘΙΚΟ ΘΕΜΑ για την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Όμως το θέμα είναι μόνο ΗΘΙΚΟ;;;

Μήπως το θέμα παίρνει τέτοιες διαστάσεις επειδή έχει σκαλώσει ο Νταβίας που τον πείραξαν, όπως λένε τα παπαγαλάκια τους – κυρίως τα αριστερά παπαγαλάκια τους – που έχουν αναλάβει τώρα να στηρίξουν την «ισορροπία» στον δήμο;

Ακούστε μάγκες και δη οι αριστεροί (δεν βάζω εισαγωγικά ΑΚΟΜΑ):

Αυτή την στιγμή, με την ανάκληση του εντάλματος, ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ που έχουν εξοφλήσει το ένταλμα – από την οικονομική και την ταμειακή υπηρεσία – έχοντας στα χέρια τους:

1.       Απόφαση του ΔΣ για την έγκριση του έργου.
2.       Έγκριση της περιφέρειας.
3.       Απόφαση της Δημαρχιακής για την Ανάθεση στην Κανδύλης και ΣΙΑ ΕΕ.
4.       Ορισμό επιβλέποντα και βεβαίωση πίνακα εργασιών.
5.       ΟΜΟΦΩΝΗ (χωρίς ΚΑΤΑ) έγκριση του λογαριασμού από την Δημαρχιακή Επιτροπή.
6.       Έγκριση του Εντάλματος από τον Επίτροπο (αυτή η έγκριση που σήμερα – εν μέρει ανακαλείται).

Οποιαδήποτε στιγμή λοιπόν αυτοί οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ μπορεί να κληθούν να λογοδοτήσουν γιατί δεν αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι είχαν κάνει μαϊμουδιές μεγάλες.

ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΊΤΕ!

Είστε με τους «τσάτσους» που υπογράφουν ό,τι τους πούνε ή με εκείνους που προσπαθούν να κάνουν φιλότιμα και ήσυχα την δουλειά τους και τελικά βρίσκονται να επιχειρείται να τους φορτώσουν τα γαμησιάτικα των άλλων ή τους διατηρούν σε καθεστώς ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ώστε να υπογράφουν και αυτοί     μαϊμουδιές και να γίνονται έτσι - εκόντες, άκοντες - συνένοχοι;

Και αυτό βέβαια αφορά και τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.

ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ»!!!!

Η αριστερά λοιπόν πρέπει να πρωτοστατήσει στην απόδοση ευθυνών! 
ΣΗΜΕΡΑ!

ΜΑΖΙ ΜΑΣ! 

Εκτός αν η αριστερά έχει γίνει στο Χαλάνδρι «αριστερά της φακής» (κατά το παλικάρι της φακής).

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!


Το τραβάνε στα άκρα οι υπάλληλοι της Βουλής για τα προνόμια και απειλούν


Το τραβάνε στα άκρα οι υπάλληλοι της Βουλής για τα προνόμια και απειλούν

Σκληραίνει η αντιπαράθεση στη Βουλή καθώς οι υπάλληλοι απειλούν ότι δεν πρόκειται καν να παραλάβουν την Παρασκευή το φορολογικό νομοσχέδιο έτσι και η κυβέρνηση πραγματοποιήσει την πρόθεσή της να τους περικόψει μέρος των αποδοχών τους με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η πληροφορία και μόνον ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προωθεί κατ' εντολή του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα διάταξη σύμφωνα με την οποία περικόπτονται τα οδοιπορικά και οι υπερωρίες των υπαλλήλων καθώς και τα παντός είδους επιδόματά τους ήταν αρκετή για να προκαλέσει πυρκαγιά.

Είναι προφανές ότι η Βουλή είναι πλέον μια πυριτιδαποθήκη καθώς οι υπάλληλοί της είναι δύσκολο να αποδεχθούν ότι θα χάσουν μαζεμένα σε διάστημα ελαχίστων μηνών όλα τα προνόμια που είχαν έως και το τελευταίο ευρώ.

Πολλοί από αυτούς γνωρίζουν ότι με το κλίμα που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία δεν είναι δυνατόν να διεκδικήσουν τίποτε περισσότερο από αυτό που αντιστοιχεί στον κάθε άλλο πολίτη και ειδικότερα δημόσιο υπάλληλο.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί που επιμένουν. Εκδίδουν ανακοινώσεις, απειλούν και επιχειρούν να εκβιάσουν.

Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να απεργήσουν κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού. Η δε πολιτική του επιστράτευση δεν αποφασίστηκε τότε γιατί κρίθηκε ότι ήταν πρακτικώς δύσκολα να εφαρμοστεί μέσα σε λίγες ώρες.

Με την κυβερνητική απόφαση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει δει κανείς ακόμη παίζεται το προτελευταίο κομμάτι του... δράματος καθώς θα απομένει μόνον η προαναγγελθείσα δραστική περικοπή των εφάπαξ των υπαλλήλων που φτάνουν να είναι υπερπολλαπλάσια από αυτά των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων. Και αυτό γιατί στη Βουλή υπάρχει εκτός των άλλων ένα ταμείο των υπαλλήλων στο οποίο καταλήγει το 7% κάθε τιμολογίου παροχής υπηρεσιών ή προμηθειών που πληρώνει η Βουλή σε τρίτους. Δηλαδή οι υπάλληλοι κατακρατούν ως «Εφορία» το 7% επί κάθε τιμολογίου το οποίο πληρώνει η Βουλή, ανεξαρτήτως του λόγου και του ποσού. Και με τα χρήματα, που αφαιρούν ετσιθελικά από τους ιδιώτες επιχειρηματίες, λαμβάνουν τα εφάπαξ των 200 και πλέον χιλιάδων ευρώ.

Η αποχώρηση από τη ΔΑΚΕ

Μια μερίδα υπαλλήλων της Βουλής, 500 σύμφωνα με μια πληροφορία προχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτόβουλη διαγραφή τους από τη ΔΑΚΕ και τη Νέα Δημοκρατία, όπου δεν θα επιστρέψουν -όπως δηλώνουν- αν δεν τους βεβαιώσει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να τους πειράξει τις αποδοχές τους. Δηλαδή από τους περίπου 1.300 υπαλλήλους της Βουλής οι 500 δεν ψηφίζουν απλώς Νέα Δημοκρατία όπως είναι δικαίωμά τους αλλά και είναι οργανωμένοι σε αυτήν, γεγονός που κάτι αποδεικνύει καθώς αναλογικά αντίστοιχος είναι και ο αριθμός των οργανωμένων στα άλλα κόμματα.

Το αυτοδιοίκητο της Βουλής

Από την άλλη, υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το αυτοδιοίκητο της Βουλής καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να περικόψει ούτε ένα ευρώ από τους υπαλλήλους της Βουλής χωρίς την υπογραφή του προέδρου του Σώματος που -μόνον αυτός- έχει τέτοιο δικαίωμα.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι στο παρελθόν όποτε η κυβέρνηση θέλησε να κόψει οτιδήποτε από τους υπαλλήλους ζητούσε από τον εκάστοτε πρόεδρο να προσυπογράψει τη σχετική απόφαση.

Ετσι, αυξάνουν και την πίεση προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη από τον οποίο ζητούν να αντιδράσει.

Σε κάθε περίπτωση όλοι βρίσκονται σε στάση αναμονής έως ότου η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και αποκαλύψει το πλήρες κείμενο των ρυθμίσεων.Όλες οι ΕΞΟΥΣΙΕΣ απειλούν. Είναι ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ. Όπως ΝΟΜΟΣ είναι και η "Ισχύς εν τη ενώσει"...και αφορά στη "συμπαράταξη εξουσιών" για να μη χαθεί η...ΚΟΥΤΑΛΑ. 
Αυτό που αναμένουν όλοι ΟΙ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, είναι η αντίδραση (ΑΝΑΠΝΕΕΙ;) του ΑΠΛΟΥ Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.

Δ.Χ.

Νέο τεύχος της "πρΟΤΑσης εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου"

κάντε "κλικ" στην εικόνα για να διαβάσετε 
το 37ο τεύχος (Δεκέμβριος 2012) της "πρΟΤΑσης"

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις