Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κάνω 1000 κοιλιακούς την ημέρα...!!" Αρκούν;;; (video)

 Από το    . λάβαμε αυτό το email και το άρθρο για αναδημοσίευση:

Σας στέλνω το νέο άρθρο που ανέβασα στο blog μου, με ένα ενδιαφέρον θέμα για τους ασκούμενους, αλλά και μια μικρή έκπληξη στο τέλος!

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε. Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον.


Ε δεν είσαι καθόλου σοβαρός που ζητάς να σου αναδημοσιεύσω εδώ αυτό το άρθρο κε Παναγιώτη μας!

Εμείς να σε διαφημίζουμε και εσύ να μας τρολάρεις.
Θα γελάει όλο το Χαλάνδρι ρε συ με τον τίτλο!

Όποιος θέλει να διαβάσει το άρθρο για τους κοιλιακούς  να κάνει ΚΛΙΚ στην εικόνα! 

Εμείς ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ!Και μην μου πεις φίλε ότι δεν το έστειλες για να με τρολάρεις γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ!

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙΠραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο  28/2 η ετησία εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Δημοτικής Κίνησης Πεντέλη Εν Δράσει-Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών.

 Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Δημοτικής Κίνησης Παντελής Μπαργωτάκης

Στην συνέχεια ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Αντώνης Φειδοπιάστης, έκανε την ανασκόπηση των πεπραγμένων της δημοτικής κίνησης τόσο εντός όσο και εκτός των Δημοτικών Συμβουλίων.

 Τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και φιλικό κλίμα διασκέδασαν με συνοδεία ζωντανής μουσικής αλλά και συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης και τις δράσεις που απαιτούνται.

 Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και χαιρέτησαν:

Χαρούλα Καφαντάρη βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεύκης-Λυκόβρυσης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πρώην δήμαρχος Πεύκης, Βριλησσίων Ελένη Σακισλή, Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος.

Οι αιρετοί της Πεντέλη Εν Δράσει Κώστας Τζουμάκας Δημοτικός Σύμβουλος και οι τοπικοί σύμβουλοι Μαρία Κρεμαστού, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Έλενα Τρίπατζη.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον συντονιστή της Γραμματείας της ΟΜ Πεντέλης Βασίλη Τσολακίδη, αντιπροσωπεία του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο αποτελούμενη από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής Ηλία Παπαδόπουλο, Μαρία Λεκάκου και Ηλέκτρα Μπραβάκου.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μελισσιών Γιώργος Τζινιέρης και η κοινοτική σύμβουλος Νέας Πεντέλης Βούλα Παπαγεωργίου.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Χαρίλαος Μάνος και Παναγιώτης Σαχινίδης καθώς και ο Πρόεδρος του συλλόγου Λαλητάδων Μελισσίων Βασίλης Ζευγώλης.

Μήνυμα έστειλε και ο Γιώργος Δημαράς Βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δημοτική Κίνηση Πεντέλη Εν Δράσει-Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών για μια ακόμα χρονιά, παραμένει παρούσα, σταθερή και αμετακίνητη στις αρχές και τις θέσεις της και δηλώνει ότι θα είναι εδώ για να βελτιώνει συνεχώς την θέση του Δημότη της Πόλης μας, για να δίνει καθημερινά την μάχη μαζί με τους πολίτες για ένα καλύτερο Δήμο.

Γ.Γ.: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ


Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Στη συνάντηση μετείχε η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη ενώ την αντιπροσωπεία της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας αποτελούσαν  η πρόεδρος, Ελένη Κονοφάου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης και η Γενική Γραμματέας, Μαρία Γραμματικού.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούσαν τον Επτανησιακό και γενικότερα τον Ελληνικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τεκμηριωμένες προτάσεις και δράσεις σχετικά με τη διάσωση και ανάπτυξη των πολιτιστικών παραδόσεων με ιστορικό και αναπτυξιακό περιεχόμενο. Στο πλαίσιο των δράσεων, ενδεικτικά αναφέρθηκε το θέμα των μουσικών συνόλων του Ιονίου (Συμφωνική Ορχήστρα, Συμφωνική Μαντολινάτα, Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών), η Ιόνιος Βιβλιοθήκη, το Τμήμα Θεάτρου και Χορού, κ.α., τα οποία έχουν ιδρυθεί από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση της επικοινωνίας με σκοπό την εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

ΙΑΣΩ General: Η Υψηλότερη Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας σε Φιλικές τιμές


Και για το 2015, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Γενική Κλινική ΙΑΣΩ General συγκαταλέγεται στα καλύτερα νοσοκομεία διεθνώς "Best Hospitals Worldwide".H διάκριση αυτή αποτελεί το ανώτατο πιστοποιητικό αναγνώρισης του διεθνούς οργανισμού Diplomatic Council κι έρχεται σε συνέχεια των Πιστοποιήσεων του ΙΑΣΩ General κατά TEMOS International για τον Ιατρικό Τουρισμό και κατά ISO 9001:2008 για το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και τις υπερσύγχρονες υποδομές του.

Το ΙΑΣΩ General παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον αποδεικνύει ότι συνεχίζει να επενδύει στην υψηλή ποιότητα και ανάπτυξη των υπηρεσιών του, διατηρώντας όμως παράλληλα τις τιμές του ιδιαίτερα προσιτές.

Στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής μπορεί κάποιος να εξεταστεί από ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας μόνο με 20 Ευρώ, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα συνταγογράφησης των εξετάσεων και των φαρμάκων. Οι επισκέψεις στους ιατρούς πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, χωρίς καθυστερήσεις, λίστες αναμονής και πλαφόν επισκέψεων, σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του ΙΑΣΩ General διαθέτουν τα ακόλουθα εξειδικευμένα ιατρεία:

▪ Αγγειοχειρουργικό
▪ Αιματολογίας
▪ Γαστρεντερολογικό
▪ Γναθοχειρουργικό
▪ Δερματολογικό &; Μελανώματος
▪ Διαβητολογικό Κέντρο
▪ Ενδοκρινολογικό
▪ Καρδιολογικό
▪ Μαστού
▪ Νευρολογικό
▪ Nευροχειρουργικό
▪ Νεφρολογικό
▪ Oγκολογικό
▪ Ορθοπαιδικό
▪ Οστεοπόρωσης
▪ Ουρολογικό
▪ Οφθαλμολογικό
▪ Παθολογικό
▪ Πλαστικής Χειρουργικής
▪ Πνευμονολογικό
▪ Ρευματολογικό
▪ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας
▪ Χειρουργικό
▪ Ωτορινολαρυγγολογικό (Ω.Ρ.Λ.)

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλ. 210 650 2662-2000, Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.00-16.00.

Το ΙΑΣΩ General βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείου και της οδού Πυθαγόρα στο Χολαργό. Απέχει μόλις 300 μέτρα από τη στάση Μετρό «Χολαργός» και βρίσκεται ακριβώς μπροστά σε στάσεις αρκετών γραμμών αστικών λεωφορείων

«Ερώτων Ατελών» Καβάφης | Έκθεση Ζωγραφικής του Ανδρέα Καραγιάν

 
Τρίτη 3 έως Κυριακή 15 Μαρτίου 2015
Ανδρέας Καραγιάν

«Ερώτων Ατελών» Καβάφης

Εγκαίνια: Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στις 20:00
Προλογίζει: η δρ. Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν
Τραγούδι: Νικόλας Λεβέντης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, και το Σπίτι της Κύπρου διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής του Ανδρέα Καραγιάν με τίτλο "Ερώτων Ατελών" Καβάφης. Από την Τρίτη 3 έως και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στις 20:00, θα προλογίσει η δρ Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν Ιστορικός Τέχνης-Τεχνοκριτικός, Officier des Artes et Lettres, ενώ ο συνθέτης και ερμηνευτής όπερας Νικόλας Λεβέντης θα αποδώσει την τριλογία Ο Σεπτέμβρης του 1903, 0 Δεκέμβρης του 1903, Ο Γενάρης του 1904 του Κ.Π. Καβάφη.
Στο πιάνο ο Μάριος Καζάς.

Ο Ανδρέας Καραγιάν γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1943 και πήρε  δίπλωμα στην Ιατρική, το 1967, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου εγκατέλειψε την Ιατρική και σπούδασε Ζωγραφική στο Camberwell και το Central School of Art. Ακολούθως σπούδασε Xαρακτική στη Γερμανία και έζησε αρκετό καιρό στο Βερολίνο. Έκανε την πρώτη του έκθεση στην Αθήνα, στην γκαλερί "Ώρα", το 1978. Ως ζωγράφος αντιπροσώπευσε την Κύπρο στην Μπιενάλε της Βενετίας (2001) και στην Μπιενάλε του Καΐρου (2006). Παράλληλα με τη ζωγραφική ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και την κριτική κινηματογράφου και θεάτρου και έχει εκδώσει τρία αυτοβιογραφικά βιβλία: Αληθής Ιστορία (Καστανιώτης, 2008), Ανήθικες Ιστορίες (Γαβριηλίδης, 2011) και Σκοτεινές Ιστορίες (Εστία, 2013). Για το "Ανήθικες Ιστορίες" βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2012 της Κύπρου. Το 2007, κατόπιν προσκλήσεως της βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας, δημιούργησε μια σειρά έργων με αλεξανδρινά θέματα τα οποία εκτέθηκαν στη Βιβλιοθήκη. Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία, Αλεξάνδρεια και Αθήνα.

Πληροφορίες
Τρίτη 3 έως Κυριακή 15 Μαρτίου 2015
Ανδρέας Καραγιάν
«Ερώτων Ατελών» ΚΑΒΑΦΗΣ
Εγκαίνια: Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, στις 20:00
Εκθεσιακός χώρος 1ου ορόφου
Ώρες λειτουργίας: Δευ-Κυρ 18:00 -22:00
Είσοδος Ελεύθερη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΠΕΡΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣΔεν θα τσιμπήσω στο προβοκάρισμα να ξανατοποθετηθώ αναιρώντας αυτά που έγραψα ΕΔΩ:

ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

και τα οποία θεωρώ ότι ισχύουν στο ακέραιο ακόμα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΕΣΤΗΚΑ ΑΝ ΜΙΛΗΣΕ ή ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗ  ΤΡΟΪΚΑ ή ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.

Το αποτέλεσμα με νοιάζει στην καμπούρα μου και σε όσους είναι στην ίδια (άντε και λίγο καλύτερη) οικονομική κατάσταση με μένα και το σινάφι μου.

Και αυτό θα αξιολογήσω και θα κρίνω ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ!

Εσύ όμως ήθελες να μην μιλήσει;

Σε λίγο σε βλέπω να μας στέλνεις Λαπαβίτσα εδώ πέρα και να το παίζεις φουλ Αριστερή Πλατφόρμα. Συνιστώσα ΡΟΖΑ που λέει και ο Τράγκας.

Θα μας τρελαίνετε έτσι όπως το πάτε ρε σεις εμμονικοί ΠΑΣΟΚοι.

Πότε  θα καταστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑΣ την χώρα τελικά;
Αν μιλάει με τους Ευρωπαίους ή αν δεν μιλάει;

Ας σταθεροποιηθεί κάπου (η κριτική και η θέση σας - μην με πεις σεξιστή) να φάμε ψάρι!

ΑΝΤΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ - και σας καλώ να διαβάσετε - το άρθρο του ΜΑΤΖΕΣΤΙΚ στον "ΤΟΙΧΟ - ΤΟΙΧΟ" κάνοντας ΚΛΙΚ εδώ.


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ!
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

(το είδαμε στην ηλεκρονική έκδοση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
_

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ....

Θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του - για να μην "εκτεθεί" ότι μιλάει με την Πλατεία και τον ακατανόμαστο -  αλλά είχε την ευαισθησία να  ενημερώσει τον αναγνώστη μας για το θέμα της πιτσαρίας και την εξήγηση που δίνεται από την Αγ. Γεωργίου για το θέμα,  μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Μας είπε λεπτομέρειες  της υπόθεσης "γραφειοκρατικού περιεχομένου" που έχουν ενδιαφέρον για τον δημοτικό σύμβουλο αλλά δεν έχουν καμία αξία για τον αναγνώστη μου, για να του ζαλίσω το κεφάλι.

"Έγινε προσφυγή κατοίκων, γι' αυτό κλείνει αυτό το μαγαζί", ήταν το ρεζουμέ.
 "Δίκιο έχεις για τα άλλα, αλλά δεν έχει γίνει προσφυγή κατοίκων. Όπου έχει γίνει ασχολείται ο δήμος. Για τις άλλες πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί η επιτροπή να τα καταγράψει και να δει τι θα κάνει" μου είπε.

Κάποια στιγμή .... στα επόμενα 21 χρόνια. Νέοι είμαστε ακόμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Ο ΝΟΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΝΑ - ΔΥΟ  ΚΑΡΦΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣΑ!

ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ!

Και αυτά τα λένε οι ΘΕΣΜΟΙ αναγνώστη μου θεωρώντας ότι είναι ΕΠΑΡΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ.

Τα διαβάζει και ο Γ.Γ. και  μου την λέει μετά!

Πρέπει να έρθει η ΤΡΟΪΚΑ γαμώ την τύχη μου, γιατί οι ΘΕΣΜΟΙ δεν επαρκούν και δεν κάνουν την δουλειά του χωρίς καταγγελία;
Σκοτώνουν τον ένα "μη δικό" για να καλύψουν τους "δικούς";

Έτσι θα μου λέει ο μνημονιάκιας φίλος μου, που μου την λέει.
Ότι θέμε τον Γερμανό μας, αλλιώς μυαλό δεν βάζουμε....

Γιατί  εμείς ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ, ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ, επιχειρήματα επαρχίας της οθωμανικής αυτοκρατορίας θα χρησιμοποιούμε πάντα.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Αυτό ήρθε στην ΠΛΑΤΕΙΑ, σε ανώνυμο φάκελο.

Κατάλαβα βεβαίως τι θέλει να σχολιάσουμε ο ποιητής και μας τον στέλνει τον φάκελο: Την κομματική - παραταξιακή ταυτότητα των υπαλλήλων που συγκροτούν την επιτροπή, με απόφαση δημάρχου.

Την επιτροπή που θα κάνει τις προσλήψεις στον δήμο και για τις οποίες η διοίκηση αρνήθηκε να καθοριστούν κριτήρια στο δημοτικό συμβούλιο.

Σόρυ ανώνυμε φίλε - δεν θα ταμπελάρουμε δημόσια τους εργαζόμενους.

Όποιος κατάλαβε - κατάλαβε.

Ευχαριστούμε πάντως.Προβοκατόρικο έγγραφο ανοίγει δήθεν τα σύνορα σε όλους τους μετανάστες

 

Παιχνίδια υψηλού κινδύνου, στα όρια της προβοκάτσιας, ανοίγει διαβαθμισμένο έγγραφο που κυκλοφόρησε χθες τη νύχτα και, θεωρητικά, τίναζε στον αέρα όλη τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.
Η «διαβαθμισμένη εντολή», την οποία έσπευσε να υιοθετήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, έδινε… κάρτα ελευθέρας σε όσους μετανάστες μπαίνουν παράνομα ή μη στη χώρα – γεγονός, που θα ισοδυναμούσε με ντε φάκτο και μονομερή κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ». Την ύπαρξη οποιασδήποτε τέτοιας πολιτικής απόφασης διέψευσαν με μπαράζ ανακοινώσεων το υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και το Μαξίμου, ωστόσο η υπόθεση γεννά μείζονα πολιτικά και θεσμικά ερωτήματα.
Το… θρίλερ ξεκίνησε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο οποίος υποστήριξε ότι έχει στα χέρια του έγγραφο, με βάση το οποίο από σήμερα όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της χώρας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τους δίνεται χαρτί παραμονής από ενός έως έξι μηνών. Με βάση την ίδια «διαβαθμισμένη εντολή», επίσης από σήμερα, επρόκειτο να ανοίξουν όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών και όσοι βρίσκονται σε αυτά και δεν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα θα αφήνονταν ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια.
Το εν λόγω διαβαθμισμένο έγγραφο κυκλοφόρησε αργότερα στο διαδίκτυο και εμφανίζεται να φέρει την υπογραφή του κλαδάρχη, υποστράτηγου Γεωργίου Νίτσα. Ο υποστράτηγος Νίτσας είναι προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, το έγγραφο φέρει τίτλο «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών» και έχει ημερομηνία 4ης Μαρτίου 2015.

  

Το επίμαχο έγγραφο
Η υπόθεση, πριν στοιχειωδώς διασταυρωθεί και επιβεβαιωθεί, προκάλεσε αστραπιαία, προσωπική ανακοίνωση του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατήγγειλε ότι «η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα».
Ανακοίνωση-προειδοποίηση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, για να ακολουθήσει όμως κατηγορηματική διαβεβαίωση από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση  ότι ουδείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει εκδώσει τέτοιο έγγραφο ή εντολή: «Ούτε εγώ, ούτε ο υπουργός Εσωτερικών, ούτε η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Χριστοδουλοπούλου έχουμε βγάλει κάτι τέτοιο. Πιθανόν κάποιος ταξίαρχος να έχει βγάλει κάποια διαταγή. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι επειδή αργούν οι κρίσεις, κάποιος δημιουργεί τέτοια ζητήματα», είπε ο κ. Πανούσης, ενώ σε ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται: ««Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ο,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα Κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας».
Για «επικίνδυνα παιχνίδια» έκαναν λόγο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, δείχνοντας την «μονταζιέρα της Συγγρού» και καταγγέλλοντας τη στάση Σαμαρά: «Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!»
Το θέμα ήρθε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο ένα μεταμεσονύκτιο tweet του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος συνέδεσε το επίμαχο έγγραφο με την υπόθεση… Χαϊκάλη: «Ο γνωστός στρατηγός που ειδοποίησε για την υπόθεση Χαικάλη σε συνεργασία Συγγρού με εισαγγελέα διακινεί δήθεν εντολή Πανούση λόγω κρίσεων», έγραψε στον λογαριασμό του ο υπουργός Άμυνας.
Πηγές τόσο από το Μαξίμου όσο και από την κυβέρνηση τόνιζαν αργά τη νύχτα ότι η υπόθεση διερευνάται ήδη από τον αρχηγό της Αστυνομίας και συνέδεαν και εκείνοι το έγγραφο με τις επικείμενες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, σοβαρά ερωτήματα μένουν ανοιχτά, με κυριότερο το πώς είναι δυνατό να εκδίδεται τέτοια εντολή – εάν είναι αυθεντική – εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας. Ποια επίσης είναι τα «συστήματα» που, όπως καταγγέλλει το Μαξίμου τελούν σε «αγαστή συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά», πώς μπορεί κάποιος ταξίαρχος ή υποστράτηγος να διακινεί αυτόνομα τέτοια έγγραφα και ποιοι ελέγχουν κέντρα, παράκεντρα και διαρροές εντός των υπηρεσιών ασφαλείας…

tvxs

Τιμητική εκδήλωση του Δημάρχου Αθηναίων για τη βράβευση του Μάκη Τσίτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ο Δήμαρχος Αθηναίων και οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ σας προσκαλούν
στην τιμητική εκδήλωση για το βιβλίο του ΜΑΚΗ ΤΣΙΤΑ
Μάρτυς μου ο Θεός
που διοργανώνεται με αφορμή τη βράβευσή του
με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014
την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στις 7 μ.μ.,
στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9.84», Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό
ο Δήμαρχος Αθηναίων ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος,
η ΑΝΘΟΥΛΑ ΔΑΝΙΗΛ, δρ φιλολογίας, κριτικός βιβλίου,
η ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΟΥΖΕΛΗ, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας,
η ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας
και ο συγγραφέας ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΤΗΣ, ποιητής, δοκιμιογράφος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός ΙΩΣΗΦ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ.

 «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548


Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη.
Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Περίπλους (1994-2005)
και συνεκδότης του περιοδικού Index (2006-2011). Σήμερα διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.
Λογοτεχνικά κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα) έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες
στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο «Θέατρο των Καιρών», σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.
Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά.
Έχει εκδώσει δεκαπέντε βιβλία για παιδιά,  μία συλλογή διηγημάτων και το μυθιστόρημα Μάρτυς μου ο Θεός,
για το οποίο έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature 2014).

Γ.Γ: ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ

Διαβάζω (Τρίτη απόγευμα) στο vima.gr ότι ο κ. Βαρουφάκης το μεσημέρι της Τρίτης είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της ΕΕ Κοστέλο, της ΕΚΤ Μαζούχ και του ΔΝΤ Γκογιάλ.

Καλά αυτοί δεν είναι οι χαμηλόβαθμοι υπαλληλίσκοι; Αυτοί ντε, που αντί να λέμε και τα 3 ονόματα, τους λέγαμε εν συντομία τρόϊκα;
Που είμαστε περήφανοι και μιλάμε μόνο με εκλεγμένους κι όχι με αυτούς; Αχ αυτά τα λεξιλόγια του ΣΥΡΙΖΑ, μας έχουν μπερδέψει.
Μήπως ζαλίστηκε ο υπουργός από την κολοτούμπα και μετά τα μπέρδεψε; Μήπως είναι εκτός γραμμής; Η μήπως κατάλαβε ποιοι κρατάνε τα κλειδιά για τα λεφτά; (αυτά τα 7,5 δις που δεν τα θέλουμε όπως μας είπε την περασμένη βδομάδα).

Αλήθεια, οι 6 μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει από βδομάδα στο Eurogroup ποιες θα είναι άραγε; Οι αυξήσεις αποδοχών στη ΔΕΗ, η αναστολή της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου στις Σκουριές, η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι τράμπες με τα κοινοτικά λεφτά του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δηλώσεις Φλαμπουράρη ότι νερό και ενέργεια δεν θα περάσουν σε ιδιώτες, θα περιλαμβάνονται σε αυτές;
Εκτός κι αν τους παρουσιάσει τίποτα εναλλακτικά σχέδια, σαν αυτά που ήταν πάντα τα κυρίαρχα αιτήματα της αριστεράς. (λέμε τώρα οι αιθεροβάμονες).

Και κάτι ακόμα, μιας και ασχολήθηκα σήμερα με τον κ. Βαρουφάκη. Μήπως τελικά είναι τόσο «pretty» και τόσο «έξυπνος», και γι' αυτό οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση ξεπέρασαν ακόμα και αυτές με τις διαφημίσεις της "έξυπνης σίτας" και του "pretty bra";
Δεν φτάνει πια το overdose από Βαρουφάκη; Φοβάμαι ότι θα τον συνηθίσουμε τόσο πολύ που, όταν εκπληρώσει την αποστολή του και θα τον θυσιάσει ο αρχηγός του, δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το σύνδρομο στέρησης. Το μόνο θετικό είναι ότι κάποιος φίλος, φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, θα καταφέρει να περάσει το μάθημα της μακροοικονομίας με καλό βαθμό, χωρίς να χρειαστεί να το διαβάσει καθόλου, με τόσες τσάμπα διαλέξεις και φροντιστήρια από τον υπουργό. Ας είναι καλά ο άνθρωπος.

Φιλικά
Γιώργος Γ.

ΥΓ
Στο προηγούμενο σχόλιό μου διατύπωσες κάποιες ερωτήσεις οι οποίες θεωρώ ότι είναι ρητορικές, γι’ αυτό δεν τις απαντώ. Έχουν να κάνουν με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, τι σημαίνει μνημόνιο, memorandum, συμφωνία, υπογράφω, δεσμεύομαι κλπ.

Φωτόπουλος: « Σας ενόχλησαν οι αυξήσεις στη ΔΕΗ; Ξύδι!»


Επίθεση κατά των ΜΜΕ και όσων αντιδρούν στην αύξηση των μισθών της ΔΕΗ εξαπολύει ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

«Τώρα σας έπιασε ο πόνος;»  αναρωτήθηκε κάνοντας λόγο για υποκρισία και φαρισαϊσμό στις αντιδράσεις: «Για τις ενοχλήσεις σας, ξύδι, που λέει και ο λαός μας» απάντησε  ειρωνικά.

Αναφερόμενος στην καταβολή επιδόματος  ύψους 6 ευρώ την ημέρα στους εργαζόμενους στην επιχείρηση όπως προβλέπει η νέα ΣΣΕ, ο κ. Φωτόπουλος αντιτείνει ότι «από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση και οι καταναλωτές».

 Ο Νίκος Φωτόπουλος σε μία επιθετική μακροσκελέστατη ανακοίνωση με σκληρές εκφράσεις αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων «Ποιο πρέπει να είναι το μέτρο σύγκρισης για το μισθό του καθενός μας, οι άνεργοι και όσοι εργαζόμενοι αμείβονται χαμηλότερα ή η κάλυψη των καθημερινών αναγκών για να ζούμε αξιοπρεπώς;».

http://www.topontiki.gr