Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΟΥ

Σταμάτης Καραμολέγκος
"Δεν επιχειρώ να κρατήσω μυστικό ότι παραιτήθηκα, αφήνει μια τέτοια υπόνοια το ρεπορτάζ της Πλατείας" μου είπε ο Σταμάτης Καραμολέγκος ο οποίος με κάλεσε στο τηλέφωνο για να μας ενημερώσει για τοςυ λόγους της παραίτησής του και τον ευχαριστούμε γι' αυτό.

"Άλλωστε η παράιτησή μου είναι στο πρωτόκολλο και μπορείς να την διαβάσεις" μου είπε.

(Δεν ήξερε ο συνάδελφος ότι αυτό για να γίνει πρέπει να κάνω αίτηση η οποία θα μου απαντηθεί σε δυο τρία τέρμηνα, νόμιζε ότι έχω πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα, δεν έχει ζήσει την αγωνία μας να έχουμε τις αποδείξεις για όσα γράφουμε, τον διακιολογώ).

Του εξήγησα ότι η αναφορά μου αφορά την μη ενημέρωση εχθές ΕΠΙΣΗΜΑ του δημοτικού συμβουλίου από το προεδρείο και όχι εκείνον που βεβάιως ΔΗΜΟΣΙΑ και ΕΠΙΣΗΜΑ κατέθεσε την παραίτησή του στο δημοτικό πρωτόκολλο και δεν την κρατάει μυστική.

Και το "αποκλειστικό" της ΠΛΑΤΕΙΑΣ του εξήγησα, είναι ότι μάθαμε και δημοσιοποιήσαμε πρώτοι την είδηση χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ούτε από τον δήμο, ούτε από την παράταξη Ανδρεόπουλου - ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ δική μας διπλή δημοσιογραφική επιτυχία μαζί με την ενημέρωση του αναγνώστη μας, για την επικείμενη παραίτηση Ντάβαρη.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ;

"Ήταν προεκλογική μου δέσμευση στο Νίκο Πράσσο ότι στα μισά της θητείας θα κατέθετα την παραίτησή μου για να γίνει και εκείνος δημοτικός σύμβουλος. 
Αφού ο Ηλίας Ντάβαρης συμφώνησε και εκείνος να διευκολύνει - διότι ήταν πρώτος επιλαχών - αποφάσισα εχθές να παραιτηθώ για να είμαι εντάξει στην δέσμευσή μου" μας είπε ο κ. Καραμολέγκος.

Επιχείρησα βεβαίως να βγάλω περισσότερες ειδήσεις αλλά ο κος Καραμολέγκος επέμεινε να μείνει σε αυτή την εξήγηση.

Πάντος - όπως τον "τσίγκλησα" δημοσιογραφικά πάντα - λέγοντάς του ότι δεν είναι ακόμα τα μισά της θητείας του δημοτικού συμβουλίου - θέλει πέντε μήνες ακόμα - και η παραίτησή του εχθές, πριν τις κρίσιμες χθεσινές ψηφοφορίες αφήνει ερωτηματικά  για εμένα που είναι αρρωστημένο το μυαλό μου και παίρνει ανάποδες στροφές δεν ήθελε να πει οτιδήποτε περισσότερο.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

  Αγαπητέ Άγγελε

ψήφισα παρών και όχι κατά στο ψήφισμα της Διοίκησης του Δήμου για τους πλειστηριασμούς.

1.Γιατί συμφωνώ να μην γίνει κανείς πλειστηριασμός 1ης κατοικίας στο Δήμο Χαλανδρίου και οπουδήποτε αλλού.

2.Δεν συμφωνώ να μην γίνει πλειστηριασμός σε κατασκευαστή αγνώστου διαμονής με 12 μικρές κατοικίες και χρέος στο δημόσιο 12,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

3.Η κυβέρνηση, εκτός της προστασίας 1ης κατοικίας,  που υπάρχει, αποφάσισε την επέκταση της προστασίας 1ης κατοικίας όσον αφορά φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές όλων των φυσικών προσώπων με 1η κατοικία συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων οι οποίοι δεν καλύπτονται από τον Νόμο Κατσέλη.

Περιμένω αποκατάσταση της αλήθειας.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Βαρδουλάκης Θωμάς
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου 

ΣΧΟΛΙΟ: 
Χαρά μας πάντα να φιλοξενούμε τις απόψεις σου γιατρέ αλλά το "αποκατάσταση της αλήθειας" είναι ολίγον βαρύ διότι υπονοεί ότι έχουμε γράψει ψέμματα.
Διευκρίνιση κάνεις σχετικά με το σκεπτικό μη υπερψήφισης του ψηφίσματος. 
Το "παρόν" δεν είναι υπερψήφιση οπότε ψέμα δεν υπήρχε στην διατύπωσή μας.
Αλλά βέβαια για την ακρίβεια του ρεπορτάζ μας θα έπρεπε να  είχαμε αναφέρει εμείς την θέση σου, όντος ήταν δική μου παράλειψη η μη καταγραφή των "παρόν" για την οποία απολογούμαι.
Δεν ήμουν όμως εγώ παρών για να γνωρίζω λεπτομέρειες τοποθετήσεων, αυτό πιστεύω να κατανοείς ότι "ελαφρύνει την θέση μου.
Γνωρίζεις ότι δεν έχω πρόθεση να σε αδικήσω.

Και με την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε και μια παράλειψή μας αφού "παρόν" ψήφισε και η σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Αθανασούλη.

ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΘΕΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ancistrus dolichopterus: Γνωστότερα στους ενυδριόφιλους ως ΓΛΥΦΤΕΣ

Η ανακοίνωση του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου που αναρτήθηκε την Τρίτη στο blog του Συλλόγου Εργαζομένων ήταν εύγλωττη και αποκάλυπτε την σκηνοθεσία.

Οι συνδικαλιστές του σωματείου με πρόεδρο τον σύζυγο της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και γραμματέα την μηνύτρια μας για συκοφαντική δυσφήμιση, εκείνης που το όνομά τη δεν μπαίνει στην ΠΛΑΤΕΙΑ, μετά την συζήτηση που είχε προηγηθεί στο προηγούμενο συμβούλιο με την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και είναι δημοσιοποιημένη στο σύνολό της στην ΠΛΑΤΕΙΑ με ηχητικά, ήταν υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Που έλεγε ότι θα παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο για να καταγγείλουν την συμπεριφορά του Συμεών απέναντι στην συνάδελφό τους.

ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ - ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ - ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!

Αλλά το πιο εργοδοτικό σωματείο εργαζομένων της Ελλάδας (αφού εν υπάρχει πουθενά αυτό να είναι πρόεδρος ο σύζυγος της προέδρου του ΔΣ) αφού άφησε το θέμα να παγώσει δείτε τι αποφάσισε να πάει να κάνει στην χθεσινή συνεδρίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ:

Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 19/10/2016, ώρα 19:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα παραστεί σε εκτέλεση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης (29.09.2016) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώσει και τοποθετηθεί:

Α) για καταδικαστέες συμπεριφορές μελών της Διοίκησης καθώς και για απαράδεκτες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον συναδέλφων από δημοτικούς συμβούλους.

Β) για την συνάντηση με τα μέλη της Διοίκησης με θέμα τις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων.

Τέλος, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. θα παραστεί για να στηρίξει την απόφαση του Δημοτ. Συμβουλίου για την απόκτηση οικοπέδου για την δημιουργία, επιτέλους, εγκαταστάσεων της υπηρεσίας καθαριότητας, αμαξοστασίου, μεταφόρτωσης απορριμμάτων κλπ, ώστε να πάψει η συνέχιση της άθλιας κατάστασης, που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στους χώρους εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη συνεδρίαση.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Αφού εξαφάνισαν λοιπόν την απόφαση της συνέλευσής τους για καταγγελία του Συμεών, αφού εξαφάνισαν την καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ την οποία κάλεσαν να τους συμπαρασταθεί και εκείνη το έκανε ως όφειλε - αλλά μετά το μετάνιωσαν - μίλησαν για "καταδικαστέες συμπεριφορές μελών της διοίκησης" ΑΝΩΝΥΜΑ ακι ΓΕΝΙΚΑ.
ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΜΕΩΝ. Γενικώς ... 

Έτσι καταλαβαίνουν την απόδοση ευθυνών!
Όποιον πάρει ο χάρος!
Γι΄αυτό άλλωστε δεν μας κατηγορούν και εμάς;
Επειδή γράφουμε ονόματα δεν μας μήνυσαν;

Και πήγαν να εξισώσουν το "ουστ ρε" με τα χιλιωειπωμένα περί "συκοφαντικών επιθέσεων από δημοτικούς συμβούλους" προφανώς εννοώντας τον Νταβία, τον οποίο έχουν μηνύσει.

Δηλαδή οι τσάτσοι της διοίκησης του Συμεών, ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ, ποινική δίωξη για την οποία δεν έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα που μιλάμε από την εισαγγελία, (αλλά και να ασκηθεί μέχρι να τελεσιδικίσει ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, αφού επέλεξε αυτό να το κρίνει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ), πήγαν στο δημοτικό συμβούλιο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να ρίξουν τον Συμεών στα μαλακά.

Τους προειδοποιούμε ότι να αποκαλούν μη καταδικασθέντα δημοτικό σύμβουλο συκοφάντη, ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ!

Και αν επαναληφθεί δεν θα τους το ξαναχαρίσουμε επειδή είναι "εργαζόμενοι".

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΗΝΥΣΗ!

Άλλωστε ΑΥΤΟΙ δεν είναι για εμάς, οι εκατοντάδες κανονικοί εργαζόμενοι του δήμου, οι οποίοι έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας για την δουλειά τους.

ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που δεν έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου και η - πώς την λένε αυτή - διαχρονικοί προστατευόμενοι του τοπικού κατεστημένου και οι συνοδοιπόροι τους.

Όμως το σημαντικότερο της ανακοίνωσής τους, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ ΔΗΜΟΤΗ και δεν είναι ο δικός μας καβγάς για τον οποίο δεν πρέπει να σε νοιάζει,  είναι η παρέμβασή τους στην υπόθεση της "απόκτησης" των ΧΕΥ!


Η νηπιαγωγός δεν είχε - κατά τον Συμεών και τους αυλικούς του - δικαίωμα να μιλήσει για την λειτουργία του παιδικού σταθμού, παραβίαζε τον ρόλο της και τις αρμοδιότητες της διοικήσεως, όπως μπορείς να ακούσεις με τα αυτιά σου στα ηχητικά της προηγούμενης βδομάδας.

Αλλά η ευκαιριακή πλειοψηφία του σωματείου, του οποίου η θητεία λήγει και η σύνθεσή του έχει διαμορφωθεί ύστερα από αμέτρητες παραιτήσεις, είναι ευπρόσδεκτο να παρεμβαίνει σε θέματα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ κατά τους ηγέρτες του οπορτουνισμού που μας διοικούν.

Επειδή εμείς διαχρονικά έχουμε υπερασπιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων να λένε την γνώμη τους για όποιο θέμα θέλουνε -  χωρίς να σημαίνει αυτό ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να την αντιμετωπίζει ως θέσφατο - στην παρέμβαση αυτή θα υπάρξει απάντηση - όχι γιατί την έκαναν - αυτό να τους το πει ο Συμεών που το είπε και στους ΠΑΜΙΤΕΣ - ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΘΟΣ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ και την κριτική.

Στο πολίτευμα που ακόμα έχουμε η γραφειοκρατία δεν είναι η υπέρτατη εξουσία και οι αποφάσεις λαμβάνονται ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ.

"Τι είπες ρε αχαίρευτε ότι θα έρθεις να πεις στο δημοτικό συμβούλιο;"

ΥΓ: Οι κανονικοί εργαζόμενοι του δήμου μας, οι πολλοί, η συντριπτική πλειοψηφία ας σκεφτεί αν αυτά που έκανε το ΔΣ τους, αποφάσισαν στην έκτακτη γενική συνέλευσή τους και αν το προεδρείο τους, απέδωσε το κλίμα και το πνεύμα των αποφάσεων τους.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Σταμάτης Καραμολέγκος της παράταξης Ανδρεόπουλου.


Δεν ανακοινώθηκε εχθές, το κρατάνε μυστικό ακόμα, γιατί η χθεσινή σκηνοθεσία ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ  θα χάλαγε, αλλά εμείς σε πληροφορούμε πάλι πρώτοι, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

Ο Σταμάτης Καραμολέγκος κατέθεσε εχθές το πρωί στο πρωτόκολλό του δήμου την παραίτησή του από την θέση του δημοτικού συμβούλου.

Άρα την θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών της παράταξης ο Ηλίας Ντάβαρης, θα πεις.

ΟΧΙ!

Διότι σύμφωνα με ΕΠΙΣΗΣ αποκλειστική πληροφορία μας προερχόμενη όχι από πηγή αλλά ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον Ηλία Ντάβαρη, θα παραιτηθεί και εκείνος.

Και την θέση στο δημοτικό συμβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Πράσσος.

Μένουμε μόνο στην είδηση προς το παρόν.
Θα έχουμε χρόνο πολύ να σχολιάσουμε.

ΡΕ ΣΕΙΣ, ΠΗΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ ....

 
ΑΝ και έχει λείψει τόσες φορές που αν δεν ήταν Πρίγκηψ θα είχε εκπέσει, στο χθεσινό συμβούλιο επανεμφανίστηκε καταχειροκροτούμενος από τους υπόλοιπους της συνδιοίκησης και τους Λαδοπουλικούς.

Για να ψηφίσει ΥΠΕΡ της κατάθεσης προσφοράς από τον δήμο στις δημοπρασίες μίσθωσης του ΧΕΥ 8 και της αγοράς του ΧΕΥ 9!

Να "βάλει πλάτη" στον Συμεών στα δύσκολα. Να σηκώσει μέρος της ευθύνης του Σουλτάνου, ο Πρίγκηπας,
ΒΛΕΠΕΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ!

"Βοηθήσαμε και άλλες παρατάξεις να υπερψηφίσουν" πανηγυρίζει από το πρωί ο άλλος!

ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙ, αφού όλοι οι άλλοι που ψήφισαν το ΑΙΣΧΟΣ είχαν εκδηλωθεί!

ΜΠΡΑΒΟ! 

Άντε ΟΛΟΙΜΑΖΙ ΠΑΛΙ!
Αρκετά παίζατε τον καλό μπάτσο και τον κακό μπάτσο!

ΟΜΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΑΘΕ .... ΔΙΑΣΠΑΣΗ (σε επόμενη ανάρτηση τα νέα).

 ΥΓ: ΚΑΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Παναγιώτης Τζούρας και λευκό ο Τάσος Ευσταθίου. ΚΡΙΜΑ ΜΩΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!
(συνεχίζεται)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί ένα ακόμα σχέδιο συσσώρευσης στα χέρια λίγων, του συλλογικού κοινωνικού πλούτου που παράχθηκε τα τελευταία χρόνια. Αφορά τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών και τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών στοιχείων από όσους λόγω της συνεχιζόμενης μνημονιακής πολιτικής αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τόσο προς τις τράπεζες όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία ή την εφορία.

Είναι προφανές ότι το πρόβλημα των ιδιωτικών χρεών, ένα πρόβλημα που δημιούργησε η επίπλαστη ευμάρεια των αρχών τις δεκαετίας του 2000 και η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών, και που σήμερα πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με απάνθρωπους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Ειδικά όταν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού επιβιώνουν οριακά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια εφαρμογής μιας πολιτικής που μείωσε εισοδήματα, διέλυσε εργασιακά δικαιώματα και εκτόξευσε την ανεργία εξοντώνοντας παράλληλα δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αντίθετα η αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών απαιτεί όχι μόνο τη διασφάλιση της πρώτης κύριας κατοικίας των νοικοκυριών αλλά κυρίως μια ευρεία και γενναία, στη βάση κριτηρίων, διαγραφή χρεών για τα δοκιμαζόμενα στρώματα της κοινωνίας μας, στις πόλεις και την ύπαιθρο, πολύ περισσότερο που και αυτά τα στρώματα συνέβαλαν με το μερίδιο που τους αναλογεί στις συνεχείς, αδιέξοδες και σκανδαλώδεις ανακαιφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν και τα ελάχιστα περιουσιακά τους στοιχεία λόγω της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, που αποτελεί συνέχεια της μονομερούς ταξικής πολιτικής υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών, των distress funds και των ξένων δανειστών που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων της πόλης ώστε να οργανωθεί ένα μέτωπο συμπαράστασης, αντίστασης και αποτροπής των πλειστηριασμών για τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας.

-Στηρίζουμε τόσο πολιτικά όσο και με τη φυσική μας παρουσία, τις δράσεις αποτροπής πλειστηριασμών κατοικιών που λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη 15:00 στο Ειρηνοδικείο του Χαλανδρίου.

-Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει τον Νόμο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και να μην πουληθούν σε ξένα funds τα δάνεια των πολιτών

- Ο Δήμος Χαλανδρίου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατασχέσεις λόγω χρεών σε συνδημότες μας που δοκιμάζονται από την κρίση.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 
Παρά την απουσία μου από το χθεσινό ΔΣ είχα - βεβαίως - καταθέσει ηλεκτρονικά την συμφωνία μου με το ψήφισμα που έφερε ο Συμεών στο ΔΣ.
Στο χθεσινό "οικογενειακό" συμβούλιο, αφού έλειπε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η αντιπολίτευση (Θωμάς, Καρατζά, Νταβίας) το ψήφισμα καταψήφισε ένας δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας (Κάππος) και ο ανεξάρτητος Θ. Βαρδουλάκης.
Είναι φαινεται υπέρ των πλειστηριασμών οι δύο συνάδελφοι.


Δημόσιο: Έρχονται ατομικές συμβάσεις για καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση (τροπολογία)

Την δυνατότητα σε όλες τις υπηρεσιών του δημοσίου καθώς και στα ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, σίτισης και φύλαξης των κτιρίων δίνει ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία.

Σύμφωνα με την τροπολογία η οποία αναμένεται να ψηφισθεί αύριο Πέμπτη η δυνατότητα προσλήψεων δίνεται όταν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις (μη επάρκεια προσωπικού, απρόβλεπτες ή επείγουσες καταστάσεις), ενώ δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους οκτώ μήνες αλλά και συνολικά τους 24 μήνες, σύμφωνα με το ΠΔ Παυλόπουλου
  

ΣΧΟΛΙΟ: Να δω τι θα λένε τώρα οι δημαρχάρες της ιδιωτικοποίησης.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤA.... ΠΟΥΛΗΤΑΡΙA


Γενικά οι άνθρωποι είναι αγνώμονες, ασταθείς και υποκριτές· προτιμούν να αποφεύγουν τον κίνδυνο και είναι αχόρταγοι για κέρδος.

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ: Γιορτή για Παιδιά & Ζώα Συντροφιάς


Γιορτή και παιχνίδι
Για τα παιδιά και τα ζώα συντροφιάς
Σάββατο 22/10, 10:00-17:00
Οικολογικό Πάρκο
Στρ.Μακρυγιάννη, Νέο Ψυχικό


Μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά και στην ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσουν με τα ζώα συντροφιάς, γεμάτη εκπαιδευτικές και διαδραστικές δράσεις.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εποπτευόμενα από εκπαιδευτές ζώα συντροφιάς, να τα γνωρίσουν αλλά και να μάθουν πως η συμβίωση μαζί τους μπορεί να τα ωφελήσει σε κοινωνικό και συναισθηματικό επίπεδο. Συγχρόνως θα υπάρχουν προς διάθεση σπιτικά φαγητά, γλυκά και άλλα είδη για οποίον θέλει να ενισχύσει το έργο της προστασίας των αδέσποτων της πόλης μας.

Μερικές σκέψεις για το επερχόμενο εργασιακό νομοσχέδιο

του Θ. Κουτρούκη
Έχει πράγματι κυλήσει πάρα πολύ νερό στο αυλάκι από τότε που στην εισηγητική έκθεση του νόμου 1264/82 σημειωνόταν ότι «οι συνδικαλιστικές ελευθερίες τόσο περισσότερο συμβάλλουν στην κοινωνική ισορροπία (….) όσο περισσότερο η πολιτεία ισχυροποιεί την άσκηση τους».

Οι δεκαετίες της ευημερίας έδωσαν μετά το 2010 τη θέση τους στην δεκαετία των Μνημονίων και του διεθνούς οικονομικού ελέγχου για τα οικονομικά και κοινωνικά πράγματα στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων οι συστάσεις των Πιστωτών για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας συμπεριλαμβάναν πιέσεις για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις ομαδικές απολύσεις, τον κατώτατο μισθό και τη συνδικαλιστική δράση.

Ας δούμε ένα-ένα αυτά τα κρίσιμα θέματα.

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα έχουν υποστεί ήδη βαριά πλήγματα με τις νομοθετικές αλλαγές της τελευταίας πενταετίας. Δεν έχει νόημα εδώ η συζήτηση τεχνικών λεπτομερειών, αλλά το φλέγον ερώτημα προς την πολιτική και οικονομική ηγεσία είναι: Οφείλει η Ελλάδα να ακολουθεί τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (τριμερής συνεργασία, κοινωνικός διάλογος) ή θα αφήσει τον προσδιορισμό των όρων αμοιβής και εργασίας στην Αγορά ή/και σε κάποιες κρατικές ρυθμίσεις των ελαχίστων όρων;

Ο ομαδικές απολύσεις στη χώρα μας περιορίστηκαν από αυστηρή εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία την τελευταία τριακονταετία. Εδώ μεγάλη σημασία έχει αν η εκάστοτε κυβέρνηση θα ελέγχει τις ομαδικές απολύσεις ή αν οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν με συμφωνία τους να αλλάζουν κατά περίπτωση το επιτρεπόμενα όρια. Μολονότι ένας εκσυγχρονισμός είναι αναγκαίος, πρέπει να είναι σαφές ότι τυχόν απελευθέρωση των απολύσεων θα επιφέρει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα μια αξιοσημείωτη αύξηση της ανεργίας. Μπορεί να αντέξει περεταίρω στρατιές ανέργων η ελληνική κοινωνία;

Ο Κατώτατος Μισθός υφίσταται ως έννοια σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ άλλες δεν διαθέτουν παρόμοια πρόβλεψη. Η εφαρμογή του κατώτατου μισθού συνήθως βοηθά ιδίως τους χαμηλόμισθους αλλά δημιουργεί και αρκετές στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας. Εδώ το κύριο θέμα είναι αν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα μπορούν με συμφωνίες τους να θεσπίζουν εξαιρέσεις από τον κατώτατο μισθό κι -αν ναι- σε ποιο επίπεδο (εθνικό/κλαδικό/ομοιοεπαγγελματικό/επιχειρησιακό). Επίσης κρίσιμο είναι αν θα επιτραπεί σε ειδικές κατηγορίες μισθωτών (νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, μακροχρόνια άνεργοι, κ.λπ.) να αποκλίνουν από τον εθνικά καθοριζόμενο κατώτατο μισθό.

Τέλος, πολλά έχουν γραφτεί για τα όρια τις συνδικαλιστικής δραστηριότητας. Είναι πανθομολογούμενο το γεγονός ότι το θεσμικό πλαίσιό της συνδικαλιστικής δράσης θα πρέπει να εξορθολογιστεί κι, ενδεχομένως, να αντιμετωπιστούν κάποιες υπερβολές (έντονα καταχρηστικές απεργίες, μορφές χρηματοδότησης συνδικάτων κ.λπ.) που αγγίζουν κυρίως τον προστατευόμενο τομέα (δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί κ.λπ.), Ούτως ή άλλως ο συνδικαλισμός στον αμιγή ιδιωτικό τομέα διαθέτει πλέον εξαιρετικά περιορισμένο βεληνεκές. Ωστόσο, ακόμη κι αν πολλές φορές τα συνδικάτα φαίνονται αναποτελεσματικά κι ελάχιστα γοητευτικά, είναι ο μοναδικός αμυντικός μηχανισμός που διαθέτουν οι εργαζόμενοι μέσα στο «ολοκαύτωμα της αγοράς εργασίας.

Η αντανακλαστική αντίδραση στην κρίση με την προσέγγιση «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» δεν θα δώσει μακροπρόθεσμες λύσεις. Αν οι νέες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις συνεχίσουν να εγκλωβίζονται στη μέγγενη της εξατομίκευσης, αν η επισφαλής εργασία παραμείνει εκτός της εμβέλειας του εργατικού δικαίου κι αν δεν αφυπνισθούν τα εργατικά συνδικάτα, οι Έλληνες μισθωτοί θα βιώνουν ένα σεληνιακό τοπίο, που θα θυμίζει λιγότερο τις ευρωπαϊκές αγορές εργασίας και περισσότερο το ασιατικό μοντέλο ανάπτυξης και απασχόλησης.

Θεόδωρος Κουτρούκης
Επίκουρος Καθηγητής ΔΠΘ