Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΑΡΓΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΡΓΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ"

 
Ο Πολιτιστικός- Επιστημονικός Σύλλογος «Αργώ» Χαλανδρίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για την ολοκληρωτική καταστροφή  του θεάτρου της ρεματιάς, που αν επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις οφείλεται σε εμπρησμό. Με τρόμο αναλογιζόμαστε τις  ενδεχόμενες επιπτώσεις στον προστατευόμενο βιότοπο της ρεματιάς, που ευτυχώς απεφεύχθησαν.

Η ενέργεια αυτή στρέφεται εναντίον όλων των κατοίκων του Χαλανδρίου που χάνουν ξαφνικά μια εστία πολιτισμού που λειτουργούσε περίπου 35 χρόνια μέσα σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Αττικής. Οι κάτοικοι και όχι μόνον αυτοί, έχουν να θυμηθούν μαγικές βραδιές με εξαιρετικές θεατρικές, μουσικές παραστάσεις, αλλά και κάθε άλλου είδους εκδήλωση κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Επειδή η ομορφιά και ο πολιτισμός αντιστέκονται στην βαρβαρότητα δηλώνουμε όρθιοι και έτοιμοι να αγωνιστούμε για το ξανακτίσημο του θεάτρου όλων μας δίπλα στην Δημοτική αρχή την Περιφέρεια και όλους τους φορείς που θα ήθελαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Την Κυριακή το πρωί θα είμαστε όλοι στο θέατρο να  βοηθήσουμε στον καθαρισμό  του χώρου.

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική ενέργεια του εμπρησμού του Θεάτρου της Ρεματιάς, ενέργεια που στρέφεται εναντίον της πόλης, της Ιστορίας και του πολιτισμού της καθώς και της Δημοκρατίας όπως τη συμβολίζει διαχρονικά το Θέατρο. 

Η στοχευμένη εμπρηστική ενέργεια της 18ης Μαΐου, η οποία κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις του Θεάτρου, που λειτουργούσε επί 34 χρόνια και έθεσε σε κίνδυνο τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας αλλά και τις κατοικίες και τις ζωές των πολιτών, δε θα μείνει χωρίς απάντηση.

Ο σκοταδισμός δεν πρόκειται να περάσει στο Χαλάνδρι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με αποφασιστικότητα, μαζί με τους φορείς, συλλόγους και ενεργούς πολίτες του Χαλανδρίου θα ενεργοποιήσει κάθε δυνατότητα ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του χώρου το ταχύτερο δυνατό, ώστε οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Ρεματιάς να γίνουν φέτος το καλοκαίρι κανονικά και ο χώρος του Θεάτρου να παραμείνει ανάσα και χώρος ζωής, παιδείας και πολιτισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να επισπευσθούν όλες οι διοικητικές, τεχνικές και νομικές πράξεις για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης καθώς και για την πλήρη εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος της Ρεματιάς.

Γι΄αυτό το σκοπό το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου:
1) Ζητά την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία και τη φύλαξη του Θεάτρου.
2) Καλεί του συλλόγους, τους φορείς και τους πολίτες την Κυριακή 24/05 να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του καθαρισμού του χώρου του Θεάτρου και της Ρεματιάς.
3) Καλεί όλους να συμμετάσχουν στη συναυλία που θα οργανωθεί στο Θέατρο της Ρεματιάς πριν την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ .... ΚΛΑΜΑΤο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έχει ξεκινήσει με την πρόταση του δημάρχου να γίνει κινητοποίηση από όλους για την Κυριακή και να γίνει μια συναυλία στον χώρο του θεάτρου την ερχόμενη βδομάδα με καλλιτέχνες που δηλώνουν την πρόθεσή τους να συμπαρασταθούν.

Όμως ο δήμαρχος κάνει μια αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του θεάτρου - που πρέπει να ξεκαθαριστεί και περιπλέκει λίγο τα πράγματα απομακρύνοντάς τα από το αγωνιστικό τόνο που υπολογίζαμε ότι θα έχει το χθεσινό συμβούλιο.

Νταβίας  (ο μαλάκας που είναι περίεργος): Συμφωνούμε σε όλα όσα προτείνατε αλλά πριν τοποθετηθώ μια ερώτηση παρακαλώ:  ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ; Μπορείτε να μας ενημερώσετε επίσημα;

Η διοίκηση δεν απάντησε. Σιώπησε ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν είπε λέξη στην αρχή.

Πήρε τον λόγο ο Κουράσης ο ίδιος να εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα.

Κουράσης πρώην Αεικίνητος Δήμαρχος Χαλανδρίου που το έκανε φτυστό το SALT LAKE CITY:
Ακούστε να σας πω πώς έχει το θέμα με το ιδιοκτησιακό, κε Νταβία (που τα κεριά και τα λιβάνια μας έχουν μαράνει εκεί μέσα):

- Πριν τρία χρόνια ήταν ένας θεατής στο θέατρο, αλλοδαπής προελεύσεως (που λέει και ο Ζήκος) και έβλεπε την παράσταση. Και έχασε το κινητό του. ¨Ηταν καλό κινητό και ήρθε στον δήμο να μας ζητήσει να τον αποζημιώσουμε γιατί του το έκλεψαν στην ρεματιά.
Ασχολήθηκαν οι υπηρεσίες να βρούν λύση ....

ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΜΕ! Αυτά τα έλεγε ο πρώην δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο!
Και έχει και συνέχεια ....

"Εμείς ψάξαμε να βρούμε τη νόμιμη διαδικασία για να του αποζημιώσουμε το ακριβό κινητό 800 ευρώ λέει έκανε, (Σ.Σ.:θα ήταν αιφούνι κατά πως φαίνεται τελευταίο μοδέλο) αλλά δεν την βρήκαμε τη νόμιμη διαδικασία για να του δώσουμε τα οκτακόσια και αυτός πήγε στην αποκεντρωμένη και έκανε καταγγελία. Αυτό οδήγησε την αποκεντρωμένη να ΡΩΤΗΣΕΙ για τη νομιμότητα της λειτουργίας του θεάτρου τον δήμο και επειδή μας ρώτησε η αποκεντρωμένη (μάλλον ο Καλογερόπουλος πρέπει ναήταν τότενες) εμείς πάραυτα για να απαντήσουμε ψάξαμε να δούμε μην το θέατρο δεν είναι δικό μας και ησυχάσουμε.
Μετά ήρθε και ο περίοικος - που είναι και υπάλληλος στον δήμο - και την πάτησε - σόρυ μάζεψε υπογραφές και έτσι .... πάει το θέατρο.

ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ«Κάποιοι κατέστρεψαν το Θέατρο της Ρεματιάς
Όλοι μαζί θα το ξαναφτιάξουμε».

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου καλούν όλους τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς της πόλης να πάρουν μέρος στη δράση καθαρισμού του Θεάτρου της Ρεματιάς την Κυριακή 24/5/2015 στις 10.00 το πρωί.                                                                            Για την επίτευξη της ανακατασκευής του Θεάτρου δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες της διοίκησης και των εργαζομένων του Δήμου.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙΟ εμπρησμός του αναντικατάστατου για το Χαλάνδρι αλλά και όλη την Αθήνα, θεάτρου της Ρεματιάς, είναι πλήγμα στον Πολιτισμό και στην ιστορία της Αττικής.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας, στο Δήμαρχο της Πόλης Σ. Ρούσσο και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και δηλώνουμε την διάθεσή μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο κρίνουν στην προσπάθεια αναδημιουργίας του θεάτρου που ήδη ξεκίνησε.

Η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής προσφέρει συμβολικά ένα μικρό ποσό στην προσπάθεια αυτή.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
 
http://www.thessi.gr

ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ EINAI ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ- Αν ο χώρος θεωρούμε ότι είναι ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ και ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ)  και όχι ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ όπως είπαν εχθές κάποιοι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και του καθήκοντός τους, στο δημοτικό συμβούλιο

- Αν είναι ειλικρινής και ουσιαστική η βούληση να λειτουργήσει άμεσα, από φέτος το καλοκαίρι το θέατρο, όπως αυτή εκφράζεται στα δελτία τύπου του δήμου

- Αν είναι ειλικρινής και ουσιαστική η εκφρασμένη πρόθεση της Περιφέρειας να βοηθήσει - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ - άρα η έγκριση της απόφασης του Δ.Σ. - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΕΧΘΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ίσως δεν είχε προλάβει να το ετοιμάσει η Τεχνική Υπηρεσία, αλλά για το επόμενο δεν το συζητάμε - για εγκατάσταση στον χώρο ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (παρ. 1, γ του άρθρου 20 του ΓΟΚ)

Τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Βέβαια οι πολίτες του Χαλανδρίου - αν κληθούν από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου - θα συνδράμουν την εγκατάσταση των εξεδρών που πρέπει να ξεκινήσει άσχετα με την πορεία του φακέλου αδειοδότησης ΑΥΡΙΟ.

Εδώ σε άλλα δεν περιμέναμε το γράμμα του νόμου και δεν κωλώσαμε να πάμε κόντρα στον Φούχτελ και τον Ράιχενμπαχ.

Σε ένα λαμόγιο εμπρηστή θα κωλώσουμε;

Δεν υπάρχει αυτό ....

Περιμένουμε από την διοίκηση του δήμου να δώσει το σάλπισμα.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Και όποιος απειλεί ή φοβάται ότι θα πάει μέσα, αν το κάνουμε χωρίς άδεια στο χέρι και ενώ οι διαδικασίες θα συνεχίζονται,  αν γίνει στραβή, ας πάει να βρει άσυλο για να μην συλληφθεί, απέναντι στην κατάληψη Πραπόπουλου και πάμε εμείς μέσα που δεν φοβόμαστε τα .... ποντίκια (γενικώς τα ποντίκια).

Άρθρο 20

Κατασκευές σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους

1. Στους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού επιτρέπονται κατασκευές για:

α) τη διαμόρφωση του εδάφους, όπως κλίμακες, τοίχοι,διάδρομοι, κεκλιμένα επίπεδα, μηχανικά μέσα κάλυψης, υψομετρικών διαφορών, καθώς και κατασκευές για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία ή/και εμποδιζόμενων ατόμων,

β) τον εξωραϊσμό και την αισθητική τους αναβάθμιση, τον εξοπλισμό και την ασφάλειά τους και γενικά κατασκευές για την εξυπηρέτηση του προορισμού των χώρων αυτών,

γ) λυόμενες και προσωρινές κατασκευές,


δ) για τη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Οι παραπάνω κατασκευές υλοποιούνται από τον οικείο Δήμο, από άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς ή νομικά πρόσωπα ή ιδιώτες, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και άδεια της Υπηρεσίας Δόμησης.

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζονται οι κατηγορίες των κατασκευών ή εγκαταστάσεων για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια Δόμησης και η διαδικασία ελέγχου τους από άποψη ασφάλειας και αισθητικής.

2. Επιτρέπονται οι εγκαταστάσεις:

α) Οι κατασκευές δικτύων υποδομής και εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, μετά των παραρτημάτων αυτών (υπέργειων και υπόγειων) βάσει μελέτης της αρμόδιας αρχής, για τις οποίες δεν απαιτείται έκδοση άδειας. Οι επιχειρήσεις και οργανισμοί κοινής ωφέλειας υποχρεούνται να κοινοποιούν τα σχέδια στα οποία απεικονίζεται η κατασκευή των έργων στις οικείες Υπηρεσίες Δόμησης.

β) Η εγκατάσταση σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, θορύβου και μετεωρολογικών παραμέτρων με τον αναγκαίο εξοπλισμό από υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, των Περιφερειών και των Δήμων μετά από κοινοποίηση της μελέτης στις οικείες Υπηρεσίες Δόμησης.

Από τους ίδιους φορείς επιτρέπεται η εγκατάσταση των σταθμών αυτών χωρίς έκδοση άδειας στους ακάλυπτους χώρους οικοπέδων και δωμάτων δημοσίων κτιρίων. Οι κατασκευές αυτές δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμησης και στην κάλυψη.

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η χρονική διάρκεια και η διαδικασία εγκατάστασης των σταθμών αυτών.

γ) Υπέργειοι και υπόγειοι σταθμοί διανομής ή μέτρησης και ρύθμισης φυσικού αερίου.

δ) Η εγκατάσταση κεντρικών λεβήτων ή μονάδων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ) για τηλεθέρμανση.

3. Οι διατάξεις των παραγράφων 1β, 1γ, 2α, 2β του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις εκτάσεις κοινόχρηστων χώρων όπως ορίζονται στο ν. 998/1979, όπως ισχύει, μετά από έγκριση δασικής υπηρεσίας.

4. Η κατασκευή σκαλοπατιών για την εξυπηρέτηση των κτιρίων έξω από τη ρυμοτομική γραμμή απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση.

Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή η κατασκευή τους ύστερα από άδεια του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου αν μετά την ανέγερση του κτιρίου έχει μεταβληθεί η υψομετρική στάθμη του δρόμου. Η κατασκευή αυτή πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Εκτός της ρυμοτομικής γραμμής απαγορεύεται οποιασδήποτε μορφής κατασκευή, με την επιφύλαξη της τήρησης των διατάξεων ασφαλείας για την εγκατάσταση δικτύων κοινής ωφέλειας, μόνιμη ή κινητή για την εξυπηρέτηση του κτιρίου, όπως ράμπες, σκαλοπάτια, ζαρντινιέρες.

5. Η υπέργεια ζεύξη κτιρίων εγκρίνεται από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και τον αρμόδιο για τον έλεγχο και τη διαχείριση του Κοινοχρήστου Χώρου φορέα. Η ζεύξη κτιρίων πραγματοποιείται άνω των 5,00 μ., μπορεί να γίνεται και υπόγεια, τηρουμένων των απαραίτητων περιορισμών, με τις ίδιες διαδικασίες και τις κατά περίπτωση απαιτούμενες εγκρίσεις.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΠΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΟΥΔΕΣ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΣπείρα από γυναίκες - πορτοφολούδες εξάρθρωσε σήμερα η Ασφάλεια Χαλανδρίου.

Εξιχνιάστηκαν 13 υποθέσεις ξαφρίσματος πορτοφολιών στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ

Δεν είναι σπουδαίο πράγμα να ξαναγίνει το θέατρο εάν υπάρχει πολιτική βούληση αναγνώστη μου.
Δεν μιλάμε δα και για το χτίσιμο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Ένα μικρό θεατράκι στο δάσος είναι με πρόχειρες κατασκευες - καθόλα νόμιμο.
Νόμιμο κατά ΓΟΚ και βέβαια νομιμοποιημένο από την αγάπη των Χαλανδραίων δημοτών.

Όσοι ΜΕ ΔΟΛΟ περιπλέκουν την υπόθεση είναι οπαδοί των εμπρηστών!Οι σκαλωσιές απομακρύνθηκαν και οι εξέδρες δεν υπάρχουν πια.
Η ταχύτητα της απομάκρυνσης αποδεικνύει ότι μιλάμε για "λυόμενες και προσωρινές κατασκευές" (άρθρο 20 ΓΟΚ - κρατήστε το)

Το κυλικείο έχει γλυτώσει. Είναι βέβαια και αυτό λυόμενη και προσωρινή κατασκευή χωρίς θεμέλια
Τα αποδυτήρια είναι απείραχτα.

Το WC επίσης είναι απείραχτο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Για να επανέλθει το θέατρο στην προτεραία χρειάζεται ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ και ΤΑΒΛΕΣ.
(Δεν είναι απαραίτητο να μπουν οι μπλε καρέκλες σε πρώτη φάση. Παίρνουμε τα μαξιλαράκια μας και πάμε - όπως κάναμε όταν πρωτοξεκίνησε).

Α. Και έναν ηλεκτρολογικό πίνακα. Αν και άκουσα ότι ο πίνακας είναι στο κυλικείο και δεν έχει πειραχτεί, αλλά δεν είναι σίγουρο.

Δουλειά μιας βδομάδας.

(Κάηκε λένε και η κονσόλα αλλά ηχητικά νοικιάζεις νομίζω, δεν είναι πρόβλημα αυτό).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποιος δεν μπορεί ή φοβάται ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ, έτσι;
Πάει κανένας άλλος που δεν είναι χέστης στην θέση του.
Ειδικά αν είναι καταληψίας, επαναστάτης και γκασμαδοφόρος στο παρελθόν.


ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;

ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2015

φωτό: ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ από παλαιότερη διοργάνωση

Ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρα 17.00 για δέκατη χρονιά αγώνες στίβου για τους μαθητές-τριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, με την ονομασία «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2015».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 24/5/2015 και ημέρα Κυριακή στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου «Ν. Πέρκιζας» στη Λ. Πεντέλης 146, Χαλάνδρι και ώρα 17:00. Τα αγόρια θα αγωνιστούν στα αγωνίσματα μήκος(άλμα), 60 μέτρα(ταχύτητα), μπαλάκι(ρίψη), 400μέτρα (αντοχή), 8x50μ (σκυταλοδρομία).

Τα κορίτσια θα αγωνιστούν στα αγωνίσματα μήκος(άλμα), 60 μέτρα(ταχύτητα), μπαλάκι(ρίψη), 400 μέτρα(αντοχή), 8x50μ(σκυταλοδρομία). Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν στα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε ένα μόνο αγώνισμα και στην ομάδα της σκυτάλης. Στα παιδιά που θα συμμετάσχουν στους αγώνες θα παρέχεται ασφάλεια προσωπικού ατυχήματος. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει στην εγκατάσταση ασθενοφόρο και γιατρός.

Χαιρετισμός του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου και Αντιδημάρχου Πολιτισμού –Αθλητισμού Σέργιου Γκάκα:

“Μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου, το Δημοτικό Αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας» απέκτησε για πρώτη φορά άδεια λειτουργίας Αθλητικών εγκαταστάσεων.

Έτσι, μετά από ένα χρόνο απουσίας, τα «Ευριπίδεια» επιστρέφουν.

Περιμένουμε με χαρά τα παιδιά των σχολείων του Χαλανδρίου να πάρουν μέρος στη δική τους αθλητική γιορτή. Μια γιορτή που τους δίνει την ευκαιρία να χαρούν τον αθλητισμό, να αναπτύξουν την ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι» και μέσα από την άμιλλα, την ομαδικότητα, την προσπάθεια, τη φιλία και τη συνεργασία να νιώσουν την ομορφιά του αθλητισμού.

Ευχόμαστε τα «Ευριπίδεια» να συνεχίσουν να αποτελούν σταθερό σημείο συνάντησης των νέων συμπολιτών μας”.